נמאס לי!!אנונימיתשניה
נמאס לי שבעלי מתייעץ עם ההורים שלו על כל פיפס. אנחנו אנשים בוגרים ואם אני אומרת משהו הוא הרבה פעמים גם מתייעץ איתם על זה. הם יכולים לשנות את דעתו בקלות כשזה מגיע לנושאים בתחום הכלכלי. ואז זה משפיע גם עלינו. בסוף אני זאת שחיה איתו ויודעת יותר טוב מהם מה טוב בשבילנו וגם לי יש ניסיון וידע בתחום.

זה מוריד לי ממנו ממש. שעל כל דבר הוא צריך לשמוע את דעתם. אחים שלי קטנים יותר ולא מתייעצים עם ההורים שחי על כל פיפס והקשר שלהם עם ההורים שלי מצוין.

בעיניי זה לא מעיד על טיב הקשר כמו שזה מעיד על ילדותיות וחוסר הקשבה באמת אליי. כבר פעם אחת אמרתי לו משהו, ואזז התייעץ עם אבא שלו ואמר לי שצריך לעשות ככה וככה ואבא שלו אמר שמשהו לא אפשרי. ושניה ךפני זה אני אמרתי!!

מה עושים?? זה מרחיק אותי ממנו וגורם לי להרגיש שההורים שלו מעורבים יותר מדי בדברים שקורים בבית שלנו ולא מתאים לי.

עזרה והרגעה בבקשה
לדבר איתו. אין פתרון אחר...מיקי מאוס
שבו לשיחה רגועה.
תסבירי לו כמה חשוב לך שתקבלו החלטות יחד ובלי להכניס אף אחד אחר בפנים.
כמובן מתוך הרבה כבוד להורים שלו.
תגידי שאת מעדיפה שתעשו לפעמים טעויות אבל תלמדו להיות עצמאיים ותקבלו החלטות ביניכם. תסבירי לו את התחושות שזה מעורר אצלך כאילו הוא לא סומך עליך או תלותי.

חשוב ממש להסביר שזה נקודת מבט שלך, לא שההורים שלו לא מבינים או שזה מטופש להיעזר בהם. תכבדי אותו ואותם! אבל תבהירי את המקום שלך מול זה.

זה לא ייגמר בבום.
בטח תעשו כמה וכמה שיחות כאלה.
אבל בפעם הבאה שתהיה לכם החלטה תזכירי את זה שוב, אולי הוא ישתכנע, אולי לא, אולי זה ייקח עוד קצת זמן.ואולי לפעמים את תשתכנעי שעדיף להתייעץ. אבל תמשיכו להבין אחד את השני
ממש ככה ^^^ להמשיך לדבר ולדברמיואשת******
רק מתייגת אתאנונימיות
@ניק חדשה
את מבינה למה צריך ילד עצמאי?!
מתחילה להבין ובאמת עושים שינוי עם הילד שלנו...ניק חדשה
נראה מה יהיה בסוף...
שזה קורה אצלנואמ פי 5

מדברת איתו ומסבירה לו

שיתייעץ קודם איתי ולא עם אמא שלו

ועושה בכל אופן מה שמקובל עלי

וכמו שאמרו כאן- לדבר על זה 

את פשוט לא אוהבת את חמך וחמותך - זה לב הענייןחמדת66 .

מתוכן דברייך עולים לי כמה מסקנות:

1. את לא אוהבת את חמך וחמותך (בלי קשר להתייעצויות של בעלך איתם) הרי זה לא הגיוני לא לקבל התייעצויות מהורינו שהם למודי ניסיון בחיים.

2. את מרוחקת מבעלך ללא קשר להוריו. אין קשר בין מעורבות ההורים לריחוק בן זוגך כפי שאת טוענת "מוריד לי ממנו"... 

3. את בעלת גאווה - מה זה משנה אם דעתו של חמך בסוף היתה כדעתך...? במקום שתשמחי שיש לך חיזוק גם מחמך באותו עניין את לוקחת את זה פרסונלי.

מומלץ לשמור על שלום הבית שלך ולעבוד על המידות שלך.

ברכה והצלחה!

וואו, נשמע קשה מ.א.אחרונה
נראה לי שכדאי להפריד בין ההתייעצות לבין העצות.
נשמע שמה שמפריע לך זה עצם זה שהוא מתייעץ איתם, וגם אם הם היו נותנים את העצות הכי טובות בעולם זה היה מפריע לך.
אם זה אכן כך, נראה לי שעדיף שלא תיכנסי איתו לשאלה של כמה העצות שלהם טובות, כי זה עלול לקחת את השיחה לדיון על איכות העצות שלהם, וזה לא רלוונטי.
תתמקדי בנושא של התקשורת ביניכם, נשמע שזה מה שבאמת מטריד אותך.

בנוסף - כדאי לנסות להבין את הצד שלו. את מפרשת את ההתייעצות כילדותית, אבל זה לא פירוש הכרחי. אפשר להתייעץ ממקום מאוד בוגר, של ענווה ונכונות לשמוע מבעלי ניסיון.
אם תביני ותעריכי את המקום שלו, אולי תצליחו למצוא התנהלות שמתאימה לשניכם.
טיטולים בשבילי בהריון. (בבקשה להגיב בעדינות)אנונימית בהו"ל

בהריון הקודם זוכרת את החוויה של השירותים כחוויה קשה, היה לי לאט לאט כל הזמן ויצא שעשיתי במלא שירותים ציבוריים לא נקיים בלשון המעטה. יש לי סוג של טראומה..

חשבתי על פתרון של לקנות טיטול ואז כשיש לי שירותים להיכנס לשירותים (המטונפים איפה שלא יהיו) ולשים טיטול ובתוכו לעשות.

כי מגעיל אותי מאוד מאוד האסלה והריח והכל.

זה פרקטי?

אני באמת חסרת אונים.

זה נשמע לי פתרון מצוין. ברצינות.

יש לי קטע עם מקומות לא נקיים שזה ממש קשה לי.

אני זוכרת המון מקומות בראש שעשיתי בהם והרגשתי ככ רע. 

נשמע ממש קשה!דיאן ד.

אז קודם כל חיבוק

לי זה נשמע פתרון קשה

ואולי אפשר למצוא פתרונות אחרים.

לדוגמא הייתי חושבת על לקחת איתך לכל מקום בעייתי בקבוקון שפריצר קטן עם אקנומיקה ומגבוני אקונומיקה 

ולנקות במעט את השירותים לפני שאת משתמשת בהם.

חוץ מזה לפרק את הבעיה.

בבית אני מניחה שהשירותים בסדר בשבילך

איך השירותים בעבודה?

מרכזי קניות - חפשי אילו מרכזי קניות השירותים שם יותר סבבה לך

נסיעות למרחקים, אם זה נסיעות למקומות שאת יחסית נוסעת לשם הרבה (ההורים שלך או חמותך)

אז תחשבי על נקודות עצירה בדרך שבהם השירותים כן סבבה.

כמו קניונים.

(לדעתי הכי קשה זה שירותים בתחנות דלק ששם באמת המצב נוראי)

עכשיו ברצינות- מה אתן עושות עם חיסונים?הילושש

אני מוצפת בכל כך הרבה מידע באינטרנט שזה פשוט מפחיד וגורם לי לא לקבל החלטה. 

כרגע הנטיה היא לא לחסן ממש ב 52%, קצת.. באמת שאני בהתלבטות גדולה ומפחדת לקחת אחריות על הילדים שלי. 

את הבכור חיסנתי עד גיל שנה והפסקתי, ואת הקטנה חיסנתי רק את החיסונים הראשונים לא זוכרת בדיוק אבל רק כשנולדה- גיל חודשיים אולי.. שגם את זה נורא פחדתי.. 

טיפת חלב רודפים אחריי, 

היום קבעתי תור. להתפתחות. ואני לא יודעת האם לחסן היום או לא. 

בדיוק עכשיו ראיתי בחדשות שכתבו שהעיר שלנו היא העיר החדשה שנכנסה לרשימה של הנדבקים בהתפרצות החצבת.. 

מאיפה אתן מקבלות מידע אמין? 

איך אתן מקבלות את ההחלטה? 

אני מחסנתרקאני

אני חוסנתי ובעלי חוסן

וכל המשפחה

ואני בינתיים רק נתקלתי במקרים שמי שלא התחסן קיבל מחלות קשה יותר

לא נתקלתי במקרים שחיסון הזיק (חוץ מחיסון קורונה שאני מכירה מלא בנות שזה שיבש להן את המחזור ועדיין אני עצמי מחוסנת)

מעדיפה לסמוך על המערכת ולא ליפול להאמין לקונספירציות וכו'

מאמינה שזה ההשתדלות שלי בשביל הילדים שלי

בעלי אמר לי פעם (הוא עצמו מפקפק בחיסונים אבל סומך עליי...)

שכל אחד צריך לעשות השתדלות, מי שמאמין שחיסון זה טוב- ההשתדלות שלו היא לחסן

מי שמאמין שחיסון זה מזיק, ההשתדלות שלו היא לא לחסן

וכולם צריכים לבטוח בהקב"ה....

בקצרה ממשחשבתי שאני חזקה

לפני החיסונים הייתה הרבה יותר תמותת ילדים ותינוקות ממחלות.

חצבת מחלה מאד מאד מדבקת. יש לה סיכונים מיידים לסיבוכים וגם סיבוכים שלא ניתן לראות מייד כמו חרשות כעבור מספר שנים.

ובקצרה לגבי מידע אמין- אתר משרד הבריאות, אחיות טיפת חלב, לשניהם אין שום אינטרס מלבד בריאות הציבור.

שימי לב שהמתנגדים תמיד אומרים- ראיתי את הכתבה (לא מקור אמין)/ קראתי את המאמר אבל בדיוק הרגע זה לא לידי אז לא זוכרת את ההוכחה המדויקת. ועל זה הדרך.. בכל הדיונים האלה לא ראיתי מקור נאמן של מתנגדים.

לעומת פיתוח החיסונים שנחקר בהמון הצלבות, מחקר מקצועי ולא דוגמאות נקודתיות והציל המון חיים.

ממליצה גם על אתר מדעתשמעונה
שזה לא אתר מטעם משרד הבריאות, שבודק טענות שונות ומוכיח או מפריך אותם
בוודאי שמחסנתאן אליוט

לא מקשיבה לכל מיני תאוריות קונספירציה.

כבר 12 ילדים (אם לא יותר) מתו מחצבת! מחלה שכבר כמעט מוגרה עד שכל מיני אנשים החליטו שהם יודעים יותר טוב מכולם..

מעצםתקומה

היותנו הורים, אנחנו מקבלים אחריות על הילדים שלנו.

בין אם את בוחרת לחסן ובין אם את בוחרת שלא, זו בחירה. שלוקחת אחריות משמעותית.

אני לא האדם לשאול אותו, כי בעיניי ברור שמחסנים.

השאלה האם לחסן או לא היא שאלה של עולם פריבילגי שלא מכיר מגפות המוניות, ולכן מסוגל בכלל לתהות לגבי זה.

אבל קודם כל להבין, שהכל כאן זו אחריות. בין אם את בוחרת לעשות משהו, או בין אם לא.

מה ההבדל בין חיסון לאנטיביוטיקה?כבת שבעים
כל עוד לא למדתי 7 שנים רפואה אני לא מתיימרת להגיד שמקריאת מאמר עם מחבר עלום איפשהו באינטרנט אני חכמה יותר ממאות אלפי רופאים בעולם.

ברור לי שיש גם סיכונים בחיסון, בדיוק כמו שיש סיכונים באנטיביוטיקה, אבל סטטיסטית לאורך השנים אפשר לראות שמחלות שמתחסנים נגדן כמעט ולא מתפרצות היום. 

נכון!! בלי אנטיביוטיקה כל כך הרבה אנשים לא היו פהסטודנטית אלופה
היום. 
אני באופן אישי מתכננת לחסןסטודנטית אלופה

חושבת שזו ההשתדלות שלי לשמור על בריאותם בעז"ה.

לצערי מכירה מקרוב משפחה של אחד הילדים שנפטרו מחצבת, ילדון מתוק ובריא בן 2+ בן יחיד להוריו, שהגיע אחרי למעלה מ-20 שנות נישואין!! מזעזע!!!!😭😭

ובינינו מאז התחלת החיסונים תמותת ילדים ירדה באחוזים משמעותיים מאוד מאוד.

בכל מקרה אפשר להחליט לחסן רק למחלות הקשות (חצבת, פוליו וכו..) 

אני מחסנת הכלאזולה

לפעמים גם שפעת , לפעמים לא.

לא מכירה אף אחד שנפגע החיסונים . 

רק לגבי חצבת,פרח חדש

ממליצה לא לזלזל

אגב, את יודעת שחולי חצבת עם סיכוי מוגבר לחלות באפילפסיה??

דוד שלי חלה בחצבת לפני יותר מ40 שנה כשהיה בחור, וכתוצאה מזה סבל מאפילפסיה כל חייו (נפטר לא מזמן)

אז איזה סיכון את מעדיפה?

אבל באמת זה לא רק לגבי חצבתפרח חדש

באופן כללי למחלות לפעמים יש תופעות לוואי 

אז לא מבינה כל כך את החישוב הזה של פגיעה מחיסון/לתת לגוף להתמודד לבד עם המחלות

חיסונים יעוץיהושבעט7

יש בירושלים רופאת משפחה.היא מטפלת ברפואה משלימה בנוסף .

היא מקבלת גם במכבי טבעי בביתר.

נתנה הרצאות לקהל הרחב על חיסונים.

שמה ליאורה אוריאל.

ולגבי מידע אמיןתקומה

קודם כל, בהנחה שרוב החומר שאת קוראת הוא בעברית, את כנראה לא נחשפת למחקרים בנושא, ולכן ממילא את נחשפת לחומר מאוד מסויים.

מחקרים בתחום הרפואה מתפרסמים באנגלית.

אז אם למשל קוראים רק עברית, ממילא אין איזון במידע אליו נחשפים.

כי לכתוב משהו נגד חיסון, כל אחד יכול. גם בעברית. גם ברשתות חברתיות.

זה קל וזמין

בשביל באמת להבין ולקרוא, צריך לגשת לספרות אמינה ולקרוא מחקרים רציניים באנגלית. כמה אנשים עושים את זה?

דבר שני, בנושא הזה, נפוץ מאוד הטיעון "אני מכיר מישהו ש...", "הבן שלו קרה לו ככה..."

אם את באמת ניגשת לזה בכובד ראש, עדויות ספציפיות הן לא הוכחה לכלום.

הן אומנם משפיעות יותר, כי זה מה שאנחנו נחשפים אליו.

אבל עדות של אדם אחד או שניים, לא מעידה על כלום ביחס למיליונים שמתחסנים. חשוב לזכור את זה 

בדיוק השבוע חיסנתי את התינוקראשונית

למרות שבמשפחה של בעלי מתנגדים לזה, בעלי סומך עלי ונותן לי את הבחירה.

בסופו של דבר צריך לסמוך על הקב''ה והרבנים שאמי הולכת לאורם מורים לחסן אז אני מחסנת.

בנוסף אני מעדיפה להיות יום-יומיים בלחץ מהחיסון עצמו מאשר להיות בלחץ כל הילדות שלו מהתפרצויות של מחלות

והכי חשוב- יש כאלה שהמערכת החיסונית שלהם חלשה והם לא יכולים להתחסן וככל שהאוכלוסייה תהיה מחוסנת יותר אז הם יהיו מוגנים יותר בחיסון עדר. מי שלא מתחסן מגדיל את הסיכוי שלהם לחלות. 

אני מחסנת ומודה לאלוקים שיש את האפשרותדיאן ד.

לא מובן מאליו

בעבר כל כך הרבה ילדים נפטרו ממחלות ילדים

וב"ה שהיום יש לרפואה אפשרות למנוע מראש את המחלות!

אפילו לא רק לעזור כשכבר חולים אלא מראש למנוע את המחלה.

אם מתאים לך לכתוב פה את הטענותשמעונה
בעד ונגד , גם כאלו רגשיות או ספציפיות וננסה לענות , אז אולי זה יוכל לעזור ....

טענות שנתקלת בהן ואת לא. מרגישה שאת יודעת לענות לעצמך עליהן

מחסנת את כל חיסוני השגרהשומשומ

וכרגע מתכננת להקדים את המנה השניה לחצבת לקטנים שלי.  

אני מקבלת מידע אמין מרופאים שלמדו 7+ שנים ויש להם ניסיון רב. ולא מקונספירטורים ברשתות. 

אני מחסנת הכל בהתאם להמלצות משרד הבריאותשושנושי
בגדול - מחסנתמוריה

זה לרוב חיסונים שכבר שנים נותנים אותם.

לרוב המחלות שנגדם מחסנים זה מחלות יותר קשות מחשש סיבוכי חיסונים. 

כמובן צריך להיות עם יד על הדופק ולשים לב שהתופעות לוואי לא חריגות. ולהתייעץ אם צריך.

עברתי עם זה מסעקמה ש.

בס"ד

הייתי מחסנת רגיל, כמו שעון...

עד שאחד הילדים פיתח (ככל הנראה) תגובה יחסית חמורה לאחד החיסונים.

ב"ה אחרי אישפוז במשך תקופה הוא חזר לעצמו.

אח"כ כבר לא הייתי מסוגלת לחסן במשך יחסית הרבה זמן ובכללי נעתי יותר לכיוון הרפואה הלא קונבנציונלית והתרחקתי מאד מכל הקונבנציונלי.

אבל אז התפרצו כמה מגפות והתחלות של מגפות (התפרצויות של פוליו, של שעלת, של חצבת עכשיו - והיה גם את הקורונה כמובן). כשנחשפים בזמן אמת, בעת התפרצות, למה שהמחלות האלה עלולות לעשות כבר מרגיש מאד מלחיץ לא לחסן.

היה לנו מקרה אחד שבו אחד הילדים שלנו פתאום הפסיק לעמוד וללכת והיה חשד של הרופאה שזה בגלל פוליו (הוא לא היה מחוסן והייתה התפרצות באותה התקופה). הרגשתי מבוהלת ברמות-על. ב"ה בסוף זה היה משהו אחר והילד חזר לתפקוד רגיל אבל זה הותיר עלי רושם חזק, שכביכול יכולתי למנוע נכות ע"י חיסון ולא עשיתי זאת. זה הבהיר לי שאני אישית מעדיפה להיות בצד של המחסנים.

היום אנחנו מחסנים אבל תמיד נותנים צדקה לפני, ומתפללים שהחיסון רק יביא תועלת ולא יזיק חלילה.

מחסנים את כל חיסוני השגרה (נכון להיום לא מחסנים לשפעת). מה שכן, מפצלים ודואגים לדחות אם הילד לא מרגיש טוב (מנוזל וכו'), למרות שכל עוד אין חום בטיפת חלב אומרים שזה בסדר לתת את החיסון.

זה סיכון. ואני לא לגמרי שקטה כשאני מחסנת.

אבל כמו שכתבו, גם לא לחסן זה סיכון...

רגשית אני מבינה את ההתלבטות, לקחת ילד בריאקופצת רגעאחרונה

לגמרי, לדקור אותו שזה כבר לא סימפטי,

להכניס לגוף שלו חיידקים וחומרים מסוכנים,

להתמודד עם תופעות הלוואי, וכל זה כשהוא הרי בריא

ורוב הסיכויים שבכלל לא ידבק במחלה שהחיסון מגן ממנה!

שכלית, אף שיש תופעות לוואי,

עדיין בטוח יותר והגיוני יותר לחסן. וכך גם עשיתי.

לגבי שפעת, אני לא תמיד מחסנת אבל בתכל'ס נראה לי שכן צריך. 

טריגר - פגיעה מינית בילדים, פגיעות טקסיותמרגול

איך מגנים על הילדים?

המציאות מזעזעת. וכל אמא תהיה צמוד צמוד לילד שלה כשהולכים ללונה פארק. אבל רוב הפגיעות נעשות ע"י אדם מוכר.

אז לא להשאיר את הילדים גם ליד אבא שלי לבד? (הוא איש מהמם, וזה נשמע הכי תלוש ממנו, אבל היו מקרים מעולם)

ושלא ילכו לבתים של חברים?

והסעות לבית ספר, מה איתן?

ובתי ספר

וחוגים?

קרפול לחוגים?

אין לזה סוף…. וזה גם לא בריא להיות צמודה לילד כל החיים ולא לתת לו שניה לנשימה לשחק בנחת עם חברים, ללכת למסגרת וכו.

ראיתי את הפרק של המקור על הפגיעות הטקסיות בסנהדריה. שמעתי על פגיעות טקסיות לפני, אבל על מקרים שההורים נגיד היו מעורבים. אבל שם בסנהדריה את שומעת את ההורים מספרים, וזה קרה מתחת לאף שלהם, והם נשמעים הורים אוהבים ומקסימים ששמים לב לילדים שלהם כשהם מביעים מצוקה.

וזה באמת באמת יכול לקרות בכל מקום ובכל אוכלוסיה.

ונשים גם יכולות לעשות דברים איומים ונוראיים. וגם אז זה לרוב מישהי שמוכרת לילד או לילדה.

ואני באמת רוצה שהילדים שלי יחיו חיים רגילים סה"כ, עם אמא שדואגת אך לא חרדתית וחונקת וכו.

אבל זה נפוץ מאוד, ואני מרגישה שיש הרבה חוסר אונים בנושא הזה.

כל הורה נורמלי ירצה שהילד שלו יהיה מוגן מהדברים האלה, אבל אני באמת לא מבינה איך אפשר לעשות את זה…

*ובבקשה אל תכנסו פה לפוליטיקה וכו. עזבו שניה את המקרים הספציפיים שם. ולא, ברור שזה לא "רק אצל החרדים". אני מדברת פרקטית - איך דואגים לילדים? שלנו…

בעיניינפש חיה.

קודם כל הרבה אהבה .

ליצור מראש מרחב נעים ובטוח בבית

כדי שהילד ידע מה זה להרגיש מוגן, להרגיש בטוח לחשוף רגשות או להתייעץ עם ההורים ללא חשש שיישפטו אותו או יגיבו משהו שייסגור אותו במקום לפתוח.

דבר שני

לדבר בפתיחות על גוף, גבולות, רגשות, אין דברכזה סוד ...

דבר שלישי

להתרחק וממילא שהיילדים לא יהיו בטווח של התארגנות כמו כת  שזה די מסובך, אבל אפשר לבדוק את זה.

ודבר רביעי

להתעניין בעולם של הילד

בפרט אם הוא גולש ברשת

לפעמים היא יותר מסוכנת מהרחוב כי זה פגיעה או הטרדה סמויה.

וכמובן שלהתייעץ.

הגנת ילדים ברשת- 105

ובכל נושא אחר יש הרבה קווים חמים לייעוץ.

תפילה

תפילה

ועוד פעם תפילה. 

את צודקת. אבל מה נגיד עם גילים צעירים?מרגול

ילד בן 4-5 אין לו גישה גם ככה לרשתות. והוא גם תמיד תחת השגחה (הורים, גננת, בייביסיטר, סבא סבתא וכו)

אבל גם יכול לקרות תחת השגחה, כי זה לרוב מאנשים שמוכרים לילד…

אני, שעוד אין לי ילדים, משתדלת להיות שגרירה חיובית של אנשים טובים. כלומר אם אני מקלחת ילדון שמבין משהו, אז את איזור המפשעה הוא מסבן כי אני לא אמא או אבא וזה מקום פרטי שלו… אני לא נותנת הפתעות/ממתקים לילדים בלי לשאול את ההורים שלהם. הכל זה "צריך לשאול את אמא, רק אם היא מסכימה" וכאלה.

אבל וואלה מסתכלת על הילדים שקרובים אליי (אחיינים וכו). אין לי מושג קלוש אם קרה להם משהו או יכול לקרות להם משהו.

הם חמודים ומוקפים בדמויות חיוביות, אבל לא יודעת בכלל איך יגיבו בפועל אם חלילה תהיה סיטואציה אפילו טיפה לכיוון המסוכן…

מבינה?

כןנפש חיה.

עדיין

להסביר על גבולות וממילא על גבולות הגוף ועל הזכות לפרטיות וממי מבקשים עזרה כשמקגישים לא נעים

להבדיל בין "סוד טוב" ל"סוד רע"

ללמד את הילד לבטא את מה שמרגיש

כדי שיידע לעשות ככה גם בזמן אמת.

וזה לא קשור בהכרח לרשתות.

ציינתי רשתות ששייכות אמנם לגיל גדול יותר

כי בדרך כלל, לא תמיד - מי שלא מקבל אהבה ונוכחות בבית ובסביבה מוכרת -

יוצא לקבל את זה ברשת (תרתי משמע) על המחירים שזה דורש. 

הדבר הכי הכי חשובנעמי28

שאנחנו יכולות לעשות  הוא לבנות מערכת יחסים טובה ובריאה עם הילדים שלנו.

מערכת יחסים שהוא יכול להגיד הכל בלי שנכעס עליו, בלי שנטיל בו ספק, נאשים אותו או נשפוט אותו (וגם בלי שנכנס לפאניקה).

בנוסף שיח פתוח על מוגנות ומיניות - הגוף הוא פרטי שלי, לאף אחד אסור לחבק/ לנשק/ לגעת בלי רשות גם אם זאת לא פגיעה וזאת סתם סבתא שרוצה חיבוק.

מה הם אברים פרטיים, באיזה נסיבות מותר להראות (לרופא אבל רק אם אמא או אבא לידך).

לא להפחיד ולספר שיש אנשים רעים וסוטים - לפחות לא בגיל צעיר, זה יכול ליצור חוסר אימון בעולם, במיוחד כשהפוגעים הם בד"כ מוכרים לילד כמו שאמרת.

לא להכניס את הנושא של מיניות ואיברים פרטים לטאבו שלא מדברים עליו - לכן אני נגד שמות כינוי לפין ופות - זה עלול ליצור עמימות והרגשה אצל הילד שעל זה אסור לדבר.

ממליצה על יפה צוקרמן, נרשמתי לכמה קורסים שלה והיא מסבירה הכל מהכל בצורה בריאה.

את צודקת, זה פשוט מרגיש לי לא מספיקמרגול

קודם כל אני רוצה למנוע מראש. ברור שאם קרה אז אני רוצה שהילד יספר. אבל באידיאל שבכלל לא יגיע לשם. שלא יצטרך חלילה להיחשף לזה או לחוות את זה.

ונגיד אמא שלי עשתה את כל מה שאמרת איתי

ב"ה לא נפגעתי. אבל יכולתי.

עולות לי שתי אנקדוטות.

-נסעתי לבד באוטובוס בין עירוני. שמו אותי בתחנת ההתחלה וחיכו לי בתחנת הסיום. אמא הזכירה שהכי טוב לשבת לבד, אבל אם עמוס אז להתיישב ליד אישה. ושאם מדברים איתי להגיד שאמא לא מרשה.

עליתי. היה כמעט ריק. התיישבתי לבד ואיזו אישה מבוגרת חביבה אמרה לי לבוא לשבת לידה כי מסוכן לילדה לבד וגם דיברה איתי חצי נסיעה.

ידעתי שזה לא מה שאמא אמרה אבל לא היה לי אומץ להגיד לה לא (היא לא עשתה לי כלום ב"ה)

-סביב כיתה ו או ז לא זוכרת בדיוק, היה איסוף תרומות בסניף (מזעזע בעיניי, כי זה ככ מועד לפורענות). הייתי עוד איזה 2-3 בנות בגילי. אני ידעתי שאסור להיכנס לבית של אנשים זרים. סה"כ היה סבבה, הגענו לבית שהייתה שם איזו ארוחה משפחתית והם היו חמים כאלו ואמרו לנו להיכנס וגם סגרו את הדלת. ידעתי שזה מסוכן אבל לא היה לי אומץ להתנגד. ב"ה לא קרה כלום ואחרי כמה דקות יצאנו משם.

אבל יכל לקרות, מבינה?

וגם זה קורה גם בגילים הרבה יותר צעירים. ברמת הפעוטות. 

בגיל כזהנעמי28

של נסיעה לבד באוטובוס וכיתה ז, לדעתי אפשר לספר על פגיעות ואנשים שפוגעים.

ככה כשמישהו מזמין אותך להיכנס לדירה, זה לא רק משהו שאמא אמרה שלא, את כבר ממש מודעת לסכנה.

וככה גם התגובה - אפשר לספר מה לעשות במידה ו - לצרוח למשל.

ולהתפלל לטוב.

נו ברור שבגיל הזה הסבירה למהמרגול

וידעתי וזכרתי

אבל במבחן המציאות את רואה מולך אישה חביבה שנראית ממש לא מזיקה, ולא נעים להגיד "לא"

ולצרוח זה בכלל מנותק, כי זה לא שאת בסכנה אקוטית (בעיניים של ילדה)

אגב, בשני המקרים ברור לי שאם הייתי אומרת שלא אז היו מכבדים את זה, ובוודאי לא מכריחים או פוגעים. אלו היו אנשים מן השורה. לא הייתה שם צל של התנהגות שקרובה לפגיעה.

פשוט כילדה… לא תמיד קל להגיב ברגע האמת. 

אני רק רוצה להוסיף שאני לא מאפשרת לילדיםדיאט ספרייט
לצאת לאסוף תרומות בבתים וגם לא מאפשרת להתנדב במשמרות הזה"ב, שני דברים כ"כ מסוכנים בעיניי שאני באמת לא מבינה למה לא הוציאו אותם מחוץ לחוק מזמן. 
הבנתי איסוף, מה הבעיה במשמרות ?מתיכון ועד מעון
אני חושבת שהמפתח למה שאת מספרת זה האומץ להתנגדאיזמרגד1

ללמד את הילדים להיות אסרטיביים. שיזהו מתי חוצים את הגבולות שלהם, וידעו להגיד לא. וכמובן קשר טוב עם הילדים שבו לא שופטים אותם על דברים שהם מספרים, כדי שהם יוכלו לספר אם קרה משהו (ממה ששמעתי, סיפורים בתוך המשפחה וכו' זה כמעט תמיד בהדרגה. ואם הילד מרגיש בנוח לספר אחרי שקרה משהו אפשר לעצור את זה עוד בשלב התחלתי.)

מצד אחד לא להיכנס להסטריהאזולה

מצד שני להיות עם יד על הדופק.

לפני 13 שנה באחד מבתי ספר של ילדים שלי מתבגר בן 12 הטריד ילדים קטנים בהסעה.

ובבית ספר מהאזור שלי הייתה מורה מטרידה .

לגבי פגיעות טקסיות. לא ראיתי פרק על סנהדריה , קראתי כתבה בישראל היום על פגיעות טקסיות לבעל פעור. סליחה , אבל נשמע לא אמין בכלל. אם היו מפרסמים משהו כזה בעיתון אוקראיני , שלטונות היו סוגרים אותו על אנטישמיות.

ילד לא יכול להתנהג כאילו כלום אחרי פגיעה. הוא יהיה עצבני , עצוב ...

אם קורה משהו פיזי אז יהיו סימנים גם...

אבל מה תעזור היד על הדופק אם משהו קרה?מרגול

כאילו למזער ולקטוע את הסיטואציה, טיפול וכו. אבל איך עושים שמראש לא יקרה?

לגבי הפגיעות הטקסיות:

למיטב זכרוני מה שפורסם בישראל היום היה בעיקר על ילדים (היום כבר בוגרים) שבפגיעה שלהם היו מעורבים בני משפחה (שפגעו או נתנו לפגוע בהם).

אכן הזייה ענקית. ובאמת קשה להאמין. אבל ההיקף גדול וזה עדויות דומות של קורבנות שלא הכירו ביניהם.

וזה קיים גם בחו"ל גם במדינות "רגילות" (ארה"ב, קנדה, שוויץ, ניו זילנד… מערביות ונורמליות).

ההיקף הוא שגרם לי להאמין. התיאורים באמת הזויים ברמה חולה. דברים שלא הייתי יכולה לדמיין או להמציא גם בחלומות הכי רעים שלי.

אבל בפרק על סנהדריה מדובר על אנשים נורמטיביים וטובים (חרדים, אבל לדעתי יכל לקרות גם אצל חילונים), ששלחו את הילדים למשל לגן בהסעה מסודרת עם עוד ילדים. ופוגעים שלפו את הילדים מהמסגרות או מההסעה, פגעו בהם, והחזירו מספיק מהר בשביל שלא תהיה דרמה. אבל באופן שיטתי וקבוע.

יש שם גם צילומים מתוך טיפולים של ילדים (נגיד טיפול באומנות) ואת שומעת מה הם משחקים ומתארים ורוצה לבכות. לא מאמינה שזה אמיתי.

ומה ההורים האלו עשו? הם עשו הכל כאילו לפי הספר… לא נשמעת איזו רשלנות הורית מצידם.

וכן, הם פנו לעזרה כשהם שמו לב להתנהגויות חריגות של הילד בבית וכאלה. אבל זה אחרי שהילדים נפגעו כמה וכמה פעמים. 

בבית ספר שלנו אסור לשלוף ילד באמצע יוםאזולה

בלי פתק מהורים. וזה ככה כבר שנים. שומר אמור להכיר בערך. וגם מורים. בבוקר זה בדרך מחנך או מחנכת.

בהסעה אמור להיות מלווה. וגם אם אין , למה שנהג יעצור באמצע מסלול באופן קבוע וימסור ילדים למישהו זר. אם זה היה קורה באמת כל האנשים האלו היו הולכים לכלא. גדולים שלי בסוף תיכון ואני עדיין כותבת אישור על כל דבר. 

זה כמעט תמיד מתגלה בדיעבדהמקורית
לצערנו

לא אכתוב פה כמה אנחנו נזהרים בגלל מוגנות אבל לדעתי - כמה שיותר לשמור על הילדים. אצלנו זה הוכיח את עצמו וב"ה הבן שלי ניצל מהטרדה בתוך בית הספר 

כמה אפשר מעבר למה שכבר קיים?שירה_11

אמאלה זה הלחיץ אותי

מה הסיכוי שיבוא מישו להוציא ילד מהגן ולהחזיר אותו ואני לא אדע?

מה עוד אפשר לעשות?

חח סליחה שנפלתי עליית רפרפתי על השרשור ומצאתי לנכון להגיב לך 🩷😅

תבהירי לגננות שרק את או בעלךניק חדש2

רשאים להוציא את הילד.

אצלנו באחד המעונות שהילדים היו בהם הן לא היו מרשות לי להוציא בן של חברה בלי אישור מפורש ממנה.

והן מכירות אותי שנים. הילד שלי עצמו היה באותו מעון יחד עם הבן של חברה שלי.

ועדיין לא הסכימו לי. עד שאתקשר מולן והן ישמעו שהיא מרשה.

אני שמה לילדים AirTag בתיקיםנעמי28

ככה אין מצב שמישהו שולף אותם מבית הספר בלי שאני יודעת.

(וגם שום בית ספר / הסעה נורמטיבית לא תיתן שמישהו זר יקח את הילדים)

אין כרגע שום טיפול שאשלח את הילדים לבד. (גילאי יסודי)

וגם ביביסיטר מעולם לא השארתי את הילדים עם גבר, אפילו לא בן משפחה, גם לא ישנים אצלנו גברים בשום מצב.

הסיפור על הטקסים באמת קשה.

עושים מה שיכולים עם מאתיים עיניים פתוחות אבל גם בלי לשדר חרדה.

לא מצליחה להבין איך אפשרממשיכה לחלום

לשלוף ילד מהגן אן מההסעה

איך קורה דבר כזה? נשמע תלוש

בהחלט קורה כאלה מקריםנפש חיה.

שמעתי מאמא שלי שהיה מישהו שנכנס בשעת הסיום ואמר לסייעת שבא לקחת את הילד.

היא לא התבלבלה ושאלה אותו מי הוא, אם אשתו התקשרה לתאם, והוא המשיך להתווכח איתה....

כשלא הייה לה ברור היא ביררה עם הגננת וככה שמרו על הילד.

אבל את מתארת בסוף היום. שזה גם הזוי אבל יכולה להביטארקו
אבל באמצע היום?? איך?
אם הגננת/מורה יודעת… אז אפשרימרגול
כשהורים מתקשרים ומתאימים אם הגננת איסוף לפני סוףנפש חיה.

היום. 

ומה שתיארתי הייתה שעת הסיום, זה אומר נניח ב 13 ולא ב 14

לא עת הסיום . 

עדיין לא בזמן שההורים באים לאסוף

אני חיה חיים רגיליםניק חדש2
עבר עריכה על ידי ניק חדש2 בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 21:08

שמעתי שדברים כאלה קיימים.

אבל בוודאות זה לא קיים בסביבה שלי.

אז למה מלכתחילה להיכנס לסרטים?

כמובן שאני מדברת על הטקסים וכו.

פגיעות מיניות ברור שאין לי דרך.לשלוט.

אבל החשש שלי הוא לא מאבא או אחים שלי.

ממש לא הכיוון

אבל כן עם יד על הדופק מבחינת הסביבה.

והבן שלי הוטרד.

ברוך השם לא הרגיש משהו כי הוא היה מאד צעיר וזה היה עם ילד אחר בגן אבל סיפר לי כבדרך אגב. וטיפלתי בזה.

ומוסיפה שגם אני הוטרדתי. כמה פעמים.

פעמיים נגעו בי ממש.

ופעמיים נוספות דיברו אלי בצורה גסה ביותר.

לדיבורים לא התייחסתי.

למגע אמרתי לאותו גבר להזיז את היד ממני. והוא נבהל וברח (זה היהיה באוטובוס. התיישב לידי).

אגב לא זכור לי שדיברו איתי יותר מדי על הנושא

עונה משני כיווניםמתיכון ועד מעון

א. מניעה, ללמד כללי זהירות, ממה להיזהר

ב. להבין ששום דבר לא הרמטי, וגם אם תהיה פגיעה אני פה כהורה ואני יכול לעזור.

בעיני חובה לאפשר מרחב ויכולת לצמוח, כמובן תואמת גיל ולא לחיות בחרדות

אפשר בקשה קישור לסדרה הזו ?"המקור"?ממתקית
הענין של 'רב הפגיעות קורות מאדם מוכר'חנוקה

חייב לבוא בהסבר שפגיעות מתרחשות בתוך קשר שחוצה גבול.

ולכן קשר ותקשורת בריאה ופתחוה עם ילדים היא הבסיס והיא כן מונעת את הפגיעה

כי התקשורת תגרום לילד לבוא לדבר על הקשר הבעייתי לפני שהפגיעה מתרחשת.

וממליצה ללמוד קורס מוגנות- זה אמור להרגיע לא להלחיץ.

המטרה לא להרחיק ילד מדמויות מאיימות (כי כאמור אין אפשרות כזאת)

אלא לפתח מרחב פתוח ובריא שבו ההורה יודע מה קורה ומה עובר על הילד שלו

עם מי הוא בקשר ובאיזה סוג קשר.

כמה נקודותכתבתנו

ללמד להגיד לא באמת. (ולא הכוונה להגיד שאם מישהו עושה משהו לא נעים להגיד לו מספיק, אלא)

אם חבר מזמין לשחק יחד והילד לא רוצה, להגיד הוא לא רוצה הפעם

אם סבתא רוצה לתת לו ממתק או מתנה ומבקשת חיבוק או נשיקה והילד לא רוצה, להגיד יפה, אמא, הוא לא רוצה לתת חיבוק ואצלנו בבית לא נותנים חיבוק תמורת ממתק (או כל דרך אחרת שתגרום להבין את הרעיון באופן מכבד)

אם הילד אומר די לאחד האחים שמציק ונכנס למרחב האישי, להרחיק את המציק ולהגיד שהמילה די (או מילה מוסכמת אחרת) היא קו אדום שצריך לכבד

אם ילד רוצה להתכרבל או לתת נשיקות ואני לא בעניין, להגיד הפעם לא מתאים לי, אני אזמין אותך בהזדמנות קרובה כשיהיה לי נעים.

שהגבולות האלה ישמרו ויכובדו.

דבר נוסף, חוזרים ואומרים שקורבנות הם לא הילדים היותר יפים, או מתלבשים בדרך מסוימת, אלא החוליה החלשה בחברה שקל לפתות בתשומת לב ומתנות. ושילדים שכתוב להם על המצח 'אני מספר להורים!' או 'יבואו לחפש אותי אם אאחר ב10 דק' וכדומה, הם אלה שתוקפים מתרחקים מהם. אז שהילדים יקבלו תשומת לב, ותהיה איתם תקשורת מאפשרת לשתף בכזה דבר.

וההורים יודעים איפה הילד נמצא, והוא חייב לדווח אם הלך לתחנה אחרת ממה שהודיע, ולמי אפשר להתקשר כדי למצוא אותו גם אם לא בעצמם מעבירים אותו ממקום למקום.

יש זמנים מועדים לפורענות כמו שבת בצהריים שהמון מבוגרים נכנסים לשנצ והמרחב יותר סטרילי.

בקרב נוער יש זמנים מועדים לפורענות כמו שעות הלילה בליל שבת וחופשים (ולא רק), מדורת לג בעומר, פורים...

דבר אחרון, לזהות סימנים שיכולים להעיד שהילד רוצה לשתף משהו שלא נוח לו ממנו. זה כבר כל הורה צריך להכיר את הילד שלו, ולא תמיד ערניים מספיק לתפוס את זה מיד, אבל המודעות יכולה לקצר הרבה מאוד סבל.

דוגמאות: ילד זז בחוסר נוחות בבית ממקום למקום במצב רוח משונה ולא מצליח לעשות דברים שאמרו לו.

ילד מסרב ללכת לישון בצורה לא אופיינית (יכול להגיע אחרי התנהגות שציינתי בשורה הקודמת במשך השעות שלפני השינה)

ילד מסרב ללכת למקום שאמור להיות לו בו כיף. לפעמים גם בגיל שזה לא קורה בכלל, יקרה שהולכים לאותו מקום והילד ייצמד לאמא או אבא בתוקף ויסרב ללכת בלעדיהם.

ילד שלא מוכן ללכת לבית ספר ובדרך כלל הולך בשמחה (זה יכול להיות מיליון סיבות, ממש לא דוקא סביב פגיעה, אבל חשוב לתת לילד תחושת ביטחון ולהתערב באופן שיניח את דעתו כדי שיחזור ללכת בשמחה).

ילד מדווח על כאבי בטן חוזרים ונשנים ונשללה סיבה רפואית, לפעמים יופיעו כשצריך ללכת למקום שבו מתרחשת הפגיעה.

ילד גמול נקי שחוזר לפספס/ חולם חלומות רעים ומתעורר בבהלה. ועוד סימנים נפוצים שמעידים על טראומה אפשרית.

ודבר אחרון, בנושא האמון באנשים וכמה לסמוך- אני יותר בגישה שלא צריך כל היום להזהיר ילדים, ולנסות בעצמי להיות עם עין פקוחה, ולא לאפשר נקודות תורפה משמעותיות בלו"ז. ואם יש נקודות תורפה שאי אפשר בלעדיהן, לראות איך אני מפזרת סביבי וסביב הילד את המידע שאני אדע אם יקרה משהו. נגיד, אם הילד מאחר הביתה לשאול בקבוצות רלוונטיות אם מישהו ראה ולצאת בעצמי לעשות סיבוב במקומות שיכול להתעכב בהם (בית הספר, מגרש, גני שעשועים). להיות בית שבו יש זמנים שלא יוצאים לחברים ומקפידים על זה, או שאם רוצים חברים בשעות מסוימות זה רק אצלנו או רק בזמנים מוסכמים ואצל חבר ידוע מראש וכו'.

ודאי תקשורת טובה ומכילה שלא יפחדו לשתף גם בארוע מטלטל.

האזהרות אצלי יגיעו רק לפני מקרים ספציפיים מועדים לפורענות: טיול עם שינה מחוץ לבית, שינה מחוץ לבית בלי טיול וכד'. ולתת לילד דרך פעולה אם קורה משהו חריג. לדוגמה בטיול למי לפנות, מה להגיד בגדול, ולציין שאם יהיה צורך לא לשמור על השינה שלי, אני מעדיפה לקום באמצע הלילה לקחת את הילד שלי למקום שירגיש בו טוב מלישון כל הלילה ולדעת בבוקר שהוא סבל בשקט.

ותפילות.

ולסיום, זה נושא שלמרות כל הפירוט אני לא יודעת אם הצלחתי להעביר את האיזון שהוא דורש, (ולא שמישהו הבטיח לי שזו דרך מושלמת ואף אחד לא יגע בילדי) ובסוף- יש מציאות שלא תהיה בשליטתנו (אולי המצב היחיד שלא, הוא רק אם ניצמד לילדים שלנו 24/7 ואז נאבד שפיות כולנו), וישאר לנו לסמוך על הקדוש ברוך הוא שומר פתאים.

מקוה שהועלתי

ואו קצת חרדה שלי לאחרונהאונמר

לא ממש יודעת איך להסביר הלכ לבן שלי. בן בכור. בן 4.

אולי אני יקח באמת קורס מוגנות. מפחיד ממש.

בגיל הזה בעיני מספיק לתת גבולות לזה שהגוף שלנותוהה לעצמי

אם הוא לא רוצה לתת חיבוק ונשיקה לסבתא זו זכותו, לא לחייב. אם יש חשש התולעים או משהו וצריך להסתכל להזכיר שזה מקום פרטי שלא מראים לכל אחד.

חוץ מזה אני ממש מזכירה שמקבלים ממתקים מאנשים רק באישור של אבא ואמא, זה נראה לי ממש מקום מסוכן.

לא חושבת שנכון לדבר על תסריטים גרועים בגיל הזה, העולם טוב בסך הכל.

מה את מסבירה? למה לא לוקחים ממתקים מאנשים זרים?פה לקצת

ומה את מגדירה כזרים?

אדם שכל שבת עובר ליד הבית כשאנחנו בחוץ מחכים לבעלי ואנחנו אומרים לו שבת שלום, נחשב זר? מבחינתי כן אבל מבחינת הילדים לא

לא נכון להזהיר מאנשים זריםאיזמרגד1
כי רוב הפגיעות הם מאנשים מוכרים... אני חושבת שמה שנכון זה להבהיר שלא מקבלים ממתקים מאף אחד בלי אישור של אבא או אמא. וגם לא הולכים עם אף אחד בלי אישור של ההורים וכו'. 
ומי זה אף אחד?פה לקצת

אני שואלת כדי באמת להבין כי הנושא הזה לא ברור לי עד הסוף.

זה נכון ללמד ילד שלא לוקחים ממתק מסבא וסבתא בלי רשות?

אני פשוט לפעמים תוהה לעצמי איך לא מגיעים לקיצוניות השנייה...

אי אפשר לגדל ילדים ולחיות בעצמנו בבריאותחשבתי שאני חזקה

בלי לתת אמון באף אחד.

לדעתי ברור שסבא וסבתא מותר לקבל בלי רשות.

אני מלמדת את הילדים שממתק לא בא כתמורה למשהו, לא מאחים ולא מדמות אחרת..

זה מסרים שעוברים מידי פעם כמו מסרים שאין סוד שאסור לספר לאבא ואמא ושאנחנו תמיד רוצים לשמוע אם קרה משהו לא נעים.

ועם התעניינות בשלומם ולשמוע חוויות כשחוזרים הביתה.

להתרגל לשיח עם קשר עין..

הכל ביחד בונה תמונה שלמה. שאם משהו בה יהיה מדאיג יהיה ניתן לשים לב..

תודה על ההסבראונמר
לדעתי אף אחד כולל סבא וסבתא בלי שההורים יודעיםיראת גאולה

כלומר אם סבא וסבתא עכשיו שומרים עליך, ההורים שמו אותך אצלם - אז ההורים יודעים שאתה עכשיו אצל סבא וסבתא, והם האחראיים.

ואם יגיע דוד - צריך רשות של ההורים או של סבא וסבתא שהם עכשיו האחראיים עליך.

וכשאתה בגן, ההורים יודעים שאתה בגן, אז אפשר לקבל מהגננות ממתק, כי ההורים יודעים שעכשיו הגננת אחראית עליך.

ואם עובר אורח מציע ממתק, אין בעיה, פשוט צריך רשות של אבא ואמא.

בסוף בסוף, אין איזה נוסח שיאפשר הגנה הרמטית... אבל ככל שהילדים ידעו שיש כללים, וככל שנהיה מעורבים יותר, בעז"ה זו ההשתדלות שלנו להגן עליהם.

קורה אצלנו שאני מוציאה בת של חברה מבית הספר ושהיא מוציאה את הבת שלי. לא לעיתים קרובות, אבל מדי פעם כשאחת מאיתנו נתקעת. אנחנו משתדלות לעדכן את הילדה מראש או להתקשר בנוכחות הילדה לתת לה לדבר עם האמא שתאמר לה ללכת עם החברה. אבל שמתי לב שלמרות שאנחנו מקפידות על זה, כשאני מגיעה ואומרת לילדה שהיום אני לוקחת אותה כי אמא מאחרת - היא מיד באה איתי ולא מבקשת להתקשר או מחכה שאתן לה להתקשר...

אצלי בדרך כללאיזמרגד1אחרונה
כשאני נמצאת אצל ההורים שלי עם הילדים שואלים אותי אם אפשר להביא להם. נטו מבחינה בריאותית אם אני מרשה להם או שאכלו מספיק שטויות היום, אבל זה טוב בעיני גם מבחינה הזאת😅 ואהבתי את ההסבר של יראת גאולה שמי שאחראי באותו רגע גם יכול להביא ממתקים וצריך לדעת בכל רגע איפה הוא נמצא... 
תודה!אונמר
איך אתן מסירות איפור מהפנים? לא מצליחה אף פעםאנונימית בהו"ל

מנסה להסיר עם סבון כזה וצמר גפן וזה לא מסיר הכל..

אמרו לי שאפשר גם עם סבון תינוקות על הפנים, גם לא מאה אחוז עוזר לי..

ראיתי שיש מגבונים חד פעמיים להסרת איפור, יש למישהי?

נגיד בסופר פארם זה יחסית יקר.. ולא הרבה בחבילה..

מה עושים??

ואם לא מסירים איפור באותו יום זה עושה פצעים?

מסיר איפורשמ"פ

GARNIER SIMPLY ESSENTIALS מסיר איפור 2 ב-1 לפנים עיניים ושפתיים מתאים במיוחד לעור מגורה יבש או עייף

עובד לי פצצה עם צמר גפן

על העיניים מניחה לכמה שניות ואז משפשפת בעדינות

אז יש לי אותו חברה בצבע ורוד וזה לא עובד..אנונימית בהו"ל
או שאני לא יודעת לעשות😔
רק ההוא עובד לי, צבעים אחרים לאשמ"פ

ואני משתמשת במסקרה עמידה ....

צריך לנער היטב

שמה כמות שדי מרטיבה את הפד כותנה משאירה לכמה שניות מורידה

לפעמים צריך כמה פדים

אחר כך שוטפת עם סבון פנים ( כי זה משאיר שומניות )  

וואי תודה! ואיזה סבון פנים?אנונימית בהו"ל
יש לי כמהשמ"פ

שמה קישורים לכאלה שאהבתי

נראה לי פחות קריטי מאשר המסיר איפור

https://shop.super-pharm.co.il/cosmetics/cosmetics-brands-care-products/facial-cleansing/HYDRO-BOOST-%D7%92

https://shop.super-pharm.co.il/care/dermocosmetics/body-care-dermocosmetics/%D7%92

תנסי לפני סוג העור שלך יבש שומני וכו'

נשלח פעמיים בטעותשמ"פ
אולי תנסי איפור פחות עמידנעמי28
אין לי עמיד כל כךאנונימית בהו"ל
מים חמימים וסבון פניםהמקורית

מגבונים לבד לא מסירים מספיק טוב

אפשר גם מסירי איפור רגילים. בסקארה יש אחד שהשתמשתי בו פעם לא יקר בכלל

אשמח גם להסבר על איך מסירים, איך עושים את זהאנונימית בהו"ל
שמן כלשהואנונימית07
למרוח על הפנים זה עוזר מאוד ואז סבון פנים
אשמח לקישור כלשהואנונימית בהו"ל
אפשר שמן שקדיםאנונימית07אחרונה
או כל שמן שניתן למרוח על הפנים, אפילו זית.. 
מים מיסילריים דו פאזיטארקו

הכי פשוטים ומוצלחים שניסיתי בנתיים היו של ניוואה בתוספת מי ורדים.

של גרנייה למשל היה סיוט.

מנערת(חשוב!) מטפטפת קצת על פד צמר גפן, ומעבירה בתנועות ישרות עד שנקי..

צריך יותר מאחד מינהסתם

שפתיים הרבה פעמים צריך לשפשף שיירד.

יש לך קישור? מזדהה עם מה שכתבת..אנונימית בהו"ל
זה מה שיש ליטארקו
מים מיסלריים Nivea Rose Care בתוספת מי ורדים נפח 400

מוכרים אותו במלא מקומות, לדעתי פעם אחרונה קניתי ברמי לוי🤣

וואי תודה!! אז את שמה בצמר גפן ומשפשפת בעדינותאנונימית בהו"ל

ואז מה ההמשך?

ואז הולכת לישון😆טארקו

סתם שוטפת במים כזה אחרי בקטנה.. כמו ששוטפים פנים כשקמים בבוקר או להתרענן לא משו רציני.

ואם זה לפני מקלחת אז מסבנת בסבון פנים אחרי(מעדיפה פילינג עדין, אבל זה כבר ממש אינדיוודואלי)

אבל אני ממש לא טובה בטיפוח פנים..

✨ שרשור תהילים וקבלות לעילוי נשמת בעלה האהוב שלנגמרו לי השמות

חברתנו היקרה והאהובה 

@Seven 

הלב כואב ומדמם,

אבל בואו כולנו ניתן לאור הייחודי והעצום שלו להאיר על כולנו

וב"ה שיהיה לעילוי נשמתו הטהורה

ולהמון כוחות, נחמה, תקומה וכל הטוב שרק יכול להיות ל@Seven היקרה שלנו ולכל ילדיהם המתוקים ולמשפחה כולה ב"ה.

אחלק לשני תתי סעיפים:

תהילים

וקבלות

וכל אחת תוכל להשתבץ איפה שהיא רוצה.

אנחנו אוהבות אותך @Seven יקרה 

ואיתך בלב

ובכל מה שאפשר ב"ה ❤️

לעילוי נשמתו 🙏

קוראת את א-ד ב"הנגמרו לי השמות
קוראת את ה-יפצלושון
קראתי ו-יאפרסקה
קראתי יא-טו (כולל)התלבטות טובה
כ- כ"ב בע"הרקאני
קוראת כג'-לא'אורוש3
ל"ב-ל"ט בע"המפה בשם אחר..
מ-מ"ב בע"הAnola
לוקחת גם מג-מדAnola
נא-נהחשבתי שאני חזקה
יישר כוח על היוזמה!
נו-נטלוביאחרונה
קבלות 👈נגמרו לי השמות

(כמובן בעזרת ה' ובל"נ)

חשבתי מה אוכל לקבלנגמרו לי השמות

ומה שהקב"ה שם לי בראש זה אולי להציע מפגש ללא עלות (שיכול להיות פרונטלי / בזום / שיחה טלפונית) עם אישה או זוג שחפצים בכך בהיבט של ייעוץ זוגי.

אם יכול להתאים למישהי - אפשר לפנות באהבה באישי (בפורום או לפי הפרטים שלי שגם בחתימה או בכרטיס).

(מפגש אחד לפי הקדימות של הפנייה, שאורכו בעצם עד שעתיים כי בכללי עובדת עם מפגשים צמודים וזמן של עד שעתיים בכדי להגיע לעומקים והספק לכן את כל השעתיים רוצה לתת ב"ה).

ושיהא זה לעילוי נשמתו הטהורה של בעלה האהוב של seven שלנו. ב"ה ללמוד מהם ולהרבות אהבה ושלום כמו שלמדנו מהזוג המרגש שהם רבות אפילו רק כאן בפורום 🙏❤️

וואי ריגשת ממש, הייתי ממשדיאט ספרייט

רוצה אבל אני משאירה את זה למישהי שצריכה יותר ממנה ואני מתפללת שזכות הוויתור תהיה גם לעילוי נשמתו.

בהצלחה רבה ובשורות טובות לכל עם ישראל. 

וואו יקרה❤️נגמרו לי השמות

אם תרצי תפני אליי בפרטי וננסה לחשוב יחד מה כן בכל זאת אוכל לעשות בצורה דומה גם אם לא זהה, בסדר?

תגובה מרגשתהתלבטות טובה
ממליצה מאוד על יעל המדהימה!!אוהבת את השבת
בע"האוהבת את השבת
מקווה לנסות השבוע לדון לכף זכות את בעלי גם כשקשה לעילוי נשמת בעלה של סבן היקרה שלנו🩵
וואו קבלה מרגשת. כל הכבוד.אונמר
מישהי יודעת מה ההבדל בין בדיקת צהבת מכף הרגלאנונימית בהו"ל

לבדיקת צהבת דרך הוריד?

מה עדיף? יש משהו שיותר אמין?

תשובת Gemini + תשובת ChatGPTאלישבע999

ההבדל העיקרי בין בדיקת צהבת מהעקב (קפילרית) לבדיקה מהווריד (וורידית) נעוץ בדיוק התוצאה ובנוחות הביצוע. הנה פירוט שיעזור לכם להבין מה עדיף ומתי:

1. בדיקת דם מהעקב (Heel Prick)

זוהי הבדיקה השכיחה ביותר בבתי יולדות ובקהילה למעקב שגרתי אחרי צהבת יילודים.

* איך זה עובד: דוקרים את העקב של התינוק ואוספים כמה טיפות דם לתוך צינורית דקה.

* יתרונות: מהירה מאוד, פחות פולשנית מבדיקת ווריד, וקלה לביצוע טכני.

* חסרונות: לעיתים התוצאה עלולה להיות פחות מדויקת. אם לוחצים חזק מדי על הרגל כדי להוציא דם ("סחיטה"), תאי דם עלולים להתפרק (המוליזה) או שנוזל בין-תאי יתערבב עם הדם, מה שעלול להטות את התוצאה.

2. בדיקת דם מהווריד (Venipuncture)

נחשבת ל"תקן הזהב" (Gold Standard) מבחינת דיוק במעבדה.

* איך זה עובד: שואבים דם ישירות מווריד (לרוב ביד או בגב כף היד) באמצעות מחט.

* יתרונות: זו הבדיקה האמינה והמדויקת ביותר. היא נותנת תמונה נקייה של רמת הבילירובין בדם ללא הפרעות של נוזלי רקמה. בנוסף, מחקרים מראים שבאופן מפתיע, דקירה אחת מהווריד עלולה להיות פחות כואבת לתינוק מאשר דקירות חוזרות וסחיטה של העקב.

* חסרונות: דורשת מיומנות גבוהה יותר של האחות/רופא, ולעיתים קשה למצוא ווריד אצל תינוק קטן מאוד.

שורה תחתונה: מה הכי אמין?

בדיקה מהווריד היא האמינה ביותר. עם זאת, ברוב המקרים בדיקת העקב מספקת בהחלט. אם קיבלתם תוצאה מהעקב שנראית גבוהה מאוד או שהרופא מתלבט לגבי טיפול, לרוב הוא יבקש "אימות וורידי" כדי להיות בטוח ב-100% לפני קבלת החלטה.

טיפ קטן: אם עושים בדיקת עקב, מומלץ לחמם מעט את רגל התינוק לפני (בעדינות!) כדי לשפר את זרימת הדם ולמנוע את הצורך ב"סחיטה" של הרגל

=================

בקצרה:

בדיקת צהבת מהעקב (כף הרגל) היא בדיקת סקר פשוטה,

ובדיקת צהבת דרך הווריד היא בדיקת דם מעבדתית מדויקת יותר.

להסבר מסודר 👇

בדיקת צהבת מכף הרגל (עקב)

🔹 נקראת לעיתים בדיקת דקירה

🔹 נפוצה מאוד אצל יילודים

🔹 לוקחים כמה טיפות דם מדקירה קטנה בעקב

יתרונות

•מהירה

•פחות פולשנית

•קלה לביצוע

•טובה כבדיקת סינון ראשונית

חסרונות

•פחות מדויקת מבדיקת וריד

•מושפעת יותר מגורמים טכניים (לחץ על הרגל, כמות דם קטנה)

•אם הערך גבולי או גבוה – צריך בדיקה נוספת

בדיקת צהבת דרך הווריד

🔹 בדיקת דם רגילה

🔹 נשלחת למעבדה

יתרונות

•הכי מדויקת ואמינה

•מאפשרת מדידה מדויקת של רמות הבילירובין

•ניתן להבחין בין סוגי בילירובין (ישיר / לא ישיר) אם צריך

חסרונות

•יותר פולשנית

•פחות נוחה, במיוחד לתינוקות

אז מה עדיף?

✔️ לסקר ראשוני – בדיקת עקב מספיקה

✔️ להחלטות רפואיות, טיפול, או מעקב – בדיקת וריד עדיפה

✔️ אם יש ערך חריג, גבולי או החמרה → תמיד עוברים לבדיקה ורידית

סיכום קצר

•👣 עקב = נוח, מהיר, פחות מדויק

•💉 וריד = מדויק, אמין, קובע

•כשיש ספק – בדיקת וריד היא ה־Gold Standard

למה את צריכה את הבדיקה?צמאה

לברית בד"כ בכף הרגל מספיק

עכשיו הקטן שלי היה עם צהבת ובדקו בווריד כי רצו לראות איזה צהבת יש לו.

הוא כבר לא היה תינוק בן כמה ימים

דחינו את הברית וכרגע לא ממש יודעים מה לעשותאנונימית בהו"ל
אני קבוע מעדיפה מהורידנקודה טובה

הרבה פעמים שלקחו אצל הילדים מהעקב הדם לא הספיק/לקח הרבה זמן להוציא/התייבש בדרך למעבדה.. מה שתרצי.

בוריד לא נתקלתי בבעיות הללו 

אצל הילדים שלי כמעט ולא נתקלתי בבעיה הזאתיעל מהדרום

לק"י

(וכל החמישה היו עם צהבת).

אבל לא יודעת מה פחות מציק לתינוק.

מהעקב נראה לי פחות נורא, אבל אני לא תינוק. וכשעושים לתינוק כמה פעמים, אז הייתי מנסה קודם מה שפחות מציק.

מוריד זה נורא לתינוקמולהבולה
כי מאוד קשה למצוא וריד לתינוק
כן. הגיוני...יעל מהדרום
אז הניסיון שלי הפוךנקודה טובה

כמה פעמים ניסיתי עם הגדולים מהעקב..

היו צרחות, עד שיצא כמות דם מספיקה, היה נראה כמו זירת קרב וכל פעם הייתי צריכה לחזור שוב.

מאז הווריד זה 2 אחיות ושלום על ישראל.

כן. חשוב שאמרת את זהיעל מהדרום

לק"י

אני למשל לא ידעתי שיש אפשרות מהוריד.

נראה לי שווה לנסות מהעקב, ורק אם לא הולך- לבקש מהווריד (גם בפעמים הבאות).

הקטן שלי כנראה כל כך התרגל, שיצא שעשו לו בשינה, והוא אפילו לא התעורר...

אני לא נתקלתי בבעיות כאלותוהה לעצמי
אבל הזרימת דם אצלנו פצצה. בילד האחרון בבדיקה שצריך לצבוע 4 עיגולים האחות הצליחה מדקירה אחת לצבוע את כולם וגם לקחת בדיקת צהבת. 
בעקב הדקירה לא כואבתיראת גאולה

וכל אחד יכול לעשות

בוריד - כואב לתינוק. צריך הרשאה מיוחדת כדי לעשות, לרופאי ילדים מותר ורק לאחיות מסוימות (אולי עברו איזה קורס או משהו כזה). ואם קשה למצוא לתינוק וריד זה בכלל סיוט.

בטח שזה כואב כשדוקרים בעקבאנונימית בהו"ל
אם זה מעודד אותך, הבן שלי באחת הבדיקות ישןיעל מהדרום

לק"י

ואפילו לא התעורר מזה.

אבל נראה לי שהוא פשוט התרגל כבר מרוב בדיקות (שזה החלק הפחות מעודד😅).

גם אצלי, כמו שיעל כתבה, המשיכו לישוןיראת גאולה

או לינוק ולא הגיבו בכלל לדקירה.

אם בכו זה בגלל ניסיון לסחוט את העקב כשצריך יותר דם.

אצלי הוא בוכה מיד אחרי הדקירה בעקבאנונימית בהו"ל
מסכן 😥יראת גאולהאחרונה

ולקחו לו גם מהוריד?

כי לפי הצרחות אני משערת שזה כואב פי כמה... בפרט אם מי שעושה את זה לא הכי מיומן ולוקח לו זמן למצוא את הוריד.

ממה שזכור לי, אם עושים בעקב,מוריה
אז מומלץ לשפשף קצת את הרגל לחמם אותה כדי שהדם יזרום שם יותר טוב.
לא דקרנומקרמה

העדפנו לבדוק במכשיר באוזן

גם אם זה אומר לדחות בעוד יום

ברגע שהברית כבר דחויה- זה פחות קריטי

בזה אף פעם לא נתקלתי. זה כמו המכשיר של המצח?יעל מהדרום
לק"י

כי של המצח לא מדוייק.

קצת יותר מדויקמקרמה

אבל למה צריך דיוק?

אם יש ספק - דוחים בעוד יום

(הרופא שלנו אמר לנו שהגבול הרפואי הרבה יותר גבוהה מהגבול "ההלכתי" כך שסיכון רפואי אין פה)

כדי לדעת שזה באמת יורד/ מתייצביעל מהדרום

לק"י

לא רק בשביל הברית. אלא בכלל לדעת.

אני באמת שואלת, כי במכשיר של האוזן לא נתקלתי, ועל של המצח אני לא סומכת...

(והגבול ההלכתי והרפואי משתנה בין דיעות שונות ותלוי גם בגיל של התינוק).

לא אפשרי אחרי טיפול באוראנונימית בהו"ל
נכון. בעצם זה מה שאמרו לי גם במעבדה אצל הקטןיעל מהדרום
אצלנו היה בכלל לא אמיןטריה
המכשיר באוזן הראה ירידה ובבדיקת דם היתה עלייה.
ילדים רגישים ותהיות אחרותכורסא ירוקה
אני חברה באיזו קבוצת פייסבוק של הורים, ונכנסתי לשם לחפש איזה פוסט שראיתי. דפדפתי קצת, ובערך 80% (אולי יותר..) מהפוסטים מתחילים ב"יש לנו ילד/ה בן/בת x, רגיש/ה מאד" ואז תיאור של הקושי שנובע מהרגישות שך הילד.

ואני תוהה לעצמי, איך יכול להיות שככ הרבה ילדים רגישים מאד היום? אולי אנחנו אלה  שעוטפים מדי, שלא מלמדים להתמודד? אם ההורים שלי היו הורים צעירים היום, סיכוי סביר שלפחות חלק מהילדים אצלנו בבית היו מקבלים את ה"אבחנה" הזאת ואת ההכלה והאובר עטיפה שבאה בעקבותיה. לפחות על עצמי, אני חושבת שזה שלא קיבלתי הנחות מאד חיזק אותי. זה לא תמיד נעים, וברור שיותר כיף ונחמד להתפנק ולהתרפק במקום לקחת אחריות על עצמי, על החיים, על ההתנהלות, גם אם משהו לא בדיוק מה שהייתי רוצה. אבל היום אני מרגישה אדם די חזק דווקא בגלל זה. ולעומת זה רואה אחיינים שכן מקבלים את היחס העוטף כי הם כאלה רגישים וצריכים הכלה, והם בצורה לא מודעת מאד "מנצלים" את זה, וההורים שלהם מותשים מההתנהלות, שאם היו שמים לה גבולות מהתחלה אולי זה היה נמנע..

מתחבר לי קצת לעומס האבחונים על ילדים בימינו, והתחושה (שלי) שלפעמים עוטפים במקום לעודד התמודדות באופן שמחזק.

אין פה שאלה, סתם תהיות שעוברות לי בראש ואשמח לקרוא עוד זוויות ראיה בנושא

מעניין מה שכתבת, עוקבתשושנושי
עוקבתרחלי:)
אדם רגיש מאוד - בהחלט צריך את המעטפת הזומתואמת

כך נראה לי מניסיון אישי.

אולי באמת היום נוטים "לאבחן" הרבה אנשים כרגישים מאוד, ויש כאלה שזו טעות בעבורם, אבל מי שבאמת רגיש - לא יעזור אם ידחפו אותו בכוח, כי הוא פשוט יסתגר וייכנס לדיכאון.

אבל כל המחקר סביב "אדם רגיש מאוד" הוא יחסית בחיתוליו (זו לא הגדרה שנכנסה ל-DSM, ספר האבחנות הפסיכולוגיות, למשל), אז לא יודעת אם יש דעה מוצקה בנושא איך נכון לנהוג עם אנשים רגישים מאוד...

אני גם מתלבטת כל הזמן מה נכון בעניין הזה..שאלה יפההילושש
הכלה וגבולות לא עומדים בסתירה אחד לשני.נעומית

אני חושבת שאפשר גם וגם.

נראה לי את צודקתאזולה

ילדים שלי בחטיבה מדברים על זה שילדות נפגעות מכל אמירה של מורה שהיא טיפה לא במקום. אותו דבר בבית.

מצד שני את עצמן הן לא ממש מרסנות באותה רמה .

מעניין אותי מה יקרה בדור הבא...

חנוך לנוער על פי דרכואמאשוני

גם כי יזקין לא יסור ממנה.

השנקל שלי:

להסתכל על כל ילד בפני עצמו, לזהות חוזקות ואתגרים.

לחזק את החוזקות ולמצוא מענה לאתגרים.

בסופו של דבר אני רואה את האחריות ההורית שלי- לתת כלים ולפתח יכולות אצל ילדי שיכינו אותם הכי טוב שאפשר לחיים הבוגרים.

המדד להצלחה שלי כאמא- שיהיו הגרסה הכי טובה של עצמם.

בגיל קטן עד כיתה ב' בערך, כל הילדים פחות או יותר על אותו שטאנצ.

כולם לומדים לאכול, ללכת, להתלבש, לקרוא, לספור, היכולות החברתיות הם גם פחות או יותר על אותו טווח.

אבל מגיע איזשהו שלב שבו כל ילד מתפתח לפי הקו הייחודי שלו,

וזה מצריך ממני התבוננות מסויימת מה נכון ואיך אפשר לעזור ולסייע לאותו ילד.

אני חושבת שהגיל הזה מתאים פחות או יותר לתחילת גיל ההתבגרות או זריחת ההתבגרות.

בכל אופן, אני לא מסתכלת מה 80% בפייסבוק כותבים, וגם לא מעניין אותי אם יש אינפלציה באבחונים.

מה שמעניין אותי זה לפצח את השאלה מי הילד שלי? מה הכי יעזור לו להצליח?

אם יש אבחון/ תחום מחקר שיכול לעזור לי להבין מי הילד שלי, ועל ידי כך להבין איך אפשר לקדם אותו, אז אשתמש בכלים האלו.

לגבי מענים:

אם הכלה זה מה שיעזור לילד שלי להתקדם ולהשיג את מטרותיו בחיים, אז אדרבה. ולא מעניין אותי מה מצקצקים.

אם מה שיעזור לו זה חוסר הכלה, אז זה מה שאעשה.

וזה משתנה בין תקופות ובין הילדים.

החכמה היא לזהות איפה הילד שלי נמצא ומה הכי יעזור לו בנקודת זמן הזו.

מה שכן, בשאלה שלך יש בלבול במושגים. הכלה, אובר עטיפה ופינוק.

הכלה, זה בדיוק ההיפך, הכלה זה לאפשר את התנודות מבלי להתנגד להם. להיות קרקע יציבה גם כשהרוחות סוערות. מה שמאפשר לילד לפתח חוסן.

אם התגובתיות של ההורה היא הנמכת ציפיות, זו לא הכלה.

אם את רוצה לעשות סדר במושגים ולגבש דרך, ממליצה ממש לעקוב אחרי תכנים של רן בראון.

יש לו מאמרים וקבוצת פייסבוק, ולאחרונה שמעתי אותו בפודקאסט.

מן הסתם זה לא מאוד מעמיק, אבל כן נותן אבני דרך.

ועוד משהו, לי היה נשמע קצת צורם ושיפוטי ההתייחסות לרגישות יתר.

אני לא יודעת אם אנשים סתם משמתמשים במושג הזה כמטבע לשון,

אבל כאבחנה, יש תופעה כזאת וכדאי לתת לה את המענה המתאים איפה שרלוונטי.

את אולי לא מכירה ולכן מדברת ככה, זה בסדר- מי שלא מכיר, לא יודע.

אבל אם כאמא תיתקלי בתופעה הזו, כדאי להתייחס אליה במלוא הרצינות ללא ציניות ושיפוטיות,

בדיוק כמו שהיית מתייחסת לילד עם בעיות ראיה שזקוק להרכיב משקפיים.

ועוד דבר, אם בקבוצה הזו נותנים מענה למצבי רגישות, הגיוני שהרבה הורים פונים לשם בשביל לשאול וגם מתקבל הרושם ש"כולם כאלה".

מעניין מה שכתבתמתואמת
שעד כיתה ב' בערך כל הילדים אותו שטאנץ... אני מרגישה שאצל הילדים שלי האופי ניכר מגיל אפס🤭 (טוב, לא אצל כולם, אבל בגיל ארבע כבר כן אפשר לראות אופי כלשהו, שנתון לשינויים כמובן, אבל כן יש בסיס)

בכל אופן, מסכימה מאוד עם מה שכתבת על ההבדל בין הכלה לבין פינוק. כל אדם זקוק להכלה, ואנשים רגישים זקוקים ליותר. פינוק נצרך יותר במידה, וזה בעיקר משתנה עם הגיל...

מסכימה שיש היום עומס אבחונים והגדרותאמא לאוצר❤אחרונה

מין צפייה להכניס את כולם לתבניות.

מניחה שאם הייתי ילדה היום הייתי מאובחנת עם קשב וריכוז+ ילדה רגישה מאד..

תוהה מה זה היה נותן לי

האם ערך חיובי

או להפך...

נשים עם דימום חזק בווסת, בואו לעזרת חברהממשיכה לחלום

מאז ההתקן הדימום הווסתי לשי התגבר בטירוף,

ביומיים הראשונים אני מרגישה שנשפך ממני דם...

תמיד היה לי דימום די מועט ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה,

אני צריכה להחליף פדים המון פעמים

ופתאום אני מתלכלת מהדם, מה שלא קרה לי אף פעם

וזה מבאס בטירוף

השתמשתי עם תחתון של מודיבודי בספיגה הכי גבוהה, תוך שלוש שעות כבר היה צורך להחליף...

מי שיש לה דימום מוגבר, מה אתם עושות?

במה אתן משתמשות?

יש פדים טובים מספיק או תחתוני ווסת שסופגים מספיק?

אצליפרח חדש

היה לי דימום חזק רק בחודשים הראשונים אח"כ התאזן לגמרי

והייתי משתמשת בטמפון + פד בימים הראשונים שהזרימה חזקה

טוב אז אמשיך לקוותממשיכה לחלום

לא מתחברת לטמפונים בכלל

תודה רבה

התקן הורמונלי?שושנושי

אני עם מירנה הורמונלי וכמו פרח,

בהתחלה היו לי דימומים ארוכים כבדים + חגיגה של דימומים בין וסתיים (ברמה שהצלחתי לעשות הפסק ויום למחרת שוב מחזור)

אחרי שלושה חודשים בערך התאזן לגמרי.

לא התקן נחושתממשיכה לחלום

למזלי אין לי דימומים בין לבין

שמחה ממש שהתאזן אצלך

מקווה שילך וירגע גם

זה באמת סיוטחשבתי שאני חזקה

זה אחת התופעות המעצבנות של התקן.

שמה 2 פדים גדולים, מחליפה הרבה פעמים.

ממליצה לנסות ללמוד שיטת שרמן,  לי עוזר חלקית.

וואו זה קשוחממשיכה לחלום

עזבי שקר לי ואני חלשה על כל הדם הזה שאני מאבדת

טוב אלך לחפש את הפדים הכי גדולים בסופר פארם

וואי ממש ממליצה לנסות טמפוןממצולות

איכות חיים אחרת

לפחות בלילה

את יכולה לנסות את הכי קטן ולבדוק אם את מסתדרת

אני בלי טמפון הייתי מתחרפנת כמויות של דם

והרגשתי שאני לא מצליחה להשתלט על זה חח

כמובן טצפון עם פד ביחד

ולהחליף בתדירות ממש גבוהה

אפילו כל חצי שעה בהתחלה לפחות

ניסיתי ולא אהבתיממשיכה לחלום

כן אני לא מכירה את התדירות הזאת בכלל

זה חדש לי

עונהפיצקית24

לאחרונה גיליתי שיש לאולוויז פדים יותר גדולים מהכחולים של הלילה, אז קניתי אותם ומאז המצב יותר טוב. שמה אותם כמעט לאורך כל הוסת.

האמת שאחרי הלידה הקודמת שמתי התקן לא הורמונלי והיה דימום חזק (אחרי שנה נגיד מאז שחזר המחזור זה התמעט)

ועכשיו אני בלי התקן (אחרי שנה וחצי הנקה כזה חזר המחזור ועדיין מניקה) וגם יש דימום חזק.. אז לא יודעת מה התרומה של התקן בכלל..

תודה גדולהממשיכה לחלום

אחפש אותם

אצלי בוודאות לא היה ככה אף פעם

מעניין מה יהיה אחרי שאוריד אותו

בשמחהפיצקית24
חבילה שחורה
קרה לי. אחרי כמה מחזורים הוצאתי את ההתקןואילו פינו

לא יכולתי עם הדימום הכבד. עשה לי ממש רע. וגם לקח לי מלא זמן להיטהר ואז ריווחתי עם פרימולט נור..

ברגע שכבר חודש אחרי חודש לקחתי פרימולט נור הוצאתי את ההתקן ועברתי לגלולות..

למצוא אמצעי מניעה זה מסעממשיכה לחלום

גלולות לא מתאימות לי

בנתיים ההתקן בסדר חוץ מהדימום המוגזם הזה

אני פסע מלשים את התחתון של קוטקס של אחרי לידה😅

זה ממש מסע..ואילו פינו

לגמרי מבינה..

גם הגלולות לא היו לי מושלמות בכלל.. והיו להן תופעות לוואי אחרות..

אבל עיניין של סדרי עדיפויות.. מה מול מה בכל פעם...

כנלאוזן הפילאחרונה

גם גרם לי לדימומים כבדים וגם ארוכים

נחלשתי נורא 

ליoo

יש יום אחד של דימום מאד חזק

משתמשת בפד 100% כותנה שמחזיק ספיגה גם ל12 שעות ביום כזה

מענייןממשיכה לחלום
איך הוא נדבק לתחתון?
רב פעמי נסגר עם תיקתקoo
מאתר כותנה
אסתכל באתר שלהםממשיכה לחלום
תודה רבה
רב פעמי או חד"פ?חשבתי שאני חזקה

אשמח גם לשמוע פירוט לגבי זה.

הייתי משתמשת פעם בתחתוניות 100% כותנה חדפ והיו מתפרקות די מהר..

אני קניתי בהמלצתה של @ooשלומית.
מחברת "כותנה" והם טובים. בכללי יש להם כל מיני מוצרים מגניבים 
טמפוןהמקורית

אולי יעניין אותך