האמת שעקרונית לא הייתי משתתף בשרשור כזה, שבעצם מנציח את ההתבחבשות הזו כאילו יש איזו תחרות וכו'...
אבל כיוון שאת זו שפתחת אותו, ואין לך מטרות מהסוג הנ"ל. ושכפי שכתבת - המטרה היא רק לרכז מקורות. אני כן אתרום משהו למאגר, מתוך מה שטרם הביאו פה כבר...
*בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל ממצרים ובזכותן עתידין להיגאל (-בגאולה העתידה במהרה)
* כיוון שנשא אדם אשה עוונותיו נמחלין, שנאמר "מצא אשה מצא טוב ויפק רצון מה'"
*גדולה הבטחה שהבטיחן הקב"ה לנשים יותר מן האנשים (לגבי הזכות לקום בתחיית המתים, בזכות בטוחנן בה') שנאמר "נשים שאננות קומנה שמענה קולי בנות בוטחות האזנה"
* בינה יתירה ניתנה באשה יותר מן האיש
* "איתתך גוצא - גחון ולחיש לה" - (אם אשתך נמוכה, תתכופף לשוחח אתה, כיוון שחשוב לשמוע את עצתה. כמובן שיש כאן גם מובן מטאפורי - "להתכופף אליה")
אני אוסיף וארחיב, מהי המשמעות של כל הציטוטים האלו, ואחרים, העוברת ביניהן כבריח התיכון?
כשמתבוננים במהות הדברים, מבינים שמה שעולה מכך הוא כזה: כפי שאנו שונים בחיצוניות, בפיזיולוגיה וכו' כך אנו שונים גם מבחינה פנימית, ולעומת החיצוניות בה הגבר יותר חזק - בפנימיות האשה היא החזקה יותר.
האשה יותר מחוברת לפנימיות שלה, לשורש הדברים והבריאה, זה מה שמונח בדברי הרב זצ"ל שציטטת לגבי ה"כרצונו" - האשה מכוונת לרצון היותר שורשי ופשוט של ה', לא כמו הגבר שצריך לפעול אקטיבית כדי להגיע לדרגה זו, לכן הוא גם מצווה ביותר מצוות - כי יש לו יותר עבודה..
זה הסיבה של ה"בינה יתירה" - בינה היא הבנת דבר מתוך דבר, שנובע מהבנת שורש הדבר בליבתו, ומכך ניתן להשליך על דברים אחרים השייכים לכך.
זו הסיבה שבטחונן בה' הוא יותר עמוק - כי טבען מחובר יותר לאמת, לצדק, של דבקות אמיתית בה' בביטחון פשוט, ושבזכות כך מובטחות בהבטחה גדולה יותר לתחיית המתים - שהיא תיקון העולם לשורשו הפנימי.
הדברים האלו קיימים בכל פרט ופרט רלוונטי, ומקיפים כבריח התיכון את רשימות המעלות שמנו חז"ל בנשים, ויש הרבה מאוד מה להאריך בכך, אך אין כאן המקום..
כך גם אנו רואים שכל הדברים היסודיים, המהותיים - כולם הם בלשון נקיבה - כנסת ישראל, תורה, שכינה, ארץ ישראל. לא לחינם זה כך, זה נובע מאותו יסוד, שהחוזקה של הפנימיות - היא חוזקה שקיימת דווקא בצד הנקבי של הבריאה.
אפילו ב"עשר ספירות" שבקבלה - משולה האשה לספירת "מלכות" שהיא בחינת השכינה. גם זה מראה לנו את אותו עיקרון יסודי.
ובאמת, באמת שיש עוד כ"כ הרבה מה לכתוב, אבל אני מקצר... מכל מקום, כל מיש מעוניין באמת ללמוד ולדעת ימצא איך לעשות זאת, בשונה ממי שמחפש להתלונן ולהתכתש עם התורה..