חיסון קורונה בהריון/ הנקה- שימו לב להנחיות השרשוריעל מהדרום
לק"י

צהריים טובים גולשות יקרות!
אנחנו רואות שנושא החיסון בוער (ובצדק), לכן על מנת לשמור על חופש הביטוי😅 ועל מנת לאפשר דסקוסים בנושא, שרשור זה נפתח.
בבקשה לשמור על תרבות דיון, בלי ירידות אישיות. אנחנו בטוחות שלכולן פה יש רצון טוב, ואף אחת לא מעוניינת לסכן את עצמה ואת האחרות.

מי שרואה הודעה שבעייתית בעיניה מכל סיבה שהיא- לדווח לנו בבקשה! לא להעיר ולא לתייג אותנו. רק לדווח.

המשך יום טוב!
רק אם אפשר לבקש בלי פייק ניוז ומקורות "מוסמכים"בתי 123
למניהם
אבל כל מה שמנוגד לעמדת משרד הבריאות, בגדר פייק ניוזניקיתוש
אז מה עושים?
מי יתנגד לחיסונים אם לא מתנגדי החיסונים?
לא נותנים לדעת את האמת
משרד הבריאות נהיה האורים ותומים.
לדוגמה החיסון אפילו לא נוסה על נשים בהריון ע"י היצרן בעצמו. קרי, פייזר אבל בארץ מאפשרים.
תנסו לכתוב עובדות. בלי ציניות ו"העלבות" למיניהן.יעל מהדרום
ממש לא כתבתי בציניות ולא עמ"נ לפגועניקיתוש
שכל אחת תעשה את הבחירה המושכלת שלה.
לא אמרתי שאת כתבת בציניות.יעל מהדרום
לק"י

אולי התכוונתי לענות על השאלות שלך.
אני כבר לא זוכרת מה חשבתי🙊
💖ניקיתוש
את 10 את!!
זה דווקא לא מוסתר בכלללהשתמח
אני התייעצתי עם הרופאה שלי והיא אמרה לי בפירוש שהחיסון לא נוסה על נשים בהיריון אבל לפי ההיגיון אין סיבה שיפגע, אז בכל זאת נזהרים בחודשים הראשונים שיותר רגישים, ובחודשים היותר מאוחרים ממליצים לקחת כי יודעים שהמחלה יכולה להיות מסוכנת ולא יודעים שהחיסון מסוכן. אבל שום דבר לגבי החיסון אצל נשים בהיריון לא ידוע בוודאות
תגדירי בבקשה מקורות מוסמכיםבת 30
חוץ ממשרד הבריאות.
רוםאים בכירים שחושבים קצת אחרת, נחשבים למקור מוסמך?
אנשים כמו גיל שחר שפרסם מאמר ארוך, מנומק ומאוזן הוא מקור מוסמך?
אם לא, אז אפשר פשוט לשים קישור לאתר של משרד הבריאות ולסגור את השרשור.
התכוונתי לשני הצדדים!בתי 123
בקשו לפתוח את השרשורים כי נשים רוצות לדבר על הרגשות שלהם ועל עובדות ולשמוע חוויות שקשוקות לחיסונים והריון
לא כדי להתווכח מי צודק.
אם חצי חושבים שמשחד הבריאות שקרים וחצי חושבים שגיל שחר שקרן הוויכוח יהיה נצחי
ואם בא לכן להתווכח בנושא או להפיץ את הדיעה אולי תפתחו פורום יעודי
אז אולי כדאי להגדיר מה נושא השרשורבת 30
רגשות או עובדות
ומי יכריע מה העובדה הנכונה?בתי 123
זה וויכוח נצחי ותמיד גורם לאי נעימות באת באמת לא מצליחה להבין למה כ"כ חשוב להכניס גם לפה את הוויכוחים האלו אפילו שאתן יודעות שזה פוגע פב בנשים.
וכן.. משני הצדדים
מסכימה. נראה לי שהדיעות השונות ידועותיעל מהדרום
לק"י

פה זה יותר רגשות ותחושות.
אז זאת ההגדרה.בת 30
האמת שאחרי התגובות שלכן ניסיתי לחדד מה בדיוקיעל מהדרום
לק"י

אם יש משהו לחדש גם בתחום העובדות, אז אפשר. רק לא בטוח שזה מה שפותחות השרשורים חיפשו.
סבבהבת 30
נראה לי שרגשות הרבה פעמים נבנים ע''ג עובדות שנחשפים אליהם, ולכן לי אישית קשה להפריד.
מי שכל היום, נניח, קורא מלא חדשות על הקורונה ונזקיה ברחבי העולם, סביר שיחיה בפחד ויפתח חרדה מסוימת.
מי שקורא מעט חדשות, או שקורא גם דעות שמאזנות את הלחץ שהתקשורת משדרת, כנראה יהיה רגוע יותר.
אז רק לקרוא על תשע נשים הרות זה מלחיץ, אבל לשמוע על עוד אלפיים, נניח שחלו והחלימו, זה כבר נשמע אחרת...
בכל אופן, אין לי ענין להתווכח, כמו שטענו נגדי. יש לי ענין לעזור.
עד כאן.
בהצלחה לכל אחת עם מה שהיא תחליט.
ומתפללת שכולן יעברו את ההריון בבריאות ושמחה.
אני רק רוצה לומר, שאני מעריכה את הכתיבה שלךיעל מהדרום
לק"י

את בין האחרונות שהייתי טוענת נגדן שהן מתלהמות, וסתם רוצות להתנגח.
תודה 😀בת 30
גם אני מעריכה מאד את הכתיבה שלךשבעבום
( קוראת כאן הרבה ולא פעילה הרבה) ואחרי שהמלצת קראתי בעיון את המאמר של גיל שחר, מאמר מעניין מאד ומנומק, אבל אי אפשר להגיד עליו שמאוזן, בדיוק כמו משרד הבריאות שמביא את המדענים והרופאים שממליצים להתחסן כאן ועכשיו ולכולם, הוא מביא רק את הדעות המתנגדות והמהססות ( דווקא משבח את החיסון ) בגלל שלא עבר מספיק מחקרים.
אפשר להגיד שאת הדעות התומכות אפשר תמיד לראות באתר משרד הבריאות ואת שלו פחות, אבל גם סביבו יש קהילה של שומעי ליקחו והיה אולי ראוי להביא להם גם את הדעות האלה...

הפתרון שלו לחסן בני 70 ומעלה ועם כל השאר לחכות שנתיים לסיום המחקר. ומה נעשה בשנתיים האלה? נמשיך לשבת בבית? ניתן לאנשים להדבק?כרגע במעייני הישועה רוב המאושפזים במצב קשה הם בגילאי 40-60.

ההמלצה שלך להקשיב פחות להפחדות בתקשורת היא טובה תמיד אבל לא תעזור לבתי החולים ולנדבקים שבמצב קשה.

האם לא מן הראוי כחברה וכקהילה לקחת את הסיכון שבחיסון שמבחינה מדעית נחשב בטוח וזה אפילו גיל שחר מודה כדי למנוע את המשך הנזקים בגוף ובנפש שנגרמו לנו ולעולם כולו מהקורונה?
ואם לא מה כן יכול להיות הפתרון בעיניו?

ואם לפי דבריו מדובר על 1% הגנה ולא כפי שמציין את זה, למה לחסן את בני ה70? ולמה הוא בעצמו יתחסן בעוד שנתיים בתום המחקר?
לקרוא את כל הצדדים זה תמיד טוב.בת 30
ככה גם מקבלים תשובות לשאלות, יודעים מה עוד לשאול...
אני חושבת שקצת קשה לקבל, כחברה, החלטה שעדיף לקחת סיכון של חיסון מאשר סיכון של מחלה.
כי בסוף, החברה מורכבת מיליוני פרטים, וכל פרט יש לו שיקולים משלו.
תראי, אמא שלי מבוגרת. ב''ה בריאה לחלוטין, ולכן התלבטה עם כולנו, כל ילדיה , לגבי החיסון. אצלינו במשפחה אף אחד לא חובב חיסונים מושבע, אבל יש טווח בין זאת שלא מחסנת בכלל, לבין עוד אחת שמחסנת כמעט הכל, ואני איפשהו באמצע.
וכולנו התלבטנו איתה המון. בסוף היא נטתה כן להתחסן, ואמרתי לה שלדעתי זו החלטה חכמה וטובה, ורק צריך הרבה תפילות שהחיסון יעבור בשלום.
אבל נכנסו כאן כ''כ הרבה שיקולים, שהם מאוד פרטיים ונוגעים לה ספציפית.

קשה להחיל על חברה שלימה החלטה כזאת. במיוחד על אנשים עם בעיות רפואיות, שגם המחלה וגם החיסון עלולים להזיק להם, ואין מה לעשות, כשכן שומעים על נזקים זה גם מעלה חששות. נכון שבארץ על כל מקרה אמרו ''אין קשר'', אבל בנורבגיה למשל, נפטרו סמוך לחיסון כמעט 30 קשישים והם לקחו את זה ברצינות ובודקים את זה.

מה הפתרון? אין לי מושג. ברור שיש המון נזק מהקורונה.
אבל האם החיסון יתן פתרון מוחלט סופי? ימים יגידו.

המצב הזה מאוד מבלבל. מאוד טעון. יש רצון ''לגמור עם זה כבר''. והמחשבה שהחיסון יגאל אותנו היא נהדרת.
אבל א''א באמת לדעת מה יהיה.
את גם יכולה להוריד עוקב ולהשאיר את הבמה למי שרוצה להתווכחפה לקצת
בצורה מכובדת ובוגרת.

לא צריך כל כך לפחד מויכוחים או דעות שהן פחות מקובלות ומי שזה לא מתאים לה שלא תקרא במקום לגרש את מי שזה כן מתאים לה ומרגיע אותה הדיבור על זה.
את לפחות מודה בזה שאתן רוצות להתווכח תהנו!בתי 123
תודה!פה לקצת
זו הבעיה...שלרוב זה מעבר לדיון, זה מעכיר את האווירהיעל מהדרום
לק"י

היא לא בקשה שלא ידונו, שהרי זו מטרת השרשור.....
אני ראיתי בפורום אחר שניהלו על זה דיוןפה לקצת
עם דעות מנוגדות וזה נגמר בצורה בוגרת ומכבדת.
מאמינה שגם שם זה אפשרי.

והמטרה היא לא להתווכח אלא לנהל דיון שיכלול בתוכו גם רגשות אבל לא רק.
חושבת שזה קצת קשה לדבר בנןשא הזה בלי לדבר גם עובדות ודברים ששומעים מהשטח...
האתר של ה-CDC נחשב מקור מספיק מוסמך?מחכה_ומצפה
עבר עריכה על ידי מחכה_ומצפה בתאריך ז' בשבט תשפ"א 20:53
COVID-19 and Your Health

At this time, ACIP recommends that certain groups (e.g., healthcare personnel, followed by other frontline essential workers) are offered vaccination during the first months of the COVID-19 vaccination program. People who are pregnant and part of a group recommended to receive the COVID-19 vaccine may choose to be vaccinated

כמובן שמציינים שם גם שיש מידע מוגבל כרגע על חיסון של נשים בהריון (באופן כללי יש מידע מוגבל על החיסון כרגע), אבל בינתיים לא נראתה בעיה בנשים בהריון שהתחסנו.
זה גם לא נכון שזה ״לא נבדק״ על נשים בהריון כמו שאוהבים לטעון כאן, כבר חוסנו לא מעט נשים בהריון ברחבי העולם, כמו גם נשים שהתחסנו בשלבים הראשונים של הניסוי כשלא ידעו עדיין שהן בהריון. גם עכשיו כל הזמן ממשיכים לנטר מידע על מתחסנים, כאלה שבהריון ולא בהריון. ולכן אם פעם אמרו שאין מספיק מידע לחסן נשים בהריון והמליצו לא להתחסן, עכשיו כבר אומרים שיש מספיק מידע כדי להמליץ לנשים בהריון שנמצאות בסיכון להתחסן. ולא, הם גם ממש לא צריכים את ה״מחקר״ של שיבא שמישהי צירפה כאן (בהנחה שזה לא מפוברק), יש להם מספיק מידע מכל העולם (וגם מישראל).
אז הטענה ש״ביום בהיר אחד״ החליטו שמותר לחסן נשים בהריון היא לא נכונה, החליטו שאפשר כי עכשיו יש יותר מידע שלא היה קיים בהתחלה. זה לא הוחלט סתם ככה מהאוויר.

בנוסף, אומרים שאין הנחיה לעשות בדיקת הריון לפני החיסון או להמנע מהריון אחרי החיסון:

Routine testing for pregnancy before COVID-19 vaccination is not recommended. Women who are trying to become pregnant do not need to avoid pregnancy after receiving an mRNA COVID-19 vaccine.

ממש ממליצה לכל מי שמתלבטת לקרוא מידע במקורות מוסמכים ולא איזו חוות דעת של מישהו שכותב על דעת עצמו ובלי מידע קונקרטי. יש גופים שהתפקיד שלהם זה לבחון את המידע ולהעריך את הבטיחות והיעילות
של החיסונים, וההמלצות שלהם יותר נחשבות בעיניי.

מתנגדי חיסונים מאוד אוהבים לדבר על האינטרסים הכלכליים של חברות התרופות, אבל מי שמאשר את החיסונים בסופו של דבר זה ארגוני בריאות שהמטרה שלהם היא שהציבור יהיה בריא (גם כלכלית - אם החיסונים היו מסוכנים לציבור העלות של הטיפול בציבור ״נפגע החיסונים״ הייתה עולה להם הרבה יותר).
אה, ועוד משהומחכה_ומצפה
אוהבים לטעון שזה חיסון חדש ואושר מהר מדי. אבל הטכנולוגיה של mRNA קיימת ונחקרת כבר כמה שנים טובות. למעשה חברת מודרנה הוקמה במיוחד כדי לפתח חיסונים בטכנולוגית mRNA (בסוף פייזר קצת עקפה אותם).
לא היה מוצר מסחרי עדיין, אבל המחקרים נערכים כבר כמה שנים. כשהופיעה הקורונה היה חכם להשתמש בטכנולוגיה החדשה, בעיקר נוכח העובדה שיהיה צריך לספק מיליוני או עשרות מיליוני חיסונים לכל העולם בפרק זמן קצר יחסית, שזה משהו שלא היה מתאפשר עם חיסון סטנדרטי של וירוס מומת/מוחלש (כי צריך זמן לגדל אותו, וב-mRNA לא צריך לגדל כלום).

בעתיד נראה עוד הרבה חיסונים בטכנולוגיה הזו, כבר עכשיו מדברים על חיסון לזיקה ועל עוד כל מיני חיסונים למחלות אחרות. אם תקראו על זה קצת תראו שזה די מדהים ועוד יותר מדהים שלא חשבו על זה קודם.
זה נכון שהטכנולוגיה בפיתוח כבר הרבה שניםבת 30
אבל זה החיסון הראשון, בפועל, שבו משתמשים בטכנולוגיה הזאת. עד כה הוא לא נוסה על אנשים.
ואגב , הוא קיבל אישור חירום, לא אישור סופי.
נכון, קיבל אישור חירום כי יש מגיפה כאן ועכשיומחכה_ומצפה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ז' בשבט תשפ"א 21:42
ובדיוק בגלל העובדה שהוא עדיין לא קיבל אישור סופי כל מידע על כל תופעת לוואי, ולו הקלה ביותר, צריך להיות מדווח ל-FDA. וזו הנחיה שהרופאים בכל העולם קיבלו. גם מידע על נשים בהריון מדווח באותו אופן, לכן נאסף בחודשים האחרונים מידע שלא היה קיים פעם ולכן היום כבר כן ממליצים לנשים בהריון בסיכון להתחסן.

מה לעשות שלא קיבלנו התראה של שנים שהולכת להיות מגיפה שתשבית את כל העולם? מהמגיפה הבאה נדרוש שתיתן לנו הודעה של כמה שנים מראש לפחות.

בסופו של דבר, החיסון זה הדבר היחיד שיוציא את העולם מהמצב הזה. או שאפשר לחכות 5 שנים או יותר לחסינות עדר ושמיליונים ימותו ואנשים ימותו יותר גם ממחלות אחרות כי בתי החולים יהיו עמוסים ולא יוכלו לטפל בהם, גם אופציה.
אוקייבת 30
אבל אלו נתונים שכולם צריכים להיות מודעים אליהם. במיוחד מי שחשוב לו להתחסן.
אני שומעת הרבה שאומרים ''יש אישור של הfda''. זה נכון. אבל חלקית. כדי לקבל אישור סופי הם נתנו לזה שנתיים.
האם זה משנה?
לחלק מהאנשים כן, לחלק לא.
אבל צריך להבהיר לציבור את הכל.
וזה די רחוק ממה שנתניהו עשה...
לא לחינם כועסים עליו שהוא לא חשף את ההסכם עם פייזר, שבו ברור שבעצם מדינת ישראל היא סוג של נסיון אחד גדול.
יכול להיות שזה סבבה להיות חלק מניסוי, אבל חובה, מוסרית וחוקית, שאנשים שלוקחים חלק בניסוי הזה יהיו מודעים לכך.

ולגבי המשפט האחרון ''החיסון יוציא את העולם מהמצב הזה, או שנחכה 5 שנים''
האמת היא, שאף אחד לא יודע בוודאות מה יקרה, ולכן לדעתי צריך להיזהר עם הבטחות ופיזור תקוות.
הלוואי שתוך חודשיים לא תהיה קורונה.
אבל אף אחד לא יכול להבטיח שום דבר, בטח שלא במחלה מתעתעת כזאת.
גם אף אחד לא יכול להגיד בוודאות כמה זמן יקח בלי חיסון עד שהמגיפה תיעלם, או אולי היא בכלל לא תיעלם.
אולי הנגיף יהפוך להיות קטלני יותר, אולי קטלני פחות, אולי ימצאו תרופה, אולי יצטרכו חיסון כל שנה.
אולי הרבה דברים.
אני הייתי נזהרת מלהגיד דברים מוחלטים ובטוחים מידי.
הוא נוסה על אנשים,באורות
פשוט אין עדיין חיסון אחר שקיבל אישור fda.
בסדר גודל כמו הניסוי של פייזר?בת 30
איזה חיסון?
החיסון לזיקה ממה שאני יודעת הגיע כברבאורות
clinical trial, נוסה על כמה מאות בני אדם, זה לא באותם סדרי גודל אבל זה כן השלב הבא. לרוב זה השלב שזה נתקע בגלל בירוקרטיה וקושי בגיוס של אנשחם
איזה חמודות, כל הכבוד ותודה!!מתחדשת11
יש פה משיהיא בהריון שהתחסנה כבר?טובהלה :)
היום, בעז"ה.. מקווה לטוב. נלחצתי מכל הסיפורים האחרונים...נהג חדש:)

גם אניטובהלה :)
רק רציתי לוודא שאני לא היחידה ההיסטרית
יש איזשהם הגבלות לגבי שבוע ההריון?כמהה ליותר

אפשר לעשות את החיסון גם בשלבים מוקדמים, או שצריך לחכות לחודש\שבוע מסויים?

שליש ראשוןטובהלה :)
לפי כמה מומחים ( אם תתעניני אביא לך מקורות) באם יש סיכון זה בשליש הראשון של ההריון שבהתאמה פחות סיבוכים בקורונה
כך שאם את בשליש ראשון ולא נחשפת יותר מדי לאנשים יכול להיות שכדאי להמתין מעט
אשמח שתביאי מקורות לזה בבקשה שלומצ'

בזום של מכון פועהאברכית בשמחה
הם אמרו שנשים בסיכון, יתחסנו גם בשליש ראשון.
נשים שלא בסיכון אבל נפגשות עם אנשים בסיכון, יש צדדים להתחסן עכשיו ויש צדדים לחכות.
נשים שלא בסיכון ולא נפגשות עם אנשים- שיחכו אחרי שליש ראשון
תודה רבה שלומצ'

אני בהתלבטותrm
שאלתי (לפני הבלאגן של הימים האחרונים) שלושה רופאי נשים שונים, וכולם אמרו לי שהם לא ממליצים, מהסיבה שאין מידע וניסוי על נשים בהריון... אחרי הבלאגן שהיה השבוע אולי דעתם השתנתה... אז אני מחכה לראות מה מתקדם.. אבל טוב לשמוע שבנות כן מתחסנות בהריון
שמחה לשמוע שאני הקבוצת נסיון שלך...טובהלה :)
חלילה, לא זו היתה הכוונהrm
סליחה. אני פשוט רואה שכן יש היענות, מצד נשים, שזה מרגיע. כי אני כן בעד החיסון, פשוט לא יודעת מה לעשות... אז אם יש היענות, זה מעודד
בעקרון את כנראה חלק מקבוצת ניסוי כאן בארץ....פה לקצת
כמו כולנו בערך
התחסנתי עכשיוטובהלה :)
כרגע מרגישה מעולה
לא יודעת אם כתבת ברצינות או בציניותאמאשוני
אבל מה רע בזה?
גם אני התחסנתי אתמול ואין לי שום בעיה להוות "מודל" או "שפן נסיונות" למלא שאלונים ולעבור בדיקות אפילו פולשניות.
ממילא החלטתי להתחסן בשבילי,
על הדרך לתרום למדע ולהצלת חיים בארץ ובעולם. זו זכות בעיניי.
גם אני בגישה הזאתשלומצ'

וואו. זה נתון מעניין.יוצאת לאור
למעשה בגלל המקרים האחרונים הרופאים שינו את דעתם. אי ידיעה לגבי תופעות החיסון מול ידיעה שאם נדבקים חלילה בהריון זה יכול להיות מסוכן.
המצב השתנה עכשיובאורות
נראה שהמוטציה הבריטית יותר מסוכנת לנשים בהריון. ומאוד מאוד מדבקת (למשל אדם אחד הדביק 30(!!) איש). ממה שראיתי פרסמו שכל הנשים שאושפזו במצבים מורכבים נדבקו במוטציה הזו.
לכן רופאי הנשים עשו חשיבה מחדש והבינו שבמצב כזה כשכבר יש סכנה ממשית להריוניות, עדיף לקחת את הסיכון בחיסון שאמנם לא נחקרו השלכותיו על נשים בהריון אבל הטכנולוגיה שלו מוכרת כבר כמה שנים יפות ולא רואים סיבה ביולוגית בה זה יכול לפגוע בעובר באופן כלשהו (אני אומרת את זה כמישהי עם רקע ביולוגי דיי נרחב)
לי היום הרופא אמר ללכת להתחסןוהרי החדשה
ואני כבר ב37...

אבל לא הבנתי איך אפשר להתחסן כשאין אפשרות לקבוע תור. לא רוצה לעמוד עם כל עם ישראל ולחכות על בסיס מקום פנוי ואז להידבק
תתקשרי לנציגטובהלה :)
באתר אין תורים אבל הנציגים קבלו הוראה לתעדף נשים בהריון והם נותנים תור מהיום להיום שמעתי בכמה קופות חולים
וואי טוב לשמוע. תודה!והרי החדשה
אני, אתמול..גרגיר חול
בהתחלה לא חשבתי להתחסן אבל אחרי כל הסיפורים המפחידים שהיו השבוע ובעקבות שפרופסור יגל אמר שהוא ממליץ להתחסן משבוע 16 בהריון וגם ככה אמרו בזום של מכון פועה אז החלטתי שכן, בעז"ה שיהיה לטובה!
החלטה טובהיוצאת לאור
אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שחשוב להתחסן
יש מחלוקת כרגע האם כדאי או לא לנשים בהריון.
אני אישית אשמח למקורות מקצועיים בלבד התומכים או נגד החיסון בדגש על נשים בהריון ( ולא בכלל נגד החיסונים). כל אחת צריכה לעשות החלטה מושכלת עד כמה שאפשר. תודה למשתפות.
בקצרהבת 30
יצרני החיסון לא ייעדו אותו לנשים בהריון, מכיוון שהוא לא נבדק עליהן.
מה שצריך זה מידע מסודר ואמין שמביא נתונים על נשים בהריון שהתחסנו, מתי התחסנו, מה היו תופעות הלוואי בהריון ואחרי הלידה עליהן ועל העובר. בתקווה שאכן אין תופעות לוואי שיראו כעבור טווח ארוך יותר, שזה משהו שאף אחד לא יודע להגיד עכשיו.
האם מישהו הוציא מידע כזה, מבוסס נתונים?
אני לא ראיתי. אם מישהי ראתה, אשמח לראות.
זה סיכום שקיבלתי של הזום של מכון פועה שהיה השבועגרגיר חול
תודהבת 30
מה שאני מרגישה- בהריון הייתי מאוד חוששת להתחסןרעותוש10
זמן רגיש
לא יודעים מה משפיע על מה
הייתי נשמרת ונזהרת כמה שיותר ולא מתחסנת (ככה עשיתי בחודשיים הראשונים של הקורונה עד שילדתי)

אני בהריון מאוד נזהרת, כל דבר מתלבטת, ככה אני
גם חיסון שעלת כמעט ולא העזתי לעשות אבל שכנה שלי אושפזה חודש עם תינוקת פיצית שנדבקה בשעלת אז החלטתי להתחסן..

עעשיו בהנקה- החלטתי להתחסן, יש לי תור בשבוע הבא... הבנתי שיש בזה יתרון מסוים כי הנוגדנים גם יעברו ליונק
רק אומרת..M-P-4
שהפורופסור (או הדוקטור 🤔) שהיה בזום של מכון פועה אמר שהנוגדנים לא עוברים ליונק...
אז דווקא פרופ' יגל אמר ממה שהבנתי שכןרעותוש10
ממה שאני שמעתי אמר שאולי. ובכל מקרה לא מזיקאורוש3
מניחה שתכל'ס לא כ''כ יודעים עדיין...בת 30
אני מצרפת מסמך מבית חולים שיבאלהבת-כוח
המחקר נעשה עכשיו בזמן אמת עלינו.
מי שמרגישה בטוחה בזה שהחיסון לא נוסה על נשים בהריון ואין שום ידע על ההשלכות לעוברים בהמשך. זכותה.
אבל שתדע שזה ניסוי לכל דבר ועניין.
מעניןבת 30
כל הכבוד שהם עורכים מחקר מסודר. זה חשוב.
אישית, לא הייתי רוצה להשתתף בו.
אבל מי שממילא רוצה להתחסן, נראה לי מועיל מאוד להשתתף במחקר כזה. בטח ישתמשו בתוצאות שלו ברחבי העולם.
יותר ממעניין. ברור שזה ניסוי.יוצאת לאור
נכוןבת 30
אבל עובדה שיש מאות אלפי אנשים בעולם שמוכנים להשתתף בניסויים...
ויש ידע על אנשים רגילים מה ההשלכות להמשך? גם לאפה לקצת
הכל פה זה ניסוי אחד גדול.
גם לחלות בקורונה זה ניסוי כי לא באמת יודעים לכמה זמן ימשכו התופעות וכמה חמורות הן יהיו.

נראה לי שלנו רק נשאר לבחור באיזה ניסוי להשתתף 😅
יותר מאשר על נשים בהריון...בת 30
הי, מניקה והתחסנתיאורוש3
אם מרגיע לשנינו שלום ושמחה.
לגבי הריון שמעתי הקלטה מפורטת של פרופסור יגל. הוא ממליץ מאוד להתחסן החל משליש שני.
לדבריו סכנות הקורונה להריוניות ולהריון יותר וודאיות מסכנות החיסון.
ראיתי גם סיכום התייעצות עם מכון פועה ועוד רופא שממליצים כנ''ל. בוודאי אם יש סיכון נוסף כגון סכרת.
בהצלחה לכולן בהחלטות.
ברור שאין ידיעה מוחלטת (אם כי ראיתי במקום מסויים שהיו מחוסנות בניסוי של פייזר שגילו הריון בדיעבד ועבר בשלום, אבל לא זוכרת איפה שמעתי או קראתי). והחשש מאוד מובן. אך לדברי הרופאים האלה הסכנה מהמחלה וודאית מסכנת החיסון.
לא יודעת מה הייתי עושה במקומכן. חושבת שזה מאוד תלוי ברמת החשיפה של כל אחת גם. לא דומה מורה או גננת שילדיה במסגרות למי שנוסעת ברכב ויושבת לבד במשרד או עובדת מהבית.
הסוף שלך מאוד נכוןבת 30
מי שיכולה לשמור על עצמה , מה טוב.
מי שחייבת בגלל העבודה או מצב אחר להיחשף להרבה אנשים- יש בזה שיקול נוסף.
אל תשכחינהג חדש:)

שגם אם את נזהרת מאד (כמוני) וכמעט לא פוגשת אנשים, על הבעל אני פחות יכולה להטיל הגבלות.

הוא יוצא במגבלות הסגר, מתפלל, לומד עם חברותא, אני לא יכולה למנוע אותו מזה... וזה גם מסכן אותי על הדרך...

נכוןבת 30
אבל תלוי כמה הוא נחשף. בעלי בקושי נחשף. מתפלל ביחידות, עובד עם מעט מאוד אנשים
מה עם הילדים שהולכים לגן יום יום?טובהלה :)
אני עובדת מהבית ובעלי במשרד לבד
אבל הילדים....
ולהשאיר אותם בבית עד הלידה בגדר הבלתי אפשרי
לא לכולן ישבת 30
וזה גם תלוי. אצלינו היה חודשיים בערך עם אפס חולים. זה מרגיע. עכשיו יש יותר, אבל ממילא יש סגר.
אבל יש יישובים שאין הרבה הדבקות...רעותוש10
אצלנו לא הייתה הדבקה אחת אפילו בקהילה !
אפילו לא אחת

כל החולים נדבקו בחוץ והדביקו רק את בני המשפחה... לא נדבקו חברים מחברים

מאוד שומרים ברמה הציבורית, הכל בחוץ, תפילות בחוץ, אין כינוסים, שמחות סופר מצומצמות בשטח פתוח
שיתפלל בחוץ. שילמד עם מסכה ומרחק ליד חלון או בחוץאורוש3
לא כל כך מסכימהמקרמה
אני כבר לא בהריון (עברתי לפני שבועיים וחצי לסטטוס מניקה)
אבל בסגר הקודם הרופאה שלי הבהירה לי שאני בקבוצת סיכון כפולה כי אני גם עם קרישות והמליצה לי בחום לעבור לעבוד מהביתמ(מסתבר שיש עליה של אירועים מוחיים לחולי קורונה)
אז למרות שגם אני וגם בעלי נחשבים עובדיים חיוניים הודענו לבוסים שאנחנו מתחילים לעבוד מהבית באופן מלא.
אני יכולה לספור על כף יד את מספר הפעמים שבעלי יצא לפגישות סופר דחופות והם התקיימו בתנאים מחמירים (ישבו במרפסת, במרחק של 2 מטרים ועם מסכות)
התפלל רק במניני חצר ושמר על מרחק (והפסיק להיות בעל קורא כדי לצמצם חשיפה)

ואני מאוד מאוד מעריכה אותו על זה.
כי אולי אני הייתי בהריון אבל האחריות היא של שנינו
מזל טובנהג חדש:)

כל הכבוד לשניכם.

בעלי מדהים ודואג לי יותר מכל דבר, אבל את זה קשה לי לבקש ממנו.

הוא מאד משתדל לאן שהוא כן הולך, נזהר תמיד ללמוד ליד חלון ועם מסיכה, אבל נסיעות באוטובוסים/קניות בסופר/גיחה לבית כנסת במזג אויר הזה (שאי אפשר בחוץ) -- קשההה למנוע את זה.

הרופאה המליצה לי להתחסן וזוהי עכשיו ההמלצה גם של הקופות וגם של ארגונים שונים (אני יודעת על הרב פישר ועל עזר מציון)

מרגישה שמבחינתי זו כן השתדלות נכונה...

בכל מקרה, התחסנתי אתמול פעם ראשונה. כאב שרירים מקומי, למי ששאלה

רק בריאות!

גם אני מניקה והתחסנתי🙂בארץ אהבתי
מפחדת מהקורונה יותר מהחיסון. וסה"כ הטכנולוגיה שלו נשמעת הרבה יותר בטוחה מהחיסונים שהיו עד עכשיו.
מהבירורים שאני עשיתי אין סיבה הגיונית שזה יסכן את היונק.

כן מציינת שבלילה אחרי שהתחסנתי התעלפתי.
היו אולי עוד סיבות שהצטרפו (לא שתיתי הרבה, קמתי אחרי ישיבה ממושכת), ובאופן כללי יש לי נטיה להתעלף לפעמים, אבל אני מניחה שזה כן קשור לחולשה שהיתה לי בעקבות החיסון.
אז מי שמתחסנת - שתשמור על עצמה ביום-יומיים שאחרי, אם מרגישים חולשה אז לשכב...
אויש. לי ממש לא היה ככה אבל שמעתי על מגוון תגובותאורוש3
אחרי הראשון- רק כאב ביד. לא בלתי נסבל.
אחרי השני- יממה של כאב ראש. פחת עם משככי כאבים.
אני אחרי השנישבעבום
חום גבוה, כאבי שרירים. ממש כמו שפעת
אחרי יומיים יותר טוב.
לא מצטערת שהתחסנתי אבל צריך להיות מוכנים גם לזה.
( לא בהריון)
אני אחרי הראשון עם תופעות כאלה 🙊לאחדשהפה
השני שבוע הבא, מתחילה להילחץ..
כנל לא בהריון
לא חושבת שצריך להילחץ...בארץ אהבתי
תופעות לוואי בימים שאחרי זה הגיוני וצפוי, כי מערכת החיסון עובדת כדי לייצר את הנוגדנים, אז זה משפיע על הגוף.
אין בזה משהו מסוכן. רק קצת לא נעים.
פשוט צריך להיות מוכנים לזה שאולי יהיה יותר צורך לנוח ביום-יומיים שאחרי.
אבל זה לא סיבה לחשוש מהחיסון עצמו לדעתי.
לא נלחצת ב"ה 😊לאחדשהפה
לא ניסחתי את עצמי טוב, אני לא חוששת מבחינה רפואית, סתם הבנתי שהתופעות לוואי אחרי המנה השנייה יותר קשות, והיה לי די סיוט אחרי הראשונה 🙃
גם ממש לא מצטערת שהתחסנתי, מעדיפה שהסרט הזה יהיה מאחוריי (ומאחורי כולנו מן הסתם, ככל שיותר אנשים יתחסנו אני מניחה שזה ייגמר מהר יותר)
הבנתי אותך...🙂בארץ אהבתי
אני גם מקווה שלא יהיה לי קשה מידי במנה השניה. בעז"ה שיעבור בקלות...
קראתי שבננות עוזרות לתופעות הלוואי בגלל שיש בהן הרבה אשלגן.
וגם שכדאי לאכול הרבה חלבונים סביב קבלת החיסון (כי החלבונים הם אבני הבניין לנוגדנים שאמורים להיווצר).
לא יודעת כמה המידע מוסמך.
🤢 בננות אמממ פחותלאחדשהפה
אבל היי, תודה על העצה!
מאחלת לכולנו לעבור את זה בבריאות ובטוב
מצד אחד יש הבדל בין אנשים עם רמת חשיפה שונהלהשתמחאחרונה
מצד שני, שמעתי על לא מעט מקרים של אנשים שסופר הקפידו ובפעם אחת שנפגשו עם מישהו/ בבדיקה שהיו צריכים לעשות/ אנשים שבאו להעביר רהיטים למעבר דירה וכו' נדבקו בכל זאת.
אני בהריון והתחסנתישרוש30
לי ההחלטה הייתה די ברורה, אני אחות בבי''ח ויש לי משפחת קלט (מלא ילדים שמתחלפים) אז ממש הרבה יותר מפחדת מהקורונה מאשר מהחיסון, במיוחד אחרי שהרופא שלי המליץ על החיסון בשבילי (ספציפית) בגלל העבודה והעובדה שאני בהריון בסיכון.
וואי סליחה שלא קשור..מישהי פעם
באלי שתספרי לי קצת על איך זה להיות משפחת קלט.. אפשר לפנות בפרטי?
בטח, בשמחה!שרוש30

וואו גם לא קשוראברכית בשמחה
גם אחות וגם משפחת קלט?
אלופה!
בעלך עובד?
האמת שבעלי בצבא😅שרוש30
תודה!שרוש30
לא פשוט בכלל... אבל ב''ה אני לא לבד, עובדים איתי צוות שלם ככה שלא הכל עליי
מהממת!!!אורוש3
וואי חמודה, ברוכה הבאה לפורום, הריון תקין וקל בבריאות ובשמחהאמהלה

רק מציינת שהניק שלך ממש מבלבל עם ניקית מקסימה אחרת שגם היא אחות כמדומני @שירוש16

לקח לי זמן לקלוט שאתן לא אותו אדם

ואוווווווווו חשבתי שזו היאה' אלוקינו

בסוף נפל לי האסימון אמהלה

משהו בנושא שקיבלתי היוםבארץ אהבתי
הערב!
בעקבות המצב הקשה והמגפה המשתוללת - *פרופ' שמחה יגל, מנהל האגף לנשים ויולדות בבתי החולים "הדסה"* יענה על שאלותיכן בשידור חי, רביעי, בשעה 19.00 בקהילת הנשים "עכשיו תורך" בפייסבוק וביוטיוב בשיתוף עם משרד הבריאות.

נשים בהריון - האם מומלץ להתחסן? באיזה שלב?
נשים וגברים: האם החיסון גורם לעקרות?
כל ההמלצות לתקופה המאתגרת הזו.

יש לך שאלה לפרופ' יגל? השאירי כאן בתגובות, ועקבי כדי לקבל התראה.

הצטרפו לשידור החי אי"ה היום ב19.00, הישר מבית החולים הדסה ונענה על שאלותיכן!

שאלות מראש כאן בתגובות ובשידור החי 👇👇👇
מנחה: יונת קפלן

לקבלת כל העדכונים>>
@עכשיו תורך

יוטיוב: https://youtube.com/channel/UCwa_no7c280sDEO4W61_maQ
לינק לאינטרנט מסונן ולטובת נשים שאינן ברשתות החברתיות:

קהילת הנשים ״עכשיו תורך״, בית החולים "הדסה" ומטה ההסברה החרדי בשידור מיוחד - שיא לייב

65410 סיסמה

הערב ב19.00! מדברים על זה!
אתן פשוט מדהימות!!קמה ש.
ידוע לכן אם מחסנים מי שהחלים?שעריו בתודה

חליתי בתחילת ההריון

אבל הבנתי שהמוטציה יותר אלימה ובאמת מסוכן... עכשיו ברוך ה' חודש מתקדם

באמת רוצה להתחסן

לא מחסנים1234אנונימי
לפי מה שידוע לי1234אנונימי
אבל את תמיד יכולה להתקשר לברר ליתר ביטחון
אולי אתקשרשעריו בתודה

פשוט כאב ראש להיות שעות על הקו חח

כדאי לך קודם לעשות בדיקת נוגדניםבת 30
אם יש לך הרבה נוגדנים, עלולה להיות תגובה לא טובה לחיסון. כך קראתי.
אני מניקה ומתחסנת ממש עוד מעטלאה1234
הקורונה מסוכנת גורמת להרס רב במדינה עקב הסגרים וההגבלות ( קריסה כלכלית של משפחות, נשירה סמויה של נוער עלייה דרסטית באלימות במשפחה עקב הלחצים מערכת חינוך סגורה שגורמת נזק רב לילדים ועוד)
ללא חיסון נמשיך לסגר ועוד סגר התחלואה תתפשט- זה לפחות המצב כבר כמעט שנה
ב"ה שחלק מחוכמתו לבני אדם שהצליחו לייצר חיסון בטיחותי ויעיל, נכון הוא לא נבדק על הריוניות ומניקות אך איגוד הגניקולוגיים האמריקאי פרסם שאין מניעה להריוניות ומניקות להתחסן, ולאחרונה הצטרף לעמדתו האיגוד הישראלי
לא הבנתיבת 30
איך זה קשור למה שכתבתי?
סליחה זה לא תגובה לך אלא תגובה לנושא השרשורלאה1234
בטעות נלחץ לי כנראה אך זה תגובה כללית לנושא השרשור
אגב אני אוהבת לקרוא איך את כותבת בצורה רגועה ונעימה גם על מה שאת לא מסכימה
ביקשתישעריו בתודה

לא עושים למחלימיםL(

באסה אני באמת רוצה לדעת איפה אני עומדת

באמת?בת 30
מענין למה. אולי כי מניחים שיש נוגדנים?
כן מה שהרופאה אמרה שמבחינתם אני מוגנתשעריו בתודה

גם שבקשתי בדיקת קורונה נוספת כי לא הרגשתי טוב לא נתנה לי

אמרה רק במקרה של חום גבוה או שיעול שזה הנהלים .

יכולה לספר על אחי החיילאמא יקרה לי*

שכמעט הכריחו אותו להתחסן ממש מיד כשהחלים. הוא כבר שבוע שוכב ומרגיש נורא...

למה הכריחו???בת 30
הזוי. אם הוא החלים
רפואה שלימה.
כי זה הצבא... הפעילו המון לחציםאמא יקרה לי*

ונכנע... ידענו את זה בדיעבד.

לגמרי מאשש את מה שכתבת..

ותודהאוהב

ידוע לך איך עושים את זה?מתחדשת11
בדיקת דם. רק צריך הפניה מרופאבת 30
משפחה? נותנים בקלות?מתחדשת11
@בת 30 רק רוצה להגיד לךאם_שמחה_הללויה
שתמיד מתפלאת מהיכולת שלך לנהל דיון. אמרת שברים בצורה כל כך ברורה ומאוזנת לכאן ולכאן מצד אחד ומצד שני לא תקיפה! ממש החכמתי ממה שרשמת.
תודה 😀בת 30
מצטרפת לדברים שלומצ'

מצטרפת 🙂בוקר אור
כיף לקרוא מה שאת כותבת גם אם אני לא תמיד מסכימה
נשים בהריון וקורונהאנונימי....!
מנהלות אם יש בעייתיות בשירשור תסגרו, מבחינתי הוא חשוב לי כי נכנסתי ממש לספק בנוגע למה אעשה עם החיסון ואשמח לשמוע דעות ועצות.
יש קשר בין חיסון הקורונה שאושר רק לאחרונה עבור נשים בהריון למספר המקרים של חולות קורונה הריוניות ששומעים רק לאחרונה?
אני מאד סקפטית לגבי החיסון, ויש לי תחושה שגל השמועות על הנשים בא כדי לעודד חיסון של האוכלוסייה.
מה דעתכן? הרי הקורונה פה כבר כמעט שנה, והעובדה שהדיווחים על ההריוניות + אישור החיסון להריוניות באו ממש במקביל אומר משהו... לא? נראה לי מוזר ש פ ת א ו ם ככ הרבה נשים חולות, כאילו זה לא היה לפני
אני לא יודעתאברכית בשמחה
אבל רשמית אומרים שזה פשוט המוטציה החדשה..
והמוטציה החדשה, מה לעשות, הופיעה בערך עם החיסונים
מה שונה בה?אנונימי....!
היא מדבקת הרבה יותר, גם בין ילדיםפשיטא
ופוגעת יותר בנשים בהריון מאשר הנגיף ה'מקורי'. ככה רופאים אומרים, אין לי מושג מה באמת נכון
למה לצאת מנק הנחה שרופאים משקרים ?Pandi99
דיברתי עם פסיכולוגית אחת איזה שיחה , ואמרתי לה את הטענה הזוה' אלוקינו

והיא אמרה לי שאני צריכה לעבוד על זה , שאני לא סומכת על אנשים.
ושהיא לדעתה כן חושבת שצריך לסמוך(עם שיקול דעת) על מה שהם אורמים

מסכימה איתה .. בהצלחה אהובה!Pandi99
כי באמת לחיות כאן בעולם בתודעה שכולם מחפשים להרוויח עלינו וגם על רופאים אי אפר לסמוך, זה ממש ממש קשה
ההשתדלות שלנו לפנות לרופאים . ברור שהכול מה׳
אני יוצאת מנקודת הנחה שרופאים משקרים?פשיטא
איפה הבנת את זה?
מוזמנת לקרוא את תגובתי המצורפת כדי לראות את עמדתי, רק אמרתי פה שבמקרה של המוטציה אין לי מושג אם הרופאים צודקים או לא, אבל אני בוחרת להאמין להם...

תראי, (תגובה לא למטרת פתיחת דיון רחב) - הריון ולידה
מעולה.. סליחה, התכוונתיPandi99
פשוט כתבת שאין לך מושג אם זה נכון
אז אמרתי שלמה לחשוב שהם יאמרו סתם.?
שיהיה הרבה הרבה בריאות וסליחה אם חלילה נפגעת מדבריי .. ❤️
לא נפגעתי, הכל טוב. רק בריאות!פשיטא
פרופסור יגל אמר אתמול שזו המוטציה הבריטיתאין לי הסבר
והיא מאוד מסוכנת לנשים הרות.

אני חושבת שבתקופה כזאת אנחנו צריכים להתחיל לסמוך על אנשים, על צוותי הרפואה שעושים לילות כימים כי אחרת אין לנו באמת על מי לסמוך אחא על השליחים של הקב''ה.
בכל בחירה שלא תעשי, מאחלת לך שה' יהיה בעזרך🙏
תודהאנונימי....!
מה שונה בה? איפה אפשר לקרוא עליה?
היא יותר מידבקת ויותר ''אלימה''אין לי הסבר
לא יודעת איפה אפשר למצוא חומר...
אולי בFDIה' אלוקינו

מסכימה מאוד👍Pandi99
אה ברוראמאשוני
לקחו כמה נשים בהריון, הדביקו אותם בקורונה
הטיסו את חלקן לניתוחים קיסריים בשלב מוקדם של ההריון,
הפגים במצב קשה, חלקם לא שרדו.
הרדימו והנשימו את היולדות,
והכל כדי לעודד נשים בהריון להתחסן כדי שפייזר יוכלו לעשות עלינו ניסויים........

או, שראש הממשלה הבין שהמטרה היא להביא הרבה חיסונים לארץ, ובגלל שאנחנו מדינה מערבית קטנה מאוד ללא התאגדות של האיחוד האירופאי, ובגלל שחייבים להציג לפייזר יתרון מסחרי על מנת שהיא תתן תיעדוף למשלוחים לישראל,
הפכו את הלימון (מדינה קטנה ומבודדת מבחינת מעברי גבולות) ללימונדה,
והציגו את היתרון של לשלוח כמה מילוני מנות חיסון לישראל (כמות זניחה יחסית לכמויות החיסון המשווקות בעולם)
ולבדוק את השפעת החיסונים על קצב הירידה בתחלואה ברמה כלל ארצית.

כמות היולדות שנקלעו למצב קשה קשור באופן הדוק למוטציה הבריטית (נחקר ע"י משרד הבריאות)

חוץ מזה שמשמעת קורונה בקרב הציבור שנפגע היא לא מהמשובחים בעולם ביחד עם בעיות מבניות (אינטרנט, מגורים צפופים)
ואני לא מדברת על חתונה מצולמת של מאות אנשים שאין לי מושג מה הפייק מתוך הסיפור, אלא יציאה כל בוקר של תלמידים למוסדות החינוך בזמן הסגר.
יחד עם כניסה די מאוחרת לסגר הדוק, אם לא היו מקרים קשים זה היה מעורר תהייה...
ב"ה שהמבוגרים הספיקו בחלקם להתחסן לפחות מנה ראשונה לפני שיא ההתפרצות.
בלי לעשות לעצמי אאוטינג אני מכירה את אחדבתי 123
הסיפורים מקרוב והכל נכון.
אישה בריאה לחלוטין בלי מחלות רקע צעירה.. רק בהריון
אנשים ממצאים הרבה קונספירציות על מפורסמים שממציאים תמורת כסף ועכשיו את באת עם הרעיון המופרך הזה .
לצערנו בשטח רואים את המציאות העצובה ואת מספר החולים ההולך וגדל את זה אי אפשר לשקר
לא אמרתי שהסיפורים לא נכוניםאנונימי....!
אמרתי שאולי עכשיו בוחרים להשמיע את זה יותר בגלל החיסון.
אני שואלת מתוך בירור אין צורך להתעצבן
ממש לא מתעצבנת סליחה אם היה נשמע ככהבתי 123
ואם זו השאלה שלך ובאמת המצב היה ככה בעבר ורק לא פרסמו אז זה לא משנה את העובדות.
ברור לכל שיש גם פוליטקה בכל עניין אבל לא עד כדי כך רחוק כמו שאנשים מסויימים מציירים.
בכל אופן עכשיו התחלואה באמת גבוהה מאוד את זה אי אפשר להמציא כי כולם רואים את הסביבה הקרובה שלהם.
צודקתאנונימי....!
זה באמת לא משנה את העובדות... אולי זה סתם משהו פסיכולוגי שלי, שאם עד עכשיו הרוב הסתדר אז גם בהמשך... פחד משינויים ודברים חדשים... מעדיפים להמשיך עם הקיים למרות שהוא גרוע והעיקר לא להתנסות בחדש
גם לפני המוטציה הבריטית ולפני החיסוןפשיטא
היו סיפורים על נשים בהריון במצבים קשים, פשוט לא באותה כמות כמו עכשיו, כי הכמות גדלה.
לא הסתירו שום מידע על המחלה בהריון גם הרבה לפני החיסון.
לא חושבתבת 30
עד עכשיו אמרו ההפך. היו נשים בהריון שחלו והחלימו, לא הגיעו לטיפול נמרץ.
לכן זה כ''כ מבהיל שפתאום יש יותר מאחת-שתיים כאלה.
אין ספק שמנסים לדחוף את הציבור להתחסן. זה האינטרס של הממשלה ושל מערכת הבריאות, אבל לא נראה לי שבגלל זה פתאום שומעים על המקרים האחרונים.
החיסון אושר לנשים בהריון לאחר שראו כי בגל האחרון יש עליהאמהלה

רצינית במס' הנשים בהריון שחלו והסתבכו...

ככל הנראה זו המוטציה הבריטית

לצערי הרב בת משפחתי חולה מאד

אז זו לא שמועה

זה אמיתי וכואב מאד

רפואה שלימה!אנונימי....!
כנראה הבחירה במילה שמועה בניסוח היתה לא נכונה... לא התכוונתי לומר שממציאים לנו שקרים
אמן!אמהלה

למה שיהיה1234אנונימי
למישהו אינטרס להלחיץ?

מילא אם לא הייתה היענות לחיסון, אבל מרוב שיש היענות ואנשים כאן רוצים להתחסן, יש כאן דירוג מי יכול לקבל כבר את החיסון ומי לא.

אם לא היה צורך אמיתי שנשים בהריון יתחסנו, קשה לי להאמין שהיו סתם ממליצים על זה אלא מביאים את המנות של החיסון לאנשים אחרים שנמצאים בסיכון.
הדבר היחיד שלדעתי אפשר לומרמתואמת
זה שאולי המוטציה נגרמה בגלל החיסונים. כמו שכאשר נותנים אנטיביוטיקה לתקופה ארוכה או פעמים רבות - החיידק שבשבילו היא ניתנת לומד להתגבר עליה והופך לחזק יותר. אולי (ואני מדגישה, *אולי*) גם קיומו של החיסון "לימד" את הקורונה להתגבר עליו, ולהמציא מוטציה אכזרית יותר של הקורונה.
אני באמת לא יודעת מה לומר לגבי להתחסן או לא אצל נשים בהיריון, אבל נראה לי שההסתכלות צריכה להתמקד אצל כל אחת בפני עצמה, בלי לחשוב על קונספירציות וחשדות: אישה שכמעט לא יוצאת מהבית, ומצליחה להישמר מהקורונה - כנראה שעדיף לה לא להתחסן. אישה שיוצאת וחשופה לאנשים יומיומית, במיוחד אם אלה אנשים שלא מקפידים - כנראה שכדאי לה להתחסן. אבל שוב, כל אחת צריכה לעשות את השיקול לעצמה.
החלוקה שלך נכונהשריקה

אבל מדייקת,

לא מספיק שהאישה לא תצא מהבית, צריך שכל המשפחה שלה לא תצא. בכלל בכלל בכלל.

או כמו שאמרה אתמול פרופסור יגל-

אם הבעל רק הולך למנחה-ערבית, והילדים רק משחקים עם השכנים- היא כבר לא מוגנת.

נכון. או לפחות שיצאו וישמרו על מרחק ומסכות.מתואמת
לא יודעת אם אפשרי לסמוך על ילדים שישמרו כמו שצריךשריקה

המוטציה לא קשורה לחיסונים והתגלתה בבריטניהבתי 123
עוד באוכלוסיה לפני שהיו כמות חיסונים משמעותית שם.
והיא גם לא עמידה בפני החיסון
תודה שאת מדייקת. זו הייתה רק השערה, כמובן.מתואמת
המוטציה הבריטית נצפתה לראשונה בספטמבר, בבריטניהציפיה.
החיסון עדיין היה בשלבי ניסוי, ונוסה בארצות הברית, חא בבריטניה.
אין קשר בין החיסון לבין התפתחות המוטציה.
שטויות. סליחה מותקאורוש3
המוטציה הזו החלה לפני שהיה חיסון מאסיבי בשום מקום. וזה מהלך טבעי של וירוס ממה שאני מצליחה להבין. הכל שיקול אישי של כל אחת. אבל החיסון ממש לא גרם למוטציה הזו ספציפית.
כתבתי שזו רק השערה. אין צורך להתנפל.מתואמת
לא הרגשתי שהתנפלתי. סליחה אם כןאורוש3
פשוט השערות כאלה ברשת יש להן נטיה להתגלגל להן ולהפוך ליופי של פייק ניוז. ממש לא התכוונתי למשהו אישי. סליחה.
נראה לי שלא סביר שזה קרהבת 30
הנגיף הזה עבר כבר מלא מוטציות. זה מה שהרבה נגיפים עושים. הבעיה היא שהמוטציה הנוכחית היא בעייתית יותר, בניגוד למוטציות אחרות שלא היו שונות מבחינת הנזק שלהן.
מעבר לזה, החיסון לא נמצא פה כ''כ הרבה זמן.
עד כמה שידוע לי זו לא המוטציה הראשונהשלומצ'
הנגיף הזה עבר כבר המון המון מוטציות. על רובן חא שמענו בכלל. הוא כבר מזמן מזמן לא בצורתו המקורית.
מצאתי!שלומצ'

(שמעתי את זה בתוכנית רדיו, אבל המידע הוא אותו מידע- העתקתי מדף הפייסבוק של "מדעת"

מדעת

בחדשות מדברים על מוטציה חדשה ומדאיגה של נגיף הקורונה. שמענו למשל על בידוד כפוי במלוניות של נוסעים ששבו מלונדון, והרבה שמועות רצות בנושא. בואו נעשה קצת סדר על סמך המידע שפורסם בספרות המדעית לפני כמה ימים. כמו כל נושא חדש וחם, הפוסט הזה נכון למועד פרסומו.

זהו לא נגיף חדש, אלא וריאנט, "גרסה" חדשה של הנגיף. לווריאנט הזה קוראים VUI-202012/01, שזה קיצור של "הוריאנט הראשון תחת חקירה בחודש דצמבר 2020". זה לא השם הכי קליט, אבל היי, מי היה מאמין שכולנו נגיד חופשי COVID-19. במיפוי הקוד הגנטי של הנגיף הזה נמצאו 17 שינויים נקודתיים (מוטציות), חלקן על חלבון הספייק, שהוא החלבון האחראי על כניסת הנגיף לתאים (זהו החלבון שהחיסון מלמד את הגוף לזהות). אחת מהמוטציות נמצאת באתר חשוב לקישור של חלבון הספייק לקולטנים של התאים האנושיים, איזור אליו גם נקשרים חלק מהנוגדנים שהגוף מייצר.

חשוב לשים דברים בפרופורציה - מוטציות בנגיף קורונה הן די נפוצות, ובפרויקט מיפוי הגנום של הקורונה שנערך באנגליה, COG-UK, דיווחו שעד כה זוהו כ- 4,000 מוטציות בחלבון הספייק בלבד. רוב המוטציות של נגיף הקורונה לא גרמו להשפעה כלשהי על פעילות הנגיף או אופי המחלה, וחוקרים משתמשים בהן בעיקר כדי ללמוד על מסלולי ההתפשטות של הנגיף.

מבחינה אפידמיולוגית, בחלק מהאזורים בבריטניה בהם מגיפת הקורונה מתפשטת בקצב מואץ, מצאו יותר את הוריאנט החדש הזה, ולכן יש חשד שהוריאנט החדש מדבק יותר בקלות מאדם-לאדם, ועלול לגרום להתפשטות מוגברת של הנגיף. זה החשש העיקרי מהוריאנט החדש. מאחר והוריאנט הזה זוהה לראשונה באנגליה, הנחת העבודה של COG-UK היא שהנגיף צבר את המוטציות באנגליה ולא יובא ממקום אחר. לפי דיווח חדשותי, הוא אותר לאחרונה גם בהולנד.

עם זאת -

*אין כרגע עדות לכך שהוריאנט החדש גורם למחלה חמורה יותר*

*אין כרגע עדות לכך שהחיסון לא יעיל כנגד הוריאנט החדש*

נחזור על זה - למרות המוטציה בחלבון הספייק, המידע הקיים כרגע מראה שיעילות החיסון לא תיפגע. החיסון שניתן בארץ כולל את רצף ה- mRNA המקודד לחלבון כולו, ולכן הנוגדנים שנוצרים מזהים איזורים שונים בחלבון הספייק, כך שמוטציות נקודתיות בודדות ככל-הנראה לא ישפיעו משמעותית על יעילות התגובה החיסונית.

בשורה התחתונה, יש חשש שהוריאנט החדש מידבק יותר, ואם יגיע לארץ הוא יאיץ את קצב התקדמות התחלואה, ועל כן את הצורך בפעולות מניעה. לכן הופנו הנוסעים למלוניות עם ירידתם מהמטוס, מאחר וכך קל יותר לוודא כי הם יישארו בבידוד למשך הזמן הנדרש, ואם יש שם חולים בנגיף - ההדבקה בארץ תימנע. עם-זאת, כרגע אין חשש משמעותי שהוא יתחמק מההגנה שמקנה החיסון.

אין סיבה לפחד מהצירוף "מוטציה של נגיף הקורונה". הנגיף עבר לא מעט כאלו מאז שהופיע לראשונה בסין. בנוגע לוריאנט החדש, ימשיכו לחקור אותו, ואם המדינה תנהג באחריות והציבור יקפיד, בואו יחד נקווה שנמנע את תפוצתו, לפחות עד שמספיק מהאוכלוסיה יהיו מוגנים בזכות החיסון.

נשמע שזה נכתב לפני שבועיים בערך...בת 30
כי מאז בהחלט חושבים שהואריאנט הבריטי הוא אכן מדבק יותר וגם פוגע יותר באוכלוסיה שעד עכשיו לא נחשבה האוכלוסיה בסיכון- נשים הרות, אנשים צעירים יותר.
שמתי את המידע בהקשר שזו לא מוטציה ראשונהשלומצ'

אני עוקבת על ענייני קורונה רק בימים שיש לי מעקב זקיקים ואני בדרך לקופ"ח בבוקר צוחק

אבל שמעתי גם על מה שכתבת. תודה על התיקון-הרחבה. חשוב לדעת את זה ולהמשיך להיזהר.

מכירה אישית.סופי123
התינוק לא שרד. טרגדיה נוראית. לו הייתי בהריון הייתי מתחסנת מיד. כרגע מחכה שהגיל שלי ייכנס לאוכלוסיית היעד ואז ארוץ להתחסן.
יש קשר, רק הפוך ממה שהצגתבאורות
בגלל שעלו מספר המקרים של הדרדרות מהירה של נשים בהריון, מה שלא היה עד עכשיו, זה גרם לרופאים לשקול מחדש את ההמלצות ומכלול הסיכונים ולהמליץ חד משמעית על קבלת החיסון בהריון.
אישור החיסון בא לאחר הדיווח על הנשים.
מממ יפהאנונימי....!
חושבים שהחמרת המחלה בצעירים והריוניותאורוש3
היא המוטציה הבריטית. וגם בדקו והיא נמצאה אצל חלק מהמאושפזות. אז כן, אלה כללי משחק שונים מאשר כל השנה האחרונה.
לגבי חיסון כן או לא, תגללי למטה. היו כמה שרשורים טובים ביומיים האחרונים. בהצלחה
מה זה משנה מה היה קודם ומה עכשיותיתי2

עכשיו ידוע לך שזה מסוכן.
עכשיו יש חיסון.
תעשי עם המידע מה שאת רוצה.
ולכן אני מתייעצת פהאנונימי....!
אנונימי בגלל אאוטינגהריון ולידה
אני עובדת במחלקת קורונה ברצף כבר כמעט שנה, מתחילת המגיפה עד היום. באחת המחלקות המפורסמות והמלאות ביותר בארץ. מחלקה שלא נסגרה כל התקופה. גם בין הגל הראשון לשני.
הכרתי ועודני מכירה באופן אישי אלפי חולי קורונה. כולל כל הפרטים האישיים שלהם והתיק הרפואי המלא שלהם.
עטפתי עשרות מתים בידיים שלי.

ו...כן. זה נכון.
יש פה התפרצות מטורפת של נשים צעירות בהריון. עם ובלי מחלות רקע. מצבים קשים ביותר.
ראיתי את זה אצלנו באופן מובהק ואפילו שיתפתי משפחה וחברות בשינוי שקרה. ואחר כך שקראתי בחדשות שגם במקומות אחרים זה ככה הבנתי שמשהו באמת שונה.

המחלה פה והיא נוראה.
ואין לי כבר כוח
אני יוצאת כבר בלי כוח.
תודה שאת עושה את זה בשביל כולנו!מכחול
אני מאוד מעריכה את מסירות הנפש. באמת.

והלוואי הלוואי שכבר לא נצטרך מחלקת קורונה בקרוב.
אוישהאור שבלב
אפשר לשלוח לך חיבוק?

את עושה עבודה מדהימה!!

אני הייתי משלמת לך בעצמי כדי שתצאי להתאורר ולחזור עם כוחות.

ממני, ומאלפי אנשים- תודה!!!💗💗💗
את גיבורה וצדיקה ותותחית ומהממתאורוש3
אין מילים מול המלחמה הנוראה והאיומה שאתם עוברים. שתהיה ברכת ה' עליך. שולחת המון חיבוקים!
עייפות תמידיתאמא לאוצר❤

לא בהריון

לא אחרי לידה...

ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים

כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....

ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות

ועדיין עייפה כל הזמןןןן

לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה

פשוט מרגישה עייפות תמידית

כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון

כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...

זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈

בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
בכל אופן, עד שלא תסיימי את הטיפול בזריקות ל-B12 כנראה שהעייפות לא תעבור...
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
יש לי בעיה קבועה של בי12.. בגדול אני כבר 5 שנים מקבלת זריקות עם הפסקות קלות 
כן, לפעמים זה קשורמתואמת

זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.

וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...

ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤

תודה!! אבדוק את זה!

B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני

מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות

באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.

כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤

מההריונות בגלל ההיפראמזיס....

אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו

בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
אני עם תת פעילות וזה ממש תסמין...
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
זה בבדיקות דם?
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו

וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..

בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...

עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
שזה מאגרי ברזל. לא רק iron והמוגלובין. זאת בדיקה יקרה אבל חשוב להתעקש 
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.

כל יום לאכול כף

בסלט, ביוגורט וכו...

חוץ מזה

יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה

של דוד קאפח

ללא עצירות ותופעות לוואי...

100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,

100 גר´ צימוקים כהים,

100 גר´ תאנים יבשות,

100 גר´ שקדים קלופים,

100 גר´ תמרים,

8 אגוזי ברזיל.

לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)

ולאכול כף בבוקר וכף בערב.

(ד.א. זה גם ממש טעים=) )

בהצלחה ותרגישי טוב!

את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....

כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
אולי דיכאון חורף
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה

אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.

ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו

אבל

א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.

ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר

תודה !!אמא לאוצר❤

זאת גם היתה השאלה שלי

האם זה הגיוני פשוט..

כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....

אשים לב , תודה🩷

אזתקומה

אני חושבת שזה הגיוני

פשוט בשביל לדעת שזה הגיוני, צריך לישון טוב ואז האסימון נופל.

ולרוב זה לא קורה, אז זה נשמע שזה לא הגיוני...

אבל מניסיון שלי, יצא לי נגיד פעם לישון יומיים ברצף טוב (וזה ממש ממש נדיר) ופשוט קמתי אחרת. עם המון אנרגיות ולא עייפה בכלל.

וזה היה מדהים שאפילו לא חשבתי שזה קשור

אבל זה כן

אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש

היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי

פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה

האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤

אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....

תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש

אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול

אנסה גם להיזכר בשם של הרופא

מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר

תודה על התגובות!אמא לאוצר❤

אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין

גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..

אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭  הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈

לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?

אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה

אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף

-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום

ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין

אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו

שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך

תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
בסוף כל הדברים לא באמת עוזרים כשאין לי את המינימום שינה רציפה הזאת...
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"ל

ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים

ומכיוון אחר -

הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.

אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.

שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.

והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.

אני ניסיתי סדרה של דיקור והאמת שלא עזר בכללאמא לאוצר❤
לא לזה ולא למטרה שעשיתי אותו.. ואצל מידי שממש נחשבת טובה זה היה
נורמלי לגמריoo

וגם התגובות צפויות לגמרי

אני לא חושבת שהרגשה של עייפות תמידית זה נורמליפרח חדש

כלומר

אם את עסוקה הרבה עם הילדים ולא נחה לרגע וקמה מלא בלילה ועובדת משרה מלאה ועוד ועוד אז זה מסביר

אבל הילדים כבר לא פיציים

יש לילות שאת ישנה טוב

אז לא אמורים להרגיש ככה באופן תמידי, ככה לפחות מנסיון שלי.

כי אם ככה, לגרום לעצמך להיות פחות עייפה בלי למצוא סיבה זה לא בעיה ואת לא צריכה את העצות שלנו

נשמע שכן יש פה משהו חריג שהוא מעבר לשינה וזמן לעצמך.

את מתארת עייפות קיצוניתמתואמת

לא עייפות רגילה של אמא לקטנים...

(ואני לא חושבת שנכון לתלות באימהות קשיים שמפריעים בתפקוד בחיים... לפני כמה שנים הייתה לי תקופה של חולשה מטורפת בידיים, והתקשרתי למוקד אחיות כדי לשאול מה זה. האחות שם שמעה שיש לי שבעה ילדים ומיד אמרה, "נו, מה את רוצה, ברור שתהיה לך חולשה". ואיך כעסתי! כי זו לא הייתה חולשה רגילה... אז מה הקשר לזה שיש לי שבעה ילדים? ב"ה רופאת המשפחה התייחסה לזה ברצינות ושלחה אותי לבירורים. בפועל לא היה לי כלום ב"ה ואני לא יודעת ממה זה נבע, אבל עדיין - זה לא משהו שאפשר לפטור באימהות...)

הדוגמהoo

שלך דווקא מוכיחה ההפך ממה שאמרת

היתה לך חולשה שלא היתה לה סיבה אחרת

אלא כנראה מדברים רגילים כמו עומס יתר

זו לא האמהות

זה הדברים שהיא מביאה איתה

כמו חוסר שינה עומס ועוד דברים שכתבתי למטה (שגם יכולים להיות בלי אמהות)

זו הייתה חולשה חריגהמתואמת

שלא הייתה לי מעולם לפני כן, וגם אחרי כן (עם יותר ילדים) לא הייתה לי כמוה בעוצמה כזו.

אני לא יודעת מה הסיבה לה, אבל ברור שהיא לא הייתה קשורה נטו לעומס החיים.

ואיש רפואה שיפטור אישה שמתלוננת על משהו חריג בכך שהיא אמא, עלול לפספס דברים קריטיים.

זה נכוןooאחרונה

לגבי איש רפואה

איך את יודעת שהסיבה לא היתה קשורה לעומס?

אולי היה עומס על הידיים והחולשה גרמה לך לתת להן יותר מנוחה

נורמלי בהחלטoo

עייפות יכולה לנבוע מהרבה דברים

פיזיים ונפשיים כמו:

1. חוסר בשעות שינה (8 שעות אחרי קיזוז קימות)

2. תזונה לא מאוזנת/ מספיק מזינה

3. חוסר בפעילות גופנית

4. חוסר במנוחה פיזית

5. עומס משימות

6. לחץ בעבודה/ בבית

7. חוסר בהפסקות ממשימות בעבודה/ בבית

8. חוסר בזמן עצמי

9. הימצאות תמידית במקומות רועשים 

כשהפחחתי סוכרים וגלוטןytrewq

הרגשתי הרבה יותר רעננה ועירנית! 

לא היה לי צורך בשנצ, הייתי מתעוררת בבוקר ומצליחה לקום מהמיטה בזריזות וכו'... 

אני לא סגורה אם התינוק מתייבש 😐מולהבולה

בן חודשיים יומיים עם חום באזור 38.2

אתמול היינו אצל הרופא אמר לעקוב אחר טיטולים ואם ממשיך היום להגיע לבדיקת שתן

אוכל הרבה פחות,טיטולים הרבה פחות רטובים מהרגיל,אף סתום ושמה מי מלח  זה לא עוזר כל כך... גם לא חלב אם....

מה המדד אמור להיות לגבי הטיטולים?

אם רטוב מעט זה מספיק? אבל זה ממש ממש לא כרגיל והוא גם אוכל הרבה הרבה פחות מהרגיל....

כל התיאורים נשמעים מספיק כדי לבדוק עכשיונפש חיה.
שלא יחמיר חלילה...
אני הולכת לרופא עוד שלוש שעותמולהבולה
תוהה אם ללכת ולהתיישב לרופא בחוץ....
טוב מאדנפש חיה.

רפואה שלימה!

הייתה פה פעם מישהי שסיפרה

על הגעה למצב של התייבשות התינוק שלה

בסוף בדקו אם הוא טיפול בבית חולים, והיה צריך

ואחרי תקופה הוא היה בסדר והם השתחררו הבייתה.

מקווה בשבילך שהילד בריא ואולי רק מעלה חום ממשהו שלא מזיק. 

הקטע הוא שלא הכי סומכת על הרופאמולהבולה
הוא די מעופף 
יש רופא אחר?כורסא ירוקה
או מוקד שאפשר להגיע אליו?
אז תדגישי את הדברים הבעייתייםכורסא ירוקה
לאנשים מעופפפים צריך לשים דגש על החלקים שאת לא רוצה שיתעלמו מהם. מקסימום ישלח אותל להמשך טיפול במיון ושם תקבלי בדיקה מחודשת של המצב
אז תתעקשי איתו. את האמא ומבינה טוב מה קורה באמתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' בטבת תשפ"ו 9:48

תרגישו טוב!

אז הייתי פונה למיון אם כךshiran30005אחרונה
הוא קטן מאוד
משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

האמת שגם לי זה נשמע קצת מוזר ולא הכי קשוריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי מחונן, והוא אומנם רגיש יחסית, ועם קצת רגישות תחושתית. אבל אני בכלל לא בטוחה שזה קשור אחד לשני. גם אני הייתי רגישה (מאלה שנעלבים ובוכים וכדומה), ואני לא מחוננת.

(והבן שלי לא אוטיסט. לפחות אין לנו סיבה לחשוד בזה🤷‍♀️).

לגבי אוטיזם- אוטיזם זה קודם כל קשיי תקשורת. שאר הדברים הם נלווים, אבל לא הבסיס. מה שאני חושבת לפחות.

אני רק אגיד לגביי המרכיבים הבסיסיים של אוטיזםפאף

כדי לאשר אבחנת אוטיזם בודקים שני מרכיבים-קשיי תקשורת בתחומי עניין חזרתיים , אצל מחוננים אני חושבת שאין תחומי עניין חזרתיים...

והיום מבינים גן שהמרכיב החושי (הקושי בוויסות חושי, חיפוש תחושה, רתיעה מתחושה ) הוא מרכיב מהותי מהתקשורת ואפילו שחלק מקשיי התקשורת נובעים מהמרכיב התחושתי והמוצפות מגירויים, (זה במחקרים, לא הכל מאוד מבוסס עדיין) מרכיב שאצל ילד מחונן לא חייב לבוא יחד עם המחוננות (אני מחוננת ואין לי שום קושי תחושתי, הבן שלי על הרצף והאמת שאני לא רואה דמיון, והוא בתפקוד גבוה עם יכולות קוגניטיביות גבוהות לדברי הפסיכולוג) . כן מאפיין את האוטיסטים איים של יכולות (גם לא תמיד) שיכולים להזכיר מחוננות, ואני מניחה שיש מחוננים על הרצף לא מאובחנים/מחוננים עם קשיים רגשיים ותחושתיים שאינם על הרצף, בסוף מאוד קשה לייצר אבחנה מבדלת בגיל הצעיר, במיוחד אצל ילדים בתפקוד גבוה, אבל אני חושבת (ומהיכרות אישית) שמחוננים כן ידביקו את הפער החברתי כשיגדלו, כי הם ובני גילם יתאזנו , אוטיסטים לא ידביקו את הפער, גן אם הם בתפקוד גבוה וזה לא בולט...

תודה על הדיוק!יעל מהדרום
באמת שאלה טובהנפש חיה.

אני חושבת שמחוננות קשור לתחום החברתי (קשה להבין מצבים חברתיים ויש פער בין השכל ליכולת הרגשית)

ואוטיזם קשור להפרעות/בעיות תקשורת (שזה גם קשור לתחום החברתי אולי בעקיפין)

ורמת התפקוד מצביעה על הטווח של רמת התקשורת

חחח מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

גם אני מכירה כמוךיראת גאולה

שמחוננות זה מנת משכל גבוהה,

אבל יש מאפיינים של מחוננים שנובעים מהפער בין הרמה השכלית לבין הרמה הרגשית. כלומר, לרוב המחוננים יהיה בהכרח פער כזה, וההשלכות שלו (כמו שכתבת, רגשית וחברתית בעיקר) זה משהו שנראה אצל הרבה מחוננים.

מעבר לזה, לכל אדם אופי משלו ומאפיינים משלו בלי קשר למנת המשכל.

מחוננותתהילה 3>

למיטב ידיעתי היא נטו עניין של איי קיו, כלומר ה3% העליונים במבחני איתור (מקווה שזכרתי נכון את מספר האחוזים, אפשר לוודא).

בין המחוננים, יש כאלה שהם גם על הרצף האוטיסטי, ויש כאלה שלא ובכלל לא, והם לגמרי חברתיים, חברותיים וכו'.

יש ילדים מחוננים שפחות בשלים רגשית או חברתית וזה יוצר אצלם גם פערים מסויימים, אבל זה לא מחייב שהם על הרצף.

כמו כל העורבים שחורים אבל לא כל השחורים עורבים

אני האמת תוהה מה ההבדלבתאל1
בין סימנים של אוטיזם לקשב וריכוז. כי נשמע שיש הרבה מהמשותף. 
אוטיזם זה קודם כל לקות תקשורתיעל מהדרום

לק"י

נכון שהרבה פעמים גם יש להם גם קושי להתרכז לפרקי זמן ארוכים.

אבל זה שכל מי שעם לקויות קשב וריכוז יש לו גם קושי בתקשורת.

התסמינים יכולים להיות דומים אבלממשיכה לחלום

הגורם הוא אחר

ולכן המענה צריך להיות אחר

בתהליך האבחון של אוטיזם או הםרעת קשב שוללים את השני

די פשוטoo

אוטיזם זו לקות

מחוננת זו יכולת

אפשר לקשור לקות ליכולת ויכולת ללקות

זה לא אומר שזה בהכרח נכון

יש מחוננים שאין להם שום לקות או בעיה מיוחדת

רק נטו יכולות גבוהות 

אוטיזם זו לא לא לקות למיטב הבנתיאפונה

זו שונות נוירולוגית

לפחות על פי ההגדרה

אזoo

הלכתי לבדוק את ההגדרה

זו אכן לא לקות אלא הפרעה

אבל באותו רעיון

אוטיזם זו הפרעה ומחוננות זו לא הפרעה אלא יכולת

אוטיזם: ממה זה נגרם, איך מזהים, איך מאבחנים? | שירותי בריאות כללית

תודה על כל התגובות!מתואמת

עדיין נותרתי בתהיות, האמת...🙈 כי באמת בנות פה מתארות קשיים למחוננים שיוצאים מגדר המחוננות הבסיסית.

אבל אולי באמת ההבדל הוא שאוטיסטים לא יודעים לתקשר כמו שצריך עם הסביבה ומחוננים - עם כל הקושי - כן יודעים...

(אני פשוט מסתמכת על מה שאני מכירה... בעלי מחונן כנראה, אבל אין כמוהו יודע לתקשר עם אנשים, והבן שלי גם מחונן, אבל מתקשה בתקשורת, ובאמת אובחן לאחרונה עם אוטיזם... אבל זה לקח זמן, כי הוא בתפקוד גבוה)

יש בזה מן הסטראוטיפיותנעומית

מחוננים מראים התנהגויות של אוטיסטים

אוטיסטים הם מחוננים.

וזה לא נכון. לרוב.

יש קשיים חברתיים ויש יכולות קוגניטיביות לפעמים דברים מופיעים ביחד. ולפעמים יכולת מסוימת משפיעה על משהו אחר.

ילד עם רמה קוגניטיבית מאוד גבוהה יכול להיות שיתקשה להשתעמם בלימודים, להסביר את עצמו כל הזמן, ויעדיף שיחות מבוגרים. (לאנשים יראה קושי תקשורתי).

ילד עם אוטיזם יראה עניין מוגבר בתחום מסוים, (לדוג' מתמטיקה, שחמט) , וימעט להשקיע משאבים בתחומים אחרים או ביצירת קשרים, אז יראה מחונן באותו תחום.

אני באמת לא בטוחה שרוב המחוננים הם עם הקשייםיעל מהדרום

לק"י

שמתוארים פה.

אבל לא עשיתי מחקר בנושא.

את מכירה אקולייזר?עוד מעט פסח

המכשיר הזה של די-ג'יים שמכוון עוצמות ותדרי קול?

שמעתי פעם משל ממש יפה, מפסיכולוגית שמתמחת באבחון אוטיזם, שאבחון הוא כמו אקולייזר-

יש כמה וכמה מאפיינים, שאצל כל אחד מאפיין אחר חזק יותר, ואחר יותר חלש. ויש הרבה אנשים 'נוירוטיפיקליים' (= לא אוטיסטים), שיש להם מאפיינים מסוימים של אוטיזם.

אבל כדי להגדיר מישהו רשמית כ''אוטיסט''- צריך שסך המאפיינים, והעוצמה שלהם, כבר יביאו לצרימה.

אז יש נוירוטיפיקליים עם תחומי עניין ספציפיים. או עם תנועות סטריאוטיפיות (זה נגיד קשור להפרעות קשב).

יש נוירוטיפיקליים עם רגישות לרעש או עם קשיים במעברים. בוודאי שיש עם קושי בהבנה חברתית.

אף דבר כזה בפני עצמו לא יגדיר אדם כאוטיסט.

רק כשיש מספיק מאפיינים יחד (אבל לאו דווקא הכל), והם יביאו להפרעה משמעותית בתפקוד- רק אז תהיה אבחנה.

ועכשיו אוסיף משלי, שאכן גם למחוננים, כמו לאוטיסטים, יש צורת חשיבה שונה משל שאר האוכלוסייה.

ויש מתאם בין אוטיזם למחוננות (כלומר, בקרב מחוננים תמצאי יותר אחוזים של אוטיסטים מבשאר האוכלוסייה). לכן הגיוני בעיניי גם שאצל אוטיסטים יהיו יותר מאפיינים של הרצף, למרות שזה לא מגיע לסף אבחנה רשמית.

(אני גם יודעת שבקרב מחוננים יש יותר בעלי הפרעות קשב, ויותר קשיים רגשיים. בסוף להיות חריג, גם אם זו חריגות שנתפסת כ'מתנה', יוצר כל מיני סוגי הפרעות נלוות).

וממש בקיצור-

יש קשר. יש דמיון. ויש לא מעט שהם גם וגם.

אבל זה לא באמת אותו דבר.

תודה!! הסברת את זה יפה ומניח את הדעת...מתואמת
תודה לך.עוד מעט פסח

אבל זה לא הסבר שלי, אלא של המאבחנת האלופה הזו.

וגם לי זה ממש עשה סדר.

לגבי אוטיזם, יש פה שיחה מעניינת ממש שנתקלתי בהנפש חיה.
אני מסכימה איתךמקקה

אני גם חושבת שכל המתואר לא קשור בהכרח למחוננות

בעבר מחונן עם אוטיזם נקרא תסמונת אספרגר

זה כנראה האבחון שהבן שלי היה מקבל לפני 30 שנה...מתואמתאחרונה
נראלי יש לי התקפי חרדה - חוששת...אנונימית בהו"ל

סובלת מזה כבר תקופה, אחת לכמה זמן סוג של נפילה לקראת הערב , בילבול, בחילות חזקות , עייפות מטורפת נכנסת למיטה ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא מצליחה להירדם גם עד הבוקר ככה סוחבת עד הבוקר והולכת בקשוי לעבודה, לוקח לי זמן להתאושש מזה. היה לי ככה פעם ב3 שבועות נניח, לאחרונה זה מגיע לי אחת לכמה ימים, ב"ה יש משפחה ברוכה, עבודה מחוץ לבית וגם שם עמוס, אתמול אחהצ זה קרה שוב לא תיפקדתי עד שנכנסתי למיטה מיותר לציין שלא נרדמתי עד שעה 5 בבוקר אולי

קמתי בתחושת פחד וחרדה שזה יחזור על זה שוב. מנסה להבין מה יש לי ולאט לאט מבינה שזה סןג של התקף חרדה.

הגיוני שאני לא מבינה ממה זה מגיע? אין שום טריגר וסיבה, ככה משום מקום? קבעתי למחר תור לרופאה שלי, אבל מה להתחיל טיפול תרופתי?? או שיש משהו עדין יותר

ממש מפחדת מהפעם הבאה, החוסר שינה , חוסר אנרגיות ממש מרגישה מתה באותו זמן מחרפן אותי, תחילה חשבתי שזה קשור לקיבה בגלל הבחילות אבל מבינה שלא...

עד עכשיו לא התאוששתי מאתמול, מתפקדת בבית ובעבודה כמו רובוט, עכשיו הפחד מההתקף הבא משתלט עלי

יצא קצת מבולבל אז סליחה, מנסה להבין מה הטיפול כי לא מסוגלת לסחוב ככה עוד

האמת שזה נשמע יותר נפילת סוכר/לחץ דם מחרדהאמהלה

התקף חרדה בד"כ מתואר בצורה ממש שונה.

ובלבול זו תופעה שמצריכה בירור. (והיא קורית בנפילות סוכר...)

הייתי הולכת לרופא משפחה ומבקשת בדיקות דם מקיפות

ובהם בדיקת המוגלובין מסוכרר HBA1C בדיקה שמראה אם היו צניחות בסוכר לאחרונה.

אם את בכ"א חושבת שזה התקף חרדה הטיפול שמאד עוזר זה CBT 

לפעמים צריך גם  טיפול תרופתי.

אני ממש ממליצה ללכת לרופא משפחה בקרוב.

יש לי תור טלפוני מחראנונימית בהו"ל

מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה/נמוך ובעיות של סוכר

לפי הצאט כן נשמע שזה סוג של חרדה

לך לא נשמע? האמת שאת מעודדת אותי כי שקעתי לייאוש וקשה לי עם המצב ולהרגיש ככה

ממש לא. התקפי חרדה בד"כ לא כוללים בלבול ועייפותאמהלה

ונפילת סוכר ממש כן.

לכן זה הדבר הראשון שעלה לי.

אבל אם זה תופעה שמלווה אותך כבר זמן רב את חייבת לבדוק ביסודיות.

לכן חשוב קודם כל בדיקות.

ובבקשה אל תתני לצ'אט לתת לך עצות רפואיות. זה עלול להיות מסוכן.

בהצלחה יקרה

טוב שקבעת תור

תרגישי טוב

זה גם יכול להיות חוסר בוויטמינים וכד'.אמהלה
יכולתקומה

להיות שעדיף תור פיזי, אם יש לך אפשרות.

את מתארת משהו שאולי יכול להיות קשור לחרדה, ואולי לא.

ואני מניחה שבשביל לבדוק, הרופא יצטרך שתגיעי פיזית.

הטלפון בדרך כלל מתאים למרשם קטן, התייעצות קצרה, לא לטיפול ממש

חיבוקתהילה 3>

מציעה לקבל עזרה רגשית. הרבה פעמים סטרס ועומס יוצרים אצל נשים מצב כזה.

ולפעמים זה גם יוצר גלגל נוסף של חרדה מלא להירדם, שעוד יותר מקשה לישון, וחוזר חלילה...

הכי נכון זה לעשות עבודה רגשית ולהבין מה כבד עלייך❤️

מה הכוונה עזרה רגשית?אנונימית בהו"ל
מוכנה לנסות הכל, הבעיה שנכנסתי לסוג של לחץ ופחד שזה לא יחזןר על עצמו בשנית, עזרה רגשית סוג של cbt וכאלה? לא יעזור באופן מיידי ובנתיים מרגישה שאני נשאבת לזה
לפעמים הפחד מהחרדה גדול מהחרדה עצמה.מוריה

אם זה חרדה, אז לתת לעצמך את הזמן.

לחזור כמו מנטרה במח שתיכף זה יעבור.

נשימות עמוקות.

ובכל מקרה, כדאי ללכת לרופא לשלול דברים נוספים.

נכון זה מה שאני חוןה כעתאנונימית בהו"ל
וזה מתסכל אותי מאוד 😔
תנסי נשימותמוריהאחרונה

3 שניות שאיפה. 3 שניות שמירה בבטן ו3 שניות נשיפה.

לחשוב על דברים מרגיעים.

שירים

אולי יהיה לכן רעיוןהבוקר יעלה

בת שנה וחצי, רגועה, חייכנית ומתוקה. ישנה טוב בלילות, בדרכ קמה פעם אחת לבקבוק.

כבר כמה לילות שהיא לא ישנה בכלל! פשוט בוכה וצועקת כל בחילה עד שמוציאים אותה וחוזר חלילה.

לא נראה שמשהו מציק לה. ברגע שמוציאים היא רגועה. אבל צועקת ממש עד שמוציאים..

כבר כמה ימים ששנינו לא ישנים וגם שאר הילדים מתלוננים...

לא מצליחה לחשוב על סיבה הגיונית. אולי יש לכן רעיון? 

אולי תולעים? למרות שמוזר אם לא מציקמחי
אוזניים. תולעים.מוריה
זה הגיל שיכולים להתחיל חלומות רעיםדרקונית ירוקה

היה לנו עם כמה ילדים. הם מחפשים את הביטחון ולכן נרגעים מיד כשמוציאים לחיבוק. אם ההבנה שלה מספיק מפותחת אפשר לשאול אם משהו הפחיד אותה. אצלנו היה פעם אחת תמונה על הקיר ובפעם אחרת רעש של דלת שגרמה לה לחשוב שהלכנו ועוד פעמים שלא ידעו להסביר.

בד"כ הם לא יודעים להגיד עדיין מה מפריע להם. אבל מבחינתי, אם חיבוק מרגיע אותם מידית ולא מצאתי שום דבר פיזי אז כנראה שהצורך הוא ריגשי

מצטרפת לבדוק על תולעיםדיאן ד.אחרונה

אצלנו הקטנה בת שנה ותשע גם כמה לילות היתה לא רגועה

האמת שלא ראיתי תולעים ממש על אף שבדקתי כמה פעמים אבל ביקשתי מהרופאה ורמוקס והופס באותו לילה ישנה לילה שלם רצוף.

ממש פלאים.

הוא בדרך הביתה…אנונימית בהו"ל

הוא בדרך הביתה… והדמעות עצב/כאב/עלבון/געגוע…

הפכו ברגע לדמעות אושר/שמחה/אהבה.

הוא בסבב מספר מילון וחצי. ואני כ"כ שמחה על הזכות להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ואני מבינה את החשיבות. ואני מפרגנת. ואני תומכת. ואני מעודדת. ובאמת שלרוב המוחלט אני גם ממש מסתדרת.

אבל היום היה לי קשה. תכננתי לשבת הערב לכתוב ולפרוק כאן..

והקושי יושב על קושי שקצת מלווה אותי בסבב האחרון. כי הפעם הוא קרוב, הפעם הוא "רק" ביו"ש, הוא חצי שעה מהביתה. סופסוף לא עזה ולבנון. מרחק נגיעה.

וגם קצת יותר "קל"… ואני שומעת על "זמנים מתים" ומפרגנת, באמת שמחה בשבילו.  אבל לפעמים בזמנים המתים קצת רוצה שאני אהיה זו שממלא אותם. ולברור שלא תמיד זה הכי זורם.

שבת הייתי לבד עם הילדים, זה תמיד קשה. במוצ"ש רציתי כ"כ שהוא יתקשר, יתעניין, ישמע איך היה לי. הוא התקשר רק 40 דקות אחרי צאת שבת, להדליק איתנו חנוכיה בווידיאו. ישר אח"כ ניתקנו ואני סיימתי עם הילדים. התקשרתי אחרי ההשכבות לפרוק לו את שבת, הוא הקשיב ואז בשיא הכנות אמר שלא מצליח להתרכז (לא היה בפעולה ספציפית) אמר שיחזור אלי, וחזר אחרי 5 שעות (בדקתי🙈) ברור לי שזה לא מרוע, שאני חשובה לו, שיש עליו כ"כ הרבה על הראש (הוא לוחם בתפקיד פיקודי)

אבל נפגעתי. רציתי צומי, רציתי להרגיש היחידה שחשובה, להרגיש שהוא כל  זמן רק חושב עלי.

היום היה יום קשה. מכל מיני דברים שיושבים עלי. התקשרתי קצת לדבר והוא היה באמצע אימון. חזר אלי בדיוק באמצע סידור לא.ערב, שמע בעיקר שאגות שלי על הילדים.

סיימתי להשכיב את הילדים. כ"כ רציתי לסוע אליו, לחיבוק, לדבר.

ולא התקשרתי. פחדתי כ"כ מדחייה, פחדתי לשמוע שלא שייך שאגיע.

ולדבר בטלפון לא באמת מספיק לי, לא באמת עוזר תמיד.

אז יצאתי קצת להסתובב, כי זה תמיד עושה לי טוב. וכן חיכיתי שהוא לפחות ייתקשר, יתעניין…

והוא לא התקשר. וכבר מאוחר. ואני נעלבת, ונפגעת, ומקנאה, ומרגישה פחות חשובה.

ואז הוא התקשר.

הוא בדרך.

נבהלתי.

שאלתי אם קרה לו משהו.

ענה לי שלא, הכל איתו בסדר, פשוט הרגיש שאני צריכה אותו.

ואז כל הדמעות התפרצו.

והכל פתאום הפך להיות יותר קל. יותר בסדר.

הדברים נכנסנו לפרופורציות.

וזהו. יושבת על הספה, בוכה, פורקת ובעיקר מחכה.

ויודעות שיהיה עוד. עוד סבבים. עוד קשיים. עוד מבחנים בזוגיות.

ומתפללת שהקב"ה ימשיך לתת לנו יד כל הזמן.

ושתגיע הגאולה השלמה בקרוב.

שולחת לך חיבוק גדולואילו פינו

ותודה גדולה ממני ומכל עם ישראל על ההקרבה העצומה שלכם!

מזדהה עם המון ממה שכתבת.. קראתי והחזרת אותי למילואים האחרונים שהיו מאתגרים וממש כמו שאת מתארת..

שמחה בשבילך שהוא חוזר, שהצליח קרוא אותך מרחוק ושהתאפשר לו להגיע. מאחלת שיהיה זמן משמעותי וממלא יחד

שולחת לך מלא כוחות להמשך המילואים והמון הערכה ♥️♥️

את כל כך מחוברת לעצמךEliana a

אהבתי

זה כבר חצי ריפוי

מהממת שאת! תודה לך ותודה עלייך!!!אמהלה

ואיזה זוג מתוק אתם נשמעים

ותראי איך את חשובה לו

ואיך הוא הרגיש שאת צריכה אותו

איזו אינטואיציה חזקה היתה לו שנכון שיגיע הביתה היום

שיהיה לכם ערב קסום 

ושזה יתן לכם מלא כח להמשך

בשורות טובות

חיבוק ענקיתהילה 3>

זה קשוח בטירוף. נשמע שאת קשובה למה שהלב שלך זקוק ויודעת גם להביא את זה לזוגיות וזה כל כך חשוב.

איזה כיף שהוא חזר, תספרי לו כמה זה מחיה אותך ❤️

וואי אהובההבוקר יעלה

כמה קשה. מבינה אותך כ"כ

שולחת חיבוק גדול.

ותודה לכם. 

וואי כתבת ככ יפה ואמיתיאראחרונה

אני לא הייתי מצליחה להתנסח ככה שממש בא לי להראות לבעלי

זה ככ קשה לסחוב ככה לבד

מבינה אותך מאוד

ואיזה מהממים אתם שהוא הרגיש אותך ויצא

מצפון, שומר בעבודהאנונימית בהו"ל

יש לנו שומר בכניסה לעבודה שמדבר הרבה עם מי שנכנס, בהתחלה הייתי תמימה וחדשה ונידבתי קצת מידע על מי אני ומאז הוא שואל הרבה שאלות ומגיע בהפסקה ואם ריק נכנס ומנסה לדבר.. וגם בסוף היום מנסה להתחיל שיחה..

הוא מבוגר ונראה שעבר הרבה קשיים בחיים...

מרחמת.. ויודעת שהקב"ה מצפה מאיתנו ליחס מכבד.

מצד שני באיזה שהוא שלב התחלתי לענות מהר, לעבור לידו מהר, לענות בקצרה ולהיות מהר בפלאפון ולהראות עסוקה.. הוא לא הפסיק!! וגם ניסה לדבר עם עוד מורה חדשה ולהראות לי שהיא כן זורמת - היא גם תמימה עוד..

יום אחד בעלי בא איתי והוא התחיל לדבר איתו גם..

יודעת שהתנהגתי אליו בקצת קוצר רוח,

מצד שני אני לא מעוניינת לדבר עם גברים!! ובקלות זה עלול להגיע למקומות של בעיה... הוא יכול לדבר ממש הרבה ולשאול שאלות.. ניסיתי לעצור את זה מהר...

אשמח למחשבות שלכן

מוסיפהאנונימית בהו"ל

הוא יודע שאני דוסית, אני לבושה ככה!!

בהתחלה חשבתי שהוא מדבר בקטע של סוג של סבא.. או משהו כזה.  

אבל זה נהיה שאלות של הרבה זמן והרגשה של רצון לברוח..

אני רואה מבוגרות ממני שמכבדות אותו ומקדישות לו זמן.. אני צעירה וזה לא מתאים לי גם בלי קשר. 

יש טיפוסים שהם לא מאה...באתי מפעם
זה לא נשמע כמו טיפוס שזה בעייתי לדבר איתו מבחינת 'לאן זה עלול להדרדר,' מכירה כמה שומרים כאלה וגם כשהייתי ממש צעירונת הרגשתי ממש לא נעים ואפילו מוטרדת, אבל כשהתבגרתי קצת (אני לא כזאת מבוגרת, פשוט לא ילדונת...חח) אז לא לקחתי את זה למקום כזה, הסתכלתי עליו בעיניים של ילד מסכן שמתחנן לטיפת יחס מכל עובר אורח, זה לא רק מנשים צעירות... אז את כמובן לא חייבת לתת לו יחס כ''כ אם זה מרגיש לך מעיק מידי, רק אומרת שאל תקחי את זה קשה. זה שאת לבושה דוסית לא אומר שהוא יסיק את המסקנה, כאמור, יש אנשים שהם לא ממש מאה בתפיסת העולם והבנה של דבר מתוך דבר, ומן הסתם גם לא מודע לכך שהוא חופר אלא בטוח שהוא חברהמן. 
אבל הוא ממש מסוגל להפוך להיות "חבר"אנונימית בהו"ל
כזה ולהרגיש מאוד בנוח לומר הערות ולייעץ ולהתקרב רגשית, ואני גם לא ילדונת.. ופשוט מעיק עלי הלשים גבולות בלי סוף, כשאני פשוט לא מעוניינת לפתח שיחה חוץ משלום ולהתראות. 
אז אל תפתחי שיחה. בעיני זה ממש בסדריעל מהדרום

לק"י

זה לא שהוא בודד לגמרי. אני מבינה שיש כאלה שכן משוחחים איתו.

(גם אם הוא היה בודד וזה היה מעיק עלייך, אז לא הייתי אומרת שמחובתך לשוחח איתו. אבל אם הוא גם לא בודד, אז בכלל).

תודה על זה.אנונימית בהו"ל
ברגע שאת מרגישה רצון לברוחכורסא ירוקה

זה הזמן לעצור. אפשר להתעלם או להגיד בוקר טוב בנימוס ולהכנס פנימה, בלי מה שלומך או שאלות. אם הוא שואל מה איתך - בסדר תודה שיהיה יום נעים.

אני מרגישה מועקה כזאת. שהוא מנסה לפתח קשראנונימית בהו"ל
ואני ממש לא בעניין, אבל מרחמת ואולי צריכה לחשוב קודם על עצמי וכמובן לכבד אותו אבל לשים גבול ברור
אי אפשר לייצר קשר מרחמים אם את לא רוצה את זהכורסא ירוקהאחרונה

אם יש אנשים שמתאים להם לדבר איתו או שמרגישים שזה פחות מעיק עליהם - הם ידברו איתו. עלייך זה מעיק אז פשוט תפסיקי.

אי אפשר לבנות קשר, ועוד כזה שלא מתאים לך ואת לא מעוניינת בו, אם הוא מעיק עלייך רק בגלל הרחמים.

תרחמי קודם על עצמך

למישהי יש ניסיון עם לידת עכוז אחרי קיסרי?אנונימית בהו"ל
תבררי מול בתי חולים אם זה בכלל אפשריהשם שלי
זה אפשרי אם חותמים על סירוב לניתוחאנונימית בהו"ל
יש הבדל גדולהשם שלי

אם בית חולים מאפשר מלכתחילה לנסות לידה רגילה במצב כזה.

או שהאישה מכריחה אותם לילד אותה ככה, כי היא מסרבת לניתוח.

ואז אולי זה מה שיקרה, כי לא יכולים לכפות ניתוח, אבל כל האווירה תהיה של הלחצות, ועל כל דבר קטן ינסו לשכנע לעבור לניתוח.

אין לי מושג מה המדיניות של בתי החולים. אבל אם יש בית חולים שמאפשר, ומוכן להתגייס לזה, אז עדיף.

ואגב, אני ילדתי בניתוח בלי לחתום על הסכמה. ברור שהסכמתי, אבל זה היה כל כך מיידי, שבכלל לא נתנו לי לחתום.

ואיך הרגשת אחרי?אנונימית בהו"ל
מבחינת הניתוח?השם שלי

ב"ה התאוששתי בקלות.

מבחינת זה שלא חתמתי על הסכמה,

אז קודם כל כן הסכמתי, ושיתפתי פעולה. רק לא חתמתי על הטפסים.

ולמחרת הרופא הגיע אלי להתנצל.

זה היה ניתוח חירום ממש, אם היו עוד מחכים, לא בטוח שהתינוק היה שורד.

לצערי אין בי"ח בארץ שמאפשר את זה ככה בקלותאנונימית בהו"ל
יילוד תינוק עכוזחנוקה

דורש מומחיות גדולה.

לא סתם הפסיקו ליילד עכוז- כי זה מסוכן.

אז אם בביח אין רופא מומחה לזה-

נשמע לי ממש התאבדות.

סליחה על החריפות...

אבל המטרה שהולכים לביח היא בשביל שיהיה שם מישהו שציל חיים במקרה הצורך.

אפשר גם ללדת בבית- שם אף אחד לא ייקח אותך לניתוח..

איך אפשר לדעת מראש אם יש רופא מתאיםאנונימית בהו"ל
או לא באותה משמרת?
לוקחים רופא פרטיעדיין טרייהאחרונה
תתחילי בלהתייעץ עם רופא מומחה. לא כל מנך ולא בכל מצב (לא יודעת לגבי לידה אחרי קיסרי) מתאים ליילד עכוז.
לי איןיעל מהדרום

לק"י

הקטן שלי היה במצג עכוז (וב"ה התהפך לבד בסוף), ואני אחרי קיסרי.

אבל כשהרופאה אמרה לי מה האפשרויות, היא אמרה שאפשר ללדת בלידת עכוז (היא לא המליצה. אבל לא אמרה משהו על הקיסרי שעברתי).

אז אולי בסורוקה זה אפשרי. לא ביררתי.

זו את מהשרשורים הקודמים?יעל מהדרום

לק"י

כתבת שבעבר היפוך לא עזר לך?

(אני בכל מקרה קבעתי תור להיפוך. לידת עכוז לא רציתי לנסות).

אולי יעניין אותך