ימינה: נתמוך בתקנות הסגר בשלושה תנאיםבין הטיפות

מפלגת ימינה הודיעה כי תתמוך בתקנות הסגר ובעדת החוקה רק בהתקיים 3 תנאים:

1. חיסון מיידי (אם צריך לרתום את פיקוד העורף) כבר השבוע של כלל צוותי ההוראה בישראל, כולל הגננות והסייעות, על מנת למנוע הדבקות המוניות במערכת החינוך.

2. אישור טייקאווי למסעדות כדי לאפשר הישרדות כלכלית שלהם לצד צמצום הדבקות.

3. אישור לפעילות רפואה משלימה כולל פעילות זו היא חיונית עבור רבבות אזרחים.

רק אני חושבת ככה, או שבאמת מפלגת ימינה הם היחידים שלא מנותקים לגמרי מצרכי הציבור?

אני מתחילה להתרשם שבכל זאת יש מישהו לטובת האזרחים שם בשלטון.

אני ממש בעד 2 ו3חיים של
1 לא רלוונטי לי..
אבל אפשר להוסיף במקום זה שיהיה מותר להסתובב בחוף הים.
גם לי סעיף 1 לא רלוונטי באופן אישיבין הטיפות

אבל אני יודעת שהוא חשוב וצריך שיעשה

כמובן שהסגר מקשה עלי, אבל אני לא אומרת שצריך לשחרר אותו לגמרי

אבל שיהיו עם עיניים פקוחות וישימו לב מה נכלל בשרותי חירום (רפואה משלימה) ואיך אפשר להקל על בעלי העסקים, שבעצם הם היחידים שמפסידים מהסגר

מוסדות החינוך פתוחים, יש תח'צ, מותר לצאת לספורט,

אבל חנויות בגדים וכד' סגורות.

מנותקים, נמאסתם!

לדעתי הם פופוליסטים. מהרגע שהם באופוזיציה רק תוקפים את הממשלארלט

הממשלה. כולל ברגעים הכי קשים של הקורונה. מפוררים את הימין ולא מתעלים מעל שיקולים פוליטיים נמוכים. התאכזתי קשות. במיוחד לאחרונה, כששקד דרשה שראש הממשלה יעמוד לדין, כאילו היא לא יודעת שיש פה תפירת תיקים. 

צריך לפורר את הממשלהבין הטיפות

כי היא על הפנים

היא מתנהלת משיקולים אישיים ולא אובייקטיבים

הכתבה על כחול לבן שרצו פטור מהבידוד רק משקפת מה קורה שם

הם תוקעים חצי מהמדינה בבידודים וסגרים, ואחרי שהם נחשפים לחולה מאומת כמה שעות הם מתחננים לצאת מהבידוד

זה שלטון זה??

הבחירות האלו בול במקום, קבוצה רצינית של ח'כים צריכים ללכת הביתה ולהפסיק להזיק לנו

ימינה פופוליסטים, אבל הם חתומים על כמה הישגים יפים במהלך הפעילות שלהם

הם צריכים לשבת בקואליציה ולפעול לטובת האזרחים ולא לחמם כסאות באופוזיציה

שאת זה יעשו חבורת הנהנתנים שעכשיו יושבים בממשלה

האלטרנטיבה מפחידה. וזו מטרת ההפגנות בבלפור ומטרתארלט

מפעיליהם המסוכנים עם ים הכסף שלהם. אז לא מסכימה איתך

כדאי להוסיף גם שמותר לנשוםבן מערבא

ולדבר בלי להרים אצבע לפני. 

אם היו אוסרים את זהבין הטיפות

אז היה צורך להוסיף את זה

הבעיה מתחילה שהם אסרו פעולות שהן כמעט ברמה הזאת

מה הבעיה שיהיה פתוח טייק אווי??? אם פארמים פתוחים, ואופטיקות, וסופרים ענקיים

אז למה לא לתת לבעלי חנויות אופציה לשרוד?

הבעיה אצלך שאתה מחפשת שם הגיון והגינות ושיקול דעתבן מערבא

אני מוצא שם בעיקר חרדה והיסטריה ותאוות שלטון 

אני רואה בזהבין הטיפות

הגיון ודאגה גם בתוך התאוות שלטון

בזמן שאני רואה בליכוד וכו' פזיזות וחוסר שיקול דעת, בתוך התאוות שלטון

כולם שם תאווי שלטון, לפחות יש מישהו שרואה את האזרחים כדרך הנכונה לשלטון

אל תשכחיבינייש פתוח
שמסעדות היו פתוחות בזמן שהיה אסור לעשות קידוש בבית הכנסת.
והפגנות היו מותרות לגמרי בזמן הגבלות בבית הכנסת.
ומה ההגיון בלאסור נסיעה למרחק מסוים? זה כזה חמור שנסעתי בזמן הסגר לרחובות לקנות ספרים מיד שניה? האוטובוס לא היה מלא (וממילא אם הוא נוסע כנראה שהוא חוקי) ואני אדם אחד שביקר אדם אחר בביתו. איפה ההתקהלות? מה משנה המרחק פה??
ומה שהכי חמור שהעלו את כמות המתפללים המותרת בתפילה בחוץ לקראת חגי הגויים. ביזיון
(שכן אמר לי שהוא לא מאמין שיש קורונה בגלל זה, אמרתי לו שהחלטות בזויות של הממשלה אין בהם קשר לביולוגיה)
כל התקנות האלו הזויות ולא באמת עוזרותבין הטיפות

כבר אמרתי פעם, נראה שיושבים שם בקבינט ושאלת הכותרת היא

"איך נצליח עוד יותר לעצבן את האזרחים?"

לא נראה שהקורונה היא בראש סדר העדיפויות

ואני לא מאמינה לשום פוליטיקאי בטוהר כוונות, ברור שלא

אבל כשקמים כמה אנשים ומנסים איכשהו, בתוך הכאוס לשפץ כמה כללים לטובת האזרח, אני מתחילה לחשוב שיש פה עדיין מישהו עם ראש על הכתפיים שמבין איך הוא יצליח לתפוס טרמפ לשלטון, אבל בצורה שבאה לטובת כולם

ברור שימינה חושבים על הבחירות, כמו כולם

אבל לפחות זה מגיע לטובתנו

בחייםבינייש פתוח
לא נכתבו כל כך הרבה דברי טעם מוחלטים באותו פוסט ובכל התגובות מצד אותו אדם
גם אם אתה צוחק עליבין הטיפות

אני אקח את זה כמחמאה...

אם הייתי צוחק עלייךבינייש פתוח
הייתי שם סימן <צ>
מי כמוני מזכיר פה לאנשים שוב ושוב שאיפה שלא מספיק מכירים את האדם ואין טון ותווי פנים אי אפשר לזהות אירוניה?
אז זה ממש לא אירוניה. מה שכתבתי אמיתי ב100 אחוז.
האמנתי שאתה לאבין הטיפות

אבל לא הייתי בטוחה

והכי מביך זה לקחת עקיצה כמחמאה בתמימות

כשפתחתי את השרשור ידעתי שתסכים איתי

אוף, אני יושבת פה בבית, מתוסכלת מהממשלה הדבילית הזאת

ובמתח לראות מה יקרה בבחירות

לדעתי יהיה איזשהו מהפך

מי שצוחק עלייךבינייש פתוח
בלי שום סימן לאירוניה שלו, עושה צחוק מעצמו בלבד. ואם הוא כתב לך משהו שנראה מחמיא, הרווחת.
כי אם זה נראה כמו מחמאה ומריח כמו מחמאה ומרגיש מחמאה- זו מחמאה לכל דבר גם אם התכוון ההפך. מעז יצא מתוק
צודקבין הטיפות

אני צריכה לזכור את זה

הדבר היחיד שישנהsimple man

זה האם ביום של הבחירות יהיה לאזרחים טוב או רע

ביבי יודע את זה

והוא בונה על זה שאז כבר יהיה טוב לאנשים, בתקווה שהחיסונים ישפיעו, הוא יתן עוד איזה מענק לפני כן, וזהו יש לו ניצחון 

זה לא בהכרח יעזורבינייש פתוח
החיסונים לא יעזרו למי שנפגע כלכלית ויקח המון זמן להשתקם
נכוןבין הטיפות

ואלו בדיוק קהל המצביעים של ביבי

הוא לא טיפש, לכן לא ברור מה המהלך שלו

נראה שהוא הולך לקרוס בגדול בבחירות 

מקווה שכן, רק כדי שיהווה דוגמה שהכח האמיתי נמצא אצל האזרחים הקטנים

לא רואה אופציה שיהיה לו 61בינייש פתוח
כנראה גדעון סער ובנט יחליטו להרכיב ממשלה יחד בראשותם ברוטציה שבאמת תקרה.
כולם נגדו. סער, בנט, ליברמן, שברי המפלגות ב"מרכז שמאל". כל אלה אולי יספיקו ל61. מעניין איך הליכוד או החרידים יגיבו והאם יצטרפו למהלך כזה אם יקרה.
כולם יזחלו אליו.מי האיש? הח"ח!אחרונה
עבר עריכה על ידי מי האיש? הח"ח! בתאריך י"ד בטבת תשפ"א 14:40

בנט דחה את הצעתו כי היא היתה כמובן פאתטית ולא רלוונטית, ממילא הולכים לבחירות שבהן יגדל מספר המושבים בכנסת, אז עבורו אין שום אינטרס לקיים את הכנסת הנוכחית, ולמשא ומתן הבא הוא יגיע מעמדת כוח אחרת לחלוטין. ובנוסף אפשר עכשיו לנפנף בהודאה המאוחרת של נתניהו - שהולך וקורס וידו כבר באמת ריקה לגמרי מקלפים - שכל ההשתלחות וההתרסה נגד "החוצפה" לבקש בדיוק את מה שנתניהו הציע עכשיו, היו רק תירוץ להכנסת גנץ וניסנקורן לממשלה [פונקט באותם משרדים] במקום בנט ושקד.
רק שבניגוד למה שטענת, עדיין אין ספק שהן בנט והן סער ירעדו מרוב פחד להשאיר את נתניהו בחוץ, והיות שכך אז גם לא יעזו לדרוש ממנו את מה שאפילו גנץ דרש, דהיינו הבטחה מעורפלת (שברור שלא היתה לנתניהו כוונה לקיים לשנייה אחת) לקבל ממנו את הכיסא.

גם בתפילה בפניםפה לקצת
מותר להם על כל פתח 10 אנשים, עד 100 איש.
ביום כיפור לא נתנו לנו היתרים כאלה....
כנראה שלאלה שיושבים שם למעלה החגים ההם יותר חשובים מיום כיפור.
שום דבר לא חשוב להם. הם פשוט פחדנים אבל לא מאיתנובינייש פתוח

הם צריכים להסתכל עלינו ככח אלקטורליבין הטיפות

על האזרחים היהודים, וגם על הדתיים

הם ממילא לא רואים אותנו כבני אדם עם רצונות וצרכים

למזלנו יש להם בחירות כל חצי שנה להזכיר להם מי באמת מעלה אותם לגדולה

גזלט

לנשום עם מסיכה...חיים של
מסכים ב100 אחוזבינייש פתוח

הם לא היחידים.מי האיש? הח"ח!

גם שאשא ביטון הרימה קול על כמה וכמה פקידים שנשמעו הזויים במקרה הטוב, ושפוטים ונרצעים לקפריזות הפוליטיקאים במקרה הרע. גם חבר הכנסת מיקי לוי הגיע לקטטה עם החצוף פרופסור גרוטו, שהעז לנתק שיחת זום מול וועדת כנסת רק כי נבחר הציבור העז לשאול אותו שאלה בקול רם. אבל את זה לא זוכרים חלילה בימין. רק כשדינה זילבר עושה דין לעצמה, וכמובן גם זה ברוב חוצפה וחוסר סמכות והיה בוודאי צורך להעמידה במקום, אז הליכוד וחבר לקקניו משתלח בנביחות עזות. בשורה התחתונה, נתניהו התפרק לחתיכות ולחלוטין בשיגיונותיו האחרונים שהתנדפו כעשן ברוח בסגר הנוכחי. אפילו גנץ המגוחך והגמלוני נזכר להתפכח - דקה אחרי שהצביע בעד!!! - ולבטל את הגזירה המטורללת לקיים לימודים בכל המסגרות משמונה עד אחת, כאילו זה מתקבל איכשהוא על הדעת בכלל.
אפשר לטעון כל טענה נגד שאשא ביטון, סער, מיקי לוי, גנץ או כל אופוזיציונר אחר לנתניהו. בוודאי בכל הנוגע לאידיאולוגיה, שלא לומר כסאולוגיה. אך לענייננו כאן, אלמלא הדמויות שהזכרתי לעיל, היינו עכשיו בהרס חברתי טוטאלי ואנשים במיליונים ברחובות. ולעומתם, לפחות בחלק מהנושאים, "ימינה" היו די מסוייגים במחאתם נגד הטירוף הכללי הנזכר, ולעתים רק תפסו טרמפ פוליטי במאוחר.

עם הרוב מסכים בהחלט.בן מערבא

אתה צודקבין הטיפות

אבל ראה תגובתי לעיל

כל התקנות האלו הזויות ולא באמת עוזרות - צעירים מעל עשרים

השקר של "פוליטיקאי שחושב  קודם על הציבור ואח'כ על עצמו" זה שקר

אבל לפחות יש פוליטיקאים שחושבים על עצמם ואח'כ על הציבור

ולא רק על עצמם

אגב דוגמא קטנה:מי האיש? הח"ח!

במקום כלשהוא בעיר כלשהיא הייתי במהלך הסגר השני בחיפוש אחר ארוחת צהריים. החלטתי שאני אקח ארוחה בטייק אוויי ממסעדה ויהי מה, אפילו אחטוף על כך קנס של מאה אלף שקל. הגעתי למקום שממנו יוצאים משלוחים, נעמדתי בכניסה, הכנסתי ראש פנימה וביקשתי להזמין ולקחת. ביקשו ממני בכל הכבוד שאקח את התפריט החוצה ואודיע להם מה להכין. באותו זמן ממש עבר פקח של העירייה וראה את כל זה. הוא לא עשה דבר ופשוט המשיך. רציתי להעניק לו את אות השירות המצטיין. הוא לא פתח בעימות מטומטם. הוא לא קנס אותי באיזה קנס אכזרי והוא לא עולל למסעדה האומללה הזו את העוול הנתעב, של קנס רק עקב שירות ללקוח והיזקקות לפרנסה. הוא פשוט ציפצף על הוראות המשרדים המגוחכות, המרושעות והמביישות באכזריותן נטולת האבחנה, הנשמה והשכל.

ורק תוספת לסיפור:מי האיש? הח"ח!

למותר לציין שאיש בכלל לא עבר באותו רחוב באותו זמן. ריק לחלוטין, אפילו לא חתול החשוד בקורונה. אבל על החוצפה שלי להגיע עד המסעדה הייתי אמור לזכות בקנס של חמש מאות, והמסעדה בקנס של חמשת אלפים. בלי איזו אבחנה, בלי התחשבות בכך ששמרתי שם לא רק שני מטרים אלא גם עשרים מטרים, ובמסיכות. אבל שוב, יש קנס וזה לכאורה מוחלט, הכל שרירותי, הכל לא קשור למציאות.
ואגב סיפור נוסף: הגעתי בסגר הראשון למסעדה אחרת, שוב בחיפוש עגום אחר ארוחת צהריים. הם היו מסוגרים לחלוטין להוצאה של משלוחים בלבד, אבל התקשרתי אליהם בטלפון (ששמעתי אותו מנגן מבפנים) כדי לבקש להוציא לי אוכל. שילמתי בשיחה באשראי, והם הוציאו לי את האריזה החוצה מעבר לדלת אל דלפק הכניסה השומם, כשהם מדגישים שמדובר במשלוח (למרחק של חמישה מטרים כמובן) ולא חלילה בטייק אוויי. שוב, המתנתי במעבר ריק מאדם, רק אני והשמיים. חשתי ניצחון על השיטה. הרגשתי שאני באיזה סרט הזוי.

ספורים יפיםבין הטיפות

אבל מה אתה בא להדגיש פה?

ברור שיש פקחים עם חמלה, או עצלנים....

לדעתי שלילת הטייק אווי היא הזויה ולא עיניינית

עוד נגלה שיש לאחד מהאלה שם בשלטון מונופול על המשלוחים בארץ

אני הלכתי לחנות מכשירי כתיבה בזמן שהיה מותר רק משלוחים אז היה צריך להתקשר מהרחוב, "להזמין" ומוכר יצא אלי להביא לי את השקית

אז במקום להצטופף בחנות, הצטופפנו בחוץ קבוצה של בני אדם והעברנו את הפלאפון מאחד לשני כדי להזמין

אחלה ריחוק חברתי

זו בדיוק הנקודה.מי האיש? הח"ח!

ברור לגמרי שהאיסורים היו הזויים, לא קשורים למציאות ושהאוכפים אותם (כגון פקחי עירייה) נדרשו להטיל את הקנסות שרירותית, בלי שום תשומת לב לסיטואציה ובלי שום סיבה שנוגעת לעניין ממש.
זה לדעתי ממש לא היה עניין של עצלנות מצד הפקח (ראית פעם פקח חנייה "מתעצל" כשהוא עובר בין מכוניות שחונות באיסור ו"עובר הלאה" בלי להטיל קנסות?...), אלא שיקול דעת אנושי ומפתיע לחלוטין מצד אוכף חוק, להבין עד כמה זה מבזה ופוגע באנשים - בכבודם ובפרנסתם המצומצמת ברגע משבר - להשתרר עליהם בצורה אכזרית כפי שהוטל עליו לעשות.

[והרי אנו בדיוק ממש אוטוטו לפני עניין ספר שמות, והנוגשים, ושוטרי בני ישראל שספגו מכות בשקט, והנה השגנו קשר לפרשות השבוע כמובן!]

העיקר MAX שמוכרים קשקושים היו פתוחים בכיף עם מלא אנשיםמבקש אמונה

יכול להיות שהטייק אווי יוחזר עוד שבועבינייש פתוח
ואת 2 הסעיפים האחרים הם השיגובין הטיפות

פורמאלית כמובן

נראה אם באמת יחסנו את צוותי ההוראה, יש לי קרובת משפחה מורה, אני אבדוק את זה...

ושרותי רפואה משלימה מותרים

יפה להם

ראיתי אצל אברי גלעד את הדברים הבאים. ממש מסכימה איתוארלט

אם היינו לא רק מצייתים להוראות אלא מחמירים עם עצמנו עוד ונמנעים מכל מצב של הידבקות או הדבקה, זה כבר היה מאחורינו - עם רוב חסכונותינו בבנק, ולא בביטוח הלאומי.

עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
לא יודעת מה ואם הרווחתי מקשייםאני:)))))
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך