אוקיי אז זה ההתחלה של מה שכתבתיהפילוסופית

ב- אוקיי אז זה סוג של פאפינג (אם ככה קוראים לזה) אז הקשבתי למה שאמרתם וכתבתי התחלה שמתארת קצת מהחיים שלה לפני

אז הנה זה:

שמי רוני איגלסיאס. אני בת 11 וגרה בפרברי לונדון. יש לי שיער חום, ארוך וגלי ועל פני נמשים. אני בשנתי החמישית בבית הספר היסודי הכללי. אני אוהבת לקרוא, לזכור דברים, להכיר דברים שלא הכרתי, לשחק ולפטפט עם חברות והדבר שאני הכי אוהבת לעשות זה לרכוב על אופניים. בכל סוף שבוע אבי לוקח אותי למרכז האופניים שבמרכז העיר. זה פארק עצום עם מלא אזורים שונים של רכיבה. יש שם מסלולי אופניים ברמות שונות, מגרשים המיועדים לאנשים שקופצים עם האופניים שלהם באוויר ועושים פעלולים (קצת פסיכי הייתי אומרת), וכל מיני עזרים לילדים שמתחילים ללמוד לרכוב. כמובן שיש שם מגרשים של סקטבורדים וסקטים אז לפעמים כשאני עם חברות אני לוקחת את הסקטים שלי. אנחנו מעמיסים שני זוגות אופניים (שלי ושל אבא שלי) על המכונית ויצאים לדרך. אנחנו אוהבים לקחת את המסלול הכי ארוך והכי קשה שיש רק כדי להיות שם מלא זמן ואחר כך מותשים, אנחנו יושבים על הדשא הענק שיש שם וצופים בברבורים ששטים באגם הקטן והקסום שנמצא במרכז הפארק. היינו בדרכנו לפארק באותו הסופ"ש. היה פקק נוראי שנמשך במשך שעתיים וכבר התחיל להחשיך. אבי ראה שאין טעם להמשיך לחכות ורצה לחזור הביתה. הוא עשה פרסה זהירה אבל למכונית הכחולה שבאה ממולו לא היה ניתן לקרוא זהירה. הנהג היה עם אוזניות או משו והוא לא התרכז בכביש. הוא טס במהירות כאילו אין פקק והתנגש בנו. למכונית שלנו לא היתה סיכוי. היא נמחצה כמו דף שהושלך לפח ואנחנו היינו בתוכה. כל המכונית התמלאה רסיסי זכוכית וכריות האויר נפתחו. אני עוד הייתי חיה איכשהו והדבר הראשון שעלה בראשי הוא להתקשר לאמא שלי. היא נבהלה כששמעה מה קרה וביקשה ממני את אבא. הרמתי את ראשי בקושי, אבא לא זז. התחלתי לבכות ואמא כנראה הבינה היא אמרה לי לחכות על הקו ורצה להתקשר לאמבולנס. אורות כחולים ואדומים מילאו את הכביש, משטרות חסמו את התנועה ופרמדיקים רצו אל המכונית המרוסקת. רציתי לצעוק אבל לא יכולתי הרגשתי כאילו כל גופי נשבר. הפרמדיקים פילסו בין ההריסות. הם ראו אותי. הם ראו את אבא שלי. הם הרימו אותי בעדינות בעודי מתעוות מכאבים. הם הכניסו אותי לאמבולנס. התמונה האחרונה שאני זוכרת מאותו הכביש הוא את אבי שוכב על הכביש ללא תזוזה ואת המכונית הכחולה נעלמת לקול תדהמת השוטרים. האמבולנס נסע מהאזור, כשכל במפר וכל עצירה מכאיבים קשות לאיברי השבורים. הוא עצר. הגענו לבית החולים. מיד העבירו אותי למחלקת טיפול נמרץ והחלו בסדרה ארוכה של בדיקות. לבינתיים הספקתי לשמוע את אימי מגיעה ואת הרופא אומר לה שלבינתיים יש עשר עצמות שבורות בכל רחבי גופי וכמה פצעים פנימיים. הוא לא יכל להגיד את הסיכויים שלי לצאת מזה. הם לא אישרו לה להיכנס. לאחר עוד כעשר בדיקות הם אישרו לי לנח ולאמי להיכנס סוף סוף. היא נכנסה כשידיה מכסות את פניה, מסתירות שאריות בכי. למראה פניה התעוותי עוד יותר. התחלתי לבכות, אבל כל תזוזה הכאיבה לי, יותר משאי פעם כאב לי. על פניי זלגו דמעות מבלי להשמיע קול. אימי הסתכלה עליי. שפתי הצליחו להגות א-ב-א. לא יכולתי יותר. נרדמתי. מסתבר שהאירועים האחרונים התישו אותי יותר מששיערתי. אימי אמרה לי ששנתי הייתה רגועה באופן מפליא בהתחשב בנסיבות. התעוררתי לקול מלמולים דאוגים שבקעו מפי עשרה רופאים בכירים שעמדו סביב מיטתי. לקח לי רגע להבין איפה אני. הם השוו בין תצלומים של כנראה הגוף שלי. לא הבנתי מה הם עושים. ניסיתי להזדקף כדי לבחון מקרוב גם אני, נזכרת מאוחר מידי בהתקף הכאבים שהתלווה לכל תזוזה שלי בשעתיים האחרונות, אך הוא לא בא. מופתעת, התיישבתי. הרופאים הביטו בי כלא מאמינים והרופא האחראי התחיל להשמיע את טענותיו "זה לא הגיוני! הילדה הגיע לפה עם 15 שברים ברחבי הגוף, בתוכם כמה שברים בעמוד השדרה. לפי הנתונים האלה הילדה היתה צריכה להיות משותקת לגמרי, עם סיכויים קלושים להמשך חיים כלשהם". הם הריצו אותי לסיבוב חוזר של בדיקות. כשהם קיבלו את התוצאות הם היו המומים עוד יותר. אחד הרופאים כמעט התעלף והיה צריך להושיב אותו ולהשקות אותו במים כדי שהצבע יחזור ללחיו. הם הראו לאימי את הצילומים ואת הצילומים מלפני שעתיים. עכשיו גם אימי הראתה פליאה עמוקה. "מה? מה קורה פה?" שאלתי בקול צרוד מחוסר שימוש, "למה אתם כל כך מתפלאים?" הרופא ניגש אליי, מראה לי את הצילומים ומסביר לי תוך כדי: "זה הצילומים מלפני שעתיים" הוא הצביע על כל השברים שנראו לעין וגם כאלו שלא. הוא הסביר לי מה חלק מהמשמעויות של חלק מהשברים. "וזה הצילומים שלך מהבדיקות האחרונות" הוא השווה בין הצילומים שבהם נראו חורים בעצם לבין הצילומים החדשים בהם נראו עצמות שלמות שאפילו סדק לא היה בהם. עכשיו גם אני הייתי מופתעת. הרמתי את ידי בתימהון של ילד שעכשיו נולד. התחלתי להפעיל את גופי ופי נפער עד קצה גבול היכולת שלו. איך זה יכול לקרות? לא הבנתי. ניסיתי לרדת מהמיטה, אמי החזיקה את ידי למקרה שאפול. הנחתי רגל ועוד רגל, אני יכולה ללכת! בכוחות עצמי! הבטתי באושר אל אימי והיא חיבקה אותי. 'מה שזה לא יהיה, אני שמחה' חשבתי. שמעתי את אחד הרופאים ממלמל משו בשקט לפני ששאר הרופאים היסו אותו. "אנחנו, אנשי המדע איננו מאמינים בקסם או בנס" הצהיר הרופא הבכיר, זה שסביר לי על עצמותיי קודם. "המדע הוכח כנכון במציאות. עדיין לא הובאה הוכחה לכך שקסם קיים בעולם ועד שלא תובא ההוכחה הרי הוא כלא קיים" תמונה קפצה למוחי. המכונית הכחולה מתפוגגת עם יושביה. ומה זה אומר, אדוני הרופא? כמעט שאמרתי אך עצרתי בעצמי. איני רוצה להיכנס לויכוחים עם הרופא. רק לצאת מפה, לדבר עם אמא בחופשיות על הנושא שבער בי כמו אש. "האם אני יכולה להשתחרר אדוני?" שאלתי בתקווה, "הרי אני בריאה ללא פגע ואוכל לנוח גם בביתי. הרופא הנהן בכובד ראש. "אתם יכולים ללכת לביתכם עכשיו. רק אל תשכחו לבוא לסדרת בדיקות נוספת בעוד שבועיים" בעודו מדבר הרופא חתם על טופס שיחרור ואנחנו ברחנו משם במהירות מחשידה למכונית של אימי. היא ראתה את החשש שעלה על פני "אל תדאגי. אני אסע בזהירות" היא אמרה. כל הדרך לא דיברתי עם אימי, לא רציתי להפריע לה בנהיגה. הגענו הביתה. הזיכרונות הציפו אותי, אמרתי מילה אחת: "אבא" ושתינו פרצנו בבכי.

טוב אז כמה שאלות על מה שכתבתי

א. זה מעניין?

ב. זה מעביר את המסר?

ג. שאלה חשובהה באיזה בית לשים אותה??

ד. אני פותחת שירשור חדש פליז תביאו את דעתכם...

עוד לא קראתי, אבלאצאצ

קצת רחמנות עם הפסקאות, טקסט צפוף מוציא לי את כל החשק

חברה אמרה לי שזה יצא מעניין אחר כך אני יסדר את הפסקאותהפילוסופית

אם זה כל כך מפריע סידרתי את הפיסקאות...הפילוסופית

שמי רוני איגלסיאס. אני בת 11 וגרה בפרברי לונדון. יש לי שיער חום, ארוך וגלי ועל פני נמשים. אני בשנתי החמישית בבית הספר היסודי הכללי. אני אוהבת לקרוא, לזכור דברים, להכיר דברים שלא הכרתי, לשחק ולפטפט עם חברות והדבר שאני הכי אוהבת לעשות זה לרכוב על אופניים.

בכל סוף שבוע אבי לוקח אותי למרכז האופניים שבמרכז העיר. זה פארק עצום עם מלא אזורים שונים של רכיבה. יש שם מסלולי אופניים ברמות שונות, מגרשים המיועדים לאנשים שקופצים עם האופניים שלהם באוויר ועושים פעלולים (קצת פסיכי הייתי אומרת), וכל מיני עזרים לילדים שמתחילים ללמוד לרכוב. כמובן שיש שם מגרשים של סקטבורדים וסקטים אז לפעמים כשאני עם חברות אני לוקחת את הסקטים שלי. אנחנו מעמיסים שני זוגות אופניים (שלי ושל אבא שלי) על המכונית ויצאים לדרך. אנחנו אוהבים לקחת את המסלול הכי ארוך והכי קשה שיש רק כדי להיות שם מלא זמן ואחר כך מותשים, אנחנו יושבים על הדשא הענק שיש שם וצופים בברבורים ששטים באגם הקטן והקסום שנמצא במרכז הפארק.

היינו בדרכנו לפארק באותו הסופ"ש. היה פקק נוראי שנמשך במשך שעתיים וכבר התחיל להחשיך. אבי ראה שאין טעם להמשיך לחכות ורצה לחזור הביתה. הוא עשה פרסה זהירה אבל למכונית הכחולה שבאה ממולו לא היה ניתן לקרוא זהירה. הנהג היה עם אוזניות או משו והוא לא התרכז בכביש. הוא טס במהירות כאילו אין פקק והתנגש בנו. למכונית שלנו לא היתה סיכוי. היא נמחצה כמו דף שהושלך לפח ואנחנו היינו בתוכה. כל המכונית התמלאה רסיסי זכוכית וכריות האויר נפתחו. אני עוד הייתי חיה איכשהו והדבר הראשון שעלה בראשי הוא להתקשר לאמא שלי. היא נבהלה כששמעה מה קרה וביקשה ממני את אבא. הרמתי את ראשי בקושי, אבא לא זז. התחלתי לבכות ואמא כנראה הבינה היא אמרה לי לחכות על הקו ורצה להתקשר לאמבולנס. אורות כחולים ואדומים מילאו את הכביש, משטרות חסמו את התנועה ופרמדיקים רצו אל המכונית המרוסקת. רציתי לצעוק אבל לא יכולתי הרגשתי כאילו כל גופי נשבר. הפרמדיקים פילסו בין ההריסות. הם ראו אותי. הם ראו את אבא שלי. הם הרימו אותי בעדינות בעודי מתעוות מכאבים. הם הכניסו אותי לאמבולנס. התמונה האחרונה שאני זוכרת מאותו הכביש הוא את אבי שוכב על הכביש ללא תזוזה ואת המכונית הכחולה נעלמת לקול תדהמת השוטרים.

האמבולנס נסע מהאזור, כשכל במפר וכל עצירה מכאיבים קשות לאיברי השבורים. הוא עצר. הגענו לבית החולים. מיד העבירו אותי למחלקת טיפול נמרץ והחלו בסדרה ארוכה של בדיקות. לבינתיים הספקתי לשמוע את אימי מגיעה ואת הרופא אומר לה שלבינתיים יש עשר עצמות שבורות בכל רחבי גופי וכמה פצעים פנימיים. הוא לא יכל להגיד את הסיכויים שלי לצאת מזה. הם לא אישרו לה להיכנס. לאחר עוד כעשר בדיקות הם אישרו לי לנח ולאמי להיכנס סוף סוף. היא נכנסה כשידיה מכסות את פניה, מסתירות שאריות בכי. למראה פניה התעוותי עוד יותר. התחלתי לבכות, אבל כל תזוזה הכאיבה לי, יותר משאי פעם כאב לי. על פניי זלגו דמעות מבלי להשמיע קול. אימי הסתכלה עליי. שפתי הצליחו להגות א-ב-א. לא יכולתי יותר. נרדמתי.

מסתבר שהאירועים האחרונים התישו אותי יותר מששיערתי. אימי אמרה לי ששנתי הייתה רגועה באופן מפליא בהתחשב בנסיבות. התעוררתי לקול מלמולים דאוגים שבקעו מפי עשרה רופאים בכירים שעמדו סביב מיטתי. לקח לי רגע להבין איפה אני. הם השוו בין תצלומים של כנראה הגוף שלי. לא הבנתי מה הם עושים. ניסיתי להזדקף כדי לבחון מקרוב גם אני, נזכרת מאוחר מידי בהתקף הכאבים שהתלווה לכל תזוזה שלי בשעתיים האחרונות, אך הוא לא בא. מופתעת, התיישבתי. הרופאים הביטו בי כלא מאמינים והרופא האחראי התחיל להשמיע את טענותיו "זה לא הגיוני! הילדה הגיע לפה עם 15 שברים ברחבי הגוף, בתוכם כמה שברים בעמוד השדרה. לפי הנתונים האלה הילדה היתה צריכה להיות משותקת לגמרי, עם סיכויים קלושים להמשך חיים כלשהם".

הם הריצו אותי לסיבוב חוזר של בדיקות. כשהם קיבלו את התוצאות הם היו המומים עוד יותר. אחד הרופאים כמעט התעלף והיה צריך להושיב אותו ולהשקות אותו במים כדי שהצבע יחזור ללחיו. הם הראו לאימי את הצילומים ואת הצילומים מלפני שעתיים. עכשיו גם אימי הראתה פליאה עמוקה. "מה? מה קורה פה?" שאלתי בקול צרוד מחוסר שימוש, "למה אתם כל כך מתפלאים?" הרופא ניגש אליי, מראה לי את הצילומים ומסביר לי תוך כדי: "זה הצילומים מלפני שעתיים" הוא הצביע על כל השברים שנראו לעין וגם כאלו שלא. הוא הסביר לי מה חלק מהמשמעויות של חלק מהשברים. "וזה הצילומים שלך מהבדיקות האחרונות" הוא השווה בין הצילומים שבהם נראו חורים בעצם לבין הצילומים החדשים בהם נראו עצמות שלמות שאפילו סדק לא היה בהם. עכשיו גם אני הייתי מופתעת. הרמתי את ידי בתימהון של ילד שעכשיו נולד. התחלתי להפעיל את גופי ופי נפער עד קצה גבול היכולת שלו. איך זה יכול לקרות? לא הבנתי. ניסיתי לרדת מהמיטה, אמי החזיקה את ידי למקרה שאפול. הנחתי רגל ועוד רגל, אני יכולה ללכת! בכוחות עצמי! הבטתי באושר אל אימי והיא חיבקה אותי. 'מה שזה לא יהיה, אני שמחה' חשבתי.

את אחד הרופאים ממלמל משו בשקט לפני ששאר הרופאים היסו אותו. "אנחנו, אנשי המדע איננו מאמינים בקסם או בנס" הצהיר הרופא הבכיר, זה שסביר לי על עצמותיי קודם. "המדע הוכח כנכון במציאות. עדיין לא הובאה הוכחה לכך שקסם קיים בעולם ועד שלא תובא ההוכחה הרי הוא כלא קיים" תמונה קפצה למוחי. המכונית הכחולה מתפוגגת עם יושביה. ומה זה אומר, אדוני הרופא? כמעט שאמרתי אך עצרתי בעצמי. איני רוצה להיכנס לויכוחים עם הרופא. רק לצאת מפה, לדבר עם אמא בחופשיות על הנושא שבער בי כמו אש.

"האם אני יכולה להשתחרר אדוני?" שאלתי בתקווה, "הרי אני בריאה ללא פגע ואוכל לנוח גם בביתי. הרופא הנהן בכובד ראש. "אתם יכולים ללכת לביתכם עכשיו. רק אל תשכחו לבוא לסדרת בדיקות נוספת בעוד שבועיים" בעודו מדבר הרופא חתם על טופס שיחרור ואנחנו ברחנו משם במהירות מחשידה למכונית של אימי. היא ראתה את החשש שעלה על פני "אל תדאגי. אני אסע בזהירות" היא אמרה. כל הדרך לא דיברתי עם אימי, לא רציתי להפריע לה בנהיגה. הגענו הביתה. הזיכרונות הציפו אותי, אמרתי מילה אחת: "אבא" ושתינו פרצנו בבכי.

זה נראה יותר טוב? לא הבחנתי כל כך בהבדל...

צומי בבקשה.. אני ישמח להערות והארות אחרת יהיה לי קשה להתקדם...

ממש יפה!אודה ה' בכל לבב

אני חייב גם לציין שזו כתיבה עם יותר עומק מאשר הארי פוטר ואבן החכמים.

הסיפור הזה יכול ממש להתפתח!
יש לך כבר רעיון איך להמשיך אותו? אשמח שתכתבי לי את הרעיון הכללי אם יש כזה...

רק אולי אפשר להגיהה (כותבים ככה?!) את הסיפור, זה יכול ממש להעצים את החוויה שבקריאה.

אממ...הפילוסופית

בכללי יש לי שני כיוונים להמשך...

הראשון (בשבילו פתחתי את השירשור השני-תגידו מה דעתכם): היא מנסה להוכיח לעולם שקסם קיים בדרכים מסבוכות כדי לא להסתבך עם האומנה ובסוף היא מבינה שטוב להיות מוסתר...

השני עדיין בשלבי פיתוח: היא נפגשת עם כל מיני דמויות מהספרים שהיא קראה ותוך כדי מגלה דברים שקרו מאחורי קלעים או דברים שנשארו בסוד ולא הגיאו לרולינג.... חשבתי לשים אותה בשנה של אלבוס או לילי פוטר ואז יש לה קשר למשפחת פוטר...

מה נשמע יותר טוב?

השני נשמע פצצה!אודה ה' בכל לבב

זה רעיון גאוני. ללא ספק.

כן... זה יכול להיות נחמד... אני עוד צריכה לעבותהפילוסופית

את הפגישה עם מקגונגל ולהמשיך...

עכשיו... להפגיש אותה עם לילי פוטר זה יהיה יותר טוב כי לא יודעים עליה כלום אז זה לא מוגבל ואחרי שהמורשת של הפוטרים בגריפינדור נפרצה (לפי 8 שלא שייך לסדרה בשום אופן (בשביל הלהוטים...)) אז אני יכולה להזיז את לילי בית או לשים אותה בגריפינדור והיא תהיה חברה לשיעורים...

מה שמזכיר לי.... לפי 7 אנחנו יודעים שנויל הוא מורה לצמחים בהוגוורטס נכון? יש עוד מורים שידוע שנשארו... או שהוחלפו?

האגריד נשאר כנראה כמורהמח"פ

מה זה אומר להגיהה? יענו לנקד? לעבור על שגיאות?הפילוסופית

כן,אבל גם שיהיה כתוב בשפה סיפורית כזאת...אודה ה' בכל לבב

להעלות משלב?הפילוסופית

חלק מהזמן הרגשתי כאילו אני מורה שכותבת הערות בתעודה... אז לכתוב את זה יותר ספרותי אתה אומר.... אני ינסה אולי זה ילך לי.

אני צריכה עזרונתהפילוסופית

אני צריכה ציטוט של משפט מהספר החמישי. (אני לא קראתי אותו רק ראיתי את הסרט אז אם לא קיים משפט כזה תתקנו אותי) כשהם פותחים את צ"ד אז יש את הקטע שכל אחד זורק את מה שהארי עשה... הוא יודע לעשות פטרונוס, הוא נלחם בסוהרסנים, הוא ניצח בסיליסק, הוא ראה את אדון האופל חוזר וכו' ואז הוא אומר "כשאתם מספרים את זה ככה הכל נראה כל כך פשוט אבל באמת לא עשיי כלום היה לי עזרה ומזל" או משו כזה.... אם למישו יש את הציטוט המדוייק... אני ישמח

יש קטע בסיגנון הזה גם בספר אבל אין לי ספרים..קורא נלהב לשעבר

(הגבתי בעיקר כדי להקפיץקורץ)

למי שיש... אני ישמחהפילוסופית

ביקשתי מחברולה שלי.. אמורה לשלוח..אני ועצמי:)

ישש תודה צומצוםהפילוסופית

הציטוטאילה1

מקווה שזה מובן 

@הפילוסופית

בסרט הציטוט יותר דומה למה שאת כתבתאילה1
עבר עריכה על ידי אילה1 בתאריך י"ח בשבט תשפ"א 11:02

@הפילוסופית

תודה תודה תודההפילוסופית

בשמחהאילה1אחרונה

אמ;לקThe Lion

אפשר תקציר?

וואי איך אפשר?הפילוסופית

לפי התגובות ואיך שאני חושבת זה מעניין אז צריך רק להתחיל וזה יגרום לך לגמור

יפה מאוד!אצאצ

אבל אפשר לפספס הרבה מכתיבת הסיפור דרך נקודת מבט של אדם מסויים

הבנתי את זה מאוחר מידיהפילוסופית

מנסה לשנות זוית

מסכים איתךאוריה מרדכי

פאנפיק AJR

כן... העירו לי על זה... ניסיתי לתקן... לא הלך לי...הפילוסופית

נראית הפלפאףמח"פ

וואלה מסכימההפילוסופית

ההתלבטות הייתה בין רייבנקלו להפלפאף.... איכשהו גריפינדור זה בית מאד מגביל... אתה חייב להיות גיבור מיוחד... סלית'רין גם מגביל... אתה חייב להיות שאפתן ומתנשא.... עדיך הפלפאף פשוט או רייבנקלו חכם וזהו

מעולה125690
אבל אני מעדיף את הסגנון של החלק הקודם, כמו הסגנון של הארי פוטר
אממהפילוסופית

הייתי צריכה להתחיל איכשהו בלי לגרום למשפחה שלה לצאת מרושעת או שהיא עוברת התעללות

התכוונתי מבחינת סגנון הכתיבה125690
אממהפילוסופית

שזה אומר?

--125690
שתנסי לכתוב כצופה מהצד ולא כאחת הדמויות, היתרון של זה הוא שהצופה יכול לראות הכל, הדמות לא
אממ בעייתיהפילוסופית

אבל כן שמתי לב לזה כבר מההתחלה וזה הפריע לי אבל כבר התחלתי... אני ינסה לשנות

--125690
ולדעתי, כדי שיהיה ברור שזה לא חלק חשוב בעלילה, כדי לעשות שזה יהיה חלום או משהו דומה
שהתאונה תהיה חלום?הפילוסופית

אז מה הפואנטה? אז היא לא עשתה שום קסם

לא נראה לי ובמח"פ

התכוונתי שהיא תחלום על מה שקרה125690
שהיא תחלום שזה קרה וזה קרה? כאילו זה סיוטים מאז?הפילוסופית

זה נותן לי רעיון....הפילוסופית

התכוונת למשו כזה?הפילוסופית

כביש עמוס. פקק. בקושי זזים. פניית פרסה. מכונית כחולה. התנגשות. צרחה. אדם שוכב על הכביש. אמבולנס. משטרה. רוני איגלסיאס הזדקפה במיטתה, שטופת זיעה. השעה היתה 3 לפנות בוקר. אט אט נרגעה וחזרה לנשום בצורה סדירה

ואז לספר יותר נורמאלי?

בערך125690
אפשר גם לעשות שהיא תיזכר במה שקרה לה
כןהפילוסופית

היא חולמת ואז זה חוזר עליה

אהבתי;)אני ועצמי:)

אבל לא נרהלי צריך לשנות.. יש כבר קטע יפה ומעניין שהוא לא עיקר העלילה אז גם אם הוא לא מושלם מבחינת נקודת מבט\סגנון לא צריך לשנות.. 

ד.א גם מבחינת נקודת מבט\סגנון לא נראהלי צריך לשנות.. 

מה שבא ;)

...קורא נלהב לשעבר

קודם כל יפה מאד! את כותבת בהחלט יפה ומעניין...

אני יגיד כבר את השורה התחתונה- זה רק פתיחה אז לא כ"כ משנה אפילו שישאר כמו שזה עכשיו ממש.
הרעיון לפאנפיק הזה לדעתי מוצלח ומקוה שאחרי הפתיחה הוא יכנס לעניינים ויזרום חלק וטוב...

לוידע, בתור פתיחה לעשות תאונה ועוד קטלנית נראלי פחות מוצלח. אני עוד לא מכיר אותה וכבר אני נכנס להתמודדות שלה עם תאונה קטלנית?? וזה לא שחייבים תאונה לתאר אירוע קסם שהייתה מעורבת בו אפשר גם משהו אחר (גן חיות?קורץ סתם עדיף משהו מקורי...)

גם התאונה מתוארת  על רוב הפתיחה חוץ מ5 שורות ראשונות אז לא מספיק מרגיש ש"פגשנו" את הדמות.

וגם נראלי מוגזם אפילו לקוסם להרפא ככה פתאום בלי התערבות. בד"כ מתוארים השפעות קסם קטנות יותר (הפרח שעלי כותרת זזים והקפיצה מהנדנדה של לילי, הדברים 'המוזרים' שהארי עושה כילד וכדו') לי לפחות זה נראה דברים קטנים יותר..

[גם נשמע שמי שהתנגש בהם היו קוסמים נכון? הם לא אמורים פשוט לעקוף אותם בצורה לא ברורה ולהגיע לראש הפקק או משהו בסיגנון? וגם אם יהיו בקו ישיר להתנגשות  הגיוני שהם פשוט יחמוקו מזה איכשהו לא (כמו האוטונוס)? או אם כבר להתקע בהם אז שלא יקרה כלום לאף אחד? זה לא באמת שאלות אבל אם הם קוסמים אז שיקרה כבר משהו מגניב טוב ולא הפוך...]

סתם דוגמא למשל למשהו קטן יותר- שהלכו לקניות וננעלו איפשהו ולא הצליחו לפתוח ופתאום לה זה נפתח. משהו נשבר וזה תיקן את עצמו.

אבל כמו שאמרתי בהתחלה נראלי הרעיון לפאנפיק יפה, ושווה אולי להתחיל להתקדם איתו ואח"כ לשפץ שוב את ההתחלה..

בהצלחה רבה!

אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמתאחרונה
אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה

אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד

סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס

"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.

לא חשדתי בו.

מה אני חשדניסט?

ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).

לא חשדתי בה.

למה עשתה לי משהו?

ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.

פה חשדתי!

ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!

ואני מדריך על הספר

ומדריך עליו

ומדריך עליו.

ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".

"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?

"מה?"

"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"

"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"

"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."

"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"

"ואז"

"ואז!"

"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.

מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.

היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!

הוא רצה להרוג אותי.

אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).

ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"

"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"

"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?

בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"

"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"

"מה?"

"נו... היכרות איתם"

"אה...משחקי היכרויות!"

"אני מצטער ששאלתי"

"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"

איך אמראנטיוכוס
עבר עריכה על ידי אנטיוכוס בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 21:38

מאלפוי כשדרך על האף של הארי?

"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"

"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"

ואיך אמר הארי?

"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?

ואז היא התפצלה לשניים.

פה חשדתי!"

נפלא125690אחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך