תגידו..שאלה רגעכתום עולה????
אני רק מדגישה שאני שואלת כי אני באמת רוצה לדעת ולא מתוך זלזול ח"ו או משהו ..
אני אשאל את זה ישיר- למה ללמוד תורה? למי זה משנה? למה שזה יעניין אותי? מצוות מסויימות עוד סבבה, חלקן אני מבינה כמו אהבת לרעך כמוך ואולי שבת וצניעות או אתם יודעים, מצוות שאפשר להבין אבל אני באמת לא מבינה מה יעזור לי מצוות שאין להם שום חשיבות בעיני? שלא מבינים את הטעם (חוקים נראלי קוראים לזה) בכל מקרה ..למה שאני ישקיע מחיי בדברים שאני לא מבינה למה לקיים אותם? ששואלים למה והתשובה זה ככה?
ועזבו תקטע של מצוות לא ברורות, לימוד תורה בכללי לא נראה לי (סורי) נחוץ..סבבה נלמד תמצוות וזה אבל למה כל יום? למה אותה פרשה באותה שבת כל שנה כל החיים?
למה צריך לשדל ילדים קטנים להגיע להתפלל בבית כנסת עם ממתקים?
אני באמת חושבת שזה לא הגיוני...
אז נלמד את אותו סיפור של הפרשה שוב. סוו ואט? מה זה ישנה לי בחיים? אני יודעת שכל פעם לומדים משהו חדש וזה אבל נוו באמת..
סליחה באמת אם לא רשמתי את זה כמו שצריך או שזה נשמע בצורת חוצפה אבל אני באמת רוצה לדעת כי אני פחות בקטע של לעשות כל חיי משהו שאני לא מבינה..אתם יודעים...תודה לכולם
יש את ספר החינוך שמסביר את טעם המצוותיתקאי

קצת נגיעות מהן  

ולרוב לא אומרים כי כך 

בקשר לשחד ילדים קטנים להתפלל בבית כנסתיתקאי

קודם כל   אם רוצים לחנך ילד למשהוא  ( ולא ניכנס למה צריך את התפילה  ) 

אז מה הבעיה  שאנחנו נביא אותו לתפילה אם ממתקים כדי שהוא יתרגל להיות בתפילה 

ולאחר שהוא יעבור את השלב של הממתקים ויהיה לו גם את ההרגל של תפילה והוא ידע גם מה עושים בתפילה הוא יתפלל מתוך רצון שלו ומתוך המודעות  להדבר הגדול הזה 

"מִתּוֹךְ שֶׁלּא לִשְׁמָהּ בָּא לִשְׁמָהּ"

ויש לי שאלה ? ( זה לגבי הרובד הפשוט )יתקאי

אם יש לך מכונת כביסה  אם הוראות  הפעלה  אז עדיין תגידי  שאת לא מבינה למה את צריכה לקיים אותם שאת לא מבינה אותם ?

או שהרופא יביא לך מרשם  לתרופות  בשביל לרפא לך את המחלה אז עדיים את תגידי  שבגלל שאת לא מבינה את לא תעשי  

כי כמו המכונת כביסה  לעם ישראל יש כיביכול סוג של הוראות הפעלה איך לחיות, איך לעבוד את  = בשביל להתקרב אליו 

קיצר כמו  שאת ההוראות של המכונת כביסה אנחנו לא תמיד מבינים  כך גם את התורה

ואיייכתום עולה????
תודה רבהההה
תשובה מורחבת (מעת חבר שלי )יתקאי

ארבע  שאלות נשאלו

1. למה ללמוד תורה ולמי זה משנה הלימוד תורה

2. למה שזה יעניין אותי.

3. למה לקיים מצוות שאני לא מבינה.

4. למה לשנן את התורה ולחזור כל יום כל שבוע כל שנה וכו

אז קודם כל "אשריכם ישראל"

בשם ה' אל העולם נעשה ונצליח

1. למה ללמוד תורה? ולמי זה משנה - כדי שאני הקטן יוכל לענות לשאלה גדולה זו צריך לברר כמה עניינים.
האחד- מהי תורה והשני איך אנחנו מושפעים ממנה.

א. התורה היא דבר אלוקים חיים, דרך השפעת הבורא בעולם על הטבע והחיים של כל הנבראים. התורה זה המקור ה חיים והאור. היא כמין ספר הדרכה לעולם ולחיים עצמן. והחוקים שלה הם יסודות היקום.

ב. אנחנו מושפעים ממנה כי מקור החיות של כלל העולם. היא נחוצה לנו זה לתת לנו מין דרך חיים והתמודדות עם כל קשיי העולם הזה כדי שנעבור בהם בבטחה כמאמר חז"ל בראתי יצר הרע ובראתי לו תורה תבלין. הגדיל להגדיר בדרך משל
הרמח"ל בספרו "מסילת ישרים"
המשל במילים שלי
משל למה הדבר דומה לאדם שצריך לעבור במבוך ולהגיע לצד השני וכדי לעבור הוא משתמש במפה המדריכה אותו איך לעבור את המכשולים ולהגיע בביטחה ליעד. כך גם התורה מדריכה אותנו איך להתמודד עם מכשולי החיים ולהגיע לשלמות החיים.

2. למה שזה יעניין אותי?- אני יוצא מנקודת הנחה שאת שואפת לטוב ולשלמות בחיים ושאת רוצה להתקדם ולא להישאר באותה נקודה וזה מה שהתורה מדריכה אותנו להיות אנשים טובים ולהתקדם בחיים ולהסתכל בעיין טובה וכו ואין צריך להרחיב.

3. למה לקיים מצווה שאני לא מבינה? - לכל מצווה יש היגיון פנימי אלא שלא תמיד מבינים את היגיון אך גם אם אני לא מבין אין זה אומר שזה לא נכון. משל למה הדבר דומה לילד מסוקרן שרוצה לגעת בחוטי חשמל וההורים שלו אומרים שזה מסוכן אבל הילד לא מבין מה מסוכן או למה וכו בנוסף לך הוקדם נעשה לפני הנשמע בקבלת התורה נעשה - גם אם לא מבינים ואחר כך נשמע- נבין את הסיבה

4. למה צריך לחזור כל יום כל שבוע כל שנה וכו.
נפש האדם היא כספירים, מלאה פאות וצלעות וכו
עכשיו ברגע שהנחנו עוסקים באחד מפאותיה או צלעותיה של הנפש החלק הזה מתרומם וגדל כמו ששחקן כדורסל צריך להתמיד באימון. ברגע שאנחנו לא עוסקים בחלקים אלה זה כמו שלא נשקה עציץ פרחים אז הוא ינבול ויתיבש וכו לכן כדי לפתח את המידות הטובות שהם כצלעות של הנפש ואת הקשורים השונים שהם פאות הנפש.

ולכן כדי שצדדי הנפש לא ינבלו צריך לעסוק בהם ולטפח אותם ולכן צריך ללמוד תורה שהיא נוגעת בנפש (למי שלומד נכון) ועזרת בטיפול צדדיה השונים ומציאה מהם מהכוח אל הפועל

..כתום עולה????אחרונה

וואי ממש עזרתם לי, באמת
תודה רבהה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך