בשביל הרקע- נשואים כמה שנים בלי ילדים.
אני ובעלי שונים מאוד מבחינת ההתיחסות לכסף. אני מאז ומתמיד הייתי חסכנית יותר (מודה שאפילו קמצנית..), הייתי עובדת בתור נערה והורגלתי לחסוך את הכסף. (כמובן שהייתי מוציאה, אבל בצורה מחושבת, עם יד על הדופק..)
אני זוכרת שכאשר התחלתי לצאת לדייטים, תמיד היה לי בראש תמונה כזאת שרוב הזוגות הצעירים הם חסרי כסף, ולכן נוסעים בטרמפים, אוכלים בשרי רק בשבת וכ'ו.. זה מה שהיה בסביבה שלי..
שהכרתי את בעלי, הבנתי שהוא מגיע עם סכום כסף לא רע. (בגלל סיבה מסויימת, הוא אף פעם לא עבד לפני..) וכבר בדייטים הבנתי שיש בינינו את הפער הזה.
הפער הזה מופיע כמעט בכל דבר שיש בו הוצאה כספית. למשל בקניות, אני באופן טבעי מסתכלת על מחירים, חושבת מה יותר נחוץ לקנות וכ'ו. לעומת זאת בעלי לגמרי משוחרר, לא מסתכל על מחירים בכלל...
באופן כללי אנחנו מדברים על הפער הזה, אני מנסה להסביר לו שבסוף מדובר על כסף של שנינו ואנחנו רק בתחילת הדרך, אז בוא נשתדל לחסוך במה שאפשר.. אבל מבחינתו כל עוד מדובר על סכומים קטנים זה לא קריטי.. (ואני לא מסכימה איתו.. בעיני כל סכום הוא משמעותי..)
בקיצור, אני יכולה לפרט עוד על הפער הזה אבל הבנתם... מה עושים? איך נמנעים ממריבות בנושא?