א. בראש ובראשונה- תנו חיוך! זה לא מצחיק...
סתם. באמת תשמרו על החיוך טוב טוב שלא יעלם לכם. מנסיון שלי ושל רבים אחרים, כשהנפש עצובה היא נמשלת למים עומדים, שם מתרבים המזיקים ומחלות הנפש...
אז לעשות שטויות- מותר! כדאי! נכון! צריך! בשביל להיות בשמחה, זה שווה את זה.
ב. בכל זאת כיוון שעוברים על כל אחד משברים ודכאונות למינהם, כדאי לא לשמור אותם בבטן. הדרך הכי טובה היא לקבוע שעה ביום לדבר ולשתף את ה' ית' בכל מה שעובר, להודות, לבקש וסתם לספר. אני יכול להעיד- אין כמוהו. כדאי לא לברוח ואם מרגישים צורך לשתף אנשים מקצוע או אפילו סתם אנשים עם יותר נסיון. למשל מורים, הורים, חברים סבא וסבתא...
ג. זהירות! חשוב לבדוק היטב איפה אני גולש, למה אני גולש והאם זה עושה לי טוב ועוד משהו- כמה אני שולט על עצמי? אולי אני צריך מישהו חיצוני שיעזור לי?
אל תתביישו לפנות להורים בבקשה שיחסמו לכם! זה טבעי לגמרי ואף אחד לא יכול לשלוט על המכשיר הזה בשלמות...
ד. אם כבר אתם מקיימים את העצות הנ"ל ואתם שמחים, אשמח שגם אתם תצטרפו לצוות המשמחים! הרימו טלפון לחבר שנראה לכם שזקוק, והעבירו לו קצת תקווה, עידוד ונחמה.
ה. למי שמשעמם לו, מותר ללמוד תורה. משעמם? מותר גם ללמוד דברים מעניינים. לא חייבים גמרא. בתורה יש מספיק תחומים ואפילו אחד שמתעניין בכלכלה יכול לעשות מחקר מעמיק על השיטה הכלכלית המצליחה שנקראת "יובל" שמופיעה בתורה בכמה מקומות. אז לכולם יש תקווה ומקום בתורה. (אני ספציפית ממליץ על לימוד ספרי רבי נחמן ובעיקר על ספר "משיבת נפש"....)
ו.היי! אל תשכחו אותנו! כדאי לדחוף איפשהו בתפילה או בשיחה עם ה' גם את עם ישראל. המצב די בטטה וכל תפילה עוזרת.
ז. יצא לי בפורום הזה ובעוד פורומים לכתוב כל מיני מכתבים שסובבים בעיקר על חיזוק עידוד, נחמה ועצה. אז למי שיש לו בעיות מוזמן לחפש בתחתית הכרטיס האישי שלי אולי יהיה שם משהו שיעזור..
בהצלחה לנו!!!