וייאאארגגג. אופ. אני מיואשת!האקונה מאטטה:)
יכול להיות שחלקכם תצחקו עליי עכשיו אבל קשה לי. באמת. זו טחת התקופות הכי קשות בחיים שלי.

בבית- לאח שלי יש עוד שניה ברמיצווה(מזלטובמזלטוב) ובאמת שאני הכי מפרגנת בעולם!! אבל זה קשה.
א). כי הכל סובב סביבו. ההורים שלי לפעמים פשוט שוכחים מאיתנו(לא מכוונה רעה) ובגלל שאני בכורה העל נופל עליי.
אני אופה מיליון עוגות ועוגיות,אורזת שקיות, עורכת שירטונים, כותבת שיר, עורכת שירון. אמא שלע בשמירת הריון אז אני גם מבשלת, מבשלת שבת,מנקה לשבת,משכיבה בלילה,ששוטפת כלים,מפזרת במוסדות חינוך, ובקיצור כל משימה אימהית אחרת. אבא שלי עובד המוון ומגיע הביתה רק בשבע וחצי ואז זה רק ההשכבה. הוא יוצא מהבית בשש.

בנוסף לכל זה- אני מדריכה לבד שבט של בנים מופרעים ונסיכים, יש לי ישבצים, פועה בשבוע(עוד מעט 3 חוד שאירכוווןן), הניית פעולה ויחס אישי לכל חניך דרך הפאלפון.

מתמודדת לחידון התנ"ך(עוד מעט החידון הבית סיפרי, לחץץץ)

מתמודדת עם שמועה מגעילה שרצה עליי כרגע בין החברות(ולצערי הרוב מאמינות לה)

אני לומדת משמונה עד שלוש כל יום לפחות, מנסה לעמוד בקצב הלימודי ונכשלת (נותנת רקע- אני מהאלה שהממוצע שלהם במדעים הוא 106,מתמטיקה-97, אנגלית-98. כל מקצוע אחר 100.).
כשאני אומרת נכשלת אני מתכוונת לזה- קיבלתי את הנכשל הראשון שלי בחיים(או ציון מתחת 85).
אני חושבת שזה היה הקש ששבר את גו הגמל. אני בכיתי מזה כמו ילדה קטנה.
מחר יש לי מבחן באותו המקצוע ואני בלחץ אטומי. אני פשוט מפחדת להיכשל שוב.
מישהו שיכןל לעודד/להרגיע/אפילו סתם לגרום לי לחייך?
דחוף!!
סליחה על החפירה..האקונה מאטטה:)
לא הבנתי למה את חושבת שנצחק עלייך...חסרת טאקט

אני קוראת ומעריצה אותך על זה שאת בכלל מצליחה איך שהוא לשרוד ...

מותר לבכות לצרוח להגיד שלא בא לי.

לא יודעת מה להגיד ... פשוט סוגדת לך... אני לא הייתי עומדת בזה...

מה שאני יכולה לנחם אותך - זה שלפחות את עושה משהו בחיים שלך (אולי יותר מידי..)

זהווו את פשוט מלכה!!!

חשבץי שתצחקו עליי כי כשניסיתי לדבר עם חברההאקונה מאטטה:)
היא צחקה לי בפנים, אמרה לי שאני סתם מתלוננת ןשאין לה כח..
וואו... חברות שלך צריכות לגלות קצת יותר אמפתיה....חסרת טאקט

ייאא מאמי קראתי הכול ובאמת אני כבר התחלתי להיתעייף רק מלקרואסטלנית בפעולה

באמת את לא מבינה איך אני מעריכה אותך

ותאמת אני גם קצת מקנאה בך

תחשבי לך איזה אשת חייל את תיהי

בעלך ממש יאהב אותך כי את כבר יודעת מלא דברים..

מה לעשות ואיך לעשות

ואני יגיד לך תאמת אני אחת מה זה עצלנית

ולכן משעמם לי ואז אני עושה שטויות

אבל את...את כול כך עסוקה בדברים טובים

תגידי ברוך ה שאת עוזרת לארגן את הבר מצווה של אח שלך

שזה ברוך ה מאורע ממש משמח!!!

תקשיבי יש בך כוחות באמת אני מאמינה בך

כי אם ה נתן לך את כול זה

אז את תדעי לעבור את זה בהכי טוב שיש

למרות כול הקושי והכאב והלחץ מסביב

ואם את רוצה לשתף או משו אז

תזכרי אני כאן תמיד בשביל להקשיב ולעזור!!!

..האקונה מאטטה:)
יש לי עוד קצת זמן עד החתונה;)
תודה כיף ממש לשמוע
..סטלנית בפעולה

חח ברור את צודקת..

אבל עדיין זה כבר ממש חשוב כבר להיבנות עכשיו!!

ממש בכיף מקווה שעזרחיוך

וואי, מזה מבינה אותך!שפרינצא בוזגלו

אימא שלי גם הייתה בשמירת הריון, וזה היה קשה! ב"ה זה הסתיים מהר, אז חזרנו לשגרה.
אבל באמת הקושי הגדול הוא כשיש לאמא צפיות מעצמה,
אבל הוא לא יכולה לעשות את זה לבד- אז הציפיות שמתאימות לה, נופלות עלייך, וזה גדול...
באמת חשוב להסביר לאמא מה את יודעת מוכנה ויכולה לעשות, ומה פשוט לא, תיאום צפיות.
אחרי הכל זה מצב שההורים בחרו בו, ועליהם לשאת בתוצאות, עליך כמובן לעזור להם- אבל אסור לך להתמוטט.
אם זה קשה לך, תבקשי מאמא הפסקה, תלכי לסבתא לכמה ימים, ותחזרי רעננה ומלאת כוחות.
בהצלחה אחות! ❤
מוזמנת לפרטי!

וואו אחותי אהבתי תחתימה שלךךך ממש נכונה!!!סטלנית בפעולה

זה לא יהיה חצוף לפנות אליה ולהגיד לה שאני לא מסוגלת לעשות את כל מה שהיא עושה?
למה חוצפה?שפרינצא בוזגלו

אם תעשי את זה בכבוד, ותסבירי את התחושות שלך בכנות- אני חושבת שבתור מבוגרים הוגנים הם יעריכו אותך על זה.

וואו! וואו! ואוו! את משהו הזוי!הָיוֹ הָיָה

תקשיבי, אני קורא ולא מאמין, ממש

כל שורה אני בטוח ש-זהו, זה השיא שיכול להיות, מה היא יכולה עוד לעשות??

ואז עוד שורה, ועוד משהו, ועוד משהו..

וואו!

כולי אחוז התפעלות.

את האמת - אני לא הייתי מסוגל לעשות רבע ממה שאת עושה! לא הייתי מסוגל!

יש לך כוחות עצומים! 

אני.. אוף, באמת, אין לי מילים...

אני רק יכול לומר שאני פשוט מצדיע!! מעריך בטירוף!

זה לא נורמלי זה! מגיע לך כל הכבוד שבעולם

ברצינות, כל שורה שאני קורא זה "וואי, וגם זה" "וואי, וגם זה!" "מה כבר עוד היא יכולה לעשות? איך?"

כל כל כל הכבוד!

על החזקת הבית, על היחס לחניכים, על ההשקעה בלימודים, על ההתמודדות בתנ"ך, על ועל ועל..

באמת, לולי ראיתי לא האמנתי!

אם מישהו היה אומר לי שאפשר לעשות כ"כ  הרבה לא הייתי מאמין לו!

אם את עושה את כל זה - יש לך כוחות על!! כוחות מיוחדים! וואו!

מאחל לך בהצלחה ענקית ממש, ושהתקופה הזו תעבור כמה שיותר מהר ובקלות בע"ה

(לגבי המבחנים - אני חושב שאין כמו סיפור כזה בשביל להיות סיבה הכי טובה בעולם לדחיה, תבקשי מההורים שלך שיסבירו למורה את המצב)

אממ תודה!(?) |בהתלבטות עם הזוי זה מחמאה..|
וואי, לא חשבתי האמת בכלל על זה שזה משהו מיוחד, יש משהו מאוד ממריך ומשמח הלדעת שאני עושה משהו שונה ולא רגיל ומצליחה הו.. מוריד קצת מהקושי..
אז תודה על זה!!! לא חושבת שהייתי שמה לב לזה..

לגבי המבחנים- אנחנו לקראת סוך מחצית אז המורה לא מוכנה לדחות. ניסיתי לדבר איתה- ההורים שלי ניסו.. לא עוזר..
פסדר, מניחה שזה הגיוני שיהיה לי מדי פעם גם ציונים נוראיים..
ייקח לי הרבה זמן לקבל את זה- אבל שה הזמן שאתחיל לעבוד על זה..
..הָיוֹ הָיָה

בטח זו מחמאה, אלא מה?

ולגמרי לגמרי, תהיי בטוחה שאת עושה משהו ענק! באמתש לא הייתי מסוגל לעשות רבע מזה!

ואוף, ממש מעצבן, 

אולי תראי למורה את הפוסט הזה? אולי יזוז בה משהו..

כנראה היא לא הבינה את המצב כמו שצריך..

אנסה, למרות שלא מאמינה שמשהו בה יזוז..
נקווה לטוב.
אגב חייבת להגיד-שפרינצא בוזגלו

אולי תנסי לשחרר? אולי תבואי בגישה של: יש לי דברים חשובים יותר לעשות, המבחנים כרגע לא עומדים בראש סדרי העדיפויות שלי- ובצדק, אחרי הכל לא את בחרת שיהיה מבחן ולכן גם לא נתת את התחייבותך, אם מחייבים אותך במשהו שהוא בלתי אפשרי כרגע- שישאו בתוצאות, את היית שמחה לתת 100% ולצערך לא יכולה, שיבואו לקראתך.
אם לא, תמיד תדעי שאת עשית את שלך, עשית את מה שדרשת מעצמך וגם מה שדרשו ממך, באמת תעשי עם עצמך בירור- מהם הדברים שאני מוכנה ויכולה להתחייב אליהם כרגע, מעין חישוב מסלול מה יהיה הצעד הבא שלי, מה חשוב לי יותר ומה פחות, זה באמת כלי מדהים בחיים- להפנים שלא תמיד הולך כמו שרוצים, לפעמים כל העבודה הקשה לא מוערכת, לא בעיינך ולא בעיני אחרים, אבל אם תביני שאת את המקסימום שלך נתת והשאר תפקיד של אלוקים- תצאי מחוזקת ומאמינה בעצמך ובו, תגדלי מתוך הקושי ותלמדי להכיל להכיר וללמוד את יכולותיך לפעול, תמצי את עצמך ותצאי מסופקת, כי מה שה' דורש מאיתנו זה הרבה רצון וכמה השתדלות שתשאיר אותנו בריאים בנפשנו, תאהבי את עצמך ותעריכי אותך ע"כ שניסית ורצית ולא הפסקת לרצות.

בכולופן תשתדלי להפחית מעצמך לחץ, תדברי עם ההורים ותקווי שיגיעו להבנה.
מעריצה

תקשיבי באיזה כיתה את? פשוט לא תמיד זה כזה משמעותי המבחנים..משתדלת לשמוח
כאילו אם את שביעיסטית או שמיניסטית אני מבינה אבל לפני זה לא כזה משמעותי ואז את יכולה יותר לחפף בזה עכשו.. מבינה?
יאווכתום עולה????
אני פשוט מעריצה אותךך
אימלה ברצינות שאפו ענקייי
שןלחת חיבוק גדולל😍
אולי תדברי עם מורה שלך שתקל עלייך מביחנה לימודית? אני דיי בטוחה שזה יעזור מאוד
אולי תעזרי בדודות או בנות דודות או שכנות?
בהצלחה ענקיתת
אם הייתי יכולI Hate You

לבוא אלייך זה היה פותר הכלמוציא לשון היית רואה אותי ונשפכת מצחוק...

...I Hate You

תביני... מצבי יותר קשה... מבחינת הלימודים... את יודעת לפחות שאת בקלות יכולה להוציא 100 פשוט לא השקעת במבחנים האחרונים... אני משתדל להשקיע ומקבל נכשל... זה מבאס ברמות... אבל מצד שני אני בפנימיה... והרבה יותר קשה לי ללמוד למבחן...

מגיבה לך על שתמ התגובות בפעם אחת;)האקונה מאטטה:)
הלוואי.. אבל גם אם זה היה טפשרי לא היה לי זמן לזה😅

תראה, נכון. אני מוגדרת כמחוננת. עד לפניי הקורונה לא למדתי למבחנים(וחצי שיעור ישנתי..).
ואתה יודע מה- נכון. קל לי. ברגע שאני מתרכזת אני מצליחה, אבל זה לא אומר שהחוויהשלי פשוטה יותר.
אני עם הפרעות קשב, היפראקטיבית, ובגלל שבלי עין הרע אני גאונה אז בנות מתיחסות אליי מגעיל. כמעט אף פעם לא מאמינים לי שאני באמת יודעת את כל מה שאני רושמת ובטוחים שאני מעתיקה- והנפילה הזו במבחן היה כמו הוכחה לכל הבנות שחשבו שאני מעתיקה, לזה שאני באמת מעתיקה.
אף אחת לא חשבה שעכשיו פשוט היה לי קשה.
אז נכון- החוויה הלימודית קלה(ואנמ מןדה על זה כל יום לקב"ה), החוויה שמסביבה מאוד לא פשןטה..
איך היה המבחן??אני ועצמי:)

מסולם שבין 1-10- 5.
הלך יותר טוב מפעם קודמת- אבל אני לא אוציא ממט טוב, ואני יודעת שיכלתי לעשות הרבה יותר טוב.. אז מבואסת..
אווף.. באסהאני ועצמי:)אחרונה
ב''הצלחה לך..
את פשוט ענקית!!
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך