הכבשים הם הפתאים המאמינים לכל דברק"ש
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך א' בשבט תשפ"א 08:58

הערת ההנהלה: שרשור זה פוצל משרשור אחר וזה לא @ק"ש שטען את טענת הכבשים, אלא רק הגיב לה. לצערנו השרשור יתפתח בצורה בלתי הולמת ועל כן הוחלט לפצל את הענף הזה ולנעול אותו.

שמעדיפים לסכן את עצמם ואת סביבתם בגלל אגדות של כל מיני שרלטנים, שמשום מה עדיפים בעיניהם על אנשי מדע מסודרים ומפוקחים.

אני מוחה נגד זלזול ברבנים שמפריכים את הקורונה!מתנצל
עבר עריכה על ידי מתנצל בתאריך כ"ז בטבת תשפ"א 15:10

מי שמזלזל ברבנים, זה מי שדוחף אותם למקומות שלא רלוונטיים להםק"ש
כדי להפריך או לא להפריך את הקורונה, צריך להיות אפמדיולוג. אני לא מכיר אף רב כזה. גם אם תמצא אחד - העובדה שהוא רב לא מעלה ולא מורידה, דעתו בזה רלוונטית כאיש מקצוע.

אני בהחלט מוחה כנגד שרלטנים מהסוג של יובל אשרוב או אמנון יצחק. בנוסף לזה שהם גורמים לאנשים להסתכן, הם גם מחללים שם שמיים, בזה שאת השטויות הם אומרים כשמוצגים כ'רב'.
אתה בקיא בכל דבריהם?מתנצל

ואת הוחמר הרב שיש ברשותם? 

מראה בבירור שיש המון שקרים מאחרוי הקורונה. למעלה מ-150 מהדורות. 

העיקר שפעם ארמת לי שצריך מאוד להיזהר שלא להוציא לעז על גדולי ישראל (לגבי רבנים שהם בונים חופשיים).

הם לא מתחילים להיות גדולי ישראלק"ש
להגיד שאמנון יצחק הוא לא גדול הדור זה אפיקורסות?הָיוֹ הָיָה

אני מכריז עליך כאפקורס בגלל שאתה לא מקבל את זה שיאיר לפיד הוא גדול הדור

אפיקורס!!

יאיר לפיד בכלל לא רבמתנצל

ובטח ששום גדול מהודורת הקודמים לא כתבו עליו שהוא גדול הדור.

על *הרב* (איפה הכבוד!) אמנון יצחק שליט"א כן כתבו (אם ראית את המכתב בסרטון הראשון) עליו גדולי הדור שהוא אחד מגדולי הדור.

ואמנון יצחק כן רב?הָיוֹ הָיָה

מה הוא יודע? מה הוא למד? 

כל טיפש שמפיץ סרטונים על הגהינם נהיה רב?

אם זה גדול דור, יאיר לפיד הוא בטח תנא

רבמתנצל

יודע את הרמב"ם, למד גמרא, שולחן ערוך, מדרשים, מפרשים על התנ"ך, והרבה ספרי מוסר, השפקה, אמונה.

מוחה בזלזול. חלאס!

וכן, מי שמדל את אחרים לעשות את רצון הבורא נקרא "רב", גם אם הוא לא נסמך. עיין במסכת עבודה זרה יז ע"א לגבי רבי אלעזר בן  דורדיא. למה הוא נקרא "רבי"?  רבי יהודה הנשיא בכה על זה...

אתה מדומיין.הָיוֹ הָיָה

הוא בקושי יודע ש"ס משניות, בקושי.

תמחה עד מחר, אבל ב"ה העולם התורני והיהודי כולו יודע לברור אוכל מתוך הפסולת, ולא מעריץ כמוך כל מיני קונספירטורים גאוותנים והזויים.

ר"א בן דורדיא קשור לפה כמו הירח לגבינה צהובה

אני עוקב אחרי הרב, ואפילו הייתי מתארח בבית מדרשומתנצל

אז אני לא סתם אומר... 

בקיצר, אתה מחסידיו..הָיוֹ הָיָה

זה בסדר, תמיד ידענו שיש לו חסידים שבטוחים שהוא מושיע ישראל.

נעים להכיר

בחנת אותו?אדם כל שהוא

אמנם, אני מניח שאם הוא היה מגדולי הדור או קרוב לזה, היינו נתקלים באיזה שהיא תרומה שלו לתחום העיון והפסיקה, והיינו שומעים על תלמידי חכמים שמפנים אליו שאלות חמורות, ולא שמעתי על כזה דבר.

מאידך, כשאני שומע רב/מרצה שנותן הרצאה עממית, בהתאם לקהל היעד, אין לי בדרך כלל דרך לדעת כמה דפי גמרא הוא למד, האם הוא למד טור בית יוסף, והאם הוא מסוגל להעביר שיעור דף יומי, והאם הוא מסוגל להיות ר"מ בישיבה.

בחנת את לפיד?הָיוֹ הָיָה

אדם שהכריז על עצמו כרב, ומעולם לא עשה דברים שמוכיחים זאת.

שיעוריו כולם מלאים בשנינות מהממת, תיאטרליות מופלאה, ואיומים נוקבי כליות, אבל ידע - אין בהם.

ואתה צודק - שאין איך לדעת מהרצאה עממית מה הוא יודע, אבל נטל ההוכחה הוא עליו.

בפרט, שמדובר באדם עם דעות הזויות ומוזרות, שהספיק להתסכתך כמו ילד קטן עם אנשים שמוכרים וידועים כתלמידי חכמים ופוסקים חשובים

דוגמאות:

"עובדיה יוסף" (הגרע"י ע"ה)

"בנו איציק יוסף" (הראש"ל שליט"א)

"בנו אבריימי פפושדו" (רבה של חולון)

"חתנו בוטבול השדרן" (הגר"א בוטבול)

"חתנו מוטי" (הגר"מ טולדנו)

"מויישי שטרנבוך" (הגר"מ, ראב"ד העדה"ח)

"אבריימי רובין" (הגר"א רובין מההכשר "רובין")

"קוק" (מרן הרב זצ"ל)

"צביקי" (הרצי"ה זצ"ל) 

"בנצי מוצפי" (הגרב"צ שליט"א)

ועוד.

לגבי נטל ההוכחה..אדם כל שהוא

בשביל לייחס סמכות תורנית לדבריו - נטל ההוכחה עליו.

כדי שיהיה מותר לך לטעון כעובדה שהוא לא למד ולא יודע - נטל ההוכחה עליך.

כן? כל אדם הוא בחזקת תלמיד חכם עד שיוכיח שלא?הָיוֹ הָיָה

דברים מעניינים אתה טוען..

חשוב שוב..

לא כל אדםמתנצל

אבל מי שרבנים אחרים אמרו עליו שהוא כזה - כן.

הרי לא כל אדם הוא רב... 

אם אתה מחליט באופן חד משמעי שמשיהו לא למד משהו מסום - נטל ההוכחה עליך. כי אתה לא יכול לדעת האם רב מסוים (או אפילו לא רב) למד שמהו או לא. אתה יכול לא להסכים, ולהגיד שאתה לא יודע, אבל לא לקבוע עובדות.

לא.אדם כל שהוא

אדם שאין לך סיבה לחשוב שהוא תלמיד חכם, אינו בחזקת תלמיד חכם. ובכל זאת, אתה פשוט לא יודע האם הוא תלמיד חכם או לא, ולא יכול לנקוט עמדה נחרצת בשאלה האם הוא תלמיד חכם.

כמו שסתם אדם שאתה רואה ברחוב, הוא לא בחזקת כהן, אבל אתה לא יכול לקבוע שאינו כהן, אם לא ביררת.

זה נכון אפילו לכיוון ההפוך. 

סתם אדם הוא בחזקת כשרות, אבל, אם שואלים אותך על מישהו שאתה לא מכיר מקרוב האם הוא אדם ישר שאפשר להלוות לו או שהוא רמאי, אתה צריך לענות שאתה לא יודע.

ולמה יש לי סיבה לחשוב שהוא תלמיד חכם?הָיוֹ הָיָה

אדם סתם אני לא "קובע" שהוא לא כהן, אבל ההתייחסות שלי אליו תהיה בתייחסות החלטית כשל ישראל, הן מצד השכל והן מצד ההלכה -ש קובעת כך.

בפרט אם אני רואה אותו מסתובב בבתי קברות ומתחתן על גרושה, וד"ל.

כתבת בשרשור הזה אמירות נחרצות מאוד..אדם כל שהוא

לגבי מה הוא למד ומה לא. זה ממש לא שייך לכתוב כך על אדם שאינך מכיר.

[ומסתמא, מצד ההלכה, בדוגמא של כהן, אם נוגע להלכה מעשה ואפשר לברר, אז צריך לברר, ונראה שכך נוהגים ברישום נישואין]

נכון, ואיני חוזר מהם.הָיוֹ הָיָה

כי אדם שמעולם לא הוכיח ידע תורני, שפועל בניגוד להלכה ומשתלח בתלמידי חכמים מובהקים - בהחלט אין מקום לחוש שהוא תלמיד חכם סודי.. צדיק נסתר..

זה פשוט מאודחצילוש
הוא קלט שהוא לא ממש סלב יותר, אז המציא סיפור נחמד בהשראת סרטי אפוקליפסה, ותפס טרמפ על חובבי הקונספירציות. זה מה שנקרא "נאחז בקרנות המזבח", זה נחמד שהוא מתאים את עצמו לאופנה העכשווית, אנשים איבדו עניין בסרטונים שבהם רום מעלתו יושב ונואם על המפץ הגדול ועושה מופתים על שתולים כופרים בקהל שע"י שתי מילות קסם ממנו חוזרים בתשובה ונרפאים מסרטן. על הנזק שהוא עושה ומטעה אנשים תמימים הוא יתן את הדין, בכל זאת, עונשים בעולם הבא זה הנושא החביב עליו...
טוב אמרת, טוב מאוד.הָיוֹ הָיָה

חלק מהדברים אשר כתבת וודאי שקר. חלק אמת, אבל שי סיבהמתנצל

במקרה שאני טועה- עליך להציכ את ההוכחה שמה שאמרת - זה נכון:

לגבי הרב עובדיה יוסף זצ"ל

לגבי הרב שטרנבון שליט"א

כפי הידוע לי הרב אמנון מכבד אותם, ואפילו מביא את הפסקים שלהם.

לגבי הרב קקו לא שמעתי זלזול,

גם לא "צביקי"

הרב מוצפי. רק פעם אחד שמעת "בן ציון מספר 2". בגל שהוא החליף בדיבורו בעניין הכשרות. אבל לא "בנצי".

יש רבנים שזה מודצק לקרוא להם בשם חיבה (עיין שולחן ערוך, יורה דעה, סימן רמג, סעיף ג).

לא, הם לא.הָיוֹ הָיָה

אתה יכול להכחיש עד מחר - אבל האדמו"ר שלך, בטיפשותו, אכן התבטא כך.

לגבי השורה האחרונה שלך - יש לי חשק לומר שהיחיד שזה מוצדק זה אמנונוש עצמו, אבל אני לא אגיד את זה היות שהוא כאמור, בכלל לא רב.

מוחה בכך, אפיקורוס!מתנצל

בכל אופן, אמרתי לך שאםאתה טוען שהרב (ולא סתם רב, אלא גדול הדור) אמנון יצחק שליט"א אאמ משהו - אז זה אמרו להיות מוסרט, לא?

את הרב אמנון לא תספת על שום עוון (בניגוד לחלק מילצינים שנקראים "רבנים") שהרב אמנון שליט"א תפס אותם על החטאת הרבים (הכאלת ניבלות וטירפות, זמרים פסולים ועוד). , וועד. אותם "רבנים" עם כל התרוה שלהם אינם ראויים לתואר "רב"...

גדול הדור? מה עושה אותו גדול הדור אם יורשה לי?חצילושאחרונה
לענ"ד די ברור פחות או יותר מי הם גדולי הדור, ומעולם לא שמעתי טענה מפי אדם רציני שגם אמנון יצחק נחשב ככזה.

ואיך אפיקורסות קשורה פה? ראית כפירה באלוקים או בתורת משה? או שמא כפירה באמנון יצחק נתפבת בעיניך כאפיקורסות, ואז זה מטריד מאוד...
הוא בדעת יחידבינייש פתוח

ואני מניח שלא הראו לו את האמת המלאה

איזה אמת?מתנצל

לא טענו שהוא גדול הדורק"ש
חיזקו את פועלו כמחזיר בתשובה.

אף אחד מהם לא טעם שהוא מבין ברפואה. ובשונה ממנו, הן הרב עובדיה, הן רבני העדה החרדית והן גדולי ישראל אחרים מכל החוגים - בעניינים רפואיים, סומכים על הרופאים ולא מבזים את עצמם ואת התורה, בהמצאת קונספירציות.
קרא את המכתב טובמתנצל

והרב אמנון יצקח שליט"א לא ממציא כלום, רק חושף את מה שאחרים חשפו, ומסביר. 

החסרי קונספירטיווים אנו, שגם רבנים צריכים להתפלש בזה?ק"ש
ה'אחרים' שחשפו, נגד כל (טוב, 99.9999%) מהרופאים וחוקרי הרפואה בעולם - הם קשקשנים. עצוב שגם רבנים קונים את הלוקשים הללו.
יש הוכחות לדברים. אז?מתנצל

אם אני שומע מישהו שטוען טענות לא רציניות, ויש בדבריו..אדם כל שהוא

שגיאות חמורות והוצאת דברים מהקשרם, אני לא אטרח להמשיך להקשיב לעשרות שעות שהוא מדבר ולהיות בקיא בכל דבריו, אולי מתחבא בהם איפה שהוא איזו טענה חכמה.

^^^^ק"ש
למשל, מי שטוען נגד אלפי (אולי מאות אלפי) מחקרים חוזרים, שנעשו ע"י מדענים שונים לאורך שנים - שחיידקים ווירוסים לא גורמים מחלות - הוא שרלטן. נקודה.

ממילא ממש לא רלוונטי מבחינתי להיות בקי בכל דבריו.
מי טען דבר כזה?מתנצל

יובל אשרוב, חסידיו כאן בפורום פמפמו את זה בלי סוףק"ש
לא עקבתי אחרי הרב אשרובמתנצל

אז אני לא יכול להעיד.

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך