חשבתי אפילו על לעבור אולפנה אבל אין לי לאיפה ואני גם נורא אוהבת את האולפנה שלי..
מה אני יכולה לעשות?
האישיות? בגלל ילדה? לא הבנתי כול כך...?
למה שבגלל מישהי אחת את תעזבי מקום שכיף לך בו?
אם את חושבת שהחברות איתה היא לא דבר מועיל- תחתכי.
מניסיון זה כואב, אבל לפעמים זה הצעד ההכרחי.
אבל הכי חשוב שתאמיני בעצמך ושלא תתני לאף אחת להרוס לך.
תסבירי לה שהיא לא יכולה להתנהג בצורה Y כלפיך.
תוכיחי שיש לך אפס סבלנות וסובלנות כלפיה.
כשמדובר במקרה שבו את צריכה להגן על עצמך אסור להכניס שיקולים צדקניים כביכול של איסור פגיעה בזולת.
יתכן שלא הבנתי את הסיטואציה והעצות לא רלוונטיות.
היא קורבה אליך? או שהיא סתם בכיתה ... אם היא כזה סתם בכיתה וכזה כולם חבורת של כולם, יותר קל אבל אם היא ממש קורבה והיא עושה לך לא טוב, עזביי אותה, היה לי חברה שלא עשתה לי טוב והייתה בוכה כול פעם והיא הייתה רבה איתי על שטוית... למה דיברת איתה למה לא שמרת לי מוקם... והייתי רק אייתה עד שיום אחד היא התפוצצה עלי שלא באתי לעוזר לה ובכיתי כול הלילה מזה ואחותי אמרה לי זהוו את לא מדברת איתה כן, זה נשמע רע אבל אם היא לא עושה טוב , חתוכים!
כמה שזה קשה לחותך כי סאמת יש דברים טובים! חותכים!
היא יותר מדי מושלמת ולכן את בלחץ להיות כמותה? לנסות לחקות אותה ולכן את לא מצליחה למצא את עצמך; מה את רוצה, מה את צריכה וכו'?
(קשקשתי?...)
גם לי זה היה ככה בהתחלה, ואחותי פשוט תלמדי לא לספור אף אחד! לא לשים על אף אחד!
ואת באמת נמצאת באולפנה מדהימה ביותר. אז חבל שתעזבי, את תיהיה חסרה לכולם.
וזה טבעי מאוד, גם לי זה היה ככה.
פשוט ללמוד לא לשים על אנשים! בעיקר חברות!
מקווה שעזרתי.
אין בכלל דברים כאלו שמישהו אחר יהרוס לי? על מה ולמה? ולכן רק בנות יכולות להבין בנות בדברים כ'כ עדינים
לאחרונה, אני יותר מגלה כמה בנים הם עם רגיש. אז זה לא נכון, הם גם יכולים להבין את זה.
לא בטוחה ביכלל במה שאתה אומר.
ולחץ חברתי.... הכל, כל מה שיש גם אצל בנות, רק בצורה שונה
בכול זאת זה בנות, וזה בנים.
להם לעלות ולהתעלות במשהו שהם רוצים כי בנים פחות אכפת להם אילו לא נראה לי קיים דבר כזה שמישהו בישיבה גרום למישהו אחר לא להתעלות והוא יחשוב בגלל זה לעזוב תישיבה
טוב לא יודעת..
מלא רק בשקט שאף אחד לא רואה
חחח פעם ראינו כול הדודים איזה סרט, והבנים בכו שם כמו איזה בנות. ואנחנו לא הזלנו דמעה אחת.
אוי זה היה קורע..
כן זה היה מוזר.

תות"ח!קורעע...

בגלל בת אחת..שתעשה מה שבאלה ואני אעשה מה שבאלי ולא אתן לה להפריע לה..
לגבי הבנים-בנות מכל סוג יש מלא סוגים של ילדים וילדות..
תעשי מה שבאלך בלי לחשוב עליה בכלל, תתעלמי
כבר כתבת זה האמת כל אחד עם התכונות אופי שהוא נולד
כשאתה אומר שיש תכונות אופי שנולדים איתן![]()
אבל בכל ההסבר שלו על הבחירה החופשית הוא ממש מדגיש שאין כזה דבר תכונות אופי מולדות
לוידע
"יסוד תורת משה רבנו ע"ה וכל ההולכים אחריה היא שהאדם בעל יכולת מוחלטת, כלומר שיש בטבעו ובבחירתו וחפצו לעשות כל מה שביד האדם לעשות" (מורה נבוכים, מהדורת קאפח, פרק י"ז, חלק ג', עמ' שי"א).
זה לא תלוי- מין.
לפחות מנקודת המבט שלי...
גברים יותר קרים ומחושבים בעניין הזה, ולכן אין פה עניין להישאר נגיד חברותא אם אתה רואה שתקוע, ברור שזה קשה לחתוך והכל, ממש קשה, אך יש דברים שצריכים להיעשות...
וכשעושים את זה, לא לעשות עניין, פשוט חותכים, ככה זה הכי פחות כואב.. לא מתעסקים עם הפצע יותר מדי, פשוט עושים את זה ודי.
ולגבי החברה, לפי דעתי איננה אמורה להיות בעיה שלא פתירה, אולי יש צורך לדבר עם המורה/היועצת/המנהלת או עם ההורים שלה, אולי זה פשוט קשור למשהו שיפתר אם פשוט תדברי איתה דוגרי והיא תיפתח ותגיד לך מה העניין ותסגרו אותו...
או שפשוט תשמרי איתה על קשר אבל על רמה מסויימת, לא בתור קשר של חברות, אלא ידידות כאלו...
וחוץ מזה, תמיד אפשר רק לעבור כיתה ולא לעזוב את האולפנה, אם זה אפשרי ויש לכן שתי כיתות או יותר..
אני כותב את כל זה אבל אני לא יודע בדיוק מה הסיטואציה, מקווה שעזרתי...
אנחנו ממש לא רגישים, למה שיגידו עלינו שאנחנו רגישים
זה הפתרון.
לעשות כל מיני דברים לידם... זה יכול להיות בגלל שהם הכירו אותי בסיטאציות ששונות מאיך שאני עכשו.. מצליחות להבין?
שלא יהיה לי נעים להגיד ולעשות דברים בגלל מישי שחושבת שאני ככה וככה ולא נעים לי להראות לה אחרת...
את זה אני לגמרי מבין ומזדהה, מנסיוני לאט לאט אנשים מפנימים את זה ומבינים שעברתי שינוי, זה לא חטא להשתנות...
וזה בהחלט לא נעים
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים