באחד המקומות שהיית וגם אני הקטן נכחתי, נתת זמן לשאלת שאלות, ושאלו אותך למה אינך מדבר נגד הצבעה לעוצמה יהודית שעל פי כל הסקרים לא תעבור את אחוז החסימה, תוכן הדברים שענית (על פי זכרוני) שכיון שכבר נסגרו הרשימות ולא ניתן לעשות הרבה בענין אתה מעדיף לדבר על הצד החיובי ולא להתעסק עם מה לא להצביע, אך שהדברים ברורים למי שצריך להצביע.
רציתי באותו זמן לשאול את כבודו, אם כל כך חשוב שלא יזרקו קולות לפח מגוש הימין, למה כבוד הרב ביחד עם רבנים נוספים מובילים, לא השקיע כח על הרבה אנרגיות ומאמצים באותם ימים אומללים של הפרות הסכם והכפשות הדדיות שהיו קודם סגירת הרשימות, ואז לא היה צריך לעבור מישיבה למכללה ולנסות לעורר את הצעירים שמאסו מפוליטיקה מפלגת ולא מכבדת.
לא שאלתי. כיון שכבר נסגרו הרשימות וזה היה בבחינת לבכות על חלב שנשפך, וגם מפני הערכתי הגדולה לפועלך ולתורתך נמנעתי מלשאול משהו שיראה כתלונה וכדומה.
אבל עכשיו, כבוד הרב, אם יורשה לי להביע את דעתי, נדמה לי שזה הזמן להיכנס לעובי הקורה, ולא להניח לנציגים הפוליטיקאים להמשיך במריבותיהן ולאחד באמת את כל מי שאפשר לרשימה אחת.
באופן ממילא זה יחסוך אחר כך את הנסיונות להסביר לציבור למה חייבים עכשיו לנצל כל קול ולא לוותר על אף אחד.
בכבוד ובהערכה עצומה