התנצלות:הָיוֹ הָיָה

ויהיה אחר הדברים האלה, וחמת נשמה כללית שככה....וכשוך חמתו זכר את הניקים ואת אשר עשו ואת אשר גזר עליהם...

בקיצר..

אני מתנצל בזאת בפני כל מי שנכנסתי בו בשרשורים האחרונים ובפרט הניקית המשובחת @Love the world

הדברים נכתבו בסערת רגשות הזויה, ולא מתוך שיקול ומיתון.

אבל אני לא רוצה שההתנצלות תוריד מחריפות העמדה שהבעתי, לכן אני מדגיש - אני לחלוטין שלם עם העמדה שהבעתי. לחלוטין תומך בהריגת אויבנו וכל מי שהתורה מצווה להורגו, ובשיסוף עוללים עמלקים קטנטנים.

ואני באמת חושב (את מה שביקשתי להוכיח בעצם, בשרשור על עמלק) שמי שמודה שגם את עמלק הוא לא היה הורג - בעצם מוכיח שגם כשהוא אומר לגבי הדיון על הערבים "אנחנו לא כמותם" ושאר הגיגים ממין זה - הוא לא אומר זאת מתוך מבט תורני, יהודי, מתוך הרחמים של "ישראל רחמנים", אלא סתם מתוך רגש אנושי טבעי ופשוט, שהרגש הזה הוא גם הרגש שמונע ממנו לקיים את מצוות התורה לגבי עמלק.

בכל זה הנני עומד בדבריי ולא חוזר בי בכהוא זה.

הנקודה היא ההתנסחות שהיתה לי שם, שהיתה התנסחות של זעם וריתחה, ופגעה בניקים לחינם. ועל זאת אני מצר ומתנצל.

יחי אתוןיהוקפץ

המוות לעמלק!!

אשרייךנועה גבריאל
טוב מדי פעם להתנצל..
שכוייחקרובה
..

מחקו את השרשור הזה?

חבל ראיתי את זה אתמול ודווקא ממש עניין אותי לשמוע מה אנשים חושבים בנושא.עצוב

,,,אמרלד
באמת שרשור מרתק...
לא מחקו, נעלו
סקר: - נוער וגיל ההתבגרות
תודה!

התנצלות- לא תמיד פירושה שאתה טועה והשני צודק,שפרינצא בוזגלו

זה רק אומר שאתה מעריך את היושרה יותר מאשר את האגו...

כל הכבוד!

נכון מאד.שושיאדית

לפי הרמב"ם - יש להשמיד את עמלק רק אחרי ניסיונות לעשות שלוםפשוט אני..

מתוך שיעור של הרב אלחנן סמט:

מלחמת עמלק והקריאה לשלום - דברי הרמב"ם בהלכות מלכים

בפרק שישי מהלכות מלכים (הלכות א-ד) כתב הרמב"ם:

אין עושין מלחמה עם אדם בעולם עד שקוראין לו שלום, אחד מלחמת הרשות ואחד מלחמת מצווה, שנאמר (דברים כ', י) "כי תקרב אל עיר להלחם עליה וקראת אליה לשלום". אם השלימו וקיבלו שבע מצוות שנצטוו בני נח עליהן אין הורגין מהן נשמה, והרי הן למס… ואסור לשקר בבריתם ולכזב להם אחר שהשלימו וקיבלו שבע מצוות.

ואם לא השלימו, או שהשלימו ולא קיבלו שבע מצוות, עושין עמהם מלחמה והורגין כל הזכרים הגדולים, ובוזזין כל ממונם וטפם. ואין הורגין אישה ולא קטן… במה דברים אמורים, במלחמת הרשות שהוא עם שאר האומות. אבל שבעה עממין ועמלק שלא השלימו אין מניחין מהם נשמה, שנאמר (שם פסוקים טו-טז) "כן תעשה לכל הערים הרחקת… רק מערי העמים האלה… לא תחיה כל נשמה", וכן הוא אומר בעמלק (דברים כ"ה, יט) "תמחה את זכר עמלק". ומנין שאינו מדבר אלא באלו שלא השלימו? שנאמר (יהושע י"א, יט-כ) "לא היתה עיר אשר השלימה אל בני ישראל בלתי החוי ישבי גבעון, את הכל לקחו במלחמה. כי מאת ה' היתה לחזק את לבם לקראת המלחמה את ישראל למען החרימם", מכלל ששלחו להם לשלום ולא קיבלו.

דברי הרמב"ם הללו במה שנוגע למלחמת עמלק נראים במבט ראשון מפתיעים ביותר: לפי דעתו, במה יש לפתוח את קיום מצוות מחיית עמלק? בקריאה לעמלק לשלום! ומה אם יסכימו להשלים עמנו (בתנאים הקבועים לכל אויב שישראל באים להילחם עמו)? אז "אסור לשקר בבריתם ולכזב להם"! אולם התורה הרי ציוותה "תמחה את זכר עמלק מתחת השמים", וכיצד תתקיים מצווה זו בנסיבות אלו? על כך עונה הרמב"ם שהכתוב הזה "אינו מדבר אלא באלו שלא השלימו". בדברי הכסף משנה ישנה תוספת ביאור: "שאם קיבלו עליהם שבע מצוות, הרי יצאו מכלל שבעה עממין ומכלל עמלק, והרי הם כבני נח הכשרים".

כיצד הגיע הרמב"ם לדברים אלו (שלא מצאנו מי שיחלוק עליהם במפורש)? מצוות מחיית עמלק אמנם נראית כמצווה מוחלטת, ללא כל תנאי וללא שיור. אולם גם מצוות הקריאה לשלום לפני שפותחים במלחמה אינה מבדילה בין מלחמה למלחמה, ואם כן אף היא מחייבת ללא כל תנאי ושיור, וכמו שכתב הרמב"ם "אין עושין מלחמה עם אדם בעולם עד שקוראים לו שלום".

סתירה זו חייבים ליישב באחת משתי דרכים: אפשר לצמצם את מצוות הקריאה לשלום ולומר שאינה חלה על מלחמת עמלק, אך אפשר לומר ההפך: מצוות המלחמה בעמלק נאמרה רק לאחר שהקריאה לשלום הושבה ריקם.

אמנם במה שנוגע למלחמת עמלק לא נמצאת ראיה באיזו מבין שתי הדרכים יש ללכת. אולם במה שנוגע לסתירה הדומה - זו שבין מצוות הקריאה לשלום למצוות החרמת שבעת עמי כנען - ישנן ראיות, הן מספר יהושע והן מדברי חז"ל, שמצוות הקריאה לשלום חלה גם על המלחמה בהם. מעתה מתברר שמצוות הקריאה לשלום היא אכן מוחלטת, ואין בה הבחנה בין מלחמה למלחמה. אם כך הדבר, מדוע יהא דינה של מלחמת עמלק שונה מזה של מלחמת שבעת עמי כנען? מסתבר שבשתיהן חובת החרם חלה רק לאחר הקריאה לשלום. ואכן, הרמב"ם משווה ביניהן לאורך כל דבריו.

משמעות דברים אלו היא מרחיקת לכת מבחינת השאלה שבה פתחנו עיון זה: מצוות מחיית עמלק אינה מכוונת לרדיפת עם עד להשמדתו כליל, בדרך שאין לו מנוס מגורלו. אדרבה: עמלק נקרא לעשות שלום עם ישראל. רק כשהצעת השלום נדחית על ידו, ומתחוללת מלחמה בינו לבין ישראל, חלים עליו חוקי מלחמת החרם, כמקובל במלחמות חרם במקרא.

א. לו יהי, אין זה משנה לדיון ב. יש גם חולקיםהָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"א בטבת תשפ"א 19:19

א. את הדיון על עמלק הבאתי כהמשך לדיון שהתנהל לגבי היחס לאוייב הערבי, היות והיו שטענו ש"אנחנו בעלי ערכים נעלים" ולא הורגים גם את מי שרוצח את בנינו ובנותינו. ממילא - אף לדעת הרמב"ם דבריי בעינם עומדים, שכן אין זה משנה אם מדובר כשכן השלימו או כשלא השלימו, על כל פנים לפנינו קונסטלציה מסויימת שבה נחוייב להשמידם מעל פני האדמה. ועל כך אין חולק שאם אינם משלימים - יש לכלותם.

ב. איני יודע מנין הסיק הר' סמט שאין חולקים על הרמב"ם, שכן דעת החינוך היא לא כהרמב"ם, ולפיו יש להרגם גם אם רוצים לעשות שלום.

נ.ב. הרב סמט מבקש (נדמה לי שזה במאמר זה) לפתור את "הבעיה המוסרית של בן דורינו" העומד בפני מצווה זו, אז מלבד שלימוד סוגיה מתוך מטרה מגמתית כמוה כנעיצת החץ לפני ציון המטרה, יש לציין גם שהוא לא ממש הרוויח הרבה - שכן גם הרמב"ם מסכים שלא הורגים אותם רק אם הם מקבלים על עצמם להיות עבדים, הם ובניהם ובני בניהם, לנו ולבנינו ולבני בנינו, עבדי עולם נרצעים, אני מתקשה לראות את "האדם המוסרי בן דורינו" מתייחס לדרישה זו בשיוויון נפש. ועוד לזכור שאם הם יסרבו לעבדות זו - מיד ישוספו ללא רחמים.

שתי שאלות לי אליךפשוט אני..

מחר מוקמת סנהדרין, ועם ישראל מקבל עול מלכות שמים.

1. אתה רואה יהודי מדליק סיגריה בשבת, וכמובן היו עדים והתרעה וכו'.

בית דין גוזר לסקול.

אתה תתנדב לקיים את גזר הדין? תהיה מסוגל לבוא ולהרוג בן אדם בעוון חילול שבת?

2. אתה חייל בצבא, ובזמן מלחמת המצווה אתה נכנס לבית עם תאומים בני 6 שבועות, בן ובת, ישנים בעריסותיהם.

אתה לוקח סכין ודוקר אותם? יורה להם בראש? משסף את הגרונות שלהם? 

שתי שאלות ותשובה אחתהָיוֹ הָיָה

אעשה כל מה שתטיל עליי תורה. 

כל.

כולל הכל.

כמובן - מקווה שאצליח לעמוד בכך. אבל זה האידיאל.

אני דן אותך לכף זכות, שאתה פשוט גיבור מקלדתפשוט אני..

אבל בחיים האמיתיים, נפשך לא תאפשר לך להוציא נשמה של בני אדם שלא מסכנים את חייך.

לא הרגתי בני אדם, אבל ראיתי הרבה אנשים מתים. לא רק את הגופה שלהם, אלא ממש את רגעי יציאת הנשמה. את המאבק שלהם להישאר בחיים, מאבק שהסתיים תוך דקות בקו ישר על המוניטור.

אתה לא יודע מה זה עושה לנפש. פשוט לא יודע. ב"ה.

זו לא כף זכות כי אם כף חובה.הָיוֹ הָיָה

גאה להיות שייך לחבר'ה של שמואל הנביא ולא לחבר'ה של ישעיהו ליבוביץ שר"י.

אני גם ראיתי יציאת נשמה, תאמין לי.

ועכשיו שאלה לי אליך:

כשאתה קורא שחרית וערבית קריאת שמע, אתה מקבל על עצמך עול מלכות שמים?

אתה מכוון שכל מה שיאמר לך ה' תעשה?

ואחר כך אתה כותב בפורום שלא?

זה הולך יחד?

ועוד אתה קורא לזה כף זכות?

ה' לא ציווה עלי להרוג אף אחד.פשוט אני..

בתפקידי הצלתי נפשות רבות, בעיקר של יהודים אבל לא רק. 

איזו זכות גדולה יש לי.

איזו מצווה.

איזו נחת רוח.

אין סיכוי, בעולם, שהקב"ה יצווה עלי לעשות את הפעולה ההפוכה.

ואם ה' יבוא אלי באותו ובמופתים, ויגיד לי להעלות את בני לקרבן - אגיד לו שאני מצטער, אבל אני לא מסוגל לעשות זאת.

ומי שאומר אחרת - מעולם לא החזיק בידיים תינוק, בטח לא את התינוק שלו.

ואם הוא יצווה - תהרוג?הָיוֹ הָיָה

הרי זו היתה תשובתי, ועליה כתבת שאתה דן אותי לכף זכות שאני רק גיבור מקלדת.

כלומר - אם אני באמת אקיים את דבר ה' (כשיאמר להרוג, הרי על זה הדיון) - זו כף חובה בעיניך.

טעיתי במשהו?

לא אהרוג, וגם אתה לאפשוט אני..

נדבר עוד כמה שנים, כשתתבגר ותתיישב.

אז אני חוזר על השאלה שלי לגבי קריאת שמע.הָיוֹ הָיָה

ואני מסיק מדבריך שלדעתך משה רבינו, ופנחס בן אלעזר, ויהושע בן נון, ושמואל הנביא, ושאול בחיר ה', ודוד מלכא משיחא, ואליהו הנביא זכור לטוב, ושאר כל מאורי האומה - כולם היו אנשים לא בוגרים ולא מיושבים?

הם חיו בתקופה אחרתפשוט אני..

בתקופתם היה לגיטימי לחיות עם כמה נשים,

בתקופתם היה לגיטימי להיות בעלים של אדם אחר,

בתקופתם היה לגיטימי לסקול בן סורר ומורה.

היום זה לא לגיטימי,

ואין לי ספק שגם לעתיד לבוא הדברים האלה (כמו גם מעשי רצח) יהיו אסורים.

הייתי בטוח שזה פורום 20+...פשוט אני..

רק עכשיו אני רואה שזה פורום צעירים.

לכן, ברשותך, אפסיק את הדיון. אני לא רוצה להרעיל את המוחות של הצעירים עם מחשבות על רצח.

טוב, אז "זאת התורה תהיה מוחלפת ותהיה תורה אחרת מאת הבורא"הָיוֹ הָיָה

יחי עיקרי האמונה החדשים.

איזו תורה לא תהה מוחלפת?פשוט אני..

זאת שכתוב בה שיש לשמוט כספים כל 7 שנים?

זאת שכתוב בה שאסור להחזיק חמץ בבית במשך 7 ימים?

זאת שכתוב בה שמותר להתחתן עם מספר נשים?

חז"ל עשו כמה שיפוצים, אין סיבה לחשוב שלא יהיו שיפוצים נוספים (הרבה הרבה יותר קריטיים מאשר שמיטת כספים).

תורת משה מפי הגבורה.הָיוֹ הָיָה

כל הדוגמאות שהבאת - הן דוגמאות שהתורה עצמה נתנה  את האפשרות העוקפת.

חז"ל לא עשו "שיפוצים", מי שעושה "שיפוצים" בתורה אלו הרפורמים.

התורה ציוותה על מחיית עמלק ועל סקילת מחללי שבת, וזה ישאר לעד ולנצח נצחים.

הרבה אחרי שכל ה"מוסריים" במרכאות כפולות ומכופלות יעלו עשבים בלחייהם.

מלבד, אגב, שיש להזכיר ששאלתך אליי הייתה על מצב בו יש סנהדרין והם מכריעים שיש להרוג, האם עליי להסיק שאתה עצמך זה שמתכנן לעשות שיפוצים בניגוד לדעת הסנהדרין?

גם כאן התורה עצמה נתנה את האפשרות העוקפתפשוט אני..
אני לא יודע איפה, אבל אני לא בסנהדרין ולכן זה לא מתפקידי.

עד המצאת הפרוזבול, אף אחד גם לא ידע שיש דרך לעקוף את שמיטת הכספים.
אתה מנחש בלי לדעת, זה הגיוני?הָיוֹ הָיָה

במה אתה שונה מכל קונספירטור שטוען ש"החיסון נועד כדי לחסל אותנו, אני לא יודע להביא ראיות אבל ברור שזה ככה?"

החלטת שהלכה מסויימת אינה נאה, ואז אתה כבר בטוח ש"בוודאי יש דרך לעקוף אותה"..

אתה טועה, גם עד הפרוזבול היתה ההלכה שמוסר שטרותיו לבי"ד אינו משמט, הלל רק עשה מזה מנהג רווח. גם לפני הלל כל מי שמסר שטרותיו לבי"ד לא שימט. החל ממעמד הר סיני כך היה.

אתה באשכרה מדבר כמו רפורמי!!דוס אחי

ברור שזה קשה להרוג את הבן שלך אבל כשהקבה בא אליך ואומר לך לעשות את זה אתה תגיד לו- סורי אבל אני לא יכול, את שאר המצוות שנוחות לי אני אעשה אבל מה שקשה לי\ לא מתחשק לי אני לא אעשה.

אתה נורמלי??? תוריד את הכיפה שלך -שהיא אמורה לסמל שיש מישהו מעליך, שיש לך יר"ש - איזה ירש ואיזה בטיך?? אולי אני בן 15 אבל נראה לי שבנושא הזה אתה צריך עוד לדוש

חחחחחחפשוט אני..
כשילד מאשים אותי ברפורמיות ואומר לי ''תוריד את הכיפה שלך''... באמת צחקתי בקול.

קצת ענווה, חמוד.
לא אמרתי שאני יותר חכם ממך או יותר ממך..דוס אחי

אמרתי שבעניין הזה אתה צריך עוד עיון..

תשאל את אבא שלך אם הוא מסוגל לרצוח אותךפשוט אני..
תבדוק אם הוא מסוגל לקחת סכין גדולה ולשחוט אותך.
אני בטוח במאה אחוז שאם הקבה בעצמו היה בא אליו ואומר לו את זהדוס אחי

הוא היה עושה את זה.

ושוב לא אמרתי שזה לא קשה, זה כמעט בלתי הגיוני אבל כשהקבה בעצמו(כן, אותו זה שאתה מתפלל אליו 3 תפילות ביום, שומר שבת,כשרות,צניעות וכו) בא אליך ואומר לך את זה אז עם כל הקושי צריך לעשות את זה

עם כל הקושי, מזכירים לו את הדיבר ''לא תרצח'' וממשיכים הלאהפשוט אני..
טוק טוק טני מזכיר לך שהוא כתב אותודוס אחי

והוא גם יכול לשנות אותו ואם את לא תרצח אתה מקיים (כי אתה מקשיב לכל מה שהוא אומר אז גם אם הוא יגיד לך להרוג את בנך אתה תעשה את זה)

יש הרבה אנשים שחושבים כמוךפשוט אני..
גם הם חושבים ש-ה' יכול לחזור בו מעשרת הדיברות, ולכן הם מכנים את התנ''ך ''הברית הישנה''.
יש אנשים שחושבים כמוך- ונקראים רפורמים.דוס אחי

אני גם אשמח ממש שתענה לי על השאלה האם זה לא נראה לך הגיוני שמי שקבע חוק מסוים יכול גם לשנות אותו ואם מי שבחרת להוליך את דרך חייך לפיו במחשבה שהוא הרבה יותר גדול ממני הקטן ואם הוא יגיד לי משהו אני אעשה אותו

אתה מתאר מצב של ביטול מצוות יהרג ובל יעבור, ואני הרפורמי?פשוט אני..
במה אתה שונה מהנוצרים, אשר באמת מאמינים שהקב''ה חזר בו והוא כבר לא מעוניין שנשמור את המצוות הכתובות בתורה?
אני ממש לא אומר שהקבה חזר בו מאיפה הקרצת את זה?דוס אחי

אני פשוט אומר שאם הקבה יבוא אליי ויגיד לי להרוג את בני אני אעשה את זה!

למה? אני מאמין שתחשוב על זה קצת ותבין לבד.

תרתי דסתריפשוט אני..
אם הוא יורה לך לרצוח את בנך - על כרחך אתה אומר שהוא חזר בו ממצוות לא תרצח.

אני לא מאמין שהקב''ה יחזור בו ממצווה חשובה זו.

אתה לא יכול לאחוז במקל משני קצותיו.
א. זה תרתי דסתרי..דוס אחי

ב. הפה שאסר הוא הפה שהתיר.

א. ואם זאת סתירה ללא חוש ריח?פשוט אני..
ב. שוב, זה באמת טיעון טוב. אני לא מכחיש. מיליארד וחצי נוצרים משתמשים בו כדי להצדיק את אמונתם.
ובכל זאת, קצת ביינישיות...פשוט אני..
''הפה שאסר'' כלל לא שייך לכאן, משום שהכלל הזה לא מדבר על יכולתו של אדם להתחרט, אלא על מצב שבו מישהו אמר משפט אחד, אשר חלק ממנו נזקף לחובתו וחלק לזכותו. מעין מיגו.

''בתי התחתנה ועכשיו היא אלמנה''.
אותו הפה שאמר שהיא התחתנה, ולכן לא יכולה עוד להינשא לכהן - הוא זה שאמר שהיא התאלמנה ולא התגרשה, ולכן היא תוכל להתחתן עם כהן, שהרי אותו הפה אמר את החלק האוסר ואת החלק המתיר.
גם זה לא נכון...הָיוֹ הָיָה

הפה שאסר מועיל גם לחלק משפט ולומר שהוא נאמר לגבי מקרים מסויימים ולא לגבי אחרים.

כך אומר אלוקים - שלא תרצח באופן כללי, וכן תרצח עמלק/מחללי שבת/אויב/ כל מצווה אחרת שמצווה לרצוח.

לא ברור מנין ההעזה לבני אנוש להגביל את אלוקים מה הוא יכול לומר ומה "לא מרשים לו לומר"

לא שמת לב שעסקתי בהקרבת ילד?פשוט אני..
לא דיברתי עכשיו על מקרים אחרים.

וכן, יש הגבלה. הוא לא יחליף את התורה, לא יצווה אבות להקריב את ילדיהם, ולא יצווה על גברים לקיים יחסי מין ברחוב.

מוזר שהדבר השני מאוד ברור לך, אבל הראשון לא.
הדבר השני לא ברור לי יותר מהראשוןהָיוֹ הָיָה

אם היתה ווריאציה בתורה שהוא היה מצווה כך על גברים - הייתי יודע שהמקום שהוא אסר זאת - מוגבל.

גם מצווה על הריגת ילד קיימת, וכפי שכתבתי למטה.

ו"לא יחליף את התורה" פירושו לא יחליף בכלל.

לא את מצוות מיתות בי"ד

לא את מצוות מחיית עמלק

ולא שום מצוה אחרת שלא מוצאת חן בעיני מישהו

עייפתי. בפעם במאה - להתראות 🤗פשוט אני..
סתם שאלה בסוגריים קצת לא קשורדוס אחי

מה עם אברהם אבינו?

אני אגיד לך את הנקודה שאני מנסה להעביר לךדוס אחיאחרונה

כי נראה לי לא הבנת אותי טוב..

הקבה אמר לך לא לרצוח ועכשיו הוא בא אליך ואומר לך בפירוש תהרוג את הבן שלך ואתה בא(ברוב חוצפתך) ומנפנף לו בדיברה "לא תרצח" אבל הוא אמר לך לא תרצח וכשיו נקודתית הוא אומר לך ההפך. למה? חשבונות שמיים. כרגע הדבר הכי טוב הו שתיקח סכין ותשחט את הבן שלך!!(סליחה מראש אם זה קצת חריף..)

להזכיר, מי שמבטל כאן מצוות זה אתה.הָיוֹ הָיָה

אף אחד לא מבטל את "לא תרצח", כי מי שנתן אותו הוא זה שהגביל אותו ואמר מתי כן מותר לרצוח.

אתה זה שמבטל מצוות שאין בהן הגבלה, בטענה שהתקדמנו וזה לא רלוונטי.

ובכלל, העסק יותר מידי מריח דמגוגיה, הרי כששאלתי אותך על שמואל הנביא וכו' - אמרת שזה בגלל שבזמנם זה היה לגיטימי, ובכן - האם בזמנם לא היה את הדיבר לא תרצח? אני מניח שאתה יודע שגם בזמנם הדיבר הזה היה.

אז מה עכשיו? אתה מאשים גם אותם בנצרות?

בקיצר, מי שהופך כאן את התנ"ך ל"ברית ישנה" - זה אתה...

דיברתי עכשיו על רצח ילד שלך, לא על מחיית עמלקפשוט אני..
אין ציווי בתורה לרצוח את ילדך, יש איסור חמור לעשות כן, ולכן לא יכול להיות שבעתיד זה יהיה מותר.
דווקא יש סיטואציה של מצוה בתורה לרצוח את הילד שלךהָיוֹ הָיָה

בכמה וכמה וואריאציות

המפורסמת שבהן היא בן סורר ומורה, שמצווה על אביו ואמו להורגו (לאחר הכרעת בי"ד)

שוב, לא דיברתי על סיטואציה כזאתפשוט אני..
אלא על סיטואציה כמו בעקדת יצחק
אוקיי, וכשנעבור לסיטואציה כזו מה תאמר?הָיוֹ הָיָה

גם מצווה כעקידת יצחק יכול להיות שהוא יצווה באופן תיאורטי, ויש על זה סוגיה שלימה בגמרא לגבי אליהו בהר הכרמל, "נביא דאיתחזק"... מסקנת הגמרא היא שכן תיתכן הוראת שעה מנביא לעבור על מצווה ממצוות התורה - וזה כולל גם להקריב את הילד. 

אם בעבר ה' התיר- ולא סתם אלא ציווה,שפרינצא בוזגלו

אין סיבה שלא יחריג גם הלאה.

כמובן שישנו כלל- אבל לה' יש זכות לקבוע הן את הכלל והן את היוצא ממנו.

מזכירים לאלוקים?הָיוֹ הָיָה

מזל שאברהם אבינו לא הזכיר לו את הדיבר הזה כשנצטווה על עקידת יצחק.

עוד לא ניתנה תורהפשוט אני..
ואל תתחיל עם ''האבות קיימו את התורה''...
הרעיון של "מזכירים לו" הוא הנואל.הָיוֹ הָיָה

לא הסיטואציה המסויימת.

הרעיון שביסוד כל הויכוח הזה - הוא האם נקבל את מרות האלוקים  ל-ח-ל-ו-ט-י-ן  או שלא.

תאמין לי שאם תזכה לגילוי אלוקיםלמה לא123

בחזון ממש,אתה תבין כ"כ הרבה דברים שאברהם אבינו ושאר האבות הבינו.

שנראה לי שלא יהיה לך היסוס בכלל לעשות את מה שתצטווה.

זה מגוחך לשפוט את הסיטואציה מהמצב הרוחני שאתה נמצא בו כעת.

מי שזוכה לגילוי אלוקי,נמצא בדרגה כזו שהוא רואה הכל אחרת.

האמת שזה דיי מצחיק...שפרינצא בוזגלו

@נשמה כללית, תראה את דור ההמשך!

אפשר הסבר?דוס אחי

עכשיו אני רואה משהו מעניין.הָיוֹ הָיָה

שהחינוך כן מביא במקום אחר את דברי הרמב"ם, אבל סובר שרש"י הוא זה שחולק.

ובדעת כולם מוכיח החזו"א שאין זה מצוה לקרוא לשלום (כדברי הר' סמט) אלא שאם באו מעצמם להיות לעבדים - מקבלין אותם.

אבל אם לא באו - יוצאים כנגדם למלחמה בלי קריאה לשלום, ואחרי שיוצאים כבר לא יעזור להם אפילו אם יתחננו להשלים ולהיות לעבדים.

ראוי להערכה (לא בציניות)שושיאדית

באמת על אנושי להתנצל בפומבי בכזה פורום.

לייק.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך