בפרק 7 עונה 3 יש שם קטע לא צנוע של אישה ממש! אז רק לידע את כול מי שחושב שזה סדרה צנועה..
בוא נגיד שבנות עוד יכולות לראות את זה, אבל בנים לא!
בפרק 7 עונה 3 יש שם קטע לא צנוע של אישה ממש! אז רק לידע את כול מי שחושב שזה סדרה צנועה..
בוא נגיד שבנות עוד יכולות לראות את זה, אבל בנים לא!
היא כע אבל בכללי סידרה שעברה הכל שם היה בינו לביינה כזה הכל פגישות ובלה בלה..
קיצור לא פשוט לא
דווקא לראות את הפרק הזה
זה ממש פתח ליצר
פשוט יודעת שהרבה רואים את זה כאן.
ממליץ לך לערוך את זה למה עכשיו כולם יודעים איפה לחפש...
כך שזו בהחלט פריצות, אבל לא עירום מוחלט.
אבל בהחלט לא מומלץ למי שרוצה לשמור על עיניו.
לבנות- זה בסדר גמור.
אותי זה זעזע.. אז ההזהרה לשתי הצדדים.
אני לא רואה שטיסל
אבל מה היה הקטע אני אזהיר את אחותי
איך נראת האישה?
בכדי שמי ששוקל לראות- ידע מה הוא הולך לראות.
ואחותי, אף פעם לא היית בים?
לא ראית נשים במצב צבירה דומה, שכ"כ הזדעזת?
(לא שהם לא רואים דברים יותר גרועים אבל ככה זה צריך להיות שלא רואים..)
אזהיר אותה...
אני מניח שזה היה משהו בים אבל אני גם לא רוצה לדעת...
לא משנה...
(לכל מי שחושב שרציתי לראות את הקטע הזה-יש לי רימון הרמטי ואני לא סוטה)
לא הבנת אותי נכון.
וגם שכול שטיסל לא היה מקרים כאלה ולא דומים!
מה שמראים בדור שלנו זה ה' ירחם.
אלא מה שמראים לו...
היא מלמדת אחרים להכיר ציבור ששונה מהם.
והסדרה מראה אותם בעין אפילו יותר טובה ממני, יוצא לי להתפעל מכך לא פעם...
לי זה מראה עליהם רק דברים לא טובים! וזה שחקנים חילונים שלא יודעים ביכלל איך להיות חרדים.
וגם היוצרים של הסדרה לא יודעים כלום וכלום!
את כותבת כאן כמה היא גרועה אבל הגעת כבר לפרק 7!
לא דרך סדרות צריך להכיר ציבורים. אם באמת מעניין אנשים החיים של החרדים, אז תחקרו את זה לעומק!
לא דרך סדרות ששחקנים חילונים משחקים שם ולא יודעים כלום!
אחד המפיקים והכותבים הוא אייזנבאך, מה שאומר שהוא צ'אלמער שורשי לשעבר.
הוא מחקה מאד טוב את הציבור, וכמובן יש פשלות, אבל הם מועטות.
וכשחילונים עושים סדרה תיעודית על מגזר, הם יכניסו שם קטעים לא צנועים- כי זה מה שמעניין אותם.
וזה שזה לא צנוע- לא אומר שזה לא נכון, כי בשביל לדעת אם זה נכון או לא צריך להיות זוג ירושלמי נשוי (ואת לא).
זה דבר שבסדר בין בני זוג מבחינה הלכתית, כך שישנם הרבה סיכויים שזה בהחלט נכון.
"זה דבר שבסדר בין בני זוג מבחינה הלכתית" נכון שזה בסדר אבל זוגיות לא מראים נקודה.
זה דבר טהור לא צריך להציג אותו לאנשים ועוד על החרדים? את כמעט ולא תראי זוג חרדים דוסים כאלה הולכים יד ביד ברחוב נכון? אז ככה לא צריך להציג את זה בסדרות וסרטים.
אצל דתיים לא מראים- אצל החילונים דווקא כן, והסדרה מיועדת לחילונים אז מראים בה זוגיות נקודה.
לא נראלי שיש שם זוג שהולך יד ביד...
זה לא מסר טוב לחילונים על החרדים! ואני בטוחה שיש בודדים חילונים שרואים את זה.
לידיעתי ישנם הרבה חילונים שרואים אותה.
לגלידה אלדו ליד הבית שלי שינו שם לגלידה שטיסל כי הבעלים שרוף על הסדרה (הוא חילוני).
אני לא יודעת. אני פשוט חושבת שזה לא מעניין אותם. וגם בטח שנוער זה לא יעניין אותו.
למה? כי יש שם 'חרדים' (הם אפילו לא התאמצו לגרום לזה להיראות הגיוני)...
ותתפלאי לשמוע כמה צופים היו לסדרה הדפוקה ההיא, רק בגלל החרדים בעלילה.
ובת השוטר זה לא דוגמא.
אבל לפי מה שהבנתי מה שמעניין אותם זה לא החיים של החרדים, זהו.
צנועים אלה בגלל שהם לא השקיעו להבין מזה חרדיים. הציגו אותם בתור אנשים רגילים רק שהם מברכים ועושים מצוות וכו.. ובשטיסל באמת החרדיים שם הם עם אופי חרדי! ובאמת משחקים חרדיים ומוציאים אותם ממש טובים ואמיתיים! בבת השוטר יש כמה חרדיים שבסוף הם יצאו מסריח (הרבנית-רוצחת) (הבן של הרב שבבניק) (הבת של הרב מתאהבת בבחור..) (העילוי של הישיבה יצא ממש זבל..) קיצר אני חושבת ששטיסל היא הסדרה הכי טובה שהוציאו על חרדיים...
כעע...הם רואים דברים שקצת יותרר מעניניים אותםםם
אני לא מכירה כלכךך חרדיםם וכשראיתיי את זה הייתי בטוחהה שחלקק מהדברים זה מה שבאמתקורה
מזלל שאמרוו ליי שללאא
אבלל סבבה אם בנות רואות אתזה , לדעתי
סליחה אם זה לא כ"כ קשור לנושא, אבל זה חשוב...
בכל סדרה, תמיד, יש מסרים. זה משפיע על הנפש.
לכן, בעקבות ההנחה הזאת, אין כזה דבר סדרה "ניטרלית", או שהמסרים בה טובים או שהמסרים בה גרועים ולא טוב בכלל לראות אותה... גם אם הסדרה מצונזרת ואין שם קטעים לא צנועים ואין שם קללות למיניהם וכאלה, עדיין הסדרה יכולה להיות בעייתית מבחינת הלך הרוח שלה והנושא שלה. אני ב"ה לא מבין בסדרות ולא רואה כ"כ סדרות, אבל נגיד סדרה שמתעסקת ושמה דגש על עניינים "בינו ובינה", גם אם אין שם דיבורים לא לעניין או קטעים לא צנועים, עדיין הסדרה בעייתית משום שהיא שמה דגש על זה. או לחלופין סדרה שמראה נערה שמעלה דברים לאינסטגרם, מפונפנת כזאת, סנובית מגעילה, זה אולי במקרים מסויימים יכול להיות בעייתי, או אפילו סדרה של גויים שרואים שם שהם חוגגים את החגים שלהם, זה בעייתי(הדוגמא האחרונה בעייתית בעיקר לילדים קטנים..). סדרה לדוגמא שרואים בה אנשים אוכלים שקצים ורמשים, אנשים שעוברים על איסורים הלכתיים כמו ייחוד, שמירת נגיעה או כל מיני איסורים אחרים, זה בעצם בעקיפין מרגיל את המוח והנפש לראות את הדברים הללו ולהתרגל אליהם בלי שאתה שם לב וזה ממש בעייתי.
לכן בדור שלנו, צריך ממש לעשות סינון תוכן ולא עוזר הסינון שיש ליוטיוב או הסיווג של כל דבר אחר, צריך לראות מה מתאים לראות ומה לא טוב בכלל ומשדר מסרים הפוכים.
תחשבו על זה שנייה בתור הורים: אתם מחנכים את הילד שלכם בדרך התורה והמצוות ומתפללים כל יום שהוא לא יסור מדרך הישר וכו' ואז אתם שמים לו במחשב סרטונים שידרדרו אותו אחורה ויקחו אותו כמה צעדים אחורה, זה סתם מבלבל אותו ועושה עבודה קשה לקחת אותו בדרך טובה ונכונה..
סליחה אם הבאתי דוגמאות לא פרקטיות או משהו כזה, מקווה שהעיקרון הובן...
שכוייח ולילה טוב..!!
ואתה צודק בכול מילה!
בשמחה..!!
מקווה שבאמת עשה קצת סדר לאנשים...
כתבת מוסדר מאורגן ובעיקר באמת מה שאנחנו מרגשיים ומדחיקים..
אגב, סיפור קשור:
היה ילד אחד שהלך לטיפול בבעיות דיבור אצל מטפלת, כל פעם הוא היה מגיע, הם היו מתאמנים והמטפלת ראתה שיפור, אבל כשהוא היה מגיע בטיפול הבא היא הייתה צריכה להתחיל הכל מהתחלה...
פעם אחת, כשאבא שלו בא לאסוף אותו המטפלת קלטה שאבא שלו גם טעה בדיבור כשקרא לילד להגיע לרכב, ואז בעצם הבינה מה הייתה הבעיה: כל פעם היא התאמנה איתו על דיבור, בבית הייתה עבודה הפוכה שהחזירה אותו אחורה כל פעם מחדש ואז כשהיא עלתה על הבעיה הצליחה לטפל בה...
זה בעצם ככה, אסור שנעשה עבודה הפוכה שרק תסיג אותנו מהמטרה..
כול סדרה לא משנה מה היא מדברת ומציגה, עדיף שלא לראות כי בכול סדרה מכניסים דברים!
מקווה שלא עשיתי רושם שאני לא ראיתי את שטיסל, כי לצערי ראיתי.
שזה מאוד משמועתי להם מאוד
אני רואה שטיסל ואני לא אכחיש.. כל הסרט נזה על זוגיות! אבל הכל על זוגיות של נישואין! לא של בחור ומתלהב סתם ככה מבחורה! וחוץ מזה שעשו את הכל מאוד מאוד מאוד חרדי וצנוע!! הכל רק בתוך הבית בצניעות...
וגם לבנות זה לטוב. ובכללי צריך לחנך את עצנו ב"בינו לבינה" זה דבר קדוש! ולא צריך לראות אותו בסדרות. שבעז"ה נתחתן שלא נכיר דברים מסרטים וסדרות. בתמימות ובקדושה..
אשרייך..!!
לדעתי אם בנות רואות את זה לא אמורה להיות בעיהה...
לא באתי להטיף מוסר או משהו כזה כמה זה גרוע לראות סדרות ומי שרואה הוא לא יודע מה, בסה"כ אמרתי מה האידיאל ושזה לא דבר טוב וגם אם כן רואים סדרות(לא כולם בדרגה של לא לראות סדרות בכלל, לפי דעתי אבל גם אם אתה לא בדרגה של לא לראות סדרות בכלל אפשר לראות סדרות טובות ואיכותיות בלי להתפשר על ערכים וכאלו, כיום יש מספיק אלטרנטיבות, אם רק מספיק מחפשים((ודרך אגב, זו לא בושה לראות ערוץ מאיר, זה לא רק לילדים קטנים, אבל לא משנה כרגע..))) עדיין לפקוח עיניים ולזכור מה עיקר ומה טפל ושמהסדרות האלו אסור ללמוד איך לנהוג בחיי היום-יום ולזכור חלילה לא לקבל מהסדרה.. עכשיו, שאלה, סדרה שלא תואמת את הערכים שלך בשביל מה את רואה אותה..?? מה המטרה שלה..?? הרי סדרה באה לתרום לך לחיים משהו, להשקפת העולם שלך, לידע ההיסטורי שלך, לערכים שלך, או אפילו לתרבות וההומור שבאים בצורה כשרה וטובה, אך אם הסדרה לא עונה לדברים האלו למה לראות אותה...?? אם זה כי את לא יכולה לא וכו', בסדר, בעז"ה שתצליחי לעלות רמה ולהפסיק לראות את הסדרות האלו, רק לא לשכוח את זה...!!!
נ.ב. הכל מדובר כמובן בסדרה שכשרה הלכתית ואין שם קטעים בעייתים, אם יש זה אסור הלכתית ולא בזה מדובר...(איסור "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם", האיסור לראות ערווה וכו'..((אני לא מתמצא באיסור לראות ערווה של אותו מין שלך, יש על זה דיונים הלכתיים, אפשר לשאול את @נשמה כללית))), אבל אני דיברתי בעיקר לא על הפן ההלכתי..
עדיף שלא.
תסתכלי בתגובות קודמות שלי פה בשרשור בנושא.
יכול להיות שלא כל סצנה יהיה מותר לנשים לראות...(לכן תייגתי את @נשמה כללית...), אני גם חושב שזה מותר הלכתית אבל אני לא ודאי...
וחוץ מזה, אולי זה מותר אבל תחשבי על זה שבעצם יש הרבה בנים שרואים את זה וכשרואים את זה תומכים בדבר שמכשיל הרבה אנשים...!!!
חוץ מהעניין שאמרנו שזה לא טוב...
לא לצרוך תוכן שיצר אדם שאין לו יראת שמים.
אותו פתרון מומלץ גם לבנות, והלוואי ואצליח בעצמי.
אבל א"א לצאת על שטיסל, כי היא מלכתחילה לא יועדה לאנשים יראי שמים.
באו נסגור תדיון כאן כי זה כבר חסר תועלת שרשור כאורך הגלות..
אכן זה באמת כבר יצא משרשור על נושא חשוב ונכנס לפינות קטנות שלא באמת מועיל לדון עליהן..
תות"ח!נכון, אבל כמו ש@באולפנה... אמרה הסדרה הזאת היא סדרה על חרדים ויש כאלו מתבלבלים וחושבים שזו סדרה שאמורה להיות נקייה, אבל אני לא חשבתי כך...
וכן אפשר לצאת עליה משום שהיא מתיימרת להציג ציבור כלשהו והיא מציגה אותו בנקודת מבט שפלה שלא משקפת אותו באמת...
מה גם, שהציבור הזה הכי מגדיל את ערך הצניעות(לפעמים יותר מדי, אבל לא משנה...) והם מציגים בסדרה בדיוק ההיפך...
נ.ב. לא ראיתי את הסדרה, מה שכתבתי עליה זה ממה שהבנתי מהדיבורים עליה פה בשרשור..
הם מציגים בה את מה שהם רואים לנכון להציג.
אתה צריך להבין שדרמה לא מתיימרת להיות מציאות, וחרדי מיד יראה שזה לא מציאותי.
הם גם לא מציגים את זה כמציאותי, הם בסך הכל מספקים עלילה מעניינת על ציבור לא מוכר.
אתה יכול להסתכל על זה כעלילת פנטזיה על רקע סוציולוגי- אם זה יעזור לך להבין שלא כיוונו לאמת.
אי לכך ובהתאם לזאת אתה מוזמן לא לצפות ולא לתת ביקורת קולנועית.
הבנתי.
ותודה על הפתרון שנתת, הוא פשוט ומועיל...(את האמת, לא לכולם כזזה פשוט, אבל הכי מועיל...)
וחוץ מההפגנות שהם מקיימים והלבוש המוזר שלהם- לא יודעים עליהם כלום.
אפילו ההבדל בין דתי לחרדי הם לא עושים הרבה פעמים, ק"ו בתוך המגזר החרדי...
אבל נראה לי שהדיון כבר די מיצה ולא מגיע למקומות טובים, בכל אופן, יישר כוח שאת לא מסכימה עם זה ומתווכחת על זה, אני כבר עייף ועוד מעט הולך לישון...
התכוונתי שכשבנות רואות את זה הן בעצם תומכות בסדרה שמכשילה גם בנים...
זו הייתה כוונתי...
שמח שחידשתי...
דרך אגב, מהסיבה הזאת אבא שלי והמשפחה המצומצמת לא אוכלים במקדונל'ס, גם בסניפים הכשרים, מכיוון שיש לו הרבה סניפים לא כשרים והוא מכשיל אנשים...
בכל מקרה, בשמחה ובהצלחה רבה..!!
אני אראה מה שאני רוצה (לא שאני רוצה לראות את שטיסל, אבל לצערי נכשלתי),
ואתה תצטרך לשמור על עצמך ללא כל קשר לתמיכה שלי.
ובאמת הגזמת.
שוב, לא אמרתי בקטע של להטיף מוסר, תראי מה שבא לך, אמרתי מה צריך להיות ומה האידיאל...
וכן, זה קשור, כי הסדרה הזאת בכוונה שתלה דברים לא צנועים כדי שגברים יראו את זה, ולכן בעצם כשבת רואה את הסדרה היא תומכת בזה, בנוסף לבעייתיות שדיברנו עליה כבר...
תסתכלי מה כתבתי ל@באולפנה... בתגובה...
אבל מה הקשר בין זה שאנחנו רואות לזה שהבנים רואים?
מסכים עם כל מילה..
ועוד רוצה להוסיף משהו...
אמממ, בעצם שני דברים...
1. עם ישראל הוא עם אחד, כאשר יש חילוני שבא על נדה או חילוני שנוסע בשבת, גם אם משום דרכי שלום וכאלה אני לא אמחה בו ואזרוק עליו אבנים ח"ו, עדיין אני צריך לכאוב על זה ולמנוע אם אני יכול כמה שיותר חילולי שבת של חילונים(לדוגמא, אם תזמין קרוב משפחה לשבת ואתה יודע בוודאות שהוא יגיע באמצע שבת או שהוא יצא באמצע שבת, בעיה הלכתית)...
על אותו עיקרון, על כל בן שחוטא בשמירת עיניים או מסתכל על בחורה ובעצם מחפיץ אותה ומוריד מכבודה הפנימי והאמיתי, את צריכה לכאוב על זה..!! ולמנוע את זה כמה שיותר...
וחוץ מהעניין של המניעה, כאשר את רואה סדרה שאחת מהמטרות שלה היא להכשיל, גם אם אותך היא לא מכשילה, לא ראוי...
2. לא בדיוק קשור, אבל זה כדרך אגב...
בעניין לבוש צנוע..
יש כאלו שאומרות: "לבוש צנוע?" מה, אני צריכה להפסיד כי הוא לא יכול לשמור עיניים? שיתאמץ, לא אשמתי... או כל מיני משפטים כאלו...
הבהרה: לא אמרתי שאמרת את זה, סתם כדרך אגב אני מדבר על הנושא הזה...
בכל מקרה, כל מיני משפטים כאלו בעצם תופסות שכל המטרה של לבוש צנוע הוא בשביל הבן...
דבר ראשון, ע"פ מה שכתבתי לעיל, הסיבה הזאת מספיקה.. אם עכשיו בן נכשל בגלל שמישהי לא הלכה בלבוש צנוע, זו אשמתה וזה ממש "ולפני עיוור לא תתן מכשול" וזה עוון חמור..!!
דבר שני, הלבוש הצנוע לא רק בשביל הגבר, אלא הוא בשביל האשה. כאשר גבר מסתכל על אשה, הוא בעצם מחפיץ אותה, האשה מאבדת מכבודה העצמי והאמיתי-"כל כבודה של בת מלך-פנימה"..
כאשר היא מתהלכת בלבוש חשוף, היא הופכת את כל הפנימיות שלה, המידות הטובות שלה, לכלום משום שהיופי המסוונר מסתיר את היופי הפנימי העמוק הכ"כ יפה...
חבל, פשוט חבל עליו...
זהו, זה בערך...
אם יש משהו לא ברור, אשמח לשאלות...
וגם אשמח להערות/הארות...
א. אין לך יכולת למנוע מחילוני לראות את זה, קל וחומר שלא למנוע את שידורה של הסדרה.
אז אתה יכול לכאוב חופשי, וגם אני כואבת כל אחד ואחת בעמ"י שנכשלים.
ב. בשביל שום גבר בעולם לא הייתי מסכימה להתלבש ארוך בקיץ, זה נטו בשבילי. אגואיסטיות לשמה.
נכון, אני לא יכול למנוע מחילוני שרוצה לראות את הסדרה לראות אותה...
אך כל צפייה בסדרה זה עוד כסף לחברה ועוד תמיכה למי שמייצר את הסרטים הללו ובעצם את נותנת יד לעוד סדרות לא צנועות שנשים יחפיצו את עצמן וגברים יכשלו בגלל זה...
אם זה מספיק כואב, גם לא רואים את הסדרה, כנראה שזה לא מספיק כואב...
ב. חבל, אפילו בשביל בעלך לא...?
בשביל שום גבר בעולם אני לא מסכימה להתלבש ארוך בקיץ.
זמן הווה.
יש לציין שאני מאד צנועה, אבל זה בשבילי.
וכתבתי שאפילו בקיץ הדביק אני אלבש חולצה צנועה, ולא בגלל שום גבר.
ואפילו לא בשביל בעלך...?

תות"ח!כבר מזמן לא ראית אותן...
?
הספקת להתגעגע..?
בשמחה ממש...!!!
שבנים ישמרוו על עצמם...
אבל זה לא נפק"מ, כי בסרטים שרואים נשים במצבים בעייתים - בד"כ רואים גם גברים באותו מצב. אמנם גם זה איני יודע אם אסור "יבש".
בכל מקרה, גם לולי איסור יבש, זה בטח מכוער ומגונה...
תות"ח!תודה רבה..!!
כן, ראיתי שבאבניקים...
אבל יש מלא סרטים כשרים שאפשר לראות...(אני יכול לשלוח פה קובץ של דרייב של סרטים כאלו...)...
ואם תרצה עוד, בעז"ה...
@הכול לטובה!
סרטים לציבור הדתי מיוחד מסרטים וסדרות בדרייב – Google Drive -תיקייה של סרטים לציבור הדתי
בטוחה...?
לא ראיתי את הסרטים האלו...
מקווה שלא חשדת בי...
זה בעיקרון לא גזל כי עלה לרשת אבל היא פירסמה שמי שראתה שתשלם וכו וכו
אני לא ראיתי..
לשלוח תיקייה של סרטים מדובבים מצויירים...?
יש לי שתי תיקיות כאלו...
אוסף סרטים מדובבים חלק א סרטים וסדרות בדרייב איילת השחר – Google Drive
אוסף סרטים מדובבים חלק ב סרטים וסדרות בדרייב איילת השחר – Google Drive
יש לי גם תיקייה של שבאבניקים, אבל נראה לי את זה לא אשתף...
בשמחה, יא אחות...!!
יש לי גם הארי פוטר, מי שרוצה...
אבל אני לא ראיתי את זה...
קראתי הארי פוטר וראתי כבר הרי פוטר זה לא כול כך נחוץ
ממש תודה!
!!תות"ח!אה, סבבה...
שבעס..!!
תודה...
!
הם פשוט לרוב לא מציגים אהבה, ויחסי אנוש בין בני זוג בפומבי.
שטיסל באה לחשוף מה שקורה בעולם החרדי, כולל טיב הקשר בין בני זוג.
מכיוון שעדיין לא נישאתי אני לא יודעת אם הם צודקים בהקשר הזה- אבל יתכן בהחלט שכן.
הוא דבר טהור וקדוש! לא צריך להראות אותו בשום סדרה וסרט! זה מראה רק ההפך..
עושים אותו חילוניים, מתאימים אותו לחילוניים, ובונים בו מה שחילוניים רוצים לראות- את ראית? בעיה שלך!
לא היית צריכה לראות, היית צריכה לקחת בחשבון שהקהל יעד שהסדרה כיוונה אליו- זו לא את.
קחי בחשבון שרוב הצופים הם דתיים שרואים את הסדרה הזאת. חילונים מה שמעניין אותם בסדרות זה ה' ירחם!
ויש חילונים שרואים את זה ומתעניינים בזה, את מי לא מעניין להכיר מגזר שקרוב אלינו פיזית ורחוק תרבותית?
דתיים שומעים שזה סדרה חרדית, אז הם חושבים שזה נקי לחלוטין! זה לא בעיה שלהם, (ברור שעדיף לא לראות סדרות) אבל החילונים גורמים לנו לחשוב שזה נקי כי זה חרדי. אז זה לא! וזה טעות חמורה של היוצרים.
זה ברור מראש שזה לא סדרה חרדית, זו סדרה על חרדים.
ומי שרואה אותה צריך לקחת בחשבון שזה מוצג ע"י חילוניים שקובעים את התכנים.
זה לא אומר שהתוכן לא מדויק.
"זו סדרה על חרדים" אז אתה חושב כזה "אהה זה על חרדים אז בטח לא יהיה שם כלום"
אני רק הזהרתי פה.
אני רק אמרתי שנשים יכולות לראות בשמחה.
לא פסלתי את זה שגבר שרוצה לשמור על העיניים לא אמור לראות את זה.
בנות לא יכולות לראות את זה "בשמחה"..
אבל אם היא בגיל שלנו אז למה לא? זה בדיוק כמו שהן הולכות לים ורואות אישה במצב צבירה דומה.
שהיה שם חוסר צניעות ויש רק בנות אבל בכללי לא צריך לראות בכוונה תמונות כאלה..
די זה מעצבן שאנשים מתהממים לא מבעיה.. כן ישפה בעיה ..(ולאלא שחושבות שאנחנו תמימות ובלה בלה לא פשוט לא רוצות לטמא את העיניים...)
זה שאנחנו בנות זה לא אומר שאפשר לטמא לנו את העינים או לנצל אותם.
צריך להרגיל את העינים שלנו לצניעות וקדושה! ולא לפריצות של בנות.
כל פעם שאני מזכירה שמירת עיניים לבנות אז כזה מה הקשר בנות לא חיבות..
מתסכל..
נראלי כול הבנות ככה. גם תלוי מאוד באיזה ציבור ומקום את חיה.
לכן אמרתי שחברה שתבקש, אשלח לה את הפרק בתוספת הקדמה.
שתדע שהיא הולכת לראות דבר כזה.
כמה פעמיים כתבתי את זה..
זה לא טוב להרגיל את העינים שלנו לטומאה!
אם בנות יראו את זה, הם לא יעברו על ההלכה. נכון..
אבל זה לא טוב פשוט זה הורס את הנפש ואת התמימות הקדושה!
רק עכשיו הבנתי אותך.
הלכה יבשה-מותר.
האם זה ראוי לבת ישראל הקדושה...?!
ממש ממש לא...!!
זה מותר אך לא ראוי, ולא טוב.
חברות שלי הםם לא דוסות ואותם בכלל לא מעניין הסדרה הזאתת...רק ההורים שלהם....
אזז למהה שילדים חילונייםם<??
בים זה אך טבעי שאשה תלבש בגד ים כדי להיכנס, אין פה החצנה..
ברור שלאשה מותר ללכת לים עם בנות, כמו שברור שמותר לגבר לגעת באשתו, אבל את שניהם לא מצלמים ולא חלילה מחצינים את זה...
עוד משהו, גם את הסדרה גברים רואים וזו תמיכה בדבר כזה שהוא אסור הלכתית ואין לו ריח של תורה, גם את עצמך לא עברת על כלום...(זה כן בעייתי, מהסיבה לעיל, אבל גם אם לא אז...)
שחבל להרגיל את העינים שלנו בסרטים לראות את זה. בים זה שונה!
זה כמו שתגידי שלכול הבנות עכשיו מותר לראות את הקליפים של נועה קירל, או מישהיא אחרת.
אבל כעיקרון הילכתי- אין בעיה לבת כל עוד היא לא בעירום מלא.
א. לא יפה ככה לכנות אותה
ב. אני לא יסכים איתך בזה פשוט, אז חבל להמשיך את הדיון.
ויש מצב שזה ביגלל הסביבה שאת חיה בה ואני. כי זה עולמות שונים!
מעריכה אותך מאד! כל הכבוד שאכפת לכך כ"כ! ותודה רבה שפתחת את השרשור כדי להזהיר אחרים/ות!
באמת מקווה שזה לתועלת השרשור. ולא סתם נעייס..
את ידעת את הציבור שלא יכשלו בשוגג.
מי שהחליט/ה לראות- בעיה שלו/ה.
אני לא שופטת אותך ח"ו או משהוא. עכשיו שאני חושבת על זה
שתינו בעולמות מאוד שונים וציבור שונה. אז שח"ו לא פגעתי בך או משהוא.
הכול היה בנועם..
וזה נכון שההבדלי תפיסות נובעות משונות ביננו.
לא פגעת בי נשמה, הכל סבבה.
ודווקא היה מעניין ומחכים לדון בנושא...
כן באמת מעניין. אני בקושי כותבת פה בשרשורים אז הפעם הפצצתי בהודעות!
שזה שמותר לנו, לא אומר שכדאי לנו לצפות בדברים כאלה.
תודה!
לפחות לתועלתי חשבתי שלא קימיים כאן אנשות כמוך..
אני מכירה המון בנות כאלה.
וכיף לך ב"ה זכית
וכן ב"ה. העיקר שאת יודעת שיש.
זה הלכה ..זה לא עכשיו מי שלא רוצה לא חייב..
ומה שרואים על המסך הוא ההיפך המוחלט מפנים...
ודברים כאלו זה דברים 'בצנעא', לא חלילה דברים שצריכים להראות בפומבי(מסכת קידושין מפורשת, אם אינני טועה...)
הםם לאא הראו את זה ממש ...
אננייי יודעתתתת
פשוטט זה מעצבןן אותיי
אבל זה היה כזה בבום! כי כול הסדרה לא היה קטעים כאלה! ובים זה שונה לחלוטין! דוגמא לא טובה..
ובסרטים לא צריך לראות את זה.
אבל אם חברה שלי תרצה לראות את הפרק הזה, אשלח לה אותו בתוספת הקדמה.
כי הפרק הזה כולל דברים שצריכים להיות במודעות, והוא בהחלט מומלץ.
אבל לא צריך בכוונה לראות סרט שאת יודעת שתהיה בו תמונה לא צנועה אני לא מוצצת אתזה מהאצבע זה יותר הלכה..
"לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם.."
בכול זאת עדיין חושבת בכללי שלא צריך להרגיל את העינים של הבנות לדברים כאלה.
עדיף לא לראות סדרות ולא כלום.
אז זה מה שעדיף לראות זה סדרה די צנועה..
עם יש אפשרות שלא אז בטח שעדיך להימנע..
עדיף לראות ערוץ מאיר, ניצוצות של במבה, סבא הושע ושות'
אבל יש רצוי- שצריך לשאוף אליו.
ויש מצוי- מצב שלצערי חלקים גדולים העולם הדתי/חרדים מדשדשים בו.
צודקת לגמרי...
קטעים לא צנועים אלו קטעים לא הולמים שאסורים הלכתית למי שעושה אותם ואינם ע"פ רוח התורה וההלכה ולראות את זה זה גם שוחק את הנפש בעניינים האלו וגם תומך בעצם באיסור הלכתי ובעיקר במשהו שלא ע"פ רוח התורה...
לא יודע אם זה אסור הלכתית, נראה לי שזה כבר קצת מוגזם להגיד, אבל בהחלט לא ראוי ולא שייך...
במיוחד אם זה קטע אחד ב7 פרקים
חחחח כולם כול הזמן שואלים אם אני קושרה חח
אני מיסכמה אם זה שאנחנו בתור בנות צירכות גם להיזהר ולהישתדל לרואת דברים שבקודשה !!, אבל לדעתי אין כמעט שום סדרה היום שאין שום דבר לא צנוע... חוץ מאולי עוד ניפגש ו... לא יודעת מה... וזה מלחמה פושט יום יומית כול יום! יש לכם רעניות?
לסדרה שאין בה בכלל?
לכן אני וחברה שלי התערבנו שלא רואים סדרות , זה ממש קשה אבל אנחנו מיצלחות כבר שובעים ובאמת שאנחנו נלחמות!
אם באלך את יוכלה לבוא לפרטי ואסביר לך את הכללים כזה שלנו ותצטרפי רק כזה עם חברה ממש קורבה שלך , כדי שיהיה יותר קל וגם את יוכלה לעושת בעצמך כללים , קיצר רק מה שבאלך
אחותי תדפדפי פה על כול השרשור, ותביני למה גם בנות לא צריכות לראות את זה.
וזה לא אומר שהעינים שלי נקיות שזה מזעזע אותי. פשוט לא רוצה להרגיל את עצמי, ואז זה כבר לא יזעזע אותי ביכלל..
מי שנמנעת- אשריה ואשרי חלקה...
זה הקטע ככה אני מירגשה , יוכל להיות שהיא התכוונה למשהו אחר... אבל אני מירגשה שאם אנחנו אומרות לעצמנו שזה סבבה והכול בסדר אנחנו מתרגלות לרואת מראות שלא טובים לנפש ובכלל... אנחנו לפחות אני רוצה להיתרגל בעינים שלי לרואת מראות טוהרים , כן יש ברוחב ובים וכו.. אבל זה לא אומר שזה טוב
בסרטים לא צריך להרגיל את העינים שלנו לטומאה ופריצות. במציאות עם חברות אין בעיה! וגם זה בא ממקום אחר.
ותאמת שזה גם מאוד מקובל עם חברות שלי. אבל זה לא אותו דבר כמו שבסרטים.
"אפשר ממש בכיף לדלג על ה10 שניות" זה הגיע כזה בבום ולא ידעתי את זה לפני. אבל מלכתחילה פשוט עדיף לא לראות את זה.
ולא לסמוך על העניין שאני ידלג.
ולא מתכוון לראות...
ממש תודה על העדכון, למרות שלא באמת התכוונתי לראות, אבל עכשיו בטוח לא אראה...
גם פעם אחת אמא שלי שאלה אותי למה אני לא רואה שטיסל וזה, בקיצור, תודה ממש...!!
ודרך אגב, פעם הבאה בכותרת תכתבי "לכל מי שמתכנן לראות שטיסל" כי יש כאלו שלא יפתחו את השרשור כי הם לא התחילו לראות שטיסל ואז הם יתחילו לראות...
וזה לא נותן לי לערוך את זה.
מישו שהעלה לי תסעיף
לרוב הקטע שהיה שם לא יפריע לו
כבר דנו בזה...
בסדרה זה דבר שהוא מוחצן, ודבר שמצולם ומתועד...
זה שהחליפה לידה חולצה זה בסדר, אבל זה דבר שאמור להישאר בצנעה, כאשר הוא מתועד זה מוחצן ואז כבר בעייתי לראות את זה...
כשהיא רואה את אחות שלה מחליפה חולצה זו אינה בעיה, משום שזה לא מוחצן וזה בצנעא, לעומת זאת אם זה מצולם זה כן...
מקווה שהובן העניין...
זה שזה נעשה בצורה מוחצנת ומגעילה, זה מזעזע...!!!
זה הופך לבעייתי ולא ראוי..!!
לכן זה מזעזע..
אני לא ראיתי את הסדרה, ב"ה...
אבל כנראה שהבנות שראו אותה והזדעזעו יש להן סיבה טובה...
יכול להיות שפשוט הנפש שלך כבר רגילה לראות את זה ולכן את לא מבינה, בעז"ה שתצליחי להגיע לרמה שזה יזעזע אותך...
אבל עצם הרעיון של סדרה שחושפת אינטימיות של זוג דתי- חרדי- מזעזעת אותן.
האקט עצמו לא היה יותר מלהוריד חולצה, וזה לא היה בהקשר מיני.
צודקת..
וזה מה זה מובן להזדעזע מדבר כזה...
לא מדובר בסדרה על חילונים, מדובר בסדרה על חרדים...
אני דוס ואני לא רואה אותה...
כן, הבנתי את זה כי כתבת שראית רק קצת מפרק 4....
יאלה, שבעס...
!!
ממה שאני הבנתי מהסדרה(לא ראיתי אותה...) זו סדרה שמדברת על חיי החרדים ומציגים שם עניינים של "בינו ובינה" בצורה מוחצנת ומגעילה(לא האופן, אלא עצם זה שמציגים דבר כזה של חרדים...)..!!!
אלו דברים שבצנעא וכשמצלמים את זה זה פשוט כ"כ מגעיל...🤮
זה כמו שיעשו סדרה על דתיים ויעשו קטעים כאלו, באיזה קטע עושים את זה...???
מילא סדרה על חילונים שחיים ככה באופן פרוץ, שוין(לא שוין, אבל עוד אפשר להבין את יוצרי הסדרה..), הסדרה מתיימרת להציג את הציבור החרדי והיא שמה את עין המצלמה על דברים שכאלו...!!
כי השם משפחה שלי ממש דומה לשטיסל וכול מוקם שהלכתי חפרו לי לראות... והרגשה כאלו הציבור החרדי הוא בדיוק אותה דבר של הציבור החילוני , מה שמעניין אותם זה רק כסף וכו... והבדל היחיד בניהם שהם מחיוביים לתורה הם הופכים את התורה למשהו עצוב שחייב רק... ככה אני הרגשתי... וגם שאין פלאפונים
וזו אחת מההשלכות של הסדרה הזאת...
הציבור החרדי בכלל לא כזה, מי שיצר את הסדרה כנראה לא הבין עד הסוף מה זה בדיוק חרדי וזה מה שיצא לו, מישהו כמוהו רק עם כובע וחליפה מעל...
ממש ממש לא...!!!

ואני באמת לא רואה אף סדרה, ב"ה, ככה שזה ברור שעדיף שלא אראה אותה...
ואני עדיין חולק עלייך, משום שאמנם הסדרה הזאת היא אולי יותר מצונזרת מסדרות אחרות, אך איננה באה לייצג את הציבור החרדי, ולעומת זאת הסדרה שטיסל באה לייצג את הציבור החרדי והיא מראה דברים שבצנעא ולא ראויים, שזה בדיוק ההיפך מהלך הרוח של הציבור החרדי(לפעמים ברמה מוגזמת...) ולכן זה פשוט מגעיל לראות את זה...
שוב, דבריי מבוססים על מה שנאמר, יכול להיות שאני טועה באמת...
נ.ב. הסדרה היחידה בערך שראיתי מלבד אנדרדוס, סדרות מערוץ מאיר וסדרות מצויירות לילדים(כשהייתי ילד..) זה שבאבניקים...
כי יש כאלו שכן ראו את הסדרה ואומרים כמוני...
צודקת...
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.