משהו יפה משיחת חברות:שפרינצא בוזגלו

מנהג ברסלב לומר 'הצילני מקליפת המן עמלק וזכיני לקדושת מרדכי אסתר' 40 יום לפני פורים.
מהי אותה קליפה עמלקית?  הרב ישראל יצחק בזנסון שליט"א אמר פעם שבפרשת זכור כתוב:

"זָכוֹר אֵת אֲשֶׁר עָשָׂה לְךָ עֲמָלֵק בַּדֶּרֶךְ בְּצֵאתְכֶם מִמִּצְרָיִם.

אֲשֶׁר קָרְךָ בַּדֶּרֶךְ וַיְזַנֵּב בְּךָ כָּל הַנֶּחֱשָׁלִים אַחַרֶיךָ וְאַתָּה עָיֵף וְיָגֵעַ וְלֹא יָרֵא אֱלֹהִים"...
משמעות המילה קרך- נכרך אחריך, נדבק אליך.
אך ניתן לפרש זאת בתור לשון קירור, הוא אמר שכל מהות אדום היא להכניס בך ספיקות, לקרר אותך ולהחליש את דעת התורה שבך,
לזרוע בך ספיקות בצדקת הדרך שבחרת בה, להגיד לך שאולי אתה טועה, אבל צריך להתפלל חזק לזכות לקדושת מרדכי ואסתר,
להבין שאם הדרך שלנו לעבודת ה' משמחת אותנו ואכן מקרבת אותנו אליו- לא יכול להיות שהדרך הזו שגויה!
לא לתת לעמלק הקטן שבראש שלנו להרוס לנו...

והלוואי שננצל מקליפת עמלק, ונזכה לקדושת מרדכי ואסתר...
צריך הרבה תפילות על שמחת פורים...

וואו אשרייך ממש מחזק!אוהבת לאהוב!

אמן 🙏🏻משקפת
ואווו ממש יפה אהבתי מאוד!!
איפה ראית את המנהג הזה? זה באחד מהספרים של רבינו?? כי לא זכור לי שראיתי את זה
זוהי לא הנהגה של רבי נחמן.שפרינצא בוזגלו

לפי מה שידוע לי רבי נתן באחת השיחות שלו דיבר על כך שכשזועקים להשם יתברך ארבעים יום לפני פורים,
שיציל אותנו מקליפת המן עמלק, זוכים להארת מרדכי ואסתר בעת קריאת המגילה.
אבל אין לי מושג לגבי המקור המדויק של המילים הנ"ל שנוהגים לומר אנ"ש.

רבי נתן כתב תפילה נפלאה בליקוטי תפילות ח"ב תפילה ל"ז (אם אין לך כח לקרוא הכל- אות תכ"ד מדברת על מה שאמרתי).

תודה רבה!!משקפת
אני יסתכל בעז"ה
^^^הָיוֹ הָיָה

שרים את זה במנגינה של מש.. מש.. משנכנס"

אההה, באמת? לא ידעתי! <צ>שפרינצא בוזגלו

אחחחח, בקידוש החודש שרו את זה...

את הקוראת היחידה כאן?הָיוֹ הָיָה

הגבתי לי, סו...שפרינצא בוזגלו

פששש יפה שזה מה שאת מדברת עם חברות...ג'קי צ'אן

זה כ"כ חסידותחושבת בקופסא

אם יש לך ספקות, במקום להתמודד ולפתור אותם,

תדחק אותם בלי להתייחס אליהם ותזכור שאי אפשר לטעות כשזה נותן לך הרגשה טובה.

להעלות את הרגש מעל השכל.

כל פעם פעם שאני נתקלת ב"חיזוקי חסידות" יוצאים לי כאלה ניתוחים, אבל לא יוצא לי לשתף אותם עם מישהו, אז תודה רבה על האפשרות.

ואו את ממש נגד חסידות?גיטרה..
לפעמים כן צריך לתת מקום לרגש בעבודת ה'..
אין לי משהוא נגד רגש, פשוט לחסידות יש משהו נגד שכלחושבת בקופסא

ואת זה אני לא אוהבת.

וואי ממש לא אחותי!!!אמונתי????
ממש כןבחור נאה

ליקוטי מוהרן ח"א תורה קכ"ג

שהכל תלוי בו, לקשר עצמו להצדיק שבדור, ולקבל דבריו על כל אשר יאמר כי הוא זה, דבר קטן ודבר גדול. ולבלי לנטות חס ושלום מדבריו ימין ושמאל, כמו שאמרו רבותינו זכרונם לברכה (ספרי פרשת שופטים): 'אפילו אומר לך על ימין שמאל' וכו'. ולהשליך מאיתו כל החכמות, ולסלק דעתו כאלו אין לו שום שכל בלעדי אשר יקבל מהצדיק והרב שבדור. וכל זמן שנשאר אצלו שום שכל עצמו, אינו בשלמות, ואינו מקושר להצדיק"

הכוונה שבן אדם צריך תמיד להכפיף את דעתו לדעתו של הצדיק משמע "זרוק את השכל".

בברסלב מתחילה ונגמרת החסידות?הָיוֹ הָיָה

לא נכון אחימשקפת
אדם חייב להקשיב לצדיק ולרב שלו בלי שום ספקות וכן גם בדברים שהם פחות הגיונים אם הרב אומר צריך להקשיב , אבל זה לא אומר שצריך לזרוק את השכל להפך חייבים להשתמש בו אבל גם לדעת שהרב יודע ומבין גם דברים שהם מעבר לשכל ולכן חייב להקשיב לו גם אם זה לא בדיוק לפי השכל הישר
ומה זה חכמות? שצריך לזרוק את השכל כדי להיזהר מהן?שפרינצא בוזגלו

אם כל הכבוד נשמה את לא יכולה לפי פסקה של חסידותאמונתי????
מסויימת להכליל את כל החסידות
מאמי, אני לא מכלילה, אני שואלת אותו מה הוא הבין.שפרינצא בוזגלו

כי נראלי שכל אחד מבין אחרת.

@בחור נאה, מפני מה הבנת שרבי נחמן הזהיר?

זה כול מינימשקפת
חוכמת או דברים שהם שכליים או לכאורה עם הרבה מאוד חוכמה אבל מצד שני יכולים לגרום לכפירה מוחלטת , נגיד משהו כמו התורה של אריסטו , או נגיד כול הנושא של האובלציה ודברים כאלה שהם שכליים וכאן צריך לזרוק את השכל ולא ללמוד אותם
בעקרון אתה צודק---איל גלבוע

אבל נגעת פה בנקודה שקשורה גם להאם ללמוד ספרי חקירה או לא. ישנם הרבה שיטות שלא לומדים (עולים לי עכשיו כמה התבטאויות של מוהרא"ש זי"ע נגד (בשיחות מוהרא"ש כמה וכמה פעמים), ויכול להיות שזה גם בכל ברסלב (אני לא ברסלב'ר)). 

אבל מצד שני יש את העניין של "דע מה שתשיב לאפיקורס", או שיש שצריכים להאמין מתוך שכל ולא מתוך אמונה פשוטה (לא כולם מסוגלים להאמין ללא כל שכל - למשל אני).

אין הגיון בלהאמין בלי שכל.שפרינצא בוזגלו

אבל יש מקומות שהשכל כבר לא מספיק בשביל להאמין, ואז מה? פשוט נאבד את האמונה כי לא קיבלנו תשובות?

אני משתדלת להיות ברסלבית, והרב שלי כן ממליץ על לימודי חול כדי להבין באופן ממשי את פלאי הבריאה.

ברור שבאיזה מקום מסוים צריכה להיות אמונה--איל גלבוע

אבל חיים ע"פ אמונה זה דבר שמצריך הקרבה גדולה. אז סתם להאמין בלי שום סיבה זה קשה. הלוואי שהייתה לי את התמימות והפשיטות (אבאל'ה, אני מדבר כמו ברסלבער) של היהודי הספרדי הפשוט של פעם (אשכנזים, ואני בתוכם, הם קליפה אחת גדולה, כל דבר צריכים להבין, אין תמימות) אבל זה לא אני, אני לא מסוגל...

אגב, גם לגבי האמונה הפשוטה יש מעלה בלהשיג בשכל; פי', ע"י שמשיגים יותר ויותר בשכל יש מקום להאמין בדבר יותר גבוה, וכאשר מבינים את האמונה היותר גבוהה אפשר להאמין בדבר שיותר גבוהה. (נכתב מובן?)

אני לא רואה יתרון בלהאמין בלי סיבה.שפרינצא בוזגלו

אני מאד שכלית, ואני חושבת על כל דבר אלף פעם.
גם על אמונה אני חושבת, אני רואה הרבה חכמה בלחשוב, אבל יש גבול מסוים שכבר אין מה לשאול כי אין תשובות.
וכשמגיעים לגבול הזה צריך להיזהר מאד ולא להגיד לעצמינו שאם אין תשובה אז אין סיבה להאמין בה'.
ולכן רבי נחמן אמר לזרוק את השכל, ולמיטב הבנתי הוא התכוון ל2 דברים:
לחוכמות חיצוניות מן התורה,
לשאלות שאין עליהן תשובות (תשובות יש להכל, אבל לא תמיד הן מתאימות למוח האנושי).

התמימות הכי גדולה היא לשאול, לחקור, לחפש תשובות, ולעצור כשמבינים שלשאלה הנוכחית אין תשובה שתתאים למוח שלי. ההכנעה הזו שבהפנמה שלא הכל נמצא בשליטתי ושלמרות שממש באלי תשובה- אין אחת שתספק אותי, זה הדבר הכי תמים וטהור בעיני.

מה רע באמונה של חקירות ובאשכנזיות?חושבת בקופסא

אני לא יודעת מה יש לשני התחומים האלה שאנשים, גם כאלה שייכים אלהם (אשכנזים וכאלה שהגיעו לאמונה דרך חקר) משום מה יוצאים נגדם כאילו זה דבר רע.

משום מה מותר להיות גזעני לאשכנזים, ולזלזל בדרך מחשבה ואמונה של אנשים.

אני לא אומר שזה רע---איל גלבוע

אני אומר שאני מקנא במי שהוא תמים, עם אמונה פשוטה.

דבר שני לחקור כל דבר ולחשוב שכל העולם רע ומרמה אותך - לדעתי זאת קליפה (ולזה התכוונתי, ולאו דווקא מדובר על  אשכנזים...)

מה זה תמים מבחינתך?שפרינצא בוזגלו

אדם טיפש שלא מתעניין במה שקורה סביבו, ומקבל הכל כמובן מאליו, או אדם חכם שבוחר להאמין למרות שלא הצליח להבין הכל?

2 תשובותאיל גלבוע

מצד השכל אני יבחר את החכם שבוחר להאמין.

אבל מצד הרגש אני רוצה להיות טיפש! פתי! להסתכל על אחרים בצורה טיפשית - על הטוב שלהם. לחיות בפשיטות, בטיפשות. ככה כתוב שצריך - זה מה שאני עושה בשמחה.

אני באמת לא מבינה מה יותר טוב באמונה "כי ככה"חושבת בקופסא

אין לזה שום הצדקה, גם נוצרים, מוסלמים, ובודהיסטים מאמינים "כי ככה" והכנסייה היא ארגון שלם שנועד להשאיר אנשים בורים ולא לשרוף ספרי מדע (ומדענים) שאומרים אחרת ממנה.

יש לנו ראש יהודי, אנחנו מאמינים כי זאת האמת ע"פ הוכחות, אין שום דבר יותר נכון וצודק ואם נאמין רק "כי ככה" במה אנחנו שונים מכל יתר האמונות?

אין שכל אין דאגות- זה מה שטוב באמונה 'כי ככה'...שפרינצא בוזגלואחרונה

יש את האמונה הבסיסיתמשקפת
שהיא בקיומו של בורא לעולם , ושהוא יצר את העולם וזה גם לפי תורת רבינו ( לפי הבנתי הפשוטה של בחור צעיר שאוהב מאוד את תורת רבינו ואת הדרך של חסידות ברסלב) אין מניעה או בעיה ללמוד באופן שכלי אבל יש גם את האמונה של היום יום שכול דבר שקורה לך הוא מכוון ושאין דבר שקורה שהוא רע לך אלא הכול הכול ה' קבע שכך יקרה כדי שאתה תתקרב אליו וזה יותר אמונה ברגש ,שאתה מבין ומפנים שאבא עושה הכול הכול כדי שלבנים שלו יהיה טוב וגם אם לפעמים מהצד זה נראה כמו דבר רע באמת זה הדבר הכי טוב בשבילנו וזה דבר שבשכל אין מה להבין והכול זה אמונה ברגש.
מה זה אומר "ללמוד באופן שכלי"?איל גלבוע

שיחות הר"ן סימן ל"ב:איל גלבוע

צריך לחזק את עצמו באמונה, ולבלי ליכנס בחקירות כלל, ולבלי לעיין כלל בספרים של מחקרים, רק להאמין בהשם יתברך באמונה לבד בלי שום חקירות כלל.  . .  אבל באמת צריך כל אחד ואחד ליזהר מאד להרחיק החקירות מלבו, ולהשליכם מלבו לגמרי, לבלי להיות חס ושלום שום חקרן כלל רק להאמין בה' ובצדיקים אמתיים באמונה לבד בלי שום חקירות כלל. כי כבר זכינו לקבל תורתנו הקדושה על ידי משה רבנו עליו השלום, וכבר היה לנו צדיקים רבים גדולים ונוראים בכל דור ודור, וראוי לנו לסמוך עליהם בלי שום חקירות ולילך בעקבותם להאמין בהשם יתברך בפשיטות, ולקיים תורתו ומצוותיו כאשר מסרו לנו אבותינו הקדושים:  עיי"ש.

חשוב לדעת שבכל מאמר של רבי נחמן יש יותר עומק ממה שנראה.שפרינצא בוזגלו

חשבתי על הדברים הללו הרבה והגעתי למסקנה:
אני לא מבינה איך ספרים של רבנים שמנגישים לעם את דברי ה' יכולים להיות חקירות שליליות שמהן צריך להיזהר ולזרוק את השכל מפניהן, כי אם אני מאמינה בה' וסומכת על רבנים אז אקרא למשל את מורה נבוכים כי יש לי שאלות באמונה ואני מקבלת עליהן תשובה מפי הרב (הרמב"ם במקרה זה), הרי זה מה שרבי נחמן אמר לעשות, לא?
הוא אמר לשאול רבנים ולהאמין בה', אז אין הגיון בלא לחקור כלל כי הרמב"ם שהיה רב חשוב- חקר.
אלא יש כנראה משמעות אחרת לחקירות, ואני מבינה שרק פילוסופיות חיצוניות לתורה אלו החקירות שהוא הזהיר מפניהן.

מסופר--איל גלבוע

על חסידים שכשהיו לומדים את הכוזרי היו קודם לומדים את התשובה ולאחמ"כ את השאלה...

(ייש"כ על הארת העניין)

זה באמת מאוזן יותר.שפרינצא בוזגלו

ובכלל לא מומלץ לאדם שאין לו שאלות לפתוח כוזרי או מורה נבוכים- שלא יקבל 'השראה' לכפירה...
מי שיש לו שאלות שיחפש תשובות, ומי שאין לו שאלות שיקרא רק את התשובות (או שלא יקרא בכלל).

אתה צודק.שפרינצא בוזגלו

אבל רציתי שהוא יגיב- בשביל שיבין שחכמות חיצוניות הן לאו דווקא מקצועות חול.
כי כל החוכמות שמסכימות/מבוססות על התורה הן לא שליליות ולכן לא צריך להיזהר מהן,
אך חוכמות חיצוניות כגון פילוסופיה זרה אסור 'להחכים' בהן- כלומר לזרוק את השכל מהן.

אה חשבתי שהתכוונת אלי 🙈משקפת
בקיצור אנחנו מסכימים....
*לצורה בה מציגים אותה כיום לרוב...הָיוֹ הָיָה

את בהחלט עם בטן על החסידות, אבל תיקחי בחשבון ששלשת רבעי מעמדותייך - נובעות מחמת ההיכרות שלך איתה - שמסתכמת בכמה ווארטלע'ך ומעשיות...

יש הרבה דרכים בחסידות. בברסלב--איל גלבוע

"בוערת אש"... נותנים הרבה מקום לרגש. ולאו דווקא שזה שלילי, (אני גם מאוד מתחבר לדרך של ברסלב למרות שאני מחוג אחר..) אבל למשל שיטת חב"ד היא הפוכה; השיטה היא להוליד רגש ע"י השכל, ע"י התבוננות. 

בכלל חסידות הכניסה רגש לעבודת ה', אבל זה לא אומר שיש לנהוג רק ע"פ רגש (את כל המצב שהיה לפני גילוי החסידות אפשר לקרא בספר הזכרונות). 

שמעי, אני מאאאאד שכליתשפרינצא בוזגלו

וזו הסיבה שאני מקשיבה לרוב העצות של רבי נחמן- אבל לא לכולם.
ואפשר לחיות ברוח חסידית ולקיים הרבה דברים, אבל לא חייבים הכל.
אני לוקחת את מה שטוב לי.

רגע, ואת חושבת שזה ש'הדחקתי' את הספיקות אומר שלא חשבתי על מידת הסבירות שלהם?
ממש לא! חשבתי, וחשבתי יותר מידי עד שזה גרם לי לערער ולהרהר.
ובשלב כזה אני בהחלט צריכה לעצור ולראות האם טוב לי, האם אני כן מאמינה בהם/רוצה להאמין...
ואם כן, עדיף שאפסיק לחשוב יותר מידי.

מנסיון, היו דברים שהפסקתי לחשוב עליהם באובססיביות, זה שחרר לי חלק במוח והרבה כאב ראש.
לפעמים יותר חכם להפסיק לחשוב ולפקפק במשהו מאשר להתעסק בזב כל היום. 

מסכים לגמריבחור נאה

...גוזמבה

אחת הסיבות שאני שמח בזה שנולדתי במגזר הדתי לאומי זה בדיוק זה.

אפשר לקחת מהכל ולא להרגיש מוזר.

(אני לדוגמא נורא מחובר גם לברסלב ותולדות אברהם יצחק מצד אחד ומצד שני לזילברמן למרות שמדובר בהפכים לגמרי)

זה באמת דבר מדהיםמשקפת
שקיים בציבור הדתי לאומי
ב"ה באמת שאפשר להתחבר לכול הזרמים או השיטות ביהדות ללא שום סתירה .
נראלי רוב הנוערמשקפת
הדתי לאומי מתחבר לחסידות ברסלב או לתורה של רבי נחמן ב"ה , זה באמת שיטה ודרך מדהימה שב"ה בשנים האחרונות זה ספרי רבינו הפכו לממש נפוצים גם במקומות שפחות יש בהם דגש על חסידות.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך