הוציאו את הר ברכה מישיבת הסדר..-Rעות-
בס"ד

איזה מטומטמים!!!..

המדינה הזאת פשוט השתגעה על כל הראש..

מתקיים פה הפסוק..

"כל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמנים".

דווקא הציבור הדתי שהכי תורם למדינה נפגעה ממנה בלי סוף התנתקות,,הקפאה,וכו'..

וכל השמאלנים האלה העובדים הזרים מרחמים ומשאירים אותם בארץ!!!

חלאס!

נמאס כבר..

מישהי באי שפיות זמנית..אלישע בן אבויה
בס"ד

א. זה לא פסוק.
ב. המדינה הזו קמה משוגעת, והיא תיפול משוגעת.
לא הבנתי...חיוכים
למה התכוונת  כשאמרת ותיפול משוגעת? לאיזה נפילה אתה מתכוון?
כאילו של כל המדינה?! לא מבינה...
ח"ו המדינה לא תיפול!לולה=]
משוגעת כן, אבל למה שהיא תיפול?
פשט מלך חדש יקום וביהמ"ק יבנה..כפ"ד בנשמה
למה שתיפול?אלישע בן אבויה
בס"ד

רעיון קטן מירמיהו הנביא בקשר לזה ש'בית המקדש לא ייחרב':

כֹּה אָמַר ה' צְ-בָאוֹת אֱ-לֹהֵי יִשְׂרָאֵל: הֵיטִיבוּ דַרְכֵיכֶם וּמַעַלְלֵיכֶם וַאֲשַׁכְּנָה אֶתְכֶם בַּמָּקוֹם הַזֶּה:
אַל תִּבְטְחוּ לָכֶם אֶל דִּבְרֵי הַשֶּׁקֶר לֵאמֹר הֵיכַל ה' הֵיכַל ה' הֵיכַל ה' הֵמָּה:
כִּי אִם הֵיטֵיב תֵּיטִיבוּ אֶת דַּרְכֵיכֶם וְאֶת מַעַלְלֵיכֶם אִם עָשׂוֹ תַעֲשׂוּ מִשְׁפָּט בֵּין אִישׁ וּבֵין רֵעֵהוּ:
גֵּר יָתוֹם וְאַלְמָנָה לֹא תַעֲשֹׁקוּ וְדָם נָקִי אַל תִּשְׁפְּכוּ בַּמָּקוֹם הַזֶּה וְאַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים לֹא תֵלְכוּ לְרַע לָכֶם:
וְשִׁכַּנְתִּי אֶתְכֶם בַּמָּקוֹם הַזֶּה בָּאָרֶץ אֲשֶׁר נָתַתִּי לַאֲבוֹתֵיכֶם לְמִן עוֹלָם וְעַד עוֹלָם:
הִנֵּה אַתֶּם בֹּטְחִים לָכֶם עַל דִּבְרֵי הַשָּׁקֶר לְבִלְתִּי הוֹעִיל:
הֲגָנֹב, רָצֹחַ, וְנָאֹף, וְהִשָּׁבֵעַ לַשֶּׁקֶר, וְקַטֵּר לַבָּעַל, וְהָלֹךְ אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹא יְדַעְתֶּם:
וּבָאתֶם וַעֲמַדְתֶּם לְפָנַי בַּבַּיִת הַזֶּה אֲשֶׁר נִקְרָא שְׁמִי עָלָיו וַאֲמַרְתֶּם 'נִצַּלְנוּ', לְמַעַן עֲשׂוֹת אֵת כָּל הַתּוֹעֵבוֹת הָאֵלֶּה?!:
הַמְעָרַת פָּרִצִים הָיָה הַבַּיִת הַזֶּה אֲשֶׁר נִקְרָא שְׁמִי עָלָיו בְּעֵינֵיכֶם?! גַּם אָנֹכִי הִנֵּה רָאִיתִי נְאֻם ה'!:
כִּי לְכוּ נָא אֶל מְקוֹמִי אֲשֶׁר בְּשִׁילוֹ, אֲשֶׁר שִׁכַּנְתִּי שְׁמִי שָׁם בָּרִאשׁוֹנָה, וּרְאוּ אֵת אֲשֶׁר עָשִׂיתִי לוֹ מִפְּנֵי רָעַת עַמִּי יִשְׂרָאֵל:
וְעַתָּה יַעַן עֲשׂוֹתְכֶם אֶת כָּל הַמַּעֲשִׂים הָאֵלֶּה נְאֻם ה' וָאֲדַבֵּר אֲלֵיכֶם הַשְׁכֵּם וְדַבֵּר וְלֹא שְׁמַעְתֶּם וָאֶקְרָא אֶתְכֶם וְלֹא עֲנִיתֶם: וְעָשִׂיתִי לַבַּיִת אֲשֶׁר נִקְרָא שְׁמִי עָלָיו אֲשֶׁר אַתֶּם בֹּטְחִים בּוֹ וְלַמָּקוֹם אֲשֶׁר נָתַתִּי לָכֶם וְלַאֲבוֹתֵיכֶם כַּאֲשֶׁר עָשִׂיתִי לְשִׁלוֹ:
וְהִשְׁלַכְתִּי אֶתְכֶם מֵעַל פָּנָי כַּאֲשֶׁר הִשְׁלַכְתִּי אֶת כָּל אֲחֵיכֶם אֵת כָּל זֶרַע אֶפְרָיִם:

אז בואו לא נבטח אל דברי השקר. בהתחלה חשבו שמשכן שילה לא יחרב, ואז חשבו שבית המקדש לא יחרב, ועכשיו גם המדינה. הכל תלוי במעשים, תמיד.
--
אני מניח שיהיו פה עכשיו כמה אנשים שיוציאו לי את הגמרא בסנהדרין שרבי יהושע ניצח את ר' אליעזר בוויכוח הזה. ר' יהושע לא בדיוק אמר שהגאולה תבוא בלי תשובה. הוא כן אמר: 'הקדוש ברוך הוא מעמיד להן מלך שגזרותיו קשות כהמן, וישראל עושין תשובה ומחזירן למוטב'. הם חוזרים בתשובה בסוף, כי כבר אין להם ברירה. זה לא שהגאולה באה למרות החטא. כמה שנאמר ביחזקאל "והעולה על רוחכם היו לא תהיה אשר אתם אומרים נהיה כגוים... חי אני נאם א-דני ה' אם לא ביד חזקה ובזרוע נטויה ובחמה שפוכה אמלוך עליכם"
אתה מסלף פה דברים...ii
א. מה אתה משווה בין מקדש ראשון למקדש שלישי? על מקדש שלישי יש הבטחה שלא ייחרב לעולם.
ב. כל הפוסקים [שדיברו בעניין] - פסקו שגאוהל בזמנה לא תלויה בתשובה. עיין תחומין ו' - יש שם מאמר בנושא.
א. בית שלישי עוד לא נבנה, אז קצת קשה לדב עליו פה.אלישע בן אבויה
בס"ד

ב. אין לי את הספר בהישג יד, אשמח לעיין בו.
ג. לא הגיע הזמן לעשות הגהה לחתימה הזו? הניקוד שלה לא בסדר, וזה כל הזמן צועק לי בעיניים..
הראתי לך מה שהרב חרל"פ אמר.ii
ומה הבעיה בניקוד? [אם זה עניין דקדוקי - אז אכן לא דקדקתי כ"כ.]
נ.ב.אלישע בן אבויה
בס"ד

אני מבין שהרמב"ם לא נחשב פוסק לעניין הזה..
'כל הנביאים כולן צוו על התשובה ואין ישראל נגאלין אלא בתשובה, וכבר הבטיחה תורה שסוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותן ומיד הן נגאלין שנאמר והיה כי יבאו עליך כל הדברים וגו' ושבת עד ה' אלהיך ושב ה' אלהיך וגו'.' הלכות תשובה פרק ז הלכה ה
רוב הפוסקים הסבירו שהרמב"ם דיבר בגולה שלא בעתה.ii
והרב פילבר אמר על האדמו"ר מסאטמר שאמר שאין גאולה בלי תשובה שהוא "מהפך דברי אלוהים חיים".
*גאולהii
בסדר, והאדמו"ר עצמו לא אמר את זה..אלישע בן אבויה
כן, אבל האדמו"ר הלך נגד כולם כמעט.ii
וקרא לאלה שלא הסכימו עמו כופרים.
אתם יכולים שניכם (וכולם) להסתכלשיראל.
ב"דע מה שתשיב לעצמך" של הרב קרוב בפרק גאולה עמודים 161-163 ולראות בדיוק על זה דיון שהסיכום שלו
 הוא שאם ישראל עושים תשובה נגאלים ב'אחישנה' ואם לא נגאלים גם ללא תשובה-'בעיתה'-אומנם עם הרבה
 יותר ייסורים,אבל ללא תשובה.
"איסתליק ר' אליעזר"-ומבארים שם-איסתליק ר' אליעזר והודה לדברי ר' יהושע דאפילו בלא תשובה נגאלים לעת קץ (ירושלמי תענית א',א')
ועוד ציטוט מהספר:שיראל.
"יש המנפנפים בדברי הרמב"ם בהלכות תשובה האומר:"--------(מה שאלישע ציטט)---------",ורוצים להביא ראיה מדברים אלה שאין גאולה ללא תשובה,אלא שדברי הרמב"ם מכוונים על גאולת "אחישנה".דהיינו,קירוב זמן הגאולה אפשרי רק ע"י תשובה.
נראה כמו משהו שיקפיץ את "מניות הישיבה"משה
חח צודק^^ii
מה לעשות, צה"ל לא פראיירgolani
לא שאני מתנגד למה שהם(ישיבת אלון מורה) אומרים, אבל צה"ל שעושה הנחה משמעותית כל כך לישיבות ההסדר דורש ציות מוחלט - ובצדק. עד שלא נערוך עם צה"ל ברור יסודי בסוגיה - למי כפוף החייל הדתי מקרים כאלה רק ירבו יותר ויותר. כבר שישים שנה שאנחנו מתחמקים מהדיון הזה, אני מקווה שהפעם זה סוף סוף יתפוצץ אבל יש לי חשש שגם הפעם יצליחו בסופו של דבר למצוא איזה תרופת הרגעה - עד לפעם הבאה וחוזר חלילה.
ציות מוחלט?! קשקשן.איציק הג'ינג'י
באמת שאתה לא שווה התייחסותgolani
מי שלא מסוגל לקבל את העובדה שיש דעות שונות משלו גם דעותיו לא שוות יותר מידי.
המפגר משחק משחקי אגו ויקבל מרד שלא ראה כמותו...איציק הג'ינג'י
ו"המפגר" זה..........????אנונימי (פותח)
ברק.לוטמניה
אם יהיה מרד של חילים דתיים הוא אכל אותה ובגדול
חייבים להבהיר לצבא שאנחנו כח שבלעדיו הצבא אבוד<אריאל>
הגיע הזמן למרד של ההסדר. בכל הארץ. אם לא רוצים אותנו, לא נלך. כולם יראו כמה קרביים יחסרו למדינה.
ואז, אחרי שנבהיר כזה דבר לצבאלולה=]
הוא באמת יהיה אבוד, ואיתו- כל המדינה..
המדינה שלנו מתקיימת רק בזכות הצבא שיש לנו. אם לא יהיה צבא, לא תיהיה מדינה תוך כמה ימים אם לא שעות. (הם מסוגלים...ימח"ש)
הצבא יסתדר גם בלעדינוgolaniאחרונה
אבל ציבור שגר במקומות שדורשים מצה"ל כל כך הרבה (יו"ש) לא יחזיק בהם אפילו שנייה אחת אם לא ישתתף בהגנה עליהם. הצבא יסתדר בלעדינו אבל אנחנו לא נסתדר בלי הצבא.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך