נראה לי שנפל דבר בישראל ואנחנו לא נותנים דעתינועדיאל
מה שקרה היום עם הרב ברכה זה נסיון לסתום פיות של רבנים. זהו נסיון לסתום מאיתנו את דעת התורה ממש כמו שהיה לאבותינו בימים ההם בזמן הזה..

כואב הלב לראות את שאר הרבנים שותקים לנוכח הגזרה.. מעתה רבנים ידעו שאם יאמרו את האמת שלהם הם נמצאים בסיכון ואף אחד לא יגן עלהם.

עצוב..
כשם שמצווה להוכיח..Talrats
כשהדברים נשמעים כך גם מצווה לשתוק שדבריך אינם נשמעים.
טל לא בהכרח- דעתיברוךש
נכון שהישיבה הלכה ראש בראש עם המדינה, אולם כול המדינה בחנה וראתה את הסוגיה מקרוב, ורב לא יכול לרדת מדרכו ופסיקתו, הדבר היה נתפס כבגידה בעקרונות שעליכם חונכנו, וכל עולם התורה היה מרגיש נבגד. (שהרב מלמד יסטה מדרכו של דרך מאוד מסוימת בתורת הציבור). 

הרי ממאי נפשך? תורה היא, ורב מחויב להוביל את הציבור, והדברים שהרב מלמד אמר, אינם חדשים, ואינם ייחודיים לו, אני לא יודע למה דווקא בחרו להתנפל עליו, הרי כל הציבור המרכזניק פוסק באותה הצורה. אבל נו ניחא. 

בכל מקרה, ממתי מתערבים בחופש הלכתי של רב? זה מעשה נבלה ממש, ואני רואה את זה כהמשך ישיר להתערבות הבג"ץ בהחלטות של הרבנות הראשית. 

צריך גם לזכור שלא הותירו לרב מלמד ברירה, דרכו ההלכתית אומנם ברורה וידועה ואינה חדשה, וכבר קודמים לו וגדולים ממנו פוסקים בצורה דומה. אולם דווקא הטענה של מערכת הביטחון שהרב מלמד צריך "להתחרט" ולחזור בו מההלכה היא מגוחכת, הרי תורה היא, ואיך יחזור? 
אם באמת רצו למצוא פתרון לעניין, היו מחפשים תשובה הולמת. ומלכתחילה בכלל לא היו צריכים להעלות את הרב מלמד לכותרות. הם גרמו נזק רק לצבא ולעם, ישיבת הר ברכה תפרח, ועוד פגיעה של הציבור החילוני-פוליטי כנגד הדתיים והרבנים נעשה. 

אני תוהה לעצמי מה יהיה בהמשך, האם כל הישיבות שהולכות בדרכו של הרב שפירא זצ"ל ימצאו את עצמם מחוץ למערכות המדינה והצבא. והרי זה רק צעד הפתיחה, אז האם הציונות הדתית כולה תתפצל לחילונים וחרדים לאומיים?
 (ואני מגדיר חרדים בתור, דתיים שלא לוקחים חלק בממלכתיות). 
הרי מה יעשה בחור שרוצה להיות דתי וממלכתי. הרי או שילך לישיבה גבוהה שאין בה צבא, או שילך לצבא ישר. השילוב שלא ברמת המערכת תפגום בהכול. 

אבל נו, עוד יבוא חזון למועד. הרי הקב"ה הבטיחנו שחורבן שלישי לא יהיה. אולי הציבור או הרבנים יצליחו בעז"ה לשנות את ההתרסקות של הציבור הדתי לאומי, ושל העם היושב בציון בכלל. 

ובנימה אופטימית זו, חנוכה, גם אצלם המצב לא היה נראה מזהיר...  

דעתי האישית, ולא יותר.

לחברי ברוך...Talrats
א)לא התכוונתי שהרב מלמד ישתוק אלא התכוונתי לשאר הרבנים כמו שעדיאל כתב כואב לראות...שאר הרבנים שותקים.
ב)העלת בעיה חמורה לגבי עתידם של הישיבות ההולכות בדרכו של הרב שפירא זצ"ל לי אישית אין פתרון אבל גם הניפוח שרירים שלנו לא יעזור פה(אם יש לך פתרון ריאלי אשמח לשמוע) .
ג)לגבי חזרה לגלות צר לי אבל זה יכול לקרות לדעת הרמב"ם.
הרב שמואל אליהו פועל לכנס את מועצת הרבנותעדיאל
אני חושב שאסור! לשתוק. זה שעת שמד שאוסרים על רב ללמד תורה. היום זה על זה מחר זה על שבת מילה והחודש.......

לא אסרו עליו כלוםאורי217
זה שהצבא ביטל את ההסדר זה לא אומר שמנעו ממנו ללמד תורה אל תאשים סתם!!
תאשים אותם אולי על סתימת פיות, מרצה באוניברסיטה מחנך לא להתגייס ולא עושים כלום אבל רב שקורא ומחנך להתגייס אבל "רק" קורא לסרב פקודה מבטלים לו את ההסדר..
לא הבנת...אמור לחכמה
סותמים פיות, איפה שפתחו אותם...
אם את ברק היתה מעניינת איזו סוגייה בגמרא והרב מלמד היה חולק עליו אז אולי באמת הוא היה מונע ממנו ללמד, אבל כאן מדובר בצבא ושם סתמו לנו את הפה כי אנחנו 'מסכנים' את הצבא עם האמת שלנו...אז כדי שלא נפריע - סותמים את הפיות...
מי מפריע לו ללמד תורה?נמרוד
שילמד כמה שהוא רוצה, את מי שהוא רוצה.
רק דבר אחד - לא יהיה לו, לא יהיה לו הסדר עם משרד הבטחון. זה הכל.
על מה כל הבכיות והזעקות?
לא לא יקרה כלום לשאר הישיבותאליסף ט
הם פוחדים להביע את דעתם בקול.
לא שייךאורי217
עם כל הסימפטיה להר ברכה מה זה קשור לפורום??
ואגד הרבנים שותקים פתח אוזניך ושמע!! הרבנים מוחים בכל גדול (הרב דרוקמן הרב דוד סתיו הרבד"ר הרשקוביץ וכו') כואב הלב בלי קשר אבל לא להוציא לעז על הרבנים!!
מוחים?אליסף ט
לזה קוראים למחות?
ועוד הרשקוביץ?! הוא אמר שהוא לא רוצה שהישיבה תסגר כדי שהרב מלמד לא יהפוך לקדוש מעונה! אפילו לא קצת מתוך סמפטיה לישיבה ולרב.
גם אני חושב שלא שייך.ברוךש
אבל אם כבר.... (איזה תענוג)

א. חלק מהרבנים כן יוצאים, ובזה אורי217 צודק. אישית הייתי רוצה לראות את הציבור פועל ביחד, רבנים ועסקנים (אוי הציניות...) נגד זה. 
ב. אני לא חושב שהרב מלמד "ניפח שרירים", הוא אמר סה"כ שהוא מבין את מניפי השלטים. וכמובן שהוא פוסק שאסור ליהודי לעשות עבירות. אני לא מבין למה וויתרו לרב לבנון. אין לי פתרון ראלי, ויותר מכך אני חושב שזו הייתה התנגשות שהייתה מגיעה במוקדם או במאוחר בכל מקרה. (הרי האלופים בצה"ל צווחים על זה כבר שנים).  
ג. זה לא קשור לפורום
ד. טל טל טל... חחח דמיין את חיוכי, יופי, עכשיו פתח מי מרום ו', "הדבר ברור כשמש בצהרים שחורבן שלישי לא יהיה עוד ומדינת ישראל שקמה לתחיה בל תמוט לעולם ועד". 

אוקי תקשיב מה נעשה, נעשה  מ-ל-ח-מ-ה !!!! (אחים לנשק)
תביא את מקור הרמב"ם, כי הוא לא זכור לי. ונתחיל.

ובמילתא דבדיחותא (ה)ברוךש

אתם חושבים שהרב וולפא יעניק להר ברכה או לרב מלמד פרס כספי? [תוהה]

בעברית בת זמננו כותבים בדיחותא באלף ולא בהא.אנונימי (פותח)
לכל מי שהתלבט.
הוא לא התלבט!! זה סימן היכר לתגובה הומוריסטיתeliore
אוי גוועלדמישהו10
מה זה צריך להיות הדבר הזה "סימן היכר לתגובות הומוריסטיות" ? זה כמו לספר בדיחה וישר לפרש אותה ! לא עושים דברים כאלה ! פשוט להוציא את העוקץ מכל העניין...
הוא צודק...וופל אמריקאי
עדיף להוציא את העוקץ מהבדיחה, (וידעו שמדובר בבדיחה)
מאשר שאנשים כאן יעקצו אותו... 
מניסיון...

לחברי ברוך...Talrats
לידיעת הקוראים אני לא ממש נלחם בברוך
א)לא אמרתי שהרב מלמד ניפח שרירים אלא שאנחנו לא צריכים לעשות זאת ואולי צריך להגיב השאלה איך מופנית אליך ברוך.
ב) אין מקור לרמב"ם מכיוון שהוא לא טוען משהו(שלא יהיה חורבן ומה שנאמר בנבואה זה רק אחרי בניין ביהמ"ק השלישי)  אלא ראיתי שהרב רצון כותב על זה בשו"ת במורשת הרמב"ם אומר בהלכות מלכים ומלחמותיהם בקשר לגאולה שלא נדע איך הדברים יהיו(בסדר הגאולה) ואין לחשב את הקץ זה כולל את עניין חזרתנו לארץ שאנו יכולים לשער זוהתחלה של גאולה אבל לא לקבוע, ודאי שמדינתנו היא גאולה ותשועה לעמ"י יחד עם זאת הגאולה באה קמעה קמעה ויהיו עליות ומורדות ואנו לא יודעים מה יכול להיות.

בעיקר מיועד לטל, אבל כמובן שכולם מוזמניםברוךש
אוקי, לידיעת הקוראים שאש הקרב בוערת בהם, אני בעיצומה של מלחמה עם טל, ואם הוא לא יפסיק להיות נחמד. אני אכנע ואלך להציק לאחותי (מהיתרונות בלהיות בבית). 

א. אני לא רואה דרך יציאה, כי תקפו את הרב מלמד על פסיקתו ועל דרכו, ועל דרכי רבותיו. האם זה באמת לא ידוע שכל הרבנים מהכיוון של מרכז לדורותיה פסקו שחובה לסרב פקודה כי זה נוגד את התורה? מאידך, שום חידוש לא היה בדבר, הרב לא יצא בהכרזה גדולה, ומאות תלמידיו לא סרבו לפנות. על הסוגייה של השלטים הרב אמר שלא היה מורה לעשות כך, אולם הוא בהחלט מבין אותם. מערכת הביטחון ברשות ברק תקפו את הרב מלמד על כך שהוא מורה שהתורה היא מעל הצבא, ויש להישמע לתורה לפני המפקדים. על עניין זה אין פשרות. אולם אני לא מבין להמ העלו אותו. אין בזה כל חדש. ורוב הרבנים בציבור סוברים כך. אילו היה מערכת הביטחון שומר על זה בשקט, דבר לא היה משתנה. וכאשר הוא ביקש מהרב מלמד לחזור בו ולבגוד בתורה והקב"ה, מובן הדבר למה הרב לא עשה זאת. לדעתי ברק ומערכת הביטחון הכניסו את עצמם למלכודת אש, והם לא יודעים איך לצאת מזה. ויתר על כן, יש למצות את הדין הזה עם כל הישיבות שהולכות בדרך מרכז הרב, כי אין ביניהם להר ברכה כלום. 
 אולי הצבא יירד מהסוס, ויגיד שהוא לא ישלח את בחורי הר ברכה לפנות. אבל זה רק יתמרץ את שאר הישיבות (והצבא פוחד מישיבות ההסדר). ואולי הם ינסחו איזשהו הצהרה מטומטמת שלא אומרת כלום. ואולי הר ברכה תשלח את חייליה לנחל החרדי, וההסדר יבוטל.
מה שלדעתי בטוח- הר ברכה תגדל ותתפתח ותרבה תורה בעולם. הרב מלמד ימשיך להיות ממנהיגי הציבור ומרביץ תורה ברבים. רוב בחורי הר ברכה יתגייסו במסלולים אחרים. ורק הצבא קירב את ההתנגשות וההתגוששות בין הדתיים למדינה וצבא. 

ב. נכון כך גם אני זכרתי. לא ראיתי שום מקור בדברי הרמב"ם, ובעיקר הלכות מלכים ובאיגרת תימן שמדבר על כך. אולם מנגד ראיתי הרבה מאוד מקורות שטוענים שבהכרח לא יהיה, ואני לא מתכוון באמת לגעת במקורות, אלא להישאר לפני. ועל סמך זה ניתן לבנות את הרעיון בצורה שלא תתנגד עם הרמב"ם.
עד כאן הרעיון- מכאן ואילך מקורות- ניתן להפסיק לקרוא- לאלו שהגיעו עד הלום.  (היה כיף, חבל להיפרד).

1. ישעיהו (לה י) "וּפְדוּיֵי ה' יְשֻׁבוּן וּבָאוּ צִיּוֹן בְּרִנָּה וְשִׂמְחַת עוֹלָם עַל רֹאשָׁם שָׂשׂוֹן וְשִׂמְחָה יַשִּׂיגוּ וְנָסוּ יָגוֹן וַאֲנָחָה". - עיין מלבי"ם
2. (הושע ו ב) "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו"- עיין רד"ק בשם האב"ע, ומצודת דוד
3. (עמוס ט יא) "בַּיּוֹם הַהוּא אָקִים אֶת סֻכַּת דָּוִיד הַנֹּפֶלֶת וְגָדַרְתִּי אֶת פִּרְצֵיהֶן וַהֲרִסֹתָיו אָקִים וּבְנִיתִיהָ כִּימֵי עוֹלָם". - רש"י, 
 4. (עמוס ט טו) "וּנְטַעְתִּים עַל אַדְמָתָם וְלֹא יִנָּתְשׁוּ עוֹד מֵעַל אַדְמָתָם אֲשֶׁר נָתַתִּי לָהֶם אָמַר ה' א-ֱלֹהֶיךָ- מלבים
5. (חבקוק ב ג) כִּי עוֹד חָזוֹן לַמּוֹעֵד וְיָפֵחַ לַקֵּץ וְלֹא יְכַזֵּב אִם יִתְמַהְמָהּ חַכֵּה לוֹ כִּי בֹא יָבֹא לֹא יְאַחֵר"- מלבים
6. (דניאל יב ז) "וָאֶשְׁמַע אֶת הָאִישׁ לְבוּשׁ הַבַּדִּים אֲשֶׁר מִמַּעַל לְמֵימֵי הַיְאֹר, וַיָּרֶם יְמִינוֹ וּשְׂמֹאלוֹ אֶל הַשָּׁמַיִם, וַיִּשָּׁבַע בְּחֵי הָעוֹלָם: כִּי לְמוֹעֵד מוֹעֲדִים וָחֵצִי, וּכְכַלּוֹת נַפֵּץ יַד עַם קֹדֶשׁ, תִּכְלֶינָה כָל אֵלֶּה". - רשי. ובעיקר סנהדרין צז: וצח: (אם תלוי בתשובה- מחלוקת ר' אליעזר ור' יהושע) (וכדאי לעין באחרנים, בעיקר רמב"ן ויד רמה שפסקו כר' יהושע)
7. (בר"ב) וְהָיָה בְכָל הָאָרֶץ נְאֻם ה' פִּי שְׁנַיִם בָּהּ יִכָּרְתוּ יִגְוָעוּ וְהַשְּׁלִשִׁית יִוָּתֶר בָּהּ"
8. מהר"ל - "התשועה העתידה להיות אין אחריה שעבוד... שנאמר ישראל נושע בד' תשועת עולמים...".
9. גר"א - "אבל קץ האחרון - אינו תלוי בתשובה אלא בחסד".
10. "כי קץ הגלות ישנו, אפילו יהיו ישראל רשעים גמורים ח"ו.
11. אני מביא פה את האמדו"ר מגור, כי אני לא בקיא בזוהר- "בטוחים אנו בהשי"ת כי לא יטוש את עמו ונחלתו לא יעזוב, לא יהיה עוד אסון וגלות מארה"ק - כדאי' בזוה"ק ....".

אוקי, עכשיו, לאחר שמילאתי את הדף במקורות, והבאתי את המקור  (בערך) ואת הציטטות. הרעיון הוא פשוט. בחלק גדול מהמקורות הדברים מופיעים במפורש. ובחלק הם זוכים לפירוש לעניין. ובכלל השימוש התלמודי במילה "קץ" לדעתי מצביע על העניין.  לעניות דעתי. כמעט רוב רובם של הראשונים ואחרונים הולכים לפי השיטה הזו, והאמת שאני לא מכיר כאלו שלא. יש כאלו ששים את הקרב על מתי זה מתחיל, אבל לא ידוע לי על מתי זה מסתיים, ואלי כאן יש פרצה. אבל לכל הפחות הרמב"ם לא מתייחס אל זה.  
זכור לי מהספר של החפץ חיים שאמר לפני השואה שציון תישאר לפליטה (בפירושו לחלוקת המחנות של יעקב).
ומפורסמים גם דברי הרב הרצוג בזמן שרומל היה בשערי א"י, והנשיא רוזולט הזהירו שלא לחזור לארץ, הרב הרצוג ענה שהנביאים ניבאו על שתי חורבנות ולא שלושה. 

* לגבי המקורות, חלק הסתמכתי על הרב שטיינר, וחלק מזכרוני. (כל טעות, שלי היא בוודאי)
** בכוונה לא הבאתי את הרב קוק, או אחרוני אחרונים. (למעט סיפורים של החפץ חיים והרב הרצוג), והבאתי את הגר"א רק בגלל השפעתו הישירה והעקרונית על הציבור הדתי היום.
***זה נכתב בכמה דקות, ולכן זה לא המסמך האידיאלי.

טל- כמו בימים הטובים, תורך!!!  

ההבדל בין הר ברכה והרב מלמד לשאר הישיבות,אליסף ט
זה שאצלנו לא מפחדים להגיד את הדברים בקול,ומאמינים שצריך להגיד אותם בקול,ושאר המקומות מפחדים.
לחברי ברוך...Talrats
הבאת מקורות יפים אבל ידוע שהמלבי"ם חשב את הקץ ועוד רבים וטובים חשבו את הקץ ולא היא ש"אין הדברים מביאים לא לידי יראה ולא לידי אהבה"(רמב"ם הלכות מלכים ומלחמותיהם)  עיבוי התומכים בדעתך לא מוכיחה את האמת וקבל האמת ממי שאמרה ואפשר לתת פרשנות אחרת למקורות האלו לדוג' זה מדבר רק אחרי בניין ביהמ"ק השלישי.

די אני חייב הרגתם אותיאליסף ט

לגגגגמרי.
הי אליסף, זה דיון כייפי, ואנחנו נהנים. טל קבל פגזברוךש
א. לגבי חישוב הקץ, הרמב"ם מזהיר רבות מפני זה. אך הוא לא הראשון, כמה מקורות להתחיל. 
1. "תיפח עצמן של מחשבי קיצין" .... ולא בא שוב אינו בא" 
2. הנותן את הקץ, אין לו חלק לעולם הבא
3. "...שהקץ על דרך האמת לא ייתכן לשום אדם..." (כמובן איגרת תימן) 

מעניין שדווקא את הרמב"ם לא מביאים מאיגרת תימן- שם הוא טוען שזה לא אפשרי, אלא ראיתי שמסתמכים עליו מהלכות מלכים. 
בהלכות מלכים הרמב"ם טוען שהאיסור הוא לחשב את הקץ  ("לא יחשב קיצין", לא ישים לו זמן, ולא ישים לו סברות..."). 
טעם הדבר שהרמב"ם מביא שם: "שהיו אומרים, כיון שהגיע את הקץ ולא בא שוב אינו בא".
עונש הדבר: "תיפח עצמן [נפשו 5 ] של מחשבי קיצין"

שיטות לרמב"ם: 
1. אברבנאל מסביר שהאיסור הוא דווקא על חישוב לפי איצטגנינות ולא לפי נביאים. 
2. רמב"ן סובר שהאיסור הוא דווקא לדורות שרחוקים מהגאולה, אבל לקרובים מותר.
3. שבאמת אסור בכל זמן ובכל צורה- וזה בשקלול עם איגרת תימן

המהר"ל מסביר איך זה הגיוני שבגמרא וראשונים ואחרונים חישבו בפועל את הקץ- והוא מסביר שהם חישבו זמן שמתאים לביאת גואל, ולא לזמן הכרחי ואבסלוטי. והקץ עצמו הוא דבר נעלם שאי אפשר לדעת. 

ואפשר להסתפק בזה. וכמובן שזה לא סותר את המקורות האחרים, כי לא כולם חישבו את הקץ.

ב. אליסף, מה אכפת לך? תהנה, אנחנו זורמים. השאלה היחידה שמנקרת היא, האם זה קשור לפורום. 

ג. כן הסכמתי שבגלל שלא חייבים לקבל את זה שהגאולה אכן התחילה, לכן לא חייב להגיד שהגענו לשלב אל חזור. 
1. אולם מאידך, כל כך הרבה רבנים ובראשם הגר"א כן סוברים כך. ואפשר גם להיעזר בספר התקופה הגדולה לעניין. 
2. ובנוסף, אתה מביא את שלב בית המקדש כתנאי, אבל בגמרא השלב הזה לא מופיע, אלא סימנים אחרים שיותר קלים, ועליהם גם מסתמכים רבים. 
3. ויותר מכך, כאשר הגר"א אמר את זה, אולי זה היה נראה כדבר מיסטי ולא רציונאלי, אולם כאשר יש מדינה יהודית, וכו...... קשה לטעון כנגד המציאות, שאין מעשה הגאולה בשיאה.  

לחברי ברוך..Talrats
הנימוק העיקרי בעניין של תפח רוחן של מחשבי קצין הוא שלא תחלש אמונתו של המאמין בדבר באם הקץ לא יגיע בזמן שחשב שיגיע באשר לטיעון שלך שהתנאי של ביהמ"ק לא הובא בגמרא אני נתתי סתם דוגמא לפרשנות אחרת מבלי לעיין במקורות בכל מקרה יש הרבה אגדתות בגמרא על ימות המשיח והגאולה אל תביא לי ראיה ויש גם בנושא הזה מחלוקות כך שאתה לא יכול להביא לי ראיה משם ואזכיר את דברי הרב רצון שאפשר לשער שזו התחלת גאולה אבל לא לקבוע בוודאות ולסיום אצטט מדבריו"כי הסוד והיסוד לגאולה השלמה היא האמונה השלמה בה. וככל שנפיץ להמון בני עמנו, ונחדיר בלבבותיהם את האמונה התמימה בגאולה השלמה, כן נחיש אותה.
אבל אמונה ללא תנאי וללא שעוני עצר, כי הללו עוצרים את האמונה ועוצרים גם את הגאולה.
המשך..Talrats
דרך אגב מישהו אמר לי שגם לשיטת הרב קוק זה לא ברור שלא יהיה חורבן שלישי אבל אני לא יודע מה המקור אתה מכיר אותו כך שתוכל לשאול אותו("אשכול הכפר" אם הבנת מי זה שלח סמיילי)
לידיד ורע טל,ברוךש
1. לטעון שהרבה מהמקורות קיימים זה לא חכמה זה ברור. השאלה זה הסדר שבה אנו מקבלים אותם. בעיקר איך הראשונים קיבלו אותם, ולאחר מכן איך האחרונים קיבלו את הראשונים, ובעיקר דרך בפסיקה ההלכתית. 
2. מהעיון הקצרצר ולא ממצה שעשינו נראה שהרמב"ם לא מזכיר את העניין. אולם קיימים מקורות אחרים שדווקא כן. הן הנביאים\גמרא ולא ידוע לי על מקור ראשוני שמתנגד לרעיון שלא תהיה חורבן שלישי. 
3. לגבי חישובי קיצין, הרמב"ן ועוד ראשונים אחרים שמשיגים על הרמב"ם דווקא מסבירים את זה בצורה השונה מהרב רצון, וזה עקרוני. ומעבר לזה, רק בשביל לתת לגיטימציה של חישובי קיצין זה לא ממש קריטי לעניין, כי גם אם הרמב"ם לא מסכים איתם, זה לא בהכרח קשור לכל עניין אחר שבו הם פוסקים וכו.. האבסורד הוא כי הגמרא מלאה בחישובין, ורבים הם הראשונים ואחרונים שחישבו. ולכן ראיתי לצורך להביא את המהר"ל עליהם, שצינן את העניין. אבל למסקנה- לדעתי זה נושא אחר.  
4. הפרצה שלא ברור שזה האתחלתא דגאולה בהחלט פרצה יפה, והזכרתיה קודם. אבל כפי שאמרתי רוב רובם של רבני ישראל כן תומכים בכך, והראיה- "התקופה הגדולה" וגדולים כמו החפץ חיים והגר"א. אולם בהכרח אתה לא מחוייב לקבל את דעתם, כפי שאכן יש שלא נוהגים כמותם. כמובן שנכון לציין שיש סימנים מובהקים של הגמרא, אבל יש גם סימנים מובהקים של המציאות, הרי עם ישראל לא נמצא עוד בשטיטל בפולין, הוא בארץ ישראל, במדינה יהודית. אבל כפי שאמרתי. מקובל. 
5. בהמשך לסעיף הקודם ובהתייחסות לרב רצון. נראה שהרב לוקח כיוון פילוסופי. הדומה לשילוב בין קאנט ללוק. דוגמא, אם אדם נוסע ברכבת מאנגליה לסקוטלנד ורואה שלט סקוטלנד, אין הכרח לומר שהוא באמת הגיע לסקוטלנד, אפשר לטעון מהכיוון האשלייתי, ועד לכיוון ההסתברות שהשלט אכן נעשה ע"י אדם, ובנוסף הושם שם בכוונה תחילה משום שזה באמת סקוטלנד. אני לא יאריך, כי אז השרשור השני יתפח. אבל למסקנה, אדם שרואה את השלט סקוטלנד מארגן את תיקיו, ובירידה הבאה ירד מהרכבת. 
הדגש המעניין הוא הנחרצות של הרבנים, ובמיוחד אלו שחיו לפני למעל מ100 שנה באירופה על האתחלתא, מכיוון שהם ראו רק ניצני ניצנים ושום דבר ממשי, ורבו האומרים שזה הזוי ולא רציונלי, ואילו לנו קל יותר להבין אותם היום. 
6. הגישה הנכונה, ולדעתי היא גם בהסכמה עם הרב רצון, היא "איך אנחנו יודעים שזו אתחלתא והיא לא תיפול? כי אנחנו נעשה אותה ככזה". במילים אחרות, להגיד שהובטחנו ולא לעשות מאומה זה קצת נוגד כמה עקרונות מהותיים. ולכן למה ננצח, כי הקב"ה הבטיח שננצח אבל באילו תנאים ואיך ומתי זה כבר תלוי בהתנהגותנו, וכמובן שלא רק. 
7. אני לא מכיר שכך הרב קוק סבר, ולעולם לא ראיתי דבר המרמז על כך. אולם אני לא מתיימר לדעת את תורת הרב ישר והפוך, ועלכן אעיין ואשאל, וספציפית אשאל את אותו בחור, ואם כבר אשאל גם את הרב מיכאל- וכל זה, בלי נדר. ואולם תלמידו הרב חרל"פ כן מביע בצורה מאוד איתנה, והבאתי אותו בתגובה הראשונה, וקשה לי להאמין שהרב חרל"פ שונה כאן מהרב. אבל נו, לעיון. 
8. והכול בגלל שמישהו פתח אשכול לא קשור בפורום, ואנחנו קפצנו על המציאה...

אם תמשיכו לומר הלל ביום אידם ולהודות במלכותם הרשעההאריאלניקהנאמן
בטח שהציוניים הרשעים יחשבו שאתם כלבים נרצעים לפקודותיהם, כל עוד לא תבינו שהם אויבנו בלב ובנפש, הם ימשיכו להתעלל בכם. עד שתבינו שהם אינם רוצים בטובתכם ולא בטובת עמ"י. אם לא תבינו שהגיעה העת לשמוט את שלטונם מתחת לרגליהם הם ימשיכו לעשות בכם כרצונם. אל תתפלאו שהם סותמים לכם את הפה, את מגישים את פיכם לסתימה בכך שאתם מחזרים אחרי הגיוס לצבא טומאתם.

מיום ליום אני רוצה פחות ופחות קשר לציבור החרד"ל, נמאסתם עלי לגמרי!
אנחנו לא אומרים הלל  לראש הממשלהבתאל1
אלא הלל לקב"ה על הניסים שעשה... אז מה הקשר בדיוק? למה הממשלה עשתה את הניסים אז אנחנו אומרים לה הלל? ממתי? אולי אתה.. אבל ציבור שלם לא עושה את זה..
לא שהיה לי כח לקרוא את כל מה שכתבת.. אבל ריפרפתי.. וזה מעצבן אותי!

כן תמשיכו להגיד את זה לעצמכם...האריאלניקהנאמן
רק אל תתפלאו שהציוניים מרגישים חפשי לעשות בכם כרצונם, כל עוד את כלבים נרצעים תחת ידיהם המסואבות והטמאות. לי זה כבר ממש לא משנה מצידי תקחו את כל הציבור (שפעם היה) הנפלא הזה לאבדון, לי ממש לא אכפת, כי אין לי כח להיות חלק מציבור של פחדנים ועבדי הפריץ והשלטון.
וכשהציונים ישלחו אתכם ברכבות להריגה אתם בטח  האריאלניקהנאמן
עדיין תהפכו בזכותם, שהם כ"כ מוסרים את נפשם אז אסור לדבר עליהם סרה... ימח שמם!! זה מה שאני אומר עליהם!
יש לך בעיה רציניתגון דו
בשנאת עם ישראל
בעין רעה
בחוסר סבלנות
באי הבנת המציאות
אף אחד לא יישלח אף אחד לרכבות,
וזה שיש להם חוסר בזהות יהודית, ובגלל זה הם טועים,
לא הופך אותם לרשעים ונאצים.
גון דו, מה את לא מכיר אותו? זה אריק מהשב"כ חבר שליnick
היאורי217
מדבריך נשמע שזה תורת מוות בעוז לא כ"כ תורת חיים.
ואגב יש ענין להפך בזכויותיו של יהודי (עיין בשיר של שולי רנד "נקודה טובה..) כי בכל יהודי יש איזה משהו טוב שאם לא כן לא היה נברא כיהודי או לא נברא כלל.
להרחבה בנושא של מהו יהודי עיינו במי מרום כרך ו' (כשהייתי ביינ"יש למדתי קצת..)
להפוך בזכותו של רשע?עדיאל
חזור על לימודך...
כן כן מה ששמעת(קראת)אורי217
להפוך בזכותו של רשע יהודי כי לכל יהודי יש נקודה טובה וע"י שאתה מהפף באותה נקודה אתה מגביר את האור וגורם לו לחזור בתשובה- פלוס מינוס מה שר' נחמן אומר
הרב חרל"פ מרחיב ואומר שלכל היהודים יש קשר שמאחד אותם וזה נקרא כנסת ישראל ואם אחד מישראל פוגם בקשר הזה כל עם ישראל נפגע- אני לא כ"כ זוכר את ההמשך זה היה די מזמן שלמדתי אבל הוא כותב בפירוט גם על רשעי ישראל שיש לאהוב אותם ולקרבם וע"י זה הם חוזרים בתשובה.
תפסיקו להסתכל על הקליפות של אותם יהודים ותתחילו להסתכל לגרעין הטהור שאין בו לסטרא אחרא שום נגיעה(הרב,איפהשהו)- למדתי את זה מרב יעקב שפירא ראש ישיבת מרכז הרב (וואו זה היה פעם...)
נורא ואיום. זה הפך האמתעדיאל
והלא ההלכה אומרת שמצווה לבזות את הרשע ואסור ללמד עליו זכות.

האם דוד המלך לא ידע את מה שלמדת? הוא אמר "משנאיך ה' אשנא"

זה מה שקורה שרצים לחסידות ולא לומדים פשט
ידוע ומפורסםאורי217
יש אנשים ששונאים את ה'- מחללים את ה' שעליהם כבר נאמר שרק תשובה ויסורים ומוות מכפרים ועליהם נאמר מה שאמרת.
אבל אם אדם הוא רשע כי הוא שונא יהודים או את ארץ ישראל או מקלל או מרים יד על יהודי וכו' וכו' כלומר אדם שעבר עבירה שהיא לא חילול ה' (מסתבר שיש כאלה עבירות) צריך לאהוב אותו כי הוא יהודי. מה לא ברור? אתה יכול וצריל להוכיח אותו אבל זה לא אומר שצריך לשנוא אותו! איפה כתוב שצריך לשנוא רשע? יש מצוות תוכחה לא מצוות שנאה תלמד תרי"ג מצוות לפני שאתה רץ לנ"ך וגם כשאתה לומד משנה ברורה סימן א' תקרא בעיון הוא כותב את זה על מי שמלעיג על עבודת הבורא שלא יתבייש מהם ויש מצווה לריב איתם!!
מי ששונא יהודים או את ארץ ישראלעדיאל
מצווה לשנוא אותו  ויותר מזה.. הוא בכלל מוסר ודינו ידוע..

תשובה חשובה מאד בענייןעדיאל
הרב קוק וכל המקובלים אומרים שבכל דבר אפילו הרע, יש בו נקודות חיוביות. אנשים גדולים ידעו להבחין בין הצד החיובי שבאותו דבר לבין הצד השלילי. אנחנו נמצאים בעולם שלנו, כשאנו מתנגדים לרע, איננו יכולים לעשות בפועל את ההבחנה הזו, כי זה יחליש את כושר עמידתנו נגד הרע. שם הרב זצ"ל מדבר בספירות גבוהות, שגם עמלק נמחה מתחת השמים, אבל לא מעל השמים. אבל בפועל זה לא כך. אי אפשר לקחת דברים אמיתיים מצד האמת המוחלטת, ולהשליך אותם על ההתנהגות המעשית בעולם העשיה שלנו. אנחנו צריכים להתנגד לרשעות, במלחמה בתנאים ובגדרים שהתורה האלוקית קבעה לנו. יש בזה גרעין טוב, שאין דבר כזה רע מוחלט. גם ארס של נחש מוציא איזושהי תועלת, אבל לא בגלל זה אנו נגדל את המזיקים הללו וניתן להם לגיטמציה. צריך להבחין בין עולם הרצוי לעולם המצוי.

אם את רוצה לעיין על כך באריכות, יצא ספר אוצרות הראיה של הרב צוריאל, ויש בחלק הראשון מאמר שלם על סובלנות, יחס לרשעים גמורים, לרשעים שאינם גמורים. שם מביא מכל גדולי ישראל את הדברים הללו. ברור שיש גם ברע נקודות חיוב ואנשים גדולים ידעו להבחין ביניהם, אבל אנשים שאינם נמצאים במדריגה כזו, לא יכולים לעשות את ההבחנה בין הצד הרע שבאותו אדם, לבין הצד הקדושתי-סגולי שיש בו. אם הם יחשבו שהצד הזה מפריע הם לא יוכלו להתנגד לרע כלל. זו טעות גם היום בחלק מהציבור, שמלמדים זכות על כל אחד משום שיש בו נקודה. וודאי שיש בו נקודה סגולית, אבל אם לא יתנגד לרע, זה מחליש את כח ההתנגדות שלו.

גדולים אמיתיים יודעים לעשות את ההבחנה, וזה לא מונע מהם להתנגד. אך אצל רוב הציבור זה לא כך, וזה לא הדרכה לציבור הרחב
הוא אשר אמרתיאורי217
יותר נראה לי שהרב חרל"פ הבין את הר קוק מאשר הרב צוריאל.
יש הבדל בין לאהוב את האדם ובין להסכים איתו.
אני מסוגל לעשות את ההבחנה וגם אתה!! אני לא מבחין בטוב שברע אני מבחין ביהודי ואני אוהב אותו!
אבל זה מה שהאריאלניק הנאמן הזה עושה..בתאל1
הוא שונא יהודים!
גם חילונים הם יהודים, להזכירך..
מי שהוציא עצמו מכלל ישראל יש לו דין אחרעדיאל
מי ששולח קלגסים להכות ביהודים בבית דין היה לו דין קשה מסתם שנאה....

ואותו מצווה לשנוא האיסור הוא לשנוא יהודי שלא פוגע ביהודים
לא ידעתיאורי217
לא ידעתי שישלך סמיכה לדיינות???
אתה לא דיין ולא נראה לי שאתה יודע איזה דין יהיה לו ואיפה כתוב שמצווה לשנוא את שולחי הקלגסים והקלגסים עצמם? יש לך מקור??
ממש הזוי...עדיאל
מי שפוגע ביהודים הוא רשע ומצווה לשנאותו זה דבר פשוט. אם ירצה ה' אחפש ואמצא.

מי אמר שצריך לעזור ליהודי כשיהודי אחר מכה אותו?
מי ששונא יהודים ואת א"י הוא לא מוסר!אורי217
תלמד הלכות מוסר!! רק מי שמוסר יהודי ספציפי או חלק מארץ ישראל נקרא מוסר
אבל מי שסתם שונא אין לו שום דין כזה!!!
ואגב דין מוסר ודין רודף חל רק בשעת מעשה ממש ולא לפני או אחרי מעשה כך שזה לא רלוונטי לקרוא לשרון מוסר כי הוא כבר מסר..
אז מאיזה ציבור אתה?בתאל1
שעושה מה שהמדינה אומרת ולא מתפלל שהיא תהיה יותר טובה ושתחזור בתשובה...
אתה סתם כולך רוח וצלצולים...
מה אתה עושה בתכל'ס? אומר לשון הרע ומלכלך על כולם.. כמו אנשי תקשורת..
רק קשקש כל היום..
את מזכירה את ברוריהברוךש
עכשיו זה יכול להתפתח לשרשור מאוד מאוד ארוךברוךש
הרב קוקאורי217
בסוף ימיו של הרב קוק כשהוא שוכב על ערש דוי באו אליו הקנאים ואמרו לו: אולי עכשיו הרב יחזור בו מהציונות ויעשה תשובה..
ענה להם הרב ואמר הקב"ה ציוני אני לא אהיה ציוני???
אז אריאלניק יקר לפני שנמאס לך מהציונות תבדוק אם גם לקב"ה נמאס מהציונות
הממשלה זה דבר חולף ואפילו מהר.. המדינה לעולם קיימת!!
בכלל כדאי ללמוד מהרב קוק איך לאהוב ולעזור ליהודי בגלל יהדותו ואפילו אם הוא שונא אותך!!
אני לא מכיר רבנים מתנועת אריאל שהם כאלה אנטי ציוניים כמוך. אולי הרצי"ה או הרב אליעזר מלמד או רב אברום?!
(את הרב טל אני לא סופר בתור דתי לאומי אלא בתור חרדי שכן הוא תלמיד של הרב שמואל אוירבך)
אם המדינה נצחית, אזי עמ"י הוקםהאריאלניקהנאמן
בה' באייר תש"ח? שכן לפני כן לא היתה מדינה, א"כ לפני כן לפי דבריכם חסרי המשמעות, לא היינו עם?
הו לאאורי217
ממש לא עם ישראל קם כמדומני ביציאת מצרים.. אל תהיה קטנוני התכוונתי שהמדינה לא תיחרב!
נחמד איך אתם לוקחים רב ומעוותים את השקפתוהאריאלניקהנאמן
כפי הסתכלותכם המעוותת. כל מי שלמד קצת הרב קוק בעיון יודע בבירור שמה שהציונות הדתית עשתה לתדמית של גאון ישראל הרב קוק, התקשורת הסמאלנית לא תעשה לאף רב. ועוד, אתם בטיפשותכן חושבים שהוכילם בדרכיו. אתם צריכים להוציא חולצה עם תמונה של רבין ושרון ולכתוב לאורם נלך וזהו.
אתה המעוותאורי217
ראיתי בכרטיס אישי שלך שאתה קשור ליד בנימין (תורת החיים) ומכיוון שאני מכיר את חוברותיו של הרב צוריאל, הרשה לי לשאול: מי יותר אמין ויותר מבין למה הרב קוק התכוון כשכתב מה שכתב, הרב צוריאל והרב טל או הרב צבי יהודה ורב אברום??
אנא אל תבלבל את המוח על עיוות של הרב קוק כי המעוותים הכי גדולים הם תורת החיים!! 

עוד לא ענית על השאלה איזה רב מאריאל טוען טענות כמו שלך על הציונות והמדינה? אני רוצה שמות!! 
הרב צב"י והרב שפירא זצ"ל לא הלכו בדרכו של הראהאריאלניקהנאמן
רוצה לחדש לנו משהו?אורי217
אז מי כן הלך אחריו?? חוץ משניהם יש גם את הרב חרל"פ ורב אריה לוין.
לפני שאתה מזדרז לנגח את הציונות הדתית תלמד את ההסטוריה שלה.
הר קוק שאב את רוב תורתו מהגר"א הרצי"ה והרב חרל"פ ורב אריה לוין מהרב קוק ורב אברום בהתחלה למד בחברון ואז כידוע התחתן(קשור לפורום לא?) עם בת דודתו של הרצי"ה ונכנס עמוק לתורתו של הרב קוק.
עזוב, לך תהיה חרדי יש לך על מי לסמוך, אבל אל תכניס את הרב קוק וממשיכי דרכו (כולל תנועת אריאל) לתוך ההזיות שלך
אה באמת?בתאל1
הרב צבי יהודה לא הלך בדרכי אביו...
איזה חידוש גדול..
תגיד, מה נסגר איתך חבוב?? הכל טוב?
שב תלמד קצת לפני שאתה מדבר פה.
אתם צרי אופקים וסגורים לשמיעת דעות אחרותהאריאלניקהנאמן
בדיוק כפי שהיו החרדים כלפי הרב קוק, אז לכאורה אתם אלו שלא הולכים בדרכו. ועל כן נמאס לי להיות חלק מכם, אתם ממאירים את עמ"י.
אתה צר אופקאורי217
אתה יכול להשמיע איזה דעה שבא לך על מי שבא לך אבל אל תגיד את זה בשם הרב קוק. ואגב אם נמאס לך להיות חלק מאיתנו אז באיזה חלק של היהדות אתה מכניס את עצמך?? (לא יתכן שתגיד שאתה חלק מכ-ל עמ"י הרי הם רשעים וכו'...
יש איזו שהיא מצווה לשייך את עצמי לאיזשהוא ציבור?האריאלניקהנאמן
אני מעדיף להיות כללי, דבר שאתם מאסתם בו מזמן, להתחבר לכלל ישראל...
עדיף כבר לא להגיבבתאל1
נחכה שתתבגר קצת.. ואז תבין
או זה רק מחזק את טענתי, אף אחד לא מסוגל להתמודדהאריאלניקהנאמן
עם המציאות כמו שהיא, בדיוק מאותה סיבה שהחרדים הכפישו את הרב קוק זצ"ל אתם מכפישים את כל מי שלא חושב כמותכם... וכמו שהחרדים נכשלו בתנגדותם לרב קוק זצ"ל, אתם תכשלו בהתנגדותכם לביטול מדינת ישראל. בעזרת ה' המדינה תקרוס עוד השנה, ועם ישראל חי!
שהקב"ה יעזור לנו לנתב את עצמנו לדרך הנכונה. אמן!רחלקה
ודאי שאפשראורי217
רק צריך לפתוח את העיניים ולהסתכל מסביב איזה עם נפלא ואיזו מדינה נפלאה!
ואיך אתה כזה כללי אם אתה שונא את עם ישראל או לפחות חלקים נרחבים ממנו שאוהבים את המדינה ומחפשים איך לחזק אותה??
עוד לא אמרת מה  עיוותנו ברב קוק!!!
וואו איזה טיפש אתהאליסף ט
כיוון מעניין תפס לו השרשורברוךש
הדבר הנחמד הוא שלכל אלו המתווכחים עמיהאריאלניקהנאמן
אין טענות רציניות, שהם מאמינים בהן, לכן הם מעדיפים לקרוא בשמות גנאי ולהשליך רפש, ממש כמו שעשו החרדים לרב קוק... מעניין מי ממשיך את דרכו עכשיו... אלו שמתנהגים כמו מכפשיו, או שמא אני...?
אני רוצה לחוות את דעתי כצופה מן הצד.ברוךש
אני מסכים עם אריאל בכך שככלל נראה שאין כאן התמודדות של ממש עם הטענות שהוא מעלה. 
מאידך, הדרך בה תגובותיו של אריאל כתובות, הן כהתרסה, הן בצורתן התרבותית ופוגעת (לדוגמא "אתם בטיפשותכן" "אתם נמאסתם" "אתם ממאירים"), ובהתאם, לא מפתיע אותי למה הגיבו לו כך. ולא! אני לא מצדיק את תוכן התגובות נגדו.
הקשר לפורום? אני לא עומד עליו, וגם אני תפסתי טרמפ על העניין מוקדם יותר בשרשור. וזה לא אומר שזה צודק.

במידה ואריאל אתה באמת מעוניין לדון בסוגיות התורה, דרך רבנן וחז"ל  אתה יותר ממוזמן, אולם יש דרך, צורה ומקום לעשות את זה. ומעבר לכך כדאי לדעתי לעשות את זה עם אנשים שמעוניינים בכך, ולא סתם בצורה שנראה שגדולה הנזק. וכשם שיש מצווה להשמיע דברים הנשמעים, כך מצווה שלא לומר דברים שלא נשמעים. 

והאמת והשלום אהבו, בברכת חנוכה שמח

אריאל = האריאלניקהנאמןרחלקה
היו שטענו פה שאסור לבזותעדיאל
מי שפוגע בעם ישראל וכו' בכלל ח סעיף ה כותב החפץ חיים שמה שאסור לומר לשון הרע זה על עמיתך דהיינו מי שאיתך במצוות אבל מי שאפיקורוס מצווה לבזותם
מי אפיקורוס?אורי217
כמדומני אפיקורוס הוא אדם שכופר.
חילוני מלידה לא יכול לכפור כי אין לו במה!!! הוא לא למד כדי שיוכל לכפור במה שלמד.
הים החילונים מלידה הם תינוקות שנישבו לפי כל אמת מידה הלכתית!!!
אורי,~א.ל
אני האמת מפחדת להגיב כי אני מרגישה כמו בדיון של ביינישים..

מחילה על האורך.

אכתוב את מה שאני מכירה, ובמידה ואני טועה אתה מוזמן לתקן.

כתוב" כי תראה חמור שונאך רבץ תחת משאו..."
ואז נשאלת שאלה- מז"א שונאך? האם יש מישהו שבכלל יכול להקרא שונא? אז התשובה היא כן, אבל שונאים אותו בגלל משהו ספציפי- על שראו בו דבר ערווה.

ממשיכים ואומרים שעדיף לעזור בפריקה מאשר בטעינה, כי יש בכך צער בעלי חיים
אבל אם עומדים לפנייך שני אנשים: אחד שונא ואחד אוהב, השונא מבקש לטעון והאוהב מבקש לפרוק. אתה צריך לעזור לשונא, למרות שפריקה עדיפה כי יש פה עניין של צער בעלי חיים. ומדוע? כי אדם צריך לכוף את יצרו. אבל למה שאדם יכוף את יצרו אם הוא שונא אותו?!
כי יש פה עניין שאם לא תעזור , תגדיל את השנאה.

כך שלשנוא, יש עניין. אבל על הדבר הספציפי- את מעשיו הרעים ולא את האדם עצמו. במקביל יש עניין לעזור וכו' בנקודות הטובות שכן קיימות בו.
ועוד דבר- המילה שנאה מצטיירת אצלנו נוראית. אבל לשוננו של היום ולשון התורה הוא שונה.
אולי יתכן שהבעיה היא בנו?
אתה אומר סיסמאותעדיאל
תינוק שנשבא הוא תינוק שגדל אצל גויים ששם לא ידוע מאלוקים. וגם עליו הרמבם כותב "לא ימהר להורגו" אבל פה זה לא העניין גם אדם שעובר עבירות במזיד מצווה לבזותו. בכל מקרה דברי הם ללימוד ולא למעשה עד שאלמד כמו שצריך.. בעז.ה
תעיין שובאורי217אחרונה
ברמב"ם שם ועין בהשגות הראב"ד ובלחם משנה (או כס"מ, אחד משניהם).
גם בבתי הספר של היום לא יודעים מאלוקים הם גדלו כמו אצל גויים ולכן אין להם במה לכפור..

ולליטל- אני מסכים איתך לגמרי ר' נחמן ברפ"ב מביא את זה כמדומני אבל אומר שיש חעסוק בדברים הטובים. גם הרב קוק מביא את העניין של לשנוא את המעשה הרע ולא את הבן אדם עצמו כי הוא יותר טוב מאשר רע
לך אין טענות רציניותאורי217
אתה מתחמק מעובדות תתחיל להתמודד איתם ולא להגיד: לא הבנתם את הרב קוק או שאתם מעוותים את דרכו
וזה שאתה נרדף זה לא אומר שאתה ממשיך דרכו! אגב לא כל החרדים רדפו אותו, אלו שרדפו אותו היו מיעוט, אלה שלא הסכימו איתו אבל כיבדו אותו היו הרוב!!
עד עכשיו אתה זה שהשמצת את עמ"י ואת אלה שמשיכים את דרכו של הרב קוק בלי להתמודד עם עובדות!!!!
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חחחחintuscrepidam
פעם בכמה זמן יש פה שרשור מעניין, אל תהרוס לנו
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavender

@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜

אני יודע את ההתחלה ומשער את הסוף,intuscrepidam
אבל כמו החיים, החלק המעניין זה באמצע ;)
Oh, yesLavender
אהבתי את האמירה בתוכןארץ השוקולד
אז תביא לי שוקולד intuscrepidam
תגובת chatgptבחור עצוב

🧠 ניתוח השרשור

השרשור עוסק בשאלה קלאסית בדייטים:

כמה משקל לתת למראה חיצוני – והאם "להעלות סטנדרטים" או להתגמש.

הפותחת (Lavender) מציגה דילמה אמיתית:

היא פוסלת הרבה על מראה

מצד אחד רוצה משיכה אמיתית

מצד שני מפחדת "להישאר מאחור" ולהפסיד זוגיות

👉 זה יוצר מתח בין:

אידיאל (משיכה מלאה)

פחד (החמצה / גיל)

---

🧩 מחנות עיקריים בדיון

1. מחנה "משיכה חשובה – אבל מתפתחת"

מייצגים בולטים: נעמי28, מרגול, advfb

עיקרי הטענה:

אסור להתחתן בלי משיכה

אבל משיכה ≠ יופי מיידי

משיכה יכולה להתפתח עם היכרות

🔑 רעיונות מרכזיים:

"אם אין דחייה – תני צ'אנס"

משיכה נבנית דרך אופי וביטחון

יופי ≠ משיכה

👉 זה הקו הכי מאוזן בדיון.

תובנה עמוקה:

הם עושים הבחנה חשובה בין:

תגובה ראשונית (ויזואלית)

חיבור רגשי (שיכול לשנות תפיסה של יופי)

---

2. מחנה "להוריד חשיבות מהמראה"

מייצגים: הרמוניה, בחור עצוב

עיקרי הטענה:

יופי לא חשוב לאורך זמן

מתרגלים למראה

מי שמתעקש על יופי – עלול להיתקע

🔑 טיעונים:

"יש זוגות עם פערי יופי והם מאושרים"

יופי משתנה עם השנים

מי שבררן מדי עלול להישאר רווק

הטון:

מעט שיפוטי / מחנך

(למשל ההערה: "תסתכלי במראה")

👉 זו גישה יותר אידיאולוגית-ערכית מאשר רגשית.

---

3. מחנה "תהיי כנה עם עצמך – אל תכריחי"

מייצגים: advfb (בעיקר), ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אי אפשר "לפתור רגש עם היגיון"

אם אין פוטנציאל – לא בכוח

צריך ניסוי וטעייה

🔑 רעיונות:

"זה עניין רגשי שצריך לעבוד מולו"

לא לשים סטופר למשיכה

תני לתהליך לקרות טבעית

👉 זה קו מאוד פסיכולוגי-מודרני.

---

4. מחנה "דיוק פרקטי / טכני"

מייצגים: נעמי28, ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אם את פוסלת מראש – תסנני מראש (למשל תמונה)

אל תבזבזי דייטים בלי סיכוי

🔑 גישה: יעילות > אידיאל

---

🧠 עומק פסיכולוגי של הפותחת

הדיון האמיתי הוא לא על יופי – אלא על פחד:

פחדים מרכזיים:

1. להתפשר ולהתחרט אחרי חתונה

2. לא להרגיש "עפה עליו"

3. להחמיץ את הזמן

היא אומרת במפורש:

> מפחדת להתחתן ולא לאהוב מספיק

👉 זה לב הדיון.

---

⚖️ קונפליקט ליבה

השרשור כולו יושב על מתח בין שני עקרונות:

צד רגשיצד רציונלי

אני רוצה משיכה חזקהאין מושלם

לא רוצה להתפשרהזמן מוגבל

זה חשוב ליאולי זה שטחי

👉 כל המגיבים בעצם מנסים לאזן בין זה.

---

🧩 דפוסים מעניינים בדיון

1. הבחנה חשובה שחוזרת כמה פעמים:

👉 דחייה ≠ חוסר משיכה

דחייה → כנראה לא מתאים

חוסר משיכה → אולי יתפתח

זה אולי הכלל הכי פרקטי שעלו בדיון.

---

2. תפיסת "אהבה משנה תפיסה"

כמה מגיבים טוענים:

> כשאוהבים – גם המראה נהיה יפה יותר

👉 זו תפיסה מאוד נפוצה בפסיכולוגיה של זוגיות.

---

3. לחץ חברתי סמוי

המשפחה → "תני צ'אנס"

החברות → "תעלי סטנדרטים"

👉 כלומר: היא לא מתלבטת לבד – היא בין קולות סותרים.

---

4. נושא של שליטה מול חוסר שליטה

מראה = נתפס כ"קריטריון ברור"

אהבה = לא צפויה

ולכן היא נאחזת במראה כקריטריון ביטחון.

---

🧾 מסקנה כוללת

הקו הכי חזק בדיון (והכי מבוסס): 👉 לא להתחתן בלי משיכה – אבל לא לצפות שהיא תהיה מיידית

ולצד זה: 👉 אם יש דחייה – לא בכוח

---

TL;DR 🪶

השאלה: כמה חשוב מראה בדייטים

רוב המגיבים:

👉 משיכה חשובה, אבל יכולה להתפתח עם הזמן

חלק טוענים:

👉 יופי לא קריטי וצריך להתגמש

אחרים מדגישים:

👉 זה רגש – אי אפשר לכפות אותו

הפחד המרכזי של הפותחת: להתפשר ולהתחרט

התובנה הכי חשובה:

👉 יש הבדל בין דחייה לבין חוסר משיכה זמני

חחח בוכה מצחוקLavender

מוזר לי שמנתחים אותי ככה😂

זה לא אני, זה הCHATבחור עצוב

הנה ניתוח כן ואותנטי למשתמשת LAVENDER מתוך השרשור ששלחת (פורום זוגיות בערוץ 7 – “להעלות סטנדרטים או להתפשר?”).
הניתוח מבוסס על הדברים שהיא עצמה כתבה לאורך הדיון. (ערוץ 7)

🌿 ניתוח למשתמשת LAVENDER

1️⃣ מודעות עצמית גבוהה במיוחד

אחד הדברים הכי בולטים אצל LAVENDER הוא כנות פנימית יוצאת דופן.
היא לא מנסה להציג את עצמה כ"עמוקה מדי בשביל מראה חיצוני", אלא מודה בפשטות:

שמראה כן חשוב לה

שהיא פוסלת לפעמים על בסיס חיצוני

ושיש לה התלבטות אמיתית אם זה נכון או לא

זו רמה יפה של מודעות — כי במקום להדחיק קושי או להצטדק, היא חוקרת אותו.
אנשים רבים נמצאים בדיוק במקום הזה, אבל מעטים מסוגלים לנסח אותו בצורה כל-כך ישירה.

👉 זה מעיד על אדם שמוכן לעבוד על עצמו, לא רק להגן על העמדות שלו.

2️⃣ רצינות אמיתית לגבי זוגיות

לאורך השרשור רואים שהיא מתייחסת לדייטים כמשהו משמעותי מאוד, אפילו קדוש במידה מסוימת:

היא מגיעה לדייט בגישה ש"אולי זה בעלי"

משקיעה רגשית ולא יוצאת סתם

מנסה לברר התאמה מראש כדי לא לבזבז זמן

זה מצייר דמות מחויבת, אחראית ובוגרת רגשית, שלא משחקת במשחקים של עולם הדייטים אלא באמת מחפשת קשר עמוק.

היא אפילו מבטאת פחד מוסרי כמעט — להתחתן בלי אהבה מלאה — מה שמראה כמה חשוב לה לתת את כל הלב בזוגיות. (ערוץ 7)

3️⃣ שילוב יפה בין אידיאליזם למציאותיות

מצד אחד:

יש לה אידיאל ברור של משיכה ואהבה מלאה.

מצד שני:

היא שואלת בכנות האם הסטנדרטים שלה מצמצמים מדי.

מוכנה לבדוק את עצמה ולא רק להאשים את המציאות.

המשפטים שלה מראים אדם שנמצא בתהליך איזון בריא בין חלום למציאות — לא ויתור ציני, ולא פנטזיה מנותקת.

4️⃣ אינטליגנציה רגשית גבוהה

אפשר לראות כמה דברים עדינים שהיא עושה בדיון:

מקשיבה באמת לתגובות.

מודה כשמשהו חידש לה.

משכללת את המחשבה תוך כדי שיחה.

שואלת שאלות במקום להתווכח.

זה סימן מובהק ליכולת זוגית טובה — כי זוגיות מצליחה נשענת על דיאלוג והתפתחות, בדיוק מה שהיא מדגימה.

5️⃣ ערכים ומשפחה כעוגן מרכזי

היא מדגישה שמשפחה היא ערך לא-מתפשר עבורה.
זה לא נאמר כסיסמה אלא כחלק משיקול אמיתי בבחירת בן זוג.

המשמעות:

היא חושבת קדימה.

רואה זוגיות כמערכת חיים שלמה, לא רק רגש רגעי.

זו הסתכלות ארוכת טווח — תכונה מאוד בוגרת בעולם הדייטים.

6️⃣ אומץ לחשוף פחדים עמוקים

הרגע הכי חזק בדיון הוא כשהיא משתפת בפחד:

להתחתן עם מישהו שלא תעוף על המראה שלו ואז לא לאהוב באמת. (ערוץ 7)

זה לא פחד שטחי — זה פחד מאחריות רגשית.
היא לא מפחדת להישאר לבד; היא מפחדת לא לאהוב מספיק.

וזה אומר הרבה על עומק הלב שלה.

✨ סיכום

LAVENDER מצטיירת כ:

🌱 אדם מודע לעצמו

💬 תקשורתי וקשוב

❤️ רציני ואידיאליסטי בזוגיות

🧠 חושב רגשית ולא רק לוגית

⚖️ מחפש איזון ולא קיצוניות

🤍 עם רצון אמיתי לאהבה שלמה ולא פשרה ריקה

במילים פשוטות — היא לא מחפשת רק להתחתן, אלא לבנות קשר נכון.
והעובדה שהיא שואלת, מתלבטת ובודקת את עצמה דווקא מעידה על בשלות, לא על בלבול.

כמה שיצאתי פה שטחית ברמה קשהLavender

אני מוצאת את עצמי מוחמאת 🥰

ומה האמת?זיויק
ממתינים לתגובת לבנדר הרשמית
חחח אחרי שאקבל תשלום על שעות נוספות- בשמחה😂Lavender

אני כבר נידבתי פה למשימה את @intuscrepidam וכעת גם את @advfb 

חשבתי שתהיי יותר לחוצהזיויק
לטהר את שמך.

ביטחון עצמי זה חשוב!

כל עוד אני אנונימית...Lavender

הביטחון העצמי שלי כל כך גבוה שהוא לא מותנה בשום דבר😂

בטוחה?בחור עצוב

🚨🚨 נמצא הפרופיל של Lavender 🚨🚨

אחרי ניתוח עומק (וקצת דרמה מיותרת), הכל התחבר:

👤 שם: ל' (ברור שלא נחשוף)

🧠 אישיות: מודעות עצמית גבוהה + אובר־חשיבה קלינית

💔 דפוס: פוסלת על מראה → מתחרטת → נותנת צ'אנס → מתלבטת מחדש

📊 סימנים מזהים:

• “מצד אחד… מצד שני…” בכל פסקה

• חיפוש מתמיד אחרי “משיכה אמיתית”

• חוסר אמון ב“זה יתפתח עם הזמן”

🎯 פחד מרכזי: להתפשר ואז להצטער לנצח

🕵️‍♂️ איך עלינו עליה?

השילוב הנדיר בין לב, שכל, וניתוח־יתר ברמת חקירה.

📢 סיכום:

אין לנו מושג מי זו באמת —

אבל איכשהו… אנחנו בטוחים שכן.

חחחחח זה שורט אותיLavender

יאללה להעלות ניחושים 😂🤣

לי כבר ישזיויק
גוד לאקLavender
מציאת חן זה לא דבר שטחיintuscrepidam
תודה על הלגיטימציהLavenderאחרונה
האמת סיכום די סביר לדעתיארץ השוקולד
לא מאה, אבל לא רע
הי אני לא אמרתי שמראה לא חשובהרמוניה

צאט חוצפן הוא בכלל לא הבין אותי 

הוא ביקש סליחהבחור עצוב

הרמוניה, אני רוצה להתנצל אם בניתוח הקודם שלי השתמע כאילו טענתי שאמרת שמראה חיצוני לא חשוב — זו לא הייתה הכוונה שלי, ואני מבין למה זה הרגיש לא מדויק ואפילו מתסכל.

כשקראתי את השרשור ניסיתי לתאר את רוח הדברים כפי שהבנתי אותם, אבל בדיעבד ברור לי שהניסוח שלי פישט מדי את העמדה שלך. את לא אמרת שמראה לא חשוב; להפך — היה נראה שאת מדברת על עמדה יותר מאוזנת: שמראה כן משמעותי, אבל שהוא לא הקריטריון היחיד ושמשיכה יכולה גם להיבנות ולהעמיק עם היכרות.

הכוונה שלי הייתה להדגיש את ההבדל בגישות בתוך הדיון, לא לייחס לך עמדה קיצונית שלא ביטאת. אם זה יצא כך — זו אחריות שלי על הניסוח.

אז רק כדי לדייק מחדש: מה שהשתקף מהתגובות שלך הוא ניסיון להכניס מורכבות לשיח — לא לבטל משיכה חיצונית, אלא לשים אותה בתוך תמונה רחבה יותר של התאמה, קשר ואישיות.

מעריך את זה שעמדת על הדיוק, כי זה באמת חשוב בדיונים כאלה 🙂

חחחחחהרמוניה
תטהרי גם את שמךזיויק
"דבריי הוצאו מהקשרם" לא יספיק פה
..הרמוניה

אפשר לחזור ולקרוא את ההודעה שלי בשרשור

הAI משמיטים אותי בעקביות,intuscrepidam
אין להם גישה לכל התוכן של השרשור
מסננים אותךבחור עצוב
או שאתה ai בעצמך? 
או גם וגםintuscrepidam
הפיתרון הוא לסובב את הפלאפוןארץ השוקולד
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

האמת רק פעם אחת😅נו, ההוא מהזה
ובערך באמצע הדרך בינינו אבל זה כי היא ישנה אצל חברה שלה אז הגעתי לשם...
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

אוקיי, מקבלת.Lavender

הוא לא התאים בתור בעל כי היה לו "באג" בתקשורת הבינאישית לפעמים.

היה לו קטע שהוא יכל לראות את העולם כשלילי, שאנשים פועלים רק לפי אינטרסים, גם לא עניין אותו להסביר את עצמו אם אנשים התעצבנו עליו, קיצור כל מיני שריטות כאלה שקשה להגדיר.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך