שאלה ששאלתי את הרב אליהויוסף הגבר!

שאלתי את הרב שמואל אליהו שאלה וקיבלתי אחלה תשובה!

בכללי ממש ממליץ על לשאול אותו שאלות, זה ממש נוח... (0523742112)
שאלתי אותו האם יש בעיה השקפתית (יעני לא הלכתית, יותר בכיוון של מה ה' רוצה) לשמוע שיר של זמן חילוני, 
גם אם אין שום בעיה בתוכן/ בקליף.
התשובה שלו:
המוזיקה תופסת מקום חשוב ביהדות עד שהתורה כולה נקראת "שירה".

שבט לוי הופקד על השירה, ואנחנו כל יום אומרים את השיר ששרו בבית המקדש, ואח''כ אומרים הושיעני ה', 
שנזכור כמה המצב היום שונה שאין לנו את השירה המרוממת הזאת.
למוזיקה יש כוח עצום לעורר רגשות, לחבר בין בני אדם.
וכך עשו ב"בית הספר לנבואה". שאלישע אמר: "ועתה קחו לי נגן, והיה כנגן המנגן ותהי עליו יד ה'".
המוזיקה מחדירה תכנים, ולו רק לראות את המיליארדים של תעשייה זו בעולם.
המוזיקה והשירה הם עם יכולות לפתח רגשות עדינים ולהתעלות, או ח''ו להכניס תכנים בלתי רצויים לנפש פנימה.
ועיין בפירוש הרמב''ם למסכת אבות סוף פרק א', המלחין והמבצע מכניסים במנגינה את אורח חייהם.
האישיות משפיעה על התוכן ואפילו על המנגינה, המנגן מביע את עצמו.
פעם השמיעו לרב דוד הכהן זצ''ל "הרב הנזיר", שהיה רב ענק ותלמידו של מרן הרב קוק זצ''ל מוזיקה,
וקם ואמר, "תסגרו מהר זה רוצח". התברר אח''כ שהיצירה הייתה של ואגנר, ושאח''כ הגרמנים אימצו את הלחנים הללו!

ולדעתי מי שמחפש חיים של תורה כדאי לו להתרחק מהמוזיקה הזאת!
חוצמזה שלרוב השירים האלה בכלל לא נקיים שזה אסור גם לפי ההלכה...
מקווה שעזרתי... שבוע טוב וחודש טוב!!

אשריך שהעלת את זהחומש תחילה

יש כאלו שאינם מבינם זאת 

זה מסוג השאלות שאתה יודע מה התשובה שתקבל עליהם... (לא שאני--איל גלבוע

לא מסכים עם זה...)

ואוו תודה!הכול לטובה!

ברור אחייוסף הגבר!

אבל לפעמים צריך תזכורת גם לדברים שאתה יודע...

שאלה בהשקפהעץ הזית
אני חושב שראוי להדגיש שתגובה של רב לשאלה בהשקפה, משקפת את השקפתו של הרב, לא ״מה ה׳ רוצה״.
לרבנים שונים - השקפות שונות. וזה בסדר. ״שבעים פנים לתורה״.
לצערינו אין איתנו רבנים ונביאים היכולים לומר כי דבר ה׳ היה אליהם בשאלה הנשאלת.
לא נראה לייוסף הגבר!

שיש רבנים שיגידו שזה טוב לשמוע שירים כאלה
די ברור שזה לא מחזק ומקרב את הבנאדם לה'...

ברור שזה מותר, אפילו בדקתי בהלכה (באמת די התבאסתי שזה מותר...)

מי אמר שצריך רק שירים שמחזקים את האמונה והקרבה לה׳?עץ הזית
יש מוזיקה ושירים שקטים שנעים לשמוע בנסיעות, בטיולים, יש מוזיקה שנעים לשמוע כרקע כשעובדים ומנקים את הבית..., יש מוסיקה שמתאימה לשמחות מצווה וריקודים, מוזיקה לשמוע בשישי אחה״צ וכניסת אוירה של שבת ברקע ...
יש מוסיקה שנעים לשמוע כדי להפיג מתחים וחרדות - למשל בתקופת מבחנים...

המון סוגי מוזיקה.
גם מוסיקה שקשורה לאמונה וחיזוק, וגם סתם מוזיקה נעימה שעושה נעים וכייף על הנשמה.
למוזיקה יש כוח!יוסף הגבר!

אם זה סתם מנגינה או משו לא נראלי שיש בעיה
אבל שירים עם תוכן? שחילוני שר? 
זה לא טוב לשמוע... זה מכניס את הבנאדם לעולם שלו

אולי בשירים מזרחיים, המילים והדימויים לפעמים מטופשים ביותר..עץ הזית
כשאני שומע שיר, אני בד״כ בכלל לא משקיע מאמץ להתרכז במילים.
הלחן, המוזיקה, הקצב, האוירה שהמוסיקה משרה...

אז , אני קודם כול קוראת את המילים ואז שומעתהכול לטובה!

כן זה הזיה שלי... כול שיר 

....תות"ח!

שירים זה דבר מאוד מאוד חזק שמנגן ישר על הנפש ולכן צריך משנה זהירות ולנקוט בכל האמצעים שלא חלילה להכניס שירים לא ראויים ולא טובים לנפש שלנו...
ואין כזה דבר שירים ניטרליים, בכל שיר יש מסר, מי רדוד ולא טוב שכדאי לא להכניס, כדוגמת שירים של סטטיק ובן אל, ומי עמוק ומשמעותי, אבל אין כזה דבר שירים ניטרליים, בכל שיר יש מסר...!!
ולכן, אם המסר הזה לא טוב ולא תואם את עולם הערכים שלנו, לא כדאי בכלל לשמוע אותו...
אני לא מדבר הלכתית, יכול להיות שבהלכה יבשה יהיה מותר לשמוע את השירים הנ"ל, אני מדבר על האם זה ראוי או לא...
איך יודעים מה המסר בשיר...?
א. אם מדובר בשיר שהקליפ שלו לא צנוע, גם אם השיר עצמו לא כולל גסויות, לא שומעים אותו...!! הקליפ משקף את המסר של השיר, את מה שהוא בא להעביר, ולכן לא שומעים שיר כזה..
ב. אם מדובר בזמר ששר שירים ממש לא לעניין ויש לו שיר שלא כולל גסויות, כנראה שהשיר הזה גם לא קודש קודשים ולכן לא שומעים.
ג. יכול להיות שאם מדובר בשיר שכל מטרתו זה הצד הא-לוקי של הזמר ולא הצד המגעיל ביום-יום כמו השירים הרגילים שהוא מוציא, כדוגמת: "מתחילים מחדש" של אמני ישראל, זה שיר שהוציאו על הצד הזה שבהם, ולכן מותר לשמוע אותו ללא חשש..(מי שמחמיר, אשריו..!!)
ד. אם מדובר בזמר חילוני אך מתחזק והוא שר על הצד הזה שבו וכו'... גם יש טעם להקל ולשמוע.
ה. לא כל זמר שאומר שהוא אוהב את הדתיים ואפילו עושה עם חלקם דואט, זה אומר שמותר לשמוע את השירים שלהם... זה שאיזה זמר דתי שר איתו, זה לא אומר שמותר לשמוע אותו, הזמרים אינם הפוסקי הלכה שלך... הרבה פעמים הם עושים את הדואטים מטעמים של פרנסה, ולכן צריך להיזהר ולבדוק...

אם אתם לא במצב הזה, ואתם כן שומעים את השירים האלו, לפחות תכניסו לראש שזה מסוכן ותנסו לסנן את הדברים הלא טובים ולהילחם בהם...
מקווה שהובן, שכוייח ולילה טוב..!!

למה התבאסת?מושיקו7

...הָיוֹ הָיָה

וזו הנקודה - רב הוא לא נגר, שיודע רק מה שמלמדים "דוך", 

אסם שעמל ויגע ומונח בתורה, מבין את דרכה ורוחה, והשקפתו נובעת משם.

יתכנו מחלוקות, כמו שיתכנו בהלכה, ועדיין - זה מה שמשקף "מה ה' רוצה", הרבה יורת ממה שחושב אדם פשוט,

ולכן, אכן חשוב לשמוע מהרב גם "השקפה"...

ואקצר במקום שאמרו להאריך...

נכון.תות"ח!

רב אינו רק מלמד תורה, הוא גם מלמד אותך לחיים: "גדול שימושהּ יותר מלימודהּ"..
יש הרבה השלכות ונפק"מ הלכתיות שתלויות בהשקפת העולם של הרב, כמו לדוגמא ארץ ישראל, ולכן אתה לא יכול לטעון שאין פה דעת תורה לגבי ההשקפה הראוייה כי בסופו של דבר זה גם מכריע הלכתית איך צריך לנהוג..
וברור שזה לא נכון, יש 70 פנים לתורה, לא אינסוף פנים לתורה, ועל כן יש דעות והשקפות שלא נכללות כחלק מהשבעים, ולא נרחיב...
מה הקשר...?
אמנם כרגע אין נבואה, אבל יש לנו גדולי הדור שאם מסכימים על דעה שהיא איננה נחשבת כאחת מן השבעים פנים לתורה, אז כנראה שמדובר באמת, וגם אם לא יודעים בוודאות שזו האמת הא-לוקית, בדברים כאלו שנוגעים להשלכות הלכתיות בסופו של דבר ולפני כן להשקפת העולם עלינו להכריע ע"פ הנתונים שיש לנו, ומכיוון שזה נוטה לכיוון מסויים להכריע ככה, מכריעים ככה.
מקווה שהובן, אשמח שתכתוב אם יש לך הערות/הארות...
שכוייח...!!
@עץ הזית

יפה כתבתעץ הזית
ומכיוון שדעת-תורה תלויה בהשקפת העולם של הרב - ראוי ורצוי שכל אחד מאיתנו יפעיל שיקול דעת משלו, יבחר ויברור מה לקבל ומה לא לקבל מהשקפת העולם של הרב הספציפי אליו מפנים שאלות ומבקשים להתייעץ.
תודה רבה...!!תות"ח!

אבל כמו בהלכה, איננו יכולים לבחור מה אנחנו מקבלים או מה לא, מה שהרב אומר אנחנו צריכים לעשות, מה שכן,  מותר לאדם לבחור איזה רב הוא רוצה להקשיב לו מלכתחילה, וגם יכול שיהיה לו רב לעניין כזה ורב לעניין אחר, אבל לא שהוא יעשה מה שבא לו, הרב בשבילו הוא מה שהתורה אומרת והוא צריך להקשיב לו...
@נשמה כללית

לזה התכוונתי. לנושאים שונים אפשר ללכת אחרי רבנים שונים.עץ הזית
ולא רק רק רב אחד קבוע, ״באש ובמים״.
אה, הבנתי...תות"ח!

אחלה...
שכוייח...!!
מסכים לגמרי..

מפורש כתוב על אלישע בן אבויהחומש תחילה
עבר עריכה על ידי חומש תחילה בתאריך ב' באדר תשפ"א 14:49

"אחר" שבגלל שהיה שומע זמר יווני יצא לתרבות רעה נראה לי במו"ק לא זוכר דף

חגיגה דף טו,לא מו''ק39

צודק אחר כך ראיתי באמתחומש תחילה

סביר להניח שהרב הנזירהיום יהיה שמח

הכיר את זה פשוטחצי חיוך

תודה רבה...!!תות"ח!

עזרת..!!

מסכימה עם כל מילהנעה ונדהאחרונה

המנגינה מגיעה מהנפש, ואם היא התלכלכה אז גם המנגינה מלוכלכת.

אומרים שמספיק לשמוע את המנגינה ולראות, המקצב הזה שעושה לך בומים בלב והמילים הגסות.

אבל יש מלא שירים שהם בכלל מהז'אנר המרגש (לא דיכאוני! אני נגד ההגדרה הזאת!), שאין בהם גסויות, זה אומר שהם כשרים? לא. היכולת לזהות שיר שטוב לנשמה או לא נמצאת רק אצל גדולים כדוגמת הרב הנזיר, ואנחנו יכולים להסתמך רק על מידת החוזק (מבחינת דתית) של הזמר.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך