עוד בעניין המלוניות..אכרא

תקראו הכל. חזק ביותר!!

אור לד׳ שבט, תשפ״א, מלונית הקורנה דן פנורמה, פעיה״ק ירושלים תובב״א.

לאחי בני עמי וכל שלומי אמוני ישראל בכל אתר ואתר בארץ ישראל ת״ו.

הרגשתי צורך גדול לכתוב לכם על מה שעובר עלי ועל שאר בני הישיבות במלונית. רבותיי, בושתי ונכלמתי. בחורי ישיבות חלקם מישיבות נחשבות וטובות, נמצאים במלונית ומקיימים מניינים בשעות מאוחרות, בקושי באים לסדרים ולבית מדרש המאולתר שהקימו ומתנהגים ממש כתינוק הבורח מבית הספר. כמובן, שלא כולם כך, אך לצערי הם רבים עד מאוד. סיפרו לי ולחבריי מאז היותנו זאטוטים שכדי להיות בן תיירה אמיתי צריך להתנהג בצורה מסוימת, להתלבש באופן הנכון, ללמוד או לא ללמוד דברים מסוימים, להחזיק בהשקפה הנכונה. אך עולמי קרס עליי, שקרו לי, עבדו עליי. פגשתי בחורים מישיבות אחרות, ישיבות של חרדל״ים. איך הם, ״המזרוחניקעס״ שנוהגים אנו לקרוא להם בלעג ממלאים את בית המדרש השומם, לומדים ומתפלפלים בר׳ שמעון ובר׳ חיים, לומדים קצות ונתיבות, בונים שוברים ומפרקים סברות, כמונו ממש! ישבנו יחד, למדנו בבא מציעא, ר׳ חייא קמייתא, הילך, והיה שטייגען. התווכחנו בין הסדרים בענייני השקפה, מעבר 

לחילוקי דעות, ראינו שמטרת כולנו היא ״להגדיל תורה ולהאדירה״ על אף חילוקי הדעות, מצאנו אחים שלא ידענו שהם קיימים. אחים טובים ויקרים שאכפת להם אך ורק מתורה ולהגדיל את שמו של הקב״ה. והפלא הגדול, שזה קיים בלי הלבוש, בלי ההשקפה הטהורה, ואחרי זה הם עוד הולכים גם לצבא לכמה חודשים, וחוזרים לישיבה כאברכים(הם אמרו שהולכים אחרי עשר שנות ישיבה). גדולי דורנו הכריזו לאחרונה על ״שמד רוחני״ שקיים במלוניות, אם הכוונה לבחורי ישיבות החרדים המסתובבים בחוסר מעש ברחבי המלון אז ניחא, אבל יש שאומרים שהכוונה היא לאחינו החדשים שמצאנו לאחרונה. ואני נותרתי מבולבל ועצוב, האם זה השמד הרוחני? בחורים שיושבים ולומדים מבוקר עד ליל, מחמירים קלה כבחמורה כמעט בכל דבר . אלה הבחורים שרבותנו מפחדים? איך זה יכול להיות שגדלנו כולנו עם תבנית אחת של בן תורה, והנה פתאום אנחנו צריכים לגלות שיש בני תורה אחרים, לא פחותים מאיתנו כלל, עם תבנית שונה אך דומה. איך העלימו את זה מעינינו? אמרו לנו שהם לא יודעים ללמוד המזרוחניקעס האלה, אלה עם הכיפה הסרוגה והסנדליים המוזרות, מהדברים הללו לא גודלים ומתעלים בתורה, להם אכפת רק מארץ ישראל אבל לנו אכפת מכל התורה כולה. שקרו לנו, זוהי לא המציאות. אני יושב וכותב שורות אלו ואינני יודע איך להתייחס לדברי רבותנו שליט״א. נותרתי מבולבל, אך אני יודע שמצאתי אחים חדשים, אחים שאמנם יש להם השקפה קצת שונה, אך כולנו מכוונים לשם שמיים ולהגדיל את שמו של ה׳ יתברך, וזה מה שחשוב.
ע״ה אחד מבחורי הישיבה היושבים זמנית במלונית הקורנה פעיה״ק תובב״א

זה לא אני כתבתי. זה מישו שהיה שמה..

ממש יפהיהוקפץ

וואו יפה ממשהוד444

מעריך את הכותב....יהודי תמיד

תגובהאמונתי????
וואוו אני מרגישה באמת שהגיע הזמן, בתור אחת שגדלה בעיר חרדית אפשר לומר שזה מאוד מאוד צורם לי שכאילו נוצר איזשהו תדמית אצל החרדים שאנחנו הדתיים הלאומיים פחות מהם, פחות בתורה, פחות בייראת שמיים, וזה מאוד כואב לי...
לכן אני ממש שמחה שככה חרדי חושב ככה.,. באמת הגיע הזמן!

אבל האמת שמה שיותר כואב לי זה שגם במגזר שלנו אנשים לא באמת יודעים את זה, כן! יש אנשים מהציונות הדתית שאפילו לא יודעים מהזאת הציונות הדתית....
וזה מבאס תיכות....😢
אני לא יודע מי כתב את זהנ.ד.ב

אבל יש סיכוי קטן שזה גם היה דתי לאומי...

לא אומר שלא, יכול להיות שזה גם חרדי, וממש מעריך אותו, אבל רק תחשבו על זה (לא בא לפתח דיון)

זה חרדיאמונתי????
רואים לפי הסגנון מילים וכו....
לא יודע, משהו אחר דוקא אמר לי שזה יכול להיות גם סגנון דתינ.ד.ב

לאומי, חוצמזה שזה משתנה בין האנשים

מי שכתב את זה כתב את זה הוא חרדי-אני :)

הוא כותב שם שהוא פוגש את הדת"לים

אני גם יכול לכתוב כךיהודי תמיד

רבויתינו הצדיקים גדוילי הדויר ברשות רבינו הרב חיים קניבסקי שליט''א מסרו כי המזרוחניקים אינם יראי שומיים ויראי חטא ל''ע....

לא הסתכלתי למעלה וזה יצא ממש חוביבוני...

נפסלת ברגעהָיוֹ הָיָה

אין דבר כזה "הרב חיים קנייבסקי", או "ר' חיים" או "הגר"ח"

בסדר, אז איך?נ.ד.ב

עזוב אחי זה לא הנקודה מי כתב את זה.. תתיחס למה שכתוב..אכרא

אני גם לא יודע מי כתב את זה ויכול להיות שמישו מהדת"ל שקצתאכרא

מכיר את החרדים כתב את זה (למרות שאני לא מבין למה שמישו ישב לכתוב את זה סתם..) אבל בכל מקרה אני חושב שהוא מעביר את הנקודה ממש טוב ויפה.

לא?

לא הבנתייהודי תמיד

כתבת "הרב חיים קנייבסקי", שום חרדי לא יכתוב כך.הָיוֹ הָיָה

יכתבו או "הגר"ח" או "ר' חיים"

טעות שלייהודי תמיד

רואה, חובבני....

או 'מרן שר התיירע'שחר אורן

שר התיירהיהודי תמיד

סתם לא ידעיהודי תמיד

חרדי גם לא יכתוב שר התיירה😁אמונתי????
יפה מאוד!טונה(לא דג)אחרונה
עבר עריכה על ידי טונה(לא דג) בתאריך ז' בשבט תשפ"א 17:13
יש לי תחושה דווקא בגללו ובכלל כמוהו אסרו ללכת למלוניות
מפחיד אותם החיבור...
שאולי מישהו יעבור לצד השני רח"ל
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך