בעז"ה כשתתחנו כמה תתנו לילדים שלכם חשיפה ל-מחשב, אינטרנט,התפצלשתי????

סרטים, חדשות וכו..

האם אתם מרגישים שכשילד בן 8 רואה את כל הנ"ל זה פוגע בו?

שאני התחתן לא היה דבר כזה מחשב(מחשף כדיברי אימיפצלשית~

) !...

את לא תיצטרכי לעבוד?התפצלשתי????

לא מהמחשב!פצלשית~

....עבד ה'.

בעזרתו יתברך לא אתן להם חשיפה לדברים האלה מגיל קטן, לא נותנים לתינוק שבוכה לראות בסמארטפון או מחשב וגם לא כאשר רוצים שקט.....

תלוי מאיזה גיל-אני :)

עד גיל 5-6 אני מקווה שאני אצליח לא לחשוף כמעט

עד גיל 13-14 אני כנראה אתן להם כמה שעות בשבוע לראות סתם (לשיעורי בית או עבודות אני אתן חופשי)

מגיל 13-14 תלוי בילד וברמה שהוא יכול לשמור על עצמו..

אני דווקא חושב שבטווח גילאים הזה זה הכי לא טובהתפצלשתי????

איזה טווח גילאים?-אני :)

לכן זה תלוי בילד-אני :)

למשל אצלנו יש הגבלת זמן לאחים שלי הקטנים, אבל אני ואח שלי ממש משתמשים במחשב כדי לתקשר עם חברים ולעשות עבודות אז יש לנו יותר זמן. כל ילד יקבל זמן בהתאם לצרכים שלו, לכמה הוא שולט על הזמן שלו

מסכימה ומחזקת😉כתום עולה????
אממרודף אהבה בימים
לתינוק אני ממש מקווה שאצליח לא לחשוף בכלל. (יש מחקרים שמראים שזה מאוד משפיע על ההתפתחות של המוח עד גיל שנתיים..)
אחרי זה בכללי יהיה לי אינטרנט בבית.. ואני אתן להם עם הגבלה..
לדעתי בגיל בר/בת מצווה יקבלו סמארטפון עם הגנה..
...עבד ה'.

זה לא מוגזם ילד בגיל 13 שמקבל סמארטפון? הגנה זה חרטא, לא באמת עובד וגם אם כן יש ווצאפ (אני לא מאמין שגם את זה יחסמו)....

מסכים איתוהתפצלשתי????

..רודף אהבה בימים
אני קיבלתי אחרי הבת מצווה בלוק פון, שזה סמארטפון שיש בו רק רק וואטסאפ.. ואולי טיפה משחקים מעפנים, בלי אינטרנט, בלי אפשרות לדרייב ועם רוב האפליקציות חסומות..
עד סוף ח' הייתי איתו.
התכוונתי למשהו דומה לזה..

אגב, בחברה שאני נמצאת בה, ילדה בגיל הזה בלי ואטסאפ הרבה פחות מעורבת, ומפסידה המון דברים..
גם כמדריכה של בנות בכיתה ו', לצערי הבנות שבלי מפסידות הרבה מההווי החברתי של השבט.
יש גם בנות שנמצאות מפלאפונים של ההורים, אבל זה ממש שיעבוד להורים.. יש הורים שלא מוכנים לאלפי הודעות בדקה ולא יתנו לבת שלהם להיות הרבה בפלאפון שלהם..
לכן בגיל הזה, אני חושבת שהילדים שלי יקבלו מכשיר עם וואטסאפ.

היום אני עם סמארטפון רגיל עם נטספארק שכולל הגנה להגבלת זמן ב"ה. ההגנה שלו בכלל לא חרטא.
אז צריך לבנות חברה שלא תלויה בווצאפ..התפצלשתי????

ואם תגידי לי שזה בלתי אפשרי חבר שלי מדריך וכל ההודעות שהוא שולח זה בטלפון מקשים

.....עבד ה'.

ובווצאפ הכל תקין? היה לך חסימות על קבוצות? סינון בתוך הווצאפ? 

וזה בושה, וצריך לעורר על כך. למה כמדריכה את לא יכולה לעשות ווצאפון או הודעות תפוצה? (לא דבר אישי ח"ו) למה הכל חייב להתנהל דרך ווצאפ? למה לשעבד את ההורים? למה הם צריכים לסבול כי מדריך כזה או אחר החליט, שווצאפ זה תנאי כניסה בכדי לקבל הודעות ועדכונים?

יש לי גם חברים עם סמרטפון (לצערי, מקווה שיחזרו בתשובה בקרוב) וגם להם יש נטספארק. ולעקוף אותו זו לא בעיה!

וואו וואו לא צריך להגים "שיחזרו בתשובה"התפצלשתי????

אני גם חושב שזה לא טוב ולא נכון אבל לא צריך להגזים עד כדי כך

כמה דברים ..רודף אהבה בימים
אין סינון בתוך הוואטסאפ.. אבל הכל תקין ב"ה.

בקשר למה שאמרת עלי כמדריכה, זה מאוד מקובל אצלנו שהכל בוואטסאפ.
רוב ההורים לא משועבדים, יש קבוצה שהיא רק להורים והיא רק לעדכונים, (כל ההורים בה לכולם יש וואטסאפ ..)
בנוסף אליה, יש קבוצה של הבנות, שבה גם הבנות מדברות והיא חלק מההווי החברתי של השבט.. אז יש בנות שנכנסות אליה מםלאפון של ההורים, אבל רוב הורים לא מעוניינים בקבוצה כל כך חופרת אז הם לא שם.
את ההודעות והעדכונים כולם מקבלים. יש לי חניכה אחת שלהורים שלה אין סמארטפון והיא נמצאת בקבוצה של ההורים מאחותה..
הן לא מפספסת דברים קריטיים. אבל בקבוצה של הבנות יש דיבור והווי שאין בקבוצה של ההורים ואותו הבנות בלי הסמארטפון מפוספסות..
(מקווה שעכשיו הובנתי יותר נכון..)

אני יודעת שלפרוץ סינון זה לא בעיה. אני גם יודעת איך לעשות את זה. אבל אני מאמינה שסינון נועד להגן עלי, ולכן אני פשוט לא עושה את זה.
גם לילדים שלי אותו הדבר, אם אני מביאה להם סמארטפון עם סינון, אני לא סומכת רק על הסינון. זה יבוא גם עם הבנה שלהם ושיחות למה זה חשוב. הסינון הוא לא רסן, שרק מנסים לפרוץ ולהתפרע.
הוא כלי חשוב, ואם הוא חשוב לי אני לא אפשרות אותו. ומקווה שגם הילדים שלי יגיעו להבנה הזאת.
.....עבד ה'.

זה שאצלך הכל בסדר לא אומר שאצל כולם בסדר...

חלק מהווי החברתי זה ללמד אותם להיות תקועים בווצאפ? ללמדם שדרך הסמרטפון יש הווי חברתי? זה חינוך? כי כאשר הם מדברים בווצאפ הם בעוד איזה 3 אתרים/משחקים...

בסדר אז לך יש את ההבנה שזה בשבילך ועוזר, אבל מה לעשות יש הרבה שלא רואים בזה דבר מועיל.

והשיחות האלו יעזרו? הם באמת יבינו? אם ההלכה לא מצליחה לרסן אנשים אז איזה שיחת חיזוק והבנה כן תעזור?

נכוןהחנונית

אני בכיתה ז', ואפילו הודעות של המורה כבר שולחים רק בווטסאפ, ורק לבנות. בגלל זה הייתי חייבת (ללימודים! אחרת לא הייתי יכולה ללמוד!) ווטסאפ, אז שמו לי ווטסאפ רק על המחשב (זה אפשרי). אני אחת משתי בנות בכיתה שלי בי סמארטפון, ולכולן יש טלפון כלשהו (יש לי נוקיה).

אני שיא המבינה אותך. גם לי זה היה ככהמתנחלת אמיתית

אבל בסוף אמרתי למורה אני עוזבת את הווצאפ ואתם תתמודדו וזה עבד

אבל הבעיה היא בלמידה מרחוק...החנונית

יש לי פחות בעיה עם זה כשאנחנו באולפנה, אבל רכאפילו קישורים לזום שולחים בעיקר בווטסאפ, והודעות חשובות שולחים בווסטאפ, ואת המערכת שולחים בווטסאפ, אני לא יכולה להפיל את זה על אמא שלי... במיוחד כשרוב הבנות אני מכירה רק מהשנה, והקשר החברתי שלנו הוא בעיקר, דרך הווטסאפ...

גם לי. ועדיין.מתנחלת אמיתית

אני ממש מקווה בעז"ה!באולפנה...

שלא יכנס מחשב לבית ביכלל, רק לצורכי עבודה אם יהיה צריך. ואפילו לא להרגיל אותם לראות אסי וטוביה וילדודס
כי זה לא טוב להרגיל ילדים לראות סרטים. אני לא רוצה שיהיה תרבות בבית של סרטים גם אם הם צנועים! 
וסמארטפונים ברור ברור שלא! ובעז"ה שאני יצליח בזה..

בטוח אני אתן פחות מההורים שליחושבת בקופסא

אין להם שום הגבלה בכלל, לכל אחד מהילדים יש מחשב וסמארטפון משלו, וכל זה בלי הגנה בכלל.

אחים שלי רואים סדרת אנימה על יצורי בשר ענקים שהיא 14+ אבל האח בן ה12 שלי רואה אותה.

אני הייתי נותנת מגיל 5-6 לראות סרט ילדים מידי פעם.

טלפון מכיתה ד' להתקשר כשמגיעים למקומות, אולי לא סמארט, ואפשר אחד או שניים לכמה ילדים.

ב12-13 נראה לי סמארטפון עם הגנה.

ומחשב לכל ילד נוח לזומים (הלוואי שלילדים שלי לעולם לא יהיה) אבל מחשב אחד לבית (עם הגנה, ברור) נראה לי מספיק.

אבל אני ממש לא אמא ויש לי עוד המון זמן להחליט על דברים כאלה, אז לא מפתיע שלא גיבשתי תוכנית פעולה מסודרת.

חושבת שזה פוגע בותודה על כל הטוב

לפי דעתי אתן כמובן בפיקוח שלי ורשות

אני ממש מקווה שלא יהיה לי מחשב בביתמתנחלת אמיתית

אהבתי את השאלה..אני ועצמי:)

כמה אני אתן? לא יודעת.. לעצמי אני בקושי יודעת אז לילדים שלי?😅

מקווה שלא הרבה.. לא חושבת שלא יהיה מחשב, במציאות היום זה די נצרך כדי להיות בעיניינים, מטלות, חדשות.. ואני חושבת שאם משתמשים בזה בחכמה זה יכול להיות יעיל מאוד.. 

לגבי השאלה השנייה- סרטים\סדרות, חדמ''ש כן. 

חדשות- תלוי בבנאדם..אצלי זה סיפור ארוך;) 

אני נראה לי אתן בתחילת כיתה ז כשהילד קצת יותר מתרחק מהביתסודי ביותר

וזה נהיה כבר כלי תקשורת רציני וכמובן עם סינון 

כמובן שרק אם המציאות תהיה פחות או יותר כמו היוןם כי אם זה ישתנה אז לא יודע

בערך כמו שנתנו לי -מיםשקטים

מחשב שאפשר להשתמש בו לכל מה שצריך, עם קצת סרטים וכדומה, ואינטרנט עם הגנה סבירה.

וחשבתי על עוד משהו בקשר לזה..אני ועצמי:)

שעקרונית אני לא ייתן לילדים שלי לראות סרט ביום שישי כששוטפים את הרצפה.. 

הרי למה עושים את זה? כי יש בזה משהו שמכבה את הבנאדם.. אתה מחבר את הילד לסך ובום, הוא מרותק, אז זה ממש נוח, לא? אתה שוטף הילד מחובר למחשב- קצת שקט..

ואני לא מוכנה להשתמש במחשב בשביל שקט או משהו כזה..  

אני מובנת?

מקווה ממש לזכור את זה.. ולהסכים עם אני של ה'תשפ''א.. אולי האני של ה'תש''צ תחשוב אחרת;)

אני לא ייתן בכללאמונתי????
ילד יכול לגדול טוב מאוד בלי זה אז בשביל מה??
תחשבי על עצמך, אם היו אוסרים עלייך לגמרי..אני ועצמי:)

אז הייתה לי ילדות נורמאליתאמונתי????
מהזה החארטות האלה להושיב ילד מול מחשב??? ילד צריך לרוץ לשחק לקפוץ ולא לשבת בחוסר מעש ולראות אנשים אחרים עושים את זה!!!!
ממ הלוואי ואני יצליח שלא לחסוף אותם ביכלל לדברים האלאסטלנית בפעולה

לחלוטין לא יכניסמשקפת
וינסה למנוע את הכניסה כמה שיותר זמן
לצערי ברור לי שבשלב כול שהוא הילדים יצטרכו מחשב וכנראה שלא תהיה ברירה ונצטרך להכניס מחשב אבל אני יעשה מה שאני יכול בעז"ה כדי שזה יהיה כמה שיותר מאוחר .
אצלינו המחשב נכנס יחסית מאוחר בשבילי אבל בשביל האחים שלי שנולדו יותר מאוחר אני רואה כמה זה משפיע עליהם וכמה נזק זה עושה
מחשב בעז"ה לא יהיה בביתבעקבי הצאן
וואטאפ אחד לאשתי ולי תלוי המה אני יעסוק וגם אם כן כל המכשירין בבית הגנה גבוהה ובטוחה ובכללי פחות שעות מסך
כמה שפחותנועה גבריאל
ברור שכשילד בן 8 או בכל גיל אחר רואה תכנים באינטרנט זה פוגע בו בצורה כזו או אחרת אם זה לא מבוקר..
צריך לשים לב בתור הורים למינונים, לתכנים(אני בטוחה שאני אסכים תכנים מאוד ספציפים) וכמובן שהדבר הכי חשוב בערך זה הגנה גבוהה, אבל גם לתכנים טובים יש גבול לצפייה-זה גורם לילדים להיות זומבים מול מחשב/פאלפון, ולא לחיות כמו ילדים באמת-לרוץ, לשחק, לצעוק, כל מה שילד מביא איתו, שבעיני זה דבר עצום ואין משמח מזה.
אני אתן לצורך עבודות יותר ופחות לצורך בידורנשמתי&אחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך