בנים בלבד, בבקשה, תענו ממקום אמיתיסוג'וק

כאשר בחורה בקשר רגשי אתכם

והיא רוצה להמשיך קשר רגשי, כמנהג בנות מסוימות בדורנו...

ויש משיכה ורצון לחיי חומר וכו (בקדושה), ונפגשים למטרת חתונה,

ויש שמירת נגיעה!

האם קשר רגשי כזה עושה טוב לקשר?  מקדם בכלל? מקדם חתונה בפרט?  אתם מצליחים (רגשי ללא גוף) ?

אשמח לטיפה הסברadvfb

לא כ"כ הבנתי את השאלה, אשמח שתחדד.

כאילו לצד של הגבר, יש מספיק רגש כדי להתחתן?

עד כמה לחכות לאישה שהיא תפתח רגש שמספיק לה?

אם יש לה מספיק רגש כדי להתחתן כמה לחכות?

המימד של המגע הפיזי הוא ביטוי לרגש שכבר קיים (באיש ובאישה) ולכן אם לאחד מהם חסר רגש כדי לקבל החלטה של התמסדות כדאי לחכות. לא רואה בעניין המגע עניין כשלעצמו 

פורקן של היצר המיני יכול לקרות גם ללא ביטוי של אהבה אך אם יש רגש הוא משמש כדי לחזק את האהבה וזה עיקר ייעודו.

ולכן זה נראה לי רק ביטוי של הקשר, אז השאלה היא מופנת לקשר עצמו ולאו דווקא לביטוי הפיזי שלו

הכוונהסוג'וק

כאשר יש פוטנציאל רגשי ויש דיבור ברמה של לפני חתונה , ויש משיכה

אך מה לעשות (ופה אנו נכנסים ל"בין הכסאות" של הציבור הדתי ששואף לשמור נגיעה, ומאידך לא מתחתן מהר)

ובנות אינם בנים, והן לפעמים ממשיכות , או רוצות להמשיך, עם הרגשי (ואתם שומרים נגיעה...)

ואתם (הבנים) רוצים להתקדם לחיים שלמים מלאים אמתיים

אם יש פוטנציאל ודיבור רגשי ברמה שלפני חתונהadvfb

אז למה לא להמשיך את זה בחיי הנישואין?

המגע הוא מעצים את הקשר הרגשי, ובטח שלא פוגם בו.

אתה צודק, אבל אתה גברסוג'וק

לכן שאלתי , כאשר היא ממשיכה או רוצה להמשיך

כי פחות מפריע לבנות המצב הזה ללא חיי חומר, ודווקא אם כבר מצאה קשר רגשי, היא בכיף איתו ולא מתקדמת

ואני שואל, למה שהיא תרצה דבר כזה?advfb

וזה משנה למה היא צריכה למשוך זמן?

יכול להיות שהיא רוצה למשוך זמן בגלל סיבה אחרת, והצורך למגע ימשיך לבקש את שלו

לא יודעסוג'וק

אז אין חשש שיקרה דבר כזהadvfb

אם יש לך איזה משהו שאתה מנסה לגלות אתה מוזמן להמשיך לשתף

היחס הנכון למתח מיני בשעת הכירות?

וואי זו נקודת הנחה ממש מוטעית בעיניי.מקום בעולם
שמח לשמוע, רוצה להרחיב?סוג'וק

בכיף.מקום בעולם
בעיניי יש תפיסה לקויה, שאין לי מושג למה היא טבועה כל כך חזק בציבור הכללי והדתי בפרט,
שלנשים לא מפריע לייצר ולתחזק קשר שהוא נפשי נטו. זה קשה גם לנשים, ואפילו מאוד.

זה שאנחנו נורא מחפשות את החיבור הנפשי הזה, לא אומר שאנחנו מסתפקות בו.
כן, גם לנשים קשה במישור הגופני והמיני. וכן, גם אנחנו צריכות את עזרת הגבר כדי שזה יהיה לנו קל יותר..
למה? כי מיניות יצאה מעולם הקדושה הציבוריסוג'וק
אך להגיע למלאות (שבדרכ היא רגשית, ועדיפה רוחנית) זה ערך קדוש בעולמנו. גם לפני חתונה
אז נשארים עם הצורך במלאות ללא צורך מיני
כאן נופלים בין הכסאות

נשים טובות יותר בתחום המלאות הרגשית, אך זה לא בהכרח לטובתן בעולם הגברים וזוגיות

תודה על דבריך, יכולה להמשיך לדייק
אבל זה לא סותר אחד את השניadvfb

להיפך המליאות הרגשית מעוררת את הצורך שזה יבוא לידי ביטוי במגע.

אני לא יודע כמה שבויים בתפיסה אותה אתה מתאר. אני מניח שאין לחשוש לכך ואם יש משהו פרקטי אז להעלות אותו בעדינות.

בנות, זה נכון? מעוררת או מרגיעה את הצורך?סוג'וק
אם הקשר הוא טוב ונכון- מעוררתהשתדלות !
לדעתי

גם אנחנו שמחות לחיבוק
יכולות לראות מצב שמרגיע את הצורך והיא לא תמהר להתחתן?סוג'וק
או שהיא תרצה עוד מלאות רגשית (נניח כמו שהיא בשיחה עם חברות) ותדחיק גופניות?
אני חושבת שחשוב להבין את ההבדל בין המיניםהשתדלות !
גברים ככל הנראה ירגישו את הצורך מהר יותר, אבל לא על תחילת הקשר.
מה גרם להם לפתח את הצורך?
אותו דבר אצל בנות, רק יותר לאט.

כמובן, שוב, לא מחייב את כולם.

עריכה: בעצם, אין לי מושג איך זה עובד מהצד השני.
מסכימה עם @נוגע, לא נוגע
אם זה מחדש משהו...
דווקא נראה לי שאת די צודקתנוגע, לא נוגע
אצל בנים המשיכה תמיד מתחת לפני השטח, אז היא סוג של כח שתמיד נמצא שם ודוחף ומחבר ברמה מסויימת.
אצל בנות לעומת זאת, אותה משיכה תהיה רק כשהיא תרגיש חיבור לאדם.

יוצא שבעצם אצל בנים משיכה זה אמצעי להתחבר ואצל בנות היא תוצאה של החיבור (באופן יחסי כמובן).
יפה הפסקה האחרונההשתדלות !
לא כיוונתי אליה בדברים שכתבתי, אבל מגניב לראות ככה את הדברים..

אולי בנות לא ירגישו את הצורך הזה כל כך מהר, אבל לשני הצדדים זה יותר בריא כשזה בא אחרי פיתוח הקשר שלא תלוי במגע- הרי ממילא אחרי החתונה חלק נכבד מהחיים המשותפים הם יהיו אסורים...
אפשר לומר שזה המימוש של החיבור, אבל צריך לזכור שזה לא העיקר ולא מה שמחזיק את הקשר.
המחשבה של ה"ממילא" איננה נכונהסוג'וק
עבר עריכה על ידי סוג'וק בתאריך כ"ט בטבת תשפ"א 00:31

כשיש חיים משותפים, כל החיים מושפעים, זה לא לפי הדקה או היום, ההשפעות הן לטווח רחוק, כולל לימים האסורים. כל הבסיס המשותף הוא אחר, בניחוח אחר 

[ולגבי "מחזיק את הקשר", זה לא שחור לבן , 100 או 0, אך בהחלט התחום המדובר הוא בסיס נכבד וחשוב להחזקת הקשר, בוודאי בתפיסה הגברית]

וזה עוד לפני שאני פותח נושאי קדושה ורוחניות שמבוססים אך ורק דרך הגוף וחשיבות העניינים

ע"ע ערך כרובים על התורה וארון הברית

ע"ע מבשרי אחזה א-לוה

ועוד 

שום דבר הוא לא שחור ולבןהשתדלות !
כתבתי מנקודת המבט שלי.

אגב בדוגמאות שלך- זה האמצעי, אבל זה לא העיקר. החומר הגשמי הוא כלי לעבודת ד', הוא חשוב מאוד, הוא זה שמממש את עבודת ד' שלנו בעולם, אבל הוא כלי, הוא אמצעי.
אנחנו לא עובדים את החומר, אנחנו משתמשים בו כדי לממש את הייעוד שלנו בעולם.

המגע חשוב מאוד כחלק מקשר. אבל הוא לא מה שמחזיק אותו לבדו, המגע לבדו לא שווה דבר וחצי דבר.
נכון והיעוד הרוחני (לא הרגשי) מבוסס על החומר ומתוך החומרסוג'וק

לפי היהדות לפחות

צריכים להיות מודעים לנצרות שבתוכנו

לא הבנתי כלום. מה הקשר לנצרות?השתדלות !
אתה עוד פצלש?
הנצרות היא התפיסה שהגוף טמא ומחוץ לעולם הקדושהסוג'וק

ושכל ענייני גוף הם יצר הרע

ביהדות יצר המין הוא יצר הטוב שנכנס בגיל מצוות

אוקיי. ואיך זה קשור למה שאנחנו דנים עליו?השתדלות !
שמלא דברים בתחום הגוף ומיניות וקדושה בתפיסה העכשוויתסוג'וק

כולל כל מה שאנחנו מדברים כאן

מעורבבים לצערנו עם תפיסה נסתרת קדומה נוצרית שעוד לא עברה מתוכנו

והעולם רק בפתחו של העידן החדש שמבינים את העליה העצומה של הרוח מתוך החומר והגוף בקדושה

מצטערת,השתדלות !
התפיסה הנוצרית לא עברה אליי וגם לא למדתי אותה לעומק כדי לנסות להכניס את הדבר הזה לראש שלי.

אני לא מבינה מאיפה הגיע הצורך להכניס לשיח הזה כאן את הנצרות.

חח קורה משהו בפורום שאני לא מודעת אליו? זה טרנד חדש להשוות את החיים שלנו למנהגי הנצרות?
לא חשוב , מיותר. ומאוחרסוג'וק

את לא צריכה ללמוד נצרות בשביל זהנוגע, לא נוגע
זו תגובה טבעית. רק שהנצרות קידשה אותה במקום להילחם בה.

הדוגמא הקלאסית היא כמובן מיניות.
גבר נמשך לנשים גופנית בלי קשר לרגש. זה רע, לא?
באה הנצרות ואמרה שהחומר הוא רע ואלוקים לא מתגלה בו.
לעומת זאת דעת היהדות היא שהנטיה עצמה היא טובה, רק שהיא גולמית ובוסרית ומתגלה בצורה לא טובה. החומר הוא לא רע, אבל הוא צריך זיכוך (אולי נקודת המחלוקת היא האם אפשר לזכך באמת. ודעת היהדות היא שעם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה).
הנפק"מ- צורת העבודה היא לחנך נערים שזה כח טוב אבל לא הגיע זמנו ומקומו.

עכשיו, לא משנה כמה בנות ינסו להבין את הקטע הזה של בנים, הן לא יצליחו. זה עניין של לחוות את זה (כמו שבן לעולם לא יבין מה זו לידה).

ומה שסוג'וק בא לומר (להבנתי כמובן) זה ככה- יש הרבה בנות שמחפשות רמת רגש גבוהה כדי להתחתן (בניגוד להרבה בנים שעצם המשיכה דוחפת להתחתן ולכן לא מחפשים רגש חזק מאוד) . והטעות היא שרגש זה לא דבר שנבנה מסיבות נפשיות אפלטוניות בלבד. כמו שאי אפשר לשבוע מלאכול אוויר, ככה נפש האדם לא יכולה לשבוע רגשית כשאין מגע. כמו שתינוק מתחבר לאימו ע"י מגע, ככה כדי להגיע למלאות רגשית חייב שיהיה מגע.
כמובן שמגע זה רק חלק מהעניין וחובה שתהיה התאמה וכו'. הבעיה היא שמנסים להגיע לאותה רמה מלאות הרגשית בדרכים אחרות. כמו רמת התאמה גבוהה מאוד או דברים אחרים שיגרמו לרגשות עזים שיספקו הרגשה של מלאות רגשית.

יתכן מאוד שהדברים פשוטים בשבילך. אבל יש כאלה שבשבילן זה לא פשוט. בדרך כלל הבעיה אצל בנות גדולות יותר שחסרון המגע גרם להדחקה של הצורך בו ברמה מסויימת ואז מתקבעת תפיסה תת מודעת אשלייתית שאפשר להשלים את זה בדרכים אחרות (בנוסף לזה, ככל שהגיל צעיר יות- הדמיון מפותח יותר, הרגשות חזקים יותר, הידע קטן יותר, ולכן כן יכולה להיווצר רמה גבוהה של רגש).

ואיך זה קשור לנצרות?
כי עצם התפיסה שאפשר מלאות רגשית בלי גוף נובעת מניתוק מהגוף והחומר.
כמובן שפה זה לא נעשה בצורה מודעת ולא מאיזו תפיסת עולם, אלא כתוצאה מהדחקה של צורך שלא מומש. אבל זה אותו עניין.
צריך להבין שזה לחיות בתפיסת עולם לא נכונה.
יש כמובן כל מיני טיפולים כדי לפתור את זה אבל צריך קודם מודעות לבעיה. שאם הצורך במגע מודחק עמוק פנימה וחיים רק את הצורך ברגש זה לא רצון ה ולא תפיסת היהדות. אז כחלק מעבודת ה צריך לפתור את זה.
נכון שזה יכאב, אבל צריך מסירות נפש. ועצם הידיעה שזה רצון ה ושאין באמת פתרון אחר נותנת כח לעבוד על זה.

מדהיםםםם!סוג'וק
חח בדיוק באתי לערוך ולשאול אותךנוגע, לא נוגע
ברוח פרשת השבוע אם הצלחתי להיות האהרון שלך
סוף אורות התחיה מו (בדיוק היום נתקלתי בזה)נוגע, לא נוגע
לפני אורו של משיח שיגלה במהרה בימינו, יתעורר כח הקודש שבחול, שיעורר בראשית התעוררותו את החול, והכל ידברו "בלישנא דאיניש ולא בלישנא דקוב"ה, (זוהר) וע"ז נאמר: "גם לשוני כל היום תהגה צדקתך, כי בושו כי חפרו מבקשי רעתי".
זה בדיוק העניין...השתדלות !
אפשר לדבר על הדברים כמו שהם, בלי להשוות לעבודה זרה.
כן, אני מודעת לכך שיש קשיים גם ביהדות (כן, ביהדות מזכירים לנו כמה פעמים שהאידיאל הוא לא להתנתק מהחומר כי החשש הזה קיים), אבל אין קשר בין זה לבין התפיסה הנוצרית. יש עוד אלפי דתות שבחרו לקדש משהו, לא נביא כל אחת מהן לשם השוואה כשנדבר על הנושא.
השוואת הקושי או הבעיה לעבודה זרה גורמת לשיח להיות מאוד נוקשה- ככה מותר ככה אסור.
אין פה הפכים. אין עניין בכלל להשוות את היהדות לנצרות, כי התפיסה הנוצרית היא כלום.

ולכן כשאומרים - כשאתה עושה ככה זה מזכיר את זה (אסור אסור אסור) אין על מה לדון.

תכתוב תפיסה שגויה, תכתוב אופנת המערב, אבל לא עבודה זרה.
מבין אותך אבלנוגע, לא נוגע
כשמשתמשים במינוחים האלה הכוונה לשורשי הדברים ולא לצד החיצוני שבהם. הבעיה הייתה קיימת עוד לפני הנצרות. הבעיה היא חלק מטבע האדם. פשוט לוקחים את הנצרות כי היא הדוגמא המוקצנת לבעיה שהוצגה והכי ממחישה אותה.
ואולי גם יש מטרה קצת להרתיע עם האמירה כדי שיהיה מובן עד כמה זה חמור (כמו עין איה על חטא ראובן).
לכן אפשר לדבר בנחת על הדבריםהשתדלות !
במקום לזרוק פצצות לאוויר.

האם אתה מסכים לאימרה "להיות מודעים לנצרות שבתוכנו"? יש בתוכנו נצרות? אפילו תיאורתית להכניס את הדבר הזה כאילו הוא חלק ממנו זה נוראי.
מבין אותךנוגע, לא נוגע
אני כנראה מסתכל על הדברים בצורה מופשטת יותר אז זה לא כזה מפריע לי.
אבל כנראה זה ביטוי אחד מההבדלים בין גברים לנשים.
כאילו ברור לי שלא הייתי רוצה מישהי שזה לא יזעזע אותה קצת..
כמובןנוגע, לא נוגע
ככל שמכירים יותר והקשר נהיה פנימי יותר, המשיכה משתנה והופכת יותר לתוצאה.
ואולי בנוסף לזה- המשיכה נשארת *גם* כדבר בפני עצמו, אבל עכשיו הרגש והמשיכה מתלכדים באותו אדם. זו "המתקה" של המשיכה העצמית. וזה כמובן מתאים לרצון של אישה להיות יפה בעיני בעלה באופן עצמי, גם בלי קשר לזה שהוא אוהב אותה ובגלל זה היא יפה בעיניו.
כנראה שעוד אין לה מלאות רגשית מהקשרנוגע, לא נוגע
יש לה חששות, היא לא "מאוהבת", אז ממילא עוד לא הגיע השלב של מלאות רגשית שמובילה לרצון מגע. או במדוייק יותר, אין מספיק בטחון בקשר כדי להתחתן ולספק את הצורך שבוודאי יש לה במגע.

הבעיה היא שלא תמיד זה עובד בסדר הזה בדיוק. בהרבה מקרים (ובפרט בגיל מבוגר לדעתי) יש רגש אבל לא מלאות רגשית. המגע הוא זה שיביא למלאות רגשית ולבטחון בקשר.
אבל הבחורה מחפשת את הדרך הראשונה, שקודם תהיה מלאות רגשית. כי בתור בחורה צנועה זה העולם החוויתי העיקרי שלה, הרגש. ולכן שם המבחן של הקשר מבחינתה.
אתה מסביר את התפיסה שאני שואל מאיפה הגיעה למחוזתנוסוג'וק
עבר עריכה על ידי סוג'וק בתאריך כ"ח בטבת תשפ"א 23:56

תעשה דוקטורט בפסיכולוגיה על השיטה, זה לא יפתור אותה. זו שיטה מתוסבכת. לא פותרים סבך דרך התעסקות איתו, אלא יוצאים מהסבך

האדם נברא בצורה שיש הורמונים (אדרופינים, אוקסיטוצין) , הורמוני אושר בגוף שיוצרים מצב רגשי מאוזן רגוע שמח יציב - זה לא יצר הרע, זאת מלאות אמתית של החיים האמתיים, ושל זוגיות שמחזיקה חיי חומר. זה אפילו לא מיניות, זה בסיס של עולם החומר , של חיים בגוף, של בית, של מנוחה של מגע של הרפיה וחזרה להווה הטוב.

זה חלק מ"זכו שכינה ביניהם" - גבר ואשה צריכים להזדכך מהדרך (!) שיש להם בראש בדרך אל הנחת, אל המלאות, וליצור אותה ביחד בשפה משותפת, כי גבר ואשה הם שפות שונות של הדרך אל הנחת ואם אין הרפיה כזאת הם יהיו במאבק דרך מול דרך. ואם לא מאבק אז תסביכים וחוסר יכולת לספק וכו ומלא בעיות אפשריות, שכולן הן תוצאה או יצירה של המח הלא רפוי ולא נוכח ולא רגוע עם הורמוני אושר. עובדה, תשאל את האדם כשהוא במצב עם הורמוני אושר, הוא יגיד לך שהכל בסדר ואין בעיה ואין דאגה לעתיד. [או שהוא יהפוך ויאמר שהמצב העכשווי הטוב השמח הוא הדמיון והדאגות והעתיד המוחי הן "המציאות"... ולא עסקינן באנשים הפוכים כאלו שלא מחוברים ואומרים על ההווה הטוב שהוא דמיון]

הדרך המשותפת היא דרך הגוף, חזרה להווה הנינוח והטוב

לנסות להשיג את התוצאה (מלאות, נחת) ולא משנה הסיבה, טרם הזמן, זה נגד הטבע הפשוט הקדוש הטבעי.

ואז לשפוט את המציאות מתוך תפיסה שהיא חסרה (בתוך החוסר נכנסים הדאגות והעתיד), בגלל שאין מלאות של דרך הטבע - זה עוד יותר תסביך

ועוד ועוד תסביך על גבי תסביך, במקום לנהוג בדרך הטבע והקדושה

לכן השאלה היחידה שיועצים חרדיים אומרים לשאול למטרת הכרעה: "האם תלכו יחד לאי בודד"

למה? כי שם תוכלו להרפות מכל הלחץ והעתיד והדמיונות והחסרים והשיפוטים והמחשבות והדאגות וההשוואות וכו וכו וכו, שם תהיו נינוחים נוכחים ללא עתיד מוחי והשוואות מוחיות ואלף דברים מוחיים נוספים. [צריך אומץ להכיר בעובדה שיש דברים מוחיים. המדמה בדורנו עובד 24\7 והורס כל חלקה טובה]

כשלא מסתפקים בשאלה הזו להכרעה, במצב שתיאורתית התשובה לשאלה היתה יכולה להיות "כן" ובכל זאת לא מסתפקים בכן הזה - אז מתחילים תסבוכים שרוב הסיכויים שיהרסו מאשר יוסיפו בניה לפני חתונה. ואחרי חתונה הבעיה היא כשלא יוצרים את האי הבודד 

אתה צודק אבל אני לא התכוונתי שזהנוגע, לא נוגע
הפתרון האולטמיטיבי. במקום שבו הבחורה נמצאת, שהיא לא חיה את הדברים שאתה אומר (הרי מן הסתם ניסית להסביר), מה הברירה שלך אם לא לנסות בכלים של הפסיכולוגיה, שכן עוסקת בעולם הנוכחי שלה.
הסבר נוסף ממדעי המוח והתודעה:סוג'וק
ה'סבך' והדברים המוחיים שדברתי עליהם, עתיד, חוסר נחת וכו, משתייכים במוח ל'רשת בררת המחדל' או 'התודעה הנודדת', המוח ההישרדותי שעוסק בזמנים אחרים, מצבים שאינם כאן ועכשיו, המדמה, אינו בהווה

המקום של נחת ויציאה מהסבך והמוח המדמה וחזרה להווה וכו' משתייך ל'רשת הקשב' ורשת זאת היא המחוברת לגוף , דו צדדי, לא 'רשת בררת המחדל'
רשת הקשב היא המקום של זכו שכינה ביניהם
לא בטוחה שהבנתי.מקום בעולם
עוד מלאות רגשית לא סותרת את הצד הגופני..
אף אישה לא תסתפק רק במילוי נפשי. אף אחת.
ברור שאף אחת. אך מדובר לפני חתונהסוג'וק

שהאפשרות כרגע היא מלאות רגשית ועוד ועוד, וגם קצת אוכל ועוד פתרונות זמניים...

או להתחיל להתעסק עם פחדים וחששות ועתיד שאינו ידוע וכו וכו ולהתחתן, וואו איזו משימה מסובכת חתונה נהייתה

גברים לא יסבלו מציאות כזו, אך נשים יכולות . לא?

לפני חתונה-מקום בעולם
כמו שלגברים זה מורכב, כך גם לנשים.
אני לא חושבת שאשה תרצה למשוך את התקופה הזו יותר מגברים.
גברים הרבה יותר לחוצים ולעיתים מלחיצים את הבחורהיהלי:)
שצריך להתקדם כבר בגלל זה.מניסיון.
אם הבחורה רוצה את הבחור היא לא תרצה למשוך קשר סתם. אם היא מתלבטת ולא בטוחה בקשר זה סיפור אחר .
מעוררת. בעיניימקום בעולם
חבל שהיא יצאנ מעולם הקדושה.מקום בעולם
בעיניי זה נוראי.

ושוב, אולי הן טובות בזה יותר, זה לא אומר שזה בהכרח מספיק להן..
^^^^advfb

מז"א טובות יותר? גם בדימוי היצרי המקובל יש המון חוסר אמת

בגלל זה זה 'אולי'מקום בעולם
בקטע של אולי הן סתם נתפסות ככאלה.
מה שכתבת..חדשכאן
זה מה שגרם לי לא להבין את השאלה

ואם מותר להוסיף מחשבה משלי,
נשים רוצות (וזקוקות) לפיזי לא פחות (ואולי יותר) מהגברים. אצל גבר זה מתבטא יותר חיצונית (פיזית והתנהגותית) ולכן זה נראה כאילו זה משהו גברי יותר.
זו דעתי בכל אופן..
אולי נכון במהות, באיכות, אך בכמות ובדחיפות הצורך, גברים יותרסוג'וק
גברים בצורה טבעית כל יום יכולים לחשוב על הנושא ודברים בעולם בקלות יקפיצו להם את הנושא
לכן צריכים לשמור עיניים וכו
ולכן גברים מצווים להתחתן

נשים לא מושפעות ברמה כזאת והצורך המהותי למרות שחזק, נשאר בתדר נמוך ובר שליטה וניתן להדחקה ביותר קלות
אפילו יכולות לחשוב בטעות שאפשר לחיות גם בלי זה
אני חושב שרק אישה תוכל להחליט עד כמהחדשכאן
זה חזק אצלה.
הראש שלך היא בועה גברית של החשיבה שלך.
אני מסכים שכך נראה, וזה מה שכתבתי בדברים שלי.
אישה תרמוז יותר, תשתוקק לזה יותר אבל בפנים. ובגלל הטבע הנשי, זה כמובן אחרי שהצליחה ליצור קשר רגשי, דבר שפחות ניצרך אצל הגברים.
שורה תחתונה, אצל הגברים זה יותר חיצוני ומהיר. אבל אחרי שהגיעו למקום רגשי, האישה רוצה לא פחות (אם לא יותר).
^^^חופשיה לנפשי
(ומגע הוא לא בהכרח קשור למשיכה כן או, יש אנשים שצריכים את זה בלי קשר)
תודה. מדוייק.מקום בעולם
וזה היופי.
שהנשים מכירות את נפשן, והגברים את נפשם.
ותמיד יהיו מחשבות שגויות אחד על השניה, ולהפך.
נכון. תפיסה לקויה שקיימת לצערי..מקום בעולם
זה תלוי לדעתינוגע, לא נוגע
אם היא עדיין לא בטוחה בקשר או לא מספיק סומכת עליך, אז לזרום בקצב שלה כמובן.
אבל אם אחרי בדיקה אובייקטיבית עד כמה שניתן, הגעת למסקנה שהיא פשוט מנסה להרגיש רגש או קשר מאוד חזק כדי להרגיע חששות מוגזמים מלהתחתן שיש לה, אז אתה צריך יותר להוביל וכו' כדי לגרום לה לסמוך עליך לא רק מבחינת זה שאתה תהיה בעל טוב מבחינת מידות והיחס אליה אלא גם מבחינת זה שהיא יכולה ללכת אחריך ולהישען עליך. כלומר לגרום לה לחוש יותר את הצורך הזה שקיים אצלה אבל יתכן שהוא קצת חבוי.
אני אגיד ככהבשביל שלי
רגש זה דבר שמחבר. לכאורה הרגש הוא זה שרוקם בחוטים דקים את מערכת היחסים בין בני הזוג. הוא מה שיוצר את הקשר.
אבל חיבור בין בני זוג יכול להתקיים רק אם כל אחד ואחת הוא קודם כל בפני עצמו. ושומר על עצמו. ומתוך זה הוא יוצר את הקשר האחד, באחדות גמורה.

יש גמרא ביבמות (ק''ט.) שאומרת שלעולם יידבק אדם בג' דברים ויתרחק מג' דברים. בין הדברים שמהם האדם צריך להתרחק מוזכרים הפקדונות והערבות.

המהר''ל בחידושי אגדות (שם) מסביר ככה:

"וקאמר ומן הפקדונות אע"ג שדבר זה חבור של אהבה ג"כ מה שהוא שומר את ממון חבירו ואף שהוא דומה אל הבאת שלום,
ומפרש התם טעמא-

משום דבית הנפקד נחשב כמו בית המפקיד והחבור כמו זה שהוא חבור יותר מדאי אין ראוי שיהיה...

ואמר ומן הערבנות שלא יתערב בעד חבירו... אבל דבר זה הוא עירוב יותר מדאי ולפיכך נקרא ערב שהוא עירוב עצמו יותר מדאי ולפיכך מזה יתרחק"

כלומר כל אחד צריך לשמור על עצמו. לא להכניס את 'בית חברו' או את 'נפש חברו' לתוך ביתו שלו או נפשו שלו. כיום קוראים לזה ריצוי. קשר של ריצוי שמגיע לא מתוך בחירה מתוך המקום שלי אלא מתוך חולשה, מתוך מקום שלא שומר על הבית שלי, על המקום שלי, אלא בית כזה שאין לו בכלל קירות (ובית ללא קירות הוא כידוע גם ללא גג...)- זה קשר לא טוב, לא נכון.

אני חושב שזאת הסכנה בקשר רגשי.

מאידך גיסא, כפי שאמרתי- בלי רגש אין חיבור, אין קשר. קשר לא יכול להיות רק שכלי.
כי קשר זה לא רק שני אנשים נפרדים שכל אחד חי לעצמו באותו הבית, אלא שני אנשים שכל אחד מביא את עצמו לתוך הדבר האחד הזה שנקרא נישואין. ובמסגרת הזאת- כל אחד לא מבטל את עצמו, אבל גם לא מתעסק כל הזמן בעצמו כפרט, אלא בבית כשלימות אחת. בחינת 'הרגל של אשתי כואבת לי'.
לא הבנתי מה שאתה שואלחדשכאן
אתה מתאר קשר לקראת חתונה
באיזה אופן זה אמור לעבוד?
אני חושבת שהוא התכווןהודעה

לענ"ד ותקן אותי אם אני טועה,
היא אולי האם אתם מרגישים כגברים שקשר שהבחורה כביכול "מושכת" אותו כי היא לא החליטה עדיין\שהחלק היצרי כביכול לא חזק כמו אצלכם מקדם אתכם?

אני חושבת שהוא בא להציף את החוסר אונים שיש לגבר כשהוא יוצא עם בחורה כשהוא כבר רוצה חיים מלאים בקדושה ואצלה הצורך המיני כנראה לא חזק כמו אצלו כי אולי היא מקבלת את המקום הרגשי שהיא חיפשה בקשר והבחור לא מסופק בזה?
 ואולי פשוט להביע את התסכול ואיך מתמודדים עם זה כאשר יוצאים עם בחורה "בנחת" ומושכים קשרים ולא מתקתקים כדי אולי להגיע לת'כלס ולא למשוך כמו אצל החרדים נגיד ואז החלק הזה לא מתממש.

הבנתי נכון? או שגם אני הסתבכתי? @סוג'וק

אם כבר פלשתן לשרשור ברוב חוצפתכן ;) באתי להציף תפיסה ציבוריתסוג'וק

כמו שכנראה הבנת נכון

שבגישה החרדית, פחות (או בכלל לא) 'מנסים' את הגבר 

ויודעים\ות שמלאות זוגית , כולל רגשית, מגיעה אחרי חתונה

חחח סליחה, זה היה רק כי נראה שלא הבינו, הלכתי הודעה

אין כמו בנות בהבנה... אבל בפעולות... הולכות...סוג'וק
חח כל אחדד ותפקידו בכוח הודעה

לא הבנתי כלוםהפי
כנ"למזמור לאל ידי
הכוונה לקשר שגם אחרי החתונה ישאר רגשי בלבד
ללא מגע...🤨

השאלה לא מובנת בעליל... במחילה...
בוא נקצין עוד למה לאבשביל שלי
חחח... נראה שלקחת אותי כפרויקט פר"ח...מזמור לאל ידי
יפה!...בשביל שלי
לא
חחחחחחחחחהפי
ממה שאני הבנתי-מקום בעולם
הוא מכוון לסיטואציה בה ל2 הצדדים טוב,
שומרים נגיעה,
יש חיבור רגשי טוב,
והבחורה בגלל שטוב לה ואחלה לה לא 'מזרזת' את עצמם לכיוון של חתונה.
בעוד לעלם מורכב רק עם המקום הרגשי ללא הפיזי, והוא רוצה לקדם את זה לחתונה..
אההה... עכשיו זה יותר מובןמזמור לאל ידי
אם כך- אז מהי מהות הקשר?
סתם "כיף וטוב לנו ביחד"...?
להיות ידידים? הרי לכאורה מטרת קשר
בחברה דתית אמורה להיות ממוקדת מטרה לחתונה...
לכאורה לפחות
ממוקדת לא אומר שלא רוצים ל'הכיר' עוד קצת לפני שמחליטי להתחתןמקום בעולם
נכוןסוג'וק

אה הבנתיהפי
דווקא יש בזה הגיון
למה הכוונה קשר רגשי? לא ממש הבנתי...🤨מזמור לאל ידי
נראה לי שמקדםארץ השוקולד
..הללויה~
אני לא בן. אבל אנסה לענות בכל זאת~
מקווה שהבנתי אותך נכון.
אם לא, תדייקי אותי בבקשה.

קשר רגשי זה דבר חשוב!
בלי שיש רגש בסיסי לפי החתונה אסור להתחתן. ממש כך.
כי רגש זה לא דבר נרכש. או שיש רגש כלפי אדם מסויים או שאין.

וכן. רגש תורם לקשר! בגבול המותר כמובן, צריך להשים לב לדקויות.
כי אם יותר מידי מתעסקים ברגש אפשר ליפול בנגיעה ח"ו.

אבל כן. זה מקדם אתכם לחתונה.. זה שלב חשוב והכרחי בעיני~
וזה נפלא לדבר רגשות. שימו לב אבל שלא *רק* לדבר רגשות.

בהצלחה~
דעתי היאיהלי:)
שיתכן שאתה מדמיין שהבחורה שלך אוהבת להתבוסס במקום הרגשי במקום לעבור לשלב הבא, יתכן שהבחורה לא מספיק פיתחה רגשות מספיקים כלפיך או שהיא מתלבטת בנוגע לקשר עצמו מסיבות שונות כמו למשל חוסר ביטחון בנוגע להתאמה ביניכם,דבר מה שמטריד או מפריע לה בקשר או בך, פער בין מה שהיא רצתה למה שיש בפועל ועוד.
זה שאתה מוכן לעבור לשלב הבא לא אומר שגם היא צריכה להיות מוכנה, כל אחד בקצב שלו.
אני מקווה שלא התנסחתי חריף מדי..
מניסיון אני יכולה לומר לך שיש דברים שלא אומרים לבחור כדי לא לפגוע בו,כל מיני לבטים מתמשכים בינך לבין עצמך..הבחור יכול להיות בטוח שהוא קורא את כל התמונה וזה לא נכון.
תדברו על זה בלב גלוי.
כולכם אומרים דברים נכונים, בתוך התפיסה, שאני מערער על בסיסהסוג'וק

התפיסה הפחות מוצלחת בציבור הדת"ל שהיא כנראה חידוש של דורנו הטרוף

בסיס השיטה שאני מערער:

לא יתכן לבדוק ההההכל שיהיה מושלם לפני חתונה לפני חיי חומר

חילונים בודקים הכל כולל חיי חומר, חיי הווה משותף מחוץ למוח

חרדים לא מנסים לבדוק ההההכל (רגשי וכו) , כי אין חיי חומר וכו. בודקים נתונים, רואים פוטנציאל ויאלה, בוטחים, מאמינים, בלי פסיכולוגיות שהורסות את הנפש ובעיקר בחורים שלא יכולים להגיע לרמה הפסיכולוגית הנשית ולספק אותם רגשית בחיים נטולי חומר והווה, ובנות נשארות לבד,

התוצאה רווקות מאוחרת

זאת אפשרות נחמדה להמשיך לנסות ללמד חתול לנבוח

אולי היכללתי והגזמתי אך בטוח שאתם מבינים את הנקודה

אתה צודקחדשכאן
ועד גבול מסויים
לא מבין איך מתוך זה הגעת למה שכתבת למעלה..
בהחלט יש לבחון למה בציבור החרדי זה עובד ובד"ל לא. ויתכן ויש סיבה ויתכן באמת שהמודל החרדי מוצלח יותר.
מוסיף:חדשכאן
אחרי מה שנוגע כתב, מבין יותר את הדברים שלך.
בהחלט זו נק' מעניינת והיא נראית גם נכונה.
בכ"ז חושב שגם בנות כמהות למגע הזה כשיש רגש.
כמובן שאי אפשר לבדוק הכולהשתדלות !
אבל צריכים להיות בטוחים במשהו. לבחור אדם שיחיה איתנו את כל המשך החיים שלנו זו החלטה לא פשוטה ואי אפשר פשוט לזרוק את עצמנו לתוכה.

למה אתה מתכוון כשאתה כותב שחרדים רק בודקים פוטנציאל? איך אפשר לבדוק פוטנציאל, במה זה מתבטא?

נשמע קצת כמו תסכול מחווית הדייטים... וזה בסדר, לרובנו זה קורה.
שאלה יחידה מתוך הבנה שכרגע החיים אינם מלאים ואינם יכוליםסוג'וק

להיות מלאים:

מתוך כל מה שאת כבר יודעת ומרגישה:

האם תלכי איתו לאי בודד ?

זהו

האם אתה יכול לענות על השאלה הזאתהשתדלות !
עוד לפני שאתה פוגש אותה?
אחרי רק דייט אחד?
אחרי שבוע?
פגישות בודדותסוג'וק

גם דתיים יודעים לענות עליה מהר, אך בכל זאת ממשיכים ניסויים על בניאדם

ולמה לא על ההתחלה? לפני הפגישות הבודדות האלו?השתדלות !
כי צריך מציאת חןסוג'וק

לא צריכים להיות בטוחים בכל מה שהולך להיות לנצח

בשביל זה יש אלקים

אז למה שלא תבקש תמונה לפני ותחליט?השתדלות !
למה להיפגש בכלל?
נו מה את מנסה???סוג'וק

לגרום לך להבין שגם אתה לא מחליט ברגע...השתדלות !
משהו גורם לך לבחור או לא לבחור בה, ואתה חושב על הקשר לפני שאתה מחליט.

גם היא בן אדם, גם היא חושבת על זה. אולי יותר לאט ממך אבל אין קשר לזה ללחפש מושלם.
המוח שלך עובד יותר מדי. זמן לשנצסוג'וק

חחח סהכ מנסה להסבירהשתדלות !
זה נשמע מסובך מה שכתבתי?
ה' מזווג ודואג לחיים. תרפי. מנוחה נעימהסוג'וק

לא תומכת בגישה הזאת.השתדלות !
אולי ד' גם יביא לי בגדים ואוכל מהשמיים...

יש להשתדלות שלנו ולמעשים שלנו בעולם הזה חלק בלתי נפרד מעבודת ד'. אנחנו צריכים לכוון לרצון ד' במעשים שלנו.

מעולם לא שמעתי אדם שסיפר שהוא פגש מישהי והוא שמע בת קול שאומרת לו שזה הזיווג שלו...
לנו יש את הכוח לבחור, והקב"ה משרה את שכינתו בבחירה שלנו.
הקב"ה לא עובד אצלך. את עובדת אצלוסוג'וק
אין לנו שמץ השגה אנושית בחיים האמתיים האלקיים
בשביל זה צריך לעבוד...השתדלות !
חחח טוב זה כבר גלש לנושא אחר.

ניסיתי להסביר לך, אבל לא משנה.

המון בהצלחה!
תני לגבר להשתדל עבורך. נשים צריכות להיות אציליותסוג'וק
מקור?advfb

או שזה מובן מאליו וכבר כולם יודעים שככה זה? 0_0

>>סוג'וק

"המכין מצעדי גבר"

"שעשני כרצונו" לנשים

"תפארת אדם לשבת בית" (ישעיה)

רד"ק:

תרגם יונתן כתפארת אדם כתושבחת אתתא למתב בביתא כלומר כמו שהוא תפארת האשה שתשב בבית שלא תצא לחוץ 

מספיק?

ממש לאadvfb

לא כתוב שהאישה תסמוך על ההשגחה שתמצא את זיווגה ללא מאמץ או השתדלות.

לא רואה קשר בין המקורות לטענה. 

אה התכוונתי יותר לעניין הדאגה לעתידסוג'וק

נשים יותר טובות בענייני הווה. לאשה יש ה של הווה (בינה)

גברים דואגים לעתיד ולנצח. לאיש יש י של עתיד (חכמה וכתר)

זה רעיון עמוק

אם מישהו מזניח את האות שיש רק לו, (ואולי מנסה להשיג או להתעסק באות של השני\ה)

אז או שנשאר "אש" (מתח, דינים...),

או שכבר לא צריכים את השני\ה

ככל שדבר עמוק יותרadvfbאחרונה

קשה לבסס ולהוכיח אותו. 

זה לא אומר שהוא לא נכון

אבל זה בהחלט מקשה לון על זה ככה אם אני לא לוקח את ההשלכות שאתה עושה על פי הנחות יסוד כאלה. יכול להיות שאיפשהו מהשלב של הננחות עד ההשלכה אפשר להסתכל אחרת.

אז..השתדלות !
א. מה הקשר לגבר? דיברנו על עבודת ד'.
ב. אציליות שנדרשת ממני כנראה בתור אישה כמו שטענת לא סותרת או מונעת את יכולת הבחירה שלי להחליט את ההחלטות שלי בעצמי.
כשאנחנו רפויים אנחנו יותר בטוחים ונינוחיםסוג'וק

כמובן לגבי העתיד גם

בית זה מנוחה

היית גם ממליץ לבת שלך או אחותךיהלי:)
להרפות ולזרום עם הגבר שרוצה אותה רק כי הוא רוצה אותה ולמחוק את רצונה או מה שמונע ממנה לרצות אותו כמוהו?

הייתי רוצה להאמין שהתשובה שלך שלילית.

מה קשר???סוג'וק

מה שנאמר זה שאם תשובתך לשאלה "תלכי איתו לאי בודד?" היא כן , זה מספיק

שם ב"אי הבודד" כבר לא יהיו לך ספקות שיש לך לפני חתונה. בתנאי שבאמת תייצרי איתו אי בודד

ההרפיה היא לנחת שלך, לקב"ה, לא לגבר

מוכנות ללכת לאי בודד ממש לא מספיקה.יהלי:)
אני הייתי הולכת בכיף עם המון אנשים, מסתדרת עם רוב האנשים בחיי גם בעולם הדייטים, רוב בני האדם טובים ברוך ה'.להתקע על אי בודד עם בחור לכל החיים זה עניין אחר לגמרי.
טוב, את לא מתאימה לתפיסה הזו. מאחל שתסתדרי בתפיסתךסוג'וק

השאלה המנחה הזו לא משקפת טוב את העקרון שלונוגע, לא נוגע
הוא פשוט מדבר על כמה נקודות כלליות (שחלקן קיימות גם אצל הרבה בנים)- עודף חשיבה. ניתוח בלתי פוסק של מציאות. הדחקה תת מודעת של הרצון למגע ונסיון להשלים בדרכים אחרות את החוסר במלאות רגשית.

המשותף לכל הדברים האלה זה שלא נותנים מספיק מקום לחוויתיות. של האני בכלל ושל הקשר בפרט.

שירת מלאך דיברה על זה לא מזמן. משעה ושבע דקות בערך

ההרפיה שהוא מדבר עליה (למיטב הבנתי) נכונה לשני המינים. ואין סתירה בכלל בין השתדלות להרפיה.
השתדלות היא הכלי דרכו ה' שולח את השפע שנוצר ע"י הבטחון, ששורשו בהרפיה.
הוא רק מחלק ברמת ההשתדלות הנדרשת בין גברים לנשים. אפשר להסכים או לא להסכים, אבל בכל אופן זו לא הנקודה העיקרית של השרשור.
תודה על ההסבר,יהלי:)
הדברים כפי שהצגת אותם מקבלים נופך יותר הגיוני ולטעמי גם יותר מורכב וקרוב להיות נכון.אני רק לא בטוחה שלזה התכוון סוג'וק,
הוא פנה לנשים שבינינו. חוויתיות תהיה בהמשך השאלה עם מי אמורה להעסיק לפני .מטבע הדברים אנחנו נבחן את המציאות אך ורק עם הכלים הידע והכוחות שיש בזמן הנוכחי,אין אפשרות לבחון דברים בכלים שאין לנו..
לא הצלחתי לראות את הסרטון,תודה על ההפנייה,אולי יתאפשר בהמשך.
זו גם כוונתו של סוג'וקנוגע, לא נוגע
וחוויתיות פה הכוונה למשהו כללי הרבה יותר.
דוגמא מוקצנת לכך זה ילד (מבלי להתחשב בזה שילדים אוהבים לדמיין). הוא חי בהווה, בלי חשבונות. פשוט חי את החיים. לא מפחד לכאוב, מחפש הנאות למרות שאחרי שההנאה נגמרת יש באסה.

בסרטון היא מדברת לדוגמא על לא לחשוב ולבחון את הקשר בתחילתו. פשוט להכיר. לתת עשרה ימים (אם זה לא משהו שברור שלא). לא לתת למחשבות ולספקות לנהל אותנו (במילים אחרות-להסתכל על זה כאילו באים סתם להכיר אדם).

לגבי בחינת המציאות- רצון למגע הוא צורך טבעי. מדובר על מקרים של צורך שהודחק וכדומה. ככה שזה להיפך, מי שלא מרגיש את הצורך הזה ובוחן קשר, הוא זה שחסר לו כלי מרכזי בבחינה.
החטא הקדמוןסוג'וק

"והייתם כאלקים יודעי טוב ורע", רש"י: 'יוצרי עולמות'

ואחכ: "הנחש הישיאני" רש"י: 'במחשבה ומרמה'

התעסקות בעתיד דמיוני (המדמה אינו אינטואיציה!)

במקום להנות ממלאות בהווה, לאכול מכל עץ הגן ומעץ החיים הנצחיים

הגאולה היא ב"לעתיד לבוא", דהיינו השלכת העתיד המוחי ולתת לעתיד לבוא בברכה ושמחה

[דמיון של ילדים אינו דווקא ממקום של מדמה ודאגה כמו מבוגרים אז הוא פחות נורא]

אלה דברים פשוטים בעיני,יהלי:)
הנאה נוצרת מנוכחות בהווה, אין סתירה בין זה לבין בחינת קשר בכובד ראש מתוך מודעות עצמית ושיעור בדעת מה יהיה טוב לשני הצדדים לטווח הארוך.
יש קשרסוג'וק

כי החיים בפועל אינם בעתיד. כשתהיו ביחד בנחת בביתכם, לא תהיו עסוקים בעתיד

כך שעודף העתיד וחוסר ההווה לפני חתונה - זו אשליה והדחקה

לפי דבריך אפשר להתחתן עם כל אדם שנייהלי:)
ואולי יותר מזה אם יש לך כישורים חברתיים בסיסיים.
ממש לא. נצרכת מציאת חן לחיים שלמים בהווה נטול עתיד מוחיסוג'וק

מציאת חן ויאללה חתונה.יהלי:)
נהדר.
בדיוק. תקציני תמיד, טוב?סוג'וק

זה לא מה שאתה כתבת?יהלי:)
הדרך לזלזל בתפיסה הנוכחת והבוטחת בה' אינה דרךסוג'וק

נראה לי שזאת הנק' שאתה צריךיהלי:)
להיעזר בדובר שלך.
אין סתירה למי שיודע לתת פרופורציותנוגע, לא נוגע
מה שכן ברור, שיש המון נתונים חסרים (הרי לא חיינו עם המדוייט) שמטבע הדברים יוצרים חששות. בחינה שכלית מדוקדקת ונסיון להשלים נתונים חסרים ע"י היקשים וכדומה בכל מקרה לא ממש יצליחו , ולכן הפרמטר העיקרי זה מציאת חן, שבד"כ נוצרת כשיש התאמה בדברים המרכזיים החשובים ובמראה.

אגב אני חושב שבשרשור שפתחת היום רואים דוגמא לנידוננו.
מסכימה.יהלי:)
אני חושב שצריך לקחת את התתי סעיפים שציינת ולדבר עליהםסוג'וק

עודף חשיבה.

ניתוח בלתי פוסק של מציאות.

הדחקה תת מודעת של הרצון למגע

ונסיון להשלים בדרכים אחרות את החוסר במלאות רגשית.

תקבע איתי פגישה לגבי מינוי לדובר. התקבלת

לדעתי במקרה מצאתיהלי:)
מאחורי מי להסתתר חח
דמיון נפלא. כבר הבנו שאת בדעת 😋סוג'וק

להיפך.. אני למדתי את זה ממנו פעםנוגע, לא נוגע
יאלה אולי נעבור לערוץ שיותר מעריכים?סוג'וק

אין מה להתרגש.. ציניות וזלזול זה בסה"כ מנגנון הגנהנוגע, לא נוגע
כיפת ברזל קטן עליהןסוג'וק

מה דעתך להגיב עניינית לתתי הסעיפים?סוג'וק

שאלת שאלה בפתיחה ואני חושבתיהלי:)
שהתשובה לשאלה זה מה שאתה מציע- להתרכז בהווה ולהינות ממנו, לא לחשוב על עתיד.כשמרוכזים בהווה ונהנים ממנו ממילא יהיה פוטנציאל התפתחות טבעית בריא גדול יותר של קשר בין איש לאשה מלדחוק את הקץ.
אם מגיעים למקום שבוחנים קשר זה רק (לפחות לדעתי) אחרי שנוכחים בקשר אחרת ממשיכים הלאה ולא מתעכבים.
לגבי הסעיפים, כל אחד צריך להכיר את עצמו ולבדוק אם יש אצלו חריגות, אם יש חריגה צריך לטפל.
לא הבנתי את הסעיף האחרון..
אז תנוחהשתדלות !
תרפה מהבחורה...
היא לא חייבת להחליט עכשיו. כשהיא תרגיש שיש לה החלטה היא תשתף בה.
לפעמים בזה שאדם משתדל יותר מדינוגע, לא נוגע
הוא דווקא חוסם. כי הוא מקובע למשהו מסויים ולא משתחרר לתת לה' לתת לו.
ובדרך שאדם רוצה לילך וכו.

אם סומכים על ה' בודקים ברמה סבירה. ואגב, זה לא קשור דווקא למושגים של השתדלות ובטחון. לפעמים עודף ידע וחשיבה גורם לבעיות מהסיבה הפשוטה שלא משנה מה יהיו קונפליקטים בזוגיות מעצם החיים המשותפים של שני אנשים שונים משני מינים שונים. רק שאם אתה מודע לדברים זה מפריע לך כבר מעכשיו בבחירת בת הזוג ואז אתה מנסה לעבוד על זה כדי שזה לא יפריע וממילא מתעכב יותר ונוצרים קשיים נוספים וכו.
צריך להבין (ואני אומר את זה לעצמי בעיקר. אבל באמת..) ולחיות בתפיסה שחיים בלי זוגיות זה חיים בע"מ. לא רק בגלל סבל וכדומה אלא פשוט בגלל שזה לא אורח חיים טבעי של אדם. אדם נועד להיות בזוגיות. בלשון מהר"לית, חיים לבד זה יציאה מהסדר וכל יציאה מהסדר לא תחזיק. לא צריך לחפש סיבות למה כי זה פשוט הטבע של יציאה מהסדר. זה האמא של כל הסיבות הטבעיות. כשמבינים את זה הרבה קשיים אמורים להתפרק או לפחות להתרכך.
פשוט צריך לא לחשוב ולחשוש יותר מדי.

אז מעכשיו את- הרפיה !
איזון זה כל הענייןהשתדלות !
זה שאני אוהבת נחת לא מונע ממני להשתדל, ולא לחכות שהכול יקרה מעצמו.

הפותח כתב את נקודת המבט שלו, ואולי של עוד כמה גברים, על דברים שמובילים לתסכולים מחוסר ההתקדמות של הקשר.
כשנתבקשה דעה של בנות, הבעתי את דעתי.
כנראה זו דעה שקשה להבין אותה, וזה מראה עד כמה השוני הוא גדול בין המינים.
במקום להילחם בדעה הזאת ולומר לבחורה- יאללה תחליטי אני כבר החלטתי, כדאי להרפות. לכבד אותה ואת ההחלטה שלה לא להחליט עדיין. אחרת הכול הולך.
בוודאי שלמעשה לא דוחקיםנוגע, לא נוגע
ומה שהצגת מובן לחלוטין.

הוא פשוט הציף פה בעיה ומה נראה לו הפתרון שלה לתועלת הכלל.

אף אחד לא טוען שצריך לחכות שהכל יקרה מעצמו. פשוט צריך לדעת כמה להשתדל/לחשוב. וגם מבחינה פרקטית עודף חשיבה יכול סתם ליצור תסבוכים.
השאלה היא מי עומד בצד הזההשתדלות !

לא ראיתי שהוצע פתרון... הבעיה הוצגה כלפי גברים, ואילו בשורה תחתונה המסקנה היא- בנות, אל תחשבו, אתן פוגעות בעצמכן וזה מעצבן את כולם.

כמה להשתדל/לחשוב- אם אנחנו מדברים כאן על הבחורה, שהיא לא אני ולא אתה ולא פותח השרשור, אין לנו שום דרך לדעת אם היא נמצאת בעודף חשיבה.

הנקודה שאני ניסיתי להעביר, ללא הצלחה, היא שגם בנות חושבות לפני שהן מחליטות. כמו שגברים לא ירצו לחיות את חייהם עם כל אחת. זה כנראה בקצב שונה, כנראה עם שיקולים שונים, אבל אין עניין לפסול את הרצון של הבחורה לשקול את הנושא בדרך שהיא רואה לנכון. ולכן גם אי אפשר לקפוץ למסקנות. כי אנחנו לא היא.

וכאן אפשר להסכים- שבנקודה הזאת זהו, להרפות. עשינו את שלנו, אנחנו החלטנו, מה שהיא תחליט לא נתון לנו בידיים, אז ניגש לעניין ברוגע, בהבנה, ניתן לה את הזמן שהיא צריכה.

אני ממש מסכים עם הלך הרוח של דבריךadvfb

אם למישהי יש התמודדות אישית שמשפיע על הזוגיות איתה אפשר להעלות את זה בצורה פתוחה ורגישה. מעבר לזה - החלטה שלה. ככה גם אם זה בצד של הגבר.

לא מבין איך הגעת לזה שהמסקנה היאנוגע, לא נוגע
"בנות אל תחשבו..".

עם כל הכבוד, לאנשים פה יש טיפה נסיון והם גם לא טיפשים. אף אחד לא חושב שבנות לא חושבות לפני שהן מחליטות.

לקחת את הדברים למקומות שלא קשורים בכלל לכוונה שלו.

ושימי לב שהוא לא אמר לומר את זה לבחורה. אלא כתב את זה פה כהצגה של בעיה כללית ורצון לדון בה. ואת לקחת את זה למקום של בחורה שאמרו לה דבר כזה ונפגעה.
ככה הגעתי:השתדלות !
"לא יתכן לבדוק ההההכל שיהיה מושלם לפני חתונה לפני חיי חומר".
מי אמר שהיא בודקת מושלם? יש כאן ציפייה להחליט כאן ועכשיו, אין מה לחשוב על זה יותר מדי. תעני על שאלה פשוטה ויאללה מתחתנים.

אני יודעת שהוא לא אמר את זה, הדברים שלי מכוונים לתפיסה. לא לקחתי בכלל למקום הזה, כי זה די ברור..
לדעתי זה רק פריקת תסכול והקצנה. הפואנטה פה היא אחרתנוגע, לא נוגע
להסביר למה חשיבה לא תפתור את כל הבעיות. וזה כמובן נכון לאו דווקא לבנות.

נראלי שמיציתי.. יישר כח
מעניין איך משרשור שנועד לבנים בלבד זה הפך לשרשור שהרוב בונוגע, לא נוגע
בנות..

זה כמו יט כסליו בנייני האומה תורת חבד לבני הישיבות
כיבדתי עד כה את הכותרת.. אבל כבר פלשו (קורץ)מיונז

רק להגיד שיש אמת בדבריך. לא מסכימה על הכל אבל יש אמת ובאמת צריך לשים לב שלא עושים סלט בין הצרכים השונים.

כן חשוב לי שתבין שזה שקשר הוא ארוך זה לא מכוונה רעה או ניסיון להזיק למישהו.

יש פה דרכים שונות וקצת הפוכות באיך קשר נבנה.

לגבי מה שאמרת על זה שלנשים יש פחות צורך. אני מסכימה עם@חדשכאן.

זו טעות בסיסית בעיניי שאני מקווה שכל מדריך חתנים מבהיר אותה לחתנים. נשים רוצות מגע נקודה.

הנקודה היא שאצל נשים רצון למגע מגיע על בסיס של קשר נפשי וחלק בסיסי מבחינתה זה להרגיש קירבה נפשית אליך, לפני המגע וללא קשר אליו בהכרח.

מטבע הדברים, לקשר נפשי לוקח יותר זמן להיבנות.

מה שבטוח - לא להלחיץ. זה הדבר האחרון שייצור רווחה נפשית וביטחון אצל הבחורה.

וספציפית בנושא הזה, (עגבניות עגבניות...) אני חושבת שבאמת העבודה פה הרבה פעמים על הבנים, לאגור סבלנות ואורך רוח, כי לה אין כל כך אפשרות לשים את הלב על מהירות כפולה ולצפות שיתפתח רגש וביטחון על אוטומט.. זה לא עובד ככה.

ובסוף זה גם בשבילכם, הרי אתם לא רוצים להתחתן עם מישהי שלא בשלה להתחתן איתכם.

קיצר חתונה זה ניסים. בחיי.

הכנעה, הרפיה, השלכה, יציאה מהמוח - יוצרת נסיםסוג'וק

מתלבטת למה התכוונת-מיונז

לזה שבקשר ארוך אין את כל הנ"ל? כי כאילו זה שממשיכים וממשיכים נתפס בעיניך כחוסר הרפיה ויציאה מהמוח?

או שהתכוונת למה שכתבתי, שכשלצורך הדוגמא הבחור מרפה ומשליך וכו אז יש ניסים?

>>סוג'וק

"הנקודה היא שאצל נשים רצון למגע מגיע על בסיס של קשר נפשי

וחלק בסיסי מבחינתה זה להרגיש קירבה נפשית אליך, לפני המגע וללא קשר אליו בהכרח.

מטבע הדברים, לקשר נפשי לוקח יותר זמן להיבנות"

על תפיסה זו בדיוק אנחנו מדברים

היא לא אפשרית להמון בנים לפני חתונה

והיא מוגזמת מצד הבת, במובן שאחרי חתונה הצורך הזה כבר יתמלא ממילא בדרך אחרת, הרמונית יותר, טבעית יותר

יש כאן אלמנטים שהגיעו מהעולם החילוני שמורח קשרים לפני חתונה, אך הגיעו עם הדחקת המגע, שאצלם אינו מודחק.

לא אפשרי לזה בלא זה, בוודאי בשפה הגברית

זו הבעיה

כשזה הגיע מהעולם החילוני, זה הגיע באיצטלה דתית רוחנית, פושרתסוג'וק
עבר עריכה על ידי סוג'וק בתאריך א' בשבט תשפ"א 21:09

הכוונה לאותה הדחקה עם מריחת קשרים 

לא נוגעים, כי אסור הלכתית

נו נבדוק רק עוד קצת, יכולים להתאפק

הבעיה מתחילה שהאיצטלה הופכת להיות רגשית (ונטולת מגע) ובכלל לא פושרת!! רוצות בסיס נפשי איתן לפני חתונה

עכשיו ה'לא נוגעים' הפך ל"כי עוד לא מוכנים רגשית"... אין הלכה כזו ואין דרך כזו בטבע!

התוצאה סבל לבנים וגם לבנות

וצורך ב"נסים"...

למה מחקתסוג'וק

חשבתי בטעות שהגבת לייהלי:)
את מבינה?? בני אדם חושבים בטעות ! והרבה...סוג'וק

"לבד ראה זה מצאתי אשר עשה האלהים את האדם ישר והמה בקשו חשבנות רבים"

(החכם באדם)

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יש לך עבודה רגשית לעשותמשה

גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.

אחרי שתעשה אותה

אתה תראה פלאים. מבטיח.

מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי

ואיך עושים עבודה רגשית? 

תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשה

אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).

זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb

במישהי כזאת או אחרת.

היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?

כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך

בודאי שיש לכאב שלך מקום.

זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.

זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.

אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה. 

מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.

מקדיש לך את שורות השיר -

"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי

וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"

בסוף אתה לא צריך את על הבנותתפוחית 1

אלא רק אחת

והאחת שלך תתחבר לאופי שלך..

ברור שזה מאכזב ממש. אבל אל תסיק מזה מסקנות מייאשות עליך 

ואוו אחי, משתתף בצערךדרייב

לצערינו העולם הזה עדיין לא טהור.. ואנשים טובים כמוך פעמים רבות נופלים בין הכיסאות ולא זוכים להערכה הראויה. אהבה אכפתיות ורגישות אלו תכונות טובות שלא נמצאות אצל כל אחד!

אך במציאות הזו, נשים מעדיפות ונמשכות דווקא לגבר חזק ומוביל יותר מאשר גבר אכפתי שרוצה בטובתן.. יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמקורן מהגו'נגל והטבע החייתי.

מהסיבה הזאת ישנם נשים שמתאהבות דווקא בגברים רעילים ואפילו פושעים, שלא סופרים אותן ויחליפו אותם כמו גרביים...

לא משנה כמה התקדמנו ומעמד האישה כיום מכובד מאי פעם, נשים עדיין מחפשות ביטחון מגבר.

וגם אתה כאדם טוב ואימפתי, יכול לנסות להשתפר בתחום הזה. מתוך הבנה שזו הטובה הגדולה שאתה יכול לתת  לאישתך העתידית בעז''ה שתאהב ותעריך אותך!

לכן בתחילת קשר מומלץ לבוא, על אף כל החששות, והרצון הטוב לשיחה חופשית ורגישה, דווקא להיות יותר מאופק ויציב. לא לשדר נלהבות או התעניינות גבוהה מדי. לאחר שהאישה תראה את יכולותיך, לנהל קשר ושיחה, היא גם תרצה לראות את הצדדים הפנימיים שלך יחד עם החששות והקשיים.

מצרף סרטון שלמדתי ממנו הרבה, ובכללי ירון ויסברג הוא אלוף בתחום. ממליץ לכולם בחום!😉

אהלן אחשפלות רוח
עבר עריכה על ידי שפלות רוח בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 1:37

קודם כל רק רוצה לשתף שגם אני בחור רגיש, כלפי חוץ זה לא נראה ככה בכלל בכלל בכלל, אבל בפנים אני ובעיקר הקרובים אליי יודעים את זה, כשהייתי קטן הרגשתי את התחושות האלו של "אני לא מספיק גבר" היום אני יודע שזאת אחת התכונות החזקות שלי, אני יודע לזהות אנשים וסיטואציות, ממש להבין מה הם מרגישים ולמה וגם מה להגיד או לא להגיד. וגם בפגישות וקשרים זה משהו שלא רק עוזר לי, אלא ממש מוביל אותי בקשר, אתה יותר מכיל יותר יודע איך לגשת מה לדבר ואם בכלל צריך לדבר או פשוט לשתוק ולהקשיב, וזאת תכונה שלהרבה מאוד גברים פשוט אין, שמעתי כמה פעמים מנשים שיש לי אינטילגנציה רגשית מאוד גבוהה ושהן אהבו את זה מאוד, אני מאמין שאני ואתה דומים בזה.

עוד עניין, ככה השם ברא אותך, והוא לא עושה טעויות, שמעתי מרב מאוד חשוב, שמה זה "חנוך לנער על פי דרכו" ? מה הכוונה?

אז הוא פירש בצורה כל כך פשוטה ומדהימה, נניח פלוני קיבל ילד עם תכונות של אסרטיביות מנהיגות וכו שבילדות אצלו באות לידי ביטוי בחוסר שקט הוא כל הזמן קופץ רק משתולל כי יש בו תכונה שהשם טבע בו להנהיג ולהוביל והוא כרגע ילד, אין לו מושג מה לעשות עם הצורך הפנימי הזה אז הוא מתפרץ החוצה בצורה כזאת, ואם אנחנו בתור הורים נבוא ונרגיל אותו לשבת ולשתוק ולא לקפוץ ותפסיק לזוז כל שניה ושב בשקט וכו וכו, נעלה לשמים אחרי 120 והשם ידון אותנו על זה, "מה עשיתם לבן שלי? נתתי לו תכונות מנהיגות כי התיקון שלו בגלגול הזה היה להוביל אנשים, להוביל מיזמים, להוביל פרויקטים, להוביל דברים, להזיז אנשים לא משנה מה, היה לו ייעוד מסוים שהחינוך הקלוקל שלכם הרס את התכונות שהיו צריכות להביא אותו לייעוד שלו".

וכן לגבי ילד רגיש, הורים שינסו לעשות ממנו גבר גבר, ואסרטיבי וכו, זה לא שייך, הילד הזה יש לו ייעוד ספציפי שבגללו הוא נולד עם תכונה חזקה של רגישות, הוא צריך לטפל באנשים, לעזור לאנשים על ידי זה שהוא מרגיש אותם ומבין אותם ואתם בתור הורים הרסתם אותו וכל הנשמות שהיו צריכות בגלגול הזה להיעזר בו ולעבור דרכו לא קיבלו את העזרה שלהם רק כי חשבתם שאתם יודעים יותר טוב מבורא עולם וניסיתם לשנות את התכונות אופי של הילד.

ובנימה אופטימית זו דוד, היא הפסידה קצת הרבה. וכנראה שבאמת זה לא נכון לה, אבל זה לא אומר שאין מישהי בחוץ שזה הכי נכון לה בעולם וצמאה לזה, ואל תתייאש מזה שהיא אמרה שאתה מה שהיא מחפשת אבל החליטה לסיים בכל זאת, אחדש לך, אתה לא מה שהיא מחפשת. והיא לא מה שאתה מחפש.

מה שאני מנסה להגיד זה שתקבל את זה שזה מי שאתה, כי ככה השם החליט והוא לא עושה טעויות, מי יודע מי צריך להנות מהתכונות שלך אולי הילדים העתידיים שלך, אולי אשתך, אולי קודם כל אתה בעצמך, וגם נראה לי שכשתהיה מי שאתה ותרשה לעצמך להיות עם האופי שלך בלי להלקות את עצמך זה יעשה רק טוב.

תחייך אח שלי השם איתך (:

שאלה קטנהפצל"פאחרונה

"בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה"

דיברת איתה על זה?

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפיאחרונה
ומנגד משדרים נחת נעימות
קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בסדר גם אתה רשמת שטויותהפי

קשה להתייחס לזה ברצינות

לגבר מותר לאישה אסור ..

נו באמת

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לא יודעתהפי

בערך איך שאתה מתמודד עם החיים

או שזה זר לך

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov

לא פוסלים על זה, לפני פגישה.

...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה