אפשר לבנות אמון מחדש בבת הזוג?אמון...
נשוי קצת יותר מ3 שנים, היום גיליתי שאשתי הסתירה ממני משהו, שהיא עברה, אבל משפיע על החיים שלנו בכל מיני מידות.
חשדתי בזה כבר הרבה זמן, אבל כל הזמן היא סיפרה סיפור כיסוי מסוים ובתכלס? שיקרה לי.
היא אשה מדהימה, באמת.
אבל אני לא מסוגל להאמין לה יותר.. בעיקר שאמון אצלי מלכתחילה בעייתי, והיא ידעה את זה שקשה לי מאוד לסמוך על אנשים.
היא לא סיפרה לי כי היא פחדה שנתגרש בגלל זה, ועדיין מה שיותר כןאב לי זה העניין שהיא שיקרה, יותר ממה באמת קרה.
לאיודע מה לעשות עם החיים שלי עכשיו
וואו עצוב כואב וקשה. מבינה מאוד לליבךFff

אין לי עצות חוץ מלגשת לטיפול על העניין ש-לך קשה עם אמון. שמתי לב שהרבה פעמים בחיים דווקא הנושא הכי רגיש שלנו, אנחנו נתקלים בו שוב ושוב ודווקא במקומות הכי קשים. כלומר מישהי שחשוב לה מאוד בעל שלא צועק והייתה על זה כל שלב הדייטים פתאום תגלה שדווקא בעלה צועק. יש משהו בזה שאנחנו מזמנים לעצמנו שוב ושוב את אותה התמודדות... במיוחד אם זה משהו שנפגענו בו בעבר ואז 'הטראומה' כביכול משתחזרת. יש לזה סיבות פסיכולוגיות. אז בהקשר הזה דווקא בגלל שאמרת שקשה לך מאוד לסמוך על אנשים, והנה זה פוגש אותך בנושא משמעותי בזוגיות, ממליצה לעבור תהליך מול זה. שהנקודה הזאת לא תנהל אותך

ברמה הזוגית בטח שאפשר לחדש אמון שנפגע, צריך לעבור דרך ותהליך מול זה. אולי טיפול זוגי קצר טווח לנקודה הזאת. תגיד לה בכנות את הרגשות שלך, אתה אוהב אותה והיא אישה טובה אבל זה פגע בך מאוד. אתה יודע שזה לא מכוונה רעה אבל זה קשה לך והאמון שלך נפגע. 

דבר נוסף שבלט לי שכתבת 'היא פחדה שנתגרש בגלל זה'... אז זו בטח נקודה שכדאי לעבוד עליה ולברר. אסור שפחד מגירושין ינהל אותנו בנישואים. יש פה שיקוף: אתה לא סומך על אישתך בעניין האמון והסודות, אבל גם היא לא סומכת עליך (או על הזוגיות) שלא תתפרק. כלומר אין לה ביטחון בזוגיות אין לה אמון שהקשר שלכם יכיל דברים מהעבר שלה. ונשמע שגם לך אין ביטחון בה. כתבת שהיא אישה מדהימה וסודות מהעבר זה משהו שקורה בזוגיות אז כדאי לטפל עוד לפני שדברים גודלים מעבר למימדים אתה נשמע בעל טוב בהצלחה

אפשר.נגמרו לי השמות

זה תהליך,

זה לא תמיד פשוט,

אבל זה אפשרי בהרבה מאוד מקרים.

והרבה תמיכה וחיזוקים על ההתמודדות, בטוח לא קל להרגיש מרומה ופגוע כעת,

ובטוח גם לאשתך לא קל.

האם אתה מאמין בתשובה?בסדר גמור

מאד קשההעני ממעש

מבינה מדבריך שהיא לא שקרנית. זה רק העניין המסוים הזה. כנראהארלט

היה ניסיון גדול בשבילה לספר עליו. יתכן שגם היא שמחה שיצא סוף סוף ולא נשאר סוד שמעיב על הקשר שלכם. תשתדל לסלוח... דווקא הסליחה תחזק את האמון בנישואין ששלכם ובעוצמת הקשר ביניכם

(פצל"ש של ניק מוכר) אפשר, תהליך ארוך ומורכב!עונה לשאלה
(כיוון שיש לי סיפור דומה ולא רציתי שאם מישהו יזהה הוא יקשר - פתחתי פצל"ש)

קודם כל - אני כותב באופן מאוד כללי. לא פירטת על מה מדובר, כמה זה משמעותי, איזה השלכות יש על חייכם ועוד שלל פרטים - כמובן שזה בסדר גמור, אתה לא צריך לפרט. רק תיקח את כל מה שאני ואחרים נכתוב, בעירבון מוגבל, כי הפרטים הללו מאוד משנים.

שנית - נעשה לך עוול, נקודה. מוצדק שאתה כואב מבולבל ופגוע.
איני יודע מה ולמה, אבל הסתרה של משהו מהותי שמשפיע על חייך, זה עוול. שקר בתוך זוגיות - זה עוול.
חשוב שאתה תכיר בזה וחשוב שאשתך תכיר בזה. השלב הראשון באפשרות התיקון, היא הכרה בקילקול.

שלישית - לימוד זכות. כל מה שכתבתי בפסקה הקודמת, לא סותר את זה שכדאי לעשות כל מאמץ ללמד זכות על אשתך. זה לא פוטר את הקושי מהידיעה שנעשה לך עוול, וודאי לא את הקושי של ההשלכות - אבל זה בהחלט יכול קצת להקל עכשיו ולהיות פתח לתיקון בהמשך.

רביעית - איפה אשתך עומדת עם זה? האם היא מבינה שחלק מרכזי מהאחריות לתיקון עליה? שעליה לקחת אחריות?

חמישית - אתה חייב תמיכה. איני יודע מה גודל הסיפור וההשלכות, אבל אל תישאר שם לבד. לפעמים צריך ממש טיפול ותמיכה מקצועית של פסיכולוג/עו"ס קליני ולפעמים מספיק רק חבר (מבוגר)/ רב או מישהו אחר רלוונטי. עדיף לא רק מהמשפחה, כי זה עלול ליצור אי נעימות כשיהיו דברים או סיטואציות שיהיה מידי לא נעים לערב קרוב משפחה.

שישית - בהחלט אפשר לבנות מחדש. אבל זה לא קורה מעצמו. התורה איפשרה לעשות תשובה, אבל תשובה אינה ססימא שאפשר לשלוף ולעבור הלאה.
אתה מציין שהיא "אישה מדהימה, באמת", אז שווה להשקיע בשביל זה. כמובן - להשקעה צריך שניים.

יש לי עוד מה להוסיף, אבל רק החשיבה והכתיבה על זה 'מציפה' אותי. כן, גם אחרי שנים. אם אצליח אכתוב עוד בהמשך.

איתך בכאבך. כל החלטה שתקבל לגיטימית, אבל קודם כל תן זמן לכאב ולתחושות.
האם היא בגדה בך או הסתירה מידע שקשור אליהמוש השור...
והיית מצפה שהיא תספר?
כוונתי היתה למציאות המאוד ספציפיתמוש השור...
אם היא בגדה זה עניין אחד
אבל אם היא הסתירה מידע כול שהוא שקשור אליה והוא מצפה שהיא תשתף אותו ולכן בא החוסר אמון זה עניין אחר.
תכלס בשורש, העבודה הנפשית להחזרת האמון יושבת בכול המקרים על היכולת של האדם לצמצם את עצמו להיות אמפטי וקשוב להבין ולהיכנס לנעליים של השני.
זה לא פשוט בכלל ובכול זאת צריך לקבל החלטה שכלית ולפעול הרבה כדי שהרגש גם יגיע להשוואת הרצון עם השכל.
אם יש בך רצון לשוב ולהאמין בה*אשתו של בעלי*
ואתה אוהב אותה מכל הלב והנשמה,
זה אפשרי בתהליך ארוך ולא פשוט
וכדאי עם ליווי של בעל מקצוע(טיפול זוגי בענייני בגידה).
מציע להיזהר מהטרימילונוגיהעונה לשאלה
כלומר נכון שמילולית, הפרת אמון זה סוג של בגידה - אבל כיוון שבד"כ המילה 'בגידה' בהקשר של נישואין, מתייחסת למציאות מאוד ספציפית, שהיא גם לא ברת תיקון (לפחות כשזה מגיעה מכיוון האישה) - לא כדאי להשתמש בה בהקשרים אחרים. כאן הוא ציין שהשקר יותר חמור בעיניו מהדבר עצמו, כנראה שזה לא.

ואני ממש לא מזלזל בחומרה של הפרת אמון.
מאד תלוי במה מדובר.Monica Geller
עבר עריכה על ידי Monica Geller בתאריך ל' בשבט תשפ"א 14:20

אני לא יודעת מה המקרה ומה הסיבה להסתרה.
כתבת ׳׳הסתירה משהו שהיא עברה׳׳ וזה זרק אותי לסיפור שלנו.
אשתף אותך שאני הסתרתי / הדחקתי מבעלי פגיעה שעברתי בילדות.
כן, זה השפיע עלינו ורק אחרי כמה שנים הצלחתי לספר.
האם בעלי הרגיש פגיעה באמון? לא.
כי אני הייתי הקורבן.
לכן תלוי מאד במה מדובר.
האם היא הייתה הקורבן?
האם היא בגדה?

בכל מקרה אני חושבת שעם הרבה רצון ועבודה הכל אפשרי.
יש להפרידDavid1
בין להאמין באפשרות של חזרה בתשובה שלטעמי פחות שייך לכאן. יש פה בעיה של אמון בין בני זוג. כמובן שצריך לחלק בין משהו שהיא עשתה מבחירתה לבין דבר שנכפה עליה ללא שליטה שלה.
המון הצלחה!
זה אחד הדברים הקשים..ד.

אמון זה דבר בסיסי.

אבל כעת, צריך לבדוק כמה דברים:

א. האם באמת היא פגעה באמון. באמת שיקרה?

האם הסתירה משהו שקרה בנישואין - או לא סיפרה על משהו קודם לכן?

ב. בהיות שאתה אומר שעיקר מה שמפריע לך זה הפגיעה באמון - יותר מעצם המעשה המדובר - אז הנושא הוא האמון.

אשתך אומרת, שהיא חששה שלא תרצה אותה יותר. כלומר, היא מודעת לנושא של האמון, אבל אתה יקר לה יותר מזה.

על גבי זה אפשר לבנות משהו:

אתה יכול לומר לעצמך, שאפשרי שהיא לגמרי לא מישהי שתפגע באמון שלך - אלא שקרה לה משהו חד פעמי, שרק החשש שלה לנישואיכם, בגלל האהבה אליך, גרם לה להסתיר.

ואז, לשוחח שיחה נוקבת. להסביר לה שעיקר הנזק שהיא גרמה הוא בפגיעה באמון. בבסיס שאתה יכול לסמוך עליה שלא יוסתרו דברים. שלפחות אתה יודע שאם צריך להתמודד עם משהו - אז אתה יודע עליו.

תשאל אם  היא תופסת את זה. היא תאמר שכן. תחזור ותשאל שוב - ותגיד לה, הפעם אל תעני לי כי את חוששת שנתגרש, אלא באמת: את תופסת את הקריטיות של האמון?

מן הסתם היא תענה בחיוב - ואז אפשר לעשות הסכם "מחדש". תאמר לה שאתה מוכן (אם אתה באמת מוכן..), לעבור להמשיך הלאה, בתנאי שהיא עושה תשובה שלמה בענין הזה של האמון. כלומר, תופסת את הנזק, מה זה גרם, ביחוד למישהו כמוך שהאמון קריטי אצלו - ויכולה להתחייב של הבא אין שום דבר שיפגע באמון. אין הסתרות, אין שקרים.

אם היא תרצה ללכת כך - לדעתי תמחק מה שהיה, תאמין שאפשר לתקן, תאמר לה שדווקא בגלל שהיא אשה מדהימה בעיניך - כלשונך - היה חשוב לך שאם ממשיכים זה יהיה באופן שיכול לאפשר לך להמשיך לאהוב אותה ולהאמין בה. היא תבכה קצת מן הסתם.. ותסיימו בטוב...

[כמובן, תשוחחו גם על איך מטפלים במה שמשפיע על החים בגלל הדבר שהסתירה, בהנחה שכמו שכתבת, על זה אתה יכול לעבור]

רק טיפול זוגי.תיתי2
אתה מתאר לגמרי דינמיקה זוגית
כן, כן.

המשקל העצום שאתה נותן ל"חשש מפגיעה באמון" עשוי לגרום לה להרגיש לא בטוחה בתוך הקשר, שהיא במבחן, שאתה מחכה לרגע שבו היא תפגע באמונך (הרי אתה רגיל שפוגעים באמון שלך, לפי מה שתיארת...)
מה שמוביל בהכרח להסתרה.
כי הקשר לא מרגיש בטוח, וממילא הפתיחות והכנות נפגעת.
כמו כן, וחשוב לדעת - ברוב מערכות הזוגיות נחשפים דברים עם הזמן, עם התפתחות האמון והקשר. לא מיד.
זה טבעי שיש דברים שלא מספרים אלא אחרי כמה שנים (ויותר).
גם אם היא רצתה לומר לך זאת קודם לכן - היא הרגישה את החרדה מ"פגיעה באמון". כמו שהיא אמרה לך - פחדה שתתגרשו..... אז המשיכה להסתיר.

הצלחתי להסביר את כוונתי?

אתה נפגעת בעבר ולוקח את זה לחייך
הפגיעה תקרה שוב ושוב כי אתה מצפה לה, בלי רצונך אבל ביכולתך לשנות.
היא מגיבה לפגיעה הזו ומתנהלת באופן שבהכרח יפגע בך, בלי כוונה אמיתית לפגוע, או בלי שהיא מתייחסת למידע באותה עוצמה כמו שאתה מתייחס.

לא רואה דרך לצאת מהמעגל הזה בלי טיפול זוגי מקצועי.
לא יודעת אם זה מתאים למקרה של הפותח,רקלתשוהנ
אבל זה מבריק מה שכתבת.
ממש מעורר מחשבה.
נכון מאוד!*אשתו של בעלי*
לפעמים המציאות חזקה מן הקלישאות...יהודיפשוט

אני מכיר מקרה של שבירת אמון מאוד קשה מצד האישה.

למרות שכביכול החיים חזרו למסלולם, נשארה אצלו סריטה בנפש, והיא עמוקה מאוד,

אולי בגלל ששם השבירת אמון היתה בנקודה מאוד מהותית (לא בתחום הבגידות),

הסריטה נשארה עמוקה.

לפעמים הוא לא יודע האם להאמין לה בדברים מאוד בנליים.

אמר לי שממשיך יחד בגלל הילדים,

בקיצור לא תמיד זה כמו בסיפורים "מתוך השבר תצמח הישועה",

לפעמים המציאות לא מצליחה ליישר קו עם הקלישאות .............

יש הרבה מה לומר. עצוב מאדהיום הוא היוםאחרונה
אבל הדבר הכי בסיסי בעיניי הוא שתחשבו ביחד איזה דברים היא יכולה לעשות כדי לבנות את האמון מחדש. דברים שייראו לך נכונים ומתאימים כמובן אבל גם מעשיים.

אפשר דברים לטווח הקצר, הבינוני והארוך כי בהתחלה הכי קשה ולאט לאט חוזר האמון.

ושהיא תתחיל לעשות אותם ותקבל בהבנה את זה שאתה יותר חושד בה בתקופה הקרובה.

כמובן, אם זו מציאות שאתם אסורים מבחינה הלכתית אז חובה לפנות לרב ולקבל עצה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

באותו נושא אבל לא אישי, קפץ לי בפידמשה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

מילואים וצניעותחלי2001
בעלי יצא למילואים בתנאי שטח בצפון

הוא סיפר שבאחד הלילות היה קפוא

והם ישנו ברכב הייתה עוד חיילת וחייל ישנו כולם ברכב

אני רותחת מעצבים

איך להגיב ? 

למה אתה שואל את האנשים הלא רלוונטיים?אריק מהדרום

אולי יעניין אותך