אגב אם כבר מדברים על סדרות של חרדים...מתולתלתת

אני ראיתי את הסדרה שבבניקים וממליצה עליה ברמות!!!!!! נכון שדיברו עליה הרבה שהיא סדרה בעייתית וכו' (אגב לבכו' נדבקתי משטיסלבוכה/צוחק)    ובאמת יש שם כמה קטעים לא בסדר... יש שם בחורה עם חולצה שרוולים קצרים.. וקטע קצר של רומנטיקה.. אבל אפילו אחרי הקטע הזה יש פרק שמסביר בערך למה זה לא עשה טוב לאותו בחור.. קיצר לא יודעת לתאר אבל לדעתי סדרה ממש חינוכית!! אפילו בעצם לא אפילו בעיקר לבנים... וגם מתארת ממש יפה את איך שבחורי ישיבה בגיל הזה מרגישים...

קיצר מומלץץ!!!!!!

ואוו גם אני אהבתי אותה ממש!הכול לטובה!

זה סדרה ממש אותנטית, אבל לא בוטחה שכולם הרגישו כך, אבל היא באמת  ממש יפה ומראה ממש צד יפה וגם היצורים שלה דתי! הוא שכן של חברה שלי , קיצרממש יפה

כעע חוץ מזה שדווקא היה קטע אחד בסרטמתולתלתת

עם דתיים לאומיים ואז הוציאו בקטע הזה את השבבניקים דפוק.. כאילו הם שבבניקים ועושים מה שבא להם אבל כשמגיע דתי שלומד יותר ממך ויותר צדיק ממך עדיין הוא רק דתי אז הוא פחות צדיק ופחות נחשב...

ואני חושבת שבאופן כללי רוב החרדיים ממש לא מתייחסים אלינו ככה...

למרות שאני באופן אישי פגשתי כמות גדולה של חרדיים שהיו בטוחים שבגלל שאנחנו דתיים אנחנו מזרוחניקיים ועושים מה שבא לנו וברור שיש לנו טלוויזיה ושאנחנו משוקצים וכו'... ממש עצובמבולבל אבל בכללי זה ממש לא ככה...

אבל בכול זואת בקטע הזההכול לטובה!

בסופו של דבר החרדים מבינים שהם טעו, הסדרה משדרת שהם טעו.... רק מה שקצת באסה בה, זה איך שהיא נגמרת....

אז את טועה.שפרינצא בוזגלו

כי רוב החרדים לא מכירים אתכם כציבור.
הם בטוחים שרובכם לא שומרים כמו שצריך על ההלכה.
וכשהם רואים דת"ל ששומר על קלה כבחמורה- הם בטוחים שהוא צדיק יחיד בסדום.
רובם לא מבינים שלהיות חרד"ל זו מגמה.

ממש לצערי אני מסכימה איתך..מתולתלתת

אבל זה ממש לא כולם... וחוץ מזה שכשהקבוצה של החרדיים האלו כבר הכירו אותנו נראלי (אני מקווה) שדעתם על מזרוחניקים קצת השתנתה...
אבל בכל זאת לי באופן אישי ממש אבל ממש כאב שככה חושבים עלינו... (שאנחנו בתור דתיים נחשבים מהדוסים)

אני לומדת במוסד חרדי.שפרינצא בוזגלו

ויכולה להגיד לך ש90 אחוז לא מודעים לכך שרובכם מקפידים על ההלכה.
את יודעת מי זה הרב קנייבסקי? אני מניחה שכן.
הם יודעים מי זה ר' אברום? 90 אחוז מהם לא מכירים.

הם לא יודעים כלום על הציונות הדתית.

נכון.תות"ח!

אבל ב"ה בעקבות המלוניות קורונה שהיו שם דתיים-לאומים החרדים קצת התפקסו(עדיין לא...) והיה חרדי אחד שהתפקס וכתב על זה שחינכו אותם שאנחנו המזרוחניקים לא באמת יודעים ללמוד וכו'.. ופתאום הוא ראה שדווקא המזרוחניקים לפעמים יותר רציניים מהחרדים.
זה פורסם, אם אתם רוצים אני יכול לחפש את זה ולהעתיק את זה לפה...

כן אני יודעת.. אבל עדייןרודף אהבה בימים
בודדים אלו ששינו את דעתם,

יש את המכתב של הרבנים. שהכעיס אותי כל כך.
ויותר מהכעיס, פגע.

אבל האמת
שיותר מכמה שהוא פגע בי
היה לי יותר עצוב בשבילם..

שהם חיים בדרך שהם כל כך לא בטוחים בה,
מפחדים מכל שמץ של דבר אחר,
ובוחרים לחיות בנתק מוחלט מהאחים שלהם.
צודקת.תות"ח!

נכון מאוד...!!!
דרך אגב, @ישיבשפיץ ממש לא כזה, דיברתי איתו על העניין והוא בדיוק ההיפך ממה שכתבת, גם בזכות זה שהוא נמצא פה בצ'אטים וקצת מכיר דתיים-לאומיים...

חס וחלילה לא דיברתי על אדם ספציפי..רודף אהבה בימים
כן... גם אני ככה הרגשתי שקראתי את המכתב הזה...הכול לטובה!

אבל לא יודעת למה מרגיש לי שזה לא כולם בכלל  כשאת אומרת 90 אוחז לא מכירם.... זה כאלו הפוך על הרגשה שלי אז יש מצב שאני טועה... אבל אני חושבת שאנחנו נהיה אנחנו! ולא נוותר על העקרונות שלנו לאט לאט הם כן מבנים במידה מסיומת  אז שנזכה בעזרת ה' לאחדות עם ישראל ולאהבת אמת בין כול אחד ואחד בעם שלנו!

לא מסכים.תות"ח!

אני כן חושב כמו @רודף אהבה בימים, רובם לא מכירים בדתיים לאומיים כאנשים רציניים והם מזלזלים בנו מאוד, אך, את צודקת, אל לנו להיות כמוהם אלא עלינו לנסות לקרב ולהמשיך עם אהבת ישראל לחרדים ובסופו של דבר הם ילמדו ממנו איך להתנהג ואנחנו נלמד מהם גם דברים שיכולים ללמוד מהם...(אל תדאגו, יש לנו גם מה ללמוד מהחרדים...)
צודקת מאוד בעניין הזה...

יש לנו מה ללמוד מכולם!!הכול לטובה!

אנחנו לא מושלמים ואף ציבור לא מושלם, אנחנו צריכים לבוא בענווה ןבכבוד לכול אחד גם אם לא מסכמים,( לא אומרת שזה קל...)

אני חשבתי שזה לא כך בגלל שבואו אלינו מלא חרדים הבייתה... יוכל להיות  שאתה צודק ואפילו הגיוני כי כולם כאן כך אומרים

ברור..!!תות"ח!

נכון לגמרי...
אל לצערי, כך לפחות ההרגשה שלי, לא יודע אם זה נכון, הציונות הדתית יותר נוטה לכיוון החילונות מאשר לחרדים וזה אמור להיות ההיפך...
כאילו, כיום דתי כשהוא רואה חילוני נוסע ברכב בשבת הוא מדבר על אהבת ישראל וכו'... ולצערי גם בלי לכאוב על חילול השבת, הרבה פעמים, וכשהוא פוגש חרדי ששומר שבת וכשרות והכל אבל לא בדעתו וכו' הוא לא דורש פתאום על אהבת ישראל...
לפי דעתי, זה נובע גם מהיחס של החרדים כלפינו וזה גם די באשמתם, אבל בואו נפסיק לחפש אשמים ונתחיל להתנהג כמו שצריך, גם אם קשה מאוד...
וצריך להבין שחילוני הוא לא כמו דתי, מספיק אתם אוכלים אוכל כשר והכל אז אפשר לחיות כשכנים והכל טוב ויפה, צריך להיזהר מהתרבות שהם מביאים, מהערכים(או חוסר ערכים..) שהם מביאים...
טוב, נראה לי שזה מובן...
שבת שלום...!!!

ממש! כל מילהרודף אהבה בימים
זה לא זלזול- זה פחד.שפרינצא בוזגלו

כל ההשקפה החרדית מושתת על התעלמות מוחלטת מהנעשה סביב.
הם מפחדים להתמודד אז הם מדחיקים, מסתירים מהדורות הבאים מידע- רק בשביל שהילדים לא יחקרו.
האנשים שבאמת הנחילו את השיטה ידעו שלא הכל בה אמת, והרבה ממנה מבוסס בעיקר על פוביות,
הם הרחיקו את הציבור מדעות אחרות כדי שלרגע לא יפקפקו בצדקת דרכם.
יש לשיטה הזו 2 תוצאות קיצוניות:
או שאתה חרדי שלא יודע כלום על העולם מסביב,
או שאתה יודע יותר מידי וכבר לא חרדי.

או שאתה יוצא מיינסטרים, אתה הולך בתלם ולא שואל שאלות מיותרות ומתחכמות מוותר פה ושם- אבל יש לך שייכות.
או שאתה לא מוכן לוותר על השכל, נראלך לא הגיוני שכל המגזר יודע את האמת מבלי לבדוק אפילו דרכים אחרות לעבודת ה', ואז אתה יוצא לחיפוש, ואז אחרי שנים של איסורים מיותרים- או שבאמת תמצא דרך, או שלא ופשוט תפרוק.

לשיטה הזו יש מעלות ויש חסרונות.
לבחור בה או בדרך אחרת זה כבר עניין של סדרי עדיפויות, שהרי גם החרדיים וגם הדת"לים עובדי ה'.
מקווה שמי שחרדי באמת בחר להיות כזה בגלל שהוא רואה מעלות בלהיות חרדי, ולא כי הוא רואה חסרונות בצה"ד,
מקווה שמי שדת"ל באמת בחר להיות כזה בגלל שהוא רואה מעלות בלהיות דת"לי, ולא כי הוא רואה חסרונות אצל החרדים.

ואוו את מסבירה מציון!הכול לטובה!

עכשיו שאני חושבת עלזה אחותי סיפרה לי שהייתה במכללה החרדית ובחור אחד הגיע לעשות איזה סטאז או איך שאומרים אתזה... אצלם ואז הוא אמר לחרדיות על האבולוציה.. והם לא ידעו בכלל שקיים תאוריה כזאת הם היו בהלם ואחותי ענתה לו והסבירה  את דעתה

מפו לשם אני מתחילה לחושב יותר ויותר שכולנו עם ישראל, אבל אנחנו כול כך מוחלקים .. שזה כול כך קשה... ולגבי מה ש@תות"ח! אומר שכן יש דתים שיותר מתחברים לחילונים לדעתי זה ממש מוחלק זה לא כולם בכלל  וגם אילו שכן ככה הם באמת באמת יודעים שזו לא נכון אך זה לא םושט להם... יצא לי לדבר עם כמה...

ואני ממש רוצה והלוואי שאזכה לראות את אחדות עם ישראל לא רק בשעת צרה אלא תמידית! כמו בתוקפת שלמה המלך

ועכשיו שאני חושבת על זה אין כמעט שום תוקפה שלא היינו  מאוחדים חוץ מתוקפת שלמה המלך , אולי יש לך רעיון אל עוד תוקפה כזאת?

אחותי, כל החרדים יודעים על האבולוציה.שפרינצא בוזגלו

הם לפעמים מתנהגים כמו טפשים, אבל רמת המשכל שלהם לא נמוכה יותר מכל מגזר והייתי מהמרת ע"כ שהיא הכי גבוהה בארץ.

נכון.תות"ח!

אבל אני הייתי מהמר על הדתיים...
לא יודע, יש מצב שאת צודקת...

יש מצב שאת צודקת!הכול לטובה!

מה שהיה אם אוחתי היה נפני בערך 15 שנה... ובוטח הישתנה מאה אוחז!!! סתם נזכרתי בזה פתואם...

יפה מאוד...!!תות"ח!

מסכים לגמרי.

וואו אמרת את זה יפה!!מתולתלתת

גם כשהיינו במלונית מתישהו יצא לי להתווכח אם אישה מחסידות מסויימת שכל האידיאל שלהם זה מסורת...

עכשו יש להם כל מיני מנהגים מוזרים שהם לא יוותרו עליהם בחיים!! (דוגמא: ללכת כל שבת עם מין סינר תחרה לבן...)

אומר גם לישון עם זה.. להיות עם זה כל הזמן! ושהגעתי לדבר איתה על דברים יותר מהותיים ביהדות הרגשתי שאני מדברת עם ילדה ברמה של כיתה ז'... שזה אישה שגדולה ממני ב40 שנה... היא לא באמת יודעת את הסיבה למנהגים והדברים שהיא עושה.. וזה הרגיש לי לגמרי אבסורדי ומוזר..

ואם שאלתי או אמרתי לה משהו שהיא לא ידעה את התשובה עלייו היא לא ניסתה להקשיב למה שאני חושבת.. רק לצעוק את הדעות שלה... אגב בסופו של דבר היא מי שאמרה לא להיות איתנו... למרות שאני רואה את עצמי יותר "צדיקה" ממנה.. כי אני עושה את המצוות וכו'.. באופן כללי מידיעה...

נכון מאוד..!!תות"ח!

לצערינו החרדים נמצאים הרבה פעמים במצב יותר רדוד מאיתנו בקומה הרוחנית, באמונה במיוחד ובלימוד התורה...
זאת אומרת, יכול להיות שיש יותר לימוד תורה אצל החרדים, אבל התורה שלהם מבוססת על דברים הרבה יותר נמוכים והטענות שלהם טענות של ילדים קטנים, הרבה פעמים...
גם לדוגמא: השיר יצחק אלחנן...(המבין יבין...@מאן דאמר)

באמונה אתה צודק.שפרינצא בוזגלו

אבל בתורה- בכלל לא בטוח.
חצי המגברים בציבור החרדי נעשים לאברכים אחרי החתונה, בעוד בצה"ד המצב לא מתקרב לזה...
בישיבות החרדיות לומדים רק תורה כל היום, בעוד בישיבות הדת"ליות לרוב ישנם גם לימודי חול...

זה תלוי איזה ישיבההכול לטובה!

ישיבה קטנה או ישיבה תיכונית 

התכוונתי לרוב באחוזים.שפרינצא בוזגלו

ויש יותר ישיבות תיכוניות מישיבות קטנות.

תאמת לא יודעת...הכול לטובה!

אבל באמת לא כולם יכולים ללומד תורה כול היום ומי שהולך לישיבה קטנה אשריו ומי שלא אפשר להבין זה לא שלא חשוב בכלל ללמוד רק אבל רק תורה, מעריצה מי שמצלח אבל חייב את האיזון הזה שמי שקשה לו שילמד עוד דברים.... ויש גם המון גודלי הדור שלמדו עוד דברים חוץ מתורה 

...הָיוֹ הָיָה

גם בתורה יש התקדמות 

צריך להבין שהמדבר המשמעותי הוא הכיוון שאליו צועדים. הציבור הדתי לאומי צועד כבר שנים רבות לכיוון של התחזקות ותורניות. והציבור החרדי, לצערי, הפוך.

אברכות זה אל המדד, המדד הוא עולם תורה ענק שיש, לא כולם אברכים - אבל המונים המונים הם ר"מים, ראשי ישיבות, דיינים, רבני קהילות, רבני גרעינים, רבני ערים, חוקרים במוכנים תורניים (שהם מפעל אדיר של הצה"ד) ועוד ועוד.

וגם אלוש עובדים, כי צריך, כן, לפרנס את המשפחה, רבים מהם לומדים יותר שעות ביום מכל מיני "אברכים" חרדים שנמצאים בכוילל רק כדי לא לאכזב את האשה והשווער.

אני לא יודעתהכול לטובה!

אני לא באמת מכירה אברכים חרדים ... ממש אבל הרגשה שלי אומרת לי שיש ויש  כאלו שבאים באמת ללמוד!! וכאלו שפחות אבל כולם מבינים שזה חשוב..( לא באמת מכירה את הציבור לפרטי פריטים זה הרגשה שלי)

ברור! ברור ממש!הָיוֹ הָיָה

חס וחלילה לא באתי לומר שלא.

הנקודה היא ש*גם אלו שלא* נשארים מלא מלא בכוילל מסיבות חיצוניות.

ומצד שני המון חרדלים שעובדים - לומדים המון המון בין לבין. באופן שעוקף את הנ"ל...

סלח לי, אבל אני חושבת שהר"מים בישיבות החרדיות הם לא דת"לים..שפרינצא בוזגלו

מכאן שישנם הרבה מאד עובדים תורניים שנצרכים בשביל לתחזק מערכת שכזו.

ובנוגע לכיוונים- אני לא יודעת, בשני הציבורים ישנה הדרדרות רוחנית.
ובשניהם ישנה גם התעלות, הכל תלוי בבחירה.

נכון, אז מה?הָיוֹ הָיָה

אני לא מבקש להראות שיש יותר, מבחינה מספרית, כי מה לעשות - הציבור החרדי הוא הרבה יותר ענק.

אני רק מראה לך ש"אברכים" זה ממש לא חזות הכל...

ולגבי הכיוונים -א ז אני כן יודע....

איפה הציבור החרדי עומד היום לעומת היכן שהוא עמד בתשס"ה? התשובה על השאלה הזו קודרת למדי.

והיכן הציבור הדת"לי עומד היום לעומת תשס"ה? התשובה די משמחת...

אכן, הכל תלוי בבחירה, השאלה מה באמת בוחרים....

אוףףף הכל עצוב.שפרינצא בוזגלו

אני באמת מאמינה שנשים ששוחטות את עצמן בשביל שבעלן ילך ללמוד תורה- מקבלות תמורה הולמת של גבר שבאמת מתאמץ ורוצה ללמוד תורה.

אולי אני נאיבית...

ואיך אתה יודע מה הכיוון?
יש מיפוי של אחוזי הנשירה בכל מגזר?

ממש לא הכל.הָיוֹ הָיָה

ההתקדמות בציבור הדת"לי לכיוון התורני היא מדהימה.

וגם אצל החרדים - למרות ההידרדרות המסויימת - עדיין יש כמובן ציבור ענק של בני תורה טהורים.

אבל זה באמת כואב, שממש לא כל אשה ש"שוחטת את עצמה" מקבלת באמת בעל שלומד תורה.....

והכיוון ברור שהוא לא צריך מיפוי, יש כאן תופעות בקנה מידה ענק (!!) החי"שניקים, החרד"שים, ועוד ועוד... המצב מזעזע

אתה מאד סובייקטיבי.שפרינצא בוזגלו

כל עוד אני לא רואה מיפוי עובדתי- איך אוכל לדעת?

*מה זה חי"שניקים וחרד"שים?

אני אומר מה שאני רואה...הָיוֹ הָיָה

תופעות שצומחות בממדי ענק, וניכרות בכל חור, לא צריכות סקירה מדוייקת, זו נצרכת רק כדי לאמוד באופן מדוייק את האחוזים.

חי"שניקים זה "חרדים ישראלים" וחרד"שים זה "החרדים החדשים", חלקים חופפים לעיתים מכונים "החולצות הכחולות".

אני מכירה אותם בכינוי הציני 'צווארון כחול'...שפרינצא בוזגלו

שוב, לא אמרתי שהלימוד תורה אצלנו יותר גדול...תות"ח!

את צודקת, בעניין הזה דווקא אנחנו צריכים קצת ללמוד מהחרדים...(לגבי לימודי חול, לא בטוח...)
אבל התכוונתי שהתורה שלהם היא תורה גלותית, תורה מצומצמת ולא תורה של גאולה, תורה מרוממת שלא קשורה בארבע אמות של הלכה...

לי קרה משהו עוד יותר מוזרהכול לטובה!

עמדתי בדוכן באיזה עצרת אחת ( מי שלא יודע מה זה עצרת זה שמלא אנשים באים למערת המכפלה בחול המועד אז  מוכרים דברים וכו...)

היגעה אלי חב"דניקת ואמרה לי שאוסר לגור בארץ ישראל בשום פנים ואופן כי הגאולה תובאו מניו יורק מבית של הרבי( אני מכירה חבדיניקים והרוב הגדול לא חושב ככה לדעתי..) התווכחתי אייתה בערך שעתים הפסדתי כסף בגלל זה.... קיצר בסוף היא אומרת לי את ילדה חכמה... וזהו הלכה... 

קיצר כול המשפחה שלי ממש צחקה תמיד יהיו אנשים עם דעות מזורת  ומשנות  פעם היה אחד שלקח אותו טרמפ והסביר לי באריכות רבה בשביל לא להידבק בקורונה אוסר ללבוש מסכה כי זה עובדה זרה וכל מיני כאלה...

ולגבי החרדים שלא ממש מעמיקים ויודעים רדוד זה תלוי מי זה לא כולם... וגם לא בוטח שזה רע... אני לא מסכימה עם זה בכלל! אני חושבת שחייב לברר אבל זה לדעתי ממש תלוי באופי יש אנשים שיותר פושט להם בלי לדעת

נכון. אבלמאן דאמר

שים לב מהי נקודת המחלוקת?

אותה שאלה שממנה הכל נגזר(הרוב המוחלט לפחות)

האם אנחנו בגאולה או לא 

מזה נגזר היחס לעבודת ה היחס להאם לעבור לחינוך מאהבה ובאיזה מידה והדברים ארוכים אני מקצר מקוצר זמן מחילה.

טוב, מה שיש לי להיגד רק שאני יודעת שאני מקפידה!הכול לטובה!

ושיחשבו עלי מה שרוצים אני יודעת מי אני באמת!!!.... מלא חרדים באים אלינו הבייתה ואף פעם לא הרגשתי שככה הם באים בגישה כזאת אולי פעם פעמים.... אבל אח שלי סיפר לי שקרה לי כמו פעמים אז לא יודעת  עם כולם מה שבוטח זה קיים

במקרה שלי יכול להיות שאני מקשקשת אבל..מתולתלתת

איכשהו יצא שכל החרדיים הרגילים ליטאים או חסידויות לא מוגזמות ממש קיבלו אותנו יפה (היינו כל המשפחה במלון קורונה חרדי חודש...) והחסידיים הממש צדיקים ומוגזמים אולי הם שחשבו עלינו דברים רעים ואפילו בשלב כלשהו אמרו לילדים שלהם להתרחק ממנו...

בעצם לא לא אני מתחרטת..מתולתלתת

אני שונאת שונאת שמוציאים לשון הרע על ציבור.. מתחרטת.. אל תאמינו למה שכתבתי...

(אוף יצאתי סתומה בריבוע!!!)

בסדר... לא נורא... חח חמודה!!הכול לטובה!

תמחקי פושט את הודעה אם באלך בשלוש קווים למטה...חיוך גדול

לצערי דווקא רובם באמת חושבים ככה עלינו...רודף אהבה בימים
כנראה לא נתקלת בכל הסיפור לאחרונה עם הישיבות במלון קורונה.
לא יודעת....הכול לטובה!

יש מצב שפושט החרדים שבאים אלינו הבייתה יותר פותחים לא יודעת... 

האמת שרוב החרדים כן מסתכלים עלינו ככה כציבור..-אני :)

על יחידים כשהם יכירו אותם הם יחשבו שהם המיוחדים

וואו מתה על השיר הזה!!.. (הפרופיל שלך למטה..)מתולתלתת

אחלה של סדרההרודף אהבה בימים
יאללה שתצא כבר העונה השניהה
דחוףףףף אמרו שהם קבר סיימו לצלם...מתולתלתת

אופסס שגיאת כתיב קשההמתולתלתת

ננה-בננההמום

חח את יכולה לערוך..רודף אהבה בימים
מה???הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"ג בשבט תשפ"א 16:21

מתארת יפה איך בחורי ישיבה בגיל הזה מרגישים???

לאאאאא!

לא!

לא!

לא!

הכי לא שבעולם!

זו המצה איומה על בחורי ישיבות.

היא ממחישה איך שבאבניקים בגיל הזה מרגישים, לא בחורי ישיבה!

ואין בה שום דבר לא חינוכי. והיא יותר גרועה משטיסל לדעתי, בהרבה.

@הכול לטובה! חשוב לי לתייג גם אותךש כתבת שהיא אותנטית.

ממש מטריד אותי שתחשבו (לא האמנתי שיש מי שחושב ככה!) שהיא מביאה אותנטית בחורי ישיבות.

ב"ה, יש בעולם הישיבות החרדי (וגם אצלנו, אבל נושא הסדרה הוא חרדים) אלפי בחורים טהורים וקדושים, אוהבי תורה ועמליה, שקועים בלימוד ובעבודת ה', שאין שום קשר בינם לבין הסדרה הזו ומה שהיא מציגה!

חשוב שתדעו את זה!

אפשר לדעת למה?הכול לטובה!

יש מצב.. לא שוללת  רק שאני באמת הרגשה שלי היה שזו טוב וכן צדוק זה התנהלות של שבאבנקים ולא בחורי ישיבה...

למה מה?הָיוֹ הָיָה

את מבלבלת אותי..

קודם זה היה נראה שאת חושבת שזה מייצתג בחורי ישיבה, ועכשיו את מסכימה שלא?

מה שאני אומר זה רק דבר אחד: בחורי ישיבה אמיתיים הם ממש לא כאלו, הכי לא!

כן, אני טעיתי, מודה!הכול לטובה!

זה מיצג שבשאנקים, השאלה שלי היא למה הסדרה לא טובה? באמת אמיתי אני חשבתי על זה ... יוכל להיות שתחדד את הענין ויותר אבין ובאמת  לא אראה את העונה השניה, רק רוצה להבין,תודה

הָיוֹ הָיָה

היא לא טובה - א' כי יש בה סצנות לא צנועות (והרבה יותר גרוע ממה שיש בפרק האחרון של שטיסל)

ב' כי היא עוסקת המון המון בנושא צנוע.. (גדליה..) דווקא מהצד הזה לבנים היא יותר בסדר מאשר לבנות - שלא אמורות להתעסק בנושא הזה.

וגם באופן כללי התרשמתי ממנה מאוד לרעה מבחינה דתית.

לא קראתי את התגובות אבללאני ועצמי:)

לא יודעת איפה הגבול של עצמך עובר אבל ראיתי בערך 10 דק' ראשונות וזה עבר את הגבול..

לא יודעת , אני עכשיו במצב שאני לא רואה סדרות...הכול לטובה!

אבל פעם ראיתי שטיסל וגם שבאבנקים, ולא יודעת הרגיש לי שיש פוחת זלזול ביחס לחרדים בששבנאקים  , ובשטיסל הרגיש לי פוחת אז לא יודעת.... ובכללי לא משנה איזה סדרה חוץ מאסי וטוביה ואלה... לא מי יודע טובה אבל שבאבנקים זה כזה אמצע, לא?  

לי הפריע הקללות..אני ועצמי:)

היה קללות? וואלה לא זוכרת ריאתי מזמן....הכול לטובה!

אבל כן זה באמת בעיה..

איזה קללות יש בשאבאבניקים?רודף אהבה בימיםאחרונה
לא זכור לי שזה היה משהו רציני שם..
החרדים הם גם בני אדם מתחת לכיפהאפשר לחשוב

ברור...תות"ח!

מישהו אמר שלא...?

ניכר זלזול בהםאפשר לחשוב

לאחרונה נהיה זילות כלפי חברה באוכלוסיה לא מכליל אותך חלילה רק אומר מהשיח הרווח בחברה

אה, מהשיח הכללי בחברה ברור...תות"ח!

בגלל הקורונה יש שסע ושנאה כלפי החרדים, ב"ה ראיתי כתבה על מיזם מבורך של איזו מישהי חקלאית שהביאה כל מיני דברים שהיא מגדלת וחילקה בבני ברק...
ב"ה שרק נרבה באהבת חינם...
וכן, אני ממש לא כזה...
נ.ב. זה לא רק בגלל הקורונה, בקורונה זה פשוט גדל והתעצם הרבה יותר..

תסלחו לי אבל..אמונתי????
ברור שזה לא בסדר ההתייחסות של המדינה והציבור לחרדים אבל בתור מישי שגדלה בעיר חרדית 14 שנה אני יכולה להגיד לכם שלמטבע יש שני צדדים וגם החרדים אשמים ביחס הזה כלפייהם
נכון..תות"ח!

לא אמרתי שהחרדים לא אשמים, רק אמרתי שההתייחסות מוגזמת ולא פרופורציונלית...
הביקורת אמורה להיות נוקבת לכל המפרים, אבל משום מה שמו את העיניים על החרדים יותר מדי וגם תקפו אותם לא לעניין...
אה, יפה לך..

אוי אני חושבת שפשוט הבנתי את שורש העניין..אמונתי????
פשוט מאוד אנשים כואב להם שאין להם אידיאלים להילחם עליהם, הם רוצים עולם חופשי (עלאק) אקיצער הם פשוט נלחמים בכל מי שיש לו אידיאלים- חרדים, נוער הגבעות וכו וכו...
צרות של חבלי משיח😢
יפה מאוד..!!תות"ח!

נכון לגמרי...
ואומרים שדווקא בדור הזה להיות דתי קשה פי אלף, בגלל הסיבות הללו ועוד סיבות...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך