״השכר הממוצע במשק זינק באפריל ב-14% - בגלל העובדים .....אוהב אי והעם 2
.... שפוטרו או הוצאו לחל"ת״.
עוד מימד לשוק עבודה מופקר במדינת ישראל.
כנראה שלהיכנס מתחת לאלונקה זה דיבורים בעלמה.
למה שנושא כאוב כזה יעניין את חברי הפורום?אוהב אי והעם 2
לא תארתי לעצמי שאנשי הפורום הם גם אנשי ימין כלכלי חסידי הקפיטליזם החזירי.
אז אם הרב קוק הוא אביה הרוחני של הציונות הדתית אז....אוהב א"י והעם 1

....אנשי הימין הכלכלי בציונות הדתית נמצאים איתו במחלוקת.

מאד מפליא. ימנים הם ימנים..נחשון מהרחברון
באמת פליאה עצומה
אפשר להיות בעד ארץ ישראל השלמה ולהשאר סוציאליסט .אוהב אי והעם 2
למה חייבים להיות ימנים בכל. האספקטים של המילה?
יהדות הרבה יותר קרובה לסוציאליזם מאשר לקפיטליזם .
יהדות היא לא סוציאליסטית ולא קפיטליסטיתנחשון מהרחברון
היא יהדות ויש בה קצת מהכל.

אין הכרעה ברורה לכאן או לכאן. החל מלא לבזבז יותר מחומש לצדקה (בארץ הרבה יותר מחומש הולך על מיסים)
יש אמירה שקרקע א''י שייך לה' והוא חילק אותה לשבטים ולכן הקרקע לא נמכרת לצמיתות, ולכן יש לקט שכחה פאה, ולכן יש שמיטה ויובל.
בנוסף ישראל עבדי ה' ולכן עבד לא נמכר לצמיתות. מה מעבכ לכך הוא סוציאליסטי בתורה??? צדקה? זה הכי קפיטליסטי שיש. יש עשירים יש עניים. להיפך. כתוב כי לא יחדל אביון מקרב הארץ.
רוב המיסים, זה לא צדקה..אדם כל שהוא

אלא הוצאות עבור צרכי כלל הציבור, והסוגיא הרלוונטית היא הדברים שבני העיר כופים אלו את אלו לעשות.

וזה לא מגמת היהדות אלאנחשון מהרחברון
מהו שהיהדות מאפשרת לעשות.
לעומת צדקה/מתנות עניים וכו'
רוב ההוצאות האלה לא מותרות לפי ההלכהמשה

ביטחון פנים וחוץ כן. חינוך ברמה בסיסית אולי.

מדעי הדשא? סבסוד לתאטרונים? סבסוד תלמידי חכמים מעבר לעשרה בטלנים?  מכס שאוסר ייבוא? זה סתם שוד.

מה עם פנסיות תקציביות מעל 15000 שח לחודש לפורשים מתחת לגיל..אוהב א"י והעם 1

....פנסיה?

זה שוד. אין לזה שום היתרמשה

ויש עוד הרבה בעיות במערכת הזו.  אתה לא תמצא אותי מגבה אותה.

חזק וברוךאוהב אי והעם 2אחרונה
ולגבי למה א''א להיות ימין בזה ושמאל בזהנחשון מהרחברון
התשובה פשוטה. ימין זו תפיסת עולם שממנה נובעות כל מיני השלכות.
הבסיס שלה הוא חירות הפרט ומינימום התערבות של המדינה בחיים שלו. חירות משמעה כלכלה חופשית וחירות משמעה להלחם באוייב ולא לוותר על הארץ שלי. חירות משמעה מינימום רגולציה וחירות משמעה לא לתת למסתנני עבודה להכנס למי שגר כאן את החיים.

מי שמפריד בין הדברים לרוב הוא סתם פופוליסט ולא מבין למה ומדוע הוא תומך בזה או בזה
סוציאליזם וקפיטליזם הם מושגים חילוניים ואל לנואוהב אי והעם 2
לתעל את התנהגותינו בזה או בזה. ביהדות יש לנו מקורות שמדריכים אותנו בדרך האמצע.
לדוגמא :
מסכת אבות
ארבע מדות באדם:

האומר שלי שלי ושלך שלךמד, זו מדה בינונית. ויש אומרים, זו מדת סדום.
שלי שלך ושלך שלי, עם הארץ.
שלי שלך ושלך שלך, חסידמז.
שלי שלי ושלך שלי, רשע.
קוהלת
טוב אשר תאחז בזה וגם מזה אל תנח את ידך כי ירא אלהים יצא את כלם
ועוד כמה וכמה מקורות שודאי ידועים לך.
ולכן אפשר להיות סוציאליסט ואיש ארץ ישראל השלמה
וחלילה אפשר להיות קפיטליסט ושמאלן פוליטי.
סוציאליזם זה בדיוקנחשון מהרחברון
שלי שלך ושלך שלי
זה קומוניזםאוהב אי והעם 2
איך מסתדר לך 'יהודית'נחשון מהרחברון
מיסוי של 45 אחוז? (ועוד אחוזים נאים של מע''מ ביטוח לאומי וכו') הרי חזל אמרו המבזבז אל יבזבז יותר מחומש? (לצדקה...) גם אם תגיד שכל המנגנון המנופח הוא צדקה - זה יותר מידי
המיסים לא הולכים לצדקה על פי רוב. אלא לסתם בזבוזים...משה

וודאינחשון מהרחברון
הנקודה שאפילו אם אתה מחשיב מדינות סוציאליסטית כצדקה עדיין אתה מתנגש עם 'כל המבזבז אל יבזבז יותר מחומש'
נכוןמשה

"השכר הממוצע" הוא קשקוש גמורמשה

ומעוות מכ"כ הרבה פרמטרים שאי אפשר להאמין לו בכלל. גם לחציוני אגב.

אתה צודקֱֱֱ!!!! השכר החציוני מראה יותר את ההפקרות.אוהב א"י והעם 1

השכר החציוני הוא קשקוש עוד יותר גמורמשה

אם את אמא שעובדת בשביל הכיף יומיים בשבוע (ויש לא מעט פרילנסריות כאלה) זה מושך אותו כלפי מטה. אם תיקח את השכר החציוני למשרה מלאה תקבל סכום אחר לגמרי.

תוכל לקרוא כאן

על השכר החציוני "האמיתי" | נער אוצר

אותה אשה היתה רוצה לעבוד במשרה מלאה.אוהב אי והעם 2
אין לך ברוב התקרים אנשים שעובדים קצת בשביל התענוג. זה אולי קורא לכל הפנסיונרים התקציביים שפרשו בגיל חמישים במדינה המופקרת הזאת ולא רוצים לריב עם הנשים שלהם. אין ספק ששוק העבודה בכל העולם הופך להיות נסטי יותר ויותר ובארץ ישראל אפילו יותר גרוע.
זה לא נכון מה שאתה אומרמשה

בערך שליש מהעובדים במשרה חלקית עובדים בה שלא מרצון. שני שליש מעוניינים בזה. זה כולל גם תיכוניסטים וסטודנטים שיש להם מימון מההורים שלהם.

גם אלו שעובדים בה שלא מרצון - לפעמים העלות של משרה מלאה תעלה להם על השכר, למשל אמהות לילדים.

טוב נניח שאתה צודק אז אך...אוהב אי והעם 2
... אתה מסביר את עלית השכר הממוצע בצורה משמעותית דווקא כאשר הרבה יצאו ממעגל העבודה?
כי הרבה אנשים שעבדו מהצדנחשון מהרחברון
במשמרות קטנות ל1000 שח כאן וה500 כאן בכל מיני מסעדות בארים וכו לא עובדים עכשיו.
ברור שיש משמעות גם שרוב המחולתים הם בשכר יחסית נמוך אבל לא זה מה שהילה את הממוצע בכזו חדות.
מי שעובד בשביל 1000 שקלים או 500 שקלים...אוהב אי והעם 2
....במשרה מלאה?? אין דבר כזה.
רוב מי שעובד מתחת לשכר החציוני עובד בחלקו בשחור או בחלקיתמשה

זה נכון לעובדי טיפים וזה נכון לסתם אנשים אחרים שעושים את זה.

לא הוא לאנחשון מהרחברון
ובדיוק לכן זה מוטה
השכר הממוצע הוא קשקוש, אבל הוא מושפע חזקמשה

מה שקרה עכשיו זה הפוך ממה שקרה בשנים האחרונות עם כניסתם המבורכת אבל המאולצת של החרדים לעבודה.

למעשה השכר החציוני/הממוצע ירד חזק  למרות שמצב הכלכלה השתפר

תוכל לקרוא על זה עוד פה:

על הבעיות במדידת השכר הממוצע והצעה למדד אלטרנטיבי -שכר ממוצע משוקלל | נער אוצר

מצטער. לא השתכנעתי.אוהב אי והעם 2
משווים את כל המשכורות במשרה מלאה. זה דבר בסיסי.
אין שום קשר לעבודה בשחור יש משכורת מינימום.
הפער בן השכר החציוני לממוצע בישראל הוא גבוהה בצורה שעריותית.. זה מראה שחצי ממקבלי המשכורת במדינה ממש בקשיים או על הורידים של ההורים שלהם בזמן שמקבלי המשכורות הגבוהות מקפיצים את השער הממוצע הרבה מעבר למה שמקובל במדינות מתוקנות.
זה פשוט לא נכון. לא עושים את מה שאתה מתאר...משה

איך אפשר לעשות ממוצע בן שתי סוגי משכורת שונים?אוהב אי והעם 2
סליחה ,אתה צודק. עשיתי גוגל וזה מה שיצאאוהב אי והעם 2
^ ‎916. חישוב השכר הממוצע במשק

חבר הכנסת ע' פרץ שאל את שר האוצר
ביום א' באדר ב' התש"ס (‎8 במרס ‎2000):
כיום מחושב השכר הממוצע במשק לפי סך המשכורת של העובד, ללא התייחסות למספר שעות העבודה. דבר זה גורם להורדת השכר הממוצע במשק ומשפיע על נגזרותיו.

רצוני לשאול:
‎1. האם הפרטים נכונים?

‎2. מדוע לא מחשבים את השכר הממוצע לפי שעת עבודה, כפי שנעשה במדינות אחרות?

תשובת סגן שר האוצר נ' דהן: (לא נקראה, נמסרה לפרוטוקול)

‎2-1. השכר הממוצע במשק מחושב מדי חודש על סמך דיווחי המעבידים לביטוח הלאומי. דיווח זה כולל את סך תשלומי השכר של המעביד ואת מספר העובדים שעבדו לפחות יום אחד במהלך החודש החולף. השכר הממוצע למשרת שכיר הינו סך תשלומי השכר, מחולק בסך מספר המשרות שעליהן דווח.

המעביד אינו מדווח על היקף המשרה של העובד - אם היא חלקית או שכלולות בה שעות נוספות, ומכאן שלא ניתן על סמך דיווחים אלו לחשב שכר למשרה מלאה או שכר לשעה.

החוק אינו מגדיר "משרה מלאה" מהי - אלא לצורך תשלום שכר מינימום. בענפים או במשלחי יד שונים קיימות נורמות שונות. ראה, למשל, את מקרה המורים. בחלק לא קטן מהמשרות במשק השכר הינו גלובלי, והעובד יקבל שכר זהה גם אם עבד שעות נוספות.
מכאן, שגם אם היה דיווח של המעסיק על מספר שעות העבודה, וכאמור, דיווח כזה אינו בנמצא באופן שוטף, לא ברור מה היתה משמעותו של השכר הממוצע ל"משרה מלאה".

מגבלות אלו בנתונים אכן משפיעות על גובהו של השכר הממוצע, כפי שהוא מפורסם.
אולם בהקשר של סוגיה זו לנושא שכר המינימום, למשל, קיימות נקודות נוספות שאליהן יש לשים לב. כך, למשל, בחישוב השכר הממוצע כלולים כל רכיבי השכר, לרבות פרמיות, שעות נוספות, דמי הבראה, נסיעות, ביגוד, בונוס וכדומה. בחישוב שכר המינימום, לעומת זאת, לא נכללים רכיבים אלו ואחרים שלא הוזכרו. אילו כללנו את כל הרכיבים בחישוב שכר המינימום, כפי שכללנו בחישוב השכר הממוצע, היינו מוצאים ששכר המינימום מהווה אחוז גבוה הרבה יותר מהשכר הממוצע במשק, לעומת השיעור המתפרסם היום.

בנוסף, יש לזכור, כי מטרת המחוקק, בהצמידו תשלומים ותקבולים שונים לשכר הממוצע במשק, התכוון לעשות שימוש בנתון זה כאמצעי לעדכון, ולא כאמצעי לקבוע גובה אבסולוטי של קצבה או של תשלום זה או אחר. המניע של המחוקק היה להצמיד את התשלום או התקבול למדד, שיבטא בצורה הטובה ביותר את השינוי ברמת החיים במשק. השינוי בשכר הממוצע במשק, ולא גובהו האבסולוטי, מספק את הקירוב הטוב ביותר לשינוי ברמת החיים.

היו"ר נ' חזן:
אני מודה לסגן שר האוצר ומבקשת סליחה בשם הכנסת על שהטרחנו אותך לכאן בשעה כזאת ללא נוכחות מספקת של חברי הכנסת. אני מאוד מודה לך. אני מזמינה את שר התיירות להשיב על שאילתות. אדוני שר התיירות, בבקשה.

פתחנו את הישיבה היום בשעה ‎09:00 כדי להספיק. אני רואה שההספק הוא רב כשאין חברי כנסת במליאה. אדוני שר התיירות, נא להשיב על שאילתא מס' ‎680, שלי, ואני כאן. מדובר בשאילתא בדבר החלטות ממשלה בנושא ירושלים שטרם בוצעו. בבקשה,

זה עוד יותר מעיד על הפקרות
הפקרות של ביבי כמובןעוזר ישראל

שהיה ראש ממשלה בשנת 2000, עם אשתו שרה המופקרת כמובן.

העניין הוא שיש לא מעט עובדים שהעבודה בשבילם היא בילוימשה

ולעומתם אנשים שתלויים בה לפרנסתם.

ביישובים מסויימים (פריפריה רחוקה, יו"ש חלק מהם) אפשר לחיות בזול וברווח, ובתל אביב גם משכורת יפה אינה מספקת פשוט כי המחיה יקרה.

לסטטיסטיקה אין יכולת לכמת את זה.

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך