אוקיי אז זה סוג של פאפינג (אם ככה קוראים לזה)הפילוסופית

כתבתי את זה עכשיו מרעיון שהתבשל בראש שלי כמה זמן... אולי זה רעיון מוכר או אנערף אני ישמח לתגובות

זה היה עוד ערב רגיל אחד. ישבתי ופתרתי שיעורי בית במתמטיקה כשדפיקה נשמעה על הדלת. ניגשתי לפתוח, מולי ניצבה  אישה בעלת פנים זקנות אך עם אור בעיניים, על ראשה מצנפת מחודדת ולגופה גלימה ארוכה שחורה. הבטתי בה בבילבול. "את רוצה לראות את אמא?" שאלתי. "את רוני איגלסיאס?" שאלה, הנהנתי בבילבול וחזרתי על שאלתי. היא השיבה בחיוך, ובעודי קוראת לאימי היא הוציאה מכתב בצבע קלף חתום בחותמת אדומה. אימי הגיע והכניסה את האישה לביתנו. התיישבנו בסלון. אחי ואחותי הקטנים ישנו כבר אז אף אחד לא הפריע לנו. "שמי מנרווה מקוגנגל" היא פתחה, הייתי בהלם. שוק מוחלט. "את פרופסור מקוגנגל?! מהוגוורטס?!" עכשיו גם היא הייתה בהלם.

-איך את יודעת מי אני?

-אני לא מאמינה שאת אמיתית

-למה שאני לא יהיה אמיתי?

-כי את דמות בספר!

-אני? דמות בספר?

-כן! ספר בשם הארי פוטר... את לא מכירה? גיי. קיי. רולינג?

-רולינג... רולינג... אה ג'ואן, ילדה שקטה מרייבנקלו, ילידת מוגלגים, למדה אצלנו לפני כמה שנים. באמת לפני כמה זמן היא חזרה עם בקשה מוזרה ביותר ושרת הקסמים אישרה לה אותה. אז היא כתבה ספר? ועוד על הארי פוטר?!

-לא ספר. 7 ספרים. אני לא מאמינה שזה אמיתי! חשבתי שהכל מהדמיון

-אז ככה היא הצליחה לשכנע את הרמיוני

-הרמיוני באמת שרת הקסמים?! זה פשוט מגניב!!

-כן היא שרת הקסמים. תוכלי להראות לי את הספרים האלו שדיברת עליהם?

הבאתי לה את הספרים והיא עילעלה בהם שעל פניה מבט מאופק שנראה שמסתיר הפתעה אחת גדולה.

-אז אני מבינה שאת יודעת הכל על הגוורטס עם כך.

-אני? לא! היא לא כתבה הכל, ואיך זה קשור אליי בכלל?

- רוני את מכשפה.

-מה????!!

-כן. לא קרה לך שעשית משו מיוחד שהתרגזת או שהיית עצובה או מרוגשת?

- רגע! פעם אחת התפוצץ לידי בלון וכל כך נבהלתי וכמעט בכיתי ופתאום הבלון היה בדיוק כמו קודם. חשבתי שזה רק עוד בלון שעף לידי... או פעם אחרת קפצתי גבוה מידי מנדנדה, אמא חשבה ששברתי יד אבל נחתתי ברכות כאילו קפצתי בחבל. את זה באמת לא הבנתי. את זוכרת אמא?

אמי הנהנה

-את רואה, אמרתי לך את מ-כ-ש-פ-ה.

-אני לא מאמינה שזה קורה לי! זה החלום הכי חזק שהיה לי מאז שקראתי את הארי פוטר בפעם הראשונה. זה אמיתי או שזה חלום?

צבטתי את עצמי. זה כאב. וכל מה שכתוב בספר הוא נכון? באמת יש מישו שקוראים לו הארי פוטר והוא ניצח את אדון האופל כשהוא היה בן 17?

-כן. זה קרה. אני עצמי השתתפתי בקרב על הוגוורטס

-כן אני זוכרת זה כתוב בספר השביעי.

-טוב אז הנה המכתב שלך... וזה רשימת הדברים שאת צריכה לקנות בסמטת דיאגון. ונראה לי שאת כבר יודעת לאן להגיע...

היא נתנה פרטים לאימי ואני כבר לא הקשבתי דמיינתי מה אומר לחברותיי. אני מכשפה!

-ו... אסור לך לספר על זה לחברות שלך... אומנת הסודיות זוכרת...

-אה נכון. אבל איך-

-רולינג הצליחה לכתוב את הספר? אני לא יודעת את זה את תוכלי לשאול שני אנשים או את הרמיוני או רולינג עצמה.

אם תאהבו אני ינסה להמשיך את זה להעלות ותגידו מה דעתכם או אם יש טעויות כדי שאני יתקן

שכוייח!ניק כמעט בלי ראש

ממש נחמד!

רק הערה אחת- זה היה יותר מעניין אם היו גם תיאורים ולא רק דיבורים.

..ניק כמעט בלי ראש
עבר עריכה על ידי ניק כמעט בלי ראש בתאריך ח' בשבט תשפ"א 18:41

אבל זה בכל זאת ממש יפה!

שכוייח!

פעם גם אני כתבתי פאפינק, אבל אני לא מוצא אותו...

וואו!אודה ה' בכל לבב

אהבתי ממש!!!
זה ממש מזכיר לי את הפעם הראשונה שקראתי את הסדרה, איך דמיינתי (כמו כל אחד אחר בעולם) שאני קוסם.

איך אני עושה קסמים, עוזר להארי להביס את אדון האופל וכו'...

מדהים!

וואו טווובyes123

תגובהאצאצ

אוקיי, בתחלת הסיפור חשבתי שזה נדוש (משהו כמו דמויות-יוצאות-מהספר-ועושות-בלגאן-בעולם-האמיתי), הקטע עם רולינג מפתיע ואהבתי אותו

בכל זאת אני לא כל כך אוהב את הקטע של מישהו-שקרא-הארי-פוטר-מגלה-שהוא-קוסם אבל יכול להיות טעם אישי

הסיפור קצת מתחיל בבום בשביל ספר ארוך

דו שיח צפוף בלי תאורים

בסה"כ מאוד אהבתי את זה אבל חסרים כמה דברים שהזכרתי

מעבר לזה הכל תלוי בהמשך... קשה לי לחשוב על המשך מעניין, אולי כי אין לי כישרון לזה

יש לי איזשהוא כיווןהפילוסופית

אבל מה היית מציע בתור התחלה? כאילו בשביל שזה לא יהיה בום מידי

אולי,אודה ה' בכל לבב

אולי זה יתחיל בכך שהיא ניצלת מתאונה בזכות קסם או משהו דומה...

וואלה זה יכול להיות טוב להתחיל בחיים רגילים...הפילוסופית

אני מציע לקרוא את התחלות של ספרי פנטזיה כדי להבין אבל-אצאצ

פרק ראשון- החיים הרגילים, תכונות, מחשבות, רקע

פרק שני-דברים שיגרמו לקורא להבין שמשהו כאן חריג (כמו המקרה עם הארי בגן חיות)

פרק שלישי- זה המקום לפרק שכתבת

ככה נראה לי לפחות

זה רעיון טוב אני יפתח את זההפילוסופית

פשיי יפהחתול עם רישיון

ודרך אגב. קוראים לזה פאפינק

אני חשבתי שקוראים לזה פאנקייק אצאצ

גם לי היה איזה שלב מוזר בחיים שחשבתי שפוליטקה זה שם של אוכלחתול עם רישיון

ווווואאאאאאאאאאאווווווווווווווווו, חלום של כל איד....אוריה מרדכי

אתה יכול לערוך תגובות שלךאצאצ

הנה-אצאצ

1. תפתח את ההודעה שלך

2. למטה משמאל יש לך כמו שלושה קוים

3. תלחץ עליהם

4. תלחץ על עריכה

5. תערוך

6. תלחץ שלח

7. אם לא הולך תכתוב לי 

בשלוש פסים שיש בצדהפילוסופית

טוווב! אהבתי!אודיסאוס

את רוצה שזה יהיה כמו ספר או משהו קליל כזה שאת כותבת מדי פעם? או אופציה שלישית?

אממ לא יודעת כנראה משו קליל אולי זה יתפתח לסיפורון אין לדעת.הפילוסופית

יפהסוורוס סנייפ

רק שמביאים בד"כ ינשוף לא?

הארה קטנה

לבני קוסמים מביאים ינשוףניק כמעט בלי ראש

אולי לבני מוגלגים מביאים מנהל

זה לא משתנה עם ילדי מוגלגים?הפילוסופית

לא נראה לי-הרמיוני קיבלה ינשוףסוורוס סנייפ

לא ידעתי אני חושבת שיש מישו שמסביר ומדגים לא?הפילוסופית

להרמיוני לא היה, היא אמרה שממש התרגשה שקיבלה ינשוףסוורוס סנייפ

אוקיי בפאפינקים אחרים שקראתי יש מישו שבא ומסביר.....הפילוסופית

אולי לחלק באים...סוורוס סנייפ

ברציונליתמח"פ

גם בספר לטום רידל הגיעוקורא נלהב לשעבר

וגם ללילי פוטר אם אני זוכר נכון... ונדמה לי שכתוב שם ששולחים לכל בן מוגלגים גם נציג של הוגוורטס בנוסף לינשוף.

ואולי גם הרמיוני קיבלה ינשוף ואח"כ גם הגיע מישהו

לילי זה רק מהרציונליתמח"פ

וואו!! שכוייעח😂אני ועצמי:)

שמחה שאהבתם אני ימשיך את זה מההתחלה כמו שהציעו (עם פתיחה)הפילוסופית

ואני יעלה מידי פעם... כנראה שאני יצטרך עזרה לפעמים ואני ישמח אם תעזרו

יפה מאד!קורא נלהב לשעבר

אני ממש נהנהתי לקרוא! אולי באמת אפשר להרחיב יותר גם את המלל בדו-שיח (שידברו על יותר דברים) וגם קצת יותר רקע מקדים כדי לא לנחות ישר למים..

ואהבתי את השילוב של עולם הארי פוטר עם העולם היום שמכיר את הסדרה כך שבעצם הבן מוגלגים יודע כבר לא מעט. וכל הדו-שיח שמתגלגל מזה... (שאותו אפשר להאריך עוד לדעתי כי זה פאנצ' מעניין)

ובכל מקרה שכויח גדול! לא הייתי עושה חצי מזה אז אין באמת זכות להעיר הערות רק מתוך הבנה שמעניין אותך הערות כאלה...

כתבתי התחלה אני עוד לא גמרתי אותה ואני אשמח אם תגידו ליהפילוסופית

אם זה מעניין או יותר מידי פירוטים... ויש לי עוד שאלה אבל זה אחרי שתקראו... אני יגמור את זה ואז אני יעלה

התחלה בשירשור חדש...הפילוסופיתאחרונה

כנסו ותגיבו אני ישמח לתגובות

אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמתאחרונה
אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה

אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד

סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס

"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.

לא חשדתי בו.

מה אני חשדניסט?

ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).

לא חשדתי בה.

למה עשתה לי משהו?

ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.

פה חשדתי!

ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!

ואני מדריך על הספר

ומדריך עליו

ומדריך עליו.

ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".

"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?

"מה?"

"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"

"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"

"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."

"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"

"ואז"

"ואז!"

"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.

מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.

היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!

הוא רצה להרוג אותי.

אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).

ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"

"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"

"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?

בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"

"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"

"מה?"

"נו... היכרות איתם"

"אה...משחקי היכרויות!"

"אני מצטער ששאלתי"

"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"

איך אמראנטיוכוס
עבר עריכה על ידי אנטיוכוס בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 21:38

מאלפוי כשדרך על האף של הארי?

"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"

"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"

ואיך אמר הארי?

"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?

ואז היא התפצלה לשניים.

פה חשדתי!"

נפלא125690אחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך