היי פורומי ערוץ7
אם ההודעה שלי לא מתאימה לפורום הזה אז ממש סליחה ואני ישמח אם תעבירו אותה למקום הנכון. לא מצאתי פורום של חינוך/ילדים.
רציתי להתייעץ או יותר נכון להעלות נושא הקשור בחינוך הילדים, ובפרט בכך שהם נמצאים בגני הילדים עם ילדים אחרים שכלפי חוץ נראים דתיים אך הם אינם. אני מבקשת מאוד לא לשפוט לכף חובה, אני באמת מנסה להבין ולקבל מענה
יש לנו ילד מתוק בן 4, וברוך ה' אנחנו מקפידים בבית לחנך אותו למצוות, ברכות, תפילה וציצית וכו' ,
לפני כשנה עברנו לעיר בצפון הארץ, ובננו השתלב יפה ברוך ה' בגן ולמד להכיר חברים וחברות חדשים.
כשבאנו לסיור בגן ראינו את צוות הגננות, הילדים וגם חלק מההורים שבאו גם לבקר והתרשמנו שמדובר בחינוך ממ"ד עם תפילה בבוקר ואמא/אבא של שבת (ילדי הגן מסתובבים עם כיפות וציצית) כך ששמחנו שמצאנו מסגרת טובה
אבל מה, שמתי לב שאחד מילדי הגן, שהוא בקשר חברי מאוד עם בני, גר ממש בסמיכות אלינו, והמשפחה שלו ממש לא דתית. אני רואה שבשבת נניח הם רואים טלוויזיה בחצר, עושים מנגל.. האמא של הילד מחזירה אותו מהגן כשהיא עם כיסוי ראש, והילד עם ציצית, אבל כנראה שאין בזה באמת משהו
עכשיו שלא תבינו אותי לא נכון, כל אחד שיעשה מה שטוב בעיניו, אבל אני חוששת לחינוך של הילד שלי, אני לא יודעת מה הילד של השכנה מביא איתו בכריך בבוקר והאם הוא מציע מידי פעם לילד שלי, ובכלל מה הלך הרוח בסביבה כזו.
אני ובעלי גדלנו ביישובים בשומרון שהיו מעורבים מבחינת הציבור, אבל היו גנים לציבור החילוני וגנים לציבור הדתי, וכולם הכירו את כולם.
כך שפעם, אמא יכלה להביא לגן עוגת יומולדת שהא אפתה בעצמה, כי כולם היכירוהו והגן היה דתי, אבל היום חל אסור להביא עוגה שנאפתה בבית בדיוק מהחשש שמה העוגה אינה כשרה, וחובה להביא עוגה קנויה
מה דעתכם? האם יש באמת סיבה לחשוש?
תודהה על המילים הטובות