עצומת מחאה של השמיניסטיםאנונימי (פותח)
מי שמעוניין להצטרף למחאה של השמיניסטים שלא רוצים להתגייס עקב סגירת ישיבת הר ברכה.
להצטרפות: bircat.hatora@gmail.com
לא בסדר. צריך להתגייס בכל זאת.אביה...
צודקgolani
צודקת.שיראל.
לא צריך להתגייס גם בלי קשר......יהודי מרמ"ג
כן...אם כל אחד יגיד ככה - מי ישמור לנו על הארץ?!אביה...
לא נראה לי כדאי לנסות אפילו לשכנע אותו-שיראל.
הוא פנאט.
והרבה מהם אוטמים ת'ראש מלהקשיב להגיון.
הבעיה היא שההגיון הוא איתנו.לוטמניה
אנשים לא מתגיסים לצבא כדי להיות בובות של ברק ולגרש יהודים [גם לא חילוניים]
הבעיה היא שאנחנו ציבוא של סמרטוטים.
תורמים הכי הרבה למדינה, אבל לא מסוגלים לצאת נגדה שצריך.

ולהדכירכם, אנחנו בימי חנוכה, ימים שמסמלים גבורה יהודית ונצחון של קומץ אנשים קטן מאוד על היונים שהיו האימפריה של אז. [תשבו את זה לימנו ותבינו את הכונה]
אנחנו לא מנסות אפילו להתווכח איתך,לוטמינה.שיראל.
ואני לא מאמינה שהרב מלמד יחשוב אפילו על האפשרות של 'לא להתגייס' בגלל שהוציאו את הישיבה מה'הסדר'.
אנשים סתם מנפחים ומוציאים מפרופורציות.
למה לא? הם יכולים לחתום תורתו אומנות.לוטמניה
או רק לאיים לעשות את זה. ההד הציבורי יספיק.
לפעמים נראה שערך אחד עולה על ערך אחר. ואז צריך להזכר מהוא  הערך הראשוני שמנחה אותנו.
אני אגיד לך על מה המהומה?אוסנת
לא על כך שהם לא יכולים להתגייס במסגרת של 'הסדר', ולא על העלבון.

פשוט כי ישיבה מתקיימת בעיקר על חשבון משרד הבטחון.
אם אתה לא ב'הסדר', אתה לא מקבל תקציב.
איך תשרוד?
אני מניחה שהרב מלמד לקח את זה בחשבון כשהוא אמר את מה שאמר.
אז כל הכבוד לו על האומץ ללכת עם מה שהוא מאמין בו, אבל אני חושבת שזה צודק מה שאהוד ברק עשה.
מי שמצהיר על אי נאמנותו לצבא, כאידיאל ולא כחוסר ברירה, למה שיקבל תקציב על חשבון הצבא?
ולמה שאני אתנגד לכך, רק כדי שלישיבת הר ברכה יהיה תקציב? 

אבל מכתב שמיניסטים זה דבר כה מקורי, ובאמת אהוד ברק יאמין שכל האנשים שיחליטו להרשם שם, לא מתגייסים בגלל הר ברכה ולא מסיבות אחרות.
אוסנת-שיראל.
זה לא אי נאמנות לצבא כאידאל.זה באמת מחוסר ברירה אבל הם מצהירים בגאווה שהם לא יפנו מחוסר ברירה.הם לא לא מפנים מחוסר ברירה ומדחיקים את זה,שותקים.
אוך,זה יצא ממש מבולבל...מקווה שבכל זאת הבנת.
אהוד ברק נהג בילדותיות. הוא לא צודק.ii
כשאתה מודיע לרב דרך התקשורת שאתה מזמין אותו לשימוע - זה גועל נפש.
הרב צודק בכל מה שעשה.
שברק ילמד להתנהג. הוא רצה להשפיל את הרב מלמד - אז הרב 'השפיל' אותו בחזרה.
הוא לא צודק.

והרב מלמד לא הצהיר על חוסר נאמנותו לצבא. הוא פשוט אמר שהתורה קודמת.
גם לחילונים יש דברים שקודמים לצבא.
קוראים לזה מוסר. ומי שעובר על זה מבצע פקודה בלתי חוקית בעליל, וצריך לתת על זה את הדין גם אם ביצע זאת בהוראת מפקדו.
אז הרב מלמד אמר שפינוי יישובים זה לא מוסרי.
*בלתי מוסרית בעלילii
ןמי אמר לך שהוא הודיע לא את זהgolani
דרך התקשורת?
תחרות מי נעלב הכי הרבה?אוסנת
אני בסה"כ אומרת, שיש להשתמש במוח.
ואם אתה רוצה ישיבה - אז כן, אתה צריך קצת להתיישר.
ככה זה בחיים.
אם תלכו לעבוד, גם תצטרכו להתיישר קצת בפני הבוס. אחרת תשארו כל חייכם בבית.

משום מה, הרבה מאוד ישיבות אומרות לתלמידהם לסרב במקרה של פינוי. אבל רק ישיבות מסוג מסוים מפורסמות בכך, ורק ישיבה אחת עפה מההסדר. יש לזה סיבה.
צבא לא יכול להתנהל על סרבנות, וסרבנות זה לא דבר שנגמר בפעם אחת, אלא מתדרדר עוד ועוד...
ובל נשכח שהכל התחיל מהנפות השלטים שהיוו פגיעה במשמעת הצבאית. הצבא רוצה לשים לזה סוף.

אני לא שופטת, אני רק אומרת שאני מבינה את אהוד ברק (וגם לא אומרת שאני מסכימה).

הרב מלמד השתמש במוח.ii
והחליט שזה מה שצריך לעשות - ואני מאוד מסכים איתו.
יש גבול לחוצפה.

צבא לא יכול להתנהל על סרבנות - אבל לא מדובר פה על חייל שסרב לנקות שירותים.
אם חיילים היו מקבלים פקודה לירות באמא שלהם - גם אז היית אומרת ש"סרבנות זה לא דבר שנגמר בפעם אחת"?

אכן - הנפת השלטים לא היתה נכונה - ואני חושב שהרב מלמד מסכים עם זה.
טוב, די.אוסנת
אני לא יודעת מי אשם. כנראה אני שלא מצליחים להבין את החריפות שלי...
אני לא שופטת, ולא אמרתי שהרב מלמד טעה.
רק שאני מבינה את אהוד ברק.

שוב פעם?

אני רק מבינה את אהוד ברק!
אני מבינה את ההגיון, אני מבינה את הראש.
לא אמרתי שאני מסכימה.

לגוף ההודעה: יש "פקודה בלתי חוקית בעליל". אבל חוץ מזה, כל דבר אחר שנאמר לך, אתה חייב לבצע. נקודה. אח"כ תפנה לאיגוד ישיבות ההסדר אם נראה לך שנעשה לך עוול...

הרב מלמד כן הסכים בדיעבד עם הנפת השלטים. אבל זאת לא הנקודה.
אוסנת- אהוד ברק לא צודק בעליל, התנהגותו כלפי הרב מ~~אני~~
קודם כתבתי משהו ואז נמחק. עכשיו כשנכנסתי ראיתי ש"ii" ממש הוציא לי את המילים מהפה...
ברק הוא הבוס של הרב אליעזר מלמד? הרב עובד אצלו או משו? מה זו ההתנהגות האידיוטית הזו להזמין אותו לשימוע? זה משפיל! אפשר להבין אותו מאוד.

אני ממש לא מסכימה איתך. הרב אליעזר מלמד מעולם לא הצהיר על 'אי-נאמנותו' לצבא, עובדה שהוא מנהל ישיבת הסדר, בה כולם משרתים גם בצבא, מוסרים את חייהם למען המדינה.*  אבל מה? הוא פשוט לא מסכים עם דברים מטומטמים שהצבא עושה ואלו הם- גירוש ייהודים מבתיהם וכד'. אי לכך אין הוא מראה לתלמידיו שהוא תומך בזה אלא 'מחנך' ו'מנהיג' אותם להתנהג לפי דרך התורה והמוסר ולא לשמוע לכמה קצינים שמאלנים מטומטמים. אני אישית מאוד מעריכה אותו על זה שהוא קודם כל הולך לפי הערכים שלו ולא חושב בראש ובראשונה על התקציבים וכד'.

*אגב, (וזה לכל השרשורים בסגנון שנפתחו כאן לאחרונה,  לפעמים דוחה אותי לראות אנשים שמקטרים על ישיבות ההסדר כאילו שחיילים חילונים (או דתיים, זה לא משנה) שעושים 3 שנים הם יותר טובים. מה מקודש במספר 3? איפה כתוב בתורה? תאמינו לי שהתכונות ומסירות הנפש שיש באדם שוות הרבה יותר מאשר כמות השנים בו הוא שירת. יש כאלו שמשרתים 3 ולא עושים הרבה, ויש שמשרתים שנה וארבע חודש, אבל כשיש אצלם כל הזמן את האומץ והרצון לקדש שם שמיים ולהגן באמת על המדינה, לכן בזמן ה'מועט' יחסית הזה הם אומנם יסרבו פקודה לעשות דברים אידיוטיים כמו לגרש יהודים, אבל ימסרו את נפשם במלחמות. זהו אומץ, זוהי חכמה. החכמה היא לעשות הרבה במעט ולאו דווקא לשרת כמה שיותר בלי לתרום כמעט כלום אלא לעשות את המצב רק יותר גרוע (פינויים למיניהם וכו')
למה למרצה באונברסיטה מותר לו להגיד מה שבא לושלומי20104
(לדוגמא על חיילם 'יהודונציים')וגם הוא מקבל תקציב מהמדינה על חיילים שלומדים אצלו.
עם המדינה היתה באמ דמוקרטית אז על זה שמזמינים 'איש רוח' לשימוע ולא נותנים לו את חופש הדיבור מזמן היתה כאן צעקה.
למה שרב לא יוכל להגיד דעת תורה!(ואני נגד להניף שלטים אבל זה לא הדיון)
לא יכול להיות שרב לא יוכל להגיד את דעת תורה שלו!
אם רב ראשי חושב שאסור לפנות אסור לו להגיד את זה אם הממשלה החליטה לפנות?
ח"ו שרבותינו יתיחסו לאיומים מתי שהם מתלבטים מה ההלכה.
והרב אליעזר לא עובד אצל ברק!
ישיבת הסדר זה לא אוניברסיטהgolani
אוניברסיטה היא מוסד עצמאי שיש לה במקרים מסויימים עסק עם צה"ל. ישיבת הסדר היא למעשה חלק מהמסלול של צה"ל ולכן ברור שהיא צריכה להישמע להוראות אם היא רוצה להיקרא - ישיבת הסדר. אז כן, בהחלט שהרב מלמד עובד אצל ברק.
ומה אתה אומר שגלי צהל מעודד סרבנות בשם חופש הביטוישלומי20104
?
ולאוסנת: אולי באמת אפשר היה להבין אם זה היה בכל דבר אחר,אבל...
שזה עועוסק בתחום שרב לא יכול להביע דעת תורה צריך למחות בכל תוקף ולא לתת לזה שום לגטימציה.
לא יכול להיות שום מצב בעולם שיש משהו חוץ מהאמת שישפיע על דעת תורה!!
אין פה שום מקום לחשיבה פתוחה!
סליחה על נחרצות הגורפת אבל זה נאמר בעקבות שיעור ששמעתי בישיבה מהממלכתיות והוא היה הרבה יותר קשה מאיך שאני מדבר אני עוד מתון ביחס לשיעור ששמעתי.
באמת זה לא הוגן.אוסנת
צאו קצת מהחשיבה המרובעת הזאת...
לא אמרתי את דעתי, אני רק דוגלת בלנסות להבין אחרים. לא להשאר עם תחומי החשיבה המצומצמים שלי.
קוראים לזה פתיחות מחשבתית אמיתית.

האם אני מסכימה? אני לא מסכימה, כי לדעתי לימוד תורה זה ערך עליון וא"א לעצור אותו בגלל אמירות בנוגע לסרבנות.
אני גם מתנגדת לאפליות שאולי יש ביננו לבין שמאלנים באוניברסיטה שיכולים לומר כל מה שהם רוצים.
אבל אהוד ברק, מבחינתו - צודק. לא יתכן שראש ישיבת הסדר יחנך את תלמידיו להפעיל יותר מדי שיקול דעת תחת מפקדיהם. זה הורס את הצבא.
ואם רב רוצה לומר זאת - תפאדל. אבל לא מתקציב משרד הבטחון.
זכותו? זכותו.
לכן אני אומנם נגד ההחלטה, אבל מכיון שגם כך אני לא מסכימה עם אמירותיו של הרב מלמד - אני גם נגד הזעם הציבורי.

פתיחות מחשבתית!
[מתחשק לי להרצות מה ההבדל בין פתיחות מחשבתית לפתיחות שטחית של אחינו הפלורליסטים. אבל זה כבר גולש לדיוני 'קו', ואין לי עניין בהם]
אין עניין להבין אחרים.יהודי מרמ"ג
יש עניין לגנות מעשה שלהם אם הוא לא בסדר.
לימוד זכות? פתיחות? הכלה? קבלה?אוסנת
יחסי אנוש בסיסיים.

שלומי:
אין שום בעיה, אתה צודק. רב צריך לומר את דעתו.
אבל הוא לא יכול, מבחינת שר הבטחון, להיות במסלול של הסדר.
אהוד ברק לא רוצה להרע פה לכולנו, הוא חושב שזה מה שטוב לצבא ולעם - שלא יתחילו לסרב פקודה בהמוניות.
אני מעריכה את פועלו, אך לא מסכימה איתו.

אני חוששת שאתה פשוט לא מבין את מה שאני רוצה לומר.
אני לא אומרת שהפתיחות תשנה דעת תורה. סיכמנו שאני קווניקית...
אבל דעת תורה לא סותרת פתיחות.
ואני רוצה להראות בשרשור הזה, שלא רק אנחנו צודקים, וכל השאר טיפשים שאין להם שום טעם לעשות את מה שהם עושים. מעצבנת אותי ההתלהמות הזאת.
ו....קוגל ירושלמי

|מה את רוצה להגיד חוץ מפתיחות מחשבתית|
שזה דבר חשוב ביותר.אוסנת
וכתוצאה מפתיחות מחשבתית לא מתלהמים, שזה דבר דבילי בעיני, ומסוגלים לאהוב כל יהודי.
ו...קוגל ירושלמיאחרונה
נ"ל שאני מבין מה רצית להגידשלומי20104
ובואי נגיד שגם אם אני מקבל את זה זה חלקית.
וחוץ מזה עם המשפט"אהוד ברק לא רוצה להרע פה לכולנו, הוא חושב שזה מה שטוב לצבא ולעם"
אני לא מסכים בכלל.
אבל זה כבר לדיון אחר.
אבל אני כתבתי קודם.קוגל ירושלמי
אפשר קודם כל להבין מה הדעות שלך, חוץ מזה שאת רוצה פתיחות מחשבתית?
(את זה אני יודעת כבר מזמן)
הדעות שלה כלכך ברורות....שלומי20104
רק שפה היא פתאום החליטה לשנות קצת מהקו מחשבה שלה ולנסות לקבל יותר(נאמר ברצינות ולא בציניות).
לאוסנת סתם שאלה ראית את הספר"פלורליזם פנטיזם וכלליות" של הרב קלנר? זה קשור מאוד לענין של לקבל עוד דעות ולמה שאמרת.
כן, אני יודעת... לפחות ניסיתי!אביה...
הם יאמרו עלייך בדיוק אותו דבר...golani
"פנאט" זה כינוי גנאי, כדי שתדע את זה "פנאט מיתס"ה"
מן הסתם, לא?! כל אחד ודעתו השונה...אביה...
בגלל זה לא אני נתתי אותו....יהודי מרמ"ג
זה חבר שלי נתן לי אותו.

צריך להתגייס! מי שלא מתגייס לדעתי לא צריך לחיות פהמיטל
אבל הוא חי פה....יהודי מרמ"ג
העצומה הזאת לא נכונה.דבורל'ה
מה שפעילי הימין רוצים לעשות - זה לבקש מהשמיניסטים לדחות את הגיוס לעוד שנתיים.
ולא שלא יתגיסו בכלל. 
אז,לפני שאתם פותחים עצומות תבדקו על מה ולמה.
שזה מאוד חכם.אוסנת
כי ממילא הם דוחים את הגיוס בשנתיים פלוס.

זלזול באינטלגנציה של הצבא.

לא כל השמיניסטים הולכים להסדר ישר אחרי התיכון.דבורל'ה
נו, באמת.אוסנת
אבל ברור לך שהקומץ שיחתום על זה, גם ככה לא מתכנן צבא בשלוש+  שנים הקרובות.
וכמו שאנחנו יודעים את זה, גם הצבא יודע את זה.

אז אני מתקשה להבין את הצורך בחתימות. בשביל להתעצבן על הצבא שהוא לא מתייחס?

[והסיבה האמיתית - שאני מתנגדת לעצם החתימה ולמה שמשודר ממנה. שהצבא והמדינה חייבים לנו משהו, ולנו מותר לעשות מה שבא לנו]
אוסנת-שיראל.
לגבי הסיבה האמיתית-
באמת מותר לנו לעשות מה שבא לנו.
מה זה להזמין את הרב מלמד לשימוע? מה הוא,פקיד של ברק?
הוא אזרח,ומותר לו להגיד ולחנך את תלמידיו איך שנראה לו.
והוא לא אמר שהם יסרבו פקודה כאידאל-כי המדינה פושעת והצבא חוטא,אלא באמת מחוסר ברירה,אנחנו לא
 נעבור על התורה ולא משנה מה יגידו לנו לעשות.יתרה מזאת,אנחנו מתגאים בזה שאנחנו לא עושים את מה
 שאומרים לנו,זה הדבר הנכון.זה קורה מחוסר ברירה אבל אנחנו גאים בזה שאנחנו לא מקשיבים לברירה.
מסכימה עם שיראל,ולאוסנת-~~אני~~

אוסנת, אני לא מבינה מה אלו הרגשי נחיתות האלו. מה זה: "...שהצבא והמדינה חייבים לנו משהו, ולנו מותר לעשות מה שבא לנו..." ? דבר ראשון המדינה כן חייבת לנו, כי אנחנו* תורמים בהרבה! כי הצבא לא יהיה בלי ההסדרניקים ,ובלי הימין מזמן לא היתה מדינה כי כל הארץ היתה שייכת לערבים. וכן, בלעדינו הם גם היו נרצחים, כי כולנו יודעים שאין כזה דבר שלום ואנחנו** אלו שעד עתה עוצרים את ה''שלום'' האידיוטי. כי המתנחלים אלו הם אלה ששומרים על שטחים בארץ וההסדרניקים מקריבים את חייהם במלחמות! (לא רק הם, כמובן שיש גם חיילים חילונים וכד' ולא משנה דתי או לא, אבל כדי להראות שזה שיש לך סטיגמה של ''הסדרניק העושה שנה וקצת'' לא מראה כלום על יחסך על הגנת הארץ ומסירות הנפש שיש בך)

אז אולי חתימות כאן זה לא משפיע כלום ולא מרא הרבה ובאמת אין צורך, אבל זה כדי להראות שאנחנו*** מסכימים ותומכים עם הרב אליעזר מלמד ולא מסכימים עם ברק ודומיו.

וזה ממש לא ש''אנחנו חושבים שמותר לנו לעשות מה שבא לנו'' כי עובדה שמתגייסים, ועובדה שאכפת לנו מהצבא ומהארץ. ו''שלא יהיה אכפת לנו'' זה אם לא נתנחל ביישובים ולא נתגייס לצבא ולא נתנגד לגירושים ולא נעשה הפגנות נגד דברים אידיוטיים ולא מוסריים בעליל. ואף אחד לא אמר שמותר לנו לעשות מה שבא לנו, והחושבים שלא צריך להתגייס סתם כי לא בא להם הם לא צודקים. ובהנחה ש''לנו'' שכתבת שם זה לדתיים, אז אני שומעת פה שמץ הכללות אז נא ולא להכליל אותם (את המשתמטים) בציבור שלם בבקשה, כי הם ממש קצת והרוב בעד התגייסות וכו'

*'אנחנו' הכוונה כאן לדתיים.

**'אנחנו' הכוונה כאן לימניים ולמתנחלים.

***'אנחנו' כאן הכוונה לאנשים בעלי שכל ומחשבה מוסרית וישרה.

רעות ושיראל:אוסנת
נעשה לפי הסדר, כדי לא תצטרכו לקרוא תגובה ארוכה לא־לכן.
שיראל -
מותר לרב מלמד לחנך איך שבא לו, אבל אם הוא בכפיפות לצבא, אז זכות הצבא למנוע ממנו לעשות זאת.
זה בדיוק מה שאני אומרת - אם הרב אומר את הדברים, למה לזעוק על כך שהם עפו מההסדר? הגיוני.
לגבי סירוב פקודה כאידיאל, ידעתי שיהיו אי הבנות... הוא לא היחיד שאומר שיש לסרב פקודה, ובכ"ז הוא היחיד שהישיבה שלו עפה מהמסלול. למה? כי עובדה שהוא אומר את זה בטונים גבוהים ונחרצים יותר שמאיימים על משמעת צבאית.
אל תשכחי שהכל התחיל משלטים שתלמידים שלו הניפו. רוב הישיבות לא יגידו לתלמידים שלהם לעוף מהצבא העיקר שיניפו שלט בתקשורת...

רעות -
זאת בדיוק הבעיה. שאת חושבת שאם את תורמת למדינה, היא חייבת לך משהו.
היא לא. המדינה הזאת היא שלך - את תורמת לה כי היא שלך, ואת לא מציבה לה תנאים כמו שלא תציבי תנאים לחדר שלך.
מה שתעשי בו, כמה שתתרמי לו, זה מה שיהיה בו.
מכאן דעתי על המשך שורותיך - המדינה היא של כולנו, ולכן הימין תרם את חלקו כמו שהשמאל תרם ותורם את חלקו בעניינים אחרים, לא פחות חשובים. המדינה לא היתה מתקיימת אם לא היינו פה (גם השמאל, וגם הימין).
אי אפשר לומר שהצבא מתבסס על הימין, עובדה שלצבא לא מפריע למנוע גיוס מכל כך הרבה אנשים (אם תביאי בחשבון את האלה מהגירוש, או מסלולים שונים לאנשים שוגמרים צבא אחרי חצי שנה).
"לנו מותר לעשות מה שבא לנו": מאוד פשוט. ברגע שמתחילים עם סרבנות אחת, זה מדרדר לסרבנות על פרטים יותר קטנים ופחות קריטיים רק בשם ה"אני עומד על עקרונותי".
מתחילים לראות את זה עכשיו, בהנפת השלטים. גם אם את לא מסכימה איתי, אני חותמת לך שעוד כמה שנים את תראי כמה שאני צודקת.
זה בדיוק כמו שפסלו את הרב אבינר, ומאז פוסלים כל רב שטיפה לא מסכימים עם דעתו (ש"מתנגדת לשכל הישר"*).
ההתדרדרות הזאת מביאה למקום שבו כל חייל יחליט מתי בא לו, ומתי לא בא לו. הכוונה - מתי הוא מסכים עם המפקד, מתי לא.
ככה לא יכול להתנהל צבא, ולכן אני מבינה מאוד את אהוד ברק.

*הכוכבית האחרונה שלך מסוכנת, ואין לי סבלנות להסביר למה... היא מזכירה לי עידנים חשוכים וסגורים, בעת גרתי בישוב נחמד בבנימין...

אוסנת-שיראל.
אני לא רואה שום הצדקה לכך שהעיפו אותם מההסדר.
הרב מלמד לא אמר בשום 'טונים גבוהים ונחרצים' דבר כזה.וגם אם כן,זה צודק ומותר לו להשמיע את דעותיו איך שהוא חושב.
ומה זה "זה מאיים על המשמעת הצבאית"? אנחנו מדינה דמוקרטית שבה מותר לכל אזרח להשמיע את דעותיו כאזרח וכאדם.קשה למדינה עם זה? זבש"ה,שיתמודדו עם זה באמירה חוזרת.הם לא יכולים לסתום את פיות האנשים,זה סותר את הדמוקרטיה.
ועוד דבר חשוב-הרב אמר בפירוש שמראש הוא לא היה אומר לתלמידים שלו להניף את השלטים,אבל אם כבר הם הניפו אז טוב.הוא לא הורה להם לעוף מהצבא והעיקר שיניפו שלטים.זה ממש סילוף!
שיראל-אוסנת
עובדה שתלמידיו של הרב מלמד עושים לצבא יותר בעיות בעניין של משמעת, מאשר אחרים. גם כאשר זה לא קריטי, ושרוב הרבנים יגידו לא לסרב פקודה בגלל זה.
לרב מלמד אסור להשמיע דעה שהיא נגד החוק, ק"ו שאין לו זכות לחנך נגד ערך של הצבא, כאשר הוא חי על חשבונם (שוב, אני לא אומרת שהוא לא צריך לחנך למה הוא חושב. רק שיש לברק זכות לשלול ממנו תקציבים).

אנחנו אולי מדינה דמוקרטית, אבל צבא זה לא דמוקרטיה ואתה לא אזרח. אתה חייל, והדבר היחיד שמעניין אותך זה מה שהמפקד שלך אומר.
צבא לא יכול להתקיים אם כל אחד ברגע האמת יתחיל לפקפק בהלך מחשבתו של המפקד ובפקודותיו. הוא הולך לעשות מה שנאמר לו, גם אם זה נראה לו טירוף מוחלט.

מצטערת אם הייתי חריפה. אני עדיין חושבת שזה שחייל מרגיש חופשי להרים שלט זה כתוצאה מחינוך, אבל אני מוכנה לקחת את דברי חזרה.
אוסנת-שיראל.
א'-תכניסי לפרופורציה,זה ר-ק שני תלמידים,ואני בטוחה שיש שם תלמידים שלא מסכימים עם זה (ואגב,אם את רוצה לדעת,אני כן מסכימה עם זה,אבל בבקשה,לא להתחיל להתווכח על זה עכשיו..).

ב'-אולי הדעה של הרב מלמד היא נגד החוק אבל חוק התורה קודם לחוק המדינה והצבא,ואת זה באמת צריך
 להדגיש.אבל מה לעשות ורוב החיילים הדתיים כשהם מסרבים פקודה הם עושים את זה בשקט ובצנעה?
מזל שלפחות הרב מלמד לא מתבייש להצהיר על כך בקול.חוקי התורה קודמים לחוקי הצבא.

ג'-זה לא העניין שרק הישיבה שלו עושה בעיות.עובדה שבהתחלת הפרשייה הוזכרה גם ישיבת אלון מורה.לאן היא נעלמה? נגוזה בערפל?
אלא-שברק היה צריך קורבן אחד כדי להרתיע את כולם,לא יותר,והוא בחר את הישיבה הזאת.
אחרי הכל הצבא מרוויח הרבה מההסדר והוא לא רוצה לסגור את כל הישיבות שחושבות ככה,אז הוא נטפל לאחת.
שיראל-אוסנת
()

א'-מישיבה מסוימת נושבת רוח מסוימת, רוח שלדעת אהוד ברק מסוכנת לצבא (ויש בזה משהו). ולכן לא מגיע לה תקציב, או שהיא צריכה קצת יישור, לא לגרור אחריה עוד אנשים.
[שוב - מבחינת משרד הבטחון!]
ב'-אולי את צודקת שחוק התורה קודם לחוק המדינה, אבל מבחינת אהוד ברק אין זה כך - ולכן אני מבינה למה הוא מוציא אותם מההסדר.
מעבר לכך, שאני לא תומכת בלצעוק בקול. אבל ארוכים הדברים, ואין לך כח להכנס לוויכוח...
ג'-נגיד, אולי את צודקת שאהוד ברק רצה רק ישיבה אחת כדי להתריע. וזה לא חשוב? ההרתעה מסירובי פקודה והפגנות המוניות בצבא? זה לגיטימי. [שוב - לא אמרתי שאני הייתי עושה את זה]

אני פשוט מרגישה שאני נלחמת פה על פתיחות מחשבתית בלבד, הרי את דעתי לא אמרתי.
כמה תגובות וכמה מאמצים כדי לפתוח את הראש לדעות של אנשים קצת שונים.
העיקר שיש עלי סטיגמה של סגורה... כמה שטחי.
|פורק|

אוקי.מסכימה.אהוד ברק חושב מהכיוון שלו נכון.שיראל.
אבל הוא עדיין בנאדם מטומטם,רשע,אדיוט וחצוף ואני לא בטוחה שמותר ללמד עליו בכלל זכות.

(עכשיו יערכו לי את זה...)
אבל ברק לא צודק בקטע של היחס,גם אם בקטעשיראל.
המחשבתי כן.
ושוב,הכל מהכיוון שלו.
אז אחרי שאת רואהאוסנת
שבעצם הוא בן אדם די הגיוני ושקול, שיש לו דרך והוא לא סתם רוצה להציק לאנשים -
איך את יכולה לומר עליו שהוא "אידיוט רשע מסריח"?
הוא אדם כמוך, שיש לו דעות קצת שונות...
הוא לא עושה את זה מרוע לב.

אפשר לומר "אני לא מסכימה עם דעותיו ועם מה שהוא עשה, לדעתי זה מעשה חמור" (במקום ה"חמור", אני אפילו מרשה לומר "מפגר" או "דפוק"... המעשה, לא האיש).

למה שלא יהיה מותר ללמד עליו זכות? להפך. חובה ללמד זכות.

^ ואם פעם היו שרשורים על "איך אוהבים את עמ"י", אז זאת אחת השיטות.
מהשרשור הזה עלתה לי למודע ההערכה שיש לי לאהוד ברק, על אף דעותיו ומעשיו שאינני מסכימה איתם בשום אופן.
גם הוא יהודי.
א-ו-ס-נ-ת-שיראל.
עם זה ^^ ממש ממש לא הסכמתי!

זה שבמקרה פה הוא חושב הגיוני זה ממש לא אומר שכל אופן מחשבתו הגיונית ושקולה!

ואני לא חושבת שחובה ללמד זכות.יש אנשים שהם כ"כ רעים ורשעים שהחובה אצלם היא דווקא הפוכה-
צריך להוקיע אותם! לתעב את מעשיהם (ובעיקבות כך גם אותם..)!
אוקי.אני יתפלל שיחזור בתשובה (תאורטית),אבל בנתיים..
זה כמו שלא תנסי להצדיק וללמד זכות על ינאי המלך,לדוג',או על המתיוון שהקריב את החזיר (זה שמתיתיהו הרג) וכדומה.
אדם כמוהו,שכ"כ מזיק,מציק ופושע כלפי התורה,כלפי הארץ וכלפינו לא ראוי בכלל שילמדו עליו זכות,ולכן גם היה לי כ"כ קשה לקבל את ההסתכלות הזאת שלך על המעשה הזה.
לא כ"כ הבנתיקוגל ירושלמי
אוסנת-
אנחנו יכולים לומר על כל מיני רשעים שהם יהודים, יש להם דיעה שונה וכו'.
אז מה?
את חזקה בדעתך?
את בטוחה מה את חושבת שהוא נכון?
אז ממתי צריך לבדוק אם זה מוצא חן בעיני אחרים?
מה התגובות שלהם?
למה צריך להתפלסף על כל צעד קטן שעושים?!  
איפה הכבוד העצמי שלכם?!
רגע, לא הבנתי.אוסנת
את נגד השרשור הזה?
זה העניין?

אז אני אסביר למה אני חושבת שזה אפילו עוול למנוע מאדם להתפלסף ולהשקיע כוחו בדיונים.
א. את מונעת ממנו לפתח את דעתו וללמוד להציג אותה בצורה משכנעת. בדרך של הדיון הוא מפתח את עמדתו הרבה יותר.
ב. יש עוד אנשים שקוראים.
ג. יש יצר כזה, יצר אינטלקטואלי. וליצר הזה יש צורך עצום לבטא את עצמו, לדוש ולדון ולחפור, להתעמק ולהשכיל בדרך של דיון.
מנסיון, כשחוסמים אותו - זה מוחק את האישיות.

אז אל תמחקי לי את האישיות, טוב?
אנחנו נהנות, ברגע שישעמם לנו, אנחנו נפסיק.
לא חייבים לקרוא.
(ויותר מזה - למה סקרים ו"מה את לובשת היום" זה יותר לגיטימי מדיון פורה?)
סורי שהרסתי לך ת'מצב רוח טוב?!קוגל ירושלמי
סתם רק רציתי להיצטרף.. 
זאת פשוט הצורה שלי לפתח דיון |מוחה|
אה, סליחה...אוסנת
לא הרסת לי את המצברוח, ממש ממש לא.
הוצאתי עצבים לא עליך, אלא על סגנון כזה של חברה שרואה בעמקות חסרון, ואח"כ מתבכיינת למה הילדים שלה כאלה שטחיים.
תנו לחפרנים לחפור.

תסבירי שוב את הטענה שלך, אני אגיב ותצטרפי...
ש-י-ר-א-ל-.-אוסנת
אופן מחשבתו שקולית והגיונה, רק הנחת היסוד שלו שונה.
את מאמינה שלימוד תורה זה חשוב ושא"י היא שלנו בלי שיש לנו זכות לוותר עליה, הוא לא.

הסברתי לך למה הוא לא עושה את זה מרוע לב, שאז אני מקבלת שלא תלמדי עליו זכות...
אבל אהוד ברק הוא תינוק שנשבה, אדם שלא זכה לגדול איפה שאת גדלת ולהגיע למסקנות שאת הגעת אליהם.
צריך להוקיע את מעשיו הלא צודקים, אבל לא אותו.

למה שאני לא אנסה ללמד זכות על מתיוון? אם הייתי חיה אז, מן הסתם גם אני הייתי אחת כזאת. וגם אם לא הייתי מתיוונת, אני מבינה את המקום שלו.
האם המעשים שלו צודקים? לא. המעשים שלו היו מתועבים וגרועים.

לימוד זכות, יותר משזה בשבילו - זה בשבילך.
מה יצא לך מהכעס?
א. כאב ראש
ב. הרס הגוף (הכעס משחרר חומרים מזיקים)
ג. משיכה שלילית כנגד עבודת המידות שלך
ד. ראיה עיוורת של המציאות. הכעס מעוור אותך.

שיראל, ממש כיף להתדיין איתך!

לא.לא.לא!שיראל.
יש אנשים שלא מלמדים עליהם זכות!

לדוגמא המתיוון.אז מה? מתתיהו טעה? למה הוא הרג אותו? בסה"כ יש לו דעה שונה משלו..

וכנ"ל ברק.הוא כבר לא 'תינוק שנשבה' קטן ומתוק (במובן המטאפורי).הוא לא כ"כ תמים והוא נתקל
 ובטוח שאף התדיין עם הרבה דתיים.מה לעשות? יש אנשים שבאמת רוצים להיות רעים.כן,ר-ו-צ-י-ם.
לדוג'-ברק.הוא פשוט אדם רע,המידות שלו מושחתות.

נ.ב.
צריך לבדוק אם כל הדיון הזה הוא לא לשון הרע..

ואגב,גם לי כיף להתדיין איתך..
לא זה מה שאמרתי.אוסנת
לא אמרתי שלא צריך להעניש אותו.
אפשר להרים את החרב ולהרוג, רק להבין שהאדם מולך הוא לא מכונה בעלת יצרים שליליים שרק רוצה להרוס, אלא שהיא אנושית וחושבת שמה שהיא עושה זה הכי טוב לעמ"י.
במקרה צריך להרוג אותה אולי, כדי שזה לא יתפשט ויהפך נפוץ.
אבל להבין ולהצטער בשבילה על הדרך שהיא בחרה - בוודאי שמותר.

ההגדרה של 'תינוק שנשבה' זה אדם שנולד להורים שאינם שומרי תו"מ, ומעולם לא נפגש באמת עם היהדות.
לראות דתיים או לשמוע אותם מדברים, זה לא נקרא.
כדי לההפך לכופר, אתה צריך לדעת בתוך תוכך שזאת האמת, ובכ"ז לבעוט בזה.
לאהוד ברק יש כבוד למסורת. אז אי אפשר לומר עליו שהוא "כופר" ואינו "תינוק שנשבה".

אולי נדבר באופן כללי, ולא על אדם מסוים.
טוב,שיראל.
אני לא רואה טעם להמשיך להתדיין.
אני לא ישתכנע.אני חושבת שמחובתינו להוקיע אנשים כאלו.
ואני חושבת שברק נמנה עם האנשים הנ"ל.הוא אדם רע,רע,רע.
בנאדם לא מגיע לחשיבה מעוותת כזאת אלא אם כן הוא רוצה להגיע אליה.
איך שאת רוצה...אוסנת
אוסנת-שיראל.
()

עכשיו יש לי כח לפתוח פה מערכה חדשה...

מה זה "בשביל מה לעצבן את הצבא"?
אם העצומה היא באמת רק עצומת מחאה זה אומר שהשמיניסטים כן יתגייסו אבל הם מוחים.
וזה טוב שהם מוחים,ככה שומעים אותנו.
אויש.זה ^^ היה על התגובה שלך שאחרי דבורל'ה (מס' 2)שיראל.
הי, לא הבנת...אוסנת
הצבא לא יתעצבן. אני די מוכנה להמר על זה, שיושבים שם כמה מפקדים במטכ"ל ומתפקעים מצחוק עלינו. אולי לא בשולחן הישיבות, אבל בוודאי בינם לבין עצמם...

אמרתי "בשביל להתעצבן על הצבא".
למה אנחנו עושים את זה? כדי שנוכל לכעוס על הצבא והתקשורת אח"כ שהם לא התייחסו?
לה שיתיחסו? הרי זה לא רציני, המחאה שלנו! וכולם יודעים את זה...
אם יש כ"כ הרבה אנשים שחושבים כמוך..שיראל.
א-ז המחאה לא תהייה רצינית.

את יכולה להגיד ככה גם כלפי ההפגנה.
למה עשינו אותה? הרי ברור שהם לא יתייחסו,הם סגורים על מה שהם עושים.אז למה?
ברור שלא "כדי שאח"כ נוכל להתעצבן שלא הקשיבו לנו",אלא כדי להראות שאכפת לנו! למחות על ההחלטה המרושעת הזאת! הנוראית הזאת!
אותו דבר פה.אם הרבה שמיניסטים יחתמו על זה,אפילו לא באמת כדי לעשות את זה (לא להתגייס),זה יעשה הד,אנחנו נראה שאכפת לנו,אנחנו נמחה.
קפיש?
נו, זה העניין.אוסנת
יש הרבה יותר מדי אנשים שחושבים שזאת לא הדרך.

אני גם אומרת את זה על ההפגנה, אבל אותה הצדקתי, כי לדעתי היא חשובה בשביל עצמנו.
בשביל להעלות מודעות לעצמנו.
וגם כי לא כל ציבורינו חי ביש"ע, ויש אנשים רבים שאם לא יהיו הפגנות - הם לא ידעו כלום על מה שהולך.

אני מסכימה איתך שאפשר לעשות עצומה או מחאה כדי להעלות מודעות ולהראות שאכפת לנו.
אני רק לא מסכימה עם מחאה נגד גיוס, כל שכן שזה מבזה אותנו - הרי בכל מקרה לא התכוונו להתגייס.
כמו שיצחיק אותך אם אני אחתום...
אבל אלו שחותמים כן התכוונו להתגייס.שיראל.
והם גם יתגייסו.
זה רק להראות את המחאה,למחות על העוול הזה.
גיחי...אוסנת
לא עליך אני צוחקת, על מי שהמציא את העצומה הזאת.
הוא לא יותר גדול משיעור ד', זה בטוח. רוב הסיכויים שאם הוא יתגייס - הוא לא יעשה את זה גם כך בשנתים הבאות.
וגם הצבא יודע את זה.
ואם מי שחותם על העצומה דווקא כן מתכוון להתגייס, אז זה קצת שקר, לא?
זה בדיוק.שיראל.
שאני לא מדברת על העצומה הזאת דווקא,אלא על איזו עצומה כן צריך לעשות.
אוקי, סיכמנו.אוסנת
ובזה תם הדיון.
יפה.שיראל.
סגרנו גם פה וגם למעלה באותו זמן..

ותודה על הדיון..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך