מה אתם חושבים שיותר מתאים שלטון מלוכני או שלטון דמוקרטי?בחור נאה

אני מאמין שעדיף שלטון דמוקרטי כי אני חושב שבתקופת התנ"ך חז"ל וכל הרבנים שדיברו על הגאולה עד לפני כ300 שנה דיברו על זה שיהיה מלך זה בגלל שככה התנהלה העולם, אבל עכשיו בדורנו יש מצב שכל אחד יביע את עמדתו בלי לחשוש ומה רע בזה?

בכל תקופה שהייתה לעמ"י מלכות זה תמיד נגמר באסון בבית דוד היה מלך צדיק ואז מלך רשע ואז צדיק ואז רשע וכו'וכו' מלכות ישראל יותר גרוע, בית חשמונאי התבוללו, מה טוב בזה שיתנו לבן אדם יחיד לנהל את כל המערכות במדינה החוק, המשפט והאכיפה. זה פשוט דיקטטורה ׁ(לא כל דיקטטור הוא רע דוד ושלמה היו דיקטטורים על פי ההגדרה של המילה). 

אם היו בוחרים מלך/עוד מילא אבל זה שבן אדם ניהיה מלך כי הוא נולד למלך זה קצמ מסוכן. אתם לא חושבים??

במצב הנוכחי אני לא חושבת שזה שייךאמונתי????
עם ישראל עוד לא מבורר על עצמו מספיק והוא בהחלט עדיין צריך רועה גשמי
נראה לי שיש הבדל רציני בין דיקטטורה למלוכההרמוניה

אבל אני לא ממש בקיאה אז אני לא אדבר על מה שאני לא יודעת

אבל בטוח לעתיד לבוא יהיה את מלך המשיח

+שאלה יפה אגב👍

לא מכיר את ההבדלבחור נאה

שניהם שולטים בכך שכל דבר שקורה הוא תחת קביעתם הישירה או תחת אנשים שהם מינו

אבל ביהדות למלך יש הרבה הגבלותהרמוניה

איזה הגבלות?בחור נאה

פרשת המלך.. אבל אני לא יודעת איך בדיוק מיישמים את זה כיוםהרמוניה

והיה כי תבא אל הארץ אשר ה' אלהיך נתן לך וירשתה וישבתה בה, ואמרת אשימה עלי מלך ככל הגוים אשר סביבתי. שום תשים עליך מלך אשר יבחר ה' אלהיך בו, מקרב אחיך תשים עליך מלך לא תוכל לתת עליך איש נכרי אשר לא אחיך הוא. רק לא ירבה לו סוסים ולא ישיב את העם מצרימה למען הרבות סוס, וה' אמר לכם לא תספון לשוב בדרך הזה עוד. ולא יַרבה לו נשים ולא יסור לבבו, וכסף וזהב לא ירבה לו מאד. והיה כשבתו על כסא ממלכתו, וכתב לו את משנה התורה הזאת על ספר מלפני הכהנים הלוים. והיתה עמו וקרא בו כל ימי חייו, למען ילמד ליראה את ה' אלהיו לשמר את כל דברי התורה הזאת ואת החקים האלה לעשתם. לבלתי רום לבבו מאחיו ולבלתי סור מן המצוה ימין ושמאול, למען יאריך ימים על ממלכתו הוא ובניו בקרב ישראל.

אהה ברור...בחור נאה

ברור שיש לו הגבלות על חייו האישיים, התכוונתי איפה כתוב שיש לו הגבלות לגבי מה מותר לו לעשות עם הכוח המדיני שלו.

תאמת אין לי שמץ, עשית לי חשק לברר על זה הרמוניה

אבל תחשוב על זה, אם המלך נאמן לתורה והוא ירא שמיים זה יכול להיות אידיאלי

בדמוקרטיה הקול של אדם חכם שווה לקול של כל הומלס ברחוב וגם יש דרכים לעקוף את הדמוקרטיה כמו שאתה רואה בימינו... הדמוקרטיה לא ממש מצילה את המדינה

אהלןהרמוניה
לא בררתי לעומק אבל הבנתי שיש עוד כמה נק'-
*זה יתאפשר כשתהיה סנהדרין והמלך כפוף לסנהדרין, זה תלוי בזה
*בימי המלכים ביהודה וישראל- המלכים בישראל לא היו מלכים באמת וכשמישהו רצח מלך הוא מינה את עצמו, לעומת זאת בממלכת יהודה מינו לאורך כל השושלת אב ובן וזה לא התנתק, וגם כשנרצח מלך, המליכו אחריו את הבן שלו שזה מדהים וכך זה צריך להיות
*גם בן מלך שלא בא מתוך העם אלא נולד לכך הוא נולד למשימת חייו כי יש לו אחריות. אחאב שהיה המלך שעשה הכי רע בעיני ה'- אפילו הוא היה מסור לעם. במלחמה שבה הוא מת הייתה לו אפשרות להציל עת עצמו אך הוא בחר להישאר במערכה ולהנהיג את העם ורק כשנגמר הקרב הודיעו שהמלך מת ואז העם התפזר. הוא יכל לקבל טיפול רפואי אך הוא ידע שאז העם יתפזר והם יפסידו במלחמה, אך הוא נשאר שם מדמם והפגין את נוכחותו עד שמת בשביל העם כי היתה לו אחריות כמלך.
*כיום בדמוקרטיה, אין באמת שלטון של הרוב כי בסוף מישהו מנהיג את כולם מתחת לפני השטח וזה בעל הכוח ולא חסרות דוגמאות לזה, וככה יוצא שלאף אחד אין באמת כוח. בקיצור כשבעז"ה במהרה בימינו יבוא בן דוד ותהיה סנהדרין, אנשי תורה, חכמים, שמעורים בעם הם יוכלו להורות לנו את הדרך.
בינתיים דמוקרטיה זה עדיף.
ברור שמבחינה אידאליתהיום יהיה שמח

עדיף שיהיה מלך אחד, דיקטטור אפשר לומר, שמחליט הכול, בהנחה שהוא בנאדם ישר בצורה מושלמת ושהדעות שהוא מחזיק בהם הם האמת.
הבעיה שבזמננו, כל אחד חושב שהוא זה שמחזיק באמת ובנוסף קשה לי להאמין שיהיה מישהו שאפשר לתת לו את הכוח הזה ולסמוך עליו בעיניים עצומות. לכן הדמוקרטיה היא הברירה הטבעית, הדרך היחידה לחיות פה בצורה נורמלית....

גם בזה יש הגבלותהָיוֹ הָיָה

לדוגמה - חוץ ממלחמת מצווה מובהקת  הוא לא יכול להילחם ללא אישור סנהדרין והאורים ותומים.

ויש עוד דוגמאות, ביהדות תמיד יש איזון בין הרשויות...

מאיפה הקביעה הזאת?רוצה להשתחרר
ההבדל העקרוני הוא איך בוחרים את המנהיגים של המדינה. בדמוקרטיה ינהיגו נבחרי העם שמשתנים כל הזמן. ובמלוכה מנהיג מלך שלא העם בחר בו בהכרח.

אני חושב שאתה טועה בשני דברים:
1. רמת החופשיות של האזרחים לא תלויה בהכרח בדמוקרטיה. יכול להיות מלך שיאפשר לאזרחים ליזום מפעלים מועילים ככל העולה על רוחם, ולהביע דעות שונות, כל עוד הם לא פוגעים בדברים חשובים מדי.
2. בישראל המלך הוא בשביל העם ולא להיפך. ואם העם לא רוצה אותו כי המלך עושה דברים רעים לדוגמא, מצווה לסלק אותו מהמלוכה.
יש יתרונות לשלטון מרוכזמשרת
הגדול שבהם הוא היכולת להוציא דברים לפועל. כשלא צריך להתחשב בפוליטיקה על מנת שיהיה כח וצריך להתחשב רק ב'כמה רחוק אפשר ללכת בלי שימרדו בי', מלך יכול לעשות הרבה. אגב, זה יהיה נכון גם אם תהיה מפלגה דמוקרטית עם רוב משל עצמה.

ולגבי שמישהו יקבל תפקיד כי הוא נולד למשפחה מסויימת, קח בחשבון שזה אומר שהוא מכיג טוב מאוד את התפקיד, שמהרגע שנולד הוא מתכונן לקראת התפקיד. יש סיכוי מאוד גבוה שהוא ידע להתנהל נכון.
תלוי מתיניק כמעט בלי ראש

את שאול ודוד בחר ה', ושמואל אמר להם.

אבל כיום, כשאין לנו נביאים, עדיף שלטון דמוקרטי.

וההבדל בין מונרכיה לדיקטטורה הוא שבמונרכיה שלטון המלך מעוגן בחוק, ובדיקטטורה בד"כ לא.

לדעתי מלוכני עדיףגוזמבה

אומנם לא בוחרים את המלך אבל ביהדות הכל מאוזן בין הרשויות. שמעתי על זה מהלך ממש יפה על איך האיזון מתבטא בכל מיני דרכים ואיך יהיה אפשר ליישם את זה בימינו מתלמיד חכם ברמה. אשתדל לחפש את זה ולשכתב אם תרצה

תלוי במצב העם ובזמןהכל עוד אפשרי
אבל תאמת שאני מעדיפה דמוקרטי
יצא לי לקרוא כמה וכמה וכמה וכמה פעמים את ספר מלכים נגיד, וגם בכללי, זה דבר לפעמים הרבה יותר גרוע מעיל שזה עכשיו.
הוא פוגע בו כדי להיות והיא הורגת אותם בשביל...
אבל כמובן שאם נהיה במצב שאנחנו מוכנים לדבר כזה, עדיף מלוכני
אבל במצב שאנחנו נמצאים בו, כרגע. לדעתי עדיף דמוקרטי עד כמה שזה נשמע...
רק רוצה להעירekselion אחרונה

שלא כל מלך רשע היה גם מלך רע מבחינת מדינית

אחאב אמנם היה רשע, אבל מבחינה מדינית הממלכה שלו שיגשגה, היה איחוד בעם וגם היה איחוד עם ממלכת יהודה.

כך שזה תלוי על מה אתה מתמקד, שואל מבחינת קיום מצוות או מבחינת התקדמות האומה ככלל?

עכ"פ מה שבטוח כאשר המשיח יתגלה לא יהיה שלטון דמוקרטי

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך