מה אומרים?עצמי החביבה

סמוטריץ׳ אמר השבוע בראיון לחדשות 13, "אצלנו קודם כל לא מחלקים הוראות, הקשר קצת אחר. יש לנו הרבה ת"ח שאני בקשר אתם, בהתייעצות, בחשיבה – החלטות, בסוף אני מקבל כפוליטיקאי", את הדברים אמר בקשר לציות הנציגות החרדיות לגדולי ישראל, "סמוטריץ׳ חשף את תמצית השקפת עולמו. בהתייחסו לציבור החרדי שמציית לדעת תורה של גדולי התורה", נכתב ב'יתד'.

(ציטוט מבחדרי חרדים)

בדיוק היה לנו דיון במשפחה מה המקום של הרבנים בפוליטיקה... גם מבחינת הפוליטיקאים עצמם, עד כמה הם צריכים להישמע לרבנים ולהתייעץ איתם, וגם מבחינת הציבור הבוחר- האם רב אמור לתת הוראה חד משמעית במי לבחור והאם נכון להישמע לרבנים שאומרים את זה כמו שקורה בציבור החרדי...

אפשר הסבר למה שסמוטריץ אמר (אני ופוליטיקה לא הולך)פצלשית~

...עצמי החביבה

הוא אמר שהרבנים לא נותנים לו הוראות מה לעשות בתכלס איך לפעול אלא הוא מתייעץ איתם אבל בסוף הוא כפוליטיקאי מקבל החלטות...

זה באמת סוגיה רחבהמשקפת
לדעתי רבנים הם לא פוליטיקאים ולא צריכים להתערב בפוליטיקה הם רבנים וזה תפקידם ,הם כן צריכים להתוות את הדרך למפלגות באופן כללי מה הנקודות החשובות במפלגה אבל לא לקחת שום חלק פעיל בפוליטיקה כי זה תפקידם של הפוליטיקאים
ומה לגבי הציבור עצמו?עצמי החביבה

הרבנים צריכים להורות במי לבחור? הציבור צריך להישמע?

@שפרינצא בוזגלו @משקפת

הציבור חייב לציית, השאלה אם הוא יציית...שפרינצא בוזגלו

הרבנים לא חייבים להורות.
אם הם הורו כבר- מחויבים אנו לציית לדבריהם של רבנינו.

...הָיוֹ הָיָה

הרבנים לא יכולים לחייב את הציבור להצביע למישהו מסויים (שו"ת חת"ס)

אבל כמובן שמי שרוצה לתת תועלת ליידישקייט - צריך להתחשב בדבריהם...

...שפרינצא בוזגלו

אני חושבת שבתת ציבור שבו הציות לרבנים רלוונטי- על הרבנים לתמוך בפוליטיקאים המייצגים אותו, אך לא מעבר.
הם גם לא יכולים להחליט על סדר היום, כי אחרי הכל המבינים בפוליטיקה הם הפוליטיקאים עצמם, הם כמובן יכולים להתייעץ עם רבנים בנוגע למידיניות הלכתית כלשהי, אבל זה לא הגיוני שאנשים שלא מבינים מהלכים ואסטרטגיות- יחליטו עליהם.

רבנים הם במובן מסויים הוגי דעותבן מכיר
ומורים רוחניים, זה לא אותו הדבר כמו להיות פוליטיקאי. פוליטיקה דורשת קישורים שונים, יכולות שונות ואפילו - אישיות שונה.
לכן אני חושב שחובה להתייעץ איתם במיוחד בנושא של קביעת מטרות והצבת ערכים, אבל בסוף מי שצריך לקבל את ההחלטה הוא הפוליטיקאי, כי לו יש את היכולת הדרושה וגם הוא משלם את המחיר הציבורי אם הוא טועה, לא הרב.
בהקשר של האם רב צריך לומר למי לבחור - נראה שככל שרב יותר מתעסק בזה כך הוא פחות מבין בזה, וד"ל.
...הָיוֹ הָיָה

בואי נתחיל מזה שהסחרור סביב המושג "דעס תיירה" הוא המצאה חרדית פוליטית, שהומצאה מעיקרה בשביל לסחוף מצביעים.

למעשה - צריך לזכור, רב הוא רב, הוא לא פוליטיקאי. התפקיד של הרב הוא להנחות הנחיות ערכיות ועקרוניות, והתפקיד של הפולטיקאי הוא לדאוג ליישומן בשטח בדרך הכי טובה - כפי הבנתו הפוליטית.

מפלגת עגל התורה נורא נורא בלחץ מזה שרואים שבצלאל יותר יר"ש מכל נציגיה ביחד, אז היא מחפשת להשמיץ אותו. ושימי לב שבעצמם הם כתבו שדבריו הם "ביחס לציבור החרדי שנשמע לדעת תורה", כי כן, נכון, בצלאל לא יעבוד כמותם, שהולכים לר' חיים, שואלים אותו משפט, הוא זורק מילה וזה מה שהם עושים (או אמורים לעשות..) בשעה שלכל בר דעת ברור שלר' חיים אין קצה מושג בפוליטיקה ובמהות השאלות הללו.

אז כן, בצלאל אומר אנחנו לא כמותם, אנחנו מבינם שרופא הוא רופא ואינסטלטור הוא אינסטלטור ופוליטקאי הוא פוליטקאי. וכמו שהרב לא עושה ניתוח או פותח סתימה - ככה הוא גם לא עושה פוליטיקה.

אלא מה, שבשונה מ"המפד"ל של פעם" שלא קיבלה על עצמה אף את הוראותיהם הערכיות והעקרוניות של גדולי הדור - בצלאל ב"ה כן עושה זאת, ולפני כל הכרעה חשובה מתייעץ עם רבותיו, ב"ה.

זו בדיוק הדרך, וכך לימדנו מרן ר' אברום זצ"ל.

ואם עגל התורה מתפוצצת - שתתפוצץ.

אני לא חושבת שרבנים צריכים להורות בסוגיה לא הלכתיתחושבת בקופסא

כי אז זה הופך להיות פסק של רב שצריך לציית לו, למרות שלמי להצביע, איזה בית לקנות,  או מה לאכול בדיאטה אמורים להישאר בבחירה של הבן וזה סתם מכשיל את האנשים שבטוח לא יציתו, בעברה על פסיקה של רב.

ברור שרבנים יכולים לייעץ וחשוב שיעשו זאת במיוחד בדברים אידאולוגים כמו פוליטיקה, (אני באמת לא מבינה איך אפשר לצפות שרב באמת צדיק ששוקד על התורה, יבין בנדל"ן יותר מיועץ ממוחה) אבל הוראה חד משמעית פשוט לא שייכת לתחומים האלו.

הרב של הבית כנסת שלי ממש מקפיד על זה כי מתפללים בו המון חוזרים בתשובה ודתיים לייט לייט, אז כדי לא לכשיל אותם בנוסף בעברה על פסיקה של רב אם לא יקשיבו לו, רוב הזמן כששואלים אותו שאלה הלכתית הוא אומר "אני לא הייתי עושה את זה" בתור חבר מייעץ ולא בתור רב שמורה הלכה.

זה ממש לא בגישה של "הרבנים הלא יעילים האלה שישבו בצד ולא יפריעו" יותר בגלל שיש משמעות להוראה של רב, אז לא צריך לנופף בה בתחומים שבהם היא לא שייכת.

גם אם הם יורו זה לא יכשיל את מי שלא ישמע.הָיוֹ הָיָה

ברגע שזה דבר שלא רלוונטי להוראת רב - אין שום חובה לשמוע לו. ומי שלא שומע לו לא נכשל בכלום.

ואז זה סתם יוצר אינפלציה ל"הוראה של רב"חושבת בקופסא

באמת המון מחשבה עמוקה נכנסה למערכת הצבעת העדר הזאת.

בכל מקרה זה סתם יוצר המון נזק במיוחד לרבנים ולמשמעות שלהם, וכתוצאה מכך, לתורה.

זה נכון. מאוד.הָיוֹ הָיָהאחרונה

בזה אני מסכים איתך כמובן.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך