כמה הזדמנות נותנים?לגיטימי?

אז מגיע טלפון ראשון (פירוש: ללא הודעה מקדימה). לא אם זה זמן נוח, לא מה שלומך, לא איך היה היום או משהו בסגנון.

טכני לחלוטין, קובעים איפה ומתי להיפגש.

נפגשים. הוא מאחר קצת, מאשים את התחבורה.

אני שואלת איך עבר עליו היום. הוא עונה. שואלת על השינויים בקורונה וכו', הוא עונה. אנחנו עוברים לדבר על המשפחה. שלו.

הוא לא שואל אותי שום דבר כזה, וככה עוברים להם כמה שעות כשאנחנו משוחחים בנושאים ברומו של עולם, בלי שום התייחסות אישית אליי. לא מה אני עושה בחיי, לא מה התחביבים שלי, או כל פרט אחר.

וזה מטריד אותי. אולי הוא בירר עליי ברמה של חקירת שב"כ והוא כבר יודע? אבל גם אם הוא יודע מבחינה טכנית, זה לא אומר שום דבר על איך עבר עליי היום.

ואז מגיע הטלפון למחרת (פירוש: כנ"ל. כולל החלק אחרי הסוגריים). אומר שהוא מעוניין להמשיך, ואני אומרת שמתלבטת. הוא אומר, גם אני מתלבט. (אני מבינה מזה שאנחנו ממש לא מדברים על אותו דבר. מבחינתו, מעוניין להמשיך = להתלבט, כי הוא עוד לא החליט שאני זה זה. מבחינתי להתלבט = לא בטוחה ששווה בכלל לנסות שוב). בקיצור, קובעים שוב.

באמת התלבטתי אם להיפגש פעם שנייה, ולא הרגשתי שהוא נותן מקום בשיחה כדי לדבר על זה בכלל, אלא קבע מיד שממשיכים. אני לא חושבת שזה יפה להיפרד אחרי פעם אחת, אלא אם זה ממש לא קשור, אז אני זורמת עם לתת עוד צ'אנס.

ושוב קורה דבר דומה. אני שואלת איך עבר עליו היום, מה קרה עם משהו שהוא סיפר עליו בפעם הקודמת, והוא לא שואל אותי על כלום, רק ממשיך ומספר על המשפחה שלו וכאלה.

ועכשיו לנקודה:

אני לא חושבת שהוא בן אדם אגוצנטרי, אלא יותר לא מודע. מי שהכיר לי אותו כן אמר שהוא בן אדם טוב (ואני סומכת על השדכן).

אני לא מרגישה שאני יכולה להיות בזוגיות שבה הצד השני לא מביע בי עניין.

האם נראה לכם שאני ממהרת לשפוט? שאולי צריך לתת יותר זמן לשבור את הקרח? כמה צריך לחכות לבנאדם כדי שייפתח?

אני מבינה שדייט זה לא בדיוק הבילוי המועדף על אף אחד, ולפעמים קשה להביא את עצמך לפגישה. אולי הוא עדיין לא מרגיש בנוח?

השאלה שלי בעצם, היא האם אני מפספסת כאן משהו כי אני לא סבלנית מספיק או משהו בסגנון, או שאלו אינדיקציות מספיק טובות כדי לא להמשיך?

בקצרה: מתי אומרים על מישהו זר שזה משהו לא אופייני ונותנים הזדמנות להיכרות מעמיקה יותר, או שבאמת כל דבר הוא 'מבחן' וסיבה להיפרד אם בעיניי נראה לא מתאים?

לא יודעת אם את ממהרת לשפוטלב אוהב

כמו שאתם כשני אנשים בבדיקה של קשר לא שמים דברים על השולחן

קודם כל חשוב שתרגישו בנוח לבוא ולדבר על הקשר ולא רק לדבר בקשר על סתם דברים... 

לדוג' הפריע לך שהוא לא שאל על החיים שלך

אז בואי ותפתחי את זה ותבררי איתו למה. אולי יש לו סיבה לזה, אולי באמת הוא לא כזה מעוניין ושניכם סתם מבזבזים את הזמן אחד של השני?

בעצם יש את הרובד החיצוני של הקשר ששניכם מודעים אליו וכנראה לא הכי מרוצים ממנו

ויש את הרובד של מתחת לפני השטח ששניכם כנראה שמודעים אליו אבל לא נוגעים בו

וכביכול ממשיכים כאילו אין שם כלום.

אי אפשר להתקדם ככה, גם אם היה כאן פוטנציאל... 

לא לגמרי מסכימהממלא כל עלמין

לי היה קשר שהייתי בו לגמרי בגישה שלך.

הקשר הזה נמשך חודשים מיותרים בדיוק בגלל שהעדפתי "לפתוח דברים"...

שלא תטעו, אני כן חושבת שיש טעם בפתיחות ודיון על חלקים באופי הקשר וכו'..

אבל בניחוח שלך, או מהנסיון האישי שלי, במקום להסיק כל מיני מסקנות רציתי לשמוע את הצד שלו- איך הוא מסביר את ההתנהלות שלו וכו', דיברתי יותר מדי על מה שאני מצפה או תמהה לגביו, והוא מתוך היותו בחור טוב ומעוניין אבל בכל זאת לא מתאים לי- ניסה מאוד להתאים את עצמו ממה שהוא הבין שחשוב לי. לא כי אין לו עמוד שדרה- כבר אמרתי שהוא בחור טוב, פשוט הוא היה מאוד מעוניין והבין מתוך הדיונים ה"פורים" האלו איך הוא צריך להתאמץ להיות כדי שסוף סוף ארצה אותו.

וכל זה- סתם כי לא רציתי להסיק לגביו מסקנות חפוזות ופחדתי להיות הצד החותך, וכי הוא היה באמת בחור טוב. היום אני מבינה שכשיש סיבה לחתוך אסור להעמיד את השיקול של "בחור טוב" מול שיקול אמיתי שקשור להתאמה בינינו. ב"ה המון בחורים טובים, לא תמיד בשבילי. וזה שאני לא אזדרז לומר להם את זה ואכנס איתם לשיחה פתוחה בענין- רק יגרום להם להבין שיש על מה לדבר ויכאיב להם יותר, בעיקר אם הם גם משתדלים בשבילי ומנסים לשנות דברים משמעותיים...

כי שני דבריםלב אוהבאחרונה

יש לפתוח דברים ולשים אותם על השולחן- כנות ופתיחות

ויש להיות ערניים ועם חושים חדים לשים לב אם הבן אדם שמולי הוא אכן מתאים לי.... 

כלומר זה שתהיי כנה, זה לא אומר שעכשיו יאלה בוא נזרום עם הקשר כי אנחנו פותחים הכל

וגם בד"כ בד"כ שפותחים דברים אז מבינים טוב יותר מה הרצונות שלנו, מה טוב ומה פחות... ומתוך זה אפשר יותר להבחין אם שייך או לא... 

אה ובגדול, כשאין התאמה אז גם הפתיחות לא משהו

בד"כ שממש נפתחים וזורם בתקשורת אז זה אומר שלפחות בעניין התקשורת יש התאמה טובה.. 

(שאר הדברים צריך לברר בלי קשר לכנות בקשר)

אתם חרדים?שוק!
חסר רקע.
מה מקובל אצלכם? האם גם לפי הכללים אצליכם ההתנהגות שלו חריגה?
אולי זה בא ממקום של שמרנות/צדקות/ביישנות גדולה?
לא מצדיקה בכלל אותו, נשמע שעברת חוויה לא נעימה בכלל..
מותר לכם לדבר קצת מעבר בטלפון?
אני חושבת שאת צריכה להעיז ולדבר אתו על זה גם אם לא מקובל. לשמוע מה לו יש לומר ואז תקבלי החלטה יותר מושכלת.
אולי הוא במתח ואת הבחורה הראשונה שהוא יוצא אתה?
לאלגיטימי?

הוא כן לומד בישיבה (דת"ל), ואולי זה מגיע משמרנות/צדקות/ביישנות גדולה.

לא יודעת אם אני הראשונה שלו, אבל קשה לי להאמין, הוא לא בדיוק צעיר...

התחושה שלך מובנת, וכל הכבוד על אורך הרוחultracrepidam

נניח שהוא אכן בחור ממש טוב, כמתואר. ועכשיו הוא נפגש איתך. הוא חושב לעצמו "היא בטח תרצה שאני אוביל את השיחה. בסדר גמור. כך אעשה". מצד שני, הוא לא מכיר את העולם שלך מספיק טוב כדי לנהל את השיחה על העולם שלך. בנוסף, אולי הוא לא יודע מספיק איך לשאול שאלות טובות ואיך להקשיב. גבר, בכל זאת. ולכן הפתרון האידאלי מבחינתו זה לנהל שיחה על עצמו. שאלה של הרגל וחוסר מודעות.

אבל אם הוא יידע שצריך להיות אכפת לו כל דבר שחשוב לך - כי ככה נראה קשר; ושאם הוא רק ישאל על העבודה שלך, את תשמחי לספר; והכי חשוב שהוא יקשיב לך, הרבה יותר מאשר להוביל את השיחה - אם הוא ידע את כל זה הוא יתנהל הרבה יותר טוב.

את יכולה לספר לו את זה, שידע; אם זה לא יעזור בקשר אלייך, זה יעזור לו בהמשך. את יכולה להבין שזה כך, ולדון אותו לכף זכות - אבל אז הקשר יתקדם הרבה פחות.

בכל מקרה, מה שאת מתארת זה לגמרי התנהלות של בחור שהגיע לעולם הדייטים בלי ליטוש. לא בעייתי מהותית, אבל מובן שזה מפריע לך. סיכוי טוב שברגע שהוא יתרגל אלייך השיחה תהיה שונה, וגם את יכולה לנווט דברים בצורה שמתאימה לך יותר. בקיצור, אין צורך לשפוט אותו לשלילה, אבל מצד שני התחושה שלך מובנת לגמרי.

איך מנהלים שיח על דבר כזה בשלב כזה?לגיטימי?

@לב אוהב @שוק!

כולכם כתבתם כמה חשוב לדבר על הקשר.

מסכימה לחלוטין.

אבל 

א. באיזה שלב מדברים על הקשר, אם זו הפעם הראשונה שניפגשים?

ב. איך מדברים עם מישהו שלא מרגישים שרוצה בכלל להקשיב לך?

ברור לי שהדרך הקלה היא להתייאש ולעבור הלאה. האם זו הדרך הנכונה? לא יודעת.

אני לא מרגישה בנוח להגיד למישהו שנפגשתי פעמיים איך לדעתי ראוי להתנהל.... זה נראה לי מתנשא לחלוטין, כי אולי אני הבנתי את הסיטואציה לגמרי לא נכון? לשיחה כנה יש מחיר, ואני לא מרגישה בנוח לשלם אותו עם אנשים שמבחינתי הם זרים גמורים, ועלולים להיפגע.

אין כללים בזה.לב אוהב

אם משהו מפריע לך אז פשוט תציפי אותו לשיח...

מה העניין לחכות עם זה? כדי שבסוף יצטבר בנוסף למשהו שהפריע גם תסכול שלא דיברתם עליו?

במקסימום תהיה מעט מבוכה, ואח"כ תרגישו את השחרור....

ולא צריך להגיד איך נכון להתנהל, את לא שופטת אותו

את בסהכ אומרת איך את מרגישה ואיך היית רוצה שדברים ייראו

ואפילו יותר פשוט מזה...

"תגיד, שמתי לב שדיברנו על סתם נושאים כלליים, אבל כאילו פחות על תכלס על החיים, ולדעתי זה חבל... לא חושב? מה דעתך בעניין?" 

והשאלה אם את מעוניינת בקשר

כשמעוניינים בקשר אז מרגישים בנוח גם לשלם "מחיר"

באמת בעיהultracrepidam

קודם כל, אתם כבר לא בפגישה ראשונה אלא שניה

ובאמת בעיה. את יכולה למשל להגיד לו שאת רוצה שהוא ישאל אותך יותר. או להגיד לו שהוא לא שואל אותך על העולם שלך וזה מפריע לך, כי את רוצה שהוא יתעניין. אולי הוא יענה משהו, ואולי הוא פשוט ישנה כיוון. זה נראה לי שאפשר כבר בשלב הזה. לפי הדמות שאני קולט מהסיפור שלך, הוא פשוט יבין שזה מה שאת רוצה ויעשה את זה - אין לו אידאולוגיה או קושי רגשי שמכוונים את ההתנהגות הנוכחית.

ושוב, חשוב להבין שאת לא שופטת אותו, ולהעביר גם לו את המסר הזה - את לא אומרת שהוא לא בסדר, פשוט משהו בהתנהלות שלו חסר לך והיית שמחה אם הוא יעשה את זה.

אני לא יודע מה הגיל שלו, אבל בטווח של שנה-שנתיים יכול להיות שאת כן הראשונה שלו, אם ניתן טווח של עוד שנה-שנתיים יכול להיות שלא היו לו הרבה קשרים, וגם אם הוא מבוגר יותר, בהחלט יכול להיות שלא היו לו בכלל קשרים עם בנות שנהגו בו באורך רוח כמוך, ולכן הא נשאר חסר ניון. מי יודע, אולי חוסר הסבלנות שלהן שמר בשבילך על אוצר יקר.

מכיוון שאתם רק בשלב התחלתישוק!
אני הייתי מבררת את הנק' האלו ספציפית אצל הממליצים- האם זה האופי שלו? איך הוא בד"כ? ועוד..
אם את מקבלת רושם שהבחור נורמטיבי לגמרי (הגדרה גרועה..) אז שווה להמשיך את שיחות הבירור אתו..
אני מסכימה לגמרי שזה לא כ"כ נעים לדבר עלזה בשלב כזה.. אולי נסי לגעת בזה בעדינות, תהיי אותנטית וזהירה..
את יכולה לשאול בעדינות על קשרים מהעבר, מה היה, לשתף גם בעצמך כדי שתהיה תחושה נוחה ומשם למצוא את שעת הכושר להשחיל את השאלות שאת רוצה לשאול.. נסי להרגיש את השטח ולנווט את השיחה בעדינות ובנחישות.
את יכולה לשתף בתובנות ושאלות שעלו לך בעקבות הפגישות הקודמות, לבקש גם ממנו לשתף אותך.
אוי נו.. מה יעזרו הממליצים?...לב אוהב

מה הם יודעים על איך הבן אדם בקשרים זוגיים?..

וגם אם הם יודעים עליו דברים, כל חיבור בין שני אנשים הוא שונה, גם אם הבן אדם מגיע עם גרעין מסוים... 

מה הבעיה לדבר עם הבן אדם פשוט?

בונים כאן קשר לא?...

קשר לא צריך להתפרס על חודשים, אפשר על ההתחלה לראות מה מפריע ועל ההתחלה לעבוד על הדברים

ואפשר גם לזהות על ההתחלה אם יש פוטנציאל לפתיחות בכלל

בטח שהם יכולים לעזורשוק!
הם יכולים לספר לה אם הוא אדם רגיש, מתחשב, שם לב לאחרים, שקוע בעצמו, רחפן, לא מתקשר
אני יודעת?

יש כל מיני אנשים בעולם.. יש אנשים שנפתחים מהר וכאלה שלא. יכול להיות שהוא אולי סגור רגשית בהתחלה אבל אחרי שתעזור לו להפתח היא תגלה אישיות מהממת. לא צריך למהר לשפוט
מה זה יעזור לזוג אבל?לב אוהב

נו מהמם, הוא רגיש, עדין, מתחשב... 

מזה עוזר אם הוא לא מצליח להיפתח בקשר מול הבחורה?

ואיך הם בדיוק יעזרו לזה לקרות?

והיא לא הסייעת הרגשית שלו...

היא לא צריכה לעזור לו והוא לא צריך לעזור לה

הם צריכים להתנהג בטבעיות

במקסימום לדבר על הדברים

לא מעבר.

אם זה לא עובד, אז נפרדים בידידות... 

היא תדע אם שווה לה להתעכב עליו או לוותר מהרשוק!
מאמינה שהאני האמיתי שלו בסוף יצא החוצה במקרה שהבעיה היא סגירות/ביישנות אם היא תהיה מספיק סבלנית.

אני מבינה שזאת הגישה שלך,
יש גם גישות אחרות.
יש אנשים שמוכנים להשקיע יותר זמן ויותר אנרגיות בקשרים.
לפעמים זה משתלם לחלקם.
לא בטוח שהוא מעוניין בה בכלל.. ואז אין לה למה להיות סבלנית..לב אוהב

אולי. ואולי לא.. לכי תדעי.שוק!
בנ"א הם יצורים מורכבים והרבה פעמים מאוד מפתיעים.
מה יש בו מעבר לעניין הזה?צהרים
על הנייר, הרבה דברים שאני מחפשתלגיטימי?

אבל אחרי הפגישות, אני חושבת שפחות....

אבל אני מנסה להעלות כאן איזשהו נקודה כללית, לא רק ספציפית לגביו

גם כנקודה כללית,צהרים
אני חושב שצריך לבחון האם יש משהו בסיסי בבחור/ה שמוצא חן בעינינו. הרי מה שתארת זה דבר שיכול להיות שנובע מחוסר מודעות וניתן לפתרון(יכול להיות גם שלא כמובן). ואם יש כאן בחור שההרגשה הבסיסית כלפיו היא של רגש חיובי, כדאי להתאמץ יותר ולפתוח את הדברים ולא לעבור הלאה.
כן... סיטואציה מוכרתבשביל שלי
את לא קובעת מה הבנאדם.
את חושבת האם מתאים לך להמשיך במצב הזה או לא, האם הוא עשה לך טוב בפגישה, האם האינטראקציה איתו טובה לך.
לכן את לא שופטת...
אם היית אומרת לו 'לא' ואח''כ הולכת לחברות שלך ואומרת להן שהוא בנאדם כך וכך- זה נקרא לשפוט לדעתי.

אבל כשאת פשוט לא נהנית מהאינטראקציה ומחליטה שלא להמשיך אז זה לא לשפוט.

כן כדאי שתחשבי מה יכולות להיות הסיבות לכך, ותעשי לעצמך סיעור מוחות. תעלי את כל המחשבות האפשריות בדעתך. ותגידי לעצמך אח''כ האם את רוצה לוותר על בחור מעולה וכו' שמסיבות כאלו ואחרות לא מתעניין בך במהלך הקשר
זו דעתי

ואם את ממש לא רוצה לשפוט- אז כדאי לדבר איתו.
אבל לא רק לדבר, כמו שהאחרים ציינו. אלא בעיקר לשמוע את המקום שלו, להתחבר לשם
באופן פשוט נשמע שאתם לא משדרים על אותו גלשומעים?
תמשיכי הלאה לדעתי
אני חושבתוירושלים של זהב
שבעייתי מאוד מאוד מאוד שלא מתעניין בך. זה בסיסי מאוד. אל תוותרי על זה. אפשר לתת הזדמנות אם השאר נראה לך טוב והוא מעניין אותך, על ידי כך שתדברו על זה. כשישאל אחרי הדייט השני איך היה לך תסבירי ותפרטי, איך הרגשת בעיקר. אבל את לא צריכה להתנצל. מגיע לך שיתעניינו בך!

לגבי שאר הדברים (שיחה קצרה ללא הודעות לפני ואיחור) נראה לי סביר לגמרי ואני אפילו בעד זה. אין מה לדבר יותר מדי לפני הפגישה הראשונה, וכל ההודעות לפני השיחה סתם מתסבכות. אם נוח לך תעני אם לא תחזרי אליו כשיתאים. שיחה קצרה וטכנית סתם מסרבל לתאם בהודעות. (לאחר לא סבבה, אבל קורה).

ושוב - ההתעניינות- זה בסיסי. לפעמים מלחץ הם מדברים הרבה ולא שמים לב, ולכן הכי פשוט להגיד, גם אם לא תמשיכו חשוב שידע את זה. בהצלחה גדולה!
וואיהיי (:
אני חושבת שזה ממש חשוב ממש!
זה נימוס בסיסי, זה שהמשכת לעוד פגישה זה מדהים
זה הכי הכי בסיסי שיש לשאול עלייך גם.
ובעייני זה סיבה ממש הגיונית לגמור..
אם זה מפריע לך ממש שימי לב על זה בבירורים
אני נפגשתי עם בחור דומה. קצת יותר מתעניין אבל הפריע לי
מאז אני שואלת על אנושיות
זו באמת תופעה שיכולה לקרות יותר בציבור הדתי תורני כי פחות מדברים עם בנות
לכן ממש צריך שיהיה לאדם אנושיות ... ושיידע לדבר גם אם זאת בת בעיני
יש מצב שהוא אנושיבשביל שלי
יותר מזהשוק!
יכול ליות שהוא כ"כ אנושי ומרגיש.. שהוא מרחיק אותה ממנו במודע או שלא במודע..
זאת נק' שצריך לעבוד עליה בקשר אבל לא מעידה על פגם.
למשל בעיני יש הבדל בין לשאול "מה שלומך?" לבין "מה נשמע?"
הראשון נשמע מקרב ולתחושתי פחות מתאים להיאמר בשלב מאוד ראשוני של קשר כי עדיין אין היכרות, השני יותר מנומס ונייטראלי ומתאים יותר...
תזכרי שהבחור לא מכיר אותה עדיין.. אולי קשה לו להתנהל בצורה שהוא לא מרגיש שהוא הגיע למקום הקרוב הזה?
יש אנשים שזקוקים להתאמה בין ההרגשה לביטוי של זה בדיבור, כשמרגישים קרובים מדברים דברים מקרבים וכשעדיין לא-אז לא.
אני חושב שאת עושה טעותultracrepidam

וזה גם הרושם שקיבלתי מהתגובה הזאת אני חושבת - לקראת נישואין וזוגיות

את מסיקה מזה שהוא לא מתעניין, שהוא לא אנושי. 

וזה בסדר לגמרי שאת רוצה מישהו שכן מתעניין, וזה בסדר גם שאת לא רוצה ללמד אותו את זה אלא מישהו שהוא כבר כזה. לא יודע אם כדאי לך לפסול על זה, אבל זה לגיטימי לגמרי.

***אבל***

זה לא אומר הוא לא אנושי. זה אפילו לא אומר שלא אכפת לו ממך. זה בסך הכל אומר שהוא לא יודע איך להעביר את האכפתיות הזאת לדיבורים. הוא בסדר גמור, פשוט יש לו חסרון מסוים. הוא לא מיומן בכישורים חברתיים מסוימים. והוא יכול ללמוד את זה. הוא לא עושה את זה מרשעות, ויכול להיות שמי שתזכה בו תמצא אוצר (כמובן יכול להיות שיתברר שהוא רשע מרושע, שודד וגנב. אני לא מכיר אותו)

אז בבקשה בלי "מגיע לך שיתעניינו בך", ובלי "זה ממש לא אנושי". הבחור כנראה מנסה להיות טוב, ופשוט לא הולך לו. אולי הוא אפילו לא יודע. שווה להגיד לו. אולי דרך צד ג'. אבל להתייחס אליו כאילו הוא עושה משהו רע זה ממש לא יפה, ופוגע בכולם - בו, במי שפוסלת אותו, בבנות שבגלל זה מקבלות תמונה של "בנים הם רעים כי הם לא מתעניינים", בבנים שנפגעים כי בנות פוסלות אותם על שיחת טלפון... בקיצור, חשוב לפחות להיות מודעים שכישורים חברתיים לא מלוטשים הם דבר שכאדי לעבוד עליו אבל לא מעשה רע

בדיוק!בשביל שלי
עבר עריכה על ידי בשביל שלי בתאריך ו' בטבת תשפ"א 10:20
ואפילו יכול להיות שהוא עבר טראומה, גם זה קיים. ולכן הוא מכונס בעצמו. ואם ככה, מגיע לו שיראו אותו מעבר
למה צריך לעבור טראומה בשביל זה?שוק!
בשביל מה?בשביל שלי
יכול להיות שהוא לא מיומן בדיבור עם בנותשוק!
וזהו.

אם הוא בסדר עם החברים שלו ומתקשר נורמלי אין שום סיבה לחשוב שהוא עבר טראומה.
יכול להיותבשביל שלי
אני אומר שיכול להיות גם ממש להיפך. שהוא מאוד מיומן. ולמשל במצב טראומתי
הכל יכול להיותשוק!
יש אנשים שהם שיא הקרים והעניינים בעולם בהתחלה, מכירים אותם קצת ומגלים עולם אחר לגמרי לגמרי.
בהקשר של המקרה הזה, לדעתי פשוט לדבר עם השדכןנוגע, לא נוגע
שידבר איתו על זה. יכול להיות שהוא לא מבין איך מתנהלים עם בנות ויכולות להיות עוד סיבות. מה שכן, את לא צריכה למסור נפש ולהשתגע עם זה. הוא רוצה להתחתן מן הסתם, מתישהו הוא יקלוט שיש לו איזה בעיה ויעבוד עליה. את לא צריכה לכלות את זמנך וכוחות נפשך.
תזרקי אליו את הכדור..חיים של
תגיד,
לא מעניין אותך מה שלומי?
איך אני מרגישה?
מה אני עושה בחיי היומיום?
אפשר להגיד לו בהומורהפי
פחות מומלץ בהאשמה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני לא אוהב את זה בכללמשהאחרונה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך