היי ישלי שאלה.. אתם חושבים שבאמת יש אנשים רעים?בלונדינית עם גוונים

אנשים שרואים מישהו סובל וכיף להם ??

אנשים שאין להם מצפון ??

יש.שפרינצא בוזגלו

למשל לורד וולדמורט.
הוא נהנה להרוג, וחיים של אחרים בשבילו זה כלום.
ממש רשע!

דברי מציאותיתהפילוסופית

להיטלר לא היה אכפת כמה אנשים שלו יהרגו עד שהוא יצליח לשלוט על העולם.... לא היה אכפת לו מכלום חוץ מהכלבים שלו....

לא, אבל כןחושבת בקופסא

לרוב האנשים יש מצפון, הוא פשוט לא מופעל כלפי כולם.

אנשים רעים פשוט שוללים את הגדת "ראויים ליחס אנושי" מכל מיני קבוצות ואז הם לא מרגישים אשמה על יחס רע אליהם, כי מבחינתם הם לא בני ראויים אליו.

זה ככה עם גזענות, אנטישמיות, שוביניזם. (גם כלפי נשים וגם כלפי גברים) שנאת מגזרים שונים, העבדות של השחורים באמריקה, וסתם משוגעת שצועקת על הנהג באוטובוס כי הוא העז להעיר לה לתקף את הרב קו.

יש גם פסיכופתיה, שזו הפרעה נפשית שבה בן אדם לא מרגיש שום מצפון וכל המעשים שלו הם רק לטובת עצמו בלי שום יכולת לחשוב על אחרים. רוב הזמן הם יכולים להתנהג כמו בן אדם נורמלי כי זה מה שמשתלם, עד שיקרה משהו שיגרום להם לחשוב שמשתלם לעשות דברים מחרידים ולא תהיה להם שום בעיה עם זה.

שמעתי על אישה פסיכופתית שעבדה בחדר אוכל של בית ספר יסודי, היא תכננה לקחת את שאריות האוכל במטבח לעכברים שהיא גדלה בשביל למכור אותם או משהו.

אחרי כמה זמן היא החליטה שהילדים לוקחים את האוכל מהעכברים שלה והיא הרעילה את האוכל כדי להיפטר מהילדים.

עשרות ילדים נפטרו, השאר סבלו מהרעלות ונכויות קשות לכל החיים, והאישה ממש לא מבינה מה הבעיה עם מה שהיא עשתה כשחקרו אותה, היא ידעה שילדים ימותו והיא לא ראתה בזה שום בעיה.

כן..הכול לטובה!

אבא שלי סיפר לי שאיש אחד עשה מחקר על זה והוא גילה שלכול האנשים האולו חסר משהו במוח  שבגללו הם ממש אמפתים ולא אכפת להם מאף אחד חוץ מעצמם ואז יום אחד האיש הזה בדק וגילה שגם לו חסר את הדבר הזה... הוא ישב וחשב  הרבה והיגע למסקנה שאותו הורים שלי חינכו זה רע זה טוב... וכך הוא ידע להיבדל אבל בכול יזואת יצא מקרים שהוא עשה מעשים לא מוסרים למשל  הולכים להלוויה והוא עצר באמצע הניסעה כי הוא רעב... ואז לפי המחקר שלו הוא הגיע למסקנה שזה תלוי באיך שהורים משדרים לילידם 

כמה כבר אפשר להאשים את ההורים?חושבת בקופסא

ברור שסביבה שבה האדם גדל יש השפעה עצומה עליו, אבל זה לא אומר שאין לו בחירה חופשית להקשיב לחינוך רע שקיבל או לא להקשיב לחינוך טוב.

נכון, צודקתהכול לטובה!

לכול אדם יש בחירה חופשית  כשכתבתי על המחקר הזה התלבטתי אם להוסיף את זה אבל הייתי בוטחה  שמשהו יוסיף אז אמרתי בואו נראה אם אני צודקת קיצר

אין אדם שמסתכל על עצמו בתור רע ורוצה לפגוע באנשים,-אני :)

יש אנשים שמסתכלים על אחרים כנחותים ולא שווי ערך ולכן אין להם בעיה להרוג אותם.

אני הכרתי מישהי כזאת.רודף אהבה בימים
אבל היא לא רעה, היא פשוט ילדה.
אולי היא הייתה רעה, אבל אני חושבת שהיא תתבגר..
כן.ניק כמעט בלי ראש

עשו על זה ניסוי..

לקחו קבוצה של סטודנטים, חלקם שמו בכלא בתור אסירים, והחלק השני היו הסוהרים.

אחרי כמה ימים הסוהרים ממש התעללו באסירים והיו אכזריים. ציטוט מויקי: "עונש נפוץ היה דרישה מהאסירים לבצע קפיצות במקום, שכיבות סמיכה או כפיפות בטן. סוהר אחד גם דרך על גב האסירים בזמן שביצעו שכיבות סמיכה או דרש מאסיר אחר לשבת על גב האסיר באותו הזמן." (אומרים שמישהו התחיל לסבול מהפרעה נפשית, אבל אחר כל התברר שהוא העמיד פנים כדי שישחררו אותו)

כלומר, אנשים רגילים ונורמליים לגמרי הפכו להיות מרושעים וחסרי מצפון תוך כמה ימים...

עוד ציטוט מויקי: "מטרת הניסוי הייתה לבחון התנהגות בשבי, אך ממצאיו ממחישים בראש ובראשונה את האכזריות החייתית בה עשויים לנקוט בעלי סמכות כלפי פקודיהם. הסוהרים שהשתתפו בניסוי היו אנשים מן השורה, ובכל זאת הגיעו תוך ימים ספורים ליחס מרושע ואטום כלפי הנתונים למרותם. ממצאי הניסוי גם ממחישים כיצד האדם נכנס לתפקיד החברתי שיועד לו. הממצאים ממחישים גם את הציות של אנשים כאשר ניתנת להם אידאולוגיה שיוצרת לגיטימציה להתנהגות מסוימת, ובנוסף לאידאולוגיה ישנה תמיכה חברתית וממסדית."

(מי שרוצה להרחיב- ניסוי הכלא של סטנפורד – ויקיפדיה)

היטלר אמר ""שני מומים הטילה היהדות בבני האדם: בגוף – ע"י ברית המילה ובנפש – ע"י המצפון"..

אז כן, אנשים יכולים להיות מאוד רעים וחסרי מצפון...

...נוקיוש

כל בני האדם בסוף מאמינים במשה אחרת הם לא היו חיים.

אפילו רוצחים ארורים.

אז יש אנשים שאין להם מצפון וזו מחלה נפשית, אבל כל השאר יכולים לעשות מעשים נוראים בשם המצפון עצמו.

כל מצפון הוא לפי אדם ויכול להיות מצפון מזעזע

דווקא להשליך ממחקר הכלא של סטנפורד זה לא נכון-שפרינצא בוזגלו

הוא הוכח כמזויף ברובו.

ממצאיו של מחקר זה סוקרו בהרחבה בכלי התקשורת והשפיעו על תפיסתם של רבים בכל הנוגע לתפקידם של בתי כלא, מקורן של התנהגויות נפשעות והאחריות שיש לאדם על מעשיו. לאחר כמעט 50 שנה חשף הקולנוען הצרפתי תיבו לה טקסייה, בעזרת מסמכים והקלטות מהניסוי, שהסיכום הזה פשוט אינו נכון. ההתנהגות ה"סדיסטית" של הסוהרים לא הופיעה מעצמה – החוקרים טיפחו והכווינו אותה. הייאוש והלחץ של האסירים היו בחלקם פשוט הצגה.

במשך השנים טענו חוקרים שחלק מההתרחשויות בניסוי לא היו אלא משחק והעמדת פנים, וכי החוקרים נתנו ל"סוהרים" הוראות ברורות כיצד עליהם להתנהג – בניגוד מוחלט למה שהציגו זימבארדו ועמיתיו.

ואכן לבסוף בשנת 2018 פורסמו הקלטות שהוכיחו כי המחקר הוטה מראש ע"י הדרכת זימבארדו את משתתפי הניסויי כיצד להתנהג.

..ניק כמעט בלי ראש

החוקרים אמרו לסוהרים להיות אלימים, אבל בכל זאת רוב האנשים הנורמליים לא מתנהגים באכזריות כמו בניסוי הזה, ולא יתנהגו ככה אם יגידו להם להיות אלימים.

והאסיר ש"התחיל לסבול מהפרעה נפשית" אמנם הודה שהוא עשה את זה רק כדי שישחררו אותו, אבל זה לא סותר את זה שהסוהרים התעללו בהם והם סבלו.

נכון שחלק מהניסוי מזויף וזימבארדו שיקר, אבל רוב הניסוי לא מזויף..

האסיר האכזר ביותר הודה שחשב שבאלימותו הוא מועיל לחברה,שפרינצא בוזגלו

כי זימבארדו הסביר לו מראש כאמור שהאלימות הסוהרים היא מדד חשוב.

לאחרונה חושבת עלזה הרבה.מתנחלת אמיתית

לא מצליחה לצייר לעצמי בנדם כזה שכולו רוע.

היטלר?..ניק כמעט בלי ראש

ימ"ש

הוא מקרה מיוחד לפי דעתי יש אחד כזה בדורסודי ביותר

היטלר וכל ה-ss?..ניק כמעט בלי ראש

וחלק גדול מהעם הגרמני והפולני.

רוב העם הפולני והגרמני פעל מפחד והssוהיטלר פשוטסודי ביותר

הדחיקו את המצפון שלהם 

עובדה שהיו כאלה נקרא לזה נשברו והתחילו להציל יהודים כי הם כבר לא היו מסוגלים להתעלם

והיטלר כן היה רשע אבל הוא באמת היה מיוחד הרוב פעלו בלי לחשוב או יותר נכון בלי להרגיש

לא.ניק כמעט בלי ראש

ה-ss שנאו יהודים בדיוק כמו היטלר, והיו הרבה גרמנים ופולנים שסייעו ל-ss להשמיד, להרוג ולאבד את כל היהודים.

היו כמה שהצילו יהודים, אבל הם היו מיעוט קטן.

אממ אתה בטוח?עצמי החביבה

דווקא לפי מה שאני יודעת הפולנים די שמחו שמשהו עושה להם את העבודה...

ועזבו את היטלר שהוא מקרה קיצוני, לא חסרות דוגמאות אחרות ליחס נוראי של אנשים כלפי אנשים אחרים...

בעיקר זה מצוי בהסטוריה של העם שלנו (עיין ערך שעבוד מצרים, כל ספר שופטים, כל הגלויות, מסעות הצלב, גירוש ספרד, פוגרומים ברוסיה והיד עוד נטויה...) אבל זה קיים גם עם עמים אחרים נגיד טבח העם הארמני או העבדות של השחורים באמריקה...

נכון ועדיין... פשוט לא יכולה לדמיין אתזהמתנחלת אמיתית

אכן...ניק כמעט בלי ראש

אי אפשר לדמיין את זה...

אין איש שאין לו מצפון יש איש שמדחיק אותו לפי דעתיסודי ביותר

אין אדם רע, יש אדם שרע לואמונתי????
אני מאמינה שלכל יהודי יש בתוך תוכו גם אם קשה לראות את זה ניצוץ יהודי, לכל יהודי יש חלק אלוק ממעל, כל יהודי הוא קודש קודשים..
בלי להתפלסף יותר מידי, אני מכירה רשעים.קרובה
גם אני מכירה רשעים אבל גויים..אמונתי????
כן.מיםשקטים

היה לנו פעם דיון על זה בכיתה, ואני הייתי זו שטענה הכי חזק שלא...

אבל גדלתי והבנתי שכן. תקראי קצת על השואה ותראי שיש.

אני מדברת על יהודים..אמונתי????
לא אני לא חושבת את זהסטלנית בפעולה

סתם שתידעי יש הרבה שאמרו את 

המישפט הזה והוא באמת נכון:

"אין אדם רע..יש אדם שרע לו"

ולדעתי הוא ממש נכון...ככה אני לפחות רואה

לדעתיבינייש פתוח

כל רע בעולם מתחפש לטוב או שלפוגע יש תסביך מדברים שעבר בעבר (גילוי נאות: זה המקור למונח עבריין) לדעתי יש רק שלושה סוגי רע מזוקק שנועד להרע בשביל כיף או רע מזוקק כאידאל:

• סרטים מצוירים
  • האידאולוגיה הנאצית
  • רוב האלימות בבתי הספר, שבה יש ילד שנראה חלש/מוזר/מגמגם ורק בגלל זה כולם מרביצים לו
קיימיםאפשר לחשובאחרונה

יש מקרים חריגים של אנשים שהשחיתו את הנפש והגיעו לדרגה כזאת

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך