בטוח שזה הכי חרוש אבר.פסטל

אבל

באיזה שלב *לדעתך* נכון ומתבקש להתחיל לצאת?

כשרוצים ומבינים במה זה כרוךברוקולי

ומוכנים לקחת אחריות
פשוט ונכון.פסטל

יענו זה החלטה אישית לגמרי?

ומה אם אתה חושב שזה הרגע, וכולם מסבירים לך שלא?

יש לי חברה שבאמת אני חושבת שהיא תעשה טעות אם היא תתחתן עכשיו.

לצאת? להתחתן - יש גם צד שניברוקולי

ממה את חוששת?
שהיא לא בשלה.פסטל

שהיא 'סתם' (לא סתם. לא באה לזלזל) התאהבה במישהו, ולא באמת קולטת מה זה חתונה

היא בגיל חוקי לחתונה?ברוקולי

את יכולה להאיר את ענייה ולדייק מה את חוששת
עוד כמה חודשים..פסטל

היא לא סובלת את זה🙈 מה שהיא רוצה כרגע זה תמיכה

שלוםמבשר שלום
אין כזה דבר חרוש-הפורום נועד בשביל לשאול ולהתייעץ-לא הביישן למד.

לפי דעתי השלב נכון ומתבקש להתחיל זה כאשר מרגישים בגרות ויכולת נפשית וכלכלית לחיות בבית משלכם,הכנסה ויכולת נפשית לנהל זוגיות
שוב - אז זה החלטה אישית לגמרי?פסטל

ואם האנשים סביבך חושבים אחרת?

כןמבשר שלום
תלוי מי האנשים מסביבך-כמה הם מכירים אותך, וכמה הם בוגרים ויודעים מה זה חתונה
חברה טובה שלי. אני דואגת להפסטל

..מבשר שלום
תראי, ודאי שאת צדיקה ודואגת לחברה שלך.
את רווקה לפי מה שכתוב בכ.א.
מניסיון שלי יש לך אינטרס כלשהו-שיכול להיות שנובע מקנאה-ולכן הייתי ממליץ לעשות מה שראיתי אצל הרב'ה מפיאסצנה בחובת התלמידים בפרק תשיעי לגבי כעס על חבר.

תכתבי לה מכתב עם כל מה שאת רוצה לומר לה-ממש במילים שאת יכולה לקרוא לה-פעם ראשונה תשמרי אצלך
אח"כ תכתבי עוד פעם מכתב כזה - של מה שיש לך לומר לה ולמה זה לטובתה.
אני מעריך שהמכתב השלישי כבר יהיה באמת לטובתה ונקי מנגיעות אישיות.

בהצלחה רבה.

=אולי לא תקשיבי לעצתי, רק אני מבקש שתשקלי אותה באמת למרות הטרחה וההשקעה-זה לטובת חברתך הטובה=
חח מכירה את זה. קטעיםפסטל

לא חושבת שזה הנקודה

ואני לא בטוחה שאני צודקת. יכול להיות שהיא באמת בשלה

אחרי הכל אני גדולה ממנה לא בהרבה ואין לי ניסיון.

ובשלב הזה לא יהיה נכון לדבר איתה על זה.

פשוט מחפשת להבין איך להסתכל על המצב

חבל לפעמים שהעולם לא שחור לבן😵

בואי נשאל ככהחצילוש
למה את חושבת שהיא לא יכולה להתחתן כרגע? ככל שתדעי לדייק בעצמך, תדעי לדייק לה את מה שחשוב. השאלה אם באמת יש ממש בדברים...
כותבת מאהבה ולשם שמיים♥פסטל

היא רגשית מאוד, לטוב ולמוטב. פועלת באימפולסיביות טיפה ילדותית. יכול להיות שאחרי ההתלהבות הראשונית ימאס לה מהר מאוד מאוד מאוד. ויש לה גם נטייה לתלותיות.

יש לך דוגמא לגבי האימפולסיביות?חצילוש
יש מישהו שמעורב בעניין הקשר? מורה מהאולפנה? ההורים שלה? יש משהו ספציפי לגבי ההתנהלות שלה עם הבחור שנראה לך פסול? כשאת מנסה להאיר את עיניה על דברים בעניין הזה, איך היא מגיבה?
סליחה על הפיצוץ בשאלות, מנסה להבין את הסיטואציה😘חצילוש
מעורבים. הורים ומשפחה ועוד דמויות. לאידעת אם דואגים כמוניפסטל

לא חושבת שיש משהו פסול. מתוקים כ"כ!♥ פשוט ברור לי שהיא לא הייתה מתחילה לחשוב על הכיוון של זוגיות בכלל אם היא לא הייתה מכירה אותו. אז אולי זה לא הזמן?

לאידעת. יש לי המון סימני שאלה על העניין הזה. אולי סתם.

והקטע גם שהיא לוקחת את זה מאוד קליל, ובעצם אומרת למה לא?

אני חושבת שזוגיות צריכה יותר לבוא ממקום של למה כן. וגם הסברים שכליים, לא רק אחרי הלב. כי כשללב לא יהיה נוח, וזה יקרה באיזה שהוא שלב - מה שיחזיק אותם בינתיים זה השכל והבחירה הברורה והנכונה והמשותפת.

יכולה לומר לך שאם לא הייתי מכירה את בעלי בגיל צעירחצילוש
גם כנראה שלא הייתי חושבת בכיוון של להתחתן באמצע שנת שירות לאומי (שסיימתי, ב"ה..). ברור שהיא צריכה הדרכה נכונה והכוונה יותר גדולה בגלל הגיל הצעיר, אבל זה שהיא פגשה אותו ככה זה ברכה בעיני, הלמה כן כאן עדיין קיים- הוא טוב לה? הוא משמח אותה? הם אוהבים? יש לו מידות טובות? יראת שמים? יש לשניהם כוח ורצון להתקדם ולבנות בית איתן? כל אלה זה למה כן!! עכשיו השאלה אם התנאים קיימים, אם יש התאמה, יש רצון, יש בגרות, יש איך להסתדר- למה לא? ברכה והצלחה.. מאוד שכלי ופשוט.

ולגבי מה שכתבת על הלב- בעיני יש יתרון באהבה צעירה וראשונית עם לב נקי, עוברים את האתגרים יחד, בלב נקי ופשוט נטול צלקות עבר, פחות מסתבכים... ובקשר יהודי בריא האהבה לא דועכת ונעלמת ו'נשארים עם השכל', נכון שההתאהבות הראשונית עוברת, אך היא מפנה מקום לקשר וחיבור נפשי עמוק, לאהבה רגועה ויציבה שמתחזקת ע"י נתינה, וע"י חיים משותפים וכן בעתיד בע"ה גם הולדת חיים חדשים יחד.

כאן את כותבת דברים אחרים ממה שכתבת למעלה, יכול להיות שבאמת כרגע היא מאוד בתוך הקשר ונסערת ממנו, ואת דואגת לה, אבל יכול להיות שזה פשוט חלק מהעניין, ולא בטוח בכלל שזה שלילי. אם את אומרת שההורים והמשפחה מעורבים, ויש לה הורים טובים ונבונים, זה נשמע לי טוב. ברור שאת יכולה לעזור לה לדייק את עצמה ולתת עצות נבונות ומחזקות, וכן להמליץ לה בחום לקבל איזושהי הדרכה יותר רחבה מעבר להדרכת כלות אצל מישהי שמתאימה לכך...
מהמם.פסטל

הארת לי. תודה!

שמחתי❤חצילוש
..מבשר שלום
אחרי הכל אני גדולה ממנה לא בהרבה ואין לי ניסיון-אני לא רוצה לחפור לך, ודאי כשאני לא מכיר, רק המשפט הזה מעורר אצלי הרבה תהיות.

את לא צריכה לענות לי רק תעני לעצמך-את בדרך כלל ישרה עם עצמך?, יכול להיות שיש לחברה שלך משהו שלך אין-ואת מנסה לומר לעצמך שהיא לא צריכה את זה?, אולי את רואה חיסרון בעצמך ואומרת שכך החברה שלך?

אחרי שכתבתי נזכרתי שכך ראיתי ברוח חיים על אבות בפרק ב וצילמתי

20210114010746.pdf

זה בעמ' 2 מתוך 15.
תוכן העניין הוא שהגמ' בקידושין אזור דף ע מביאה סיפור על אחד שצעק על הרבה אנשים שהם ממזרים, ושמואל אמר לבדוק את אותו אחד - ובדקו ומצאו שהוא ממזר -"כל הפוסל במומו פוסל", ובהג"ה שם מביא על הפס' במשלי כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם- שאדם שרואה פגם אצל חברו - אותו פגם נמצא בו - והאדם מזהה את הדומים אליו בתכונות אלו.

זה לא דומה למה שאני אמרתי - כי אני התכוונתי שאת אולי לוקחת פגם שיש אצלך-ואומרת שאולי נמצא אצל חברתך, והרוח חיים אומר שאפשר שמצאת את הפגם משום שהוא משותף לשתיכן.
דווקא אני לא רואה את מה שאתה רואה..חצילוש
אולי כי אני מכירה סיטואציה כזאת במציאות, של חברה בגילי (20). אז לא הייתי ממהרת לחשוב שמדובר בקנאה..
שוב, לא חושבת שזה העניין.פסטל
עבר עריכה על ידי פסטל בתאריך א' בשבט תשפ"א 02:51

דרך אגב

אולי זה נקודה שנוגעת אליך דווקא?

שאתה מוצא כאן איזו שהוא פגם שלא בהכרח קיים, שאולי חבוי בך. 'כל הפוסל במומו פוסל'. לא אני אמרתי.

נקודה למחשבה♥

אין צורך להגיב.👆 עניין אישי שלך

..מבשר שלום
זה לא מהעניין של מה שרציתי לומר-אני חשבתי על זה כאשר כתבתי-כנראה שהמסקנה היא שכן
במחשבה ראשונהבשביל שלי
חשבתי להגיד שנכון שהשאלה חרושה, אבל התשובות אף פעם לא יכולות להיות חרושות.

במחשבה שניה, גם השאלה אף פעם לא יכולה להיות חרושה.
תמיד יש התחדשות.
חח זה נכון.פסטל

יציבות נפשית, ביסוס כלכלי או תמיכה מהסביבה וגיל מתאיםאדמך
יציבות נפשית לא מצריך משהו קיצוני, רוב בני אדם בסדר
לגבי הגיל, לא חושב שזה צריך להיות משהו שנקבע בהתאם לסביבה, יש גיל מתאים לנישואים, בטבע. בגיל 'צעיר' יחסית. שמונה עשרה, עשרים
תודה♥פסטל

לענ''ד מתי שיש הרגשה של חוסרחגי98765

שמרגישים שאני ה'אחד' הוא לא אחד שלם. אבל אני אני שאני 'חצי' החצי שלם. ובשביל להגיע להשלמות הזאת ולהשתלמות למדרגת האדם הראשון - זכר ונקבה בראם. אני מוכן לקחת את כל הקשיים ואת כל הבעיות שיהיו בדרך ובעתיד ע''מ להגיע לשם...

לעניין החברה שלך צריך לקחת בחשבון שאנחנו לא באמת יודעים מה המקום הנפשי של הקשר.. אנחנו יכולים באמת לסייע, לייעץ להציף חששות אבל להבין שבסופו של דבר זה המקום הכי פנימי שלה. ולאחר שהיא קיבלה החלטה גם אם אנחנו לא ממש מסכימים איתה לחבק אותה ולשמוח איתה בהשתלמותה הפנימית.

גם לי היו חברים שחשבתי שאין זה לא הזמן שלהם יש להם עוד זמן הם לא מוכנים.. לא מתנהלים נכון, כלכלית היה אחד בלי חשבון בנק בכלל.. הרגשתי שהם לא מוכנים לזה.. אך לאחר החלטה שלהם כיבדתי אותם ושמחי בשמחתם והיום ב''ה הם נשואים חלקם עם ילדים..  וכמעט 100% מהחששות שלי והספקות התגלו או כלא ממש מדויקות או שהם הצליחו בתהליך שהם עברו להתבגר ולהתגבר עליהם..

אחרי שעשית בירור עם עצמך קודם כלהפי
הכי חשוב להכיר את עצמך
יש אנשים שיוצאים ולא יודעים מי הם !
הם יודעים מה הם מחפשים
אבל "ת.ז" על עצמך , עשית??

מזה אומר להכיר את עצמי
במה אני טוב? במה אני לא?
מה החסרונות שלי ? מה היתרונות ? איפה קל לי? מה הקו האדום שלי? מה האמונות שלי..

בקיצור שיח פנימי אמיתי עם הלב שלך
ברגע שאדם מיושב אצל עצמו יותר קל לו .

לאחר מכן בשלב השני מה את מחפשת בבן זוג?
האם מה שאני מחפשת בכלל מתאים לי? מתאים למי שאני ליתרונות שלי לחסרונות שלי? לאדם השלם שאני?

מה אני יכולה לתת לו?? מה אני בכלל מחפשת?

רק אחרי שמבררים מי את ! ומה טוב לך ? ומה את מחפשת בבן זוג -ובגדול שווה גם ללמוד מה מחפשים בבן זוג (מטרה אופי כמיה והאם יש את זה בקשר) והאם זה אכן מתאים לך.

רק אז יוצאים .

לדעתי זה עוול לצאת בלי לעשות את השיח הפנימי הזה
חשוב לעשות כמה שאפשר, אבל זה לא אמור לעכב את העניןאדמך
אדם רציני יעשה את הבירור ברגע שמחליט להתחתן, בירור כמה שיותר טוב וילך על זה.

בסוף אלו דברים שמתבררים יותר ויותר במשך כל החיים.
שמעתירוצה להשתחרר
מרב אחד שצריך ששני הצדדים יהיו באותו מקום. או ששניהם יהיו בוגרים, או ששניהם יהיו קצת צעירים ויתבגרו ביחד. אבל לא טוב אם אחד הצדדים בוגר ושקול, והצד השני צעיר וחפוז.
לעניות דעתי כדאי להתייחס לכל קבוצה בחברה לפיאוויל מחריש
המאפיינים המרכזיים שלה.
אני אענה לפי השאלה שהבנתי מהתגובות שלך ולא רק לפי השאלה המקורית.

מכיוון שאין לי אפשרות לחוות את המציאות כאישה אז אתייחס לקבוצות הרלוונטיות אצל גברים ואת תצטרכי לעשות את ההקבלה בעצמך (בהנחה שנסכים על דבריי, בכל אופן אשמח לשמוע את ההקבלה שלך אם תעשי)
קבוצות חתונה בגיל צעיר (נכון לשנה זו):
(יש חפיפה בין הקבוצות וכן הכללה רבה, אבל עדיין נראה לי שזה מכסה את רוב המידע, בכל אופן כל הדברים מנקודת ראות עיניי...)
1) ביינישים (כולל ביינישים בצבא) בגיל 18-19 הרוב המכריע לא מוכנים שכלית. בגיל 20-21 הרוב לא מוכנים לאחריות כלכלית/ מעשית.
2) ביינישים 22+: בשלב הזה הרוב מתחיל להיות מוכן לחתונה.
3) משפחות מעודדות נישואים בגיל צעיר: עשוי להוסיף מרכיב של לחץ נפשי וקפיצה מעל היכולת.
4) נוער גבעות / עובדי כפיים - מכיוון שהם עוסקים בחיי מעשה ופחות נוטים לתחום השכלי (השכלה גבוהה) הם מוכנים לנישואים מוקדם ממקביליהם בישיבות.
5) בעלי אתגרים נפשיים - תלותיים, ספיחי שביעית, קורבנות היצר ועוד כהנה וכהנה, נראה לי מובן שהם לא מוכנים.

לא היה לי כוח לתרגם את האמור לעיל למאפיינים כי בכל מקרה תצטרכי לעשות התאמה לנשים, אם יש צורך בכך אז תגידי לי. בנוסף לכל קבוצה יש סטנדרטים משלה שהיא צריכה לעמוד בהם...
לעניות דעתי כל קשר עם קבוצה 1 ו5 הוא בעייתי, במיוחד אם הם גם מקבוצה 3. (קל וחומר שלושתן יחד, שזה די מצוי...)

במקרה של חברה שלך, חשוב לציין שיכול להיות שהיא נראית לך מקבוצה 5 אבל המצב שלה לא כל כך חמור כמו שהוא באמת...
יפה!בשביל שלי
ישר לספר ההדרכות הגדול של הדייטים!! ('רובוטיקה 2')

סתם, בגדול כתבת דברים נכונים
תודה רבה, אבל אני עדיין מחכה לביקורת חריפה ודיון סוער אוויל מחריש
אה אני לא נותן ביקורת בדרך כללבשביל שלי

מעניין. תודה!פסטל

בשמחה, נראה לך שאפשר לעשות הקבלה לנשים?אוויל מחריש
גם מתוך הנחה שניסית לעשות הכללה 'בוטה' מאודפסטל

לא בהכרח מסכימה עם כל מה שכתבת

לגבי נשים. וואלה לאידעת. אבל חושבת שזה הרבה יותר גמיש באופן כללי אצל נשים ויותר אינדבידואלי, פחות ניתן להכליל. או שגם גברים בעצם אי אפשר להכליל כשמסתכלים מקרוב.

וכן, יש בהחלט ביינישים בגיל 18-19 ובטח ש20-21 שמוכנים לזוגיות ונישואים. ברור לי ומכירה אישית.

חח ומה אתה מגדיר המקביל של ביינישים אצל בנות🙈?

נוער גבעות - מסכימה שיש בשלות בגיל מוקדם יותר. לא מסכימה שזה בגלל 'עבודות כפיים'

לא טענתי בשום מקום שלנערי גבעות יש בשלות מוקדמת.אוויל מחריש

טענתי היא שיש להם בשלות מספקת יחסית. סבתא של סבתא שלך שסביר שהתחתנה בגילאי 12-16 כנראה לא הייתה יותר בוגרת מבת 14 בימינו, אלא הייתה לה בשלות מספקת יחסית לתקופה ולסביבה שהיא חיה בה. כנ"ל לכל מיני חסידויות שמתחתנים בהם כיום בגיל 14.

ביינישים בגיל 18-19 ובטח ש20-21 שמוכנים לזוגיות ונישואים - אני בספק רב.

המקביל של ביינישים אצל בנות - ההגדרה הכי כוללת היא מצביעות איחוד לאומי - הבית היהודי - נעם, או אולי בוגרות אולפנה ומדרשה...

אימלהפסטל

באיזה חסידויות מתחתנים כיום בגיל 14???😵😵😵 מאיפה הבאת את זה??

לא בקיא איפה בדיוקאוויל מחריש
ביבנאל שמעתי שיש הרבה מקרים כאלה, יש פה כמה כתבות שמתייחסות לזה, אני מניח שאם תרצי תוכלי להאריך בנושא בחיפוש בגוגל כותרות כמו נישואי קטינים במגזר החרדי
אם הכלה בת ה-14 מיתממת: "מה הבעיה?"
נישואי קטינים - במאה שערים ובמזרח ירושלים - בחדרי חרדים
אשכרה😳😳פסטל

הלב שלי לא עומד בזה

אבל שים לב שמזרח ירושלים מדובר על ערביםפסטל

כן אבל רק הבאתי כמה דוגמאות לתופעה...אוויל מחריש
אז שימי לב שרוב מי שלא ממזרח ירושלים הוא חרדי...
הזיה. לא יודעת אם אפשר לעכל דבר כזהפסטל

תמיד אפשר לפעול נגד דברים כאלה...אוויל מחריש

שזה אומר?פסטל

אני מניח שיש ארגונים שנלחמים בזה, רשויות שאפשר להצטרף אליהןאוויל מחרישאחרונה

מעניין.. רוצה לפרט מה בעיניך הקשר בין עבודת כפיים לבשלות?אניייי

אני פחות מתכוון לעבודה עצמה אלא לאנשים שהולכים אליה.אוויל מחריש
עיקרי הקשר בין בשלות לעבודת כפיים הן:
- אדם כזה הוא בעל יכולת לפרנס משפחה בהווה ואופי הקריירה שלו שונה משל אחרים - אצלו גרף ההתקדמות הוא קבוע/ לינארי, אחרים - התקדמות מעריכית (תואר ראשון, עבודה, התקדמות במשרות, עוד תארים וכו׳).
-נוטה יותר לחיי מעשה ופחות לתחום השכלי ככה שאין שכל אין דאגות (זה אולי יישמע גאוותני, אבל הגאווה האמיתית היא לחשוב שזה גאווה. ומי שמכיר אנשים כאלה יוכל להכיר בהבדל שבין טיפשות למעשיות)
- באופן כללי נראה לי שהסטנדרטים שונים, ככה שהוא יתאים למי שהוא יצא איתה, אבל לא לעירוניסטית מצויה לדוגמה (בהנחה שכל שאר הגורמים לא רלוונטיים...)
יפה.. תודה על התושבה המפורטתאניייי

לא מסכימה. אבל זה נכון שיש בשלות גדולה בנוער הגבעותפסטל

אולי כי כשהחיים שלך ובטח שההתבגרות שלך עטופים בהתעסקות תמידית סביב אידיאלים וערכים קריטים, הייעוד והמטרה ברורים יותר. השאלות על הזהות שלך פחות מהותיות.

עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?אחרונה

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך