והאמת? מרגישה כפוית טובה כי הם עוזרים לנו אבל קתת כועסת עליהם שהם ככה רואים את זה בקלות ראש שלקחתי. ואם הם מחזירים כל חודש אז הכול בסדר..לפני החתונה הייתי עוזרת והרבה מהמשכורת הייתה גם בשביל הבית. הם נתנו לי הכול תמיד אז למה אני כועסת שעכשיו אני צריכה לתת? איך להסתכל על זה אחרת?
לא יודעת איך לצאת מזהלא יודעת מה
והאמת? מרגישה כפוית טובה כי הם עוזרים לנו אבל קתת כועסת עליהם שהם ככה רואים את זה בקלות ראש שלקחתי. ואם הם מחזירים כל חודש אז הכול בסדר..לפני החתונה הייתי עוזרת והרבה מהמשכורת הייתה גם בשביל הבית. הם נתנו לי הכול תמיד אז למה אני כועסת שעכשיו אני צריכה לתת? איך להסתכל על זה אחרת?
אני לא מבינה בכלכלה בכלל. אבל דבר אחד למדתי בשנות נישואיאמהלה
תמיד לספר הכל לבעל
כמה שזה לפעמים יכול להיות מביך ולא נעים
אבל לבעל מספרים הכל
וד"א- הוא קודם להורים....
אז עם כל המבוכה וחוסר הנעימות,
אני ממש ממליצה לך לכתוב לו מכתב מפורט (לפעמים יותר קל לכתוב...)
וביחד אתו לחשוב איך יוצאים מהמעגל הזה....
בהצלחה רבה יקרה!!!!

אני לא יכולהלא יודעת מה
הם לא צריכים לדעת שאמרת לבעלךאמ פי 5
זו דעתי בכל אופן
גם אם הם לא ידעו ארגיש רע עם זה מאודלא יודעת מה
ונתתי לאמא שלי אתמול הרגשה רעה לגבי זה. והרגשתי מגעילה בעצמי. הם לא היו רוצים להיות במצב הזה ואני עוד גורמת להם להרגיש רע. מרגישה שלא עמדתי בניסיון הזה, של כיבוד הורים וביטחון בה' שעד היום נתן וימשיך לתת. מנסה להסתכל על זה בעיניים טובות ומאמינות ולא מצליחה. ועם תינוק קטן שהמשמעות של כל סכום נהייתה גדולה יותר.. בקיצור אבודה עם הרגשות שלי
כמו שייעצו לך בחכמה למעלהיוצאת לאור
בעלך יהיה מספיק חכם לשמור את זה בסוד
את לא יכולה להתנהל כך בכל שנות הנישואין הרי את תצטרכי להמשיך ולעזור
תפתחי את הנושא עם בעלך
את לא רוצה שיהיו לו סודות. כאלה ממך
אגב הוא גם יכול לתת עצות חכמות איך לתת נכון
תסתכלי על זה הפוךאני זה א
אני גם בגישה של לספר לבעל ולהתנצל שלא שיתפת לפני.הייתי אומרת לו שלא רצית לבייש אותם אבל הבנת שלהסתיר ממנו זה יותר גרוע.לא לספר לו זו פגיעה באמון שלכם ויכול להוביל לדברים יותר גרועים ואת יכולה לבקש ממנו שלא יגיד להורים כלום.ולהןרים שלך לא הייתי אומרת שסיפרתי רק כשיעבור זמן והם יהיו מחוזקים אחרי המשבר הזה.וגם תגבשו דיעה מה עושים הלאה במצבים כאלו אם מבקשים ממך עזרה אולי בעלך יגיד שזה לא מפריע לו לא לדעת כל עוד את באמת אחראית על זה ויודעת שהכסף יוחזר אליך.
ועוד דבר עם כל הבושה תחשבי שיום אחד הוא יגלה את זה בדרך אחרת חלילה איך הוא ירגיש?
אגיד לך משהואמ פי 5
גם בהתחלה שהתחתני ההורים של בעלי עזרו הרבה יותר מהורי לא כי לא רצו אלא כי לא היה
אני תמיד הערכתי ומעריכה מה שהם עושים בשבילי ולמעני גם אם זה קצת
אחרי שהתחתנו (בערך שנה ) אמא שלי התקשרה אלי ואמרה לי שחמי התקשר ובקש מהם שיעזרו
(הם גם נתנו)
והיא אמרה לי מה הוא אומר לנו ככה, המצב שלנו קשה וכו'...
היה להם בדיוק סיפור עם מס הכנסה ועקלו שיק בטעות על כלום
עדכנתי בעלי אפילו שלא היה נעים בכל הסיפור- אבל כמו שהזכרה זו שמעלי. בגישה לספר לו הכל
וגם אבא שלי דיבר איתו ואמר שיתן מה שיכול (בפועל התבצעה שיחה עם אמא שלי)
מה שרצית להגיד- עדיף לספר וכן להוריד מעליך מועקה.
אבל עכשיו את שוברת אמון עם בעלךרעותוש10
את לא מסתכלת נכון על המציאותאמאשוני
הם פנו אלייך לעזרה זה אמור להיות הכי בסיסי שהכל נעשה בשיתוף עם בעלך!!!
אם מתאים להם, יופי.
אם לא, שיוותרו על העזרה. שיקול שלהם. אין דבר כזה שההורים נכנסים ביניכם.
אין לזה שום קשר למצוות כיבוד הורים.
ואם השיקול הוא דתי תשאלי רב מה דעתו על הסיפור....
להסתיר מהבעל זה יותר גרוע. זה ממש עלול לפגום בשלום ביתאמהלה
כשמסתירים משהו זה יוצר מתחים וגורם להתרחקות
סליחה שאני כ"כ נחרצת
אבל שוב- בעלך קודם להורים שלך!!!!
וההורים צריכים לדעת שאת לא מסתירה כלום מבעלך. שהכל נעשה בשתוף פעולה
כל מילהלולית10
אי אפשר לא לספר לבעל. זה כמו שהידכמיהה
לא תסכים עם מה שהרגל עושה...
אתם גוף אחד
אני הייתי נפגעת מאד אם בעלי היה מסתיר ממני כזה דבר.סופי123
גם אני. הייתי נשברתמייפל1
אתן אומרות לספר אבל מה עם הבושה של ההורים?לא יודעת מה
הייתי אומרת בעדינותמייפל1
שוב, קשה להגיד כזה דבר על סמך הודעות בפורום. אבל התגובה הטבעית שלי למשל במקרה כזה, היא ''איך בעלי ירגיש כשהוא ידע?" ולא ''איך אמא שלי תרגיש כשהיא תדע?"
את צריכה לבחור כאן צד אחד שבאמונו כביכול תבגדי. בעיני, כמו שאמרו לך כאן, הבעל קודם להורים עם כל האי נעימות שבזה, ונמצא במקום הראשון. אם את לא מרגישה שזה ככה, לדעתי כדאי לך לבדוק איך מערכת היחסים שלך עם ההורים משפיעה על הזוגיות שלך
מסכימה!נפשי חמדה
ענו לך בתורה על זה. .יוצאת לאור
אז שלא תדעאמ פי 5
גם יש דברים שהיא מספרת לי שקרו במשפחה והיא חושבת שבעלי לא יודע...
אב אי אפשר בלי לפרוק ואי אפשר להסתיר
ההורים לא חייבים לדעת. המחויבות הראשונה שלך היא לזוגיות שלך,סופי123
על כן יעזוב איש את אביו ואמו ודבק באשתו- נאמר בדיוקק על זהראשית גאולה
הבעל בעדיפות ראשונה
זאת הדרך האמיתית
בעיני להסתיר מהבית זה ממש מעילה באמון הכי בסיסי
זה יכל ליצור פגיעה שמי יודע אם אי פעם תחלים
ולפי התורה אם הברירה היחידה זה לפגוע בהורים או בבעל- אז התשובה היא בהורים.כן ממש ככה
כמובן שכדאי ואפשר להשתדל לא לפגוע.
לספר לבעל לשתף
לספר להורים ולהסביר שאת לא מוכנה לסודות בזוגיות ושהם יצטרכו להתמודד עם הבושה אבל הם הרי בטוח רוצים שתהיו מאושרים בזוגיות שלכם ולכן השקיפות הכרחית
בעיני חובה לספר ומהרררר
יקרה צר לי אך את טועה לחלוטיןלאה1234
אז ספרי לו במהירות והציעי לו להפסיק את ההעברה הכספית כי לא ייתכן שתחליטי לבד ללא שיתוף מלא של שותפך לחיים
לדעתי תנסי לשתף את בעלךאמאשוני
תספרי לו שלקחתי הלוואה בשביל אדם קרוב אלייך והוא מחזיר ואת מקווה שהעניין יסתיים מהר וטוב.
חודשיים אחרי לידה זה אומר שהיית בשיא הקושי כשעשית את המעשה,
לא הכי אחראי מצידך אבל אי אפשר להאשים את חוסר שיקול הדעת. כמה שאני פריקית של כספים לא בטוח שהייתי נוהגת אחרת.
עכשיו את קצת אחרי מקווה שההתאוששת מהלידה וזה הזמן לסגור גם את הנושא הזה.
לא מסתירים מהבעל דבר כזה ואמא שלך הייתה אמורה לקחת בחשבון שבעלך אמור לדעת שהם ביקשו עזרה.
את לא צריכה לספר להם שלקחת הלוואה,
ואם בעלך סופרמן אולי יצליח גם לכבד ולא לדעת עבור מי לקחת את ההלוואה.
אבל מאוד הגיוני שכן ירצה לדעת ותצטרכי לספר לו.
להבא, לגבי עזרה להורים זה אך ורק בהסכמה ושיתוף זוגי!
זה נהדר ונפלא שאת מכירה טובה להורים שלך,
אבל לא על חשבון הרס חייך שלך. והסתרה זה לא דרך התנהלות.
בהצלחה רבה!
את עוברת ניסיון לא פשוט בין בעלך לבין ההורים,
חד משמעית לספר!!!התמסרות
ואוו הייתי נפגעת עד עמקי נשמתי אם האיש שלי היה עושה משהו כזה בלי לספר לי.
עוד לא מאוחר מידי, תשבי איתו תגידי לו שאת רוצה לספר לו משהו למרות שממש ממש ביקשו ממך שלו אבל הוא חשוב לך במיוחד. וכן להגיד שזו הייתה טעות לא לשתף מההתחלה.
ובלי קשר ועם קשר ממש ממליצה להתחיל להגיד בצורה מאוד ברורה לך וגם להורים שאת והאיש שלך זה אחד!
אין דבר כזה שהוא לא יודע משהו. זה מתכון לא בריא.
מבטיחה לך שיום אחד הוא ידע את זה בוודאות! זה מופיע בחשבון, זה לא סכום קטן, החיים מלווים ברגעים שצריך לבדוק היסטוריה של חשבונות.
אל תחכי ליום שזה יקרה, אתם בתחילת הדרך שלכם בדיוק מדברים כאלו לומדים ומתקדמים הלאה להמשך.
ממש מחזקת אותך בכוח, רגע אחרי לידה אנחנו מאוד משובשת ולחץ של ההורים מאוד קשה גם ככה.
לא רציתי להגיד אבל הייתן מגיבות אותו הדברלא יודעת מה
לא רציתי להגיד כדי שלא יזהו אותי אבל הרגשתי שאני חייבת כי עזרתן לי בתגובות אבל עדיין מרגישה שזה אפילו יותר מורכב מאיך שהצגתי את זה..
אני מודה לכולן על מה שכתבתן. נמצאת במקום מאוד מבולבל. אשתף את אחותי שקטנה ממני בקצת והיא לא נשואה עדיין שאולי גם תעזור לי עם ההלוואה למרות שהיא גם עוזרת בבית.. כתבו כאן שאני נותנת משקל גדול לקשר שלי עם ההורים וצריכה לשים לב שזה לא בא על חשבון הזוגיות. זה לא בא אבל כן כשיש אחריות כזאת גדולה ואין אבא בתמונה לפנות אליו - קשה להיות מאה אחוז בבית ולהרגיש שכאילו נטשתי אותה.. לא יודעת איך להסביר..
אני הייתי מגיבה אותו דבר! אמא זו אמא. אבל הבעל קודם!!!אמהלה
וקורה שהורים צריכים עזרה כספית מהילדים.
וכל הכבוד לך שאת עוזרת לה
אבל אל!!!! אל תסתירי את זה מבעלך!!!!!!
אין לך מושג כמה תופעות הסתרה כזו עלולה לגרום!!!!
דווקא אם זו ההסטוריה שלך- את צריכה לדאוג שהבית שבניתם יתבסס על אמון ופתיחות
זה הבסיס לזוגיות תקינה ובריאה
לשתף את הבעל במה שעשית זה ממש לא לנטוש את אמא שלך!!!
להפך- זה לגייס גם את בעלך לעזרה לאמא
בשתוף פעולה ובכנות מלאה.
ממש!שומעים?
אני אכתוב קצת בבוטותמקרמה
ושאמא ואת שלך כל כך פגועה מהמעשים של אבא שלך שאתן משליכות מכך על הזוגיות שלך
אחד מאבני היסוד לזוגיות תקינה זה אמון.
ואת מסכנת את הזוגיות שלך!
אמא שלך לא אמורה לבקש ממך להסתיר מידע מבעלך בטח שמדובר במידע שמשפיע ישירות עליו.
ואת לא אמורה להסכים לכך.
אחרת את עלולה לחרב את הנישואים שלך
כן נשמה, אותו דבר. עם כל האמפתיה.סופי123
לגמרי אותו הדבר בלי להסס שניה ובלי להתלבטראשית גאולה
כן, זה אותו דברמייפל1
בהחלטאמאשוני
הנושא הוא שלא מסתירים מהבעל כזה דבר.
אמא שלך עברה קשיים בחייה, אין ספק,
תחשבי בכנות עם עצמך
אם היית אומרת לה שהתמיכה בה תהרוס את חייך,
היא הייתה מבקשת ממך כזה דבר??
יכול להיות שלאמא שלך אין אמון בגברים? את סומכת על בעלך? את רואה בו אדם טוב בעל מעלות טובות?
מן הסתם הוא הכיר את המורכבות של אמך עוד לפני שהתחתנתם.
למה להיכנע למקום הזה שזה או הוא או היא?
למה אי אפשר לחתור שזה יהיה שניכם לטובתה?
שינויים לא קורים ביום אחד
אבל זה הדבר הכי נכון לעשות. לשתף אותה מהיום והלאה שאת לא רוצה להסתיר דברים מבעלך
ולשתף את בעלך שלאמא שלך יש חיים מורכבים וייתכן ותצטרכו לעזור לה במגוון דרכים
ולאט לאט לרתום את שניהם לתהליך הנכון והבריא.
וכמובן לשים גבולות לעזרה. לא בכל דבר ולא בכל רמה ולא בכל מחיר.
על הגבולות שלכם תצטרכו להחליט יחד.
לגבי אחותך, לא רואה איך היא יכולה לעזור בנושא. בתור רווקה שגרה בבית מן הסתם היא סופגת יותר ממך. זאת הייתה החלטה שלך לתת את הסכום ולא בטוח שנכון להפיל עליה מצפונית להתחלק בסכום.
בטח אם ההחזרים של אמא שלך מכסים את ההחזר לבנק.
בכל מקרה, את נושא בהסתרה מבעלך זה לא יפתור.
את לא רוצה לספר בגלל אמא שלך או שאת מפחדת מהתגובה שלו?
אני יודעת שהיא לא הייתה רוצה שאעשה משהו שיפגעלא יודעת מה
אז הוא חשב שלא חסכתי עד החתונה כי הייתי בזבזנית. הוא רק לא יודע שזה בגלל שעזרתי הרבה בבית ושילמתי על עצמי הכול..
אמא שלי הכניסה לי לראש לא לסמוך על אך אחד ותמיד לשים כסף בצד לכל מקרה (אני עושה את זה מבלי שבעלי יודע.. במחשבה שלי עוד כמה שנים אפתיע אותו עם סכום שחסכתי). היא לא הייתה רוצה שידעו מה עברה או עברנו ותמיד רוצה שנהיה עם הראש למעלה ושאף אחד לא יוכל להסתכל עלינו בהתנשאות. למרות שבאמת לאף אחד אין על מה להתנשא עלינו.
היא בגישה שאין דבר כזה חשבון משותף אחד, שבשום אופן לא נאחד חשבונות.
בתקופות שכן הייתה לה האפשרות היא עזרה לי מאוד.
אני לא מפחדת מהתגובה של בעלי. אבל אני לא סומכת עליו עם ההורים שלו הוא לפעמים לא שם לב ויש לו יציאות לא במקום. ולא הייתי רוצה שאספר לו על זה אז הוא בטעות יגיד להורים שלו. ואני מכירה אותם, הם יכולים להתנשא מעליה ואמא שלו יכולה להרגיש מעל אמא שלי למרות ששוב אין על מה.
בקיצור מבולבלת. לא באמת מרגישה שיכולה לשתף את בעלי בהכול. לא רוצה שיעריך אותי פחות. שיחשוב שהוא יותר טוב ממני כי הילדות שלו הייתה יותר קלה. שיספר להורים שלו בטעות. יש לי בראש מיליון ואחד מחשבות.
תודה למי שקראה עד עכשיו. אני באמת אבודה. יודעת שאין לי מודל טוב לזוגיות אבל אנשים ברגעי משבר וריב מנצלים את החולשות של הצד השני. ולא בא לי שיהיו לי כאלה חולשות מול בעלי..
חיבוק גדול💜באת אליי פתאום
בזוגיות צריך להיות אפשרי לשתף בהכל, לספר הכל.
זה שאת פוחדת שהוא ינצל את החולשות שלך זה לא תקין, גם אם זה לא נכון ובטח אם זה נכון...
בעלך צריך להיות הראשון שאת משתפת, כי אתם אחד ומפה אתם יוצאים להתמודדות עם שאר העולם.
אני בטוחה שאמא שלך רוצה שתהיי מאושרת.
בהצלחה!
ממש כואב לי לקרוא את מה שכתבת. יקרה, את ממש צריכה לדעתיאמהלה
הדרכה וליווי בזוגיות שלך.
אם את לא סומכת על בעלך ש... וש...
וחוששת שבשעת משבר הוא יתנשא עלייך בגלל שהילדות שלך הייתה קשה
זה לא תקין, זה לא בריא וזה מתכון לבעיות ומריבות
בעלך צריך לדעת מה חווית בילדותך, הוא הבעל שלך!!!! האדם הכי קרוב אליך בעולם!יותר מאמא הרבה יותר!!!!
אי אפשר להעלים ממנו ולא לשתף אותו בחוויות שחווית
איך אפשר לחיות בזוגיות כשמסתירים ומדחיקים כ"כ הרבה דברים???
בבקשה בבקשה, תפנה לעזרה מקצועית
אולי למדריכת כלות שלך/ליועץ נישואין
את חייבת שמישהו יעזור לך להפתח לבעלך ולא לחשוש מתגובותיו
ולסמוך עליו בכל מצב
בשביל זה הוא שם
הוא צריך להיות העוגן שלך בכל מצב
למה לא לספר לו שהגעת בלי כסף כי עזרת לאמא שלך לפני החתונה???? זה מראה על לב כ"כ רחב, על נדיבות, זה כ"כ יגביה אותך בעיניו וירומם אותך!! התנהגות כ"כ לא אנוכית זה דבר נעלה!!!!!! זה רק יכול לחזק את הזוגיות שלכם!!!
נשאר לי רק לחבק אותך ולהתפלל בשבילך שתצליחי לאזור כוחות ולשתף אותו, להבין שהבעל שלך הוא הגב שלך הוא זה שבכל עת עומד שם בשבילך.

^^^^❣באת אליי פתאום
לדעתי את צריכה להתייעץ עם אשת מקצועאמאשוני
אני מבינה מאוד מאוד מאיזה מקום זה נובע,
וגם אני פחדתי מזה כמה שנים שאם יוודע לבעלי משהו מההיסטוריה המשפחתית שלי זה יוריד לו ממני ומהמשפחה שלי והוא יתנשא מעלינו (גם ככה בגלל פערי עדות יש לו התנשאות טבעית על מנהגי המשפחה שלי שהוא אפילו לא שם לב אליה)
ועד שלא הייתה השלכה לנושא הזה עלי בהווה לא שיתפתי ושמרתי הכל בלב
וחשבתי שככה אני מרימה את עצמי ושזה מאחורי ויצאתי מהבית שבו זה קרה
אבל האמת שזה בכלל לא היה נכון ובעלי עזר ותמך ועודד.
יכול להיות שאם היה יודע לפני שהתחתנו היה מתנשא מעל המשפחה שלי,
אבל בדיעבד רואים אצל כל צד יתרונות וחסרונות.
אין צד מושלם וזה שאנשים עוברים דברים קשים בחיים לא מוריד מהם אלא להיפך.
לגבי החשש שיגיד משהו בפני המשפחה שלו זה חשש מובן ואי אפשר להתחייב שזה לעולם לא יקרה, אבל בכל דבר בחיים יש סיכונים
והדרך כרגע הרבה יותר מסוכנת מאשר מה יקרה אם יום אחד הוא יפלוט שטות ליד ההורים שלו.
אם את סומכת על בעלך, תני לו להיות שם בשבילך.
מי שברגעי ויכוח שולף קלפים לא ראויים זה אווילי מצידו ולא אמור לקרות בזוגיות בריאה.
זה ממש ממש לא נכון לא לשתף בקשיים. לא הכל בבת אחת אבל תני לא הזדמנות. תשתפי במשהו קטן. לא ממקום נמוך אלא ממקום שזה מה שנגזר עלייך ועם זה התמודדת.
כרגע זה נשמע כמו הר וברור שזה מלחיץ.. אני חודשים לא הצלחתי להירדם בלילות אבל הבנתי שאי אפשר לקבור את העבר מאחור. אם לא במשבר הזה אז מתישהו בעתיד זה יצוף שוב.
וזה קשה קשה קשה לפתוח דברים כאלו עם אדם שלא היה שם. יש תמונות והרגשות שפשוט אי אפשר להסביר במילים.
גם לא תמיד התגובות שלו יהיו במקום הוא סה"כ אדם ולא מלאך
אבל גם על יכולת ההקשבה וההכלה בלי הערות ובלי שיפוט צריך לעבוד. אז גם אם צפוי לך להיפגע מהערה או הברקה פה ושם עדיין מחיר בהסתרה גדול יותר.
ממש ממליצה לך ללכת לבד ליועצת זוגית ולפתוח בפניה הכל שתכוון ותדריך אותך איך נכון לבנות את הזוגיות שלך על בסיס העבר ועל בסיס הבית שגדלת בו. אי אפשר להתכחש לזה. צריך לפתוח הכל. להבין מה נכון ומה לא נכון ולהתחיל לעבוד על השינוי. זה לא יקרה ביום אחד אבל גם מסע בן אלף צעדים מתחיל בצעד אחד קטן.
מקווה שתמצאי את הכוחות לצאת לתהליך כזה, יהיה קשה ומתיש נפשית אבל לאחריו תרגישי הקלה משמעותית ובע"ה תוכלי לחיות חיים של עשרות שנים מלאי זוגיות עשירה של שיתוף והכלה הדדית.
🤗🤗🤗
תיראי כואב לי לשמועהשזה מה שחווית וזה מה שספגתאני זה א
היא נכוותה וזה באמת משאיר צלקת אבל חבל שגם את תיכווי.
היא נשמעת אישה טובה שהעיצות שלה הן אך ורק מרצון טוב אבל לא תמיד זה באמת נכון.
אז ממליצה לך לא להתייעץ איתה על זוגיות וכן לנסות לשמוע מאנשים שמבינים בזוגיות כמו יועץ או מטפל טוב שיכולים לעזור ולראות מה נכון לכם במצבים של משבר..
ודבר אחרון יכולה לשתף אותך שגם לי לקח זמן לשתף את בעלי בדברים שחוויתי בילדות גם כי התביישתי וגם כי בעלי שידר לי בהתחלה שדר של מה שהיה היה אני לא רוצה לשמוע על העבר
) שנינו חוזרים בתשובה) ולאט לאט ראינו שכן יש צורך לשתף גם הוא שיתף אותי בדברים שהשפיעו עליו וזה עשה רק טוב.והיה נושא שבעבר שיתפתי אותו וכנראה שהוא קצת נבהל מהנושא והגיב בצורה שהבהילה אותי ואז החלטתי לשתף מישהיא שקרובה אלי שגם היה לה כלים מקצועיים לעזור לי בהם ולא סיפרתי לבעלי שדיברתי איתה ושהנושא מטריד אותי והוא איכשהו גילה את זה במקרה ממש ( בלי כוונה) והוא ממש נפגע שלא דיברתי איתו ומאז למדתי שגם אם התגובההשל הצד השני קצת לא נעימה לדבר גם על זה ולא להסתיר.. בסוף הוא הבין והסברתי לו למה חששתי לדבר איתו אבל מאז,זה ממש מלווה אותי בלב
חשבת על זהצבעי התכלת
ובמקום ליפול נניח לסמים או גברים עם מטרות לא נאותות או סתם להתמסכן.
בחרת לקום ולהקים משפחה ולהתקדם הלאה ולבנות למרות ההרס שהיה.
ויחד עם זה את ממש משתדלת לתמוך באמא שלך ובמשפחה בכל הכוחות שלך והיכולות שלך.
אז תדעי לך שמגיע לך מדליה!!!
ואף אחד לא יכול להתנשא מעלייך כי את עברת ניסיונות לא פשוטים ובחרת בחיים!
את אלופה.
רק תחשבי על זה.
יקרה זו מהות הנישואין משתפים בהכל בלי חששלאה1234
יקרה נשמע שעברתי מסכת חיים מורכבתהתמסרות
זה בשבילך!
כרגע את פועלת מתוך מקום רגשי שבכלל לא בריא!
בכדי לשנות את החיים שלך ולצאת המעגל אליו נכנסת את חייבת להבין שיש כאן בעיה שצריכה פתרון.
אמא שלך מהממת אבל פועלת מתוך מקום הישרדותי שנכון עבורה! אבל בשבילך הוא הרסני!
אפשר אחרת! גם אני ובעלי באים ממודלים של זוגיות
ממש גרועה! ובחרנו אחרת. זה אפשרי!
עם המון עבודה זה גם הכי כייף בעולם בסוף!
ומבטיחה לך שלא היו לנו דוגמאות הגיוניות בשום צורה.
תפילות נשמה ולהתחיל להאמין:
שמגיע לך טוב
שמגיע לך זוגיות בריאה
שזה יכול להיות עם בעלך היקר
והעיקר שזה יהיה לכם בסוף נהדר
ועוד משהו, בבחירה שלך לעשות עבודה על זה את גם בוחרת בשביל הילדים שלך!
את בוחרת להציג עבורם מודל חדש שיעזור להם בחיי הזוגיות שלהם בעתיד.
זו מתנה ענקית תחשבי על זה כל הזמן כדי שיהיה לך כוח.
מלא מלך חיבוקים
בעלי היה ילד שמנת ואני ממש כמוךיוצאת לאור
את נשמעת אישה חזקה ומהממתמייפל1
אני גם חושבת שלספר. ובטווח הארוך:ציפיה.
כסף זה עניין שיכול להיות מאוד מאוד טעון, ולכן חשוב מאוד להיות כנות וכנים בנוגע אליו.
אמא שלך לא חייבת לדעת שבן הזוג שלך יודע.
ובאשר להרגשה הרעה שלך, שאת אומרת שתהיה אם תספרי לו, תסתכלי במבט של שנים:
זו עלולה להיות פגיעה מתמשכת באמון שלו בך.
אם אמא שלך תצטרך עוד הלוואה (אני מקווה שלא, ושהיא תעלה על דרך המלך. ועדיין).
אם איכשהו הוא יגלה שנתת הלוואה ולא סיפרת לו? איך את חושבת שהוא ירגיש? ודבריפ כאלה עלולים לקרות ממש במקרה.
אני מניחה שהוא מבין היטב את המורכבות של הבית ממנו את מגיעה. לשתף אותו בזה רק יעזור לבנות אתכם יותר טוב, יותר לעומק, יותר חזק.
ובשולי הדברים, אני מניחה שאמא שלך עושה הכל כדי לפרנס אותך ואת האחיות והאחים שלך. אבל הייתי ממליצה לפנות לגורם כמו פעמונים, שיעזור לליווי כלכלי כדי שהיא תוכל להגיע לעצמאות כלכלית בקלות יותר, גם אם רק אחרי שעןד כמה מהאחים שלך ייצאו מהבית.
פרנסה טובה תמיד!
וואי איזה מורכבות!רקלתשוהנ
נשמע שעברתם דברים קשים מאד, ואת צודקת בנאמנות הזאת שלך לאמא שלך.
אני חושבת רק שאת צריכה להבין שלטווח הארוך בשביל להיות יכולה לעזור לאמא שלך, בשביל שלא יתחילו פיצוצים, בשביל שבעלך לא יגלה את וירגיש חס וחלילה מקום שני...תשתפי אותו. תסמכי עליו שיצליח להבין את המורכבות ולא לתת לאמא שלך שום תחושה שהוא יודע.
במהלך החיים יהיו לך כנראה עוד הרבה שאלות כאלה. לטווח הארוך את צריכה אותו איתך, תומך בך כשאת לצד אמא שלך, מעריך את הקשר ביניכם, ולא נפגע או מתרחק או מתמרמר כל פעם כשעולה שאלה שנוגעת להתלבטות בין הבית שלך ושל בעלך, לבין הקשר המהמם עם אמא שלך.
זה קורע את הלב להצטרך לתמוך באמא. זה מעמסה נפשית ענקית.
קחי את בעלך לצד שלך. שיהיה איתך, שלא חס וחלילה תמצאי לך מקום התמודדות נוסף במקום מקור תמיכה ענק.
אמא שלך צריכה שיהיה לה ברורשומעים?
חד משמעית.
בלי באמצע.
ואם היא לא יודעת את זה, אז לפחות תביני את זה את
לא שייך שהוא לא יודע
והיא לא חייבת לדעת שהוא יודע אם זה כל כך יפגע בה.
אבל להבא כדאי שתבהירי לה שהוא שותף להכל נקודה
ענו לך יפה והרבה, אז אני אתייחס למשפט האחרון שלך במה שכתבת..סופלה מוקה
אני כותבת מה שעולה לי ממה שסיפרת ואת מוזמנת להחליט אם זה מתאים/ נכון לך או לא...
אני חושבת שכעס במצב הזה יכול לעלות כי את בסיטואציה במילכוד. וכך- מצד אחד את עושה משהו שהכי משמח אותך-לעזור למי שנתנו לך כל החיים ומצד שני- זה לא מתאים לך הדרישה להסתיר והעלים מידע. אז התסכול בסיטואציה הופך לכעס, ששמו אותך במקום הזה.
בנוסף יש פה גם היפוך של המקום הטבעי, שהורים בד"כ עוזרים לילדים ופה זה התהפך, פתאום את העוזרת ויש בזה מקום שמעורר בנו את הילד שמרגיש שההיפוך הזה נעשה לא בזמן... מהר מדי, שיש אולי ציפיה סמויה שההורים ישארו בנתינה ובעזרה, לפחות עד שהם מזדקנים או משהו כזה... כי הם העוגן וזה גם מעורר איזה רגש ילדי של כעס על הסיטואציה והחיים ששמו אותנו במצב כזה.
קודם כל- תסלחי לעצמך ותזכירי לעצמך שעשית הכי טוב שיכולת והבנת בסיטואציה. את לא אשמה בכלום. ועכשיו אני מציעה לך לחשוב מה נכון לך עכשיו. מה יחזיר לך כוח. לשתף את הבעל? להחליט מה הגבולות שלך בקשר עם ההורים/אמא בעניין הנתינה כשזה לא מתאפשר לך גם כשמופעל עלייך לחץ? תזכרי שעם כל העזרה למשפחות שלנו כל החיים, יש לך עכשיו משפחה קטנה משלך שהיא מוקד חייך ואותה את מפתחת. זה לא אומר שנטשת את המשפחה שלך, אלא שיש מוקד ראשוני ששם את מושקעת ומשקיעה ויש לך גם את התנאים שלך למה מתאים לך ומה כבר לא ובאיזה תנאים (לדןג'- "ממש אשמח לעזור כספית אבל צריכה להתייעץ עם הבעל קודם כי זה מה שנכון לנו"). וזה לגיטימי. בהצלחה רבה וה' ישלם את שכרך.
בנות יקרות ומדהימות, בעקבות כל התגובות שלכןלא יודעת מה
הרגשתי שהורדתי אבן מהלב.. שהאיש שאמור להיות הכי קרוב אליי באמת כזה. קשה להיפתח ולשים את הלב במאה אחוז אצל בן הזוג. גם אם הוא בעלי זה תהליך שלוקח זמן עד שבאמת מרגישים בטוחים ומרגישים אחד. שיניתן לי את ההסתכלות. ידעתי איפה לשאול את השאלה הזו.. ידעתי שבפורום אוכל לקבל עצות חכמות מנשים טובות שבאמת נותנות עצה מהלב.
מבחינתי עשיתי צעד עצום שלא חשבתי שאעשה בכלל וגיליתי רק כמה זה מחזק אותנו ומקרב בינינו. מרגישה יותר אני לידו ויותר קרובה אליו. החלטנו בדרך שלנו איך נעזור ונתמוך.
תודה לכן נשים מדהימות. לכל אחת מכן יש חלק בשלום בית שלי ושל בעלי.. מעריכה אתכן מאוד מבלי להכיר 🌷
וואו וואו וואו!!! את מדהימה!!!!!! כל הכבוד לך!!!!אמהלה
ואיזה בעל טוב ומכיל יש לך!
בטח שהוא מעריך אותך יותר!
את נדירה!!!
מאחלת לך שבעז"ה תמיד תהיו פתוחים וגלויים אחד עם השניה
ושמכאן והלאה הזוגיות שלכם רק תתעצם
תמשיכי להיות כזו בת מסורה ואוהבת לאמך
בשיתוף פעולה מלא ובגיבויו של הבעל הכל יהיה בעז"ה יותר קל
אמן תודה לך!!! ❤לא יודעת מה
את מרגשת ואלופהרקלתשוהנ
שלא משנה כמה עמוק ההרגל או הפחד או הידיעה מושרשת בנו, תמיד ההתנהגות שלנו היא עניין של בחירה.
ושבשביל זוגיות אפשר להתעלות המון - ולהרוויח.
מרגשת!!!תמר ושקד
וואו מדהימה וכמובן שגם הוא..אני זה א
מרגש לשמוע. תודה ששיתפת.. איזה מרגש לגלות רגע זוגי כזהסופלה מוקה
שתזכו להרבה שיתופי לב וקרבת לב. בהצלחה רבה רבה.
וכל הכבוד לך על העוצמה בלהתייעץ ולעשות שינוי. זה מעורר התפעלות וממש השראה.
יופי! מאוד מאוד משמח לקרוא את העדכון!ציפיה.
וואו, איזה כיף לשמוע! ברוך השם!!!באת אליי פתאום
וואו! אתם מדהימים!מרווה כחולה
אני מתרגשת ממש, יש לי צמרמורת...
הלוואי שיהיה לכם רק טוב ביחד!
ווא אני עם דמעות פה.. אשרייך צדיקה!!לולית10
עשית צעד עצום!!!
אמן שתזכו לשפע ברכה שמחה ונחת!!!
יאוו איזה מרגש!!התמסרות
אשרייך! שתזכי רק לטוב ושמחה!
ושהזוגיות שלל תפרח כל הזמן!
בטוחה שזה היה לא פשוט!
תודה רבה לכולכן! אתן מהממות ומחממות את הלב❤לא יודעת מה
רק רוצה להגיד לך שאת מדהימה. זה ניכר מכל מה שתארתהריוניתאנונימיתאחרונה
בן 6 שמדבר על רצון למות ..חדשה ישנה4
היי יקרות. סליחה מראש על האורך
בני בן 6 ילד מאד חכם לגילו, כריזמתי, סקרן, עקשן ביותר, דעתן, רגיש ופגיע מאד, אהוב ביותר.
ההתנהלות איתו ביומיום מאד מאד מתישה מעייפת ומאתגרת, ממש כמו לטפל בעשר ילדים - מבחינה נפשית. הוא מאד מאתגר שובב היפר אקטיבי וגם מאד מאד רגיש
משקיעה בו המון בשיחות בהתאם לגילו על כל מיני נושאים שמעניינים אותו, בהסברים, בזמן איכות יחס חם ותשומת לב.
לאחרונה, על כל דבר שלא הולך לפי איך שבאלו ,או שלא מקבל מה שרוצה או שאני לרגע מאבדת סבלנות ולא האמא המכילה והסבלנית, ובמיוחד כשמשעמם לו הוא ישר משתמש במילים- משפטים
"אני רוצה למות"
"אני לא רוצה לחיות בעולם הזה"
ובימים האחרונים זה הסלים ל-
"כשלא תראי אני יקח סכין וידקור את עצמי"
"נמאס לי כבר מהחיים האלו"
"אני יתפלל לאלוקים שאני רוצה למות כבר ולא להיות פה יותר"
התגובות שלי הן-
"אנחנו לא נתן לך למות אנחנו אוהבים אותך וצריכים אותך איתנו אתה חשוב לנו מאד"
"ה' הביא לך את החיים כי הוא רוצה שתחייה אותם ושיהיה לך טוב ותיהיה מאושר בריא ושמח"
"חס וחלילה זה מילים שלא אומרים אותם, אתה תיהיה בריא וה' ישמור עלייך"
ואז ממשיכה כרגיל בשגרה
וכמובן שהוא מתעקש בחזרה
"אני רוצה אבל למות" "אני יהרוג את עצמי"
(מציינת שהוא מבין את מלוא המשמעות של המילה מוות.)
יש לציין שבוודאות הוא לא שומע את המשפטים/מילים האלו מהסביבה הקרובה.
לדעתי דרך המשפטים האלו הוא מחפש ויתורים לגבולות שמציבים לו ולגיטמציה להתנהגות שלילית שלו.
דוגמא למשל כל ערב הוא מסרב להכנס למיטה ולישון, הוא ממש מתעקש להשתולל ולהציק לאחיות שלו, אני כועסת עליו ומסבירה לו שזה זמן לישון ושאחיות שלו עייפות ורוצות שקט, והוא כתגובה מאיים עליי שהוא ישן כל הלילה על הרצפה. אני אומרת לו בסדר תשן על הרצפה, רק תעלה לישון כבר עכשיו.
ואז הוא באמת שוכב על הרצפה וכל רגע אומר "איי כואב לי הגב איזה כואב לישון על הרצפה"
"קר לי ברצפה"
"אני סובל כלכך"
"אני ימות אמן"
וכשאני מזכירה לו את האפשרות לעלות למיטה שלו ולישון ברוגע ובחום הוא ממשיך להתעקש שהוא מעדיף לסבול על הרצפה.
(כל לילה יוצא שאנחנו מעבירים אותו מהרצפה למיטה🥵)
(ובבוקר הוא כועס ורב איתנו על זה שהעברנו אותו למיטה שלו)
בחזרה לנושא- ב"ה בפועל כרגע הוא ילד ששומר על עצמו מאד, די פחדן מאד זהיר ושקול במעשיו.
מה לדעתכן ראוי להגיב לו?
האם צריך איש מקצוע או לתת לזה עוד קצת זמן אולי יחלוף?
הבן שלךאישהואימא
מאד מזכיר לי במובנים מסויימים את הבן 6 שלנו.
הוא גם ילד מהמם מאד רגיש וחכם , והיפראקטיבי.
ואנחנו בתהליך איתו אצל כמה וכמה אנשי מקצוע.
גם אצלנו עלה העניין שאולי הוא מחונן.
והוא מטופל בריטלין כבר מגיל 5 (בעיקר לוויסות רגשי ובגלל התנהגויות מסכנות שהיו לו)
לגבי השינה על הרצפה- יש מצב שזה בגלל שהוא מחפש מגע עמוק שמרגיע ומווסת אותו. והרצפה נותנת לו את זה. אצלנו כשהוא לא מווסת (כמו שאת מתארת שהוא משתולל לפני השינה. אצלנו זה קורה לו דווקא בעיקר כשהוא קם מהמיטה בבוקר) המרפאה בעיסוק נתנה לנו רעיונות איזה דברים יעזרו לו לעניין הזה: קפיצות, חיבוקים עמוקים, ריצה בבית כמה דקות, הליכה על הידיים שמחזיקים אותו ברגליים. אצלנו גם מאד מווסת אותו אמבטיה ארוכה והתנדנדות בערסל.
שאלה שעלתה לי במחשבות עם עצמי ועניין אותיכנה שנטעה
לשמוע דעתכן-
מה ההבדל, אם יש כזה לדעתכן, בין חיי שותפות של חברים שגרים יחד לחיי זוגיות של איש ואישה?
את מתכוונת נשואים לעומת לא נשואים?oo
כןכנה שנטעה
האמת שאני מופתעת לנוכח השאלההמקורית
גרת פעם עם חברה/ בדירת שותפים? אני מניחה שלא
ההבדל הוא משיכה, חיבור, מחויבות
כשזה בפן הזוגי זה לא דומה בדשום צורה לעניין זל שותפות חברית. הגבולות הם שונים. האינטימיות הרגשית היא אחרת.
אכןoo
יש הרבה משותף
כי נישואים זה גם שותפות
אבל בנישואים יש גם
ילדים משותפים
כלכלה משותפת
ומחויבות (לנישואים לילדים)
חלוקת משימות זה הדמיון היחיד אם בכללואני שר
באמת נשמע שאת לא מכירה את המציאות הזו
גם אם מדובר בחברים הכי טובים,
זאת לא אהבה ולא עומק רגשי כמו זוג נשוי (מניחה רגע בצד בני זוג שגרים יחד בלי להתחתן)
הרבה פעמים זה גם לא פסגת החברות, אלא שותפים.
וזה אומר בעיקר שזו תחנה זמנית.
וגם שלכל אחד יש עיסוקים משלו ועניינים שלו ושריטות שלו ויש פחות מוטיבציה להשקיע לטווח הארוך, להתחשב באחר (מעבר לנחמדות חברתית), לבוא לקראת....
מה את תעשי ותתאמצי בשביל בן משפחה לעומת חברה ממש טובה לעומת חברה סתם?
אותו דבר.
מה הדמיון בניהם?מתיכון ועד מעון
זה שונה ממש.
חיי זוגיות נועדו להיות חיים שלמים של בחירהה הדדית עם אהבה ומשיכה, מיניות וילדים.
שותפים חולקים אותה קורת גג ומקסימום חולקים בהוצאות ובתורנות שטיפה
אני אולי אדייק קצתכנה שנטעה
למען הסר ספק, אני לא מרגישה סתם בדירת שותפים עם בעלי, ויש בינינו אהבה ושותפות לחיים והכל..
אבל מה ביומיום גורם להרגיש את זה? אנחנו נגיד בדכ נפגשים איזה שעה שעתיים ביום, שנינו גמורים עייפים מהיום ומהטיפול בילד. אז במצב כזה לא כזה מרגישים משהו מיוחד באוויר, זה מאוד טכני - אתה עם הילד, אני מכינה אוכל, אתה לומד, אני מנקה... כמו דירת שותפים..
מה עושה את השגרה יותר זוגית?
נראה ליאנונימית בהו"ל
מאוד תלוי בכל זוג
כשבעלי מתעניין איך היה היום שלי, גם אם זה חמש דקות ואז ממשיכים עם הילדים - אני מרגישה אכפתיות
יש פעולות יומיומיות "פשוטות" שעושים תוך כדי, גורמות לך להרגיש אהוב.
ובאמת ממליצה גם מידי פעם לצאת כזוג ולהנות. אבל אלו פיקים
בעיניי מה שבעיקר מחזיק את זה זו השגרה, והפעולות בתוכה שמראות אכפתיות ואהבה
כןoo
השגרה יכולה לכלול הרבה זמנים של יותר שותפות מאשר רגשות של משיכה ואהבה
בעיניי זה מקסים שיש שותף לחיים זה נותן לי בטחון ושלווה
רגשות משיכה וריגוש שמורים לזמנים זוגיים
וגם לפעמים יש סתם ימים עם יותר רגשות כאלה
בלי לעשות משהו מיוחד
דווקא המחויבות לשותפות הזוהמקורית
זה מה שמחזיק את הקשר לדעתי
תחשבי שזוגות שנים רבות חיים בהעברת שרביט ושותפות מתוך מחויבות לבית הזה שהקימו, כדי לקיחם אותו. שזה מן הסתם רצון שניהם.
לפי מה שאת כותבת נשמע שאתם לא עושים הרבה דברים יחד. כמו לנקות או לבשל, אלא הכל בתורות כזה כמו סרט נע, יכול להיות שאם תתחילו לשתף פעולה גם בפעולות כאלה זה ירגיש לך אחרת
וגם, שבירות שגרה. מחוות אחד לשניה. שמעתי מפי רבנית אחת שאמרה שהרב דסלר כותב בספרו שאהבה זו נדיבות. אז מחוות של נדיבות אחד לשנייה, של מעבר למה שסוכם זה בהחלט מקרב
וגם, נשמע שאתם בלופ של שגרה שוחקת. תינוק, בעל סטודנט, נשמע עמוס. יש גם תקופות כאלה. זה מה שיפה בזוגיות ארוכת שנים. אחרי ובמהלך תקופות כאלה, למצוא את הקרבה מחדש ולהשתדרג. לשים את הביחד שלכם בראש סדרי עדיפויות. פתיחות, אינטימיות רגשית ופיזית.
אולי הרבנית אמרהדיאט ספרייט
או התכוונה לומר ששורש ותולדת האהבה היא הנתינה וכך אומר הרב דסלר ב"מכתב מאליהו".
הוא גם מספר על זוג עם ילד שהופרד בשואה והתאחד לאחר מכן. הילד נשאר רק עם אחד ההורים, לזכרוני עם האם. והיא זו זדאגה לכל מחסורו ולכל צרכיו לאורך כל הזמן הזה.
לאחר השואה, לכשהתאחדו ניכר היה שהאב אינו אוהב את בנו כשם שאימו אוהבת אותו וזאת לדעת הרב דסלר כיוון שלא עסק בנתינה כלפיו לאורך כל התקופה הזו.
לא היא אמרה נדיבותהמקורית
האמירה על הנתינה ידועה ומפורסמת
היא אמרה שבמקום נוסף בספר כתוב על נדיבות
(האמת שיש לי אותו אבל לא עברתי על כולו כדי לאמת את דבריה)
בעלי חשב שאני איזו למדניתדיאט ספרייט
גם לי יש אותההמקורית
אני ביקשתי מבעלי שיקנה לי 🤭
אבל צריך לאחוז ראש וההתקדמות איטית
יואו איזו מלכה!דיאט ספרייט
המקורית
המממ זמן זוגי בתוך השגרה זה חשובמרגול
כוס קפה בבוקר, או כוס תה אחרי שהילדים נרדמים
ללכת לישון ביחד זה משמעותי בעיניי (כלומר, להיכנס יחד למיטה. שלא יקרה שעד שאחד מגיע לחדר השני כבר נרדם), אפילו במובן של השיחה הקטנה על הא ועל דא.
ובנוסף, גם אם תסתכלי רק על ההיבט של שותפות בתפקידים. יש משהו בשותפות של נישואים שהיא הרבה יותר רחבה משותפות של חברות מאוד טובות.
נגיד חברות טובות יכולות להגיד - טוב, לא נעשה חצי חצי קלאסי, אני אהיה על כלים תמיד ואת תמיד על כביסה. נניח. ואז בסוף זה איכשהו יוצא שווה.
בנישואים זה רחב יותר. כי קודם כל אין לי עניין להשוות איתו. אנחנו לא צריכים לעשות את אותו הדבר.
וגם, נישואים זה קצת קיבוץ בהיבט הזה מבחינתי. כל אחד עושה לפי יכולתו ומקבל ע"פ צורכו.
נגיד, אם צד אחד בלימודים, וגם לא מרוויח כסף וגם בשגרה עמוסה בלימודים והרבה שעות מחוץ לבית.
אז ברור שהוא תורם פחות גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת טיפול בילדים, וגם מבחינת עבודות הבית.
זה לא בהכרח צריך לצאת פה שוויוני.
אם הזוג, כזוג, החליט שהלימודים האלו חשובים (מכל סיבה), אז זה מה שעושים. ושני הצדדים מתגייסים למאמץ.
לדעתי הכי חשובאהבה.
לנסות לפתור את הבעיה שאתם נפגשים שעה שעתיים כל יום
זה ממש מעט
אני נמצאת עם בעלי פחות מזה כל יום, וזה בסדר גמןר .אמא טובה---דיה!
זה לא בהכרח קצת.
אני מרגישה שקודם כל ביומיוםשלומית.
זה כל מיני דברים שהם טיפה "אקסטרא".
למשל: אם בעלי מבקש אוכל להגיש לו יפה, חם עם סכו"ם ולברך שישבע ויהנה, להכין כוס קפה, לקנות שוקולד קטן, לבוא מאחורה לעשות קצת מסאז', וכד. להכניס בתוך הדברים שממילא עושים עוד קצת טעם אווירה.
חוץ מזה: לצחוק, סתם להריץ קצת צחוקים ביומיום על כל מיני דברים.
ובנוסף, להקפיד על דייטים וזמנים שהם בהגדרה מוקדשים לזוגיות והם נותנים בוסט של אנרגיה לכל ההתנהלות היומיומית
בעיני התשובה היא אינטימיותתהילנה
גופנית כמובן, אבל בעיקר רגשית.
מה שקורה בין בני זוג במערכת נישואין זה פתיחות וכנות, באופן שאין עם אף אחד אחר בעולם. היכולת להיות פגיע, כנה ולהביא את עצמך עד הסוף.
וזה דבר שלא קשור לכמות הזמן שמבלים ביחד או לסוג הפעילויות שעושים. כל השיח בזוגיות הוא שונה באופן מהותי משיח בין חברים. זה שיח נטול מסיכות, נטול אגו וריצוי.
כמובן שאם יש הסתרה של רגשות / תחושות / מחשבות וכל אחד מנסה לרצות את השני או מפחד להביא את עצמו אז האינטימיות נשחקת עד נעלמת. ושוב, בשונה מתגובות אחרות פה, לא חושבת שהזמן הוא הנקודה כי זה לא בהכרח הגורם שהכי משפיע על האינטימיות הרגשית.
אניooאחרונה
כנה עם הרבה אנשים שאני בקשר
והשיח שלי איתם הוא שיח נטול מסיכות נטול אגו וריצוי
זה לא חייב להיות רק בזוגיות
בעיניי זה נכון וטוב לכל קשר
אני חושבתשומשומ
שהתשובה בגוף השאלה ..
שותפות מול זוגיות.
לדעתי כל עוד אנחנו רק שותפים יש שלי, שלך
כשאנחנו זוג זה שלנו.
אני חייתי במשך חצי שנה עם חברה - שותפה, בילינו יחד מבחינת זמנים הרבה יותר מאשר בעלי ואני כיום.
גם עבדנו וגם גרנו יחד, כולל שבתות וחגים (הייתי איתה בשליחות בחו"ל). ועדיין זה לא מתקרב לחיים עם בן זוג. הדאגה, השותפות, ההתעניינות באמצע היום אחד בשניה.
גם מבחינת המשק בית, הכל שלנו ביחד אין תחום שלי ותחום שלך.. כמובן כל הנושא האינטימי..
בקיצור, יש יותר הבדל מאשר דימיון
איך אתן מורידות חוםשירה_11
אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד
אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה
ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔
היא גם לא כתבה לא לאכולפשוט אני..
הבאתי כדוגמה את עניין השתייה, שגם כאשר לא מרגישים צורך לשתות, זה לא אומר שהגוף ''צודק'' ובאמת אין צורך בשתייה.
ובמקום אחר הבאתי דוגמה לכך שגם מנגנון הרעב הוא לא מדויק ולא כדאי לסמוך עליו בעיניים עצומות.
השתנקות בזמן הנקהמולהבולה
התינוק שלי ממש נחנק בזמן הנקה..מניחה שזה מהזרם אבל זה ממש מלחיץ
ולא קרה לי עם אף אחד מהילדים כמו שאצלו כמעט בכל האכלה...
יש לכן רעיונות מה אפשר לעשות?
אולישירה_11
לשבת קצת אחורה לא לרכון אליו שהזרם יהיה איטי יותר?
ניסיתי וזה לא תמיד עוזר משום מהמולהבולה
אני בסרטיםנשיש לו בעיה כלשהי חלילה
למרות שכשאוכל בבקבוק זה לא קורה
לי הציעו להניק בתנוחת חדר לידהרוצה לשאול שאלהאחרונה
שאת שוכבת ושמים את התינוק עליך ליד השד והוא 'מאכיל' את עצמו לבד ואז הוא שולט בזרם.
אולי לשון קשורה?צלולה
וואלה? אני יכולה לראות את זה?מולהבולה
להניק כשאת שוכבתזברה ירוקה
ואז השד מקביל אלין ולא מעליו
והזרם פחות
היה גם אצלינוחרות
להישען אחורה בזמן הנקהממשיכה לחלום
לחי נפוחה ושן כואבתytrewq
לא קשור לפורום, אבל לא יודעת את מי לשאול...
שמתי לב שלבן ה4 אחת הלחיים נפוחה. שאלתי אותו אם כואב לו בשיניים הוא אמר שכן ושהיה לו כואב כשאכל ארוחת ערב (לא הייתי איתו בזמן הארוחה)
אני מה זה לא מבינה בזה... זה משהו שמחייב טיפול בימים הקרובים? או שאם זה עובר אז סבבה ופשוט להמשיך בביקורת קבועה?
צריך לבדוקדיאט ספרייט
ללכת לרופא שיניים.מוריה
סביר להניח שיביאו אנט', ואח"כ יטפלו בשן.
ללכת כמה שיותר מהראהבה.
לדעתי
אפילו פרטי אם יש אופציה
קרה לי לאחרונה עם ילד..קיבל אנטיביוטיקהמולהבולה
חשוב לפנות בהקדם כי זה עלול להחמיר ממש
אגב זה לא ממש כואב לו כי זה נפוח.כרגע שמתנפח זה כבר פחות כואב
הייתי מדברת על רופא אונליין או קופצת מיד על הבוקר לעזרה ראשונה לצילום וקבלת אנטיביוטיקה לפני שבת
רפואה שלמה!
צריך רופא שיניים דווקא?ytrewq
הייתי מתחילה בשיחת טלפוניתמולהבולה
אם את במכבי, יש להם שירות טלפוני במכבידנטמוריה
כלליתytrewq
גם בכללית יש רופא שיניים אונליין124816
כן. כנראה דלקת שצריכה אנטיביוטיקההמקורית
ממה שאני מכירה
לא לחכות לביקורת רנדומלית. הילד סובל וצריך טיםול. הייתי הולכת איתו לחירום האמת
לבקש עזרה ראשונה של רופא שיניים דווקא?ytrewq
כן. יש דבר כזה שנקרא טיםול חירוםהמקוריתאחרונה
זה מיועד בדיוק למקרים כאלה, ורק רופא שיניים. זה מה שכואב לו ורופא משפחה לא מטפל בשיניים..
ולא הייתי מעבירה שבת בלי לראות רופא האמת. לא בשביל להלחיץ אני אומרת, כי שוב, סביר להניח שזו דלקת, אבל חבל שהילד יסבול כשאפשר שלא וכאבי שיניים זה סיוט
רעיון מה אפשר לקנות לבחור ישיבה חרדי?ואז את תראי
בן 26
רווק
בגדול הכי נשמע לי זה ספר אבל לא יודעת איזה ולא ממש רוצה לשאול אותו...
יש לכן רעיון?
נגן מוזיקהכורסא ירוקה
שובר לגלידה שיכול לצאת עם חבר
אם הוא בקטע אז אולר
אם יש לו תחביבים אז משהו שקשור אליהם
יש סט ספרים בשם 'המשודך המתוסבך'התברזל!
אפשר שובר לחנות ספריםמתואמת
אהממ פחות מהיכרותי ספר..חנוקה
אחים שלי עונים להגדרה הזו
מה ישמחו לקבל- וואו מלא.
משקפי שמש
ארנק
שובר ליציאה לאוכל (רק לשים לב שזה בכשרות המקובלת אבל בירושלים נניח יש המון מבחר)
פעם קנינו לאחים שלי מתנה כניסה לחדר בריחה הם נהנו ברמות! זה קצת יקר, לא כתבת תקציב..
אפשר שובר לאטרקציות שונות ומגוונות
אגב סוודר יפה גם יתקבל בברכה (אבל צריך להכיר גם את הטעם וגם את המקובלות)
בקבוק טרמוס איכותי (ששומר על חום באמת יותר משעה-שעתיים)
מקציף חלב לקפה.
חפתים (בחורים שאוהבים אלגנט מחזיקים קולקציה יורת גדולה מאוצר העגילים שלי)
עניבה
צעיף/כפפות
נעלי בית חמות
פיז'מה חמה
גאדג'טים לפי תחומי ענין, צריך להכיר את הבחור המדובר.
לידיעה- חרדים לא כל כך קונים ספרים.
ספרי לימוד- בחור ישיבה אז יש לו בישיבה
ספרי קריאה- לוקחים מספריה
ספרי עיון- זה יכול להיות שכן, אבל מאד אינדיווינדואלי כל אחד לפי טעמו מה יקנה.
מעניין מה שכתבת בסוף...מתואמת
אנחנו לא חרדים, אבל אפשר לומר שקרובים לשם (חרד"ל/דת"ל תורני), ואין דבר שישמח יותר את הבנים שלי מאשר ספרים חדשים
(ספרי קודש, הכוונה, אבל גם ספרי קריאה) וגם את בעלי, בעיקרון, אבל הוא כבר למד למנן את עצמו, כי הספריות אצלנו מתפוצצות...
מה שכן, צריך לדעת מה בדיוק הם רוצים וצריכים. בעבר הייתי קונה לבעלי ספרים ולא קולעת לטעם שלו🙈 אז למדתי לתת לו לקנות לעצמו...
אבל אצל הבנים שלי - המתנות הכי שוות שקיבלו לבר מצווה היו שוברים לקנייה בחנות ספרים. הם התלבטו שעות אילו ספרים לבחור, כמו שנשים מתלבטות איזה בגד לקנות...
אצלנוoo
בעלי והילדים (חרדים) לא קונים כמעט ספרי קודש
יש להם מספיק ממה שקבלו/ קנו בעבר
יש לי ילד אחד שקונה ספרי קריאה וילד שני שלא אוהב לקרוא
אז לא יהיה לו מה לעשות עם שוברים לספרים
והמתנה הכי טובה בעיניי לבחור ישיבה חרדי היא כסף מזומן שיקנה מה שהוא רוצה
או שוברים שאפשר לקנות בהם הרבה סוגי דברים
כי זה גיל שהטעם האישי מאד ספציפי וגם אם מכירים אותו
לא בטוח שקולעים לטעם
אז זה באמת שונה מאצלנו...מתואמת
הבנים שלי ממשיכים לקנות אף שהמדפים שלהם מתפוצצים מספרים🤭
בכל אופן, הפתרון שהצעת בסוף הוא טוב לכל מי שלא יודעים מה לקנות לו🙂
יש הבדל גדול בין גיל ההתבגרות לגיל 261112
נכון, אבל אני מאמינה שזה יישאר להם גם בבגרות...מתואמת
זה פשוט עניין אישי כנראה. לא קשור למגזריעל מהדרום
חח אני גם מאדדד אוהבת לקראחנוקה
וגם בילדות
אבל ספר זה מהדברים הלא שווים לחובבי קריאה
תמיד גמרתי את הספר ביום או בלילה שקניתי אותו.
כן היה לנו מנוי לכל ספריה אפשרית..
אני גם אוהבת לקרוא, ודוקא מעדיפה להחזיק בביתיעל מהדרום
לק"י
ספרים טובים. כאלה שאני קוראת הרבה.
חבל רק שאין הרבה כאלה...
(ואוהבים לקנות ספרים זה לא בהכרח כל חובבי הקריאה).
תלוי איזהחילזון 123
הוא לא כזה...ואז את תראי
לא יילך לחדר בריחה או מסעדות
מאוד למדן
לא יסתובב עם משקפי שמש
ארנק, עטשומשומ
חגורה, סוודר, מחברת, מנורת לילה
גאדג'טים שקשורים לתחביבים שלי כמו ציור/ נגינה / קריאה
אז משהו נחמד שקשור ללמידהמרגול
תלוי מה התקציב
אבל הייתי משקיעה בבקבוק תרמי טוב (בשביל שתיה קרה/חמה/גם וגם). אם תרצי אשלח לך המלצה.
תקני בצבע בנאלי. נגיד שחור.
משהו שלא מסובך גם לנקות.
כיף לקחת ללימודים, ולא צריך בשביל זה טעם אישי מי יודע מה.
את יודעת איזה כיף זה שהשתיה החמה לא מתקררת בגלל שהתרכזת שעה? ואפשר להביא מהבית קפה טעים ולא את הקפה-חדר-מורים שבישיבה.
או משהו אחר שקשור, לא מספיק יודעת מה מותאם לבחור ישיבה:
תיק ללימודים (צריך לדעת איזה גודל בערך הוא צריך)
סטנדר נוח ללמידה עצמה?
אם הוא מסכם/כותב לעצמו הערות אז מחברת מעולה עם עטים טובים.
בעצם, אם אוהב קפה או תה אז אפשר להביא מגוון של תה/קפה שווה. (משהו איכותי)
מתלבטת אם אפשר לעשות שידוך על סמךאהבה.
שעוןמחיאחרונה
אויש זה ממש אינדוודואלי... אצלנו יש חולשה איומהאמהלה
לספרים.
אין מצב שיוצאים לקניות ולא חוזרים עם ספרים....
וזה ככה ברוב המשפחה שלי.
וזה בנוסף כמובן להשאלה מהספריה של 9 ספרים לשבוע
זה פשוט לא מספק אותנו...
אין כמו ספר חדש טרי מהחנות
ולפותחת-
הכי טוב זה להביא סכום כסף או שובר מתנה כמו גיפטא
אם דווקא מתנה
אז:
ארנק
מברשת לכובע- אפשר לחרוט שם
עט עם חריטה
צעיף
אוזניות בלוטוס
אולי סטנדר שולחן?אביגיל ##
ארנק או נגןמולהבולה
מה התחביבים שלו?דיאן ד.
מה הוא אוהב לעשות בזמנו הפנוי?
זה לא קשור רק למגזר, גם בתוך מגזרים לכל אינדיבידואל יש העדפות משלו.
מנסה מהיכרותי-אנונימיות
סוודר שווה
פיג'מה חורפית
סטנדר
הנקה-- לנשים בלבדחולמת להצליח
בזמן האחרון אני מניקה ויש לי גושים ענקיים, יותר מעגבניית שרי. יש דרך לשחרר אותם?
התינוקת גם לפעמים רוצה לאכול ממש הרבה, כל חצי שעה, שעה.
(קבעתי גם תור לאולטראסאונד שד לבדוק שזה לא בעייתי)
תנסיבאתי מפעם
לעסות את הגושים תוך כדי הנקה, יתכן שזה סתימות , זה שהיא רוצה לינוק הרבה זה טוב לשחרר את הגושים.
אני עושה את זה וזה לא מספיק עוזרחולמת להצליח
זה מפחיד אותך כאילו שזה משהו בעייתי? או שסתם מציק?באתי מפעם
ממש תלכי לרופאת הנקהצמאה
להתייעץ
ושתראה איך את מניקה ואיך התינוק יונק
מה זה רופאת הנקה? התכוונת ליועצת?חולמת להצליחאחרונה
כן זה קצת מלחיץחולמת להצליח
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה
חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק
אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים
ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם
שיבוא
הקטע הוא שעלינו מקשים
אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!
אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון
בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..
אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?
זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.
אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)
מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????
אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים
ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו
לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל
הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם