סקר הדוסיות של השנה,כנסו אחים ואחיותאנונימי (פותח)
מעניין לדעת מהו ההרכב של אלה שנמצאים בערוץ 7 בדרך כלל אז נשאל כך

איך הייתם מגדירים את עצמכם?

1]חרדים לאומיים\ תורניים
2]דתיים לאומיים ממוצעים
3] דתיים ליברלים

אני מאמין שפה זה יהיה בעיקר האפשרות הראשונה....
כופרים בעיקר.בקטנה
סתם..עוד לא הגדרתי .
טוב ושמחה.
מה עם חרדים? חילונים?_חמודויינת_
חחח... סתם...
נראלי אני משתייכת לקב' הראשונה.
יהודי מארץ ישראל!!!!חאלס עם הקטלוגים!!!!!!בן של מלך
אי אפשר לברוח מזה זה קיים חי ובועט [מאד חזק]אנונימי (פותח)
אין כזה דבר סתם יהודי מארץ ישראל, לא קיים כזה דבר, כולנו מתחלקים  לכל מיני חלקים חילוני דתי חרדי ויש הבדלים ולא תברח מזה לעולם
קודם כל יהודיה מאמינה ועובדת את ד' יתברך!דניאלה .ד.
אבל למען הסדר הטוב והמהות שלי- חרד"לניקית!
אגב..דניאלה .ד.
יש אנשים שהגדרתם דתי או לא יודעת מה אבל המעשים שלהם כחרדים לכן הגדרה לא כ"כ מדברת אלי אולי בזמן שבע"ה אתחיל לצאת.. זה ידבר אלי יותר.
ילדה קטנה שמנסה לעבוד את ה' (אל תשאלו אם זה הולך.)חילא דמשכנא
אממ... דתיים לאומיים תורניים...קוגל ירושלמי
אמ..איתיאל ש
המשפחה 1, אני 2..
1 ו3הרועה
אני יותר דוס מהרבה אנשים אבל אני דוס לכיוון שנחשב מאוד ליברלי.
כל החלוקות האלה מה הם עושות?עץ על מים
די עם עם כל החלקות האלה אני זה אני זה כולנו יהודים ודי ככה נתאחד!

בלי שטויות  חרדים, דתיים חילונים, חרד"לניקים, דתייים לאומיים, וכו'....
כולנו יהודים! כולנו יהודים! כולנו יהודים!      =)
הופה! תגובה לתפארת מדינת ישראל!בקטנה
לא מסכים,הרועה
צריך להבין שיש אותנו ויש אותם, גישה פוסט מודרנית (אין אמת אחת, איכשהו כולם צודקים) של "כולנו אותו דבר" היא מאוד מסוכנת, אם אין הבדל בינך לבינו למה אתה לא כמוהו? חשוב להגדיר את עצמנו טוב ולדעת מי אנחנו.
זה בסדר לעסוק בהגדרות, כל עוד-בקטנה
זה לא מוביל לוויכוחים. למריבות לסטיגמות וסטריאוטיפים, מה ש..כן..קורה בריבוע.
אבל צדקת במה שאמרת שאם כולם אותו דבר אז למה אני לא כמוהו?
טוב ושמחה
מה רע בויכוחים?אלישע בן אבויה
בס"ד

אם אנשים לא יתווכחו העולם יהיה מאוד מנוון..
צריך לדעת מה כל אחד חושב<אריאל>
 ולהבין מאיזה רגש לקב"ה זה נובע ולאהוב אותם, הם אוהבים את ד' בדיוק כמוך.

יש לי סיפור שקרה לי רק אתמול שממש ממחיש את העניין:

אתמול,כשחזרתי מההפגנה, באוטובוס דברתי עם מדריך בנ"ע שיצא עם השבט שלו. איך שהוא הגענו לנושא נישואין. הוא אמר שהוא מעדיף להתחתן בגיל 19, ואני אמרתי יותר מאוחר..אולי 22-23.
שהוא שאל אותי למה אני חושב ככה, אמרתי לו כך: שתטחון שבתות בצבא, אשתך תהיה לבד בבית ותתגעגעץ זה פשוט סיבה שאני לא יכול לעמוד בה.
(פה מגיע נקודת המפנה)הוא אמר לי שבכלל הוא לא רוצה להתגייס לצבא.
הזדעזעתי, ממש, שאלתי אותו איזה 4 פמים אם הוא רציני, בכל זאת, מדריך בבנ"ע, תורה ועבודה,ממש כמוני! הוא צריך לעמוד מאחרי הערכים האלו.
לקחתי נשימה עמוקה ונתתי לו להסביר את עצמו.
הוא הסביר שהוא חושב ככה משתי סיבות: קודם כל, תכלית העולם היא לימוד ועיסוק בתורה, וזה מה שהוא רוצה לעשות. הסיבה השניה שבצבא יש המון ניסיונות שהוא לא רוצה להתנסות בהם, להתרחק מהם כמו מאש.
שוב, לקחתי נשימה, ואמרתי..אחי, אני ממש לא במטרה לשכנע אותך שאני צודק בדרכי, אני פשוט יסביר לך את הסיבה שאני חושב הפוך ממך. לא יותר.
הסברתי לו כך: "לפי דעתי, העולם, עם כל הרוחניות שמלאה ונוטפת ממנו, החשיבות העצומה של לימוד התורה, 
העולם הוא גשמי, יש חיים שמלאים גם בגשמיות, מצוות גשמיות, הנה למשל לחתונה..האשה והילדים ממש יפריעו לנו ללימוד תורה אבל אף אחד לא חושב ללא להתחתן, אך זו מצווה עצומה!, מצווה גשמית! לפי דעתי, עם רוחניות בלבד אתה לא יכול להמשיך את החיים, ולכן להתגייס, מצווה גשמית ששומרת על המשך החיים יש בה חשיבות עצומה."
סיימנו את הדיון, יצאנו מזה, ואני חושב כמה עצומה האהבה שלו ללימוד התורה, האהבה שלו לד' שהוא הגיע לדרגה כזו. ולא למה הוא משתמט או ח"ו דברים כאלה שאני לא ירחיב. כי דנים כל אדם לכף זכות- וזה הדרך לאהבת ישראל עצומה, לדון כל אדם לכף זכות.

קצת פרקתי אבל הסתדרתם אם הגעתם עד לפה...=] מקווה שהיה מעניין.

אריאל-בקטנה
אם הוא לא רוצה להתנסות בניסיונות שלפי דעתו יגיעו בצבא, למה הוא מדריך? זה קל לו? זה בנ"ע..זו תנועה מעורבת. שם אין לו ניסיונות? ואם כבר למה הוא לא פשוט חרדי? מסתגר וחוצה בכבישים לגברים בלבד ע"מ לא להפגע?-להתנסות?
הוא בחר לחיות בצורה של מניעה. זה סבבה לגמרי, אבל זו סתירה מצידו.
מצד אחד- להדריך, לחיות עם חבר'ה לא 'כמוהו'. מצד שני- לא להתגייס כדי לא להיכשל בניסיונות, איזו מן התמודדות זאת? מאיפה לו שיש לו את הכוחות לעמוד ולהדריך עם מס' בנות אבל לא ללכת לצבא ששם יש מצב שיהיו איתו כמה חיילות בפלוגה? ומה ההבדל? האורח חיים של המדריכות והחיילות? עובדה שיש רבנים בצה"ל והם מצויינים.
(לא שאני מצפה שתענה ,זו לא האשמה רק תהייה..אבל..זה עדיין סותר, אולי הבנת אותו ותוכל לדעת מה הכיוון שלו.)
ל"ט,
טוב ושמחה
אפחד מהם.מתו"ש
שונאת! פשוט שונאת!נצח לנצח!!!
את השאלה הזאת!
גם אנייי..אררר..._חמודויינת_
אני ילדה קטנה שמנסה לעבודאורושקוש
את ה'..

חפרנית-סוציאליסטית-נופלת-קמה-לא מפסיקה ללכת-בוטחתנקודות של כיסופים
אני בעד הגדרת השקפת עולם.אוסנת
זהירות לא לברוח מהתמודדות עם המציאות.
במציאות הקיימת, ובעצם בכל מציאות (גם כשיבנה בית המקדש. מה חשבתם?), אדם צריך להגדיר לעצמו מה הוא, עם מה הוא מסכים, במה הוא תומך.
לפעמים אנשים מסתבכים ופוחדים מהתמודדות עם השאלות הגדולות... אז הם מתרצים את זה ב"די עם המחלוקת".
אין רע במחלוקת מתוך אהבה וכבוד. יש אפילו הרבה טוב, מכיון שמאזנים אחד את השני.

אני 2. דתי-לאומי.
שונאת את הסקרים האלהבת מלך<=אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך