מה דעתכם? תפסלו על זה?
בעקבות השרשורים פה, נראה לי שצריך בבירורים לבדוקצהרים
מה דעתכם? תפסלו על זה?
כן.חמדת66
למה?צהרים
נראה ליים שיבולים
..חמדת66
האיש אחד יחטא תני רשב"י משל לבני אדם שהיו יושבין בספינה נטל אחד מהן מקדח והתחיל קודח תחתיו אמרו לו חבריו מה אתה יושב ועושה אמר להם מה אכפת לכם לא תחתי אני קודח אמרו לו שהמים עולין ומציפין עלינו את הספינה
אני לא מתכוונת להיכנס לדיון הזה
ים שיבולים
תגובה אחת, ואפילו לא שירשור שלם, לא יגשרו על הפער הזה שבהשקפה. אבל אהבה כן תגשר על הכל וזה מה שבאתי בעיקר לומר.
אפשר לפסול, אבל לכבד.
זהו.. בהצלחה

תשובה יפה!;)חושבת לי
תודה יקרה;)ים שיבולים
קראת פעם את הדף של ה-FDA לתופעות לוואי של תרופה\חיסון?לגיטימי?
זה די מפחיד......
בכל מקרה, לגיטימי שיש לאנשים דעות אחרות, אבל גם לגיטימי לי להחליט שאני לא רוצה לצאת עם מישהו שמחזיק בדעות כאלה..
בוודאיים שיבולים
זכותך המלאה
אני פחות הגבתי לגבי השאלה אם לפסול, אני מגיבה לגבי השיח הכללי בנושא והתגובות בשירשור הקודם.
האם יוצאת עם מישהו גזען?לגיטימי?
איפה עובר הגבול שלך בין חילוקי דעות לגיטימיים לבין משהו בלתי נסבל?
האם באמת אהבה מגשרת על כל פער?
(תראי נגיד את השרשור הקודם שלי על דוס, אבל פמיניסט. וזה בתוך המגרש הביתי. אני לא אצא עם חילוני, לא משנה איזה מידות טובות יש לו, כי בעיניי יש כאן פער מאוד גדול. ברור לי שיש זוגות מעורבים, אבל זה לא בשבילי.)
את בטח מתכוונת לזלזול בדעה השנייהadvfb
שקיימת אצל המיעוט שכופר בנגיף.. אבל המחלוקת עצמה היא לא ערכית אלא מציאותית.
נראה לי שלא הבנת אותיים שיבולים
לא יודעת אם אפסולמעלות
לרוב הבחורים שיצאתי איתם הייתה משנה סדורה וברורה למה לא צריך להקפיד על ההנחיות ולמה לדעתם הקורונה לא אמיתית. מניחה שגם בעניין החיסונים הם היו נותנים נאום שלם.
לא התחברתי לזה.
ת'כלס, הפריע לי לצאת עם אנשים שלא הקפידו להיות עם מסיכה.לגיטימי?
נראה ליחושבת לי
שיש הבדל בין מי שלא הולך עם מסכה ולא נשמר ולא מקפיד על החוקים לבין מי שלא רוצה לעשות חיסון..
אני תמיד הולכת עם מסכה והיתה תקופה שאפילו 2 מסכות ובו זמנית אני לא רוצה לעשות חיסון
וואי *רוב*?? עם מי את יוצאת?צהרים
דווקא בחורים נורמטיביים
מעלות
לא להקפיד זה בעייתי, אבל יותר בעייתיצהרים
נכון. זה בעיקר מה שהפריע לי.מעלות
לאימ''ל
אבל סביר להניח שזה סימפטום של בעיה רחבה יותר שעליה כן אפסול.
מעניין, מהי לדעתך הבעיה הרחבה יותר?צהרים
תפיסת עולם וצורת הסתכלותימ''ל
זה יכול להיות חוסר קוהרנטיות מחשבתית והתנהלות על פי רגש,
זה יכול להיות חוסר חשיבה עצמאית והתבטלות לרב או דמות כלשהי,
זה יכול להיות קונספירטיביות ושיקול דעת לקוי (אלא אם היא כן מתבססת לדעתה על עובדות ונתונים, שגיאה לא תהיה סיבה לפסילה).
זה תלוי לְמה היא מתנגדת ומה גרם לה להתנגד. בדרך כלל זה אחד מהדברים הנ''ל.
תוסיףים שיבולים
רצון לוודאות, וחשיבה עצמאית- גם אם היא לא בהכרח צודקת.
או פשוט טיפוס שבעד רפואה טבעית.
לא הייתי צינית.. באמת זה יכול להיות אחת הסיבות בעיניי.
הוספתי את זה בסוגרייםימ''ל
זו אכן לא תהיה סיבה לפסול מבחינתי.
('טיפוס שבעד רפואה טבעית' - זה עצמו צריך הסבר, מה עומד מאחורי זה ומה הסיבה לזה)
^^^מקום בעולם
גם להיות בעד החיסון הזה זה תפיסת עולם מסוימתultracrepidam
ובעיקר - לא השאלה אם מתחסנים, אלא למה מתחסנים. זה בהחלט מלמד על השקפה ותפיסת עולם
זו לא תפיסת עולם אבל אכן - זה כנראה נובע מתפיסות עולםימ''ל
ובדיוק בגלל זה זה יכול להשפיע על השאלה אם יש התאמה.
אם השאלה היתה בלי רקע ומנותקת מתפיסות עולם אז זה לא היה רלוונטי, דווקא בגלל שייתכן שיש כאן רקע של תפיסות עולם וצורות חשיבה משני הצדדים זה הופך אותה לרלוונטית.
^^ברוקולי
😁 בדיוק מה שחשבתיחדשכאן
גם אני חושב שצריך לחלק בין החיסוניםטיפות של אור
כלומר, אני ממש ממש בעד חיסון לקורונה (והתחסנתי)
אבל החיסון הזה לא משפיע על הקשר או על העתיד המשותף, ולא אכפת לי לכבד מי שחושב אחרת
אתה לא חושב שזה מעיד על חשיבה לא רציונלית לחלוטין?צהרים
בנוסף, זאת לא סתם דעה. זאת דעה שמסכנת את האדם והסובבים אותו.
הו לאטיפות של אור
יש אנשים רציונליים לחלוטין שפוחדים להתחסן.
וכדי לא לסכן אחרים, הם סופר נזהרים על ההנחיות (מסיכות, מפגשים וכו')
אני אפילו מכיר רוקחת חכמה מאוד, שמאמינה שכדורים הומופאתיים עם אור שמש עוזרים
(לא לקורונה, לדברים אחרים. וכמובן, לא במקום טיפול רגיל)
כל עוד זה לא מזיק, מה אכפת לי במה העלמה מאמינה
זה מעיד על קושי במתן אמון ויהירותאוויל מחריש
לעניות דעתי לאדם ממוצע אמור להיות במעגל החברים שלו או חברים של חברים לא מעט אנשים מומחים, כל המומחים האלה כנראה התחסנו, אז אם מישהו לא עושה את זה יש בזה מידה של יהירות.
אתה רציני?ים שיבולים
אתה לא חייב להסכים איתו, זה לא הופך אותו ליהיר. ממתי אסור שיהיו דעות שונות?
אני באמת כבר בהלם.
ודרך אגב, הרבה מהמומחים שעליהם אתה מדבר - לא התחסנו מאותם סיבות.
"כנראה" הוא כנראה לא נתון מספיק מדויק.. במחילה.
רציני מאודאוויל מחריש
מותר שיהיו דעות שונות בעולם, אבל בשביל להביע עמדה בעלת חשיבות צריך הסמכה רלוונטית.
אני מציע לך לחפש מוסד אקדמי ולבדוק עם מומחים שם האם הם התחסנו או שתפני לרופא המשפחה שלך או כל רופא אחר ותשאלי מה הוא ממליץ.
אם למרות זאת את לא סומכת על אף אחד אז השאלת השאלה איך את סומכת עליהם בכל שאר התחומים...
אתה מבקש לבסס את הדבריםים שיבולים
תודה על ההצעה, אבל אני אומרת את דבריי על סמך ידיעה. ככה שאין סיבה שאשאל. אני בהחלט מכירה מומחים שחוששים להתחסן.
ושוב הכנסת פה את עניין האמון. אני בהחלט מסכימה שזה יכול לנבוע מהסיבה הנל. אני חלקתי עלייך בנושא היהירות בלבד. ובעיניי הקביעה שלך עצמה יהירה. מחילה.
אז אני חוזר בי לגבייךאוויל מחריש
..ים שיבולים
אז אני מיידעת אותך שהם נחשפו. הם לגמרי נחשפו.
הם פשוט נחשפו לעוד צדדים, שלא כולם מוכנים לחשוף. זה הכל.
מותר לקבל את זה שיש שני צדדים למטבע.
הם אמרו לך שהם קיבלו את המחקרים של החברות?אוויל מחריש
זו בהחלט תגובה יהירה להפליא^טיפות של אור
סתם. אתה פשוט לא מכיר מספיק אנשים.
אני חושב שהיכולת לכבד אנשים שאתה חושב שהם טועים לגמרי, הרבה יותר חשובה לזוגיות מחיסון לקורונה
השורה האחרונה ^^^^^^ultracrepidam
אני מסכימה לגמרי. תודה על זהים שיבולים
כנראה השאלה היא לא כמה אלא את מי...אוויל מחריש
אני חושב שענווה כלפי ממשלת ישראל, משרד הבריאות, רוב ככל החוקרים באונברסיטאות חשובות יותר חשוב מענווה לאנשים שלא מאמינים במערכת.
אני באמת מתפלא, אמורים להיות פה סטודנטים, אני בספק רב האם יש מוסד להשכלה גבוהה שלא המליץ לתלמידים שלו להתחסן.
כי ענווהים שיבולים
וזה אומר גם לא להיות בעד כפייה.
וזה בטח אומר לא לקבוע שהם יהירים, רק כי יש להם דעה שונה.
אני לא יודע אם יש דעות שנות בדיון, את רוצה להציג לי אותם?אוויל מחריש
אבל אני יכול לדון גם לא בדעת מומחים, את רוצה להציג את השיטה המדעית שלהם?
האמת שלא.. אני לא מעוניינת להיכנס לזהים שיבולים
וכמובן שיש דעות שונות, זה לא שהצגתי לך אותם לא מנע ממני לומר שאני אוחזת בדעה שונה. אתה גם יודע את זה.
מי אמר שאני בטוח צודק?אוויל מחריש
אני האחרונה שאומרים שיבולים
ודי בבקשה עם המילה הזאת. לא צריך לבוז על כל דבר .. זכותך כן? פשוט קצת צורם..
סתם שאלה תיאורטיתאוויל מחריש
...ים שיבולים
ונפטר מסרטן ממש לא מזמן.
אמא שלי נחשבת בגילה בקבוצת סיכון.
ולא, הייתי שומרת מאוד מאוד על ההנחיות. אבל לא מתחסנת.
צר לי לשמוע.אוויל מחריש
תודה.ים שיבולים
במחילה אבל זה נשמע שאתה עושה סקרים ואוחז בהם כאילו הם מחקרים, עד כדי ביטחון בדברייך על סמך תישאול בפורום, אבל לא בטוחה שזה מספיק בכלל..
* על סמך מה ההשערהים שיבולים
לא, אני מעלה סברות ואז מאשש אותםאוויל מחריש
נראה לי שזה די מתבקש שאדם בקבוצת סיכון יבחר להפחית את סכנת החיים שלו במאות אחוזים גם אם יש סכנה בלתי ידועה בטווח רחוק או סיכון בחיסון עצמו שנמוך מהסכנה לפני כן (אם הסיכון בחיסון הוא כמו הסיכון בלי אז ברור שזה לא משתלם לאדם הפרטי להתחסן).
אם תרצי להבהיר את ההחלטה שלך אולי היא תהיה יותר מובנת...
איך זה סותרטיפות של אור
אפשר להעריך ולכבד חוקרים
(ולכן התחסנתי, כי נוצר לי אמון כלפיהם)
ואפשר בו זמנית לכבד אנשים שלא מאמינים במערכת
אז במה הם כן מאמינים?אוויל מחריש
אמטיפות של אור
אתה פשוט צריך לפגוש אנשים.
זה לא יעזור שאני אנסה לדברר אותם
(כאמור, אני ממש ממש בעד החיסון)
ניסיתי, זאת שפוגשת אנשים כאלה לא סייעה בנידון...אוויל מחריש
אם זה רק היה עניין של טועים, ניחאחדשכאן
רגעטיפות של אור
אני הלכתי וניתחתי אחוזי תמותה של הלמס
קראתי את הדוח של ה-FDA
תרגמתי קטעים ממאמרים לעברית
כדי להרגיע אנשים
גם בדקתי את עצמי והבנתי שכל הידע שלי בנוי על מעגלי אמון.
ושלכן יותר מועיל להפנות אנשים למקומות כמו 'מדברים על חיסונים',
שם דוקטורים עונים בכנות ובלי לטייח
זה הרבה יותר מועיל מלצעוק
מסכים, זה בהחלט חשוב גם כן.חדשכאן
למחות נגד מישהו שחולק עליך עובדתית זה מגוחךultracrepidam
ולמחות בחריפות נגד מישהו שחולק עליך עובדתית זה כבר ממש לא יפה.
וזה בדרך כלל מוכיח שאין לך שום טיעון שמחזיק מים נגדו, ולכן זה מוכיח שהוא צודק.
ולכן הקמפיינים האגרסיביים והאלימים של השתקת כל דעה שמפקפקת ביעילות/כדאיות החיסון, כפייה של החיסון על האזרחים (באמצעים ישירים או עקיפים), התעלמות מהשאלות האמיתיות, אמירות שמהם אפשר להבין שלקחת את החיסון יותר בטיחותי מלאכול ירקות - כל הדברים האלה מזיקים למאמץ ההסברה, ומשכנעים עוד ועוד אנשים שאולי יש מידע שמסתירים מהציבור.
נגד מה כן צריך למחות, ובחריפות? נגד אנשים שמפיצים מידע לא נכון או מוציאים אותו מהקשרו כדי ליצור כותרות שמפחידות אנשים. נגד הפצה של חששות בצורה לא פרופורציונלית לסדר הגודל של החשש ביחס לתועלת.
העיקר שבסוף צריך למחות ובחריפות 😁חדשכאן
אם אתה נהנה מזה, אמצא לך עוד הזדמנויותultracrepidam
סה"כ זה מה שאמרתי 🤷🏻♂️חדשכאן
נו אבל מה שכתבת בפסקה האחרונהצהרים
לא, ממש לא. יש כאלה. לא כולםultracrepidam
אתה כמובן שומע את אלה שצועקים. כי את האחרים אפשר להשתיק בקלות.
לא התכוונתי כולםצהרים
למי אתה מתכוון שאני מתכוון?ultracrepidam
יש מתנגדי חיסונים שבטוחים שהכל מזימה של ביבי
או שזה מזריק שבב
ועוד קונספירציות הזויות
(קונספירציה - פירושה אמונה שהכל מזימה של מישהו)
ואגב, אם תשתיק אותם, אז כשיהיו מזימות אמיתיות נגד מישהו, ותפירת תיקים, אף אחד לא יצעק, כי תמיד זה יהיה "אנשי הקונספירציות ההזויים"
יש מתנגדי חיסונים (כלליים) שמתבססים על תיאוריות מדעיות לא נכונות. מדובר במיעוט קטן מאד
יש מתנגדי חיסון קורונה, שמתבססים על שמועות רפואיות.
הפתרון? קח את השמועות, תסביר מה המקור של השמועה, ותסביר למה החשש קטן משמעותית או לא קיים בכלל.
עדיין לא מצאתי מישהו שלוקח את כל הטיעונים, מסביר מה הבסיס שלהם, ולמה בסופו של דבר לא להתחשב בזה.
יש מתנגדי חיסון קורונה שמתבססים על זה שמדובר בסך הכל בטכנולוגיה חדשה - מעולם לא היה שימוש רחב היקף בטכנולוגיה הזו על בני אדם (כן היה על בעלי חיים, אבל המעקב על טיפולים רפואיים של בעלי חיים הוא קצת פחות הדוק). שזה חשש לגיטימי בעיני.
יש מתנגדי חיסון קורונה שיודעים שיש דיון, וכיון שהם לא מבינים בתחום, יעדיפו שהקהילה הרפואית תגיע להסכמה פה אחד שזה בריא, ולא שישתיקו את השאר ויתנהגו באלימות וכפייה.
גם האנשים שתומכים בחיסון קורונה מפיצים שקרים והטעיות
"זאת הדרך היחידה לעצור את המגפה". ממש לא נכון. אם הציבור היה נוהג באחריות, המגפה היתה נעלמת מזמן. הבעיה היא ההתנהלות הבלתי אחראית של אנשים - אזרחים וממשלה.
ומבחינה רפואית - אני באמת לא מבין בזה, אבל כשאני שומע רופא שאומר "אני מבין את החששות, אבל כדאי להתחסן", זה משכנע אותי יותר ממי שאומר "כל החששות הם בגלל שקרים"
הממשלה לא מאמינה באזרחים שיצליחו להחליט נכון אם להתחסן או לא להתחסן, בהתאם לרמת השכנוע שלהם באמינות החיסון, רמת החשיפה שלהם לאנשים אחרים, ורמת הסיכון שלהם אם יחלו.
ולכן הממשלה לכל אורך הדרך מספקת אפס מידע לגבי כל שאלה של "מה באמת מדבק ומה לא", "מה סיכויי ההדבקה בהינתן צורת החיים שלי" (הדבקה ממשטחים? הדבקה באויר הפתוח? הדבקה בחללים סגורים? אין לנו מידע אמין ורשמי לגבי כל הדברים האלה), ומשאירה את זה לעיתונאים שיפיצו שמועות.
תנו לי מידע, תנו לי להחליט, אל תחליטו עלי דברים רק בגלל שהבעתי דעה מדעית, גם אם היא שגויה. בטח לא בגלל שקיבלתי החלטה שונה מההחלטה שלכם
דעה מדעית זו לא עגבניה בשוקחדשכאן
חוץ מזה שיש פה פספוס בעניין העיקרוני שה"דעה" המדעית הספציפית הזו, פוגעת בי. ובהחלט יש לי מה להגיד על זה גם בלי לתת לך להחליט.
ובאמת שאין לי בעיה עם חששות. הגיוני, מובן ולגיטימי. אבל כשמישהו מתעקש לא להקשיב, זה כבר משהו אחר.
יש כ"כ הרבה מידע שמפריך את החששות האלה.
תן לציבור להחליט. חופש ביטוי הוא דבר יסודי מאדultracrepidam
הוא הדבר היחיד שמאפשר לי לבדוק את הסבירות של טענות.
אם יש לך טיעונים, תפרסם אותם. למדינת ישראל יש כסף יותר מאשר כל מתנגדי החיסונים יחד.
ברגע שיפסיקו להשתיק את המתנגדים, נוכל לדעת אם אכן יש הסכמה גורפת.
כרגע משתיקים את המתנגדים.
אומר בכנות - אני מבין למה. הסיבה היא כדי שאנשים בקבוצות סיכון יתחסנו. הסיכון המשמעותי לאנשים בקבוצות סיכון הוא להדבק בקורונה, ונזקים משניים (לא ללכת לבית חולים כדי לא להדבק, ריחוק חברתי שגורם לנזקים משמעותיים). הסיכון האפשרי של החיסון - בהינתן המידע שיש לנו - לעומת זה הוא זניח, אפילו אפסי.
ולכן עבור אנשים בקבוצות סיכון, חשוב מאד להדגיש את הבטיחות של החיסון.
זה נכון אפילו עבור אנשים שבאים במגע עם אנשים רבים, כמו אנשי הצוותים הרפואיים. התועלת עבורם בחיסון היא כל כך גדולה, שהחשש שאולי יתגלה באג בתכנון בעוד שנתיים, הוא חשש שאפשר להתעלם ממנו.
אין כל כך הרבה מידע שמפריך את החששות - רובנו לא מבינים ברפואה, ואנחנו לא יכולים להחליט על סמך פוסט בפייסבוק או באתר "מדעת" שהם כיסו הכל. מדובר בטכנולוגיה חדשה, שלא נוסתה בהיקף משמעותי על בני אדם לאורך זמן, ולכן אנחנו לא יכולים לדעת. לדוגמה, הראיון עם ד"ר סודי נמיר ב"עולם קטן" - להכל הוא עונה בפירוט, חוץ מהשאלה הזאת. זה לגיטימי לא לדעת, ואני אפילו יכול להבין שמסתירים את חוסר הידיעה לטובת הכלל. אבל אי אפשר לרמות את כל העולם כל הזמן.
ולגבי טענת הנזק - התנגדות לחיסון לא מזיקה לך. אם אתה מפחד, שב בבית. אל תבוא במגע עם אנשים.
וגם אז, מה שמזיק לך זה מתנגדי חיסון שבאים במגע עם אנשים בצורה נרחבת. לא ההתנגדות שלהם.
האם בצורה ציבורית ראוי לעודד חיסון? כן. האם מי שלא רוצה להתחסן הוא לא בסדר? ממש לא.
אנסה בכ"ז לענות על מה שכתבת למעלה:חדשכאן
קונספירציה זו קונספירציה. לא צריך אנשים שיעזרו לזהות את זה. כשמשהו בעייתי באמת, הוא מקבל את המקום שלו גם בלי טענות הזויות. ואם הטענות מתקבלות כהזויות, זו בדיוק הקונספירציה.
יש מתנגדי חיסונים (כלליים)
לשמחתנו החיסונים הצליחו כמעט להעלים את המחלות האלה מה שגרם לזה שבאמת במספרים הנוכחיים, דעתם פחות משפיעה על הציבור. היא כן יכולה להשפיע לפעמים על הילדים שלהם.
עדיין לא מצאתי מישהו שלוקח את כל הטיעונים, מסביר מה הבסיס שלהם, ולמה בסופו של דבר לא להתחשב בזה.
צירפתי קישור. נכון, יש דברים שעדיין לא ידועים מספיק באופן מדעי (להגיע לזה בהמשך). זה לא אומר שמה שכן ידוע לא נכון.
יש מתנגדי חיסון קורונה שמתבססים על זה שמדובר בסך הכל בטכנולוגיה חדשה
בקישור שצירפתי. חששות לגיטימיים, יש מענה.
יש מתנגדי חיסון קורונה שיודעים שיש דיון, וכיון שהם לא מבינים בתחום, יעדיפו שהקהילה הרפואית תגיע להסכמה פה אחד
מובן. אבל זה שיש איזה רופא יחיד (או אפילו מי שבכלל לא רופא), לא אומר שאין הסכמה מקובלת.
גם האנשים שתומכים בחיסון קורונה מפיצים שקרים והטעיות
מה?? טענה בעייתית. מגורמים רפואיים?
"זאת הדרך היחידה לעצור את המגפה".
בהחלט זו הדרך היחידה (בטח שכרגע) להחזיר את החיים למצב נורמאלי. נכון זה לא נעים אבל אם נצעד לשם, זה יהיה יותר קל עם הזמן. איפה זה הצליח באופן שונה?
אגב, ועדיין הציבור בהחלט צריך להיות יותר זהיר. זו באמת אחריות ציבורית ג"כ.
ולכן הממשלה לכל אורך הדרך מספקת אפס מידע לגבי כל שאלה
בקישור המצורף. שוב, יש המון שהמדע לא יודע. זה חדש יחסית למדע. לא מנסים להסתיר, מנסים להתייחס באופן נכון למידע שיש ובאופן שיש לטפל בו.
יש לך הוכחות טובות להסתרה? או שזו שוב קונספירציה כמו למעלה?
עלי דברים רק בגלל שהבעתי דעה מדעית, גם אם היא שגויה
כבר התייחסתי למעלה. יש השפעה להחלטה שלך עליי.
לגבי הסוף,חדשכאן
ועוד משהו, לא ניסו להשתיק. מה שקרה לאחרונה זה בגלל שזה יצא מפרופורציה. וכן, באחריות המדינה לדאוג לכלל אזרחיה.
והקהילה הרפואית בכלל.
ובסופו של דבר גם אתה מבין שיש שלב שזה מה שנכון לעשות באופן ציבורי.
להמשיך להדיין על כל טענה שיש, קשה. בטח בפלטפורמה כזו. לפעמים פשוט צריך לעשות.
לא "נלחמים" ככה במי שחושב שהעולם שטוח, כי שיחשוב מה שבא לו, זה לא משפיע עליי.
לא בסדר הוא אותו אחד שלא רוצה להתחסן אבל להמשיך להסתובב. אתה לא רוצה להתחסן? תשאר בבית, הכל טוב.
אגב, אני מחלים אז טרם קיבלתי את החיסון.
שני מיליון מחוסנים, עוד שני מיליון מתחסניםultracrepidam
מה החשש שלך? בעוד חודש, חצי מהאנשים שאתה פוגש יהיו מחוסנים.
ואם אתה מחוסן, אז אפילו במגע עם חולה, אתה בסיכון של 5% לחלות, וסיכוי אפסי (ממש אפסי) למחלה קשה.
ובשביל מגע עם חולה - אתה צריך שרשרת הדבקה שלמה של לא-מחוסנים.
אז איך מישהו שלא מתחסן מסכן אותך? הסיכוי שלך להידבק ממנו הוא 0.05*(הסיכוי שבכלל תפגוש אותו למספיק זמן כדי להידבק)*(הסיכוי שהוא נדבק)
אם אחד הפרמטרים האלה נמוך, הוא לא מסכן אותך. באמת מתמטיקה פשוטה
אגב, לא טענתי שהמדינה מעלימה מידע. אבל היא גם לא אוספת אותו, ומשאירה את כולם בערפל של "הכל אסור, אל תצאו מהבית למרחק של 1000 מטר" כדי לא להשקיע גרם של מחשבה במציאה של פתרונות נקודתיים
רגע,חדשכאן
עוד משהו, אם יהיה ציבור גדול שלא יתחסן, זה מסכן את המחוסנים בטווח רחוק יותר. כי זה משאיר את המחלה יותר זמן בחיים מה שמאפשר לה לפתח מוטציות שיכולות לסכן מחוסנים.
הסיבה שהחיסונים האחרים היו מוצלחים זה בדיוק בגלל שעשו את זה עולמי והצליחו כמעט להכחיד את המחלה.
וכמו שאמרתי למעלה בהחלט יש הרבה חוסר מידע כי זה חדש. מה שיודעים ומכירים בעולם הרפואי, מוציאים.
מה עם אותה קבוצה שרצתה ל"סייע" לזרוק חיסונים לפח? קבוצה לא קטנה. אני לא יודע מה כל אינדיבידואל בחברה טוען, אבל בהחלט יש פה טענת גג שהיא בעייתית.
עד אז גם ככה אנחנו בחצי סגרultracrepidam
ומה עם כל אלו שמתו עד שהיה חיסון?
הפתרון למגפה הוא לא להדביק. מי שמצמצם את המגעים האנושיים שלו ל5% מהמקור מונע את המגפה בדיוק כמו מישהו שמתחסן ולא מצמצם מגעים.
זה היה הפתרון למגפות בכל הדורות, עד שהמציאו את החיסונים. ככה הומצא המונח quarantine לבידוד - הכוונה היא להיות 40 יום (זה הפירוש של הביטוי) בבידוד כשאתה מגיע מחוץ לעיר. אגב, בבידוד כזה כתב החיד"א את ספרו "שם הגדולים" - הוא נתקע בלי ספרים אז כתב ספר מהזכרון.
שוב, מי שיודע שהוא לא יכול לצמצם מגעים, בשבילו החיסון חשוב מאד. מי שבשבילו כל הידבקות היא סיכון - בשבילו החיסון חשוב מאד. אבל מי שמחוסן, הסיכון בשבילו בגלל מישהו אחר שלא התחסן הוא אפסי. ואם לא התחסנת, איזה טיעון יש לך נגד אחרים שלא התחסנו (ואם זה בגלל אלרגיה וכו' - אתה לא באמת מצפה שחצי מדינה תתחסן כי לך יש אלרגיה. שב בבית וחכה שההדבקה תצטמצם)
מוטציות יכולות להתפתח בכל העולם. הן לא צריכות אותנו.
חוסר מידע - הרושם הוא שאפילו לא מנסים להשיג מידע. כי מבחינתם שב בבית ותחנק, או תתחסן. אין אמון ואין זהירות.
לא לדבר על שקרים כמו של גלנט "מערכת הלימודים לא גורמת להדבקה".
בסדר, אלה שרוצים לבזבז חיסונים במקום אנשים אחרים הם טפשים אלימים ורשעים שמבזבזים כספי ציבור בכוח. אבל צריך לזכור שכמו שאתה רוצה שהם לא ישתמשו באמצעים פסולים, גם המדינה צריכה להיות הוגנת, ולהשקיע לא רק במדיניות "סגרים וחיסונים".
זה משהו ציבורי, של הכללחדשכאן
חבל באמת שלא היה חיסון כבר קודם. מה זו בטענה הזו בעצם?
תקרא שוב מה שכתבתי.
מה שכתבת על המוטציה לא נכון.
תקרא על האופן שזה מתפתח ומה הועילו החיסונים שכולם מקבלים בגיל צעיר ועל חסינות עדר.
הרושם של החוסר מידע.. איך משנים לך את הרושם? ואני לא מדבר על המערכת בכללי אלא על החלק הרפואי של המערכת - משרד הבריאות, ומערכת הרפואית באופן גלובלי.
הלוואי שמשהו מכל הזמן שהשקעתי היה שווה.
כתבת יפה מאדחיות צבעונית
כתבת יפהים שיבולים
סיכמת הכל בצורה ברורה ויפה תגובות לענייןחושבת לי
אני טוען טענה מאד פשוטה.צהרים
לכן מקשיבים לרוב המומחים שממליצים להתחסן. וכן, זה רוב המומחים.
העולם של היום בנוי על מומחיות ספציפית בכל דבר. אתה לא לומד הנדסה לפני שאתה בונה את הבית שלך אלא סומך על המומחים. לא שמעתי שאנשים לומדים על ניתוחי לב לפני צינתור. וכך בכל דבר. הבעיה היא שכל אחד נהיה אפידמיולוג עם התמחות ספציפית בקורונה בדגש על חיסוני mRNA.
וכבר כתב השו"ע:
"ומיהו לא יתעסק ברפואה אא"כ הוא בקי ולא יהא שם גדול ממנו שאם לא כן הרי זה שופך דמים"
אז די, בואו נקשיב למומחים ונרוץ להתחסן.
ובמילים יותר יפותצהרים
מוזר שבכלל לאנשים יש התלבטויות בדבריםultracrepidam
פשוט שילכו למומחים בתחום וישאלו ויכריעו לפי רוב המומחים. כל כך קל ופשוט. חבל על הביטול תורה.
אין לי בעיה עם האמירה שהחיסון הוא כדאי. אני שמח שאישרו אותו בהליך חירום, זה יכול להציל וכנראה כבר הציל הרבה אנשים. אבל השיפוט השלילי שלך לגבי אנשים שמהססים הוא מה שמפריע לי.
ובקשר לטענה "אתה לא מומחה, אז תשתוק ותעשה מה שהמומחים אומרים".
כך נראית דיקטטורה. וזה הדבר הכי מסוכן.
המומחים יכולים לטעות. ואם נשתיק את המיעוט כי הרוב אומרים אחרת, זה יצליח באחוז מסוים של המקרים, ויהיה אסון בשאר המקרים.
שיהיה ברור: אני לא טוען שהחיסונים משתילים שבב, ולא שום טענה אחרת. הטענה האחת שלי היא מאד פשוטה - מנסים להכניס טכנולוגיה חדשה, וזה טוב וחשוב. אבל לא כל מילה של רופא היא תורה מסיני. רופא יכול לטעות. ולחשוש מטעויות של רופאים זה סביר. האם זה מצדיק כניסה לסיכון? לא, חלילה. טעות של רופאים היא דבר נדיר. אבל מצד שני, האם אני יכול ללכת אחרי הרופא בעיניים עצומות? לא, ממש לא.
יש שרלטנים, ויש שקרנים, ויש אנשים שאומרים שטויות. אבל אם מישהו אומר שאסור לחצות כביש ברמזור אדום בגלל שהאור האדום ברמזור מעורר את מידת הדין, זה לא אומר שכדאי לחצות את הכביש.
אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומרצהרים
(יש דברים שאין בהם קשר למומחיות. זאת טענה לא רלוונטית)
מה האופציה שעומדת מול הליכה אחרי הרופאים? אין בעיה, לך תלמד כמה שנים רפואה ותחליט בעצמך. אבל אני לא רואה איך זאת אופציה רלוונטית למגיפה הנוכחית.
כי אתה משתכנע בשקרים של הממשלהultracrepidam
אם היו סוגרים את מערכת החינוך כמו בני אדם - היו מתים פחות אנשים
אם היו מנהלים את הסגרים ופתיחת הסגרים כמו שצריך - היו מתים פחות אנשים
אבל הם החליטו שמי שלא מתחסן הוא בהכרח מדביק אנשים (שנה שלמה לא הדבקתי אנשים. אבל עכשיו כן. נכון?) ובהכרח מפיץ את המגפה. די עם השקרים. מי שגורם להפצת המגיפה הם הרבה אנשים עוד הרבה לפני שהמציאו את החיסון הזה. ומי שיכולים לעצור את המגפה, יכולים לעצור אותה בלי להתחסן.
זה שקר ומניפולציה של הממשלה.
מי שלא מתחסן לא מסכן אותך בכלל. בכלל לא. די עם השקר הזה
אני לא מתיימר לומר איך היה צריך לנהל את המגיפהצהרים
חד משמעית כן..מקום בעולם
מה לגבי מישהוחיות צבעונית
נראה לי יותר הגיוני לפסול
כנ"לים שיבולים
לפסול את מי שפוסל את מתנגדי החיסון?צהרים
כי היכולתחיות צבעונית
בעיני לפחות
נכון, אבל לא כל שוני.צהרים
זה לא קשור ל'הכלה'advfb
לדתי וחלוני אין מטרה משותפת וזה עניין נפרד
בעיני זה דומהצהרים
אז גם דעה פוליטית זה דומהadvfb
השאלה כמה העמדה הזאת משפיעה על החיים שלך.
אם אתה נגד לעשות מעשה כזה או אחר - חוץ מהעניין שלעצמו זה גורינשט
נכון, גם דעה פוליטית. לא אתחתן עם שמאלניתצהרים
אם דעה פוליטית מבחינתך זה עניין מהותי אז באמת כדאי לך כךadvfb
לרוב האנשיםהעמדה הפוליטית לוקחת חלק זניח מהחיים.
זה כמו לדבר על צבא/כדורגל בלה בלה בלה בלה - אתה לא תשפיע על כלום וגם ההבנה של האזרח הקטן היא מוגבלת
זה עולם ערכים שונה לגמריצהרים
@טיפות של אור
שמאלן אוהב ערביםadvfb
וימני אוהב את ארץ ישראל, אלו הערכים?
זה מזכיר לי את הכינויים 'מחנה השלום' ו'המחנה הלאומי'. מזעזע.
מה? על מה אתה מדבר?צהרים
אני לא מרדדadvfb
השיח הפוליטי ההמוני הוא כבר רדוד...
'מחנה השלום' ו'המחנה הלאומי' זה נוצר עקב שיח ממש מפלג ולא מכבד
אני לא הזכרתי את המושגים האלו.. לא יודע על מה אתה מדברצהרים
ואני לא יודע על מה אתה מדברadvfb
שיש פער עמוק בין ימין לשמאל
אגב, כיום השמאל לא כ"כ קיים, במיוחד לא השמאל המדיני
זה לא נושא השרשור אז אני לא יכול להרחיבצהרים
כיום אין הבדל ניכרadvfb
טוב, זה לדעתי הרידוד.צהרים
מי אמר 'הכל'?advfb
שיח פוליטי של אדם ממוצע כיום זה לא דבר גבו במיוחד.
לדעתי גם אין בזה שום בעיה. זה מצב תקין לחלויטין
טיפות של אור
אוקיי. לי ממש לא תהיה בעיה
זה נכוןחופשיה לנפשי
אהחיות צבעונית
למה עצוב? זאת רק דוגמה.צהרים
אוקייחיות צבעונית
אבל הבעיות בזוגיות דתילונית הן מעשיותטיפות של אור
ממש כמו הבעיות בנישואי דתיים-לאומיים-חרדים (איפה הילדים יתחנכו)
אוקי ואז? לא הבנתי את הכוונה שלךצהרים
שנורא חשוב לדעת להכיל דעות שונותטיפות של אור
כל עוד אין לזה השלכה על הזוגיות/העתיד...
אבל גם ביחס לקורונה ולחיסונים יש השלכותצהרים
זה לא עניין של להכיל שוני בעיניי.מקום בעולם
את חיי סביבת ילדייך, ועוד.
זו הסתכלות סוציומטית בעיניי ואני לא בטוחה שאסתדר עם אופי כזה מעבר לפרקטיקה שאין שום סיכוי שאסכן את ילדיי ולא אחסן אותם.
זה נכון בנוגע להתנגדות כללית לחיסוניםטיפות של אור
פחות בנוגע לחיסון לקורונה, לא?
אכן דיברתי בככלי.מקום בעולם
...ים שיבולים
אני מנסה לומר שהמניע יכול להיות אחר ממה שאת חושבת, גם אם בתוצאה זה עלול להזיק לדעתך.
אז אם את לא תסתדרי איתו, זה לא בגלל המניע אלא בגלל שהוא פשוט לא בגישה שלך.
לא משנה המניע- בסוף זה סוציומטי.. כביכול תורם לך ופוגע בכלמקום בעולם
כל עוד הגישה/פעולה שלו לא פוגעת באדם אחר, כמו ברבדים נוספים בחיים שאני רוצה שיהיו בבעלי- בכיף. שיהיה מלאא שוני.
לחיסונים או לחיסון הספציפי הזה?מבקש אמונה
מה הכוונה אסכולות שונות?
אם אתה דואג לבריאות של הילדים שלך אני יכול להבין
אבל לעשות מזה מחנה שונה לגמרי זה לדעתי לא טוב. כאילו חסר לנו פילוגים ומגזרים..
אפשר קצת לסבול דעה שונה
אסכולות שונות הכוונה לשתי תפיסות מציאות שונות.צהרים
אז זה תלוי כמו שהוא אומר.. ומה לגבי השאלה בכותרת?מבקש אמונה
מתנגד בכללי כנראה שהייתי נרתעת מאוד עד פשוט לא מסתדרתחופשיה לנפשי
חשש מחיסון חדש(חשש! לא התנגדות לכל דבר שבממסד ואני מאוד לא ממלכתית) נשמע לי סביר בגבול הטעם הטוב.
לא אפסול אם הוא התחסן או לא,מתנגד או לאסמטאות
הקורונה עשתה מספיק חילוק וחוסר אהבת ישראל בעיני,לא רואה צורך להוסיף עליה.
הרי למה הוא מתחסן או לא,מתנגד או לא,
יוודע לי בדרך אחרת, לא קשור ספציפית לקורונה.
וזה מה שמשמעותי לי,
למה הוא עושה מה שעושה.
^^ יפה ממש...לב אוהב
יפהצהרים
לא אפסולהפיאחרונה
"הייתי מתה שתהיה גיסתי"בחור עצוב
הדוגמא שבכותרת - אני לא מחפש מישהי שאת רוצה ללכת לקנות איתה נעליים. זה ממש לא מה שיגרום לי לרצות להפגש עם החברה המהממת (עוד ביטוי חסר משמעות) שלך.
חחח משתדל למחוק את כל הערות האלה מהראשadvfb
לאחרונה תאמת אני מופתע ממש לטובה מבנות שיודעות לספר על חברות שלהן, אז שאפו בנות תמשיכו ככה!
אני זוכר ממש בתחילת הדרך דיברתי עם חברה שהתלהבה ובסוף אמרה "נו תצא איתה". תודה באמת.
היתה גם אחת אמרה בנוסף להכל "היא יפה", וואלה שתשלח תמונה חחח
אולי היא התכוונהרקאני
שהיא מאחלת לאח שלה כזאת בחורה?
מה קשור, זה אומר שהיא אחלה בן אדם והיה כיף אםאני:)))))
הייתה גם משפחה.
למה לרדד?
בדיוק התגובה שחיפשתיבחור עצוב
וזו בדיוק הנקודה שלי - אתן צריכות להבין שהתכונות שעושות אותה לחברה טובה שלך הן לאו דווקא התכונות שהבחור מחפש באשה.
אם היית מבררת על מישהו והבחור היה אומר לך שהוא נהנה לשחק איתו כדורסל - זה היה רלוונטי בעיניך?
להנות לשחק כדורסל עם אדם לא אומראני:)))))
שהוא אחלה אדם, לרצות שיהיה משפחה שלך כן אומר. מן הסתם יש לו מידות טובות.
ושובבחור עצוב
תפרטי את המידות שלה, מיהי ומהי. לא דברים מעורפלים ולא קשורים לנושא.
אז בנקודה הזאת אתה נכנס ושואל:אני:)))))
למה היית רוצה שתהיה גיסתך? מה מיוחד בה?
לא תודהבחור עצוב
יופי אז תישאר עם הערפול(:אני:)))))
מן ההוגנותadvfb
שאם אתה מביע ביקורת ביחס לגישה מסויימת שאתה מזהה אותה כלא נכונה
שתקבל בהבנה שגם הגישה שלך יכולה להיות חשופה לביקורת.
אחרת, לא נראה לי גם שיש כאן חופש מחשבתי, מה שמאוד נצרך לחשיבה ביקורתית.
לא, הבעיה היא שהחשיבה שהמטרה היא למכורארץ השוקולד
כי היא שווה, ולא מתייחסת לשאלה אם היא מתאימה?
בירור בא להבין אם הדמות מתאימה לי, לא האם הדמות היא אדם טוב.
בכלל, זה הדבר הכי חשוב לזכור בכל תקופת החיפושים לדעתי:
אנחנו מחפשים בת זוג מתאימה, לא בהכרח את הכי טובה, ממילא פסילות לרוב יהיו כי אין התאמה ולא כי הם פחות טובים ממני.
צודק שהעיקר זה להעביר את התוכןadvfb
אבל אם החבר/ה עפים על מי שהם מדברים עליו זה מקסים וחמוד
החבר או החברה בעיקר צריכים להעביר תוכן בצורה אמינה,
אבל חלק מהתוכן זה איך אתה מנגיש אותו, אם איזה טונציה אתה אומר אותו.
לדעת על התאמה אפשר לדעת רק בפגישהאני:)))))
אני עושה בירורים בשביל לדעת שהמידע שקיבלתי בהתחלה אמין ואני הולכת לפגוש אדם נורמלי.
מענייןארץ השוקולד
מסכים עם הגישה שלךadvfb
בירורים מבחינתי זה לא בגלל חשד כזה או אחר, אלא בגלל שבאמת אי אפשר להכניס בנאדם לתוך שבלונה של כרטיס ולהבין שזיהית משהו משמעותי.
בירורים זאת אפשרות לקבל רושם יותר חוויתי לפני שעומדים להפגש ואז לראות אם זה הכיוון או לא.
כבוד שאתה מסכים עם גישתי
ארץ השוקולדאחרונה
השאלה מה התוכןadvfb
אם מישהי סתם זורקת כמה מילים להגיד שהיא עפה על חברה שלה ובשאר העניינים היא אומרת דברי טעם, זה כזה עקרוני? נראה לי שגם אתה תסכים שלא.
זה דווקא היה מועילארץ השוקולד
משהו כאן השתבשולא סיפר
אם היה מגיע מתנדב לחלק עוגות במחלקה, וזו לא היתה העוגה שאתה הכי אוהב, היו לך טענות?
אז רק מזכירה לכולנו שכל נותני המידע בשידוכים... הם מתנדבים...
ויתכן שגם השקיעו מאות שעות!!! כוחות נפש!!! מאמץ מנטלי נפשי ופיזי בהתנדבות הזאת
מבינה שאולי זו היתה **הצעת ייעול** ולא ממקום של תלונה, אז אם כן שיהיה בהצלחה.
ורק הזדמנות להזכיר לכולנו להגיד תודה לעונים! ולבוא מעמדה שמתאימה לשיחה שבה עוזרים לך בהתנדבות גמורה.
לפעמים אני יכולה להשקיע חצי שעה עד שעה ואפילו שעתיים במענה לבחור שמברר על חברה...
ומרגישה שהוא חושב שאני חייבת לו משהו
ועוד לפעמים יש לו החוצפה להגיד "זה לא מה ששאלתי" או כל מיני טיעונים שונים ומשונים... ממש מתסכל ופוגע. אני לא בחקירה משטרתית.
נשמח שתגידו תודה על הזמן שהקדשת ותודה על כל פיסת מידע!
לא טוב לך, אל תתנדביבחור עצוב
כמות הנזק שחברה יכולה לעשות היא בלתי נתפסת.
נתקלתי כבר בכמה שפשוט חיבלו בפועל בחברות שלהן. מקווה שזה היה בשוגג ולא במזיד.
..שפלות רוח
"היא חיננית" "אסרטיבית"
וחייב להסכים עם "היא מהממת" או "מקסימה"
בטוח שיש עוד ששמעתי פשוט כרגע לא עולה לי, כשיעלה אכתוב.
ועכשיו כשאני חושב על זה, חלק מהדברים אכן רלוונטיים כדי להבין שזה לא זה..
וגם חייב להגיד שאף פעם לא "ביררתי" אני סולד מעצם הרעיון, פשוט כשמציעים אז זה בא עם כל מיני תכונות של הבחורה וכו
איך אתם מתמודדים עם חוסר ודאות?advfb
איך היית רוצה להתמודד?advfb
באמונה, בתמימות, באיזוןאני:)))))
..שפלות רוח
מה יכול לצאת מהחוסר וודאות? או רע או טוב.
תחשוב על הסיטואציה הכי גרועה שיכולה לצאת משם, ותהיה שם כמה רגעים, תן לזה להכות קצת ותנסה להבין איך אתה מתמודד עם זה עם כל איך שזה גורם לך להרגיש וכו' זה עוזר להבין שזה לא כל כך נורא כי בסוף על הכל מתגברים, סתם דוגמא שהייתה לחבר הסיטואציה הכי גרועה שהייתה לו זה שיפטרו אותו מהעבודה, אמרנו אוקיי..בוא נתמודד לא נברח, יפטרו אותו ואז מה? קצת קשה לא נעים אבל אפשר למצוא עבודה בתחום, ב"ה לא חסר, אז גם אם יפטרו חלילה, העולם לא קורס וכו וכו..ואם זה טוב אז ברכה.
אגב גם הרע ברכה רק במלבוש לא כל כך יפה. בהצלחה דוד
תודהadvfb
אין שמחהנחלת
כהסרת הספיקות, אומרים חז"ל.
זאת אומרת, שההתנדנדות הזו בין שני הקצווים (כן? לא?), אינה פשוטה
ולא עושה כל כך טוב...
אולי באמת לחיות את היום. לא לחטט בעבר וגם לא בעתיד.
איך אומרת הרבנית פישר? לסגור את המוח!
ולזרוק את עצמנו על השם;. ולהאמין שהוא באמת יודע מה טוב
ולסמוך עליו שמה שיהיה, זה הכי טוב.
לא תמיד זה קל אבל כך צריך לחשוב יהודי. זו צריכה
להיות העבודה.
ואגב, איני א ומרת זאת ממרום כסאי. אוי, כמה קשה לי עם זה...
אבל שכלית יודעת שכך זה צריך להיות; שההתקשרות
לקב"ה צריכה להיות בכל פרט ופרט בחיים. לא מספיק
לשמור מצוות ולהתפלל 3 פעמים ביום, ובין לבין
לחיות כמו כל אדם בגלובוס.
מי מאזין ומקשיב ומכיר אותנו הכי טוב?
רק הוא.
לא?
הערת אגב נחמדתנקדימון
ביום שנמצא מי הראשון שכתב את זה (או את הטקסט בו זה נאמר לראשונה) אז באמת תהיה שמחה גדולה כי הספק ייפתר 😀
עם אמונהאשת מקצוע
ואי שונאת את זההפי
זה גורם לי לבכות ברגע
וואו זה הכיףזיויק
אני לאintuscrepidam
יאללה חברים הגיע הזמן לחשוב על זהadvfb
החיים לא פשוטים ומציבים אותנו לצערנו או לשמחתנו בפני מצבים של חוסר ודאות.
אהבתי שהוזכרה פה הנטייה לפסימיות שזה גם עניין שחשוב לתת עליו את הדעת.
גם להבין שהיציבות זה משאב חשוב זה גם אחלה אמירה שאפשר להוציא מפה. באמת ישנו אתגר להשיג יציבות בתוך חוסר הודאות.
ובאמת אולי יש כיוון למצוא את הניצוץ הטוב שבחוסר ודאות, גם זה כיוון יפה.
וכן, מותר לשנוא ולבכות ולפרוק.
בכל אופן, כדאי לחשוב מה עושים עם זה
חוסר ודאות באמת קשור לפיתוח פרשנות אישית. אפשר לתת המון פרשנויות למציאות חסר ודאות והפרשנויות יהיו כמובן חלקיות במידת מה.
איך בונים פרשנות מעצימה? אויל זאת שאלת השאלות.
פרשנות שיש בה גם תקווה ותנועה לכיוון מסויים וגם חיבור למציאות. אופטימיות זהירה.
רק אמונה.נחלת
בעזרת עוגנים עצמייםoo
לאורך היומיום
שנותנים וודאות לנפש
1. תזונה נכונה
2. תעסוקה מעניינת ומעשירה
3. ספורט באופן קבוע
4. קשר עם אנשים שעושים טוב
5. ללמוד וליישם תהליכים משפרי חיים באופן תמידי
6. לחיות בקצב מתאים ושלו
תיחום אי הוודאות, על מה ואיך הוא לכל היותר יכולארץ השוקולדאחרונה
להשפיע.
חשיבה אם ומה צריך לעשות למול זה, שימת דגש על מה אני מכיר ויכול לפעול לפי זה, לקוות ולהאמין שיהיה טוב ולנסות כמה שאפשר.
שבע רצון בפעולות שלי מול אי ודאות ככלל.
סליחה על הילדותיותנחלת
אבל מהיכן אתם מוצאים את הפרצופים למינהם שאתם מצרפים?!
אצלי זה מחשב נייד ואין לי כאלה.... הוא מאוד רציני...המכשף שלי!
זה מתוך מקלדת אמוג'יפ.א.
מה שהוא ענהבחור עצוב
מה זה הדבר הזה עם השם המשונה הזה?!נחלת
השם המשונה התכוונת ChatGPT?פ.א.
זה השם של אחד ממנוע החיפוש שמבוסס על AI, דהיינו אינטליגנציה מלאכותית (artificial intelligence)
מה זה AI את יודעת?
זה שם כללי למחשבים ותוכנות שיכולים “לחשוב” קצת כמו בני-אדם:
להבין שפה, לזהות תמונות, ללמוד מניסיון, לענות על שאלות, ואפילו ליצור טקסט, מוזיקה או ציורים.
דוגמאות ל-AI שכבר פוגשים ביום-יום:
•ניווט כמו Waze
•המלצות ביוטיוב או ספוטיפיי
•זיהוי פנים בטלפון
•צ’אטבוטים לשירות לקוחות
אז מה זה ChatGPT?
ChatGPT הוא סוג של AI שמתמחה בשיחה.
אפשר לשאול אותו שאלות, לבקש הסברים, עזרה בלימודים, ניסוח טקסטים, רעיונות, סיכומים ועוד.
הוא פותח על-ידי חברת OpenAI
והוא עובד על בסיס קריאה ולמידה של המון טקסטים, כדי להבין איך בני-אדם כותבים ומדברים
מסתברנחלת
שיש לי כזה. פשוט לא ידעתי שמכנים אותו כך. נעזרת בו לפעמים. מאוד חביב.
זכה למצוות!
תודה!!נחלת
מקש התחלרקאני
(הריבועים) +מקש ץ
נפתח חלון 
חן חן!נחלת
בנוסף למה שענוברגוע
תודה רבה!נחלת
תודה רבה גם לרחלקה!נחלת
ולכולם על ההשקעה. יישר כויח!
מה?הפי
אימוג'ים 😅🤭רקאניאחרונה
יהודים! בנים! חסד של אמת!נחלת
יוסף בן דוד
שכן צנוע וערירי, שגר דלת לידינו, עם שני אנשים
נוספים, מתמודדי נפש.
כנראה ניצול שואה.
אדם צנוע, שהלך בצידי הדרכים שחוח
בלי לרצות לקבל מאיש.
פעם, אבל, מצאנו רעשן כסוף
שעשה מקופסת שימורים, לילדים...
ופעם הציע לי עגבניות מתוך שקית
שהחזיק בידו, במדרכה, ליד הבניי.
לא לקחתי, ואני כל כך מצטערת
על כך.
הכל היה ללא מילים. רק עם עיניים
טובות. שקטות מאוד, מכונסות פנימה.
באחד מלילות השבת נכנסנו אליו
כדי להזמינו לקידוש אצלנו.
הוא התרומם מהכיסא, הלך
פסיעות אחדות , ולא המשיך.
כך ישב, מסביב טלוויזיה ורעש
ובאלאגן, והוא , לבד על יד שולחן,
מפית קטנה וכוס קידוש.
"ויהי ערב ויהי בוקר....
יום השישי!".
אחר נעלם לתקופה.
במודעת האבל, למטה,
ליד תיבות הדואר, כתב
אחד השכנים:
ברוך דיין האמת
יוסף בן דוד
איש תם וישר.
מחר היורצייט שלו.
אנא, אמרו משניות
לעילוי נשמתו.
תבורכו!
נחלת.
זה פשוט בסיסי לחייך ! לכל אדםהפיאחרונה
לא מבינה למה צריך להצטער שיכלנו אחרת
הם לבד אחרכ פונים. החיוך זה שובר שגרה
סורי קשה לקרוא את זה בטירוף
התלבטותלא יודעתת
הציעו לי מישהו שנשמע שיכול להתאים העניין הוא שנשאר לו קצת יותר משנה וחצי בצבא (עושה שירות מלא) ומתלבטת עד כמה אני רוצה את זה..
מישהי/ו שהיו שם ויכולים לספר קצת שאבין מה ההשלכות וכו'?
לא ניסיתי אבל לדעתי כדאי לנסות.אני:)))))
ההשלכה המרכזית היא היעדרות מהביתזיויק
זו שאלה חשובהנקדימון
והייתי בהחלט ממליץ לנסות לחפש זוגות שעשו את זה. הכרתי מישהו שירד מלוחמה בעקבות הנישואים (כי לאישתו היה קשה), ומישהו אחר שויתר על טיס בגלל הנישואים (ולבסיף סיים כקצין דת, אמנם).
זה שיקול חשוב, כי בזמן השירות הבחור כמעט לא נמצא. כמובן יש קשר טלפוני, ושבתות, וחופשות מהצבא - אבל הוא ממשיך להיות איש צבא, ויש לזה משמעויות.
יחד עם זאת, יש רביות שנשואות לאנשי צבא בקבע, או מצחצנות כשהבחור עוד בשירות, ומבתדרים ומוכנים "לסבול" בשביל לקבל חיים שלמים.
בכל מקרה, זה שיקול חשוב שבאמת צריך לשמוע עליו יותר. בהצלחה.
מבחינה מעשית זה לא קל, אבל מבחינה אידיאליתנוגע, לא נוגע
זה מיוחד לבנות את הבית כשהבעל שקוע בעשייה גדולה למען עם ישראל.
זה דומה לבניית הבית מתוך אברכות של הבעל (אברכות אמיתית ואברכות בחירית בעיקר, לא מוסללת).
זו "התבטלות" של שניכם יחד למען משהו גדול מאוד, וזה בונה את הנפש ברמות אחרות.
לא דומה לאברכותאמא לא מקצועית
אני לא נכנסת להשוואה בין האידיאלים ורמת המסירות-נפש הנדרשת.
ספציפית מבחינת השלכות על הזוגיות - לא דומה בכלל.
אברך חוזר לישון בבית כל לילה. איש צבא סדיר )קרבי( בדרך כלל לא.
זה גורם מאד משפיע בבניית הזוגיות בשנות הנישואין הראשונות.
אברכות זה קשה במובנים אחרים, אבל יש את הדבר הבסיסי של לגור ביחד - לא רק בשבתות. בלי זה, אפשרי אבל לא מתאים לכולם.
ברור שזה אחרת לגמרי. ההשוואה הייתה לגבי הענייןנוגע, לא נוגע
מה היציאות שלו?ארץ השוקולד
האם הוא בבית כל יום או לסופי שבוע או פחות מזה?
האם יש לו ראש להתעסקות בדברים מחוץ לצבא?
מעלה פה נקודות פרקטיות ששווה מאוד לחשוב עליהם, אחר כך לשמוע מכאלה שחוו זאת ולהבין אם זה מתאים לך.
מדובר בשנה וחצינעמי28
מתוך 80 שנים שתהיו יחד.
רק לשים בפרופורציות.
ועד שתיפגשו, אם ותחליטו כעבור כמה חודשים, תשאר כנראה רק שנה.
במידה וזה האחד שלך, בשביל שנה אחת מורכבת היית מוותרת? 🤷🏼♀️
יש שיקולים מעבר להיבטי השירות הצבאי שלוזמירות
בני כמה אתם?
את כבר יכולה לפרנס כדי לקיים זוג בצורה סבירה?
אומנם חייל חובה זכאי לתשלומי משפחה (תשמ"ש), אבל ביחס לעלויות החודשיות הכוללות של מגורים, הסכומים מהצבא אינם גבוהים.
(אם יש פתרונות דיור מוזלים, כמו יחידת דיור בחצר של ההורים, אז השיקול הזה לא רלוונטי).
לחשוב על הרחבת המשפחה בזמן שהוא חייל חובה.
לחשוב על רכישת מקצוע עבורו עם השחרור מהצבא - נניח אם ירצה להכנס לאקדמיה ללימודי תואר תובעני, איך זה ישתלב עם חיי משפחה? (כנראה מי שמחפש להתחתן בעיצומו של השירות הצבאי מלכתחילה לא חושב בכיוון הזה…)
זה לא שמחר בבוקר אתם מתחתניםנפשי תערוג
תהליך הפגישות לוקח בדרך כלל כמה חודשים
ואז שמחליטים להתחתן וזה.
יכול להגיע לחצי שנה ואפילו שנה
מה גם שמאוד משנה מה הוא עושה בצבא
כי לחלק מהמקרים אפשר לקבל הת"ש ואז הוא יהיה לפחות 2-3 לילות בשבוע בבית
לא אידאלי. אבל עשרות אלפי לביאות עברו את זה בשנתיים האחרונות גם בלי שהבעל יהיה שבועות בבית.
שורה תחתונה.
לא הייתי פוסל
אני הכרתי את בעלי כשנשארה לו עוד שנה כמעט בצבא(אהבת עולם)
אבל הוא השתחרר ממש קצת לפני תחילת המלחמה ואז חזר לעוד ארבעה חודשים. בפועל סיים צבא+ סבב ראשון קצת לפני שחגגנו יום נישואין ראשון.
זה ממש תלוי בתפקיד, ביציאות, במקום שבו הוא משרת.
חוץ מזה, יש הבדל משמעותי בין חפש למפקד, מבחינת הפניות לקשר וגם בין קרבי לתמוך או ג'ובניק ובין קורס כזה או אחר לבין קו (וגם שם זה שאלה של עומס וסדכ).
זה מאתגר ודורש, אבל בשנתיים וחצי האחרונות המון נשים התמודדו עם זה ושרדו כדי לספר (יש הבדל בין מילואים לסדיר, אבל בבסיס זה מאוד דומה). אז ממליצה לך למצוא מישהי שמכירה אותך ועברה/ עוברת את זה, שתוכל לכוון אותך ספציפית עלייך. אם את רוצה פירוט, מוזמנת בפרטי.
אני לא חושבת שעל זה שווה לפסולהפי
צבאאשת מקצועאחרונה
צריך לדעת מה זה אומר. לא לגשת סתם ככה.
מה הלוקיישן הכי טוב שנפגשתם בו?פתית שלג
זה השפיע על האיכות של הדייט עצמו?
אה ומה הלוקיישן הכי גרוע\מוזר?
אצלי הכי טוב- הגן שמתחת לבית הכרם, ליד בגין.
הכי גרוע- גן משחקים בתל אביב.
שניהם השפיעו על האיכות אבל כנראה בגלל שהיה מדובר בדייטים ראשונים.
כן,עוד מעט פסח
אבל הם נסגרים בארבע-חמש,
ופחות רלוונטיים לשריונר שצריך להגיע למרכז משיזפון.
יותר קל שהיא תסע אליו, יפגשו ברכבת בבאר שבע, ויסעו יחד למרכז (ואז ימשיכו כבר צפונה, ושוב דרומה, ושוב צפונה, ככל שטוב להם יחד. אחלה מקום שקט בלי ייחוד).
אז עוד אחות מתארסת100
אחות קטנה ממני מתארסת.
איך מצליחים לעבור את זה בטוב?
מרגישה שצריכה לקחת שאיפה עמוקה לתק' הקרובה-ולא קצרה.
יודעת להפריד. שהשמחה בשמחתה לא סותרת את הכאב שבהדגשת החסרון שלי..
ועדיין. כל הכאב מועצם. הפער גדל בכל מובן.
אין לי כח להחזיק את זה ולחייך בכח ואין לי כח למבטים.
אין לי כח.
כאילו לא מספיק הניסיון שברווקות שלי.
עד כאן פריקה.
היום זה יחסית מצויזיויק
לעבוד על לשמוח בחלקךintuscrepidam
מאוד יפה ובוגר. תודה.נחלת
מזל טוב!בחור עצוב
מבטיחה לךנחלת
שגם תורך יגיע. אין ספק!
תתחילי לתכנן איזו שמלת כלה תלבשי.....
🫂🫂רקאני
להיות ליד כאלה שתרגישי טוב לידםארץ השוקולד
מפנהלגיטימי?
לשנות את הראיההפי
אנשים חושבים לא התחתנתי = לא הצלחתי
זה שגוי
מה עם כל הסיפור? עמדתי על שלי? דייקתי את עצמי? לא הייתי מוכנה להיות התפשרות? לא הייתי מוכנה להתחתן עם מישהו בגלל א. ב. ג
אצלי לפחות אני מאוד גאה בי שידעתי לשים גבולות ולא להיות איפה שלא נכון לי
ואני מאמינה שגם אצל עוד רווקות .
לא תמיד מי שאמרה כן = הצלחה
אלא דווקא הלא = דיוק לך
הצלחה בנישואין זה משהו אינדיבידואלי לך
אין פה נוסחה שהיא שווה לכולם
השוואה הזו שגויה מיסודה
יש גם השוואה של הן התחתנו אני לא..
את היית רוצה להתחתן עם האנשים שהן התחתנו איתם?
לא
אפשר להיות עייפה מהדרך אפשר להיות עייפה מהתהליך שעברת
אבל תשימי לב להרים לעצמך כי זה לא פחות חשוב בדרך שלך
ולעולם אל תשווי את הדרך שלך של אחרים
לא רלוונטי ,
לא מועיל
בטח אסור
זה כמו לקחת מזלג ולהפוך אותו בכוח לצלחת.. לא קשור ..
וזהו בהצלחה
יפה ומאוד נכון.נחלת
כואב מאודadvfb
לא חושב שנכון להגיד לך ישר להתעלות מעל הסיטואציה.
כן, טבעי לקנא, וזה טבעי מאין כמותו שככל שהחסרון יותר מודגש ככה יותר כואב.
שאלה טובה מה עושים ביחס לסביבה ואני מניח שאת תדעי הכי טוב להגיע לאיזון ביחס לסביבה.
וכן, זה בסדר גמור אם מדי פעם בא לך להיות עם עצמך, תראי אם זה עושה לך טוב כמובן.
תתני הכי הרבה לגיטמציה לרגשות שלך ותרגישי בנוח לפרוק לאנשים קרובים אליך שעשויים להבין אותך או לפחות לנסות.
ואם את אח"כ רוצה גם להגיד שאת יכולה להתרומם, גם בהחלט אופציה.
הרבה הצלחה, אלו כאבי גדילה של גיבורים
יפה.יפה.נחלת
יפה... בהחלט נשימה עמוקההרמוניה
ויציאה לריצה לטווח רחוק. את תמצאי את הכוחות בתוכך. כי אין ברירה(:
יש כאן 2 קשיים שמתערבבים הקושי עם עצמך והקושי מול החברה.
בעיניי הקושי העיקרי הוא מול עצמך. לגבי הקושי מול החברה- אני חושבת שזה לא עניין החברה איך את מתמודדת עם הקושי מול עצמך.
מי זה בני אדם בכלל? מה הם עושים חוץ מלדבר ולמה שתשימי על כמה מילים שלהם..
האנשים הבוגרים באמת מבינים שלכל אחד יש קשיים מסוג אחר בחיים ולכל אחד יש את המסלול שלו. כולנו בידי ה' וכולנו שווים בפנים.
אם תשדרי "קשה לי ואני מרגישה מסכנה" ירחמו עלייך... ותאמיני לי שאת לא מסכנה ואין שום סיבה לרחם עלייך.
אבל, אם את באמת מרגישה ככה, אז זה הקושי האמיתי.
העבודה על הביטחון. האמונה בטוב. הבירור בתוכך וחיזוק נקודות התורפה.
זה הקושי שצריך לעבוד עליו לדעתי. אנשים? או שתתעלמי או שתגרמי להם לסתום.
אני ממליצה להפריד ולא לתת לאנשים פתח להסתכל למקום הזה שבו את עוד צריכה עבודה מול עצמך.
כן, בחוץ משדרים עסקים כרגיל, ובפנים מול אלוקים. בעיניי זה בריא.
אחותך מתחתנת!! לכי תהני! מהאירוע, מההכנות. ואיזה כיף את עוד יכולה לעשות תסרוקת בשיער במקום לבוא עם כיסוי ראש🤭 אולי אותך זה לא משמח אבל תמצאי מה כן...
את יכולה לרקוד ולהשתגע עד אור הבוקר כמו צעירה חסרת דאגות
או לקחת את זה לכיוון שאת המבוגר האחראי שהיא תעבור את זה בטוב, יש לך אפשרות לדאוג לה בתהליך וביום של החתונה שלה ואם את חזקה תנצלי את ההזדמנות לחטוף את המצווה הזאת.
בקיצור זה מאתגר אבל קצת הכנה נפשית ואת עוברת את זה כמו גדולה ויוצאת בחורה עם אישיות משודרגת יותר👑
לדעתי כתבת יפה ממשארץ השוקולד
יפה מאוד בוגר ונכון.נחלת
תודה!הרמוניה
גם אותי ואת אחי עקף האח שמתחתינותהילה 4
האמת שלא היה לי עם זה אישו בכלל.
אבל - בכל זאת סיפרו לי סיפור חמוד שאני משתפת הרבה פעמים ותמיד ראו ישועות:
כשהבית נעול ואין לאף אחד מפתח - שולחים את הילד הקטן להשתחל דרך החלון ולפתוח פתח לכולם.
אני אישית הכרתי את אישי כמה שבועות לפני החתונה. האח השני התחתן שלושה חודשים אחריי.
וכאמור ראיתי עוד כמה מקרים כאלה.
אז יהי רצון שהשער שנפתח לאחותך יפתח גם לך את הדרך בעזרת השם במהרה ממש.
ושההכנות יעברו בשמחה ובטוב
חמודהנחלתאחרונה
דוגמא משובבת לב. חכמה.