תגידו..שאלה רגעכתום עולה????
אני רק מדגישה שאני שואלת כי אני באמת רוצה לדעת ולא מתוך זלזול ח"ו או משהו ..
אני אשאל את זה ישיר- למה ללמוד תורה? למי זה משנה? למה שזה יעניין אותי? מצוות מסויימות עוד סבבה, חלקן אני מבינה כמו אהבת לרעך כמוך ואולי שבת וצניעות או אתם יודעים, מצוות שאפשר להבין אבל אני באמת לא מבינה מה יעזור לי מצוות שאין להם שום חשיבות בעיני? שלא מבינים את הטעם (חוקים נראלי קוראים לזה) בכל מקרה ..למה שאני ישקיע מחיי בדברים שאני לא מבינה למה לקיים אותם? ששואלים למה והתשובה זה ככה?
ועזבו תקטע של מצוות לא ברורות, לימוד תורה בכללי לא נראה לי (סורי) נחוץ..סבבה נלמד תמצוות וזה אבל למה כל יום? למה אותה פרשה באותה שבת כל שנה כל החיים?
למה צריך לשדל ילדים קטנים להגיע להתפלל בבית כנסת עם ממתקים?
אני באמת חושבת שזה לא הגיוני...
אז נלמד את אותו סיפור של הפרשה שוב. סוו ואט? מה זה ישנה לי בחיים? אני יודעת שכל פעם לומדים משהו חדש וזה אבל נוו באמת..
סליחה באמת אם לא רשמתי את זה כמו שצריך או שזה נשמע בצורת חוצפה אבל אני באמת רוצה לדעת כי אני פחות בקטע של לעשות כל חיי משהו שאני לא מבינה..אתם יודעים...תודה לכולם
יש את ספר החינוך שמסביר את טעם המצוותיתקאי

קצת נגיעות מהן  

ולרוב לא אומרים כי כך 

בקשר לשחד ילדים קטנים להתפלל בבית כנסתיתקאי

קודם כל   אם רוצים לחנך ילד למשהוא  ( ולא ניכנס למה צריך את התפילה  ) 

אז מה הבעיה  שאנחנו נביא אותו לתפילה אם ממתקים כדי שהוא יתרגל להיות בתפילה 

ולאחר שהוא יעבור את השלב של הממתקים ויהיה לו גם את ההרגל של תפילה והוא ידע גם מה עושים בתפילה הוא יתפלל מתוך רצון שלו ומתוך המודעות  להדבר הגדול הזה 

"מִתּוֹךְ שֶׁלּא לִשְׁמָהּ בָּא לִשְׁמָהּ"

ויש לי שאלה ? ( זה לגבי הרובד הפשוט )יתקאי

אם יש לך מכונת כביסה  אם הוראות  הפעלה  אז עדיין תגידי  שאת לא מבינה למה את צריכה לקיים אותם שאת לא מבינה אותם ?

או שהרופא יביא לך מרשם  לתרופות  בשביל לרפא לך את המחלה אז עדיים את תגידי  שבגלל שאת לא מבינה את לא תעשי  

כי כמו המכונת כביסה  לעם ישראל יש כיביכול סוג של הוראות הפעלה איך לחיות, איך לעבוד את  = בשביל להתקרב אליו 

קיצר כמו  שאת ההוראות של המכונת כביסה אנחנו לא תמיד מבינים  כך גם את התורה

ואיייכתום עולה????
תודה רבהההה
תשובה מורחבת (מעת חבר שלי )יתקאי

ארבע  שאלות נשאלו

1. למה ללמוד תורה ולמי זה משנה הלימוד תורה

2. למה שזה יעניין אותי.

3. למה לקיים מצוות שאני לא מבינה.

4. למה לשנן את התורה ולחזור כל יום כל שבוע כל שנה וכו

אז קודם כל "אשריכם ישראל"

בשם ה' אל העולם נעשה ונצליח

1. למה ללמוד תורה? ולמי זה משנה - כדי שאני הקטן יוכל לענות לשאלה גדולה זו צריך לברר כמה עניינים.
האחד- מהי תורה והשני איך אנחנו מושפעים ממנה.

א. התורה היא דבר אלוקים חיים, דרך השפעת הבורא בעולם על הטבע והחיים של כל הנבראים. התורה זה המקור ה חיים והאור. היא כמין ספר הדרכה לעולם ולחיים עצמן. והחוקים שלה הם יסודות היקום.

ב. אנחנו מושפעים ממנה כי מקור החיות של כלל העולם. היא נחוצה לנו זה לתת לנו מין דרך חיים והתמודדות עם כל קשיי העולם הזה כדי שנעבור בהם בבטחה כמאמר חז"ל בראתי יצר הרע ובראתי לו תורה תבלין. הגדיל להגדיר בדרך משל
הרמח"ל בספרו "מסילת ישרים"
המשל במילים שלי
משל למה הדבר דומה לאדם שצריך לעבור במבוך ולהגיע לצד השני וכדי לעבור הוא משתמש במפה המדריכה אותו איך לעבור את המכשולים ולהגיע בביטחה ליעד. כך גם התורה מדריכה אותנו איך להתמודד עם מכשולי החיים ולהגיע לשלמות החיים.

2. למה שזה יעניין אותי?- אני יוצא מנקודת הנחה שאת שואפת לטוב ולשלמות בחיים ושאת רוצה להתקדם ולא להישאר באותה נקודה וזה מה שהתורה מדריכה אותנו להיות אנשים טובים ולהתקדם בחיים ולהסתכל בעיין טובה וכו ואין צריך להרחיב.

3. למה לקיים מצווה שאני לא מבינה? - לכל מצווה יש היגיון פנימי אלא שלא תמיד מבינים את היגיון אך גם אם אני לא מבין אין זה אומר שזה לא נכון. משל למה הדבר דומה לילד מסוקרן שרוצה לגעת בחוטי חשמל וההורים שלו אומרים שזה מסוכן אבל הילד לא מבין מה מסוכן או למה וכו בנוסף לך הוקדם נעשה לפני הנשמע בקבלת התורה נעשה - גם אם לא מבינים ואחר כך נשמע- נבין את הסיבה

4. למה צריך לחזור כל יום כל שבוע כל שנה וכו.
נפש האדם היא כספירים, מלאה פאות וצלעות וכו
עכשיו ברגע שהנחנו עוסקים באחד מפאותיה או צלעותיה של הנפש החלק הזה מתרומם וגדל כמו ששחקן כדורסל צריך להתמיד באימון. ברגע שאנחנו לא עוסקים בחלקים אלה זה כמו שלא נשקה עציץ פרחים אז הוא ינבול ויתיבש וכו לכן כדי לפתח את המידות הטובות שהם כצלעות של הנפש ואת הקשורים השונים שהם פאות הנפש.

ולכן כדי שצדדי הנפש לא ינבלו צריך לעסוק בהם ולטפח אותם ולכן צריך ללמוד תורה שהיא נוגעת בנפש (למי שלומד נכון) ועזרת בטיפול צדדיה השונים ומציאה מהם מהכוח אל הפועל

..כתום עולה????אחרונה

וואי ממש עזרתם לי, באמת
תודה רבהה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך