יוסי דגן התעלף באוהל המחאה של ההתיישבות הצעירה
מי שיצביע בבחירות לביבי הוא אידיוט ארץ האידיוטים, לא נתפס שיש עוד אנשים ציוניים, דתיים, לאומיים, שמסוגלים להצביע לנבל הזה.
יוסי דגן התעלף באוהל המחאה של ההתיישבות הצעירה
מי שיצביע בבחירות לביבי הוא אידיוט ארץ האידיוטים, לא נתפס שיש עוד אנשים ציוניים, דתיים, לאומיים, שמסוגלים להצביע לנבל הזה.
ההבדל היסודי הוא שהוא איש ציבור, והחבר'ה שלו פקודים.
אני מדבר בעיקר על מיש סתם מצביע כי באמת מאמין שביבי זה הכי טוב, לעזאזל..
ולגבי ההתיישבות הצעירה תתבייש לך!
כולנו זוכרים את נסיעתם לארה"ב כדי לטרפד את תכנית המאה, וכדי לחפור בור מתחת להתיישבות הצעירה והוותיקה. הגיע הזמן לפרק את מועצת יש"ע המזיקה והמיותרת. מעלה אדומים, קריית ארבע, אריאל, אלון מורה, ועוד רבים וטובים יכולים וצריכים להתנהל ישירות מול המשרדים הממשלתיים הרלוונטיים, מה שימחיש באופן רישמי ויבליט שדין מעלה אדומים כדין רמת גן ודין אלון מורה כדין באר שבע.
שמעתי אתמול את דני דיין יו"ר מועצת יש"ע לשעבר, גם הוא חבר לסער. לשאלת עיתונאי השיב שנתניהו נתן התחייבות להקפיא את הריבונות, והתחייבויות צריך לכבד... מדוע אינך נלחם נגד ההתחייבות הנטענת בפיך? הקשה המראיין, ולא קיבל תשובה אלא קשקושי מילים.
א- פרופו אלחייני, אתמול הצהיר שבכוונת סער, ראש מפלגתו, לחבור לקואליציה עם לפיד חולדאי ומרצ (כמדומני). בוודאי שכוונתו היתה לומר שיהודה ושומרון מעניינים את הסבתא של הסבתא שלו.
סוף דבר, ממשל ביידן שומע וקורא את החדשות בישראל ומישראל, ושואל את יועציו: אם כך מתבטאים נציגים אותנטיים של יהודה ושומרון, אז למה לא תקום מדינה פלשתינית בגבולות 67 בתוך ששה חודשים.
מוטב לך שלא תגחיך את עצמך.
ולא, לא אתבייש, הסבירו כאן כבר אלפי פעמים שזכותינו לדרוש הסדרה לישבינו מבלי לקבל בעסקת חבילה מדינה פלסטינית.
אבל כנראה שממנת משכל מסויימת ומטה - לא מבינים את זה.
אני לא אגיד לך בחזרה להתבייש, יען שאינך אשם, לא אתה בראת את ראשך באופן כה נבוב, רק לחמול עליך ניתן.
קודם לחטוף את מה שנותנים לנו, ואחר כך להתמקח על התמורה. חזקה על הפלשתינים שהם ימשיכו להתעקש על מדינת טרור על כל שטח ארץ ישראל, ואולי בעוד 72 שנים מישהו מצאצאיהם ישאל את עצמו: איפה טעינו.
את מצביעה לו כדי שישאר רה"מ?
אז בואי ואניח את דעתך: הוא יהיה רה"מ בכל מקרה.
השאלה היא רק כמה יוכלו לסחוט אותו בשביל ערכינו, לדוגמה - ההסדרה.
ובשביל זה - לכי תשימי פתק של בצלאל.
ושביתת רעב בהחלט מותרת ביהדות, נא לא להמציא הלכות כדי לדפוק אנשים שלוחצים על ביבי
אז אולי עוד היה אפשר
ואת יודעת למה יש לו מגבלות?
בגלל חכמולוגים כמוך שנותנים את קולם לביבי, במקום לשלוחי הציבור האמיתיים שיוכלו להפעיל עליו לחצים ככל שיהיו עם יותר כח.
אבל אין דבר, את תמשיכי להצביע לביבי, והילדים בהתיישבות ימשיכו לרעוד מקור בחושך. יחי "הבית של הציונות הדתית". יחי.
את מוכנה בבקשה לדבר רק דיבורים שאת מאמינה בהם לעצמך?
לא הוקמה קואליציה, לא התנהל מו"מ קואליציוני וממילא את משרד התחבורה הוא לא "סחט".
אם היתה לו יכולת סחיטה, היה לוקח את משרד המשפטים.
את כבר יודעת מה יקרה בעתיד?
אולי את עושה גם קריאות אישיות, אני צריך.
שמתעניין בה כמו שאתה מתעניין בדף היומי...
לא אמורים למות מזה או משו?
או נזק משמעותי כלשהו?
חבלה זו הכאה, לא שביתת רעב
ובמקום חדשות מוזמנות נשמח אם תסיביר לנו למה *כאן ועכשיו* האדמו"ר שליט"א לא מסדיר
בס"ד
לא, היום לא יום העצמאות. את הסרטון הזה צילמתי בתחילת השבוע מחוץ לבית שלי. חגגנו בישוב את אישורן המידי של למעלה ממאה יחידות דיור חדשות שבנייתן תתחיל בימים הקרובים. נכון, אומנם אני גר באחד מהיישובים הוותיקים ביהודה ושמורון, אבל מכיוון ואנחנו ישוב קצה, כל בניה כזאת היא משמעותית. האישור הזה הוא חלק מלמעלה מאלף אישורי בנייה חדשים שניתנו רק השבוע בכל רחבי התיישבות היהודית ברחבי יהודה ושומרון. האם זה מספיק? וודאי שלו. האם זאת התקדמות - כן.
יבוא אדם ציני ויאמר שזאת מתנת בחירות של נתניהו. אז זהו שממש לא. מדובר בתהליך שלוקח הרבה זמן. למעשה, בזום שנערך קודם לכן עם ראש המועצה וחברי המזכירות, הם סיפרו כמה זמן הם עובדים למען האישורים האלה והם ניתנו ברגע שהיה אפשר בלי קשר לעיתוי כזה או אחר.
אבל לא רק התיישבות ביהודה ושומרון זכתה השבוע, אלא גם התיישבות היהודית בירושלים.
אתמול פורסם באתר 'הארץ' שבזכות תשובת הממשלה לפסק שהוא נתן בעניין התיישבות בגבעת המטוס, בית המשפט הפך את הפסק שהוא נתן לפני מספר שבועות, והוא מאפשר שם בניה יהודית של שכונה חדשה. על המקום האסטרטגי של השכונה, לא צריך להרחיב, אבל כן צריך להרחיב על העבודה של נתניהו בעניין.
את המאבק על גבעת המטוס (וכן שכונת עטרות) אני מכיר היטב כי מי שמוביל אותו הוא קרוב משפחה שלי. אולי יבוא יום ואוכל לספר על כל המאמצים וכו' אבל זאת ההודעה שהוא שלח אתמול בקבוצה שמקדמת את הנושא וחברים בה חברי מועצת העיר ירושלים מהתעוררות עד יהונתן יוסף, חברי כנסת ממפלגות שונות, עיתונאים ועוד כל מיני אישי ציבור מוכרים ופחות.

מכיוון ואני גם בקבוצה (רק עוקב לבקשתו) וסייעתי לו פה ושם, אני יודע איך זה לא היה קורה בלי אנשי הליכוד ובראשם ח"כ מיקי זוהר. בלעדי העבודה של זוהר, יחד עם ח"כ מארק וח"כ שיטרית ונוספים זה לא היה קורה.
אז שוב, האם אנחנו מצפים מהליכוד ליותר? בוודאי.
אבל חייבים לזכור שלצד העשייה השקטה (במכוון) יש גם כל מיני קשיים שונים שמעכבים את המשכה של ההתיישבות. גם עכשיו, מי שמרים קשיים אלו בעיקר אנשי כחול לבן שבזכות הפריטטיות שניתנה להם הם יכולים לשים על זה ווטו, וכמובן עוד גרומים שונים שאנחנו כלל לא מודעים אליהם.
אז לפני שהופכים אלפי מצביעי ליכוד מהתיישבות לאידיוטים מארץ האידיוטים, כדאי להכיר גם את הצד השני.
אבל שום דבר מאלו לא מצדיק הצבעה (אני לא מדבר על פקודים וחברי מרכז) לליכוד במקום למפלגה ציונית דתית.
בסוף, בשעת מבחן, הליכוד בורח. ונכון, יש הרבה ח"כים טובים שם, אבל כנגד רה"מ הם לא יכולים לעשות כלום.
רה"מ הוא אדם אטום, עם לב עופרת, מצביעיו מהציונות הדתית הם פשוט האידיוטים השימושיים שלו.
אחרי כל ההישגים שמנית - הדבר ברור שאם שנים שלושה מנדטים מההתיישבות ושות' היו מצביעים למפלגה ציונית דתית וימנית במקום לו (שוב, לא מדבר על וכו') ההישגים היו בכפל כפליים. אז להראות שקיבלנו עשרים אחוז לא פותר את הבעיה שאני מציג של האידיוטות שבלקחת עשרים אחוז במקום שמונים אחוז
בס"ד
אני יודע כמה ישיבות בנושא ערך מיקי זוהר עם ראש הממשלה עד שזה יצא אל הפועל. להגיד שאין להם השפעה בעוד הם אלו שסייעו ופעלו לדחוף את הנושא, זה לחטוא לאמת. אגב, גם יוסי דגן, עצם החבירה שלו בליכוד והפעילות שלו מול נתניהו היא זאת שגרמה לכך שמעוצה אזורית שומרון קיבלה את רוב היתרי הבניה. זאת אומרת שיש השפעה על ראש הממשלה והוא לא רק אדם אטום עם לב עופרת.
ואמרתי שאיני מדבר על פקודים וכדומה, אלוא נשים שנותנים לליכוד - אבל מקבלים תמורה.
הבעיה שלי היא עם האידיוטים השימושיים - אנשים שנותנים את קולם לביבי, ובהיות שאין להם שום אפסר לאחוז בו - הם מקבלים בתמורה יריקה. ואז הם רוקדים, איך לא, "גשם גשם".
אמת, ליוסי יש השפעה, כי יש לו אפסר, ביבי מקדם דברים - כי הוא נלחץ ממנו, אמת.
אבל מוסריות, הומאניות, אידיאל, דרך, אין לו. ולכן - לולי אמצעי הלחץ - הוא לא עושה כלום, כי ליבו אכן עופרת.
אז הוא נתן ליוסי אישורים - מחד, כי הרי הוא לא יכול לא לתת כלום. כי יש את האפסר.
אבל את ההסדרה - הוא לא נותן. כי לא אכפת לו.
אותו הסיפור של ההתיישבות
הוא הסיפור של מערכת המשפט
הוא הסיפור של הלוחמה בטרור
הוא הסיפור של הכל.
וזה כואב.
שזה מה שכואב לי.
גאה.
על עצמו לדורותיו
האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.