אבל לא להגזים, שלא תגיעי לescape.
וברצינות, אין "אחד". את לא מחפשת מישהו שיופיע במופת שמימי. את מחפשת מישהו שטוב לך להקים איתו בית, כדי להקים איתו בית.
ועכשיו לכל השאלות ביחד:
את מקבלת הצעות. מאתיים, לצורך העניין. תשמעי על כל אחד במה מדובר, ותחליטי אם בא לך לפגוש אותו ולהקים איתו בית.
נגיד ירדו בסינון הזה מאה. לכל המאה שירדו את שולחת הודעה "קיבלתי הצעה אחרת שנראית לי מתאימה יותר במבט ראשון. מעריכה את הרצון לעזור. תודה!". אם יש ביניהם כאלה שאת לא בטוחה, תרגישי חופשי להוסיף "זה לא אומר שאסרב לחשוב על ההצעה שוב אם הוא תוצע בעתיד הקרוב או הרחוק".
מתוך המאה שנשארו, את בוחרת שרירותית עשרים. למה עשרים? כי קשה באמת לסנן מתוך מאה. ומה יהיה עם כל השמונים? את לא צריכה גבר חסר מזל.
לחלופין, זה לא חייב להיות ממש שרירותי - את יכולה להרשות לעצמך לפסול את כל ה"לא בא לי".
לכל אלה שירדו בסינון הזה, את שולחת הודעה של "נשמע מעניין אבל כרגע יש הצעה אחרת שנראה לי שיתאים לי יותר לנסות אותה. אז אנסה את זה קודם. אני דוחה את ההצעה הזאת פשוט כי יש משהו אחר שמרגיש לי אינטואיטיבית עדיף, לא שזה לא בסדר. מעריכה את הרצון לעזור. תודה רבה!"
ועכשיו נשארו עשרים, את קצת מנסה להבין מי מהם יותר מתאים לך, וככה מגיעה לרשימה די ברורה של מי יכול להיות רלוונטי יותר ומי פחות.
סיימת, כמובן שולחת הודעה מכבדת לכל אלה שאינם #1 ברשימה, ולמי שכן - את עונה בחיוב!
עכשיו את פוגשת את הבחור. האם הוא המיועד לך? אם הקב"ה גזר עלייך למצוא את בעלך בקלות (אבל ממש
בקלות) אז כן. אם לא, אל חשש. דרך ארוכה לפנייך. אם טוב לך איתו, תמשיכי. רע לך, תיפרדי ממנו בכבוד ותחזרי לשלב הקודם.
מתי להחליט לנעול את הדלת ולעלות על המסלול המהיר? (ולרווקים מובגרים יותר - לעצור את הרולטה)
אחוז ניכר מהתחושות הבאות:
כיף לך בקשר, טוב לך איתו, את מעדיפה להיות בקרבתו מאשר בלעדיו, את מאמינה בו וסומכת עליו ומכבדת אותו - ומרגישה שגם הוא נוהג כך כלפייך. יש לכם סולם ערכים קרוב מספיק בשביל כבוד והערכה בין שניכם (יש אנשים שיכולים להסתדר רק עם מי שבדיוק כמוהם, יש כאלה שגם עם מישהו שונה מהם קיצונית), ובשביל שמסלול החיים שלכם יוכל להכיל את שניכם באותו בית (אם למשל את חייבת לגור במושב עם ריח של רפת והוא חייב את האספרסו של הבוקר בבית קפה בתל אביב, אז תחשבו טוב איך אתם מתארגנים).
יש עוד הרבה תחושות שקוראים להם בעברית "כשזה יהיה זה אתה תדע".
אם חלק מזה חסר, מתי לוותר? שאלה טובה. השאלה היא מה החלופה. אם את על אי בודד ואתם האיש והאשה היחידים, או שאת בת 50 וכבר אין לך מה להפסיד, ולא מה להרוויח מלחכות, זה אחרת מאשר אם את בת 19 והציעו לך מישהו שכרגע בכלא על שוד בנק ורוצה להתחתן איתך כשהוא יצא משם.
לא התייחסתי לשאלות באופן מפורט, אבל נראה לי שכיסיתי הכל. בהצלחה
טוב, עוד משהו שנראה לי חשוב.
חשוב להבדיל בין "חלומות", תוכניות לעתיד, ועוד ועוד.
אם למשל חשוב לך בחור שלומד תורה כל היום - למה?
האם בחור שלמד תורה כל היום ויצא לעבוד, הוא פחות בעינייך מבחור שיעשה את אותו דבר עוד שנתיים? ולמה? (את יכולה להגיד כן או לא, אבל את חייבת את התשובה לעצמך)
בקיצור, כל פעם שיש משהו שחשוב לך, תחשבי מה את מנסה לעשות עם זה. מה היעד, ולמה זה טוב לך. לא משנה כמה זה טפשי, כל עוד את שלמה עם זה ואת מודעת לזה שזה מה שאת רוצה, זה בסדר, כמובן כל עוד את מקבלת את המחיר של זה (להחליט בגיל 60 שאת מוכנה להתחתן רק עם בחור שהשם שלו בגימטריה בדיוק כמו השם שלך - זה בסדר אם ממש לא חשוב לך להתחתן)