(זה כואב לי.)טהורה~

"מספר שעות לפני הפעולה", מספר חברו של עמנואל מורנו, "דיברנו על כל מיני מקרים שונים שיכולים לקרות לנו ומה נעשה בכל אחד מהמקרים. בעקבות תקרית המסוק המצערת שקרתה שבועיים לפני כן, בה נורה טיל על מסוק ונהרגו בו חמישה חיילים, נוצר איזה חשש מהטיסה במסוקים מעל לבנון.

בעקבות כך שאל אותי עמנואל שאלה: 'מה אתה עושה במידה וחס וחלילה המסוק שלנו חוטף טיל ונשארות לך חמש שניות לחיות עד ההתרסקות?'

עניתי לו: 'לא יודע, אני משער שאהיה מאד עצוב ומפוחד, אעצום עיניים ואחכה שזה יגמר כמה שיותר מהר ובלי הרבה כאב'.

עמנואל חשב רגע ואמר: 'מה שאני אעשה, וזה גם מה שאתה צריך לעשות, זה להגיד 'שמע ישראל'.

הסתכלתי עליו ואמרתי לו: 'מה זה ייתן לך? הרי בכל זאת שניה אחרי כן המסוק יתרסק וכולנו נמות'.

אז אמר לי עמנואל משפט שמלווה אותי עד עכשיו, וימשיך ללוות אותי כל חיי-

'אם לאדם נשארות חמש שניות לחיות ועדיין יש בשניות האלה משמעות לחייו, ושאיפה למה שאחריהם, משמע, לכל החיים שלו יש משמעות. אך אם לעומת זאת לאדם נשארו חמש שניות לחיות, ואיננו מבין את חשיבות השניות הללו,

אז כנראה אין משמעות לכל החיים שלו, כי אנחנו לא חיים בשביל לספק את היצרים, או ליהנות ולחיות את הרגע,

אלא החיים הם שלב נוסף בדרך אל השלב הבא' "

נראה שבנות אולפנת מירוןמקפיצים נטושים

לא מספיק פעילות פה. ואז בנים כמוני נכנסים. חוצפה שכזו.

|יד פרצוף|הוד444
עוד כאפהטהורה~

את על החול החם בסירהטהורה~

והים מנגן אותךטהורה~

את השיר שלךטהורה~

והלב נפתח.טהורה~

חלון פתוח שיער ברוחטהורה~

משהו נגמרטהורה~

ילדה אישהטהורה~

נבהלת מעצמהטהורה~

נוסעת רחוקטהורה~

לצחוק למחוקטהורה~

לומדת לחיותטהורה~

את לא לבדטהורה~

אף פעם לא לבדטהורה~אחרונה

אלוהים. כמה שקשה לי אלוהים.טהורה~

בפנים הפחד רוקד, הפחד בודדטהורה~

נמאס להתלונן.טהורה~

אי אפשר להפסיק.

..טהורה~

(אוף,ככ הרבה טעויות עשיתי,ולא ידעתי. למה לא אמרו לי שאסור לומר ככה? ומה אני אמורה לעשות עכשיו? איך מתמודדים עם הידיעה הזאת שאולי בכל רגע יכול לקרות לה משו? ואסור לספר לאף אחד. אסור. אסור. אסור. אמרו לי שחייב לספר, אבל אני לא מסוגלת לעשות את זה. זה יהיה ככ דוחה ומגעיל. אבל אם יקרה משו? זה יהיה על המצפון שלי. רק שלי. כי לא היה לי אומץ לעשות עם זה משו. די די אני לא יודעת. אני קטנה מידיי, החיים האלה גדולים מידיי, אין עם מי לדבר. אין למי לספר. אין איפה לפרוק.)

אולי יעניין אותך