זה צביעות כלפי אנשים והקב"ה?באולפנה...

שנגיד יש מישהיא או מישהוא שרואים סרטים לא צנועים וזה..והם עם חצאית ארוכה וצניעות ממש/כיפה פאות וכו..

ומראים לכולם שהם דוסים רצח! ובפנים הכול קליפות ורואים סרטים ושומעים הכול..

זה צביעות כלפי אנשים והקב"ה? כאילו הקב"ה רואה הכול נכון, אבל נגיד אני מיתפללת וזה.. ואחרי זה מטמא את העינים..

אשמח לתגובות.

וואו יפה...אני ממש מחכה לתשובות על זה!סטלנית בפעולה

ממש לא מחיב!אחד הגברים!!!

יכול להיות שקשה למישהו בנושא אחד והוא "נופל" בו אבל בשאר הנושאים הוא חזק, יכול להיות שזה אפילו מעלה!

לדעתי לא.ריק סאנצ'ז

נסיונות יש לכולם.

נופלים לפעמים.

נופלים הרבה.

הרבה פעמים יש רגש לאנשים שהם צבועים , כי לא נראה להם שאחרים ככה.

בד"כ זה לא נכון.

פשט אחרים (וגם אתה) לא נוהגים לספר את מגרועתיהם...

לכל אחד יש צדדים שהוא חזק בהם ויש כאלה שפחות...

ל*כולם* יש נפילות, למישהו אחד יותר קשה בזה ולאחר בזה....תגל הארץ

אף אחד לא מושלם....

הקב״ה ברא בנו יצרים. כל עולם התשובה בנוי על המציאות האנושיתכינוי-לרגע
שאין אדם אשר לא יחטא - בעקבות כשלון לעמוד בפני היצרים.

זו לא צביעות.
זו התנהגות אנושית טבעית ונורמלית - התמודדות מול היצרים הטבעיים שהקב״ה ברא לנו.

צריך לעשות השתדלות - אך אם נופלים, זו לא צביעות.
השאלה היא איפה הלבsomeone
אם השאיפה שלו זה להמשיך לראות סרטים (אפשר להוסיף עוד דוגמאות: תפילה במניין, כיבוד הורים או כל מצווה אחרת... ) אז כן, זו קצת צביעות...

אבל אם הוא רואה את זה כמשהו לא אידיאלי שהלוואי שהוא היה מפסיק איתו, אבל קשה לו, אז אדרבה, זו הפנימיות שלו, שהוא טוב וטהור. ומה שהוא עושה בפועל בעצת היצר, זה הדבר החיצוני אצלו...
אז במקרה הזה, מה שהוא מראה כלפי חוץ, זה מה שהוא באמת!!! וכל הדברים הלא אידיאליים שהוא עושה, זה חיצוני לו, זה לא הוא באמת...
תקשיבינועה גבריאל
בסופו של דבר אנחנו מייצגות את מה שאנחנו משדרות, את המגזר והזרם שאליו אנחנו משתייכות, ובכלל זה את האומה שלנו.
האם זה שמישהו שנראה דוס טרור רואה סדרות לא צנועות זה צביעות?
בעיני איפשהו כן.
בסופו של דבר, הוא לא חייב שום דבר לאף אחד, וזכותו, לכל אדם יש בחירה חופשית בעולם, מדינה דמוקרטית בסה"כ.
אבל אדם צריך להיות מודע שעצם זה שהוא נראה דוס(עובד ה' אמיתי) מחייבת אותו להתנהג בצורה מסויימת.
דהיינו, לא לראות סדרות לא צנועות בפרהסיה וכל מה שאת מתכוונת אליו.
כמו לדוגמא-בחורה שנראת דוסית תתחיל להתעצבן באוטובוס על הנהג, זו בחירה שלה לגמרי, וזו זכותה. אבל עצם זה שהיא לבושה בצורה דוסית זה משדר שהיא בחורה דתיה, וכשאנשים לא שומרי תורה ומצוות יראו אותה מהצד הם יגידו שכל הדתיות מתנהגות ככה. למרות שהם לא באמת מכירים את כל הדתיות, אבל הם ישר קיטלגו...
ככה העולם שלנו עובד, מה לעשות.

וכשבחורה שהולכת עם חצאית שמטאטא את הרצפה רואה סדרות לא צנועות בחדרי חדרים עם עצמה?
לא עניין של אף אחד, עניין שלה מול בורא עולם.
וגם הכל עניין הוא-
האם היא חושבת שזה נכון מלכתחילה או שהיא נופלת מידי פעם.
זה שני מקרים שונים.
בסופו של דבר זה באמת עניין של האדם מול ריבונו של עולם.
צביעות או לא?
זה כבר הסתכלות אישית שלך, רק אל תהפכי את הנפילות שלך מידי פעם לאסון, תקבלי אותן ותנסי להשתפר, כולנו בני אדם-לא מושלמים...

נ.ב.
לי אישית יש דעה קצת קיצונית(אני חושבת) בכל הנושא של סדרות וסרטים, אני רואה בזה ממש בעיה.
כי זה משפיע עלינו, ועוד איך...
לא חושבת שזה צביעות... כל אחד ואיפה שהוא נכשל ואיפה שקשה לו.חסרת טאקט

לדעתי הקב"ההדס????

יודע שאנחנו לא מלאכים ולא מושלמים וחלק מהעבודה שלנו בעולם זה לתקן את זה ולשאוף לכמה שיותר טוב בעבודת ה'

לארוצהלהיותבשמחה
אפילו אדם נופל עדיין הצניעות החיצונית שומרת עליו ואם יוריד את זה הוא עלול ליפול יותר חס ושלום והכול הולך אחר הלב של האדם והיכן רצונו באמת כי בדרך שרוצה לילך מוליכים אותו ואם הוא רוצה להתחזק אף על פי שנופל וגם אם כבר אין לו כוחות הלבוש החיצוני שומר עליו והנקודות הטובות שלו והמצוות יעזור לו שייתנו לו סיוע משמיים ולהשתדל ולהתקרב צדיקים אמיתיים כך רבי נתן אומר בליקוטי הלכות שציצית סגולה לשמירה מניאוף ואף אם עובר על האדם סגולת המצווה שתשמור עליו שלא ייפול יותר עמוק מאשר אם יוריד אותה חס ושלום.
אני באמת חושבת ש-שפרינצא בוזגלו

לכל אחד יש את הנסיונות שלו, ונניח קשה לי עם גרביים- אז אני אוותר על הכל ויוריד גם את החצאית?
אז את מבינה שלכל אחד קשה, אבל השאלה מה נעשה עם הקושי הזה- ננטוש או שננסה להתחזק?
בחסידות יש עניין מאד גדול של רצון,  עד ימי הבעש"ט כל מי שחטא נחשב לרשע וכל מי שקיים מצוות היה צדיק.
החידוש של הבעש"ט היה גדול! הוא אמר: העיקר הוא הרצון- שאחריו יבואו המעשים.
כלומר, גם אם אתה לא מצליח- אל תפסיק לרצות! הרצון יניע אותך בסוף אל המטרה.
באו המתנגדים לחסידות ואמרו- אז עכשיו כל יהודי יוכל לשבת רגלעלרגל לאכול חזיר ולצעוק ה' אני רוצה לא לאכול חזיר?
בא בעל התניא ואמר- כן! גם אם עדיין יש בו רצון לחטוא, העיקר שירצה לרצות להיות יהודי כשר, שיתפלל ושירצה לרצות אפילו 50 פעם!
רבי נחמן אומר: עיקר העיקרים בעבודת ה', הוא הרצון.
הרצון לעבוד את ה', לעשות את חפצו ולהגדיל שמו עוד ועוד, אולם ישנן כמה וכמה דרגות ברצון.
מהקטנה ביותר: רצון שאינו מביא לידי מעשה, ועד "אין דבר העומד בפני הרצון".

אז תראי, לפי החסידות עלי לעשות את מה שאני יכולה, ועלי לשאוף ולרצות תמיד להיות יותר.
זה מחזק מהסיבה הפשוטה- 'יהודי אף על פי שחטא ישראל הוא', זה נותן תקווה, יש לך עוד הזדמנות...
גם אם לא הייתי טובה מספיק- לפחות רציתי, לפחות כספתי...
ישנה מעלה לרצון! הוא רוצה שנרצה!

אחרי שראית את התגובות בטח שאין אפשרות אחרת מלהגיב כ'כ יפהברדלסאחרונה

תודה רבה על התגובות!באולפנה...

אני לא חושבת, כי זאת נפילה שלוהכל עוד אפשרי
יש לו כבר דבר נפרד של צניעות וזה, זאת נפילה שלו, נפרדת.
אני לא מבין מה זה קשור לצביעות???ברדלס

את הולכת צנוע אשרייך קיימת עוד כמה דברים טובים על הדרך אשרייך זה שאדם נופל בסרטים לא צנועים לא עושה אות צבוע כי הוא עצמו והנפש שלו לא רוצה את זה אבל מה לעשות שאנחנו כאן בעולם של ניסיונות וזה קשה רצח שלא ליפול וזה שאת מתפללת אשרייך אפשר גם להתפלל על זה

בדיוק היום דברתי עם מישהי שיש תופעה של ערסים עם ציציות בחוץחושבת בקופסא

בשביל להרשים בנות.

אז אני אמרתי שזה עדיף שזה יהיה הטרנד ולא עגילים או משהו ומיתוך שלא לשמה יבוא לשמה.

(גם מוזר לי איזה בנות בדיוק הם מחפשים להרשים עם זה, מי שמרשים אותה דוסיות תחפש מישהו דוס באמת)

היא אמרה שעדיף שיעשה עגיל ולא יעשה מצוות בשביל להרשים ולא בשביל המטרה האמיתית.

אז אני עדיין חושבת שעדיף חצי קלאץ' מהסיבה הלא נכונה מאשר לזרוק את הכל.

מקבלים ככה לפחות חלק מהנקודות.

ונראה לי אנשים ממהרים לתקוע תוויות מוחלטות על דברים כ"כ גמישים שזה רק פוגע בהם ובהתקדמות שלהם. אין צדיק אשר לא יחטא, ואם אתה לא מושלם זאת לא סיבה לוותר לעצמך בתחומים שאתה כן מצליח בהם.

ואם כבר תחושת הצביעות אמורה לגרום לך להשתפר, לא לזרוק את הכל.

ואוווו כל מילה בסלע ישר כוח גדולברדלס

בשום פנים ואופןרוצה להשתחרר
לא עניין של צביעות. בתוך האדם יש באמת משיכה לכיוונים שונים. יש בו יצר רע שמושך לצד שלו, ויש בו נשמה קדושה וטהורה שנלחמת ומושכת לצד שלה. מטבע הדברים, האדם בוחר לפעמים בטוב ולפעמים ברע. ורוב הפעמים המעשים שלו מורכבים מטוב ורע ביחד - מבחינת התוצאות או מבחינת הכוונה.
אחת הטקטיקות של הרע היא לבלבל את האדם, ולומר לו: מה שווה הטוב שאתה עושה, אם יש בך גם רע? כנראה הטוב הזה לא אמיתי. הטענה הזאת היא שקר מוחלט. האמת היא שהטוב שבאדם הוא האמיתי. הוא האדם בעצמו. והרע שבאדם הוא טפיל שנכנס ומציג את עצמו כאילו הוא חלק אמיתי מהאדם. (כך מסביר נפש החיים את חטא אדם ראשון, שגרם שהרע שבא בהתחלה מבחוץ בצורת נחש, נכנס לתוך האדם, וגורם לו לחשוב שהוא רע בעצמו).

אז זה לא נכון להציג את זה כאילו מבחוץ הוא צדיק ומבפנים הכל מקולקל. כי האמת היא שזה הפוך. מבחוץ הוא נגרר למעשים לא טובים (וטוב שהוא עושה אותם בצנעה ולא בפרהסיא), ומבפנים יש לו נשמה קודש קדשים. שבע יפול צדיק וקם
אני חושב שזה היצר הרע .אח בדם של כולם

שאומר לנו שזהו , חטאת הלך לך את\ה צבוע לא באמת דתי,

עזוב את הכל גזור תפאות עאלק דתי!

ולכן אני חושב שכשאנחנו חושבים שזה צביעות אז בעצם היצר ניצח במערכה הזאת

ויש לו הרמה להנחתה לנסיון הבא....

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך