נראה לי שנפל דבר בישראל ואנחנו לא נותנים דעתינועדיאל
מה שקרה היום עם הרב ברכה זה נסיון לסתום פיות של רבנים. זהו נסיון לסתום מאיתנו את דעת התורה ממש כמו שהיה לאבותינו בימים ההם בזמן הזה..

כואב הלב לראות את שאר הרבנים שותקים לנוכח הגזרה.. מעתה רבנים ידעו שאם יאמרו את האמת שלהם הם נמצאים בסיכון ואף אחד לא יגן עלהם.

עצוב..
כשם שמצווה להוכיח..Talrats
כשהדברים נשמעים כך גם מצווה לשתוק שדבריך אינם נשמעים.
טל לא בהכרח- דעתיברוךש
נכון שהישיבה הלכה ראש בראש עם המדינה, אולם כול המדינה בחנה וראתה את הסוגיה מקרוב, ורב לא יכול לרדת מדרכו ופסיקתו, הדבר היה נתפס כבגידה בעקרונות שעליכם חונכנו, וכל עולם התורה היה מרגיש נבגד. (שהרב מלמד יסטה מדרכו של דרך מאוד מסוימת בתורת הציבור). 

הרי ממאי נפשך? תורה היא, ורב מחויב להוביל את הציבור, והדברים שהרב מלמד אמר, אינם חדשים, ואינם ייחודיים לו, אני לא יודע למה דווקא בחרו להתנפל עליו, הרי כל הציבור המרכזניק פוסק באותה הצורה. אבל נו ניחא. 

בכל מקרה, ממתי מתערבים בחופש הלכתי של רב? זה מעשה נבלה ממש, ואני רואה את זה כהמשך ישיר להתערבות הבג"ץ בהחלטות של הרבנות הראשית. 

צריך גם לזכור שלא הותירו לרב מלמד ברירה, דרכו ההלכתית אומנם ברורה וידועה ואינה חדשה, וכבר קודמים לו וגדולים ממנו פוסקים בצורה דומה. אולם דווקא הטענה של מערכת הביטחון שהרב מלמד צריך "להתחרט" ולחזור בו מההלכה היא מגוחכת, הרי תורה היא, ואיך יחזור? 
אם באמת רצו למצוא פתרון לעניין, היו מחפשים תשובה הולמת. ומלכתחילה בכלל לא היו צריכים להעלות את הרב מלמד לכותרות. הם גרמו נזק רק לצבא ולעם, ישיבת הר ברכה תפרח, ועוד פגיעה של הציבור החילוני-פוליטי כנגד הדתיים והרבנים נעשה. 

אני תוהה לעצמי מה יהיה בהמשך, האם כל הישיבות שהולכות בדרכו של הרב שפירא זצ"ל ימצאו את עצמם מחוץ למערכות המדינה והצבא. והרי זה רק צעד הפתיחה, אז האם הציונות הדתית כולה תתפצל לחילונים וחרדים לאומיים?
 (ואני מגדיר חרדים בתור, דתיים שלא לוקחים חלק בממלכתיות). 
הרי מה יעשה בחור שרוצה להיות דתי וממלכתי. הרי או שילך לישיבה גבוהה שאין בה צבא, או שילך לצבא ישר. השילוב שלא ברמת המערכת תפגום בהכול. 

אבל נו, עוד יבוא חזון למועד. הרי הקב"ה הבטיחנו שחורבן שלישי לא יהיה. אולי הציבור או הרבנים יצליחו בעז"ה לשנות את ההתרסקות של הציבור הדתי לאומי, ושל העם היושב בציון בכלל. 

ובנימה אופטימית זו, חנוכה, גם אצלם המצב לא היה נראה מזהיר...  

דעתי האישית, ולא יותר.

לחברי ברוך...Talrats
א)לא התכוונתי שהרב מלמד ישתוק אלא התכוונתי לשאר הרבנים כמו שעדיאל כתב כואב לראות...שאר הרבנים שותקים.
ב)העלת בעיה חמורה לגבי עתידם של הישיבות ההולכות בדרכו של הרב שפירא זצ"ל לי אישית אין פתרון אבל גם הניפוח שרירים שלנו לא יעזור פה(אם יש לך פתרון ריאלי אשמח לשמוע) .
ג)לגבי חזרה לגלות צר לי אבל זה יכול לקרות לדעת הרמב"ם.
הרב שמואל אליהו פועל לכנס את מועצת הרבנותעדיאל
אני חושב שאסור! לשתוק. זה שעת שמד שאוסרים על רב ללמד תורה. היום זה על זה מחר זה על שבת מילה והחודש.......

לא אסרו עליו כלוםאורי217
זה שהצבא ביטל את ההסדר זה לא אומר שמנעו ממנו ללמד תורה אל תאשים סתם!!
תאשים אותם אולי על סתימת פיות, מרצה באוניברסיטה מחנך לא להתגייס ולא עושים כלום אבל רב שקורא ומחנך להתגייס אבל "רק" קורא לסרב פקודה מבטלים לו את ההסדר..
לא הבנת...אמור לחכמה
סותמים פיות, איפה שפתחו אותם...
אם את ברק היתה מעניינת איזו סוגייה בגמרא והרב מלמד היה חולק עליו אז אולי באמת הוא היה מונע ממנו ללמד, אבל כאן מדובר בצבא ושם סתמו לנו את הפה כי אנחנו 'מסכנים' את הצבא עם האמת שלנו...אז כדי שלא נפריע - סותמים את הפיות...
מי מפריע לו ללמד תורה?נמרוד
שילמד כמה שהוא רוצה, את מי שהוא רוצה.
רק דבר אחד - לא יהיה לו, לא יהיה לו הסדר עם משרד הבטחון. זה הכל.
על מה כל הבכיות והזעקות?
לא לא יקרה כלום לשאר הישיבותאליסף ט
הם פוחדים להביע את דעתם בקול.
לא שייךאורי217
עם כל הסימפטיה להר ברכה מה זה קשור לפורום??
ואגד הרבנים שותקים פתח אוזניך ושמע!! הרבנים מוחים בכל גדול (הרב דרוקמן הרב דוד סתיו הרבד"ר הרשקוביץ וכו') כואב הלב בלי קשר אבל לא להוציא לעז על הרבנים!!
מוחים?אליסף ט
לזה קוראים למחות?
ועוד הרשקוביץ?! הוא אמר שהוא לא רוצה שהישיבה תסגר כדי שהרב מלמד לא יהפוך לקדוש מעונה! אפילו לא קצת מתוך סמפטיה לישיבה ולרב.
גם אני חושב שלא שייך.ברוךש
אבל אם כבר.... (איזה תענוג)

א. חלק מהרבנים כן יוצאים, ובזה אורי217 צודק. אישית הייתי רוצה לראות את הציבור פועל ביחד, רבנים ועסקנים (אוי הציניות...) נגד זה. 
ב. אני לא חושב שהרב מלמד "ניפח שרירים", הוא אמר סה"כ שהוא מבין את מניפי השלטים. וכמובן שהוא פוסק שאסור ליהודי לעשות עבירות. אני לא מבין למה וויתרו לרב לבנון. אין לי פתרון ראלי, ויותר מכך אני חושב שזו הייתה התנגשות שהייתה מגיעה במוקדם או במאוחר בכל מקרה. (הרי האלופים בצה"ל צווחים על זה כבר שנים).  
ג. זה לא קשור לפורום
ד. טל טל טל... חחח דמיין את חיוכי, יופי, עכשיו פתח מי מרום ו', "הדבר ברור כשמש בצהרים שחורבן שלישי לא יהיה עוד ומדינת ישראל שקמה לתחיה בל תמוט לעולם ועד". 

אוקי תקשיב מה נעשה, נעשה  מ-ל-ח-מ-ה !!!! (אחים לנשק)
תביא את מקור הרמב"ם, כי הוא לא זכור לי. ונתחיל.

ובמילתא דבדיחותא (ה)ברוךש

אתם חושבים שהרב וולפא יעניק להר ברכה או לרב מלמד פרס כספי? [תוהה]

בעברית בת זמננו כותבים בדיחותא באלף ולא בהא.אנונימי (פותח)
לכל מי שהתלבט.
הוא לא התלבט!! זה סימן היכר לתגובה הומוריסטיתeliore
אוי גוועלדמישהו10
מה זה צריך להיות הדבר הזה "סימן היכר לתגובות הומוריסטיות" ? זה כמו לספר בדיחה וישר לפרש אותה ! לא עושים דברים כאלה ! פשוט להוציא את העוקץ מכל העניין...
הוא צודק...וופל אמריקאי
עדיף להוציא את העוקץ מהבדיחה, (וידעו שמדובר בבדיחה)
מאשר שאנשים כאן יעקצו אותו... 
מניסיון...

לחברי ברוך...Talrats
לידיעת הקוראים אני לא ממש נלחם בברוך
א)לא אמרתי שהרב מלמד ניפח שרירים אלא שאנחנו לא צריכים לעשות זאת ואולי צריך להגיב השאלה איך מופנית אליך ברוך.
ב) אין מקור לרמב"ם מכיוון שהוא לא טוען משהו(שלא יהיה חורבן ומה שנאמר בנבואה זה רק אחרי בניין ביהמ"ק השלישי)  אלא ראיתי שהרב רצון כותב על זה בשו"ת במורשת הרמב"ם אומר בהלכות מלכים ומלחמותיהם בקשר לגאולה שלא נדע איך הדברים יהיו(בסדר הגאולה) ואין לחשב את הקץ זה כולל את עניין חזרתנו לארץ שאנו יכולים לשער זוהתחלה של גאולה אבל לא לקבוע, ודאי שמדינתנו היא גאולה ותשועה לעמ"י יחד עם זאת הגאולה באה קמעה קמעה ויהיו עליות ומורדות ואנו לא יודעים מה יכול להיות.

בעיקר מיועד לטל, אבל כמובן שכולם מוזמניםברוךש
אוקי, לידיעת הקוראים שאש הקרב בוערת בהם, אני בעיצומה של מלחמה עם טל, ואם הוא לא יפסיק להיות נחמד. אני אכנע ואלך להציק לאחותי (מהיתרונות בלהיות בבית). 

א. אני לא רואה דרך יציאה, כי תקפו את הרב מלמד על פסיקתו ועל דרכו, ועל דרכי רבותיו. האם זה באמת לא ידוע שכל הרבנים מהכיוון של מרכז לדורותיה פסקו שחובה לסרב פקודה כי זה נוגד את התורה? מאידך, שום חידוש לא היה בדבר, הרב לא יצא בהכרזה גדולה, ומאות תלמידיו לא סרבו לפנות. על הסוגייה של השלטים הרב אמר שלא היה מורה לעשות כך, אולם הוא בהחלט מבין אותם. מערכת הביטחון ברשות ברק תקפו את הרב מלמד על כך שהוא מורה שהתורה היא מעל הצבא, ויש להישמע לתורה לפני המפקדים. על עניין זה אין פשרות. אולם אני לא מבין להמ העלו אותו. אין בזה כל חדש. ורוב הרבנים בציבור סוברים כך. אילו היה מערכת הביטחון שומר על זה בשקט, דבר לא היה משתנה. וכאשר הוא ביקש מהרב מלמד לחזור בו ולבגוד בתורה והקב"ה, מובן הדבר למה הרב לא עשה זאת. לדעתי ברק ומערכת הביטחון הכניסו את עצמם למלכודת אש, והם לא יודעים איך לצאת מזה. ויתר על כן, יש למצות את הדין הזה עם כל הישיבות שהולכות בדרך מרכז הרב, כי אין ביניהם להר ברכה כלום. 
 אולי הצבא יירד מהסוס, ויגיד שהוא לא ישלח את בחורי הר ברכה לפנות. אבל זה רק יתמרץ את שאר הישיבות (והצבא פוחד מישיבות ההסדר). ואולי הם ינסחו איזשהו הצהרה מטומטמת שלא אומרת כלום. ואולי הר ברכה תשלח את חייליה לנחל החרדי, וההסדר יבוטל.
מה שלדעתי בטוח- הר ברכה תגדל ותתפתח ותרבה תורה בעולם. הרב מלמד ימשיך להיות ממנהיגי הציבור ומרביץ תורה ברבים. רוב בחורי הר ברכה יתגייסו במסלולים אחרים. ורק הצבא קירב את ההתנגשות וההתגוששות בין הדתיים למדינה וצבא. 

ב. נכון כך גם אני זכרתי. לא ראיתי שום מקור בדברי הרמב"ם, ובעיקר הלכות מלכים ובאיגרת תימן שמדבר על כך. אולם מנגד ראיתי הרבה מאוד מקורות שטוענים שבהכרח לא יהיה, ואני לא מתכוון באמת לגעת במקורות, אלא להישאר לפני. ועל סמך זה ניתן לבנות את הרעיון בצורה שלא תתנגד עם הרמב"ם.
עד כאן הרעיון- מכאן ואילך מקורות- ניתן להפסיק לקרוא- לאלו שהגיעו עד הלום.  (היה כיף, חבל להיפרד).

1. ישעיהו (לה י) "וּפְדוּיֵי ה' יְשֻׁבוּן וּבָאוּ צִיּוֹן בְּרִנָּה וְשִׂמְחַת עוֹלָם עַל רֹאשָׁם שָׂשׂוֹן וְשִׂמְחָה יַשִּׂיגוּ וְנָסוּ יָגוֹן וַאֲנָחָה". - עיין מלבי"ם
2. (הושע ו ב) "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו"- עיין רד"ק בשם האב"ע, ומצודת דוד
3. (עמוס ט יא) "בַּיּוֹם הַהוּא אָקִים אֶת סֻכַּת דָּוִיד הַנֹּפֶלֶת וְגָדַרְתִּי אֶת פִּרְצֵיהֶן וַהֲרִסֹתָיו אָקִים וּבְנִיתִיהָ כִּימֵי עוֹלָם". - רש"י, 
 4. (עמוס ט טו) "וּנְטַעְתִּים עַל אַדְמָתָם וְלֹא יִנָּתְשׁוּ עוֹד מֵעַל אַדְמָתָם אֲשֶׁר נָתַתִּי לָהֶם אָמַר ה' א-ֱלֹהֶיךָ- מלבים
5. (חבקוק ב ג) כִּי עוֹד חָזוֹן לַמּוֹעֵד וְיָפֵחַ לַקֵּץ וְלֹא יְכַזֵּב אִם יִתְמַהְמָהּ חַכֵּה לוֹ כִּי בֹא יָבֹא לֹא יְאַחֵר"- מלבים
6. (דניאל יב ז) "וָאֶשְׁמַע אֶת הָאִישׁ לְבוּשׁ הַבַּדִּים אֲשֶׁר מִמַּעַל לְמֵימֵי הַיְאֹר, וַיָּרֶם יְמִינוֹ וּשְׂמֹאלוֹ אֶל הַשָּׁמַיִם, וַיִּשָּׁבַע בְּחֵי הָעוֹלָם: כִּי לְמוֹעֵד מוֹעֲדִים וָחֵצִי, וּכְכַלּוֹת נַפֵּץ יַד עַם קֹדֶשׁ, תִּכְלֶינָה כָל אֵלֶּה". - רשי. ובעיקר סנהדרין צז: וצח: (אם תלוי בתשובה- מחלוקת ר' אליעזר ור' יהושע) (וכדאי לעין באחרנים, בעיקר רמב"ן ויד רמה שפסקו כר' יהושע)
7. (בר"ב) וְהָיָה בְכָל הָאָרֶץ נְאֻם ה' פִּי שְׁנַיִם בָּהּ יִכָּרְתוּ יִגְוָעוּ וְהַשְּׁלִשִׁית יִוָּתֶר בָּהּ"
8. מהר"ל - "התשועה העתידה להיות אין אחריה שעבוד... שנאמר ישראל נושע בד' תשועת עולמים...".
9. גר"א - "אבל קץ האחרון - אינו תלוי בתשובה אלא בחסד".
10. "כי קץ הגלות ישנו, אפילו יהיו ישראל רשעים גמורים ח"ו.
11. אני מביא פה את האמדו"ר מגור, כי אני לא בקיא בזוהר- "בטוחים אנו בהשי"ת כי לא יטוש את עמו ונחלתו לא יעזוב, לא יהיה עוד אסון וגלות מארה"ק - כדאי' בזוה"ק ....".

אוקי, עכשיו, לאחר שמילאתי את הדף במקורות, והבאתי את המקור  (בערך) ואת הציטטות. הרעיון הוא פשוט. בחלק גדול מהמקורות הדברים מופיעים במפורש. ובחלק הם זוכים לפירוש לעניין. ובכלל השימוש התלמודי במילה "קץ" לדעתי מצביע על העניין.  לעניות דעתי. כמעט רוב רובם של הראשונים ואחרונים הולכים לפי השיטה הזו, והאמת שאני לא מכיר כאלו שלא. יש כאלו ששים את הקרב על מתי זה מתחיל, אבל לא ידוע לי על מתי זה מסתיים, ואלי כאן יש פרצה. אבל לכל הפחות הרמב"ם לא מתייחס אל זה.  
זכור לי מהספר של החפץ חיים שאמר לפני השואה שציון תישאר לפליטה (בפירושו לחלוקת המחנות של יעקב).
ומפורסמים גם דברי הרב הרצוג בזמן שרומל היה בשערי א"י, והנשיא רוזולט הזהירו שלא לחזור לארץ, הרב הרצוג ענה שהנביאים ניבאו על שתי חורבנות ולא שלושה. 

* לגבי המקורות, חלק הסתמכתי על הרב שטיינר, וחלק מזכרוני. (כל טעות, שלי היא בוודאי)
** בכוונה לא הבאתי את הרב קוק, או אחרוני אחרונים. (למעט סיפורים של החפץ חיים והרב הרצוג), והבאתי את הגר"א רק בגלל השפעתו הישירה והעקרונית על הציבור הדתי היום.
***זה נכתב בכמה דקות, ולכן זה לא המסמך האידיאלי.

טל- כמו בימים הטובים, תורך!!!  

ההבדל בין הר ברכה והרב מלמד לשאר הישיבות,אליסף ט
זה שאצלנו לא מפחדים להגיד את הדברים בקול,ומאמינים שצריך להגיד אותם בקול,ושאר המקומות מפחדים.
לחברי ברוך...Talrats
הבאת מקורות יפים אבל ידוע שהמלבי"ם חשב את הקץ ועוד רבים וטובים חשבו את הקץ ולא היא ש"אין הדברים מביאים לא לידי יראה ולא לידי אהבה"(רמב"ם הלכות מלכים ומלחמותיהם)  עיבוי התומכים בדעתך לא מוכיחה את האמת וקבל האמת ממי שאמרה ואפשר לתת פרשנות אחרת למקורות האלו לדוג' זה מדבר רק אחרי בניין ביהמ"ק השלישי.

די אני חייב הרגתם אותיאליסף ט

לגגגגמרי.
הי אליסף, זה דיון כייפי, ואנחנו נהנים. טל קבל פגזברוךש
א. לגבי חישוב הקץ, הרמב"ם מזהיר רבות מפני זה. אך הוא לא הראשון, כמה מקורות להתחיל. 
1. "תיפח עצמן של מחשבי קיצין" .... ולא בא שוב אינו בא" 
2. הנותן את הקץ, אין לו חלק לעולם הבא
3. "...שהקץ על דרך האמת לא ייתכן לשום אדם..." (כמובן איגרת תימן) 

מעניין שדווקא את הרמב"ם לא מביאים מאיגרת תימן- שם הוא טוען שזה לא אפשרי, אלא ראיתי שמסתמכים עליו מהלכות מלכים. 
בהלכות מלכים הרמב"ם טוען שהאיסור הוא לחשב את הקץ  ("לא יחשב קיצין", לא ישים לו זמן, ולא ישים לו סברות..."). 
טעם הדבר שהרמב"ם מביא שם: "שהיו אומרים, כיון שהגיע את הקץ ולא בא שוב אינו בא".
עונש הדבר: "תיפח עצמן [נפשו 5 ] של מחשבי קיצין"

שיטות לרמב"ם: 
1. אברבנאל מסביר שהאיסור הוא דווקא על חישוב לפי איצטגנינות ולא לפי נביאים. 
2. רמב"ן סובר שהאיסור הוא דווקא לדורות שרחוקים מהגאולה, אבל לקרובים מותר.
3. שבאמת אסור בכל זמן ובכל צורה- וזה בשקלול עם איגרת תימן

המהר"ל מסביר איך זה הגיוני שבגמרא וראשונים ואחרונים חישבו בפועל את הקץ- והוא מסביר שהם חישבו זמן שמתאים לביאת גואל, ולא לזמן הכרחי ואבסלוטי. והקץ עצמו הוא דבר נעלם שאי אפשר לדעת. 

ואפשר להסתפק בזה. וכמובן שזה לא סותר את המקורות האחרים, כי לא כולם חישבו את הקץ.

ב. אליסף, מה אכפת לך? תהנה, אנחנו זורמים. השאלה היחידה שמנקרת היא, האם זה קשור לפורום. 

ג. כן הסכמתי שבגלל שלא חייבים לקבל את זה שהגאולה אכן התחילה, לכן לא חייב להגיד שהגענו לשלב אל חזור. 
1. אולם מאידך, כל כך הרבה רבנים ובראשם הגר"א כן סוברים כך. ואפשר גם להיעזר בספר התקופה הגדולה לעניין. 
2. ובנוסף, אתה מביא את שלב בית המקדש כתנאי, אבל בגמרא השלב הזה לא מופיע, אלא סימנים אחרים שיותר קלים, ועליהם גם מסתמכים רבים. 
3. ויותר מכך, כאשר הגר"א אמר את זה, אולי זה היה נראה כדבר מיסטי ולא רציונאלי, אולם כאשר יש מדינה יהודית, וכו...... קשה לטעון כנגד המציאות, שאין מעשה הגאולה בשיאה.  

לחברי ברוך..Talrats
הנימוק העיקרי בעניין של תפח רוחן של מחשבי קצין הוא שלא תחלש אמונתו של המאמין בדבר באם הקץ לא יגיע בזמן שחשב שיגיע באשר לטיעון שלך שהתנאי של ביהמ"ק לא הובא בגמרא אני נתתי סתם דוגמא לפרשנות אחרת מבלי לעיין במקורות בכל מקרה יש הרבה אגדתות בגמרא על ימות המשיח והגאולה אל תביא לי ראיה ויש גם בנושא הזה מחלוקות כך שאתה לא יכול להביא לי ראיה משם ואזכיר את דברי הרב רצון שאפשר לשער שזו התחלת גאולה אבל לא לקבוע בוודאות ולסיום אצטט מדבריו"כי הסוד והיסוד לגאולה השלמה היא האמונה השלמה בה. וככל שנפיץ להמון בני עמנו, ונחדיר בלבבותיהם את האמונה התמימה בגאולה השלמה, כן נחיש אותה.
אבל אמונה ללא תנאי וללא שעוני עצר, כי הללו עוצרים את האמונה ועוצרים גם את הגאולה.
המשך..Talrats
דרך אגב מישהו אמר לי שגם לשיטת הרב קוק זה לא ברור שלא יהיה חורבן שלישי אבל אני לא יודע מה המקור אתה מכיר אותו כך שתוכל לשאול אותו("אשכול הכפר" אם הבנת מי זה שלח סמיילי)
לידיד ורע טל,ברוךש
1. לטעון שהרבה מהמקורות קיימים זה לא חכמה זה ברור. השאלה זה הסדר שבה אנו מקבלים אותם. בעיקר איך הראשונים קיבלו אותם, ולאחר מכן איך האחרונים קיבלו את הראשונים, ובעיקר דרך בפסיקה ההלכתית. 
2. מהעיון הקצרצר ולא ממצה שעשינו נראה שהרמב"ם לא מזכיר את העניין. אולם קיימים מקורות אחרים שדווקא כן. הן הנביאים\גמרא ולא ידוע לי על מקור ראשוני שמתנגד לרעיון שלא תהיה חורבן שלישי. 
3. לגבי חישובי קיצין, הרמב"ן ועוד ראשונים אחרים שמשיגים על הרמב"ם דווקא מסבירים את זה בצורה השונה מהרב רצון, וזה עקרוני. ומעבר לזה, רק בשביל לתת לגיטימציה של חישובי קיצין זה לא ממש קריטי לעניין, כי גם אם הרמב"ם לא מסכים איתם, זה לא בהכרח קשור לכל עניין אחר שבו הם פוסקים וכו.. האבסורד הוא כי הגמרא מלאה בחישובין, ורבים הם הראשונים ואחרונים שחישבו. ולכן ראיתי לצורך להביא את המהר"ל עליהם, שצינן את העניין. אבל למסקנה- לדעתי זה נושא אחר.  
4. הפרצה שלא ברור שזה האתחלתא דגאולה בהחלט פרצה יפה, והזכרתיה קודם. אבל כפי שאמרתי רוב רובם של רבני ישראל כן תומכים בכך, והראיה- "התקופה הגדולה" וגדולים כמו החפץ חיים והגר"א. אולם בהכרח אתה לא מחוייב לקבל את דעתם, כפי שאכן יש שלא נוהגים כמותם. כמובן שנכון לציין שיש סימנים מובהקים של הגמרא, אבל יש גם סימנים מובהקים של המציאות, הרי עם ישראל לא נמצא עוד בשטיטל בפולין, הוא בארץ ישראל, במדינה יהודית. אבל כפי שאמרתי. מקובל. 
5. בהמשך לסעיף הקודם ובהתייחסות לרב רצון. נראה שהרב לוקח כיוון פילוסופי. הדומה לשילוב בין קאנט ללוק. דוגמא, אם אדם נוסע ברכבת מאנגליה לסקוטלנד ורואה שלט סקוטלנד, אין הכרח לומר שהוא באמת הגיע לסקוטלנד, אפשר לטעון מהכיוון האשלייתי, ועד לכיוון ההסתברות שהשלט אכן נעשה ע"י אדם, ובנוסף הושם שם בכוונה תחילה משום שזה באמת סקוטלנד. אני לא יאריך, כי אז השרשור השני יתפח. אבל למסקנה, אדם שרואה את השלט סקוטלנד מארגן את תיקיו, ובירידה הבאה ירד מהרכבת. 
הדגש המעניין הוא הנחרצות של הרבנים, ובמיוחד אלו שחיו לפני למעל מ100 שנה באירופה על האתחלתא, מכיוון שהם ראו רק ניצני ניצנים ושום דבר ממשי, ורבו האומרים שזה הזוי ולא רציונלי, ואילו לנו קל יותר להבין אותם היום. 
6. הגישה הנכונה, ולדעתי היא גם בהסכמה עם הרב רצון, היא "איך אנחנו יודעים שזו אתחלתא והיא לא תיפול? כי אנחנו נעשה אותה ככזה". במילים אחרות, להגיד שהובטחנו ולא לעשות מאומה זה קצת נוגד כמה עקרונות מהותיים. ולכן למה ננצח, כי הקב"ה הבטיח שננצח אבל באילו תנאים ואיך ומתי זה כבר תלוי בהתנהגותנו, וכמובן שלא רק. 
7. אני לא מכיר שכך הרב קוק סבר, ולעולם לא ראיתי דבר המרמז על כך. אולם אני לא מתיימר לדעת את תורת הרב ישר והפוך, ועלכן אעיין ואשאל, וספציפית אשאל את אותו בחור, ואם כבר אשאל גם את הרב מיכאל- וכל זה, בלי נדר. ואולם תלמידו הרב חרל"פ כן מביע בצורה מאוד איתנה, והבאתי אותו בתגובה הראשונה, וקשה לי להאמין שהרב חרל"פ שונה כאן מהרב. אבל נו, לעיון. 
8. והכול בגלל שמישהו פתח אשכול לא קשור בפורום, ואנחנו קפצנו על המציאה...

אם תמשיכו לומר הלל ביום אידם ולהודות במלכותם הרשעההאריאלניקהנאמן
בטח שהציוניים הרשעים יחשבו שאתם כלבים נרצעים לפקודותיהם, כל עוד לא תבינו שהם אויבנו בלב ובנפש, הם ימשיכו להתעלל בכם. עד שתבינו שהם אינם רוצים בטובתכם ולא בטובת עמ"י. אם לא תבינו שהגיעה העת לשמוט את שלטונם מתחת לרגליהם הם ימשיכו לעשות בכם כרצונם. אל תתפלאו שהם סותמים לכם את הפה, את מגישים את פיכם לסתימה בכך שאתם מחזרים אחרי הגיוס לצבא טומאתם.

מיום ליום אני רוצה פחות ופחות קשר לציבור החרד"ל, נמאסתם עלי לגמרי!
אנחנו לא אומרים הלל  לראש הממשלהבתאל1
אלא הלל לקב"ה על הניסים שעשה... אז מה הקשר בדיוק? למה הממשלה עשתה את הניסים אז אנחנו אומרים לה הלל? ממתי? אולי אתה.. אבל ציבור שלם לא עושה את זה..
לא שהיה לי כח לקרוא את כל מה שכתבת.. אבל ריפרפתי.. וזה מעצבן אותי!

כן תמשיכו להגיד את זה לעצמכם...האריאלניקהנאמן
רק אל תתפלאו שהציוניים מרגישים חפשי לעשות בכם כרצונם, כל עוד את כלבים נרצעים תחת ידיהם המסואבות והטמאות. לי זה כבר ממש לא משנה מצידי תקחו את כל הציבור (שפעם היה) הנפלא הזה לאבדון, לי ממש לא אכפת, כי אין לי כח להיות חלק מציבור של פחדנים ועבדי הפריץ והשלטון.
וכשהציונים ישלחו אתכם ברכבות להריגה אתם בטח  האריאלניקהנאמן
עדיין תהפכו בזכותם, שהם כ"כ מוסרים את נפשם אז אסור לדבר עליהם סרה... ימח שמם!! זה מה שאני אומר עליהם!
יש לך בעיה רציניתגון דו
בשנאת עם ישראל
בעין רעה
בחוסר סבלנות
באי הבנת המציאות
אף אחד לא יישלח אף אחד לרכבות,
וזה שיש להם חוסר בזהות יהודית, ובגלל זה הם טועים,
לא הופך אותם לרשעים ונאצים.
גון דו, מה את לא מכיר אותו? זה אריק מהשב"כ חבר שליnick
היאורי217
מדבריך נשמע שזה תורת מוות בעוז לא כ"כ תורת חיים.
ואגב יש ענין להפך בזכויותיו של יהודי (עיין בשיר של שולי רנד "נקודה טובה..) כי בכל יהודי יש איזה משהו טוב שאם לא כן לא היה נברא כיהודי או לא נברא כלל.
להרחבה בנושא של מהו יהודי עיינו במי מרום כרך ו' (כשהייתי ביינ"יש למדתי קצת..)
להפוך בזכותו של רשע?עדיאל
חזור על לימודך...
כן כן מה ששמעת(קראת)אורי217
להפוך בזכותו של רשע יהודי כי לכל יהודי יש נקודה טובה וע"י שאתה מהפף באותה נקודה אתה מגביר את האור וגורם לו לחזור בתשובה- פלוס מינוס מה שר' נחמן אומר
הרב חרל"פ מרחיב ואומר שלכל היהודים יש קשר שמאחד אותם וזה נקרא כנסת ישראל ואם אחד מישראל פוגם בקשר הזה כל עם ישראל נפגע- אני לא כ"כ זוכר את ההמשך זה היה די מזמן שלמדתי אבל הוא כותב בפירוט גם על רשעי ישראל שיש לאהוב אותם ולקרבם וע"י זה הם חוזרים בתשובה.
תפסיקו להסתכל על הקליפות של אותם יהודים ותתחילו להסתכל לגרעין הטהור שאין בו לסטרא אחרא שום נגיעה(הרב,איפהשהו)- למדתי את זה מרב יעקב שפירא ראש ישיבת מרכז הרב (וואו זה היה פעם...)
נורא ואיום. זה הפך האמתעדיאל
והלא ההלכה אומרת שמצווה לבזות את הרשע ואסור ללמד עליו זכות.

האם דוד המלך לא ידע את מה שלמדת? הוא אמר "משנאיך ה' אשנא"

זה מה שקורה שרצים לחסידות ולא לומדים פשט
ידוע ומפורסםאורי217
יש אנשים ששונאים את ה'- מחללים את ה' שעליהם כבר נאמר שרק תשובה ויסורים ומוות מכפרים ועליהם נאמר מה שאמרת.
אבל אם אדם הוא רשע כי הוא שונא יהודים או את ארץ ישראל או מקלל או מרים יד על יהודי וכו' וכו' כלומר אדם שעבר עבירה שהיא לא חילול ה' (מסתבר שיש כאלה עבירות) צריך לאהוב אותו כי הוא יהודי. מה לא ברור? אתה יכול וצריל להוכיח אותו אבל זה לא אומר שצריך לשנוא אותו! איפה כתוב שצריך לשנוא רשע? יש מצוות תוכחה לא מצוות שנאה תלמד תרי"ג מצוות לפני שאתה רץ לנ"ך וגם כשאתה לומד משנה ברורה סימן א' תקרא בעיון הוא כותב את זה על מי שמלעיג על עבודת הבורא שלא יתבייש מהם ויש מצווה לריב איתם!!
מי ששונא יהודים או את ארץ ישראלעדיאל
מצווה לשנוא אותו  ויותר מזה.. הוא בכלל מוסר ודינו ידוע..

תשובה חשובה מאד בענייןעדיאל
הרב קוק וכל המקובלים אומרים שבכל דבר אפילו הרע, יש בו נקודות חיוביות. אנשים גדולים ידעו להבחין בין הצד החיובי שבאותו דבר לבין הצד השלילי. אנחנו נמצאים בעולם שלנו, כשאנו מתנגדים לרע, איננו יכולים לעשות בפועל את ההבחנה הזו, כי זה יחליש את כושר עמידתנו נגד הרע. שם הרב זצ"ל מדבר בספירות גבוהות, שגם עמלק נמחה מתחת השמים, אבל לא מעל השמים. אבל בפועל זה לא כך. אי אפשר לקחת דברים אמיתיים מצד האמת המוחלטת, ולהשליך אותם על ההתנהגות המעשית בעולם העשיה שלנו. אנחנו צריכים להתנגד לרשעות, במלחמה בתנאים ובגדרים שהתורה האלוקית קבעה לנו. יש בזה גרעין טוב, שאין דבר כזה רע מוחלט. גם ארס של נחש מוציא איזושהי תועלת, אבל לא בגלל זה אנו נגדל את המזיקים הללו וניתן להם לגיטמציה. צריך להבחין בין עולם הרצוי לעולם המצוי.

אם את רוצה לעיין על כך באריכות, יצא ספר אוצרות הראיה של הרב צוריאל, ויש בחלק הראשון מאמר שלם על סובלנות, יחס לרשעים גמורים, לרשעים שאינם גמורים. שם מביא מכל גדולי ישראל את הדברים הללו. ברור שיש גם ברע נקודות חיוב ואנשים גדולים ידעו להבחין ביניהם, אבל אנשים שאינם נמצאים במדריגה כזו, לא יכולים לעשות את ההבחנה בין הצד הרע שבאותו אדם, לבין הצד הקדושתי-סגולי שיש בו. אם הם יחשבו שהצד הזה מפריע הם לא יוכלו להתנגד לרע כלל. זו טעות גם היום בחלק מהציבור, שמלמדים זכות על כל אחד משום שיש בו נקודה. וודאי שיש בו נקודה סגולית, אבל אם לא יתנגד לרע, זה מחליש את כח ההתנגדות שלו.

גדולים אמיתיים יודעים לעשות את ההבחנה, וזה לא מונע מהם להתנגד. אך אצל רוב הציבור זה לא כך, וזה לא הדרכה לציבור הרחב
הוא אשר אמרתיאורי217
יותר נראה לי שהרב חרל"פ הבין את הר קוק מאשר הרב צוריאל.
יש הבדל בין לאהוב את האדם ובין להסכים איתו.
אני מסוגל לעשות את ההבחנה וגם אתה!! אני לא מבחין בטוב שברע אני מבחין ביהודי ואני אוהב אותו!
אבל זה מה שהאריאלניק הנאמן הזה עושה..בתאל1
הוא שונא יהודים!
גם חילונים הם יהודים, להזכירך..
מי שהוציא עצמו מכלל ישראל יש לו דין אחרעדיאל
מי ששולח קלגסים להכות ביהודים בבית דין היה לו דין קשה מסתם שנאה....

ואותו מצווה לשנוא האיסור הוא לשנוא יהודי שלא פוגע ביהודים
לא ידעתיאורי217
לא ידעתי שישלך סמיכה לדיינות???
אתה לא דיין ולא נראה לי שאתה יודע איזה דין יהיה לו ואיפה כתוב שמצווה לשנוא את שולחי הקלגסים והקלגסים עצמם? יש לך מקור??
ממש הזוי...עדיאל
מי שפוגע ביהודים הוא רשע ומצווה לשנאותו זה דבר פשוט. אם ירצה ה' אחפש ואמצא.

מי אמר שצריך לעזור ליהודי כשיהודי אחר מכה אותו?
מי ששונא יהודים ואת א"י הוא לא מוסר!אורי217
תלמד הלכות מוסר!! רק מי שמוסר יהודי ספציפי או חלק מארץ ישראל נקרא מוסר
אבל מי שסתם שונא אין לו שום דין כזה!!!
ואגב דין מוסר ודין רודף חל רק בשעת מעשה ממש ולא לפני או אחרי מעשה כך שזה לא רלוונטי לקרוא לשרון מוסר כי הוא כבר מסר..
אז מאיזה ציבור אתה?בתאל1
שעושה מה שהמדינה אומרת ולא מתפלל שהיא תהיה יותר טובה ושתחזור בתשובה...
אתה סתם כולך רוח וצלצולים...
מה אתה עושה בתכל'ס? אומר לשון הרע ומלכלך על כולם.. כמו אנשי תקשורת..
רק קשקש כל היום..
את מזכירה את ברוריהברוךש
עכשיו זה יכול להתפתח לשרשור מאוד מאוד ארוךברוךש
הרב קוקאורי217
בסוף ימיו של הרב קוק כשהוא שוכב על ערש דוי באו אליו הקנאים ואמרו לו: אולי עכשיו הרב יחזור בו מהציונות ויעשה תשובה..
ענה להם הרב ואמר הקב"ה ציוני אני לא אהיה ציוני???
אז אריאלניק יקר לפני שנמאס לך מהציונות תבדוק אם גם לקב"ה נמאס מהציונות
הממשלה זה דבר חולף ואפילו מהר.. המדינה לעולם קיימת!!
בכלל כדאי ללמוד מהרב קוק איך לאהוב ולעזור ליהודי בגלל יהדותו ואפילו אם הוא שונא אותך!!
אני לא מכיר רבנים מתנועת אריאל שהם כאלה אנטי ציוניים כמוך. אולי הרצי"ה או הרב אליעזר מלמד או רב אברום?!
(את הרב טל אני לא סופר בתור דתי לאומי אלא בתור חרדי שכן הוא תלמיד של הרב שמואל אוירבך)
אם המדינה נצחית, אזי עמ"י הוקםהאריאלניקהנאמן
בה' באייר תש"ח? שכן לפני כן לא היתה מדינה, א"כ לפני כן לפי דבריכם חסרי המשמעות, לא היינו עם?
הו לאאורי217
ממש לא עם ישראל קם כמדומני ביציאת מצרים.. אל תהיה קטנוני התכוונתי שהמדינה לא תיחרב!
נחמד איך אתם לוקחים רב ומעוותים את השקפתוהאריאלניקהנאמן
כפי הסתכלותכם המעוותת. כל מי שלמד קצת הרב קוק בעיון יודע בבירור שמה שהציונות הדתית עשתה לתדמית של גאון ישראל הרב קוק, התקשורת הסמאלנית לא תעשה לאף רב. ועוד, אתם בטיפשותכן חושבים שהוכילם בדרכיו. אתם צריכים להוציא חולצה עם תמונה של רבין ושרון ולכתוב לאורם נלך וזהו.
אתה המעוותאורי217
ראיתי בכרטיס אישי שלך שאתה קשור ליד בנימין (תורת החיים) ומכיוון שאני מכיר את חוברותיו של הרב צוריאל, הרשה לי לשאול: מי יותר אמין ויותר מבין למה הרב קוק התכוון כשכתב מה שכתב, הרב צוריאל והרב טל או הרב צבי יהודה ורב אברום??
אנא אל תבלבל את המוח על עיוות של הרב קוק כי המעוותים הכי גדולים הם תורת החיים!! 

עוד לא ענית על השאלה איזה רב מאריאל טוען טענות כמו שלך על הציונות והמדינה? אני רוצה שמות!! 
הרב צב"י והרב שפירא זצ"ל לא הלכו בדרכו של הראהאריאלניקהנאמן
רוצה לחדש לנו משהו?אורי217
אז מי כן הלך אחריו?? חוץ משניהם יש גם את הרב חרל"פ ורב אריה לוין.
לפני שאתה מזדרז לנגח את הציונות הדתית תלמד את ההסטוריה שלה.
הר קוק שאב את רוב תורתו מהגר"א הרצי"ה והרב חרל"פ ורב אריה לוין מהרב קוק ורב אברום בהתחלה למד בחברון ואז כידוע התחתן(קשור לפורום לא?) עם בת דודתו של הרצי"ה ונכנס עמוק לתורתו של הרב קוק.
עזוב, לך תהיה חרדי יש לך על מי לסמוך, אבל אל תכניס את הרב קוק וממשיכי דרכו (כולל תנועת אריאל) לתוך ההזיות שלך
אה באמת?בתאל1
הרב צבי יהודה לא הלך בדרכי אביו...
איזה חידוש גדול..
תגיד, מה נסגר איתך חבוב?? הכל טוב?
שב תלמד קצת לפני שאתה מדבר פה.
אתם צרי אופקים וסגורים לשמיעת דעות אחרותהאריאלניקהנאמן
בדיוק כפי שהיו החרדים כלפי הרב קוק, אז לכאורה אתם אלו שלא הולכים בדרכו. ועל כן נמאס לי להיות חלק מכם, אתם ממאירים את עמ"י.
אתה צר אופקאורי217
אתה יכול להשמיע איזה דעה שבא לך על מי שבא לך אבל אל תגיד את זה בשם הרב קוק. ואגב אם נמאס לך להיות חלק מאיתנו אז באיזה חלק של היהדות אתה מכניס את עצמך?? (לא יתכן שתגיד שאתה חלק מכ-ל עמ"י הרי הם רשעים וכו'...
יש איזו שהיא מצווה לשייך את עצמי לאיזשהוא ציבור?האריאלניקהנאמן
אני מעדיף להיות כללי, דבר שאתם מאסתם בו מזמן, להתחבר לכלל ישראל...
עדיף כבר לא להגיבבתאל1
נחכה שתתבגר קצת.. ואז תבין
או זה רק מחזק את טענתי, אף אחד לא מסוגל להתמודדהאריאלניקהנאמן
עם המציאות כמו שהיא, בדיוק מאותה סיבה שהחרדים הכפישו את הרב קוק זצ"ל אתם מכפישים את כל מי שלא חושב כמותכם... וכמו שהחרדים נכשלו בתנגדותם לרב קוק זצ"ל, אתם תכשלו בהתנגדותכם לביטול מדינת ישראל. בעזרת ה' המדינה תקרוס עוד השנה, ועם ישראל חי!
שהקב"ה יעזור לנו לנתב את עצמנו לדרך הנכונה. אמן!רחלקה
ודאי שאפשראורי217
רק צריך לפתוח את העיניים ולהסתכל מסביב איזה עם נפלא ואיזו מדינה נפלאה!
ואיך אתה כזה כללי אם אתה שונא את עם ישראל או לפחות חלקים נרחבים ממנו שאוהבים את המדינה ומחפשים איך לחזק אותה??
עוד לא אמרת מה  עיוותנו ברב קוק!!!
וואו איזה טיפש אתהאליסף ט
כיוון מעניין תפס לו השרשורברוךש
הדבר הנחמד הוא שלכל אלו המתווכחים עמיהאריאלניקהנאמן
אין טענות רציניות, שהם מאמינים בהן, לכן הם מעדיפים לקרוא בשמות גנאי ולהשליך רפש, ממש כמו שעשו החרדים לרב קוק... מעניין מי ממשיך את דרכו עכשיו... אלו שמתנהגים כמו מכפשיו, או שמא אני...?
אני רוצה לחוות את דעתי כצופה מן הצד.ברוךש
אני מסכים עם אריאל בכך שככלל נראה שאין כאן התמודדות של ממש עם הטענות שהוא מעלה. 
מאידך, הדרך בה תגובותיו של אריאל כתובות, הן כהתרסה, הן בצורתן התרבותית ופוגעת (לדוגמא "אתם בטיפשותכן" "אתם נמאסתם" "אתם ממאירים"), ובהתאם, לא מפתיע אותי למה הגיבו לו כך. ולא! אני לא מצדיק את תוכן התגובות נגדו.
הקשר לפורום? אני לא עומד עליו, וגם אני תפסתי טרמפ על העניין מוקדם יותר בשרשור. וזה לא אומר שזה צודק.

במידה ואריאל אתה באמת מעוניין לדון בסוגיות התורה, דרך רבנן וחז"ל  אתה יותר ממוזמן, אולם יש דרך, צורה ומקום לעשות את זה. ומעבר לכך כדאי לדעתי לעשות את זה עם אנשים שמעוניינים בכך, ולא סתם בצורה שנראה שגדולה הנזק. וכשם שיש מצווה להשמיע דברים הנשמעים, כך מצווה שלא לומר דברים שלא נשמעים. 

והאמת והשלום אהבו, בברכת חנוכה שמח

אריאל = האריאלניקהנאמןרחלקה
היו שטענו פה שאסור לבזותעדיאל
מי שפוגע בעם ישראל וכו' בכלל ח סעיף ה כותב החפץ חיים שמה שאסור לומר לשון הרע זה על עמיתך דהיינו מי שאיתך במצוות אבל מי שאפיקורוס מצווה לבזותם
מי אפיקורוס?אורי217
כמדומני אפיקורוס הוא אדם שכופר.
חילוני מלידה לא יכול לכפור כי אין לו במה!!! הוא לא למד כדי שיוכל לכפור במה שלמד.
הים החילונים מלידה הם תינוקות שנישבו לפי כל אמת מידה הלכתית!!!
אורי,~א.ל
אני האמת מפחדת להגיב כי אני מרגישה כמו בדיון של ביינישים..

מחילה על האורך.

אכתוב את מה שאני מכירה, ובמידה ואני טועה אתה מוזמן לתקן.

כתוב" כי תראה חמור שונאך רבץ תחת משאו..."
ואז נשאלת שאלה- מז"א שונאך? האם יש מישהו שבכלל יכול להקרא שונא? אז התשובה היא כן, אבל שונאים אותו בגלל משהו ספציפי- על שראו בו דבר ערווה.

ממשיכים ואומרים שעדיף לעזור בפריקה מאשר בטעינה, כי יש בכך צער בעלי חיים
אבל אם עומדים לפנייך שני אנשים: אחד שונא ואחד אוהב, השונא מבקש לטעון והאוהב מבקש לפרוק. אתה צריך לעזור לשונא, למרות שפריקה עדיפה כי יש פה עניין של צער בעלי חיים. ומדוע? כי אדם צריך לכוף את יצרו. אבל למה שאדם יכוף את יצרו אם הוא שונא אותו?!
כי יש פה עניין שאם לא תעזור , תגדיל את השנאה.

כך שלשנוא, יש עניין. אבל על הדבר הספציפי- את מעשיו הרעים ולא את האדם עצמו. במקביל יש עניין לעזור וכו' בנקודות הטובות שכן קיימות בו.
ועוד דבר- המילה שנאה מצטיירת אצלנו נוראית. אבל לשוננו של היום ולשון התורה הוא שונה.
אולי יתכן שהבעיה היא בנו?
אתה אומר סיסמאותעדיאל
תינוק שנשבא הוא תינוק שגדל אצל גויים ששם לא ידוע מאלוקים. וגם עליו הרמבם כותב "לא ימהר להורגו" אבל פה זה לא העניין גם אדם שעובר עבירות במזיד מצווה לבזותו. בכל מקרה דברי הם ללימוד ולא למעשה עד שאלמד כמו שצריך.. בעז.ה
תעיין שובאורי217אחרונה
ברמב"ם שם ועין בהשגות הראב"ד ובלחם משנה (או כס"מ, אחד משניהם).
גם בבתי הספר של היום לא יודעים מאלוקים הם גדלו כמו אצל גויים ולכן אין להם במה לכפור..

ולליטל- אני מסכים איתך לגמרי ר' נחמן ברפ"ב מביא את זה כמדומני אבל אומר שיש חעסוק בדברים הטובים. גם הרב קוק מביא את העניין של לשנוא את המעשה הרע ולא את הבן אדם עצמו כי הוא יותר טוב מאשר רע
לך אין טענות רציניותאורי217
אתה מתחמק מעובדות תתחיל להתמודד איתם ולא להגיד: לא הבנתם את הרב קוק או שאתם מעוותים את דרכו
וזה שאתה נרדף זה לא אומר שאתה ממשיך דרכו! אגב לא כל החרדים רדפו אותו, אלו שרדפו אותו היו מיעוט, אלה שלא הסכימו איתו אבל כיבדו אותו היו הרוב!!
עד עכשיו אתה זה שהשמצת את עמ"י ואת אלה שמשיכים את דרכו של הרב קוק בלי להתמודד עם עובדות!!!!
חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

אז כנראה שקצב גדילת השיערהמקורית

שלך איטי. לא אצל כולן זה ככה🤷

ואני לא מרגישה תחת זכוכית מגדלת בכלל. אני עושה את זה כבר יותר מ20 שנה כי ככה אני רוצה וטוב לי. חשובה *לי* הנראות שלי ושיערות בפנים זה חלק מזה. לא כי זה חשוב לבעלי

ובדיוק בגלל השורה האחרונה כתבתי לו שיוותר. כי אם הוא כגבר שם לב לזה,  זה יפריע לו גם בהמשך ולהעיר על לא שייך בעיניי

למהזית שמן ודבש

כמעט כל הדייטים שעברתי מסתיימים כעבור פגישה אחת?

הקב"ה חוסך לך זמן על בנות לא רציניותintuscrepidam
זה פתרון קל. בכל זאת, כדאי לבדוק למהנחלת
אנא המתן לתגובות כאן. יש כאן תובנות ועצות טובותנחלת
בן כמה אתהadvfb

ואיך אתה מרגיש בדייטים עצמם?

זה יכול להיות עניין שכדאי לטפל בו בשלב בחינת ההצעה ועד להתנהגות בדייט עצמו.

כיווניםיהודי שואף לטוב

'מסתיימים' הכוונה שהיא מסיימת אותם?

אם אתה מסיים, זה בירור מסוג אחד.

למה ההצעה, שנראתה לי בעלת פוטנציאל, כבר לא רלוונטית? מה פגשת שגרם לך לחתוך? זו בעיה בהצעה, כלומר לא היתה שום סבירות, אין שום דמיון/קשר בין הדמויות, או שזו בעיה בתקשורת, ביצירת הקשר?

אם זו בעיה בהצעה, למה הציעו לי? ייתכן ולא מכירים אותי/אותה/לא יודעים מה אני מחפש? למה לא 'עליתי על זה' מראש, בשאלות מבעל הרעיון (מלבד פרטים טכניים ומהותיים כאלה ואחרים, 'למה חשבת שהיא מתאימה לי?', 'למה חשבת שאני מתאים לה?'. לא 'כי לשניכם יש אוזניים/לב וריאות', אלא למה דווקא אני לה ודווקא היא לי. איזו ייחודיות ראית בכל צד שהעלת לך את המחשבה שיכולה להיות התאמה) או בשאר הבירורים. אולי העניין צריך חידוד?

אם זו בעיה ביצירת הקשר, האם נבהלתי משתיקות/משהו ספיציפי שהיא אמרה? האם חתכתי 'כי הרגיש לי' או שיש סיבה שאפשר להצביע עליה? הרם באמת נתתי הזדמנות או שמיהרתי לחתוך כי לא היו לבבות והצעת נישואין אחרי 20 דקות? האם נכון לחתוך אחרי נסיון אחד, כששני זאים נפגשים ומובן יהיו רגעים לא נעימים (וגם לא נוראיים) של שתיקות מביכות, או שנכון לתת צ'אנס נוסף, ואולי אפילו יותר? האם אני באמת בא מוכן לקשר, ובא להשקיע בדייט, או בא 'לעבור אותו' (כמשתמע קצת מנוסח שאלתך), ומיילא כל הדייט לא רלוונטי? האם יש בי פחד מיצירת קשר שגורם לי להיבהל ולהרגיש שזה לא רלוונטי, או אפילו להצביע על דברים ספיצייפיים למרות שהם לא באמת מהותיים לי?

אם היא חתכה, יש בירור נוסף, אך זה כמובן דורש גם את הבירור האם ההצעה היתה רלוונטית. אם לא, למה לא סוננה בדרך? האם ייתכן שהמציע/הדמויות שאצלן ביררו עלי לא מציגים אותי נכון?

אפשר גם לשאול אותה, בטלפון בו היא חותכת או בהודעה אחרי זה, למה היא חותכת. היא לא חייבת לך תשובה, וכנראה שהיא תענה 'הרגיש לי שזה לא מתאים', אתה יכול לבקש הערות/הארות להמשך הדרך, אולי תקבל משהו.

ייתכן שיש בך, במראה/דיבור/התנהלות שלך בדייט משהו מרתיע/מרחיק? האם השקעת בדייט, באת מכובד, פתוח (כמה שאפשר) להכיר, לשמוע ולשתף, התעניינת בה ולא חיטטת יותר מידי? האם חשבת מראש על מקום שנוח לה, מתחשב במה שמתאים לה, לא ליד כל החברות, מקום נעים, אולי אפילו עם שירותים? האם הבאתי לפגישה הראשונה מיץ תרד הולנדי סחוט ועוגיות שעורה ותירס במילוי חסה? התנהגתי מוזר? נסה לשחזר את מהלך הפגישה ולבחון אם היתה התנהגות מרחיקה מצידך.

כשזו אחת או שתיים, יש סבירות שההצעה לא רלוונטית/הן לא פתוחות לקשר, אבל אם זה כבר עם בנות רבות, יש כאן נורת אזהרה לכיוון שלך. מה אני לא עושה נכון.

זו התמודדות קשה. נסה ללמוד משהו מכל פגישה. להתייעל בתקשורת, להכיר גבולות ולהבין מה חשוב לאישה ומה מעניין אותה, למד להתחשב, ובעיקר, להיפתח.

זה נסיון לא פשוט. תדבר עם אבא, תגיד לו, ותתכוון לזה, שקשה לך, שאתה צריך את עזרתו, ושאתה מתאמץ ומשקיע כדי להקים בית לכבודו. קבל את הקשיים הללו באמונה, ויהיו לזכותך.

(מקווה שכתבתי כל מה שחשבתי, כי בטעות מחקתי הכל וכתבתי הכל מהתחלה)

אשריך. יצליח ה' דרכך ותבשרנו בשורות טובות במהרה.

נכון מאוד.נחלת
מזכיר לי אותיsubb16

אכן גם אני הייתי בבעייה כזו עד שלימדו אותי איך לפתח קשר עם אישה.
ואז הכל השתנה שסוף סוף הכדור היה אצלי.
לא בקטע מלחיץ אחי אבל אתה צריך ללמוד אם יוצרים קשר עם אישה.
תחשוב שזו בחורה שהיית רוצה ובגלל שאתה לא יודע איך מפתחים איתה שיחה הכל בורח לך, פשוט חבל.
לכן יש אנשים מאוד מאוד מסויימים שיודעים להדריך אז שווה לפנות אליהם וכן גם לשלם אם צריך.

אתה יכול לתת לי טלפון שלהם?זית שמן ודבשאחרונה

תודה

שיר חדשכולנו הביתה

אני ניק שהיה פעיל פה אבל מעדיף לא להחשף

חשבתי לשתף שיר שיצרתי לאחרונה עם AI

לדעתי זה יגע בעולמם של חברי הפורום

יום טוב

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

השאלה בסדר גמור. לא להרגיש אשמה רבותינחלת

על הרגשות שעולות אצלכם. יש להן מקום.

אין לי תשובה על כך. אולי להמשיך ולראות אם זה עדיין מפריע.

אולי הילדים יהיו גבוהים כמוך? יש לנו שכנים שהיא מאוד נמוכה. ממש.

בעלה די גבוה (לא 1.90) ו90% מהילדים, גבוהים.

אבל יכול אולי להיות גם ההיפך כמובן.

אגב, קראתי בספר "יומנה של שדכנית" על מישהו שהגיע לאחד מגדולי ישראל

בטענה שאחותו שמה דגש על שטויות; הכירה בחור נמוך ואינה רוצה בו כי

טוענת שתתבייש ללכת איתו ברחוב.

הצדיק ענה לו: אלו לא שטויות. זה דבר שצריך לקחת בחשבון אם זה מפריע לה.

זה לגבי ההצטדקויות שעולות כאן לגבי הרגשות לגטימיות לגמרי.

מה עושים איתן? זה כבר נתון לשיקולו של כל אחד.

בהצלחה רבה!

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

במקרה קפץ לי השרשור ורוצה להגיבבארץ אהבתי

קודם כל - זה נכון שזה לא תמיד יוצא ממוצע, אבל דווקא בדברים האלו (גובה וצבע עור) יש איזשהו ערבוב של הגנים שיוצר לרוב משהו באמצע (כי יש פה כמה גנים שמשפיעים, ולכן חלק מתקבל מהאמא וחלק מהאבא, והתוצאה מושפעת משניהם. יש תחומים אחרים שבהם רק גן אחד משפיע ואז זה באמת סוג של 'הגרלה' אם זה כמו אמא או כמו אבא).

מכירה כמה משפחות של אתיופי ואשכנזיה (או להיפך) והילדים באמת בצבע כמו של תימנים. וגם במשפחה שלי רוב הילדים קיבלו צבע בערך באמצע ביני לבין בעלי (עם שונות בין הילדים, אבל בגדול כולם בטווח שבנינו).

ולגבי הגובה - יש לי דודים שהם עם הפרש גובה משמעותי. הבעל בערך 1.90, והאישה סביב 1.50 (להערכתי, לא שאלתי אף פעם...). יש להם 7 ילדים, 2 בנים שקיבלו את הגובה של אבא שלהם (לא יודעת אם ממש בגובה שלו, אבל כן גבוהים מהממוצע באופן ניכר), ו-5 בנות בגובה ממוצע, גבוהות יותר מאמא שלהן אבל לא באופן חריג.

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

מסכימה; איך זה מרגיש אצלך, לא הילדים כרגע.נחלת
בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמת

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

יש לי דוד 1.98 ודודה שלי 1.65 בערך,Lavender

כל הילדים יצאו גבוהים (חמישה במספר)

ואם אתה שואל אם יצא לי לחשוב על זה פעם, אז בפירוש כן.

בסוף כשאני מתחתנת עם מישהו אני רוצה להוריש גנטיקה טובה לילדים, לא דווקא גובה. 

(לי אישית גובה יותר מפריע בקטע שגבר נמוך מצטייר בעייני כפחות "גברי" אבל לא יפריע לי שיהיו לי בנות נמוכות למשל)

נכון, אבל לא בהכרח.נחלת

אני גבוהה.  ובכל זאת, שמתי לב שיש גברים נמוכים שהם גבריים בהחלט.

כמובן שמטבע הדברים, אשה גבוהה היתה רוצה בעל שלפחות בגובה שלה.

אבל יש גברים נמוכים גבריים ומושכים. לגמרי. וגם גבוהים שלא נראים

גבריים כל כך.

מכירה מישהו נמוך נמוך נמוך.....למטה מהממוצע. בהרבה.

אשתו גבוהה גבוהה גבוהה...למעלה מהממוצע.

רואה די הרבה זוגות כאלה.

יכול להיות שגם אצלך זו איזו תסמונת גנטיתמרגול

ויכול להיות שסתם נטיית גובה

כנ"ל אצל הגברת המיועדת.

כי כן, ברור שגובה מושפע המון מגנטיקה, אבל יש מקרים שזה ניתן לבדיקה ממוקדת של 2-3 דברים. לרוב יבדקו בשביל שלא יהיה לשני ההורים (למשל כי אז ההשפעה היא לא רק על הגובה, אלא גם על עוד דברים. או כי זה כבר יצור מצב קיצון)

בכל אופן. אני חושבת שייתכן שיש פה גם עניין של מגדר.

כי כאמור, לגברים גבוהים מאוד, קשה פחות מלנשים גבוהות מאוד. וכך גם ההפך.

אז אתה אולי חושב - מה אם הבן שלי יהיה נמוך מאוד וזה יקשה עליו בזיווג/ביטחון עצמי/ ווטאבר

אבל אני כאישה הייתי חוששת בעבר מההפך - מה אם תצא לי בת מאוד גבוהה?

אני נמוכה מאוד, בעלי מעל הממוצע אבל לא ברמה חריגה, אז לא נראה לי שתצא לי בת 180 חחח

אבל בהחלט מבינה את הקושי של ללכת עם מישהי שנמוכה ממך ב40 ס"מ (מהכיוון של זו שהלכה לצידו של מי שגבוה ממנה ב40 ס"מ, וזה באמת מרגיש לפעמים כמו "ילדה", עד שמתיישבים ואז כבר לא. אבל מבינה)

אשכרהאחד האם שומע

כתבת הרבה ממה שעובר לי במוח. 

ברור שגובה באיזשהו מקום זה יתרון/נורמלי לגבר ואילו לאישה זה יהיה חיסרון מסויים..וכל הקטע שזה גם בדיוק להיפך! ואין לנו איך לשלוט על זה. מצד שני, כמו שכתבתי, יש לי איזו תפיסה כזו שגובה הוא מאוד מאוד חשוב. לכן זה משפיע לי על איך אני תופס אותה וגם עולה הפחד על דור העתיד,..

אם אפשר לשאולשלומית.

למה גובה הוא מאוד מאוד חשוב? ( חוץ מלהגיע למדפים הגבוהים בסופר)

אני ובעלי נמוכים והחיים שלנו מצויינים ב''ה. מקסימום לוקחים שרפרף 

את צודקתאחד האם שומע

לחלוטין. זה דבר שלא בשליטתנו בכלל, והוא לא עקרוני למהות של האדם. והאמת שבגלל שזה לא מאוד חשוב אני כועס על עצמי שזה כל כך מפריע לי! באמת. 
אבל כמו שאמרתי, תמיד גדלתי כך שגובה הוא חשוב, תמיד החמיאו לי על זה ותמיד זה היה לי כיף. לכן זה נתפס אצלי כנראה כמשהו חשוב....

כמו הרבה דברים אחרים שמפריעים לאנשים אחרים

אבל אם גובה מאוד מאוד חשוב בעיניךמרגול

אז זה אמור להיות גם מאוד מאוד חשוב כשאתה חושב על הבנות העתידיות שלך, לא?

להיות בת גבוהה מאוד, זה ממש לא קל.

גם להיות בן מאוד נמוך.

אבל אני אומרת, שאו שגובה זה פיצ'ר חיצוני וזה הכל, ואז באמת לא כזה משנה

או שהוא מאוד חשוב, אבל אז זה חשוב לשני הכיוונים שלא יהיה גובה קיצוני. לא?

ברוראחד האם שומע

קיצוניות לא טובה בשום דבר ובשום מצב. לא מחפש קיצון. 
מבחינתי גובה זה לא הכי חשוב, ברור שהעיקר הנשמה והמידות. עם זאת, קשה לי לשחרר את זה. 

רק אם תתחתן עם מישהי גובהintuscrepidam
תהיה סבירות גבוהה יותר, לא וודאות, שהילדים שלך יהיו גבוהים. וזה תחת הנחה שכל הדורות לפניך גבוהים ככה שיש לכם נטייה להיות גבוהים.
מבחינה גנטיתלגיטימי?

פעם התעניינתי בעניין הגובה, וזה מה שאני יודעת להגיד:

יש תכונות שאפשר לבדוק בדנ"א של אדם, ולהעריך כיצד זה יבוא לידי ביטוי. לגבי גובה, אפשר לקבל הערכה, אבל טווח סטיית התקן הוא עצום, כך שההערכה הזאת מאבדת הרבה מיכולת המימוש שלה.

למה זה קורה? כי יש תכונות שתלויות רק בגן אחד או גנים בודדים, אבל גובה תלוי בעשרות אלפי נקודות שונות בדנ"א. (מקור)

אם זה משהו שמטריד אותך ברמה רצינית - לך תקבע תור אצל יועץ גנטי, ותברר.

מכירה הרבה זוגות בהם אחד מבני הזוג יותר גבוה, ומבחינת ילדים - לפעמים כולם בגובה דומה, לפעמים יש מנעד של גבהים.

אבל השאלה הגדולה היא:

האם אתה מחפש תשובה גנטית, או שאתה מחפש להשפיע על התפיסה שלך? האם אתה רוצה להשתחרר מהתפיסה הזאת?

כדי לאזן, לדעתי רוב האנשים לא חושבים שלהיות גבוהנוגע, לא נוגעאחרונה

בפער מהממוצע זה הכי כיף.

אז קח בחשבון שיתכן שגם בשביל הבחורה יש כאן התפשרות מסויימת, ושאולי בזכותה הילדים דווקא יהיו מאוזנים..

תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

באמת היה קצר ב"ה, חודשיים עם הראשונה וזה הספיקנו, ההוא מהזה
יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.
בשעה טובה! הרבה מזל טוב!יעל מהדרום
הרבה מזל טוב, אם אני מבין נכון מדובר בראשונה שלך?מתוך סקרנות

שיחקת אותה.

יפה.

אכן מדובר בראשונה ב"הנו, ההוא מהזה
8 פעמים "מזמור לתודה" ערב בוקר וצהריים.......נחלת
וואו! איזה כיף! מזל טוב!!!יהודי שואף לטוב
שתזכו לשמוח זה בזו וזו בזה ולהוסיף המון אור.

מוזמן להמשיך לתרום ולקבל בפורום (אף שזכית ואין לך הרבה נסיון😀).

כל כך משמח! היו מאושרים יחד. המון המון נחת!נחלת
מזל טוב!זית שמן ודבשאחרונה
"החיים שלי יפים. יש לי עבודה. מה רע להיות לבד?"נחלת

זו הכותרת של טיפ באתר "השדכן". יש שם טיפים טובים.

מזכיר לי את התגובה של הבחורה שלא הרגישה צורך

להתחתן. אולי לא קשור, אבל ממליצה על טיפים;

שם וגם באתר של אלי גרון.

פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

מדהיםadvfb

איך שניכם יודעים להתנסח יפה בכתב

מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

נכון אבל צריך לדעתהפי
להיות צופה מהצד ולא להיות המגננה עצמה 
מודע להגנות, חידוד חשובadvfbאחרונה

בשורות טובות אמן!

לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

אולי יעניין אותך