סליחה על השאלה...אנונימי (פותח)
בס"ד
אבל הייתי חייבת לשאול מישהו.
יש לי חיים יפים, באמת! ב"ה.
אבל אני רוצה לדעת איזה משמעות יש לחיים שלי.
לקיים מצוות?
ואז, להיות בעולם הבא? ומה יש בעולם הבא?
בבקשה תענו לי כי אני חייבת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

המשמעות של החיים הם לא עולם הבאהרועה
המשמעות של החיים היא שהקב"ה ברא את העולם ואותך, והוא ברא אותך כחלק מעמ"י ולכן את צריכה לעבוד אותו מאהבה.

קיום מצוות בשביל עולם הבא זה לילדים קטנים.
שלושה דברים-שיראל.
א'-זה באמת המטרה:"האדם לא נברא בעבור מצבו בעולם הזה אלא בעבור מצבו בעולם הבא,אלא שמצבו בעולם הזה הוא אמצעי למצבו בעולם הבא-שהוא התכליתי","נמצאנו למדים,כי עיקר מציאות האדם בעולם הזה הוא רק לקים מצוות..." (מסל"ש פרק א')

ב'-קיום מצוות בשביל העולם הבא זה לא לילדים קטנים אלא זה לפחותי המדרגה-להמון (מסל"ש פרק ד') -וזה יכול מאוד להיות גם מבוגרים.

ג'-ובתשובה לשאלתך-אנחנו לא יכולים לדעת מה יש בדיוק בעולם הבא,אנחנו רק יודעים ששם נקבל שכר ועונש עפ"י מעשנו בעולם הזה.
זה לא מה שהרמב"ם כותב.. אם תרצו אני אתמצתהרועה
ואתה המעיין בספר זה תבין זה המשל שאני ממשיל לך ואז תכין לבך ותשמע דברי בכל זה.
שים בדעתך כי נער קטן הביאוהו אצל המלמד ללמדו תורה. וזהו הטוב הגדול לו לעניין מה שישיג מן השלמות. אלא שהוא, למיעוט שנותיו וחולשת שכלו, אינו מבין מעלת אותו הטוב, ואל מה שיגיעהו בשבילו מן השלמות. ולפיכך בהכרח יצטרך המלמד, שהוא יותר שלם ממנו, שיזרז אותו על הלמוד בדברים שהם אהובים אצלו לקטנות שנותיו. ויאמר לו: "קרא ואתן לך אגוזים או תאנים, ואתן לך מעט דבש". ובזה הוא קורא ומשתדל. לא לעצם הקריאה, לפי שאינו יודע מעלתה, אלא כדי שיתנו לו אותו המאכל. ואכילת אותן המגדים אצלו יקר בעיניו מן הקריאה, וטובה הרבה בלא ספק. ולפיכך חושב הלימוד עמל ויגיעה, והוא עמל בו כדי שיגיע לו באותו עמל התכלית האהוב אצלו, והוא אגוז אחד או חתיכה דבש.
וכשיגדיל ויחזיק שכלו ויקל בעיניו אותו הדבר שהיה אצלו נכבד מלפנים, וחזר לאהוב זולתו, יזרזו אותו ויעוררו תאוותו בו מאותו הדבר החמוד לו, ויאמר לו מלמדו: "קרא ואקח לך מנעלים יפים או בגדים חמודים", ובזה ישתדל לקרוא, לא לעצם הלימוד, אלא לאותו המלבוש. והבגד ההוא נכבד בעיניו מן התורה, והוא אצלו תכלית קריאתו.
וכאשר יהיה שלם בשכלו יותר, ויתבזה בעיניו זה הדבר גם כן, ישים נפשו למה שהוא גדול מזה, ואז יאמר לו רבו: "למד פרשה זו או פרק זה, ואתן לך דינר אחד או שני דינרים". ובכך הוא קורא ומשתדל ליקח אותו הממון, ואותו הממון אצלו נכבד מן הלימוד, לפי שתכלית הלמוד אצלו הוא שיקח הזהב שהבטיחוהו בו.
וכשיהיה דעתו שלמה, ונקלה בעיניו זה השיעור, וידע שזה דבר נקל, יתאווה למה שהוא נכבד מזה. ויאמר לו רבו: "למוד כדי שתהיה ראש ודיין, ויכבדוך בני אדם ויקומו מפניך, כגון פלוני ופלוני". והוא קורא ומשתדל כדי להשיג מעלה זו, ותהיה התכלית אצלו הכבוד שיכבדו אותו בני אדם וינשאוהו וישבחו אותו.

וכל זה מגונה, ואמנם יצטרך למיעוט שכל אדם שישים תכלית החכמה דבר אחר זולתי החכמה, ויאמר לאיזה דבר נלמד, אלא כדי שנשיג בו זה הכבוד, וזה הוללות על האמת. ועל לימוד כזה אומרים חכמים "שלא לשמה", כלומר שיעשה המצות וילמד וישתדל בתורה לא לאותו הדבר בעצמו, אלא בשביל דבר אחר.

[לא תעשם עטרה להתגדל בה]
והזהירו החכמים על זה ואמרו (אבות פ"ד מ"ה) "לא תעשם עטרה להתגדל בהם ולא קרדום לחפור בה". והם רומזים למה שביארתי לך, שאין לשום תכלית החכמה לא לקבל כבוד מבני אדם, ולא להרוויח ממון, ולא יתעסק בתורת השם יתברך להתפרנס בה, ולא תהיה אצלו תכלית למוד החכמה אלא לדעת אותה בלבד. וכן אין תכלית האמת - אלא שידע שהוא אמת והתורה אמת ותכלית ידיעתה לעשותה.

ואסור לאדם השלם שיאמר "כשאעשה אלה המצות, שהם המידות הטובות, ואתרחק מן העבירות שהם המידות הרעות שציווה השם יתברך שלא לעשותה, מה הוא הגמול שאקבל על זה?" לפי שזה כמו מה שיאמר הנער: "כשאני קורא זה מה יתנו לי?" והם אומרים לו: "דבר פלוני". לפי שכשאנו רואים מיעוט שכלו, שאינו מבין זה השיעור, והוא מבקש לתכלית תכלית אחר, אנו משיבים לו כסכלותו, כמו שנאמר "ענה כסיל כאולתו".

[שלא יעשה אדם מצווה בשביל דבר מן הדברים]
וכבר הזהירו חכמים על זה גם כן, כלומר שלא ישים האדם תכלית עבודת השם יתברך ועשיית המצווה בשביל דבר מן הדברים. והוא מה שאמר האיש השלם, המשיג אמיתת העניינים (שם פ"א מ"ג):
אנטיגנוס איש סוכו אומר
אל תהיו כעבדים המשמשים את הרב על מנת לקבל פרס
אלא היו כעבדים המשמשים את הרב על מנת שלא לקבל פרס.

ואמנם רצה לומר בזה שיאמין באמת לעצם האמת. וזהו העניין שקוראים אותו "עובד מאהבה". ואמרו ז"ל (ע"ז יט.)
במצותיו חפץ מאוד
אמר ר' אליעזר במצותיו ולא בשכר מצותיו.
וכמה עצומה הראיה הזאת, וכמה היא מבוארת, והיא ראיה ברורה על מה שקדם לנו מן המאמר.

וגדול מזה מה שאמרו בספרי:
שמא תאמר הריני לומד תורה בשביל שאהיה עשיר, בשביל שאקרא רב, בשביל שאקבל שכר לעולם הבא, תלמוד לומר "לאהבה את ה' אלקיך" - כל שאתם עושים לא תעשו אלא מאהבה.
הנה התבאר לך זה העניין, ונתבאר שהוא כוונת התורה ויסוד כוונת החכמים עליהם השלום, ואין מעלים עיניו מזה אלא אוויל משתגע, שקלקלוהו ושיבשוהו המחשבות הסכלות והרעיונים הגרועים.

וזו היא מעלת אברהם אבינו עליו השלום (סוטה לא.) שהוא היה עובד מאהבה, ולעומת הדרך הזה ראוי להיות ההתעוררות.

[חכמים מדברים על שכר כדי לעודד שמירת מצוות]
ולפי שידעו החכמים ז"ל שזה העניין קשה עד מאוד ואין כל אדם משיג אותו, ואם השיגו אינו מסכים בו בתחילת עניין ואינו סובר שתהיה אמונה ברורה, לפי שהאדם אינו עושה מעשה אלא כדי שתגיע לו ממנו תועלת או שתסור ממנו פסידא, ואם אינו כן יהיה אצלו אותה מעשה הבל וריק. היאך יאמר לבעל תורה "עשה אלה המעשים ולא תעשה אותם" לא לירא מעונש מן השי"ת, ולא להנחיל שכר טוב.
זה דבר קשה עד מאוד, לפי שאין כל בני אדם משיגים האמת עד שיהיו כמו אברהם אבינו ע"ה. ולכן התירו להמון, כדי שיתיישבו על אמונתם, לעשות המצות לתקוות שכר, ולהינזר מן העבירות מיראת עונש. ומזרזים אותם על זה ומחזקים כוונתם, עד שישיג המשיג וידע האמת והדרך השלם מה הוא, כמו שעושים בנער בשעת הלמוד כמו שהבאתי המשל.

והאשימו לאנטיגנוס איש סוכו, בבארו להמון מה שביאר, ואמרו בזה "היזהרו בדבריכם" כמו שנתבאר באבות (פ"א מי"א).

ואין ההמון מפסידים מכל וכל בעשותם המצות מיראת העונש ותקוות השכר, אלא שהם בלתי שלמים. ואולם זה טוב להם, עד שיהיה להם כוח והרגל והשתדלות בעשיית התורה, ומזה יתעוררו לדעת האמת ויחזרו עובדים מאהבה.

וזה הוא מה שאמרו ז"ל (פסחים נ):
"לעולם יעסוק אדם בתורה ואפילו שלא לשמה, שמתוך שלא לשמה בא לשמה".

אני אשמח לתימצות...שיראל.
קראתי את הכתוב בתכלת (חוץ מההתחלה) ואני לא סותרת את זה,ברור שעדיף לעבוד את ה' ולקיים מצוות בגלל זה אבל התירוץ להמון,לפי המסל"ש פרק ד',זה השכר והעונש בעולם הבא.
תירוץ להמון זה רדוד.הרועה
ברור שרדוד,לכן זה להמון...אבל זה לא אומרשיראל.
שרע לעבוד את ה' רק בגלל זה.
צריך לעבוד את ה' כי ככה ה' אמר.קוגל ירושלמי
נקודה.

והפירושים שהגננת סיפרה לכם בילדותכם לא בהכרח רדודים.
קוגל-שיראל.
זה מאוד נחמד שה' אמר,אבל לאנשים לא תמיד יש כח לקיים את מה שה' אמר ואז יש 3 אפשרויות איך לשכנע אותם בכל זאת לעשות את דבר ה' (שלושת הדרכים כתובות במסל"ש) והדרך לשיכנוע ההמון (-הדרגה הכי פשוטה) זה דרך ההתרעה על השכר והעונש בעולם הבא.

ומה הקשר לפירושי הגננת?
האמונה שלי בעולם הזה הוא ש...האחת והיחידה!!
בסיעתא דישמיא

אני מאמניה שאני כאן בעולם בתור הבת המיוחדת של המלך,
אבא שלי נותן לי לפעמים נסיונות יש קלים יותר ויש קשיים יותר.
בנסיונות האלאה אני הולכת ללעשות משהו,
שבישבילו הגעתי לעולם הזה.
זאת המטרה שלי בעולם הזה.

כשאני עולה לשמים אחרי 120 שנה אי"ה נזכה...
אבא שלי והקב"ה בוחנים אותי,
את כל מה שעשיתי בעולם הזה ומחליטים אם אני אכנס לעולם שכולו טוב-גן עדן.
או לגינהם.
המטרה שלי בעולם היא למלאות את השליחות שלי עם המון אהבה,
המצוות והתורה שהקב"ה נתן לנו הם רק העזרה בישביל למאלות את השליחות שלנו.
ולכן כדי באמת להשתדל למלאות אותה עם כל האהבה.
ואז בעז"ה אחרי ששמלאים את השליחות בעולם מגיעים לעולם הבא-
עולם שאנו מאמינים שהוא כולו טוב.
מצטערת עם חפרתי.
שיהיה המון בהצלחה.
תגובה ---אח..
המשמעות היא - להרבות שם שמיים  (= לעשות רצון ה') - 
נקודה. 'עם זו יצרתי לי תהלתי יספרו'.

קיום המצוות - אמצעי. 'חוקים' שה' יצר וזה רצונו.
זה , מוביל אותנו לעולם הבא.

עולם הבא - כתוב בהרחבה הסבר בספר 'מסילת ישרים':
[בפרק א'.]

מה זה עולם הבא?
אף אחד לא יודע.
כאן יש הרחבה כללית (! - כמובן שכדאי ללמוד מהמקורות ששם זה יותר מדויק ומורחב) בענין -

מקוה שהובנתי. אם יש משו להרחיב , בשמחה.
בשורות טובות. שבוע מבורך לכל עם ישראל!
איזה חמודים!!! תודה שאתם עונים לי!!!אנונימי (פותח)
תאמת,אינלי מושג!Mikos.XD
נחמד לקרוא מה שכותבים,אבל לא כזה פשוט להבין ולעמוד\לתמוך בזה.
לפחות לי.

מקווה שאת הבנתD:
ע"פ מה שלמדתי עד היום...קינמון
1. משמעות החיים בעולם הזה- להידבק בה'. איך? ע"י עבודה קשה ובחירה בחיים.
יש שני יצרים באדם- יצר החיים ויצר המוות. כוח אחד שכל מטרתו להרוס הכל עד שיישאר כלום וכוח שני- לבנות וליצור. ע"י זה שאנחנו מצליחים לבחור בטוב אנחנו מתקרבים כשהמטרה היא להדבק בו- להיות דומים לו בצורה המקסימלית שנשמה מסוגלת לה. איך? קיום ההלכות בצורה מקסימלית ועבודת המידות.

2. עולם הבא- בעל הלשם כותב שלעתיד לבוא כל הרשעים הגמורים יהפכו להיות אבק לרגלי הצדיקים ועדיין הם יגידו שטוב שנוצרו משלא נוצרו... כלומר- עולם הבא זה טוב כזה, ועונג כזה שאין לנו מושג בכלל מה זה!!! אם זה מה שיקבלו הרשעים תחשבו מה אנחנו- הבינוניים נקבל....(;

3. (כאן זה יותר דעתי האישית) אמנם קשה לחיות עפ"י התורה לקיים מצוות ולעבוד על המידות, אבל בסופו של דבר- החיים של מי שחי ככה טובים יותר. אני מסתכלת על חברות שלי שלא כאלו (גם הדתיות שלא "חיות" את זה אלא סתם מקיימות מצוות..) ועל אנשים שאני מכירה מקרוב- ואין מה להשוות. זה לא שיש להם חיים טובים יותר, אלא שהיכולת שלהם להתמודד עם הקשיים טובה יותר. אני לדוג' לא יכולה לחשוב איך הייתי מצליחה להתמודד עם כל הקשיים שלי בלךי האמונה.. מזמן כבר הייתי מתאבדת...

מקווה שעניתי לך... וסליחה על האורך... 
מי שרוצה יותר בפירוט- מוזמן באישי בשמחה(;   
ואו..._חמודויינת_אחרונה
אפעם לא חשבתי על זהה...
זה ממש יפה...
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך