המדינה משחיתה את הדת היהודית!אוהב אי והעם 2
כמו בימי אלכסנדר ינאי שהדת נרמסה על ידי המלכות אני רואה שהפוליטיקה במדינת ישראל פשוט גורמת לאנשי דת מכובדים לאבד כוון.
אני ממש לא בעד הפרדת הדת מהמדינה בישראל אבל נראה לי שהרבה איזונים במורכבות הזאת הופרו וכדאי להתעשת.
נכון מאוד, ניתנה ראש ונשובה מצרים.הָיוֹ הָיָה

הא, לא למצרים, לאוסטרליה....

זוהי תגובה שכל כולה היא רוע ואטימות!!!!!אוהב אי והעם 2
מה אתה אומר.....הָיוֹ הָיָה

וזלזול. לא יודע בן כמה אתה אבל יראת שמיים לא נכרת בהערותיך..אוהב אי והעם 2
ברור, הרי יראת שמים מתבטאת אך ורק בטינוף על הארץ ויושביה..הָיוֹ הָיָה

מובטחני בך שאם היית בדור המדבר לא נצרך משה לשנים עשר המרגלים כלל ועיקר, היה נוטל אותך לבדך ונמצאת משמיץ את הארץ כנגד כולם.

מה זה קשור לשרשור שפתחתי?אוהב אי והעם 2
אולי כי פתחת (כרגיל..) שרשור לטנף על הארץ? יש מצב?הָיוֹ הָיָה

גאון אני, נכון?

ממש היה קשה למצוא את ההקשר, ממש...

בטח ויתור של הבית היהודי....אוהב אי והעם 2
.... לוותר על מרוץ לבחירות תמורת משרת שר ליושב הראש שלה זה טינוף????
אין תגובה!!!!! אתם תומכים באנשים תאבי שלטון!!!!אוהב אי והעם 2
בושה וחרפה
אפשר שאלה רקחצילוש
מה אתה מנסה להשיג בפוסטים כגון זה? הרבה זמן אני עוקבת כאן (לא ממש כותבת) ובאמת שלא מובן. אתה מנופף בידיים וברגליים ומטיח דברים קשים, ואז כשזה מכעיס ובצדק, אתה משתלח. אשמח להסבר
קודם כל אני לא משתלח, נהפוך הוא.אוהב אי והעם 2
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ו בשבט תשפ"א 00:04
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ו בשבט תשפ"א 00:03
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ו בשבט תשפ"א 00:01
אותי מאשימים בשמאלנות, בזה שאני גר בארץ טמאה, וכל מיני דברים שלא קשורים למה שאני טוען.
נכון שאני נותן דוגמאות של הפקרות של שלטון אבל אין בזה שום ערעור ספק לגבי אהבת ארץ ישראל ותושביה, נהפוך הוא. כל דבר מופקר שכתבתי הוא עובדה כולל השרשור האחרון. מבלי להכנס לפרטים אני אישית נפגעתי מההפקרות שיש במדינה. אני לא התקנבנטי אלה שרתתי שרות צבאי מלא עבדתי ושילמתי מס וביטוח לאומי אז במקום להטיל בוץ היתי שמח אם היו מתיחסים למה שכתבתי.
לא תמיד אני צודק ולכן אני מוכן לקבל משוב ענייני שיוכיח זאת במקום לטנף ולהגיד דברי בלע על יהודי , שנכון שהוא לא חי בארץ ישראל אבל זה לא הענין. לאף יהודי אין מונופול על אהבת ארץ ישראל ועם ישראל.
קודם כלחצילוש
אני לא מכירה אותך, וכתבתי לגבי גופם של דברים, בלי קשר לזה שאתה גר בחו"ל. אישית אני מרגישה שהביקורת היא לא עניינית, ושעובדתית אתה תוקף באופן מגמתי את הימין ואנשי הימין. ואת זה אני מנסה להבין
טוב אז אני לא איש ימין ולא איש שמאל.אוהב אי והעם 2
נא לא ענייני למשל בעובדה שתנועה כמו המפדל ובגידולה הנוכחי הבית היהודי נמחקת וזאת בגלל הסכם כיבודים ?
אז תנועות הולכות ובאות.. מה זה משנה השם?חצילוש
משנה האידיאולוגיה. הליכוד של בגין ושל נתניהו תחת אותו שם, למרות שרחוקות שנות אור אחת מהשניה. אין למפדל מונופול על אידיאולוגיה מסויימת...
נכון אבל ציונות דתית זה אידיאולוגיה.אוהב אי והעם 2
את מסכימה שהרעיון שאפשר להיות ציוני וגם דתי שאותו מיסד ברוב חוכמתו הרב קוק זצל הוא דבר תמידי ולא משתנה בעקבות אנשי ימין שדוגלים בשלמות הארץ בכח הזרוע מחד ואנשי שמאל שדוגלים בדרכי שלום לפעמים בתמימות שגורמת לנו צרות מאידך?
מה שאני טוען בגדול שהשלטון המופקר של הליכוד וביחוד בראשות ביבי בחש בוחש ויבחוש בתנועה הזאת וגורם לה ללכת לאבדון.
הרב קוק זצל בפרוש לא היה איש ימין. הוא היה סוציליסט.
כמו שכתבתי לאחרונה זכיתי להעמיק במשנתו . בשהותי בארץ בין השנים 2013 -2015 זכיתי לעשות שבת בכפר הרואה אצל חברים ולראשונה הבנתי שנפילתה של המפדל ההסטורית היה כאשר רעיון הציונות הדתית הוסט ימינה .
תיקון, הימין בתמימות והשמאל באלימות.מבקש אמונה

באחד החלטת להתמקד ברע למרות שהם רוצים סל הכל ביטחון

ובשני שהוא רע אפילו לערבים שרוצים שלום - התמקדת בנקודה טובה של אחוז קטן.

תנסה לא להיות מוטה...

מוחה על דבריך. הרב קוק בפירוש היה איש א"יחצילוש
במקרה נפלת על מישהי שמתמצאת בהיסטוריה לא מעט וגם עבדה בארכיונים שמתעדים את ההיסטוריה של הציונות הדתית (פאג"י שהפכו לישובים הדתיים, המזרח"י וכו'..) אז אי אפשר לומר שהרב קוק לא היה איש ימין. בשום צורה ודרך. מחילה.. ואין קשר לזה שאני אישה צעירה. אני אישה צעירה שגדלה בציונות הדתית, סבא רבא של בעלי היה מראשוני פעילי תנועת עזרא בפרנקפורט, בבית אנחנו הולכים לאורו של הרב נריה זצ"ל, גרים ביו"ש.. מהי הציונות הדתית זה לא משהו שתלמד אותי, במחילה. הציונות הדתית ברובה בפירוש בהכרח ימין, למעט המימדניקים שהתפתחו בתקופה מסויימת ובמקומות מסויימים והם כבר מאובנים נדירים ביותר.
נכון. ברגע שרוב הציונות הדתית נעשתה ימנית אז....אוהב אי והעם 2
היא נמחקה כתנועה מאוחדת והתפזרה לליכוד ולשאר ירקות. באשר לרב קוק זצל ברור שהוא היה איש ארץ ישראל אבל הוא היה סוציליסט בהשקפתו. הוא בפרוש לא היה קפיטליסטי ולא קומוניסטי.
מה הקשר לקפיטליזם ולקומוניזם?חצילוש
הציונות הדתית הייתה ימנית הרבה לפני שהליכוד קמו בכלל.. ההתיישבות של פאג"י והמזרח"י וכן גם גוש אמונים היה הרבה לפני המרק ירקות שאתה מדבר עליו
יש גם ימין כלכלי וקוראים לו קפיטליזםאוהב אי והעם 2
רוב אנשי הציונות הדתית כיום הם ימין כלכלי.
אבל הנקודה העקרית היא שלצערי אנשי הציונות הדתית כיום ,מושג שחידש אותו לדעתי הרב קוק זצל, לא באמת הולכים על פי משנתו . כמובן שהם מאמצים חלק ממנה אבל מתעלמים מחלקים אחרים. פעם זה היה אחרת.
ימין לא בהכרח אומר ימין כלכליחצילוש
שמאל וימין יש בכל העולם.. שמרנות מול ליברליות וכו'. ומאיפה אתה מביא שבציונות הדתית כבר לא הוכים לאור הרב קוק זצ"ל? אתה מצוי ומעורה בציונות הדתית? מצחיק שמישהו חיצוני בא ואומר את זה. אני מבפנים, אומרת לך שזה ממש לא נכון, ואפילו לשון הרע..
אין היום תנועה ציונית דתית מאוחדת...אוהב אי והעם 2
... כמובן שיש ציונים דתיים. למה את חושבת שאני חיצוני? אני איש דתי וגם ציוני ולכן גם אני רואה את עצמי ציוני דתי.
אתה מדבר כמו מישהו חיצוני...חצילוש
אין גם תנועה חרדית מאוחדת. ובכל זאת אין עוררין על כך שיש ציבור חרדי. נכון?

כשאני מתכוונת לציונות הדתית, אני מתכוונת לאנשים שגדלו ומתחברים לציונות הדתית ולמוסדותיה. לא ברור לי איך אדם שלמד בבית ספר ממ"ד/ת"ת תורני/ישיבה/אולפנה/ישיבת הסדר/גבוהה/מכינה, יכול לומר שהדרך היא לא דרכו של הרב קוק, ושהמנהיגים לא מכוונים לדרכו. לכן, בעיני אתה מסתכל ממקום חיצוני. כל רבני ומנהיגי הציונות הדתית המקובלים, על כל הקשת, גם אם תשים בקצה אחד את הרב טאו ובקצה השני את הרב מדן, רואים ברב קוק/ברש"ר הירש הדמויות שלאורם הציבור הולך בגדול.
ואם אני שלחתי את ילדי לממד וישיבה תיכונית?אוהב אי והעם 2
ואני לא אשכנזי ואני שומר על מסורת אבותי מתימן מסורת מאוד עתיקה אז אני לא ציוני דתי? וכן לאחרונה גם זכיתי ללמוד את משנתו של הרב קוק.
גם אני לא אשכנזיה. מה הקשר לאשכנזים?חצילוש
אתה בהחלט יכול להיות ציוני דתי. אבל אתה מדבר בצורה חיצונית על הציבור הציוני דתי במדינת ישראל, דברים לא נכונים. בישיבות לומדים שנים את כתבי הרב קוק... ופתאום אתה תבוא ותגיד שמנותקים מתורתו? רוב רבני וזקני הציונות הדתית למדו במרכז אצל הרצי"ה והם תלמידיו...
לא אמרתי מנותקים חלילה וחס.אוהב אי והעם 2
הרבה מהם מתעלמים מהמסרים החברתיים שלו.
מתעלמים ממסרים חברתיים? כגון?חצילוש
ומי אלה "הרבה מהם"? ומה האינדיקציה? הפולטיקאים?
רוב אנשי הציונות הדתית....אוהב אי והעם 2
... הם אנשי ימין כלכלי וזה לא הרב קוק בפרוש
מי אלה רוב אנשי הציונות הדתית?חצילוש
על סמך אילו נתונים אתה מתבסס? באמת שלא מבינה. דווקא הרבה מבנותינו לומדות סיעוד ועבודה סוציאלית.. קצת לא מסתדר עם הדימוי שהציבור הוא קפיטליסטי.
גרעינים תורניים זה קפיטליסטי?חצילוש
חמי וחמותי בגרעין תורני בעיירת פיתוח, הדבר הכי לא קפיטליסטי שקיים. באמת שאני לא מבינה למה אתה מתכוון
עובדה שאתם בוחרים במפלגותאוהב אי והעם 2
לא סוציליסטיות. כנראה שהעדיפות שלכם היא מצע מדיני והשקפה כלכלית לא כל כך חשובה
אתה רציני?חצילוש
מה לא סוציאליסטי במפלגה הדת"ל? אם היית מכיר קצת יותר אנשי התיישבות, היית מבין ששם יש את הערבות ההדדית הכי גדולה. כנ"ל בגרעינים ובקהילות דת"ל אחרות. מה יותר חברתי מלדאוג ליולדת במשך חודש לארוחות חמות? או להתנדב בקו לחיים, חברות שלי מגיל 16 בקו לחיים החליפו טיטולים לחניכות שלהן. איפה יש עוד חינוך לערבות הדדית כזאת? זה באמת מאוד רחוק מהמציאות הדברים שאתה כותב.
ומוזמן לבדוק מאיזה ציבור מגיעים רוב תורמי הכליהחצילוש
ספויילר- הדת"ל. אני מכירה גם אנשים שתרמו ושומרים על כך בסוד שאף אחד לא ידע...
סליחה על העיכוב . הלכתי לישוןאוהב אי והעם 2
אנשי הציונות הדתית בכללי הם החומר האנושי הכי טוב שיש במדינה כיום!!!!!
ובכול זאת המפלגה הציונית בשפל מדרגה.
על זה אנחנו מסכימים?
תראה, פוליטיקאים זה פוליטיקאים.חצילוש
מה לעשות.. קופת שרצים וכו', זה חלק מהעניין. בעיני הם כן מייצגים את הציבור ומשתדלים לקדם אותו, במיוחד בצלאל סמוטריץ שבעיני הוא גם בין היותר ישרים שיש במגבלות כמה שפוליטיקאי מוצלח יכול להיות ישר
עצוב שאת מקבלת את הלכלוך....אוהב אי והעם 2
.... בפוליטיקה כמובן מאליו. זה לא נכון.
כל האיחודים המאולצים רק כדי לעבור את אחוז החסימה ולזכות בתפקידים זה מבחינה דתית חוסר משא ומתן באמונה וגנבת דעת ועל זה אני מלין בפתיחת השרשור. עצוב לי שרבנים חשובים בוחשים בזה.
את דעתי על סמוטריץ אמרתי בעבר ואני לא רוצה לדון בזה.
צריך לעבור את אחוז החסימהחצילוש
כדי לקדם את הערכים שלנו בכנסת. ודווקא איחודים זה טוב ומצויין בעיני. איפה יש גניבת דעת?
עד עכשיו ממשלות ימין....אוהב אי והעם 2
ישמו מדיניות שמאל בצורה הרבה יותר מוצלחת מכל ממשלת שמאל בעבר.
וזה ימשך.
אף מפלגת ימין למשל לא שמה לה למטרה לבטל רשמית את הסכמי אוסלו למרות שהצד השני כבר מזמן הפר אותם. שטחי c הם הפקר. הערבים עושים שם מה שהם רוצים. את אל אחמר לא צריך להזכיר.
תנועת רגבים המהוללת מושכת תקציבים מהמדינה ומיללת ותו לא. אני יכול להמשיך אבל אני חושב שהעברתי את המסר
העברת מסרחצילוש
ואני מסכימה עם הטיעונים חלקית, לגבי שלטון הליכוד בקרוב ל20 שנה האחרונות, למרות שגם עשו הרבה דברים טובים. לגבי המפלגות הדת"ל מה שאמרת לא נכון. הבעיה היא שהכוח שלהם לצערינו לא היה ממש חזק, אז אתה פחות רואה תוצאות.. גם אני לא מתה על ביבי כל כך, וחושבת שהרבה הוא עשה טוב, והרבה גם לא טוב, וכן שהגיע זמנו לפנות את הכיסא, אבל זה לא הנושא שהעלית פה לכתחילה..
זה הוא שבוחש ישירות בתוך הציונות הדתית!!!!אוהב אי והעם 2
את לא עירה לדבר הזה?
אגב כראש ממשלה תפקידו לעשות דברים טובים. אגב הוא גם יכול לטעות לפעמים . אבל תככים טריקים והשטיקים כדרך פעולה זה דבר אחר. הבן אדם מושחת ומשחית. אני מקווה שהוא יצא זכאי במשפטו כי יכול להיות שהוא לא עבריין
הוא לא בוחש יותר ממה שהוא בוחש בכללי..חצילוש
הוא פשוט פוליטיקאי טוב. יש לזה צדדים רעים וצדדים טובים. באמת הוא הוליך שולל כמה וכמה פעמים אנשים מהציונות הדתית שהצביעו לו.. לכן צריך להצביע למפלגה הציונית הדתית שבאמת תשרת את מטרותיהם עם כוח אלקטרולי יותר גדול
אז אם את חושבת ש....אוהב אי והעם 2
.... לפוליטיקאי מותר לגנוב דעת ולא לשאת משא ומתן באמונה אז תלכי עם זה ותבחרי כל אחד שמוכן לעבוד עם אנשים כאלה וזה בסדר. תודה לאל שלי אין את הדילמה (אני עדין מקווה שיש לך קצת דילמה) הזאת. דרך אגב למדו אותי שבשמיים ביום הדין כשישאלו את הבן אדם בשאלה השניה אם הוא עשה משא ומתן באמונה, אז זה שהוא היה פוליטיקאי זה לא מספק בידו.
פשוט לא מבינה מה אתה רוצהחצילוש
מאיפה הקרצת שאני חושבת שלפוליטיקאי מותר לגנוב דעת?? סך הכל אמרתי שהציפיה שלך לפוליטיקה נקיה ללא רבב (רק מהימין, נראה שבעיניך השמאל נשארו נקיים כביום היוולדם) היא קצת אינפנטילית. כשאני הולכת לקלפי יש לי מערך של שיקולים, ואני בוחרת את מה שהכי קרוב אלי ואל השקפת העולם שלי. זה הכל. לכן באמת קצת חבל שאתה לועס שוב ושוב ומעלה גרה פה על העניין הזה. וכן, מרגיש שאתה בעיקר מחפש לתקוף...
למה את כועסת????אוהב אי והעם 2
אני בשלי ואת בשלך לא כולם צריכים לחשוב אותו דבר בפורום הזה.
זה שמצב הציונות הדתית פוליטית כרגע בבלבול זה מציאות עגומה אז לא צריך להוציא את התסכול למי ששם מראה מול הפנים.
מה פתאום כועסת?חצילושאחרונה
ולצערי אני לא רואה שאתה מציב שום מראה או חדשה מרעישה, אתה רק תוקף, וכשעונים לך עניינית, ממשיך... אני מבחינתי סיימתי להדיין בנושא. הצלחות
קשה להסביר לאשה צעירה שציונות דתית....אוהב אי והעם 2
....זה לא בהכרח ימין.
צריך להפריד את הדת מהמדינהאינליאז

כי המציאות המופרכת של "פקידות דתית" , קודם כל פוגעת בדת.

לא בהכרח. הרב קוק הוכיח שאפשר בלי הפרדה.אוהב אי והעם 2
הבעיה שהציונות הדתית הימינה מדינית וגם כלכלית ואז אבדה את הייחודיות שלה. הרב קוק להביע עמדה קיצונית. הוא גזל בדרך האמצע.
לא הבנתי מילהאינליאז

לא צריך להפריד בין דת ומדינה בישראל כי....אוהב אי והעם 2
... ברגע שזה יקרה המדינה תאבד את צביונה היהודי.
משנתו של הרב קוק זצל היא המתכון הנכון להמשך קיומה של מדינת ישראל. בעבר זה עבד יפה כאשר מפלגת השלטון לקחה כשותפה עיקרית את מפלגת הציונות הדתית.
לאחר המהפך ב77 מפלגת השלטון נתנה יותר תפקידים משמעותיים למפלגת הציונות הדתית ובכך שיחתה את המנגנון. לאט לאט. ובעקביות מפלגת הציונות הדתית התפוררה ואז הגענו עד הלום.
יש הבדל בין פקידות דתית למפלגות דתיותאינליאז

אתה לא יודע מה היה לפני 77 כי לא הייתה שקיפות ואי אפשר לדעת איך באמת התנהלו הדברים.

גם הרב קוק זצ"ל נפטר ב1940 ולא חיווה את דעתו על מה שהתריש אחרי קום המדינה.

מפלגות דתיות זה דבר לגיטימי , אבל מנגנון ממשלתי שעוסק בענייני דת זה עניין אחר לגמרי

לדעתי דווקא הפוך.אוהב אי והעם 2
למדינה יהודית צריך שיהיה מנגנון פקידותי בענייני יהדות ואז מן הסתם לא יצטרכו מפלגות דתיות כמוקדי כוח שלטוני כדי לקדם עניינים דתיים.
ברור שעניני חקיקה צריכות להתהוות מראש שידאגו שכל סוגיה דתית תעוגן על פי חוק.
לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך