יש לי חלום ללכת לנוער של מדא
מה דעתכם?
יש לי חלום ללכת לנוער של מדא
מה דעתכם?
כמו בתעודה..
אממ יש קורסים בחופש לילדים בכיתה ז'-ח'..
ואז מגיל 15 אפשר להתנדב אז לכי עלזה ..
יש לי כמה וכמה חברות ששם
חברות שלי עדין שם ועושת מלאא
יש דף מסודר מאוד איך נירשמים והכל שם ברור,
באתר של מדא
כרגע יש קורונה ואסור לנוער להתנדב שם מבחינה חוקית.
אם היה אפשר רוב הסיכויים שלא הייתי מתנדבת- בגלל בעיות צניעות.
אבל נראלי ששירות לאומי אני אעשה שם אחרי שאהיה יותר בוגרת ובשלה.
זו חלק מהבעיה שלי....
זה מעורב,
וההורים שלי יעיפו אותי עם אני בכלל יחשוב להירשם לשם
אני יודעת שבסוף היום אחרי משמרת ארוכה, סצנות מחרידות, ועומס רגשי- אני אצטרך לפרוק.
ובסביבה מעורבת עם כ"כ הרבה טריגרים לקשר, איך אני אוכל לסמוך על עצמי שאם יהיה שם בן שבאמת מבין אותי אני לא אכשל? איך בגיל כזה צעיר אני אכניס את עצמי לנסיון שמעולם לא עמדתי בו ואין לי דרך לדעת מהם סיכויי ודרכי ההתמודדות שלי?
ככה שמעתי...
אולי זה סניף ספציפי או משהו כזה, אבל בעיקרון יש דבר כזה...
וכן, לפי דעתי כל הרעיון של להתנדב זה לעשות משהו אידיאלי ולא מוותרים על ערכים וזה בשביל אידיאלים אחרים...
כל הכבוד, @שפרינצא בוזגלו..!
תוכל לבדוק לי היכן?
וואו, בסדר, אני אנסה לבדוק, בעז"ה בלנ"ד...
סתם שאלה-מה רמת הדחיפות...?
שאני אדע אם זה דחוף לעכשיו ואברר על זה בהקדם האפשרי או שזה לא כזה דחוף לעכשיו ואברר את זה אבל לא בדחיפות...
יש מסקנות?
איפה יש מדא ניפרד?
אני ממש ממש אשמח לשמוע
בסדר...
אבדוק ואחזור אליכם...
משום מה היה לי בראש שכבר לא צריך שאברר, לא יודע למה..
יד בנימין נשמע לי ממש דוס, את בטוחה שיש שם נהג...?
וגם אם יש גבר איפשהו, כל עוד החיכוך אינו הרבה זמן וקר, והיא יודעת לשמור על עצמה, זה לא כזה נורא אם היא תשרת שם...
אני לא מכיר כ"כ את המציאות בנושאים האלו, אז אני לא יודע מה רמת הבעייתיות, אבל ממה שאני כן מכיר ושומע, לשרת במבוא חורון ויד בנימין במקום שמוגדר נפרד ואין שם בנים זה לא בעייתי ואם היא יודעת לשמור על עצמה ובהדרכת רב או אבא שלה אפשר ללכת לשם...
אני טועה...?!
אבל אני אתייעץ עם רב לפני.
וכמובן שאם הוא יאסור עלי- אסור למרותו.
שאלו תרב שמואל אליהו והוא אסר..אז עם הוא אסר
אז בטח שרבנים חרדים יאסרו..
שהרב שמואל אליהו אסר באופן כללי, יכול להיות שיש מקומות ספציפיים שכן טובים והרב שמואל כן יאשר אותם...
ונכון, מספיק שהרב שלה יאשר לה..
רב טוב זה רב שמבין לנפש האדם ויודע להתיר במקום שהוא רואה שזה אפשרי.
וכמובן שבתור הוראה כללית כל רב יאסור, אך בתור הוראה אישית ישנם הרבה דרכים להתיר.
לא תמיד זה אפשרי.
גם כשמבינים לנפש האדם...
אני בטוח שלא התכוונת, אבל בדור כזה כדאי לברור במילים.. הניסוח שלך יכול לפתוח פירצה גדולה ...
נכון, עם כל הכבוד לרב, יש גבולות הלכתיים שאסור לעבור ורק אם יש ביסוס הלכתי ויש מקום להתיר מותר להתיר...
רב צריך להבין לנפש המתייעץ, ורב טוב ידע להתיר כשהוא רואה זאת לנכון.
אבל זה לא נכון, לא תמיד כשרב רואה מהעיניים שלו להתיר, הוא יכול להתיר, גם אם הוא מבין ממש...
לכל רב יש גבולות הלכתיים, שהרי מה שנאמר בגמרא ומה שהראשונים אמרו, רב לא יכול לחלוק על זה אלא אם כן זו תקנה שבטל הטעם וגם זה מאוד מורכב ורק בדברים מסויימים אומרים שכשבטל הטעם, בטלה התקנה, בקיצור, יש גבולות הלכתיים שאסור לרב לחצות אותם...
וכמובן, יש את התורה עצמה ואת התורה שבע"פ(המשניות) שזה בכלל אין לו מה להרהר אחריהם...
גם אם רב ממש יבין לנפש מישהו הוא לא יוכל להתיר לו ללבוש שעטנז...
מבינה...?
אחרי הכל כשאני הולכת לרב אני עושה זאת בידיעה שישנה הלכה שהוא לא יסור ממנה מילימטר.
אבל אם הוא מבין אותי ואת הסיטואציה שאני נמצאת בה- הוא ידע מתי להחמיר איתי, ומתי להתיר לי.
ואם הוא אסר- גם אם זה קשה, אקיים.
מתי להחמיר איתך ומתי להקל איתך...
רב לא יכול להחמיר סתם אם אין חובה הלכתית להחמיר בזה, והוא לא יכול להקל אם התורה/המשניות/שו"ע אסרו את זה...
יש מצבים הלכתיים שהם ספק ויש ספק ספיקא ובמקרים של ספק דרבנן או ספק ספיקא דאורייתא במצבים מסויימים יש מקום להקל ויש מקרים שההלכה לא דיברה עליהם באופן ספציפי ואז באמת יש מקום להקל בדבר...
אך שימי לב, לא תמיד כשהוא רואה לנכון הוא יכול להתיר...
הוא רואה לנכון= יש מקום הלכתי שלרוב מחמירים בו+ הבנה שבסיטואציה הנוכחית לא כדאי להחמיר

אם כך, סליחה..
פשוט לא הבנתי עד עכשיו מה בדיוק אמרת...
שכוייח...!!
צודקת.
אבל אולי בכל זאת היה כדאי לסייג יותר.
ובתודדה שלי כבר עובדת אממ זה לא הכי חלק בעולם אבל הרבה עושים אתזה..
וכן יש שם הרבה אי צניעות
אם קיים בכלל.. אבל כן אוחתי הייתה במדא לאיזה חדוש והיא אמרה לי שזה זוועה וצריך להיגע ממש מכונים וכול הזמן לזוכר בשביל מה באת ולהימשך לעבוד על עצמך , זה לא פשוט בכלל
סתאם, נראלך שאת שיקול בכלל?
אנסה את זה עליך כשיגיע הרגע המתאים.
אבל בפרטי.
כי אם את לא תהיי מתנדבת במד"א, מישהו אחר יהיה, ממש לא בטוח שזה נקרא פיקוח נפש וזו מלאכה שיכולה להיעשות ע"י בנים ולכן אם אין צורך וזה בעייתי מבחינת צניעות, לא הולכים...
גם בצבא, כתוב על מלחמת מצווה שאפילו חתן משמחתו וכלה מחופתה יוצאים למלחמה, אבל זה רק כשאין ברירה וזה מצב חירום וחייבים שכולם יתגייסו, אבל כאשר אפשר שלא, ב"ה, וזה המצב כיום, לא אומרים את זה...
על אותו צד...
ובן אדם צריך ליזום ולקחת אחריות, אך כאשר יש בעיות וזה לא דבר שחייבים דווקא בנות בשבילו, עדיף שבנות לא ילכו לשם...
כל הכבוד.
לפי מה שהבנתי (לא התנדבתי) יש הרבה בעיות צניעות, אם זה מקום מסוים שבו זה נפרד אפשר לשקול אבל באופן כללי אני ממש נגד
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים