על מקרים שקרו בסניף...
א. המקרה הכי עדכני, נפתח איתו. לאחרונה ממש, בגלל הקורונה וזה, חניכים פתחו קבוצות הנגוטס ואימיילים וכאלה, וצירפו את המדריכים לשם, וגם פתחו קבוצת הנגוטס לסרטים. שתי שאלות:
האם להישאר בקבוצות ולשלוח שם הודעות על פעולות וכאלה או לצאת מהן? והאם יש משהו לעשות עם קבוצת הסרטים שהם פתחו...?? אחד מהם צירף אותי אליה...(כאילו, ההנגוטס שאל אותי אם אני מעוניין וסירבתי, אבל עדיין חניך רצה לצרף אותי לקבוצה...). גם המנהל של התלמוד תורה שמע על הקבוצה הזאת איכשהו(רוב החניכים שלנו בסניף מגיעים מהת"ת..) והתקשר לאחד המדריכים ושאל אותו על זה וכו'... אשמח לרעיונות ולשמוע את דעתכם..
ב. בגלל הקורונה, לפני שהתחיל אחד מהסגרים(אני כבר לא עוקב, אז לא יכול להגיד לכם איזה סגר...
) עשינו סוף שבוע ארגון: לילה לבן(צילמנו את ההופעות בלילה לבן ועוד מעט מפרסמים את הסרט...) ובשבת פעילות סניפית, הבאנו גם שני שליחים והיה ממש טוב, אבל בלילה לבן היו כמה דברים:
1. משהו ספציפי של חניך שלי: אחד מהחניכים שלי איכשהו טרק דלת או משהו כזה על יד של חניך משבט אחר והיד שלו הייתה במצב ממש לא טוב בגלל זה...(נודע לי על זה ממש עכשיו...)
2. הייתה מריבה בין השבט שלי לשבט אחר בסניף, מה לעשות..? פעילות משותפת מתקנת..? רעיון אחר...?
3. הייתה מריבה בין אחד מהחניכים שלי לחניך אחר, ועכשיו אחד מהחניכים במריבה די מוחרם על ידי החבר שהסתכסך איתו ועל ידי עוד חבר שלו שהם די משפיעים בכיתה, הוא פחד לבוא בגלל זה לשבת, בסוף היה טוב כי הוא לא הגיע לפעילות בשבת, אבל הוא כן היה בלילה לבן...
4. אחד מהחניכים שלי איכשהו יצא בוכה מהלילה לבן, ולא הגיע אחרי זה לפעילות במוצ"ש בגלל זה, מה לעשות...?
ג. אני אמור לעשות לחניכים שלי פעולות בזום, ואין לי כוח... מה לעשות...??
יישר כוח, מחכה לרעיונות...
תודה רבה..!
וואו, שאלה חשובה מאוד...!! צריך ייעוץ בכמה שאלות חשובות...תות"ח!
בקשר לסרטים נראה לי יהיה יותר צנוע אם תהיה שםא אידישע קאפ
תרגום...?תות"ח!
נראה לי כדאי שתהיה בקבוצה של הסרטים למרות שזה נראה כאילו אתהא אידישע קאפ
לדעתי זה לא כדאי.. אם החניכים ירצו לשלוח סרטים לא צנועים וכועצמי החביבה
הם כבר ימצאו את הדרך לעשות את זה. מדריך הוא לא רב וזה חלק מהיתרון...
לא, אין דאגה...תות"ח!
כאילו, אנחנו סניף ממש דוס ואני אומר לך בוודאות שלא יהיו שם סרטים לא צנועים...
אבל מה שכן, יכול להיות שיחסית לרמה הדוסית בסניף ישלחו שם סרטים לא טובים, אבל סרטים לא צנועים לא ישלחו שם, בדוק...
אמממ, בקיצור, לא נראה לי שאני אהיה בקבוצה...
אבל תודה על החידוד..!!
לדעתי אם אתה עוזב כדאי שבכל מקרה ישאר שם לפחות מדריך אחד להשכיפת ברזל-סרוגה
לא, הם לא ראו שנכנסתי...תות"ח!
אז אין צורך לכתוב הודעה...
ולא נראה לי צריך שיהיה שם מדריך...
עדיף מישהו אחראיכיפת ברזל-סרוגה
נכון, אך מצד שני זה לא חינוכי בעליל שיהיה שם מדריך בקבוצה...תות"ח!
וכמו שאמרתי, אני סומך עליהם שלא ישלחו שם סרטים לא נקיים...
טוב|מושכתפיים|כיפת ברזל-סרוגה
תות"ח!
אבל יישר כוח על מה שענית, בהחלט עזר וחיזק...
לילה טוב...
!!
מצד שני זה יראה שאתה בעד סרטים אם תהיה שם, אז אם אתה משוכנעא אידישע קאפ
שהכול יהיה צנוע אולי לא כדאי שתהיה שם
וואי איזה מדריך מסור אתה!!!עצמי החביבה
א ממ אני יכולה לנסות לענות קצת מנסיוני הדל
א. אממ לזה של הסרטים לא נראה לי הייתי נכנסת, אבל בקבוצה סתם של השבט למה לא? זה כאילו נשמע לי די נוח לא?
ב. 1. לדבר עם החניך, לשאול ואתו אם הוא זוכר ומה הוא אומר על זה.. לנסות לדבר איתו מצד אחד ממקום סמכותי מצד שני בתור בוגר אל בוגר.. כאילו לא לבוא אליו ולצעוק עכשיו, באמת לשאול אותו בנחת למה הוא עשה את זה ולהוביל אותו(!) לומר שזה לא בסדר..
2.אממ לא יודעת, תלוי בשבט.. אפשר לעשות מבצע פירגונים בשבט, כל פעם עושים איזה פרגון לשבט אחר..
3. אני הייתי מנסה לדבר עם שני החניכים, או סתם לעשות פעולה לכל השבט על אחדות.. אולי אפילו מערך פעולות ולשלב בו את המבצע של 2..
4. לדבר איתו.. לנסות להבין למה ולחשוב יחד איתו מה יכול לעזור לו להרגיש יותר טוב בסניף..
ג. אמממ בעיה. קח יום אחד ותחליט שבו אתה מכין את הפעולה לא משנה מה.. זמן קבוע (אתה עושה פעולה כל שבוע?)..
וואו, תודה רבה...!!תות"ח!
עזרת מאוד...!!
למה, כמה ניסיונך דל...
?(כמה שנים את בהדרכה...?)
א. נכון, ככה חשבתי. בינתיים אני שם, רציתי לדעת אם יש צורך לצאת. בקבוצה של הסרטים גם חושב שלא להיכנס.
ג. כן, צודקת. בעיקרון זה אמור להיות כל שבוע-מקסימום כל שבועיים...
הדרכתי רק שנה אחת לצערי...עצמי החביבה
עכשיו אני קצת מתחרטת שעזבתי אבל פסדר... בכל אופן לך יש הרבה יותר נסיון
בהצלחה!!
אגב, איזה גיל אתה מדריך?
אה, וואו...תות"ח!
שנה אחת של הדרכה ובכל זאת את שופעת עצות...
וואו, למה עזבת...?
תודה רבה...!!
אני מדריך עכשיו כיתה ד'...
למה עזבתי? וואי שאלה קשה..עצמי החביבה
אממ בעיקרון יש כמה סיבות, אם היית בת הייתי מציעה לך לבוא לפרטי אבל מאחר שאתה לא מתכתב עם בנות ואני לא עם בנים אז...
וואי זה גיל חמודדד
אה, הבנתי...תות"ח!
סבבה...

כן, נכון...
...כיפת ברזל-סרוגה
לגבי ב.
1. זה היה בכוונה? החניך שנפצע נפצע חזק? ברמת שבר או משהו כזה? אם זה משהו שעדיין יש לו כאבים או גבס כדאי לקחת את החניך שלך, לדבר איתו ואולי לכתוב איזה משהו לשני ולתת לו איזה שוקולד או משהו טעים..
2.תדבר עם המדריך של השבט הזה וביחד תארגנו פעולה על אחדות.. (אולי ביום גוש קטיף)
3.דבר ראשון תדבר עם הילד המוחרם, תרגיע אותו שבסניף הוא לא אמור לפחד או להרגיש מאוים. דבר שני תדבר עם ילדים משפיעים אחרים בכיתה ותסביר להם איך הוא מרגיש ותבקש מהם לגשת לשניים ההם ולהגיד להם שמפסיקים את החרם ואין יותר חרם בכיתה או בשבט.
4. תשאל אותו מה קרה, תסביר לו שתכלס לא שווה להפסיד בגלל זה את הפעילות, כי השניים היחיד שמפסידים מזה זה הוא ואתה, כי אתה היית ממש שמח אם הוא היה מגיע...
ג.כמוני כמוך😅🤦
מנסיוני הדל ממש..רודף אהבה בימים
א. הקבוצה עם החניכים, אם זה דרך נחמדה לתקשר איתם זו נראלי אחלה פלטפורמה לקשר איתם ולהודעה על פעולות ולא רואה סיבה שתצא משם
(כמובן לשים לב שכל החניכים נמצאים בקבוצה הזאת..)
על הקבוצה עם הסרטים מרפרוף קל בשרשור כבר ענית לעצמך.. למרות שאני חושבת כמו @כיפת ברזל-סרוגה שכדאי שיהיה שם מדריך.
ב. 1- ללכת עם אותו חניך לחניך שנפגע לבקש סליחה.. ברוח טובה, סוג של ביקור חולים, החניך יכול להכין פתק של סליחה ואתה תביא שוקולד, אולי להביא להם איזה משחק.. משהו נחמד בקטנה, בסופו של דבר החניך שלך לא התכוון לפגוע בו כל כך ולא נראלי שיותר מידי כועסים עליו.
2- פעולה משותפת נשמע אחלה רעיון! פעולה שווה כזאת, אולי איזה התנדבות ביחד. אפילו יום שמנקים ביחד את הסניף ועושים ביחד כמה משחקי גיבוש (כזה עם סבון.. משהו כיף)
3- שיחה אישית עם החבר המחרים, ועם החבר המוחרם. ופעולה על זה לשבט..
4- להתקשר, לשאול מה נשמע ולומר לא שאתה מחכה לראות אותו ושחשוב לך שהוא יהיה בפעולות.. קיצר להראות לו שהוא חשוב לך.
ג. כולנו.. אבל אפשר לגוון, נגיד אתה יכול לצלם כל מיני פינות קטנות בעיר/ישוב ולעשות מצגת של זהה את המקום, אותו רעיון על לזהות חיוך/עיניים/אח/כל רעיון אחר שעולה לך של חניך. אפשר סתם משחקים, אפשר קהוט, אתה גם יכול השבוע להראות סרטון על גוש קטיף, משחק אחד שקשור(כל משחק אפשר לקשר..) קטע קצר שאתה משתף ובוחר חניך/ים שיקרא/ו ויש לך פעולה סגרת פינה השבוע.
כדאי לזכור כמה שזה חשוב לחניכים, לשמירה על הקשר והמחויבות שלהם לסניף (במיוחד שהם שבט קטן והרגע נכנסו אליו..) וכמה שהם מחכים לפעולות.
אצלי הבאסה שלהם בסוף הפעולה שנגמר פשוט גורמת לי לרצות להעביר להן כל שבוע! למרות שזה רק חצי שבט הבנות שנכנסות.
קיצר מקווה שעזרתי.. ושכוייח לך, מדריך תותח!
וואו, ממש תודה..!!תות"ח!
כן, אני ממש תותח...

ממש חסרת ניסיון אבל אולי בכל זאת יעזור לך...מתנחלת:)
אני ממש ממש חסרת ניסיון (כיתה ט' אבל מדריכה שנה שנייה ובלי אף סמינריון...) אז אומר לפי מה שאני חושבת שהייתי עושה...
לא קראתי את מה שכתבו אז לא יודעת אם אחזור על דברים או לא...
א. אפשר בכיף להישאר בקבוצה של השבט ולהודיע שם על פעולות, אבל לשים לב שלא בטוח שכולם שם אז גם להודיע בדרך הרגילה... וכמובן שלדבר איתם שם גם מעבר לפעולות ולשים לב אם הם מדברים על דברים שחשוב שתדע ותתייחס אליהם (למישו נולד אח/מבחן קשה וכו..). לגבי הקבוצה של הסרטים - אם אתה רוצה אתה יכול להיכנס שם בשבילך, לא כדי לפקח על הסרטים ששולחים. לא חושבת שזה התפקיד שלך..
ב.1. אם עד היום ישלו עם זה בעיות אתה מוזמן לשלוח לו הודעה/להתקשר/להביא לו משו קטן של רפואה שלמה וכמובן להתעניין מה איתו. אם זה כבר עבר לגמרי לא חושבת שאתה צריך לחזור לזה ולהזכיר לו מה קרה וכו.. שוב, זה מה שאני חושבת שהייתי עושה, תעשה מה שמרגיש לך נכון...
2. פעילות משותפת יכולה ללכת טוב, אבל לא חושבת שבזום זה חכם, עדיף לחכות שתחזרו.. וגם אולי המצב יסתדר בלי שתתערב...
תבדוק עם המדריך השני אם זה משפיע על חניכים שלו או לא ואז תראה עד כמה קריטי לעשות משו..
3. תדבר קודם כל עם 2 החניכים בנפרד ותראה מה המצב של זה היום, אולי פעולה על אחדות תעזור. ואולי שיחה רצינית על הנושא ולא משו של צחוקים..
4. תתקשר אליו ותבדוק איתו מה קרה לו, אולי. לא הגיע בגלל משו אחר, אתה לא יכול לדעת.. עדיף לדבר איתו לפני שמנסים לפעול. ובכללי - אחרי דברים כאלה מומלץ להתקשר בימים שצמודים למה שקרה ולא לחכות כמה חודשים.
ג. תזכור שהקשר חשוב גם לך וגם להם. תנסה לבדוק איזה משחקים הם ממש אוהבים ולעשות בעיקר אותם.
אם אתה רוצה ישלי כמה רעיונות לפעולות בזום, וגם לא חייב זום... אני עשיתי להם "מבצע קופסא" והן ממש נהנות ממנו, ככה ששבועיים יש מבצע ואז שבוע אחד זום וגם לך וגם להם יש אוויר לנשימה..
תזכור שבסופו של דבר הם גם לומדים בזום אז כדאי לנסות לגוון..
בהצלחה, וכל הכבוד על המסירות שלך לחניכים!! בכלל לא מובן מאליו!!
תודה רבה..!!תות"ח!אחרונה
עזרת ממש...
דרך אגב, קיבלת המלצה לדברייך...
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים