שאני חושבת שזה לעשות עוול לרגש, להגיד לו שמה שהיה לא היה אמיתי. הרגש גם ככה מאוד פגיע במקום הזה, הוא זקוק לחיזוק ולא להפך.
מה שהיה היה אמיתי מאוד בזמנו, היא הייתה שם וגם הוא, במקום שלהם אז לפני תשע שנים. זה מה שזה היה. להפנים שלא היה אמיתי, רק גורם לפתח יותר אשמה פנימית בסגנון של 'איך הייתי כל כך עיוורת, ובנוסף לכל, גם לא שמתי לב לזה שזה היה שקר??'.
זה היה אמיתי, בדיעבד התברר שזה שהקב"ה הוביל אותנו לפרידה, למרות הכאב והקושי הגדול, זה היה הדבר הכי נכון עבורי וגם עבורו כנראה.
בני אדם עוברים תהליכים, לא כאלו שבשליטתנו, הם תהליכים שלהם, ולנו אין אחריות עליהם או ידיעה לאן יתפתחו בהמשך הדרך. נקודות תפר, של בדיקה ובירור פנימיים, יכולות להתפתח לשני כיוונים שונים, וזה לא אומר שהן בהכרח יעידו על אדם ש'אין תוכו כברו', רק בגלל שהוא מתברר לעצמו. באשר הוא שם, זה הכלל שלומדים מהסיפור עם ישמעאל. לאן הגיע בסופו של דבר, זה סה''כ מדד עתידי שלא היתה, לנו כבני אדם, אפשרות לדעת עליו בוודאות בזמן הווה.
אני מסכימה עם עניין הרושם שנשאר, ושנאה היא רגש שחולף שם בדרך, אבל לא הייתי מתעכבת עליו יותר מרגשות אחרים. למה? כי שנאה היא עדיין ביטוי של רגש. רגש בוער למדי. ויש קו מאוד דק שיכול להפריד בין שנאה לאהבה, וזה תלוי הרבה בזוית ההסתכלות שלנו על הדבר. ברגע שנכנסת הבנה כלפי האחר, השנאה מתהפכת לאהבה. זה כן רגש שיכול לעלות שם במהלך התהליך, אבל לא להפוך אותו למוקד, כי בין רגע הוא יכול להעלות געגוע באותה עוצמה. אי אפשר להתכחש לזה שלצד הכאב שגרמו לנו, יש לנו בנפש גם צד שנוטה לייפות ולראות רק את הטוב במי שרוצים בנוכחותו וכבר לא נמצא, ולהתעלם ממה שלא היה טוב. גם לאחר זמן רב.
לשחרר מישהו מהתודעה שלנו, ובהמשך מהרגש שלנו, דורש תהליך עמוק ופנימי. במובן מסויים זה קצת מקביל לתהליך של שכול, וככל שהקשר היה עמוק יותר זה דורש יותר זמן ועבודה. זה גם תלוי באדם עצמו כמה נפעל מהרגש וכמה זה חילחל פנימה. יש שם הרבה מאוד רגש שצריך לתת לו מקום במידה נכונה, ואז לאפשר לריפוי להגיע.
אי אפשר להדחיק. לפעמים אנשים מנסים לפתור את זה בהדחקה, או בלדחוף בכח משהו אחר במקום, בין אם אדם אחר או רגש אחר, אבל הלב עוד תפוס ולא מצליח להשתחרר השריר שם.
ואפשר לשחרר את זה, פשוט צריך לעבוד נכון. ומסכימה עם
@לב אוהב, יש מצבים שהקשר שהיה נוגע בדברים שמעל להבנה שלנו, ושם העבודה העצמית (מול השכל או הרגש) לא מספיקה, ומישהו שמתעסק בטיפול באנרגיות יוכל לעזור לשחרר עד הסוף.
ואכן, תפילה ותפילה ותפילה שהלב יתרפא ויתחדש.
זה אפשרי.
ומשתפת תרגיל שנתנו לי לעבוד איתו, ונכון לעניין הזה, ואם תרצי מוזמנת לקחת גם לתועלתך. אם עולה מחשבה שקשורה בבחור, דמייני שאת מחזיקה בלון הליום ביד שכתוב עליו השם של הבחור, ואת פשוט משחררת אותו לעלות למעלה ולהיעלם. אל תשהי בזה. ממה שאת כותבת זה מגיע פעם ב-, ואני מאמינה שתצליחי וישועתך קרובה לבוא.
@איילתנעמי