אני שומע רק חסידי (חיליק פראנק ולחיים טיש) ואחים שלי טוענים שזה חרדי (באמת מאיפה הם הביאו את זה???)
הם שמים הקינדרלאך ואני סבור שזה תינוקי,
מה אתם חושבים?
אני שומע רק חסידי (חיליק פראנק ולחיים טיש) ואחים שלי טוענים שזה חרדי (באמת מאיפה הם הביאו את זה???)
הם שמים הקינדרלאך ואני סבור שזה תינוקי,
מה אתם חושבים?

לחיים טיש לעומת זאת מאד חסידי (וחרדי) ומבוצע באיכות גרועה.
כשאני אחראית על המוזיקה כולם ישמעו חיליק פראנק, אבל אם אח שלי ישתלט על הבוקסה- אאלץ לשמוע לחיים טיש.
וקינדערלאך זו המוזיקה הכי גרועה שיכולה להיות.
אנשים שנפלו לשם לא יצאו כ"כ מהר.
גם בדיסקים שיש מילים
לכן לא יצא לי לשמוע חיליק פראנק עם מילים.
אבל אני מכריח אותם לשמוע
יש לי אח שעושה לי את זה ואז אני נאלצת לכסח אותו...
להשמיע להם מוזיקת כליזמר איכותית אני בעד...
הם ממש חמודים יש את השיר הזה, "ילד מתי תגדל" ואת " את המן תלו על גבוהה את ויזתא על עציץ" זה אחלה שירים וכייף לשומע אותם , מה בעיה בהם שזה כאלו לא איכותי, חחחח מי שומע שירים איכותיים בפורים בעיקר טרנסים , וכזה של ננחים וטרנסים ומידי פעם גם קינדאלך
ואינלי מושג מי חילק והשני... יוכל להיות שמכירה את את השירים אבל השמות פחות... ובפורים צריך להיות שמחים אז משנה מה שמים העיקר משמח! ( ומילים נקיות) צריך תמיד להיות שמחים! לא רק בפורים , אבל בפורים זה המצווה!!
אשכרה שחושבים על זה המצוות בפורים ממש בקטנה , לתת צדקה , משולח מנות, מגילה ולהיות שמחים!
למשל אחד הבעיות המרכזיות במוזיקה האלקטרונית זה שכלי אחד מבצע תפקידים של כמה כלים שונים וזה פשוט לא אוטנטי.
או שבמוזיקה החסידית (זה קורה הרבה) מנסים לגרום לשיר להישמע 'גדול' אז יש באסים מוזרים והד מחרפן שנשמע כאילו הזמר נמצא בתוך סיר לחץ.
או שיש קישוטי קול לא מחמיאים לשיר ולגוון הקול של הזמן, או שבכלל לא יפים(הרבה ביוביויי וסלסולים לא מוזרים).
או שאנשים עושים באסים עם אורגן במקום עם גיטרה באס.
לכן בעיני המוזיקה הישנה היא יותר איכותית כי הכל עבודת יד ועל כל פיפס הושקעה מחשבה רבה (כל פעם שהייתה טעות היו צריכים להקליט מחדש)
איזה כיף!
אני האדם הכי פוחת מבין במוזיקה מזייפת כמו לא יודעת מה... שלחון שבת שמיגעים אורחים האורחים לא נושמים מרוב צוחק מאיך שאנחנו מזייפים(אחים שלי...) אין אחד במשפחה שלי שמבין במוזיקה ממש! יש מבנים אבל בואו נגיד קצת... מתוך משפחה של הרבה אחים!! יש בערך 2 שמנגנים ושרים יפה, והם אילו ששמים לב שאנו מזייפים , עם לא , לא היינו יודעים , באמת!! את מדברת עם הבנאדם הכי פוחת מבין במוזיקה שיש , אני שומעת מה שעושו לי טוב, ואינלי מושג איזה כלים יש בצד
אבל נראלי שביני לנדאו והראל טל וישי ריבו ובן סנוף ועוד כול מיני זמרים לא שמים אלקטרוניקה בשירם או שאני באמת לא מבינה בשירים![]()
קיצר אז שיהיה לך בהצלחה עם שירים חסידים ושרים אמתיים ואם איי פעם אצליח להבין מוזיקה אז כנראה העולם יתהפך באמת! נלך על הראש![]()
אני פשוט מתעניינת במוזיקה בכלל ואתנית בפרט.
ולא כזאת שאומרים לה שזה לא הקצב , מתסכלת הופך וחושבת לעצמה מזה קצב בכלל חחח אני כזאת![]()
![]()
רק לא ידעתי שככה קוראים לו חחח ולא חים טיש גם בדקתי מי זה ולא אני לא שומעת אותו... אני לא יודעת מיהו ואיך השירם שלו , יוכל להיות שאשמע אותו![]()
שונאת את כל הסגנון המודרני והזול של המוזיקה... אני בכללי אוהבת רק שירים של אומנים או שירים חסידיים..
לחיים טיש פורים1, לחיים טיש פורים2, פורים טיש1, פורים טיש2, פורים טיש3...
השירים הכי מקפיצים, משמחים ובסיסיים של פורים.
אני ספיציפית ממש לא אוהב לשמוע את מחרוזות הפורים למיניהן בסגנון ה"קינדערלך", זה מרגיש לי מודרני מידי...
אגב, יש לי גם אלבום של ניגוני ברסלב (השול) ממש יפים!
שומע הרבה...

תודה!
ואני שומה "נוסטלגיה" של מחרוזת של עוזי חיטמן
אני יודע שזה נשמע ממש זקן להגיד נוסטלגיה אבל פשוט עצוב איזה ירידת הדורות יש אצל ילדים ואיזה פערים בין כיתה א שלי לבין של מי שעכשיו שם..
אני כל כך מודה להורי שהשמיעו לי עוזי חיטמן ואצא לי השוקה ואדון שוקו וכו' והראו לי דודו פישר וגם נוסטלגיות ארץ ישראליות
מידי פעם גן מחרוזת שירי פורים חסידית..
הכול לטובה!לא ידעתי שזה עוזי חיטמן ואוו שנים לא שמעתי. זה השירים שעד היום שעולים על הסעה הנהג שם את זה וכולם צורחים ואוו נוסטלגיה כול כך
וגם דודו יאוו ממש!
ותיגדו אני היחידה שחוץ מדודו ריאתי גם סבא הושע
ומלכלי![]()
חחחח איזה ישן זה...
האוהב עלי בתור ילדה וגם מקימי מיקמי מיקמי אפר דל יאווו זה שירי ילדותתב באלי לשומע!
גמני ראיתי סבא הושע!! מלכלי פחות, יותר אריאלה סביר
וואו סבא הושע זה באמת חתיכת נוסטלגיה...
אבל סבא הושע זה באמת ישןןן
שנים לא ריאתי אריאלה סביר
המבטא עושה לי רע.. מזכיר לי את הנאצים (סליחה על הקונוטציה המזעזעת)
הקינדרלך בינתיים שרים הכי יפה מכל מה שיש ביוטיוב
כול האידיש... חשבתי תמיד שאני מוזרה
זה לא אומר כמובן שיש בעיה באידיש
כמה שירים ירודים, כתבות פוגעניות וקללות המציאו בשפה הזו!
פשוט מחללים אותה.
היא בעצם שפת 'לשון הקודש' שעברה טרנספורמציה איטית עם השנים עד שהגיעה לאן שהגיעה בעזרת תמיכתו האדיבה של אליעזר בן יהודה.
ואני בדעה שלך![]()
מעבר לכך כל פקפוק בנושא פשוט יפתח קונספירציות.
(ותבדוק מה מקור המילה "עגבניה", כשבגמרא מובאת בכלל המילה "בנדורה")
וחוץ מזה הפך אותה גם לשפה רחובית וזולה
באמת חשבתי על זה.. אבל כולה ממש בארמית?
חוץ מזה זה לא סותר את מה שאמרתי על מקור המילה עגבניה, תבדוק מה המשמעות שלה
ואליעזר בן יהודה לא המציא את המילה "עגבניה".
כל שפה עוברת שינוי הכרחי ומותאם לרוח התקופה, כמו שהעברית בקום המדינה שונה במקצת מהעברית העכשיות- כך כל שפה, שפה זה דבר שמשתנה עם השנים וא"א להגיד על בן יהודה שהרס את השפה העברית בעוד הוא רק גרם לאנשים לחזור ולהשתמש בה, וזה בסדר שהוא שינה מילים כי לא כל המילים התאימו לרוח התקופה או בכלל היו קיימות אז, בשבת קראתי עליו והבנתי כמה הוא הקריב מעצמו בשביל העברית, הוא דיבר עם הילדים שלו רק עברית ולא הסכים להם לשחק עם ילדים אחרים (כי הם דיברו גרמנית יידיש), הילד שלו איחר להתפתח עד שחששו שישאר אילם, לבסוף הוא גדל למרצה פעיל ועיתונאי ציוני.
לימים כונה 'הילד העברי הראשון'.
נשמע כאילו הוא הסכים להקריב את הילדים שלו למען הדרך שלו... לא בטוחה שבדרך נכונה
זה הוא, והוא היה בטוח- ואכן הוכיח שהצליח.
והמטרה הנעלה שלו נצחה גם אותך, אפילו את מדברת בעברית שהוא עזר לפריחתה,
אחרת יתכן שהיית מדברת היום באידיש או ערבית...
אבל עדיין חושבת שגם דבר חשוב שכזה לא מצדיק בידוד חברתי כפוי
כל הסיפורים בתקופת קום המדינה דיברו על יהודיים שהקריבו הרבה בשביל א"י והציונות.
את יכולה לזלזל, אבל עדיף להעריך.
הרי אנחנו בדור שלנו לא היינו עומדים בקשיים, היינו מוותרים!
לבין להכריח אחרים להקריב... יש סיפור כזה על רב גדול אחד שהיה מחמיר על עצמו מאוד מאוד בכשרות, אבל בדברים מותרים שאסורים לפי החומרות שלו הוא התיר למשפחה שלו
וכאן אפשר להתווכח אם שיקול הדעת שלו היה נכון
כל מה שתחליטי לא ישנה לו כבר (וגם לא לילדים שלו- הם במילא כבר מתו)
ושוב, אני בעד עברית, וממש לא מבינה את האלה שמתעקשים להישאר בגלות
והוא עסק בזה יותר מכולם, זה היה פרוייקט חייו- והצליח לו בגדול ב"ה!
אני בסה"כ רציתי להביא את הדעה של הצד השני ופתאום הרגשתי צורך להגן עליו..
שפה היא דבר מתפתח, כדרכה של שפה, זה הכל... העברית של היום היא לשון הקודש בדיוק כמוש העברית של לפני חשמ מאות שנה היא לשון הקודש ושההיא שלפני אלף וחמש מאות שנה היא לשון הקודש למרות שהן עברו מליון מוטציות בנתיים.
המקור של המילה עגבניה לא קשור לעיוות גם אם זה היה נכון, אבל זה גם לא נכון, סתם אגדה שמעידה רק על הראש החולני של מי שהמציא אותה...
ובן יהודה הפך את העברית לשפה רחובית וזולה? וואט? איך בדיוק?
רק שבקשר למקור של המילה עגבנייה... תסתכל בקישור שניק כמעט בלי ראש הביא
ובקשר לשפה רחובית וזולה, נגיד היום אנשים מקללים בעברית. אבל זה לא אומר שום דבר על השפה עצמה, אנחנו יכולים להשתמש בה בצורה נקייה. ההימנעות מלדבר בשפה הזו רק בגלל הסיבה הזאת היא טיפשית במקרה הטוב ומכוונת במקרה הרע
א' זה לא האגדה המפורסמת, שחשבתי שאליה התכוונת, שהיא גרועה פי אלף.
ב' זה הרי לא בן יהודה, כמבואר שם, אלא דווקא רב....
ולגבי השפה - נכון מאוד.
ויתירה מכך: כל בייניש מתחיל יודע מהגמרא שגם אי אז היו כל מיני קללות "מנומסות" ו"נקיות" (<צ>) בלשון הקודש...
נעה ונדהמה רע בשפה של הציונים?
ביאליק המציא יותר מילים מבן יהודה, אבל שוין..
הם המציאו הרבה מילים, אבל בכל זאת רוב המילים בעברית הן לא חדשות.
וגם אם הציונים עיוותו את השפה, מה רע בשפה של הציונים?
כמובן, וציונים הם היהודים. ובכן - העברית היא שפת היהודים, - נוער וגיל ההתבגרות
אליבא דסאטמר
ללגיטימציה לחילונות
וכששואלים אותך מה הם בדיוק עשו- את כותבת 'חח לא יודעת'?
אני לא מסכימה איתו!
זה כמו שאכתוב שמשיחיסטים מאמינים שהרבי חי- זה לא רלוונטי מכיוון שכולם יודעים, וגם כי זו לא דעתי.
הם מיצגי המודרנפובים.
הם אומרים 'לא' לכל דבר חדש, והם בכלל לא המדד והקנה מידה הרלוונטי שצריך להיות בהסתכלות על הציונות.
אם זו הדעה שלך- את מוזמנת לעמוד מאחוריה.
אם לא- זה פשוט לא מעניין אף אחד כי נראלי שכל תושבי הפורום מבינים מה סאטמער חושבים ומתנגדים לדרכם.
אבל כנראה שממש נכשלתי
לנסות להסביר אותה- לא הלך לך כי את לא באמת יודעת למה הם דוגלים במה שהם דוגלים.
את מגוון ההשקפות ביהדות
שיהודים - הם ציונים.
כמה נהדר.
"הציוינים הציוינים קליפת המן עמלק..."
הבאתי את השיר הזה בכעס עליהם, כי הרי ברור שיהודים הם לא עמלק
והכרתי 2 מהם והם בכלל לא יודעים לשיר.
הכל שיפורים ותיקונים ממוחשבים.
אבל התוצר יפה יותר![]()
לוקחים ילד והורסים לו את הפוטנציאל שאולי יש לו בשירה.
כי כשהוא יגדל, גם אם הוא ימשיך לשיר מאלף, כולם יזכרו לו את איך שהוא שר כשהוא היה ילד ואף אחד לא ישים עליו כבר.
אבל לילדים עצמם זה הורס
מזכירה גרמנית?
אמנם כשאני שומע שנעל זה מזכיר לי גרמנית
אבל אני שומע מלא שירים באידיש
אבל בעיקרון אמרתי את זה כדי לומר שאין מה להידבק לשפה גלותית כשאפשר לדבר עברית, לדעתי זו סתם התעקשות מיותרת.. מילא פעם, זה היה אולי נשמע כמו הסכמה כלשהי עם החילונים, אבל עכשיו זה כ"כ נפוץ שלמה להמשיך עם זה?
האידיש נפוצה אצל גברים חסידיים, זקנים וזקנות, וחסידי סאטמער.
בתכל'ס- זו שפה נכחדת.
זו אותה סברא גם בלבוש החסידי
(עניין הלבוש הליטאי הוא להראות מכובד)
לדוג' השטריימל הוא למעשה תוצאה של גזרה על היהודים.
מלך פולין גזר על היהודים ללכת עם זנב של חיה על הראש לאות בזיון (הזנב הוא החלק הכי זול בחיה),
והיהודים בניגוד לגזרה הפכו את סמל הבושה לסמל של חשיבות, כבוד ויופי.
אבל הגרביים הלבנות, החליפה הארוכה שאני לא זוכרת איך קוראים לה ושאר קודי הלבוש האלה
ההסתברות היא שזה סתם העתקה מהלבוש של הפוייער'ס ברוסיה.
מעילים ארוכים- בגלל הקור, ועוד...
הוא חרדי...
נדמה לי שהוא גר במאה שערים (או לפחות גר שם בעבר).
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.