(וחרשתי כאלה בכל האינטרנט...)
https://www.16personalities.com/he/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%AA
מוזמנים לעשות ולהגיד מה אתם חושבים על התוצאה או בכללי על מבחנים בסגנון הזה.
(וחרשתי כאלה בכל האינטרנט...)
https://www.16personalities.com/he/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%AA
מוזמנים לעשות ולהגיד מה אתם חושבים על התוצאה או בכללי על מבחנים בסגנון הזה.
ובכולם יצאתי ''מגן''
שהשיטה שלהם זה פשוט לחרטט במילים גבוהות עד שאתה אומר ''כן כן זה אני''
ותאמת זה די נכון
אבל בכללי ספציפית אני מרגיש ממש מגן
אבל יש לי הרבה חברים שעשו את זה וזה בכלל לא יצא הם
נגיד הילד הכי שקט בכיתה יצא פרוטוגניסט (איך שלא כותבים את זה)
שמזדהה עם כל מילה ממה שיצא לה...
הפסיכולוג ברטרם פורר עשה ניסוי כזה: הוא עשה מבחן אישיות לכמות מסוימת של אנשים, וכתב מבחן אישיות לכל בן אדם, וביקש מהם לתת ציון להזדהותם עם הניתוח מ-1 עד 5. הממוצע היה 4.26.
אחר כך הוא גילה להם שכולם קיבלו את אותו הניתוח! ובכל זאת הממוצע של ההזדהות עם הניתוח היה ממש גבוה.
איך זה קרה? אפקט פורר – ויקיפדיה
(הניתוח של פורר: יש לך צורך שאנשים אחרים יאהבו ויעריצו אותך, אך אתה נוטה להיות ביקורתי כלפי עצמך. אף על פי שיש לך כמה חולשות אנושיות, אתה מסוגל בדרך כלל לפצות עליהן. יש לך יכולות רבות שאינך משתמש בהן ושלא ניצלת לתועלתך. אמנם כלפי חוץ אתה נראה בעל משמעת ושליטה עצמית, אך בתוכך אתה נוטה להיות מודאג וחסר ביטחון. לעתים יש לך ספקות אם קיבלת את ההחלטות הנכונות או את הדבר הנכון. אתה מעדיף מידה של שינוי וגיוון ומאבד את הסיפוק כאשר מוטלים הגבלות ואיסורים על פעולתך. אתה גם מתגאה ביכולתך לחשוב באופן עצמאי, ואינך מקבל את הצהרותיהם של אנשים אחרים בלי שתינתנה לך הוכחות מספקות. למרות זאת גילית כי לפעמים לא כדאי להיות גלוי מדי בפני אחרים. לעתים, אתה מתנהג באופן מוחצן וחברותי ומפגין חיבה לאחרים, אך במקרים אחרים אתה מופנם, מהוסס ומרוחק. חלק משאיפותיך נוטות להיות לא מציאותיות.)
אפקט פֿורר (באנגלית: Forer effect; על שם הפסיכולוג ברטרם פורר) הוא הטיה קוגניטיבית המכונה גם אפקט ברנום (בשל אימרתו של הקרקסאי פי. טי. ברנום "קרקס טוב צריך שיהיה בו משהו לכל אחד"). על פי הטיה זו, אדם נוטה להעניק דירוג נכוֹנוּת גבוה לתיאור חיובי, המתייחס כביכול אליו באופן אישי, גם אם בפועל התיאור כללי ומעורפל דיו כדי להתאים למגוון רחב של אנשים. אפקט פורר מסייע להסביר את נטייתם של אנשים רבים לקבל את נכונותם של תחומים פסאודו-מדעיים, כמו אסטרולוגיה, גרפולוגיה או ניבוי עתידות.
אני חושבת שבאמת כל המבחנים האלה הם לא משהו שאפשר לסמוך עליו, אבל כל עוד זה נחמד לי- אין לי בעיה עם זה.
מהסיבה הפשוטה שהוא לוקח את הנתונים שמכניסים ומתאר את אותם נתונים עם מילים גבוהות ויישומים של התכונות האלו בכל מיני מצבים, אבל הוא לא מחדש משהו שלא אמרת לו
אני מרגישה שאני תומכת אבל לא ברמה שזה יהיה הדבר המרכזי שבי
ותאמת שיש הרבה דברים שכן התחברתי.. אלהים
מושיקו7בכולם יצא לי מגשר ואני לא מסכימה עם כל האבחון (יש שם חלקים שמתאימים לי אבל לא הכל)
יש דברים שהוא כתב והסכמתי, אבל יש דברים שכל כך לא..
מישהו יודע מה זה אינטרוברטי?
אנשים נמשכים לאישיות חזקה, והפרוטגוניסטים מקרינים אותנטיות, דאגה לאחרים ואלטרואיזם. הם לא מפחדים להתייצב ולדבר כשהם מרגישים שהדברים צריכים להיאמר. תקשורת עם אחרים היא קלה וטבעית עבורם, במיוחד פנים אל פנים, והכישרון שלהם לתובנות עוזר לבעלי טיפוס האישיות "פרוטגוניסט" להגיע ללבו של כל אדם, באמצעות עובדות, לוגיקה או רגש גולמי. פרוטגוניסטים מזהים בקלות את המוטיבציות של האחרים, מחברים בין אירועים לא קשורים לכאורה, ומסוגלים לשלב את הכול יחד לכדי מטרה משותפת ולהסביר אותה לאחרים בבהירות מהפנטת ממש.
העניין שפרוטגוניסטים מגלים באחרים הוא כן ואמתי, כמעט עד כדי חולשה - כשאנשים בעלי טיפוס אישיות זה מאמינים במישהו, הם עלולים להפוך למעורבים מדי בבעיות של האדם הזה, או לתת בו יותר מדי אמון. למרבה המזל, האמון הזה נוטה להפוך לנבואה שמגשימה את עצמה, כיוון שהאלטרואיזם והאותנטיות של הפרוטגוניסטים מעורר השראה אצל האדם האחר, להשתפר ולהיות טוב יותר. אך אם הפרוטגוניסטים לא נזהרים, האופטימיות שלהם עלולה להיות מופרזת, והם עלולים לנסות לדחוק אחרים מעבר לתחומי היכולת או הרצון שלהם.
פרוטגוניסטים הם פגיעים במובן נוסף: יש להם יכולת אדירה להבין ולנתח את הרגשות של עצמם, אך אם הם נעשים מעורבים מדי בצרותיו של אדם אחר, הם עלולים לפתוח מעין היפוכונדריה רגשית - לדמיין בתוך עצמם בעיות של אחרים, ולנסות לתקן בעצמם משהו שלא באמת מקולקל. אם בעלי טיפוס אישיות זה מגיעים למצב שבו המגבלות של מישהו אחר עוצרות אותם, היכולת שלהם לראות מעבר לדילמה עלולה להיפגע והם יהפכו לחסרי תועלת. במקרה כזה, חשוב שהפרוטגוניסטים יקחו צעד לאחור וישתמשו ביכולת ההסתכלות-פנימה שלהם כדי להבדיל בין מה שהם מרגישים באמת לבין נושאים אחרים, שצריך לבחון אותם מפרספקטיבה אחרת.
בכמה מילים התכונות הדומיננטיות הן אותנטיות (להיות בלי מסכות והצגות), דאגה לזולת, הבנת וניתוח רגש מאוד טוב, מודעות עצמית גבוהה, תקשורת טובה עם אנשים.
|
חסרת טאקטהיו שם דברים שכן ממש הזדהתי
אבל היה שם קטע שהבדרן קצת יותר מדיי....
הדגשתי את המרכז אליו התחברתי...
אני אנוכית, חסרת סבלנות וקצת חסרת ביטחון. אני עושה טעויות, אני בלתי נשלטת ולעתים קשה להסתדר איתי. אבל אם אינך יכול להסתדר עם הצד הרע שלי, אתה בטח לא ראוי לי כשאני במיטבי.
אם יש מישהו שיפרוץ בשיר ובריקוד ספונטניים, זה בעל טיפוס האישיות "בדרן". הבדרנים נסחפים עם ההתרגשות ורוצים שכל האחרים ירגישו כמותם. כשמדובר בעידוד של אחרים, אף טיפוס אישיות לא משקיע כל כך הרבה זמן ואנרגיה כמו הבדרנים, ואף אחד אחר לא מסוגל לעשות זאת בסגנון מקסים כל כך.
הבדרנים אוהבים כמובן מטבעם את אור הזרקורים, אבל כל העולם במה. רבים מבעלי טיפוס אישיות ה"בדרן" המפורסמים ביותר הם אכן שחקנים, אבל הם אוהבים להציג גם בפני חבריהם, לנהל שיחה מתובלת בשנינות עממית מיוחדת במינה, לקבל תשומת לב ולגרום לכל זמן משותף להרגיש כמו מסיבה. הבדרנים חברתיים ברמ"ח אבריהם, הם נהנים גם מהדברים הפשוטים ביותר בחיים, ואין דבר שמשמח אותם יותר מאשר פשוט ליהנות עם קבוצה של חברים טובים.
ולא מדובר רק בדיבורים - לבדרנים יש את החוש האסתטי החזק ביותר מבין כל טיפוסי האישיות. מטיפוח וביגוד ועד לעיצוב הבית, לבעלי טיפוס אישיות זה יש עין לאופנה. הם יודעים מה אטרקטיבי ברגע שהם רואים את זה, ולא מפחדים לשנות את סביבתם כדי לשקף את הסגנון האישי שלהם. הבדרנים סקרנים מטבעם, וחוקרים בקלות עיצובים וסגנונות חדשים.
גם אם זה לא תמיד נראה ככה, הבדרנים יודעים שלא הכול סובב סביבם - הם שמים לב למתרחש ורגישים מאוד לרגשות של אחרים. בעלי טיפוס אישיות זה הם לרוב הראשונים שיעזרו למישהו, ידברו איתו על בעיה קשה ויספקו בשמחה תמיכה רגשית ועצות מעשיות. עם זאת, אם הבעיה היא שלהם, יש סיכוי גדול יותר שהם ינסו להימנע מקונפליקט מאשר להתמודד איתו ראש-בראש. בעלי טיפוס אישיות "בדרן" אוהבים קצת דרמה ולהט, אבל לא כשזה גורר ביקורת שהם במרכזה.
האתגר הגדול ביותר מבחינת הבדרנים הוא שלעתים קרובות הם ממוקדים כל כך בהנאה המיידית, שהם זונחים את המטלות ואת החובות שמאפשרים למעשה את הרגעים האלה. ניתוחים מורכבים, מטלות שחוזרות על עצמן והתאמה בין סטטיסטיקה ותוצאות בשטח - כל הפעילויות האלה קשות לאנשים בעלי טיפוס האישיות "בדרן". הם מעדיפים להסתמך על המזל או על הזדמנויות, או פשוט לבקש עזרה ממעגל החברים הרחב שלהם. חשוב שהבדרנים יאתגרו את עצמם במשימות שדורשות התמדה לטווח ארוך, כגון תוכניות פרישה או מעקב אחרי צריכת הסוכר, כי לא תמיד יהיה מישהו בסביבה שיוכל לעזור להם לפקוח עין על הדברים האלה.
הבדרנים יודעים לזהות ערך ואיכות, וזו תכונה נהדרת כשלעצמה. עם זאת, בשילוב עם הנטייה שלהם לא לתכנן יותר מדי, היא עלולה לגרום להם לאמץ רמת חייםגבוהה יותר מהאמצעים שלהם בפועל, וכרטיסי אשראי מסוכנים במיוחד עבורם. הבדרנים, שמתמקדים יותר בתפיסת הזדמנויות מאשר בתכנון יעדים לטווח ארוך, עשויים לגלות שחוסר תשומת הלב שלהם גרם לכך שהם לא יכולים להרשות לעצמם פעילויות מסוימות.
שום דבר לא יכול לגרום לבדרן להרגיש גרוע יותר מאשר ההבנה שהנסיבות מגבילות אותו, ושהוא אינו מסוגל להצטרף לחבריו.
הבדרנים מתקבלים בברכה בכל מקום שיש בו צורך בצחוק, בשובבות, או במתנדב שינסה משהו חדש וכיפי - ואין דבר שמשמח את הבדרנים יותר מאשר לסחוף את כל האחרים איתם. הם יכולים לשוחח במשך שעות, לפעמים על כל נושא שבעולם פרט לזה שהתכוונו לדבר עליו, והם חולקים את הרגשות של יקיריהם בזמנים הטובים והקשים. אם רק יצליחו לזכור לא להתפזר יותר מדי, הם תמיד יוכלו לצלול אל הדברים החדשים והמרגשים שהעולם מציע, ולקחת איתם את כל החברים.
בכל אופן, יצא לי "מגשר"
האופי הכללי מאד נכון לגבי
איזה נחמד למצוא עוד מגשרים
מזדהה עם חלק מהדברים
האמת שממש הזדהיתי עם מה שהוא כתב שהם מרגישים שלא מבינים אותם.
אווו אולי עלינו פה על משהו מיסטי
וקלוט את הקטע
שנינו מגשר, שנינו משה,
ואם תסתכל על הכל כולל הכינוי, הכל מתחיל באות מ'!! 
ואני מזדהה עם הרׂב, אבל כנראה שהייתי מזדהה גם עם רב מה שכתוב בתוצאות אחרות.
אבל נזרום
איזה מין טיפוס אתה? מבחן אישיות מרתק
למטה יש שם עוד כמה
הפוך לגמרי ממה שאני
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...