הפינה הדו-יומית ממרן ר' אברום - תולדות חייו ג. #33הָיוֹ הָיָה

בעצת @שפרינצא בוזגלו הוחלף שם הפינה ל"הפינה הדו יומית", בתקווה שמעכשיו אצליח לעמוד בהצהרה המופיעה בכותרת ואכן להביא כל יומיים פרק..

בנוסף, חשבתי להביא את הקישורים לערכים בויקיפדיה על אישים ורבנים חשובים המוזכרים בפרק, מומלץ מאוד למי שרוצה להעשיר את האינטלגנציה התורנית שלו לרפרף על הערכים המקושרים...

הפרק הקודם בסדרת תולדות חייו:  הפינה היומית ממרן ר' אברום - תולדות חייו ב'. #32 - נוער וגיל ההתבגרות

פרק שלישי:

בשוכנו בישיבת חברון, החל רבינו להתקרב אל גדולי ירושלים וחכמיה, שהשתעשעו עימו בפלפולה של תורה, ונפעמו למראה בקיאותו וחריפותו הרבה בלימוד, זאת, יש לזכור, בעוד הם כבר מגדולי הדור וזקניו, והוא עלם צעיר.

אב"ד ירושלים ומי שלימים היה לרבה של ירושלים, הגאון ר' צבי פסח פרנק (צבי פסח פרנק – ויקיפדיה)  שלח לרבינו את תשובותיו בהלכה כדי שיעיר רבינו עליהם את הערותיו, והגאון ר' איסר זלמן מלצר (איסר זלמן מלצר – ויקיפדיה), מי שהיה ראש ישיבות קלצק וסלוצק באירופא, ועץ חיים בירושלים, התכתב עמו ארוכות בחידושי תורתו, ואף הדפיס את ההתכתבות ביניהם בספרו "אבן האזל".

בהמשך עמד בקשרי מכתבים של תורה עם הגאון בעל החזון איש, שאמנם גר בריחוק מקום - בבני ברק, אך המרחק לא הפריע לאוהבי התורה לעמוד בקשר על ידי התכתבות תורנית עניפה, ובתגובה לאחד ממכתביו כתב לו החזון איש שממכתביו "ניכר שכל מגמתו היא לגלות את האמת בתורה", מחמאה נדירה מאוד מפיו של החזון איש, שהיה ביקורתי כלפי מפלפלים שונים...

הגאון ר' איסר זלמן מלצר:

הגאון ר' צבי פסח פרנק:
דו יומית?? ממתי?שושיאדית
אהההשושיאדית
פשוט פתחתי את ההודעה, ראיתי את האורך, נסוגותי...
חחח
תודה רבה!!באולפנה...

בהצלחה בהתחייבות...שפרינצא בוזגלו

איאיי, כרגע הידע הזה נחוץ לי...

וואו תודה רבה על ההשקעה!!לראות בטוב
תודה... ובאמת חשוב.. הָיוֹ הָיָהאחרונה

ותודה גם לשאר המגיבים.. שימחתם!

ממש יפהמתנחלת אמיתית

אהבתי את הדו יומי

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך