אימהות לקטנטנים- אחה'צ של חורףתכלסס
אמא לשלושה, הגדולה בגן והקטנים איתי בבית
חוזרת מהגן ב14.00
אוכלים ביחד צהריים
ו....

?!

בקיץ שיחקנו בבית וקצת נחתי בינתיים וב16.00 יצאנו לגן שעשועים. והעברנו את הצהריים בכיף..
עכשיו כשלא יוצאים אני מבואסת מזה..

זתומרת
הצהריים ארוכים (ב18.00 מתחילה מקלחות)
יש איזה שלוש שעות של ''להעביר'' וזה מבאס אותי, רוצה להיות איתם לגמרי
אבל מרגישה שזה לא עובד לי
(אני איתם, קצת סיפורים, קצת משחקים. אבל בורחת לפלאפון. וכשלא פלאפון כי מחליטה שהפעם בלי, אז אוכלת את עצמי לדעת ומנשנשת מלאאא)
ניסינו להזמין חברים שזה כיף לכולנו אבל יש פעמים שהאימהות באות גם ואז זה מרתיע אותי מלהזמין שוב (הן חמודות אבל זה מעייף אותי לפעמים להיות המארחת... וללכת לחברים? טוב זה רעיון אבל לא תמיד וגם קורונה)

אז השאלה שלי
איך לייצר אוירה טובה בבית אחרי הצהריים עם ילדים קטנים ומתוקים ואמא אחת שלא תמיד יצירתית?
יאללה שוטו
תודה 💕

מתייגת את מי שזוכרת שיש לה גילאי חמש ומטה
@אם_שמחה_הללויה
@חגהבגה

@אנייי12
וכמובן מוזמנות כל השאר
תודה נשמות!!
מקפיצהמחי
גם אני מחפשת רעיונות...
תלוי אם קר או לאאמאשוני
אם לא קר אני עוצרת איתם בגן שעשועים.
אוכלים סנדוויצ'ים ופירות
נהנים מקרני השמש והשקט היחסי.
אח"כ עולים הביתה למקלחות וארוחה מבושלת (שהופכת כבר לארוחת ערב)
לפעמים סיפור לפעמים יצירה לפעמים פעילות בבית לפעמים משחק חופשי ולמיטות.

לא הייתי נחה צהריים אבל הייתי מסיימת את היום מוקדם איתם.

לפעמים כשבעלי היה חוזר היה מעסיק אותם. הם היו כבר מאורגנים לשינה (אחרי אוכל ומקלחות) אז היה זמן שלהם בנחת עם אבא ואני פניתי לעיסוקי.

לפעמים בכוונה משכתי את ארוחת ערב הכי אחרון כדי לאכול כל המשפחה ביחד. (מקלחות ופיג'מות היו לפני)
וואי באותה צרהחגהבגה
יש לי חוברות מדבקות נחמדות בשבילן
יצירות
ספרים
זהו...
אני עושה זמן מנוחה מ2 עד 15 וחצי בערךבאורות
שזה אומר זמן שעושים פעילות רגועה תוך כדי שאני נחה על הספה. ספרים, מי שרוצה מצייר לידי, שומעים מוזיקה...
הרבה פעמים יוצאת לסיבוב, גם כשקר, מתלבשים טוב, זה ממש חשוב להתאוורר. אפילו חצי שעה. אם יש גשם אז עושים ביחד משהו ארוך ויותר "פרויקטי"- יצירה מורכבת יותר, אפיה. אם אין אז כשחוזרים מהסיבוב משחקים ביחד משחקי קופסה, הרבה מוזיקה(זה ממש עוזר), תחפושות, קרמים ברגליים...לרוב בימים גשומים אכניס לאמבטיה ארוכה ואז נמצאים באמבטיה סביב החצי שעה. (קניתי הרבה משחקים לאמבטיה, וצבעים).
אמנם יש לי גם גדולים, אבל מנסה בכל-זאת:מתואמת
מה עם יצירות?
לא צריך דברים מורכבים - דפים, צבעים, מדבקות, פלסטלינה/בר-בצק וכו' זה מספיק... אפשר גם דפים מיוחדים יותר, צבעוניים למשל - זה כבר מעניין.
את לא חייבת להכווין אותם, הם יכולים ליהנות גם מיצירה עצמאית.
אם את בכל-זאת רוצה להפעיל אותם, אז כמה רעיונות:
* להכין בובות נייר: את מציירת או מדפיסה דמויות מהמחשב, הם צובעים (גם קשקושים זה בסדר), ואז את או הם בעזרתך גוזרים ומדביקים על קרטון (בשביל הקשיחות). אפשר גם להדביק מאחור מקל ארטיק, ואז יש בובת הצגה.
* להכין דמויות מבר-בצק: עיגול לראש, עיגול לגוף, פסים לידיים ולרגליים. אפשר לשדרג עם הצמדה של עיניים זזות.
שני הדברים הנ"ל יכולים גם לשמש למשחקים אחר-כך.
* אפשר לתת להם לגזור מלא דפים צבעוניים - צורות לא ישרות - ואז להדביק אותן בצורה מעניינת על דף לבן.
* מדביקים מסקינגטייפ על דף או על קרטון בהיר בצורות גאומטריות שונות, נותנים להם למלא את הדף בצביעה בצבעי פנדה, ואז מסירים את המסקינגטייפ ונותרים פסים ריקים בצורות הגאומטריות.
* אפשר גם לקנות אביזרים שונים לצביעה (מקלקר או מעץ) ולתת להם לצבוע בטושטושים (אלה בעצם צבעי גואש בבקבוקונים - יותר בטיחותי מבחינת הסביבה...)

זה מה שעולה לי כרגע בגזרת היצירה. אבל שוב - תני להם להתנסות לבד. ילדים הם יצירתיים מאוד!

אפשר גם - אם יש לך כוח - לעשות איתם תרגילי התעמלות:
* "רכבת" ברחבי הבית.
* שירי משחק.
* קפיצה לאורך הסלון בתוך ציפית.
* משחקים על הספה - להתגלש עליה, להתגלגל עליה, לקפוץ עליה, לדלג מעלייך כשאת יושבת לנוח...
(יש לי בבית ספר מקסים - וישן - שנקרא 500 משחקים בחמש דקות, או משהו כזה, ויש בו מלא-מלא פעילויות בסגנון לגילאי 6-3. אם תצליחי להשיג אותו איכשהו - זה יכול לעזור לך אולי...)

אפשר גם ליצור איתם פרויקטים מתמשכים:
* סיפור שאתם כותבים ומציירים ביחד (יכול להיות שמתאים לגדולים יותר).
* תמונה גדולה לקיר בחדר שלהם (בסגנון שכתבתי לעיל).
* סרטון מחייהם (יש תוכנות עריכה פשוטות המחשב או בפלאפון).
* בנייה של משהו מורכב מקליקס או קפלות וכדומה, או אולי דווקא מקרטונים (אצלנו בתקופה האחרונה, למשל, הבית מפוצץ מקרטונים...) - בית בובות, מיטה לבובות, "כורסה" וכדומה.

ואם אין לכם משחקי קופסה תואמי גיל - אז זו גם הזדמנות לקנות... לוטו, פאזלים פשוטים, משחקי זיהוי ואבחנה...

כתבתי הרבה. מקווה שיועיל
מהממתDoughnut

לגזור ולשמור.

תודה!

תודה מהממת בעצמך!מתואמת
מנסהDoughnut

שלי מסיימים כל יום באחת וחצי, באותה סירה שלך.

באופן כללי מנסה לעניין אותם בדברים שעושה, לפעמים יושבת אתם ליצירות וכזה אבל בגדול הרעיון הוא לעניין אותם במה שממילא קורה:

*אני שמה אותם על כיסאות ליד השיש, מאד נהנים "לעזור" לי להכין. (נותנת להם להגיש לי חבילות ארוזות, לא מעבר...) מסבירה להם כל דבר, ממש אוהבים את זה.

*הרבה פעמים יוצאים לסופר, גם כשקר. אם אין גשם זלעפות... עצם ההתארגנות והיציאה מעבירים חלק מהזמן. לגינה אין לי כוח ללכת אתם כי בן השנתיים שובב וצריכה להיות צמודה לתינוק בעגלה. אז פשוט הולכים בנחת לסופר, הם עוזרים להכניס דברים לשקיות, לשלם וכו'. אח"כ לסדר במקרר ובארונות את המצרכים.

*ממש אוהבים לעזור למיין כביסה, להכניס בגדים למכונה, אבקה למגירה, ולסובב לתכנית הנכונה.

*כמובן צבעים עם דפים, מדבקות, וכו'.

*משחקים- מגנטים, קפלות, כלי מטבח, ועוד המון....

בהצלחה!

אני הולכת לגינה בצהרים עד שלוש כזהמיואשת******
וואו כולן פה כל כך משקיעות..חרות
אני לרוב נותנת להם לשחק לבד... אני נמצאת בשטח, ואם הם רוצים לדבר איתי/ להראות לי משהו הם יכולים,
לפעמים הם מבקשים סיפור ולפעמים לאפות ביחד, אבל רוב הזמן הם משחקים...
גם אני לרוב לא משקיעה, אל דאגה רק רעיונות יש...מתואמת
הלוואי והם היו נותנים לי לשקוע בספה והיו מוכנים לשחק לבדבאורות
זה פשוט לא קורה 😅
אני גם ככה...בארץ אהבתי
לפעמים עושים משהו ביחד, אבל ברגיל אני נותנת להם לזרום..
רק להגיד שטוווליי
כיף לראות שיש בעולם עוד אמהות שאוספות מהגן באזור 1:30-2 ולא כל הילדים נאספים ב4-5.
כבר חשבתי שאנחנו היחידים..

ובקשר לתעסוקה אצלנו יצירות זה אחלה דבר. מדפיסה להם דפי צביעה והם יכולים לשבת על זה זמן ארוך. כשיש לי יותר כח אז פלסטלינה, גואש וכל מיני יותר מושקעים.
ולפעמים גם משחקים כמו מגנטים, קפלות, פליימוביל.
את יודעת שאימהות שאוספות ב4 זה לא מבחירה כן?סמיילי12
רובן לפחות.
קצת צרם לי המשפט. כאילו אתן הנורמליות היחידות בעולם.

הילד שלי 'נאסף' כהגדרתך באיזור רבע לארבע. והוא בסדר גמור. אפילו נהנה יותר בצהרון ששם הכל יותר חופשי. משחק עם חברים אוכל צהריים. מה רע?
אני איתךבוקר אור
כמעט תמיד יש בזה בחירה מסויימתחולת שוקולד
אבל כמובן שלא דומה אישה שבעלה מכניס 20000 ואוהבת להיות בבית לאישה שבעלה מכניס 6000 ואוהבת לצאת או שהם רוצים להיות אברכים

ואם את שואלת מה רע אז כבר את יוצאת מנקודת הנחה שזה לא רע וזה נושא אחר לחלוטין מבחירה או לא בחירה
את יודעת שיש המון מקצועות בעולם.סמיילי12
לא כולן מורות או גננות או עקרות בית.

ואם כבר האמא חייבת להיות בעבודה עד 4 אז צהרון זה לא כזה נורא.
הרי פה הזכירו גם לשלוח לחברים אז מה ההבדל?

אני ממש לא מתנצלת על זה שאני נשארת עד 4. פשוט חורה לי שיש אימהות שמרגישות שהן טובות יותר. אז לא.
להוציא את הילד בשתיים ולשבת 3 שעות בפלאפון וחצי שעה לארוחת צהריים אבל העיקר הוצאת אותו בשתיים,זה לא יותר טוב.
עדיף לו בהרבה יותר להישאר עם בני גילו.
וב4?אפונה
יכולה להעיד על עצמי שכשאני אוספת ב4 אני ממש לא מגיעה אל הילדים מלאת אנרגיות ופניות נפשית. בטח לא בהשוואה לאיסוף ב2.

עוד הבדלים שראיתי:
כשאני אוספת מהגן הילדים מספרים לי הרבה חוויות מהיום שהיה בגן. אחרי צהרון הם לא זוכרים מה היה ולכן גם לא משתפים.
כשאני אוספת מהגן הם זקוקים למנוחה, שאני מאד שמחה לתת להם אותה בבית. יש להם פריקת מתח כזאת. מניחה שבצהרון הומה הם לא מקבלים מענה לצורך הזה.

אגב יש לכל אחת בחירה במה לעבוד
יש בחירה על מה להתעקש ועל מה לא בתנאים

ודאי שאת לא צריכה להתנצל (בפני מי?!) אבל להגיד שאין חסרונות לצמצום זמן הורה-ילד??? הגזמת.
אפשר להגיד: חשוב לי לעבוד בעבודה הזאת בתנאים האלה, ולכן שווה לי לשלם על זה את המחיר של לחזור אל הילדים רק ב4.
איפה ראית שכתבתי שאין חיסרוןסמיילי12
כתבתי שאימהות שמוציאות ב4 הן לא פחות טובות.
אני לא מרגישה שהילד שלי משלם איזשהו מחיר.
הילד שלי הכי פורח ומאושר ואחרי הצהרון וחוזר ומספר חוויות.
ואוכל צהריים שוב כשהוא חוזר כי אני רוצה לוודא שהוא אכל כמו שצריך.
ועושה יצירות עד זמן מקלחת.
ואמא מקלחת אותו בסבלנות.

את מכירה איכות מול כמות? אז זה בדיוק זה.

אם אמא מוציאה בשתיים ואיתו 100 אחוז עד השכבות אז כל הכבוד מורידה את הכובע. אבל בואי נודה שלרוב זה לא כך.
אני יודעת שיש לי שעתיים עם הילד עד שהוא נרדם אז אני אתן לו את המקסימום! ובהמון המון מקרים זה עדיף על להוציא בשתיים ולבלות בטלפון.
לא מאמינה בזהאפונה
לא מתייחסת למקרה שלך כי אין לי עניין לרדת לפסים אישיים ואני לא מכירה אותך.

זמן איכות הוא המצאה של הורים עסוקים משכנעים את עצמם שילד יכול לצרוך הורות בקפסולה מרוכזת.
ילדים צריכים זמן כמות. הם צריכים את אבא ואמא בסביבה, הם לומדים הרבה דרך חיקוי כשהם רואים את אבא ואמא עסוקים בענייניהם (וכמובן עדיף שזה לא יהיה סתם בזבוז זמן) - מבשלים, קוראים ספר, מנקים, מפטפטים עם חברים וכו'.
הם לא צריכים שההורים יהיו ממוקדים בהם כל הזמן, להיפך - זה עלול לפגוע בעצמאות וביצירתיות שלהם.
לדיון הזה לא יהיה סוףסמיילי12
אני הבהרתי את הנקודה שלי.
בשביל עוד בנות שמן הסתם קוראות כאן ויכולות להרגיש חוסר נעימות מתגובות כאלה או אחרות.
כל אחת תגדל את הילדים שלה כראות עיניה.

ואישה חושבת שהאמהות שלה יותר טובה בגלל דברים כאלה או אחרים? לבריאות.
מה שבטוח שמסר טוב מהגאווה הזו היא לא מעבירה לילדים שלה.

בהצלחה.
אף אחת לא חושבת שהיא יותר טובה ולא מתגאהחולת שוקולד
יש כ"כ הרבה קריטריונים באימהות ולכל אחד יש נקודות פתיחה שונות ומה הקשר להשוות בכלל

מסכימה מאודנקולאי הקטן
לא קראתי את כל הדיון אבל ממש מסכימה לכל מילהמיואשת******
בהודעה הזו שלך. ממש ממש ממש (ואני עובדת כבר שנים עד ארבע)
תודה שענית במקומיחולת שוקולד
רק מוסיפה לגבי החברים, ההבדל הוא ש-הם מגיעים קודם הביתה ורק אח"כ הולכים לחבר- זה לא כל יום- בזמן הזה הם תחת חסותה של אמא גם אם היא לא איתם בפועל- לשחק עם חבר אחד באווירה ביתית מפתח חברות אישית- אחרי בוקר בגן כבר צריך שקט ופעילויות רגועות יותר

אני לא אומרת שכולם יכולים, גם לא לכולם הבחירה היא באותה רמה ולא כולם רואים בזה חשיבות כ"כ גדולה, וזה בסדר, הכל לגיטימי, רק הגבתי לגבי הבחירה
יש הרבה מקצועות שאין בחירהבוקר אור
אני רואה מסביבי המון נשים כאלה
משרות שאין אפשרות לעבוד בהן לא במשרה מלאה
רוב המקצועות שאפשר הם הוראה ודומיהן
ודאי שזו בחירהאפונה
אומרת כאמא שבעבר ילדיה היו בצהרון. והקטן שלי במעון ויש ימים שאני אוספת אותו ב4

יש חסרונות לצהרון. יש בו כמובן גם יתרונות. אבל חשוב לעשות דברים מבחינה לעיניים פקוחות ולא מתחושה של כורח המציאות.
נתפסתן למה שפחות חשוב.סמיילי12
מה שניסיתי להדגיש שאמא שאוספת ב4 היא לא פחות טובה מאמא שאוספת ב2.
להגיד היי איזה יופי שנשארו עוד אימהות שאוספות בשתיים, זו התנשאות.
להגיד על ילדים שמוצאים אותם מהגן ב4 'נאספים' כאילו זו איזו שקית אשפה זה מרתיח.

אז סליחה באמת שאני מתקוממת.
אני אמא שאוספת ב4.
אם נוח לכן שאגיד מבחירה, אז מבחירה אני אוספת אותם ב4. (אם אעבוד עד שתיים המשכורת שלי תהיה בהתאם אבל ניחא, בחירה שלי לחיות חיים נורמלים ולא סגפנים ובחרתי בעל שלא יעבוד באינטל,מה לעשות) ועכשיו שכולן בסדר עם בחירת המילים שלי אולי נתפנה להבין שלא כולן כמוכן. וזה לא הופך אתכן לאימהות יותר טובות.

מ.ש ל.
מסכימה איתך שאימהות לא נמדדת בזהאפונה
מי בכלל קובע מי אמא טובה?..

זה מזכיר לי את הדיונים על הנקה:
מ"את אמא טובה גם אם את לא מיניקה" (נכון מן הסתם)
זה הופך ל"תמ"ל זה טוב בדיוק כמו הנקה" (ודאי שלא)

לילד שגדל בבית נורמטיבי עדיף ללכת הביתה עם אמא אחרי הגן, ולא לצהרון.
האם זו חזות הכל? לא.
האם לחברה שבה רוב האמהות אוספות מהגן יש יתרון על פני חברה שבה רוב מוחלט של הילדים נשארים בצהרון? לדעתי בהחלט כן.
את יודעת זה משעשע אותיסמיילי12
כי יש לי המון חברות שמוציאות מוקדם.
והן מרירות כעוסות ומתוסכלות שהילדים סביבן כל היום.

ואם הן היו מוציאות ב4אפונה
הן היו שמחות ומאושרות?
אז את בעצם מסכימה איתיסמיילי12
אין קשר בין שעת ההוצאה לאיכות החברה בה את נמצאת או איזו אמא את.
בכלל לאאפונה
את טוענת שאמהות שמוציאות מוקדם הן "מרירות, מתוסכלות וכעוסות ומבלות בפלאפון במקום להיות עם הילדים"

ואילו אמהות שנעזרות בצהרון הן מלאות סבלנות כרימון שמפעילות את הילדים בכיף.

אני חולקת עלייך, וחושבת שאם יש קשר אז הוא הפוך. כלומר אמא מתוסכלת תהיה כזו בין אם היא אוספת ב2 או ב4, אבל היות ואמהות היא מיומנות נרכשת אז אמהות שמבלות זמן כפול אחה"צ עם הילדים שלהן, נעשות אמהות סבלניות, יצירתיות, וקשובות יותר, וכל שאר המיומנויות שמתרגלים בזמן שנמצאים עם הילדים.

בנוסף אני טוענת שלילד עדיף להיות בבית עם אמא אחרי הגן ולא בצהרון, וזה לא תלוי באיכות האמא שלו (למעט מקרים רווחה קיצוניים).
כמובן לא תמיד אנחנו יכולים לעשות רק מה שטוב יותר לילד ולכן יכול להיות שהוא יהיה בצהרון אבל חשוב *לא להשלות את עצמנו שזה יותר טוב עבורו*.

אני לא כותבת את זה מבחוץ, אני כותבת מבפנים ומהנסיון הפרטי שלי וגם של השכנות שלי.
אני עובדת משרה מלאה ונמצאת בעצמי בדילמה הזאת. הילדים שלי במסגרות יותר ממה שהייתי רוצה, וב"ה עם השנים מתאמצת ומצליחה להיות יותר שעות עם הילדים (ומשלמת על זה מחירים כמובן - עובדת בעבודות הרבה פחות מעניינות ומתגמלות אבל גמישות וקרובות לבית, עובדת בערבים ובלילות כשצריך).
טוב זו הןדעה אחרונה שלי בהחלט בנושא הזהסמיילי12
רק לגבי הפתיחה שלך.
זה לא מה שאני טענתי.
אני כתבתי להוציא בשתיים ולבלות בטלפון לא יותר טוב מלהוציא ב4.
לא כתבתי שכולן כאלה.ממש ממש לא.

'להוציא את הילד בשתיים ולשבת 3 שעות בפלאפון וחצי שעה לארוחת צהריים אבל העיקר הוצאת אותו בשתיים,זה לא יותר טוב.
עדיף לו בהרבה יותר להישאר עם בני גילו' - זה מה שכתבתי שאולי יכול להשתמע שאני חושבת שאימהות של 4 טובות יותר. אבל זה לא נכון. אלא אני אומרת שכל אמא היא טובה בגלל מי שהיא. ולא בגלל שהיא מוציאה את הילד בשתיים או ב4.

מכאן תקחו את זה לאן שאתן רוצות
אני חושבת שזה מאוד תלוי בהאם הפעולות שלנו הן בדיעבד מלכתחילהאמאשוני
כשאתה בוחר בצורת חיים מסויימת, על כל היתרונות והחסרונות שבה, אתה מנסה למקסם את היתרונות ולצמצם את החסרונות.
כשאתה משוכנע שאתה חי ככה מכורח המציאות, אתה לא מנסה לשנות אותה (במסגרת האפשרי)
וממילא החסרונות הם "חסרוניים" יותר.

למשל אמא שאוספת ב16:00 מכורח המציאות תרשה לעצמה להיות יותר עייפה ומרירה כי "ככה זה ולא אני בחרתי בזה" מאמא שאוספת ב16:00 מתוך בחירה ומתוך הבנה שיש לזה מחיר והיא מנסה לצמצם אותו ולכן אולי תבלה פחות שעות אבל תנסה למקסם יותר את הזמן עם הילדים.

כנ"ל אמא שאוספת ב14:00 מכורח המציאות כי ככה זה ואז תרשה לעצמה להתבזבז כי מה לעשות זאת המציאות שיש לנו המון שעות יחד,
לעומת אמא שבוחרת לוותר על דברים אחרים (לדוגמה לחיות בסגפנות) מתוך אידיאל בשביל להיות יותר שעות עם הילדים- היא תבזבז פחות את הזמן ותהיה פחות ממורמרת מלבשל ולנקות ולכבס ולהעסיק את הילדים כל הזמן. (כי היא יודעת שיש לה את האפשרות לשנות סגנון חיים אם היא באמת תרצה)

אני לפחות רואה את זה על עצמי כל הזמן בכל תחום. אם זה בהפרשים בין הילדים ועד האם לעשות שבת בבית.
האם להאריך חופשת לידה
האם לגור ליד ההורים
האם לגור בקהילה או במקום פתוח
האם להמשיך לעבוד משרות מלאות בימי הסגר
האם להיכנס להריון בתקופת הקורונה
ועוד ועוד.

ברור שיש בחירות שאין לנו בהם שליטה עד הסוף ויש דברים שנוחתים עליך במפתיע,
אבל בגדול ככל שאתה בוחר איך החיים שלך יראו ככה אתה תשקיע יותר בתמרון שבתוך הבחירה שעשית ותנסה להפיק ממנה את המירב.
מסכימה איתך ב100%יערת דבש

וגם עם שאר התגובות

מדהים איך שהפכו היום מצב של בדיעבד למלכתחילה

וטוב שהדגשת לדעתךסמיילי12
הכל תלוי במשפחה. בסוג הבית שהילד נמצא בו. איזה הורים מגדלים אותו.
לא אם אמא מוציאה בשתיים או ארבע.
יכולה להיות אמא שמוציאה בשתיים ומרירה כמו חלק מהחברות שלי. שאני, עם כל המעט זמן שיש לי, הייתי באה לעזור לנקות לשטוף וכולי,עם הילד שלי איתי.
ויכולה להיות אמא שמוציאה ב4 כמוני וכמו עוד כמה חברות שלי ואנחנו במקסימום איתם במקסימום.

לחברות המרירות שלךאפונה
היית ממליצה להשאיר את הילדים גם ללילה בצהרון, אם היתה אפשרות?
מבחינת טובת הילד, כמובן
מסכימה עם כל מילהאמאשוני
ואני אומרת את זה כאמא שבוחרת בקריירה והמון ימים חוזרת הביתה כשהם ישנים...
תודה שכתבתדבורית
לגמרי מסכימה
וגם אצלי יש תקופות שהם הרבה יותר בצהרון כי יש עומס ואילוצים או בתקופה של אחרי לידה וכדו'
אבל זה לא אידיאל מבחינתי
את יודעת, "לאסוף" מהגן זה מין ביטוי כזהחולת שוקולד
גם מי שמוציא ב2 מתבטא ככה
רק אומרתאהבתחינם
שתודי שבעלך לא עובד באינטל...
🙈
הדשא של השכן..😄אם_שמחה_הללויה
המון אמהות אוספות ב14בת 30
אצלינו אין בכלל צהרון רשמי כי אין ביקוש
אם חלילה נפגעת ממני זו לא היתה הכוונה ואני מתנצלת פה מולסמיילי12
כולן .
בטוחה ב100% שלא חשבת שזה יעורר הד כזה.

אז שוב, סליחה.
ממש מתנצלת ממי שנפגעה!טוווליי
אכן מופעת לפתוח ולראות כזאת התפתחות של השרשור.
ממש לא כיוונתי למקום כזה!
גם לי היו שנים שלקחתי את הילדים ב4 ולצערי אפילו ב6 כי לא היתה ברירה.
אין לי שום ביקורת על אמהות שעושות את זה וברור לי שזה הרבה פעמים מאילוצים של עבודה.
כתבתי ממקום של מישהי שאין בגנים שלנו אופציה לצהרון ואני יוצאת לגינה בצהריים והגינה ריקה כי כולם עוד בצהרון ומרגישה בודדה.
לא ממורמרת על מצבי חלילה ושמחה שיש לי אפשרות לקחת את הילדים מוקדם אבל מבינה שלא לכולם מתאפשר ואין לי שום טענות על אמהות שלא יכולות.
(כואב לי על זה ברמה הכללית שזה הפך לנורמה ולדעתי זה הפסד למשפחתיות אבל לא טוענת כלפי אף אחת ברמה האישית חלילה).

בקיצור, מתנצלת שהובנתי שלא כראוי ומבקשת סליחה ממי שנפגעה.
פעילותבשורות משמחות
גופנית קצת ריקודים.
אפשר פלסטלינה וכזה הם עושים ואת יושבת איתם..
ואו יש כאן בנות שרשמו המון! רוצה לקרוא שיתפנה לי קצת הזמן!אם_שמחה_הללויה
ואי 2-4 זה שעות שהכי קשות לי. במיוחד עם הגדולה, שזה השנה הראשונה שלה בגן והיא חוזרת משם נסערת ונודניקית וגם אני כבר עייפה אחרי כל הבוקר עם הקטנות.
בגלל שבעלי עכשיו בחל״ת הוא יכול להשאר איתן לפעמים ואני אוספת אותה ובדרך לוקחת אותה לגן משחקים קרוב. ככה יש לי טיפה זמן איכות איתה.
בבית אני מנסה גם ליצור זמן איכות איתה בדברים שאני אוהבת (לא תמיד יוצא בגלל הקטנות). לפעמים מציירות ביחד (פעם ניסיתי להמשיך לידה דיוקן והיא ציירה לי עליו🙈), פעם נתתי לה להשחיל חרוזים וגם אני עשיתי תכשיט...
זה כשיש לי כח.
כשאני עייפה אני מכינה לי נס ואומרת לבת הגדולה שלי שעד שהנס שלי נגמר זה ההפסקה שלי, היא כבר מכירה את זה. ככה יש לה זמן מוגדר להתאפק ולהתעסק במשהו ולתת לי קצת מנוחה.
אני אומרת אל תשפטי את עצמך קשה מדי זה באמת השעות הכי קשות ביום, לפעמים מרגישה שהעיקר לשרוד.יש צניחת אנרגיה רצינית לכולם בשעות האלה.
לא קראתי תגובותחדשה ישנה
אבל אני חושבת שאחרי יום ארוך בגן, לא צריך לתפעל אותם ולא צריך שום יצירתיות.
פשוט אוירה של בית, הרבה חיבוקים, הרבה מגע,
אמא נוכחת, מקשיבה,
מתעניינת איך היה בגן, משתפת מעצמה מה היא עשתה היום,
משחקת קצת איתם וקצת הם לבד עם עצמך,
קצת מוזיקה, עוזרים לך לערוך שולחן, לפנות, להגיש ,לתלות כביסה, לסדר בכיף ובנחת. הם מאוד אוהבים להיות שותפים.
מותר גם להשתעמם ולא לעשות כלום.
העיקר ליצור אוירה רגועה. (מגחחת לעצמי איפה אני ואיפה המילים היפות האלה...)
מרגישה שמאז שהבת הגדולה שלי הלכה לגן היא רגילהאם_שמחה_הללויה
שמתפעלים אותה, כל פעם אחרי שעושה משהו היא שואלת ״מה נעשה עכשיו? משעמם לי... כשהייתה רק בבית יכלה הרבה יותר זמן להתעסק במשהו אחד..או שכמו שאת אומרת להשתעמם, ולי היה מספיק רק להיות נוכחת.
מותר להשתעמםחדשה ישנה
גם הבן שלי אומר משעמם לי.
מי אמר שהאמא צריכה להיות בדרנית?
זה קטע כזה של הדור הזה. בעבר אף אמא לא הייתה מתפעלת את הילדים כל יום ביצירות. ממש לא. בחופשים כן קצת, אבל ביומיום?
תגידי לה שמותר לה להשתעמם וזה בסדר. או שהיא יכולה לעשות משהו שהיא בוחרת, שתחשוב לבד. אגב, בזמנים ה''מתים'' האלו יוצאת מהילדים שלי יצירתיות יוצאת דופן. לפעמים זה נגמר בבלאגן אטומי, אבל זה בסדר, זה חלק מהתפתחות. בע''ה כשתגדל קצת אחותה הצעירה הן יעסיקו אחת את השניה יפה.
יש בזה משהובת 30
כשילד משועמם, ולא מספקים לו תעסוקה מיידית, הוא לומד למצוא בתוך עצמו את היכולת להעסיק את עצמו, וזה הכי טוב שיש.
אני לא אומרת לא לתת לילדים כלום...
רק שהיום באמת יש לילדים כמויות של משחקים חומרי יצירה ומה לא, וזה לפעמים מונע מהם את פיתוח היכולת הפנימית הזאת.
מסכימה ממש...בארץ אהבתי
כשהבת שלי אומרת שמשעמם לה, אני מחזירה אליה את האחריות ושואלת אותה אם יש לה רעיון מה אפשר לעשות כשמשעמם. תמיד בסוף היא מוצאת משהו..
לפעמים אני כן יוזמת פעילויות, אבל לא כתגובה לאמירה 'משעמם לי' אלא כשמתאים לי...
אבא שליבאפיק
היה לוקח אותנו פעמיים בשבוע לעבוד איתו בגינה.
כשגרנו בבניין, אז הוא לקח חלקת אדמה קטנה וטיפח אותה..
ובהמשך, כשעברנו לבית עם גינה הוא ארגן לנו חלק שהוא רק שלנו ואנחנו אחראים עליו.
סו עונה מדהימה לשתילה, וגננות זה דבר שמעסיק וממלא.
אחרי כמה שבועות כבר צומחים ירקות ואפשר להשץמש בהם בבית.
זה כמובן מתאים לימים נעימים יותר..
ואם יש מרפסתבאפיק
אז אפשר לארגן בתוך אדניות גדולות צמחים קלים כמו עגבניות , גמבות, בצלים וכו'.
כל הכבוד לאבא שלךאם_שמחה_הללויה
שמגיל קטן עודד אצלכם מאת האהבה לאדמה
ילדים זה גם כח עבודה . בחו״ל לסבא וסבתא שלנו הייתה גינת ירק ענקית וכל קיץ אני ואחותי היינו נשלחות לעבוד שם
עכשיו גרה בבנין ובלי מרפסת,חולמת על איזה פיסת אדמה, מעניין אותי לנסות לראות אם יש לי יד לזה, בינתיים העציצים בבית לא כזה שורדים😒
וואו, זה נשמע חלום!באפיק
גם אני כרגע גרה בבניין, בלי מרפסת!
מחכה לרגע שנעבור כדי לגדל לי ירקות, ועשבי תיבול..
מה את אוהבת לעשות?בת 30
אלו הדברים שהכי טוב לעשות איתם.
אוהבת לרקוד? תקני דיסקים של אריאלה סביר שיש בהם שירי הפעלה מתוקים לקטנטנים, ואפשר לרקוד איתם שעה שלימה.
אוהבת לצייר? תקני כל מיני סוגי צבעים ותציירו. אפשר גם לצייר להם והם יצבעו.
וכו' וכו'
תודה לכל העונות!!תכלסס
נכנסתי עכשיו ושמחתי לראות את מגוון הרעיונות
תודה יקרות 💕
יצירות היה הולך לי טובאמ פי 5

גם לערב אותם במטבח בהתאם

אפילו בנקיון היו מבסטוים

אבל ביצירות אהבו גואש דבקיות טושים פלסטלינה ומה לא

אני מאמינה בטיולי גשם, אם יש לאןנועה נועה
לא בגשם זלעפות כואב אבל בכל גשם אחר. להתלבש טוב, לקחת מטריות ולהסתובב אפילו קרוב לבית. לא עשינו את זה הרבה לצערי (אני מגיעה הביתה אחרי הילדים, אין לי הרבה זמן איתם) אבל עשינו היה מדהים! אם לא רוצים ללכת לטבע בגלל הבוץ, אפילו סתם לחפש שבלולים על המדרכה. והילדים ממש נהנים מהחוויה של ללכת בגשם (לפחות הילדים שלי )
כיף לקרוא!דבורית
אמנם יש לי גם גדולים.
אבל בהחלט תקופה מאתגרת מאוד
מזדהה, גם אנחנו פעם היינו הרבה יותר בחוץ
מוסיפה עוד רעיון קטן-
פעם בשבוע אפיה
הילדים שלי מאוד אוהבים בצק של חלות
אפשר גם קצת שוקולד צ'יפס
ואז זה גם הופך לארוחת ערב
לשים שיריםהריוניסטית
אני מקלחת ישר אחרי שאוכלים, סביבות 16:00
ואז המקלחת רגועה ונעימה והן לא עושות שטויות מעייפות שמעלות לי את הסעיף.
ואחר כך מוציאים משחק 1,2
בדרך כלל הן משחקות לבד ואני מעודדת אותן.
אוספים משחקים, מסדרים את הבית (אני בעיקר, כמובן).
אם נשאר מלא זמן פנוי- קוראים ספרים ביחד או סתם כרבולים נעימים.
ואז ב18 למיטות ולישון.

מרשה לעצמי להיות עם הפלאפון מדי כמה זמן,
כל עוד זה בקטע נורמטיבי ולא משהו שגוזל ממני את הכוחות להיות איתן.
הם לא אוכלים אחרי ארבע?בוקר אור
לא.. זו הארוחה היחידה שלנו.הריוניסטית
הייתה תקופה שניסינו גם וגם,
וזה פשוט לא עבד.
אף אחד לא הצליל לאכול, כולל אני ובעלי 😅
וגם תחשבי שהן נכנסות לישון ב18,
וחוץ מזה צריך להתקלח, להתלבש, לשחק, לבלות אחת עם השניה. לא נשאר הרבה זמן להיות רעבים.

ובבוקר הן מקבלות ביסקוויטים/פריכיות.
וואובוקר אור
אם הבת שלי היתה אוכלת בארבע היתה מתעוררת גם בארבע 😁ואני הייתי צריכה לאכול שוב לפני שאני הולכת לישון
חח מזדהה עם הקטע שגם את ובעלך לא הצלחתם לאכולאם_שמחה_הללויה
גם אני בשלב הזה מוותרת על א. ערב משותפת.א.צהריים אוכלים די מאוחר ובערבאני נותנת להם לפני שינה משהו קטן ולא מלכלך מדי כמו בננה/ חצי פיתה ויאללה לישון.
הכי כיף להרדים אותם ואח״כ לאכול ברגוע.
וואי זה ממש בריא לך ולבעלך! אחלה דיאטה😊חדשה ישנהאחרונה
סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

נשמע גרועoo
גם ההתנהלות שלה וגם שלו

אישית לא הייתי הולכת יותר להתארח שם וגם מצמצמת קשר למינימום

והתגובה שלו קצת רעילה מעבר לזה שהוא לא הבין את חומרת הסיטואציה 

וואי זה נוראהמקורית

האמת שגמני לא הייתי נרגעת מהתנהגות כזו. יש להעיר וכד' ויש לנעול ילדה בחדר. באיזה קטע??

זה ממש לא התפקיד שלה כסבתא, עם כל הכבוד למרות שההתנהגות של הילדה לא במקום מן הסתם

ובאסה שבעלך לא מצדד בך

חיבוק♥️

דווקא בעלי גם היה בהלםאנונימית בהו"ל

פשוט לא רצה לפתוח את זה שוב,זו התגובה שלו כדי לא לפתוח את הנושא

למרות שמבחינתי זה הזוי!!!!

תני לזה רגע לשקוע אצלוהמקורית

אולי הוא הרגיש סוג של האשמה כי זו אמא שלו ואין לו כלים להתמודד רגע עם הסיטואציה

אבל כן הייתי מצפה ממנו לדבר איתה ולהגיד לה שזה ממש לא במקום מבחינתו ושזה לא אמור לחזור על עצמו לעולם

והאמת אני לא יודעת איך התאפקת ולא יצאת עליה בעצמך.. כל הכבוד

וואו זה ממש ממש לא תקיןרוני 1234
אם זה חד פעמי האמת שלא הייתי עושה כלום כרגע, נשמע שהיא פשוט יצאה משליטה. כן הייתי לוקחת פסק זמן ולא מגיעה לשם בזמן הקרוב כדי שכולם ירגעו ואחר כך הייתי פוקחת שבע עיניים כדי לוודא שזה לא קורה שוב.

גם התגובה של בעלך מאד מעצבנת אבל יש אנשים שמאד קשה להם להיות "באמצע" בין ההורים לבנזוג. תמיד יש שם מתח מסוים ולא פשוט לתפוס צד, למרות שמצופה להיות תמיד לצד הבנזוג ובמיוחד בסיטואציה כזאת חריגה.

מזעזעקנמון

בעיני חייב להציב גבול לסבתא.

שבעלך ידבר איתה עניינית בלי להכנס לדיונים ולשכנוע- משהו בסגנון: "אמא, כשהיינו אצלכם הענשת את... זה חמוד מאוד. רציתי לומר שמבחינתנו החינוך של הילדים שלנו הוא באחריותנו. כדי שנוכל להמשיך להגיע אני צריך להיות בטוח שדבר כזה או דומה לא יקרה לעולם". אולי לא נעים אבל הנפש של הבת והבטחון שלכם במקום שלכם כהורים יותר חשובים. ומה זה לנעול ילד בחדר? ה' ישמור!!

(בגדול יש כאן 2 עניינים: א. לקיחת סמכות שלא שלה לחנך את הנכדה. ב. סוג הענישה שבעיני לא קביל בכלל!!. לא יודעת אם הייתי נכנסת לזה ומסבירה לה כמה זה הרסני ושובר אמון לנעול ילד לבד בחדר. הייתי מתמקדת בלהציב לה עובדה שאסור לה לחנך את ילדכם. ומתוך כך כבר לא משנה מה סוג החינוך כי ממילא היא לא אמורה להתערב) וחייב לתאם עמדות עם בעלך. לנסות עניינית. ואם הנואש רגיש-אולי לעשות את זה בליווי..

כמובן התכוונתי "חמור מאוד" ולא חמודקנמון
בכנות אני לא חושבת ששיחה כזאתאמאשוני

תועיל למשהו.

המעשה שהוא קם אחריה מיד ופתח,

מדברת בעד עצמה הרבה יותר חזק מכל תוכחה.

הפותחת בעצמה אמרה שזה מעולם לא קרה לפני כן,

כלומר זה לא שיטת ענישה נפוצה אצל הסבתא,

אני בטוחה שגם היא מבינה שהיא הגזימה.

אם כבר לדבר איתה עדיף בסגנון:

אמא אני מבין שהיית בשעת לחץ, אחרי חג ארוך שטרחת המון, ההתנהגות של הילדה הוציאה אותך מדעתך.

על מנת שהמקרה לא יחזור על עצמו לעולם, אנחנו ננסה לשים לב מראש מתי הילדים מגיעים לקצה ואם צריך אנחנו נוציא להם אוכל או נפתור את הבעיה מולם.

במידה והם עוברים כל גבול, אחד ההורים יצא איתם מהבית/ ייכנס איתם לחדר לרגיעה וכך נצליח להרגיע את הרוחות.

אם הם ישברו או יהרסו משהו אנחנו נשלם עליו.

לא הייתי מדברת בכלל על חינוך ועונשים. וגם לא לצאת נגדה.

רק לתאם ציפיות ולקחת אחריות על הסיטואציה להבא.

ולראות את הקושי שלה זה תמיד טוב, גם מבלי לקבל את ההתנהגות שהתבטאה בעקבות הקושי.

לצערי כתבתי מניסיון..קנמון

סיטואציה קצת שונה אבל סיפור התערבות דומה.

שהכלנו והכלנו ואמרנו שבטח ''זה'' לא יחזור וגם ''זה''.. וניסינו בעדינות ונמנענו מ''לחתוך''.

ובסוף כשקיבלנו את השכל להציב את הגבול בנעימות אבל בצורה חד משמעית, זה כבר היה אחרי מחירים יקרים מדי ויש גלגלים שכבר לא יכלו לחזור אחורה..

מרוב תיאומי ציפיות נחמדים ואובר לקוחות אחריות שלנו על הסיטואציה, הגבול נחצה ונחצה עד שהתפוצץ. ואז זה כבר היה אירוע רב נפגעים..

רציתי לחסוך לפותחת את המחיר הגבוה ששילמו אצלנו 2 הצדדים, עניין שיכל להסתיים בקלות ובמהירות אם היה נחתך בהתחלה.

כמובן, יכול להיות שהמקרה פה שונה.

מניחה שהפותחת מכירה את הסבתא ותדע להתאים את התגובה.

אני לא יודעת מה ניסיתםאמאשוני

ומה הייתה הסיטואציה אצלכם,

אבל אין קשר להכלה של ההתנהגות וויתור על גבול וגם לא לעדינות.

יש הכלה לקושי, זה שני דברים שונים ויותר קשור ליצירת קשב על מנת לשים את הפוקוס על מה שחשוב.

קו גבול למעשה התבטא במעשה עצמו, זה חזק יותר מכל דיבור.

אם את מדברת על ניתוק יחסים אז לא צריך שום שיחה, אם את מדברת על הצבת גבול תוך המשך שמירה על קשר (גם אם במינון וסגנון אחר)

אז השאלה היא מה הדרך האפקטיבית להגיע לזה.

ומסכימה שהכלה של ההתנהגות, עדינות וויתורים זה לא אפקטיבי, אבל אין קשר בין זה לבין מה שכתבתי.

כן, כן.. את הדברים שציינת. לא עבד במקרה הזה-קנמון

קו גבול ע''י מעשה, הכלה לקושי וכו' וכו'..

יש כנראה טיפוסים שלא עובד איתם מה שאולי עובד עם אחרים.

אנחנו מלווים מקצועית כבר תקופה ארוכה אחרי שהתפוצץ. משקיעים זמן והמון כסף (כדי לא לנתק את היחסים ו) כדי ללמוד איך נכון לעבוד בסיטואציה המתמשכת שנקלענו אליה. לצערנו גם אנשי המקצוע טוענים שהדרכים הללו לא אפקטיביות במקרה האנושי הזה. ממש קבלנו הנחיה מפורטת לעשות את השיחה כפי שציינתי בהודעה הראשונה. רק לאחריה נהיתה יותר אפשרות לקשר ברמה מסוימת. (בזכות הצבת הגבול החד משמעית).

סיפור כואב וקשה. מאחלת שאף אחת לא תתנסה. אבל אכן קיימים גם מקרים כאלו. 

אוקי יכול להיותאמאשוני

מהניסיון שלי אני חושבת הפוך, מעולם לא נתקלתי ששיח כזה עזר להגיע להבנות, אלא להעמקת הפגיעה והאשמות משני הצדדים, וכשאדם פגוע הוא ננעל ועולה להתקפה במקום להגיע ליישור ההדורים.

יכול להיות שיש מקרים שזה הפתרון.

ברור שהמעשה לא לענייןאמאשוני

אבל גם התגובה שלכם יכולה להיות אחרת.

קודם כל טוב שבעלך קם מייד להוציא אותה בתוך כל ההלם.

אני במקומך יוצאת עם הילדה מהבית ולא חוזרת עד שבטוחה ב100% שהרוחות של כולם נרגעו.

אם צריך גם דופקת על דלת של זרים לבקש חטיף להרגיע את הילדה.

מהצד מול בעלך אין מה להתלונן אליו וזה מכביד לקבל שק תלונות.

אפשר להבהיר גבולות ולהגיד שלא מקובל עלייך מה שקרה ואת רוצה לחשוב איתו מה היה אפשר לעשות אחרת (אם כי אני הייתי עושה את החשיבה הזאת עם עצמי כי אני יכולה לסמוך רק על עצמי ביישום המסקנה)

אבל לא בתור תלונה, ובטח לא בתור תלונה על אמא שלו.

יש מבוגרים שמאבדים עשתונות בגלל כל מיני סיבות. אנחנו יכולים ללמוד מזה איך לשנות בשורש את ההתנהגות שלנו כדי שנגיע לגיל זה לא יקרה לנו.

וגם ללמוד איך להתנהל בתוך הסיטואציה ואיך לשמור על הילדים שלנו.

אצל חמותך הטריגר היה זריקת אוכל, יש טריגרים יותר הזויים..

אחד הדברים שלמדתי עם השנים, במיוחד כשמתארחים, לא לוותר על שינה, אוכל ושתיה לילדים.

תמיד מביאה להם אוכל שהם אוהבים.

בד"כ משקיעה שיראה כמו אוכל לכולם, לפעמים מסתפקת בחטיפים וכד'.

ילדים רעבים/ צמאים/ עייפים נוטים לא לעמוד בכללי הבית המארח ומפה ועד התפרצות הדרך קצרה.

מוציאה אותם לגינה/ פיקניק ושם נותנת להם לאכול כמו שצריך.

בכל אופן כרגע חוזרים לשגרה.

לכללים של הבית, לקצב וציפיות מותאמות לילדים.

וחיבוק על התחושה הקשה!!

ותרימי לבעלך על התושיה, הוא אדם נפרד מאמא שלו, זה יעשה לכם טוב ❤️

תודה כולן על התגובותאנונימית בהו"ל

אני לוקחת מכל אחת

וממש שמחה לדעת שאני לא סתם בהלם מזה

מבחינתי זה קו אדום לנעול ילד בחדר

אני לא נועלת את הילדים שלי בחדר

גועל נפש בעיניי שהיא עשתה את זה גם מולי אבל היא סבתא ששומרת לנו הרבה על הילדים ופתאום קולטת שיש מצב שיש דברים שאני לא מודעת אליהם

בעלי נאטם לגמרי וכרגע לא יכולה לדבר איתו על כלום בנושא הזה

אחכה לאחרי שבת כי חוששת שיצור פיצוץ בינינו

ממש לקחתי את זה קשה.לא מצליחה להירגע 

התגובה שלך נורמליתאמאשוני

וגם התגובה שלו.

אתם בהלם.

זה תקין וטבעי התחושות שלכם ❤️

ברור ברור שזה קו אדום!!

שלא ישתמע אחרת מהדברים.

מה שכתבתי זה בהתבסס על הנחת יסוד שלנעול ילד בחדר לבד זה קו אדום!!

תני לעצמכם לפחות שבוע אם לא שבועיים. שום דבר לא בוער.

ילדים חוזרים למסגרות, יש בייביסיטר אם צריך.

תכתבי לך הכל כולל הכל.

תפרקי לדף, תפרקי פה. תפרקי לחברה (רק אם יש אחת שיודעת לשמור סודות!!)

לא לערב משפחה!!

את בהלם, מרגישה צורך לנער את העולם!

הכל תקין וטבעי ובריא.

ובכל זאת, תנסי לפרוק במקומות הנכונים, לנשום עמוק ולתת לדברים קצת לשקוע.

לא יקרה כלום אם לא תעשי משהו אקטיבי עם הסיפור בשבוע הקרוב.

תני לבעלך את הזמן לעבד עם עצמו את הדברים, במובן מסויים בגלל שזאת אמא שלו, השבר אצלו גדול יותר.

לפי זה שהוא קם ופתח מיד, את יכולה להיות רגועה שהוא לא מסכים עם המעשה בשום אופן, תהיי רגועה לגבי זה.

וגם לגבי הפעמים שהילדה הייתה שם בלעדיכם זה לא אומר כלום.

הדבר היחיד שחשוב לעשות היום, זה להגיד לילדה משפט כמו:

אף פעם לא תהיי לבד, תמיד אבא ואמא יעזרו לך.

בלי אובר דרמה.

משפט ברור שיעשה לה סדר וינסוך בה ביטחון בכם וזהו.

כל השאר יכול לחכות כמה ימים שתתאוששו 🤗

חיבוקקנמון

בתפיסת העולם שלי הייתי מדברת עם הילדה לתת לה כוח ולהבהיר חד משמעית שלתפיסתנו אסור לנעול ילד בחדר וזה מעשה שאסור לעשות

(אין לי שום בעיה לומר שסבתא טעתה. חושבת שזה בריא שילדים ידעו שגם מבוגרים טועים. וגם מבוגרים מתקנים)

ואנחנו תמיד איתה וכו' וכו'

ותמיד רוצים לשמוע ממנה איך היא מרגישה ומה קורה לה.. (לנסות להשאיר לה ערוץ פתוח שתשתף אם קורה משהו דומה)

בשורה תחתונה שיהיה לה ברור שהמעשה לא על דעתכם. שיהיה לה את הבטחון הזה בכם

זה בהחלט מזעזעכורסא ירוקה

רק רוצה להגיד שלא הייתי משאירה איתה את הילדים יותר שלא איתכם.

אנחנו גילינו שחמותי אמרה לילדים על כל מיני דברים שאסור להם לעשות ולהגיד (לא בקטע של לספר לנו, אלא שאסור לומר כל מיני מילים שאנחנו אומרים בבית חופשי) והילדים צייתו לה לא רק אצלה אלא פשוט הפסיקו להגיד וגם פחדו לומר לנו שהיא אמרה כי חשבו שזה אומר שהם  לא בסדר.. אני מאז דואגת שאין דבר כזה שחמותי עם הילדים ואחד מאיתנו לא באותו חדר איתה.

לדוגמא סבתא שליטרמפולינה

ממש לא מסתדרת עם הבת שלי בת 7, כי היא ילדה דיי מאתגרת וסבתא שלי לא תמיד מצליחה להתמודד עם ההתנהגות שלה וכועסת עליה הרבה...

אז אנחנו כבר לא הולכים לשם לשבתות למרות שהיא סבתא מדהימה ואני אוהבת אותה מאד, אבל הבת שלי והיא פשוט לא עובד יחד...

אז אין ברירה אלא לצמצם מפגשים...

אבל חמותך בהחלט עבאה את הקו האדום בוהק!!

כל הכבוד לך שהצלחת לשתוקפה לקצת

אני הייתי מתפוצצת עליה מיד אחרי שהייתי מוציאה את הילדה.

וכנראה שגם הייתי אומרת לה ליד כולם שאצלנו לא סוגרים אף אחד בחדר לבד ושאם זה קורה שוב שמיד תספר לכם.

וראיתי שכתבת שהיא שומרת עליהם הרבה

אני לא הייתי נותנת לה להיות איתם לבד.

ואם הייתי רואה שבעלי לא מסוגל להתמודד מול אמא שלו אז הייתי גם מתאמצת שהוא לא יהיה איתם לבד אצל ההורים שלו....

כל הכבוד לך שהצלחת לשתוקפה לקצת

אני הייתי מתפוצצת עליה מיד אחרי שהייתי מוציאה את הילדה.

וכנראה שגם הייתי אומרת לילדה ליד כולם שאצלנו לא סוגרים אף אחד בחדר לבד ושאם זה קורה שוב שמיד תספר לכם.

וראיתי שכתבת שהיא שומרת עליהם הרבה

אני לא הייתי נותנת לה להיות איתם לבד.

ואם הייתי רואה שבעלי לא מסוגל להתמודד מול אמא שלו אז הייתי גם מתאמצת שהוא לא יהיה איתם לבד אצל ההורים שלו....

פחות מזדעזעתזווית אחרת

קראתי את הדברים של הפותחת וגם תגובות שלדעתי קיצוניות.אני מסתכלת מנקודת מבט קצת אחרת ולא ממהרת להשתמש בביטויים מזעזעים וקיצוניים.

בגדול סבא וסבתא לא אמורים לחנך את הילדים זה תפקיד ההורים אבל...

1.חמותך הזמינה אתכם לארוחה בשביעי של פסח.מבינה שהיו עוד אורחים.לגמרי לא מובן מאליו.זה חג קשוח לאחר שבוע של אירוח וובישולים וזה שאירחה אתכם ראוי להערכה רבה.מניחה שגם היא היתה כבר עייפה ולפניה עוד ערב ארוך של החזרת הבית לקדמותו.

2.ילד בת 6 שרבה ומייללת בלי סוף זה דבר שיכול להוציא מהדעת.הסבתא עוד קמה והביאה צלחת עוגיות.ילדה בת 6 לא אמורה להעיף צלחת לרצפה.זה נורמטיבי לגיל 3 לא לגיל 6.אפשר להבין את התגובה של הסבתא.לא לקבל לא להסכים אבל אפשר להבין שזו היתה תגובה אינסנקטיבית.מדוע את או בעלך לא לקחתם את הילדה המייללת עוד לפני התקרית עם העוגיות החוצה? הצידה? לחדר? שלא תפריע לכולם? ראיתם שהיא מעצבנת...אגב, לשים ילד בחדר להרגע זה לגיטימי.לגרור לא.נעלה במנעול או  סגרה?

3.כתבתם שאתם מרבים להיעזר בסבתא והיא שומרת הרבה על הילדים.זו בעיני נקודה משמעותית.ילדים שנמצאים הרבה אצל הסבתא ברור שהסבתא צריכה להציב להם גבולות וגם סוג של לחנך אותם.אי אפשר מצד אחד להינות משרותי עזרה רבים של סבתא ולא לאפשר לה להתנהל כמו שהיא חושבת.לא מוצא חן בעינכם? אל תביאו.קחו ביביסיטר.אצלינו שסבתא שומרת על נכדים אני יודעת שיהיו יותר ממתקים ויותר מסכים וזה המחיר של העזרה.לא מתאים? אל תביאו.סבתא ששומרת הרבה על הילדים מרגישה איתם גם יותר חופשי בהצבת גבולות .זה לא כמו נכדים שמגיעים כאורחים פעמיים בשנה.

4.טוב עשה בעלך שלא אמר כלום אלא רק פעל בשקט.בזמן מתח ראוי לא להגיד כלום.זה לא מביא לטוב אף פעם.כשרוצים לדבר צריך לתת לדברים לשקוע ואז לפתוח בצורה מכובדת , מה הגבולות של ההורים ומה הציפיות מסבתא.בלי איומיים - תבטיחי שזה לא יקרה שוב וכו...

5.כתבת שבעלך אמר לך שהינה יש לך עוד משהו לעשות עינין... יכול להיות שהוא מרגיש שאת ביקורתית כלפי הרבה דברים בבית הוריו..

6.תחשבי בכינות איך היית מגיבה אם זו לא היתה חמותך אלא אמא שלך...

חייבת להגיד מהצד של זו שמקבלתהמקורית

עזרה וגם רואה הצבת גבולות מהצד של סבא סבתא

זה לא אמור להראות כך עדיין

נכון שזה התנהגות חריגה לילדה בת 6, הבת שלי בגיל הזה וזה לא סביר גם בעיניי, אבל התגובה של הסבתא עם כל הכבוד - עדיין לא במקום בכלל. אם חמתי הייתה מעזה לעשות דבר כזה - אוי ואבוי. והיא מציבה גבולות לגמרי. גם לנו. ואם לא מתאים לה - אנחנו לא נגיע בכלל. וזה בסדר ממש.

למארחת, עם כל הכבוד לעייפות, לא משנה מה הקרבה, אין לגיטימציה לגרור ילד לחדר ולנעול בשום סיטואציה, כל עוד זה לא הילד האישי שלה,וגם אז זה מוזר בעיניי כי זה מעשה משפיל מול אנשים

אז עם כל הכבוד לפרופורציות, יש לקחים שכדאי ללמוד בדיעבד אולי, אבל ההלם לגמרי במקום

אותו הדבר!!!!!!אנונימית בהו"ל
הייתי מעמידה את הגברת הזו במקוםשירה_11

החמיות האלה מתבלבלות לפעמים

חיה בסרט

אם לא תעמידי אותה במקום היא תסכים לעצמה

התבלבלה לגמרי

איזו תגובה הזויהזווית אחרת

וואיי לא הייתי רוצה כלה כמוך...

אם הפותחת בחרה את בעלה מתוך המשפחה הזו כנראה שאמא שלו לא עשתה עבודה כזו רעה..ומי שקצת חיה בסרט זו כנראה הכלה שגם מתארחת, גם נעזרת הרבה בחמותה(זו שלדברייך חיה בסרט).גם הבת שלה רבה, מתבכיינת ומציקה, ואף אחד מההורים היקים שיודעים שהסבא גם היא עייפה לא חשבו לרגע לקחת את הילדה מהמקום!רק מתעוררים כאשר כלו כל הקיצין והילדה זורקת צלחת של עוגיות שהביאו עבורה! גם אז, הכלה היקרה לא קמה ממקומה ולוקחת הצידה את הילדה, מתנצלת על ההתנהגות ודואגת שינקו את הרצפנ, אלא בהלם ובזעזוע עמוק שהסבתא לקחה את הילדה להרגע בחדר.כן, זה לא צריך להיות, וסבתא לא צריכה לגרור ילדה לחדר אבל כל ההתנהלות של ההורים גם היא לא תקינה.התבלבלת בבחירת המילים שלך.

מסכימה חוץ מהשורה הראשונהעם ישראל חי🇮🇱

לטעמי לא במקום ומיותר

אפשר להאיר בענווה

עם כל השאר מסכימה לחלוטין ,למטבע יש שני צדדים

והחינוך של הדור היום נוטה יותר לחבק ולהכיל את מה שההורים שלנו לא ידעו והיו להם כלים אחרים או לא היו כלל 

אני דווקא לא חושבת כמוךשירה_11

אולי הייתי צריכה להיות קצת יותר עדינה עם החיה בסרט (אני אחרי תקרית עם חמות ובהרגשה שלי הן קצת מנותקות לפעמים)

אבל חמותה בהחלט לא הייתה צריכה לגרור את הילדה לחדר ובטח שלא לנעול אותה, ואחר כך עוד להתהדר במעשה הזה. אז כן היא התבלבלה לגמרי ואפילו מאוד.

זו לא הילדה שלה!

וזה שהיא נעזרת בה המון לא אומר שכל מה שהחמות עושה זה קדוש

ואני לא הבעתי שום דיעה לגבי הכלה

התייחסתי רק לחמות.

וכלה כמוני אני חושבת שזה מתנה.

אם רשמתי חיה בסרט זה לא אומר שכל ההתנהלות שלי שגויה

תמיד אפשר לחפש מילים חלופיות ומתיפיפות יותר. 

כמו למשל מילים אחרות למילה- תגובה הזויה או איחולים כאלה ואחרים

אבל מי ביקש ממנה לנער את הילדה שליאנונימית בהו"ל
לתפוס אותה בחוזקה בשתי ידיים ולגרור אותה לחדר ולנעול???
מי אמר לך?אנונימית בהו"ל

אמהלה התגובות שלך מנותקות בטירוף

וזו לא פעם ראשונה!

אני כעסתי על הילדה קודם והכרחתי להרים את כל העוגיות

אבל הסבתא לקחה את התפקיד של ההורה בלי רשות

כי לדעתה הכעס שלי על הילדה והרצון להתנצל בפני סבתא לא מספיק עונש

אולי הייתה חונקת אותה גם וזה בסדר?

כי עוזרת לנו הרבה והיא אמורה להיות ההורות משותפת איתנו

לא כתבת את זה בהתחלה.רקלתשוהנ

תקראי את מה שכתבת, הבת שלך התנהגה בחוצפה, הסבתא התנהגה לא בסדר, ואתם הגבתם לסבתא.

את כותבת שהיו שם דברים נוספים, אבל הסיפור בהתחלה העלה לי גם את השאלה למה בעצם לא עשיתם כלום בעצמכם, ולמה לא גיביתם את הסבתא או עצרתם את הבת שלכם, או הראתם לסבתא שאתם מטפלים בזה.

זה נשמע אחרת כשאת כותבת את זה עכשיו

התגובות שליזווית אחרת

התגובות שלי לא מנותקות.הן מגיבות למילים שלך.לאיך שתארת את הסיטואציה.לא כתבת בשום מקום שהגבת למה שהילדה עשתה , שביקשת להרים, שכעסת עליה.כתבת שהילדה העיפה את הצלחת וחמותך תפסה אותה לחדר...ואני שואלת שוב.ואל תעני לי.תעני לעצמך.אם זו היתה אמא שלך, גם היית מזדעזעת ככה? גם היית מדברת ככה עליה? הכתיבה פה על החמיות לדעתי מגעילה.לא רק הכתיבה שלך.תמיד תחשבו אם זו היתה האמא שלכן ולא החמות.

הייתי מגיבה לאמא שלי ואפילו כועסתאנונימית בהו"ל

אמא שלי בחיים לא מתערבת בחינוך נכדים

האמת כשאני קוראת אותך, את צודקת.ממתקית

יש משהו בזה...
גם אנחנו כהורים צריכים לנהיות נוכחים יותר...

לא שייך הענישה, ואותי תפס משפט אחד שכתבתממתקית

שהיא לא יכולה לראות אוכל נזרק, היא דור שני לניצולי שואה או משהו כזה?
אם כן, הייתי יותר מבינה, לא שזה מצדיק את הענישה, אבל דווקא מהמקום הזה, הייתי מסבירה לילדה במילים פשוטות על המלחמה ולמה לסבתא קשה לראות אוכל נזרק.
כמובן מדברת איתה על מה הרגישה וכו וכו כמו עיבוד כזה שלא יהיה לא טראומה מהנעילה בחדר או שחלילה בעתיד תתרחק או תפחד מסבתא.

אמאל'ה טראומהשושנושי

פעלת ממש נכון.

הגיוני שלבעלך קשה להכיל את זה, זו אמא שלו ומדובר בהשלמה כואבת עם התופעה החדשה הזאת.

מצטרפת לקודמות, לא להגיע עד שאת בטוחה במיליון אחוז שהם יידעו להכיל את הילדים 

אני רק רוצה לתת פסיכולוגיה בגרוששמש בשמייםאחרונה

שדווקא זה שחמותך התהדרה במה שעשתה ודאגה להסביר לכולם למה זה נכון וחשוב וצודק זה ממש מראה בעיני שהיא מאוד לא בטוחה בזה, היא בעצמה מרגישה שמה שעשתה לא בסדר בתת מודע אז היא מהר מחפה על עצמה, בתת מודע...

יכול להיות שגם יש לה מצפון על זה ויכול להיות שאחרי שהרוחות ירגעו תוכלו לדבר איתה ולהסביר.

לגבי המעשה עצמו, כשהילד שלי לא נרגע בטוב וממשיך להיות עצבני למרות שמשדלים אותו בטוב, אני בהחלט מכניסה אותו לחדר לכמה דקות (והוא קטן יותר מהבת שלך, בן ארבע וחצי) וזה לגמרי מאפס אותו, הוא יוצא רגוע ולפעמים אפילו אומר בעצמו "אני עוד לא רגוע" ונשאר בחדר עוד. אני לא נועלת אותו ואני גם אמא שלו ולא סבתא, אבל אם הוא לא הולך כשאני אומרת לו אז אני לוקחת אותו בכח, אז פחות מזדעזעת מעצם המעשה (לנעול זה באמת פחות כדאי) ולא נראה לי עונש שמשאיר טראומות לילד אם ההורים שלו לא הופכים את זה לטראומה. 

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

נכוןמותקקק

גם אני מדברת על אדם כלפי עצמו

הורים רוצים לפעמים מראה מסויים לילד שלהם לא כי בא להם אותו יפה אלא בשבילו, שיהיה לו נעים עם המראה שלו ופה אני אומרת שלא נכון לרצות אותם (או את עצמינו) רזים אלא לרצות אותם יפים בעיני עצמם (לא רק כי הם אוהבים את עצמם כמו שהם)

מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה!אנונימית בהו"ל

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול
ילדים ומשחקי מחשבאנונימית בהו"ל

יש לנו בן מתוק בן שש.

המדיניות בבית שלנו כרגע היא שמותר עשרים דקות ביום לשחק במשחקי מחשב.

הבעיה היא שנראה שזה נהיה מוקד ההתעניינות שלו, ואם משהו שם לא מסתדר יהיו בכיות וצעקות שאנחנו לא נתקלים בהן בשום סיטואציה אחרת.

למשל, הבוקר, הערתי אותו עשר דקות מאוחר יותר ממה שהוא ביקש (מבעלי, הבקשה לא עברה אליי. אבל בכל מקרה זה היה עלול לקרות גם אם כן), וכל הבוקר היה מלווה בבכי וצעקות. כי הוא לא יכול להספיק לשחק לפני בית הספר. אני יודעת שהיום יום יוצא דופן, אבל דבר דומה היה יכול לקרות גם ביום רגיל באמצע השגרה.

יש לי כמה רעיונות ומחשבות אבל אשמח מאוד לשמוע את המחשבות שלכם בעניין, כי תמיד יש כאן תובנות חכמות ומועילות.

בלי ועם קשר אשמח גם לשמוע על רעיונות לעיסוקים מושכים אבל פחות ממכרים ויותר בונים לילד בגיל הזה, מאוד חכם וסקרן אבל עדיין לא קורא שוטף. דברים שלא דורשים ליווי צמוד של הורה לכל אורך הפעילות.

אני חושבת שכדאי לתת בזמן יותר רגועיעל מהדרום

לק"י

בבוקר- לא.

(ואצלינו הם כל יום כמעט במחשב, ויותר מעשרים דקות. ואני יודעת כמה קשה להגביל. אבל מזמן קבעתי כלל שבמוצ"ש אין מחשב, ואין. והם גם לא מבקשים.

אז מציעה לקבוע כללים ברורים וממש לעמוד עליהם).

יש כללים בביתבתאל1

ואישית אין מצב שהייתי נותנת מחשב או משחק כלשהו או התעסקות כלשהי - בבוקר.

מי שמוכן שישב לאכול משהו לפני שהוא יוצא...

אז ממליצה פשוט לומר את זה ככללבתאל1

לא בתור התנצלות או משהו...

מצטרפת, כדאי לקבוע בדיוק מתי מותר מחשבקופצת רגע
ולהגדיר שבבוקר אסור.

תגדירי מתי כן מותר לשחק במחשב, למשל אחרי שחוזרים מבית ספר, מניחים תיק במקום, אוכלים צהריים ואז אפשר מחשב. או מה שמתאים לך. בבוקר לא כדאי לדעתי. 

לגו,אצלי מעסיק אותו לבדמנגואית

ספרים עם ציורים

כמו של מדע

לגו בהתחלה בעלי שיחק איתו בשבתות , בנה איתו ביחד ועכשיו הוא כבר מדמיין בראש עולם ובונה לבד

משחקי הרכבה אחרים מעסיק אותו?

אפשר חוברת צביעה, מקו לקו וכדומה

אני שמה לב ,שאחרי מסךשמעונה
הם נהיים הרבה יותר עצבניים ,חסרי סבלנות ומתווכחים. גם בערך בגיל הזה. המסך ממש מושך אותם וגם כשהבהרנו מתי צריך לסגור והזכרנו, לא תמיד הם מקבלים את זה בקלות... עוד לא מצאתי ממש פתרון.. אנחנו מנסים כרגע לשקף להם שזה מה שעושה המסך ושלא יהיה מסך אם לא יקשיבו אחרי המסך....
תשקלותקומה

אם כל יום זה לא יותר מידי בגיל הזה, כי זה באמת מייצר איזושהי "תלות" או ציפייה לזה כל יום.

אצלנו מותר בימי שישי אחרי התארגנות לשבת

ומיד פעם במקרים חריגים במהלך השבוע, לזמן מוגבל

בבוקר אף פעם אי אפשר, זה לא הזמן לזה.

אם אני מרשה, זה רק אחרי הצהריים.

יכול להיות שהוא לא בשל לכלל הזהאמאשוני

אפשר להחליט על זמן מרוכז יותר ביום שישי או להפסיק לגמרי עד שיהיה בשל.

רעיון לחלופה, להשמיע לו סיפורים ברמקול שמחובר לבלוטוס של הטלפון שלך, דרך ספוטיפיי.

אין מסך, הטלפון אצלך.

הפרקים עוברים ברצף.

אפשר ללמד אותו לצבוע מנדלות הזמן הזה או לשחק בבצק וכד.

או פשוט לשבת ולהקשיב.

תעסוקה אקטיבית, אפשר ערכות לגו. זה ממש מתאים לגיל.

תקני את הערכות לגיל 5+

בהתחלה צריך ללמד אותם איך לעבוד לפי החוברת, בערכות הבאות הוא ידע לבד.

אפשר גם פאזלים.

חשבתי גם לקנות מיקרוסקופ מאליאקספרס, עוד לא רכשתי אז לא יודעת להמליץ אבל נשמע מתאים לסגנון.

עוד משהותקומה

מעבר לכמה זמן, יש עניין גם לתוכן של המשחק.

יש משחקים יותר ממכרים, יש כאלו שמשפיעים פחות לטובה.

אצלנו משחקים בעיקר במשחקים לימודיים (חשבון, אנגלית, מיומנויות כלשהן) ולא סתם משחקים כמו אנגרי ברדס או משחקי מלחמה.

לפעמים עדיף גם לשלם קצת כדי לקבל תוכן איכותי

אצלנו בנוסף לתיחום הזמן, יש גם טווח שעות רלוונטיטארקו

מותר זמן מחשב(משחק/צפיה, בתכנים בפיקוחנו)

שננעל ברגע שהזמן עובר(ללא תלות בנו אלא אוטומטי בבקרת הורים, לתחושתי מנטרל הרבה מהמתח סביב זה כי פשוט נסגר וזהו)

ורק בין השעות 15:30-18, אם מתאים באותו יום ואחרי ארוחת צהריים ומטלות נצרכות(ש"ב, עזרה מסוימת בבית..)

כשלא היה את הזמנים האלה זה באמת היה יוצא מפרופורציות ועכשיו שיש ממש הגדרות ברורות ההתנהלות סביב זמן מחשב נעימה לנו יותר

הוא בן 7.5

איך עושים את הבקרת הורים הזאתמקקה
אשמח להסבר
מציעה לך להתייעץ עם הצאט..טארקואחרונה

גם כי אני לא מבינה בזה ובעלי עשה

וגם כי הוא יוכל להדריך אותך הכי טוב.

בכל אופן יש אצלנו בקרה כפולה-

1. משתמש במייקרוסופט עם הגבלת זמן

2. משתמש כרום עם פמילי לינק ורק אתרים שאנחנו מאפשרים פתוחים.

אצלנו גם בתקופה האחרונה משחקי המחשב הגיעו לרמהמתואמת

מוגזמת... עד עכשיו הם עשו רק דברים מועילים - עלונים, ציורים, עיצובים... ואז הם גילו אתרים עם משחקים והתמכרו

הודענו להם שמאחרי פסח אין יותר משחקים במחשב, אבל הם כן יכולים לעשות את אותם דברים מועילים.

בקשר לבן שלך יש שתי אפשרויות, לדעתי:

1. למצוא משהו אחר שהוא יכול לעשות במחשב, מקסימום משחקים לימודיים - משהו פחות ממכר.

2. להוציא לגמרי מהתחום את השימוש במחשב. בהתחלה יהיה לו קשה, אחר כך כנראה שהוא יתרגל.

רעיונות לתעסוקות אחרות:

משחקי דמיון (פליימוביל וכו')

ערכות מדע ויצירה

יצירה חופשית ממגוון חומרים פשוטים

פרויקט בנייה (אם יש לכם חצר או מרפסת)

אולי גידול בעל חיים

ואומרת בעדינות - שאם אתם רואים את ההתפרצויות חסרות השליטה האלו בעוד תחומים, אולי כדאי ללכת לאבחון...

לגבי עיסוקים נוספים:טארקו

-ספרי תמונות ברמה גבוהה יותר(למשל יש את סדרת מבט מקרוב על.. שהבן החכם והסקרן שלי מאוד אוהב)

-משחקי הרכבה ברמות שונות לפי היכולת- לגו גדול או קטן עם או בלי הוראות, קליקס, מגנטים.. אצלנו סביב הגיל הזה התחילה ממש התעניינות ביצירת דגמים מהחוברות. אפשר לחפש גם דגמים נוספים באינטרנט ולהדפיס ושמעתי שיש אתר שאפשר לצלם לו חלקי לגו והוא מוציא דגמים מתאימים...

-יצירות מהשקל וכאלה שאפשר לעשות לבד. שוב תלוי רמה אבל דברים כמו הדבקה של מדבקות לפי מספרים, הדפים השחורים שצריך לגרד ועוד כל מיני כאלה אהובים פה מאוד.

-חוברות פעילות/עבודה, אצלנו הכי תופס או כאלה של משימות קלות, או כאלה שהן יותר חוברת צביעה אבל סביב תחום עניין.

-רולר בליידס/אופניים/קורקינט אם רלוונטי אצלכם

-לוח איזון, טרמפולינה ביתית וכו

אצלנוoo

אין הגבלת זמן על מסך

גם לבן ה6

אני לא מתייחסת למסך באופן שונה מכל דבר אחר

ואני לא רואה שהילד מתייחס/ מתנהל אחרת לגבי המסך

בתקופה הזו הוא אכן היה במסך יותר מדי

בעיניי זה מאד הגיוני

חופש ארוך נטול מטרה

עכשיו חוזרים ללימודים והמסך יחזור להיות משהו יחסית שולי

אצלנו התעסוקות שלו הן:

ציור/ יצירה/ דופלו/ לגו/ פליימוביל/ חברים

הנקהניגון של הלב
טיפים להנקה של קטנטן שכל הזמן מפסיק באמצע? לפעמים מתנתק, לפעמים נשאר מחובר אבל מפסיק לינוק ולפעמים ממש מתנתק ולא מוכן לחזור ואחרי כמה דקות מראה שוב סימני רעב. מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לינוק ברצף?

ובקשה לעידוד- מתישהו זה נגמר והם מתחילים לינוק נורמלי נכון? כי כרגע הוא יכול לינוק חמש דקות ושעה, ומרווחים בין הנקות של בין חצי שעה ליותר משלוש שעות

בן כמה הוא? בדקתם לשון קשורה?מתואמת
כמה ימיםניגון של הלב
לא בדקנו רשמית, אבל גם האחיות במחלקה וגם יועצת הנקה שהלכתי אליה הסתכלו וראו שאין.

אני יודעת שבשלב הזה זה בדר"כ תקין, אבל המשקל שלט ממש נמוך וצריך לעלות מהר מכל מיני סיבות, אז אני רוצה שהוא ינק כמה שיותר

אם המשקל שלו נמוך - אז הגיוני שקשה לו לינוקמתואמת

זה באמת סיוט... (התנסיתי בזה גם עם הילדה האחרונה)

תתייעצי עם יועצת הנקה טובה איך להחזיק ולסחוט את השד תוך כדי הנקה כדי להזרים לו יותר חלב וגם איך להעיר אותו כשנרדם.

מקווה שתעברו את זה מהר...

ומזל טוב!

אצלישירה_11

זה היה מעגל כזה של לא יונק טוב ומשקל לא עולה וכו

השתדלתי כמה שיותר להעיר אותו ולשבת אותו שיינק

וכשההנקות נהיו טיפה יותר מסודרות

הקפדתי לשאוב את מה שנותר אחרי כל הנקה, זה מה שהיא לא הצליח לסיים עד הסוף וזה עזר לי ממש גם לחלב וגם לתינוק שהתחיל לעלות במשקל

אולי יש לו גרפס?יעל מהדרום
לפעמיםניגון של הלב
לרוב אבל לא, ואני כן עוצרת באמצע ומחכה שיעשה, והוא עדיין יכול לעצור גם דקה אחר כך
תינוקות קטנים באמת עלולים להתעייף מהר יותריעל מהדרום

לק"י

את יכולה לנסות לסחוט/ לשאוב חלב למזרק סטרילי, ולתת לו אחרי ההנקה.

בסוף הוא כן יונק מספיקניגון של הלב
רק שלוקח לו המון זמן

אני יכולה לשבת איתו גם יותר משעה שבפועל הוא ינק פחות מחצי

עדיין זה יכול להיות קשור לזה שהוא קטן ומתעייף מהריעל מהדרום

לק"י

ככל שהוא יגדל ויתחזק, ההנקה עשויה להיות יעילה יותר.

פשוט במזרק צריך להתאמץ פחות.

ואולי הכי טוב להתייעץ עם אשת מקצוע.

מזל טוב!כתבתנו
מזל טוב יקרה, הנקת קטנטנים לוקחת יותר זמן, הםאמהלה

נרדמים, מתנתקים, פעולת המציצה קשה להם מאד.

מומלץ מאד להחזיק אותו כמה שיותר בתנוחת קנגרו

וגם להניק כשהוא ללא בגדים, מכוסים בשמיכה ביחד כמובן.

וכמה שיותר להניק. בהפרשים קצרים, מתי שהוא רק רוצה בלי להסתכל בשעון

מנסיון עם פגות, זה אפשרי

הרבה נחת

שפע חלב, גידול קל בבריאות ובשמחה

הנקתי בעבר קטנטנהמתיכון ועד מעון
נולדה 2460, זה היה קשוח ולקחת המון המון זמן כל הנקה, העליה הייתה איטית מאוד, הייתי צריכה להעיר אותה כי היא לא קמה בעצמה 
לצערי בדיוק באותו סרטסטודנטית אלופה
ילדת??עכבר בלוטוס

מזל טוב!!

תבדקו שפה קשורהגפן36

לא לשון, שפה.

אצלי עד שגילינו כבר היה מאוחר להציל את ההנקה.

מה זה?ניגון של הלב
ואיך מזהים? באמת יש לו בעיה לפתוח את הפה כמו שצריך
נראה לי שיש מישהו באיכילוב שמתעסק בזהגפן36
זה היה לפני 5 שנים, בטח יש שינויים ודברים חדשים. 
אצלנו זה היה בשפה העליונהגפן36אחרונה

בעקרון יש חתיכת עוד שמחברת במרכז בין השפה העליונה ללסת.

אצלנו החיבור היה ממש רציני והפריע לה ליצור ואקום, מה שגרם להמון ניתוקים, התעייפות מהירה, אי עליה במשקל..

זה נדיר ולכן לקח לנו הרבה זמן לעלות על זה, וכבר לא טיפלנו. כן עבדנו איתה בגיל גדול יותר על יצירת ואקום. 

תודה רבה לכל העונותניגון של הלב
התייעצנו עם אשת מקצוע, שאמרה שהוא עייף ולכן לא מצליח לינוק ברצף

ננסה כמה דברים שהיא הציעה לנו בתקווה שיעבוד

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמתאחרונה

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

בעקבות ניסיון לא מוצלח עם בונג'סטהתותית11

אשמח לכל רעיון יצירתי אחר איך להתמודד עם הבחילות

שפשוט לא פוסקות אף רגע ביום 😔

אשמח לכל כיוון 

מה הנסיון הלא מוצלח?גפן36
לוקח לבונג'סטה כשבועיים להגיע להשפעה מלאה לפי מה שאני זוכרת
גרם לי לעייפות קשהתותית11
הרגשתי סמרטוט רצפה לאורך כל היום 🤦‍♀️
תנסי רק b6 (ויטמין)המקורית

עם פראמין/ לבקש זופרן

תודה !תותית11
יש משהו שמכיל בי 6 וג'ינג'ר שנקרא נוזיקסיעל מהדרום
עם מרשם?תותית11
סליחה שמבאסתהבוקר יעלה
אבל אצלי זה עשה אפילו יותר בחילות. 
אוי תודה על המידעתותית11
אנסה 🙈🙏
האמת שפעם ניסיתי כדורי גינגר אחריםיעל מהדרום
לק"י

והם בהחלט היו דוחים בעצמם. אבל נראה לי שכן עזרו.

זה הסתגלותשירה_11אחרונה

תמשיכי

אני הייתי כמעט מתעלפת מעייפות בכל פינה אפשרית בבית

בסוף זה מתאפס

ממש תודה לכולן!תותית11

אולי יעניין אותך