אני לא יודעת מה לחשוב, היא צודקת? תראו את הסרטון עד הסוףדשדשית
לא ראיתי עד הסוף אבל יש לי כמה נקודות להעירנעה ונדה
1. הוא/היא סותר/ת את עצמ/ה - מצד אחד, תראו מה עושים לפרות מקצרים את התוחלת חיים שלהם, ומצד שני פרות מזיקות כי הם פולטות גז מתאן...
2. זה חלק מהבלבול היום בהיררכיה בטבע. בנ"א הם מעל החיות, די להשוות ביניהם! אפשר להקביל את זה (למרות שזה לא הקבלה מדויקת) לשרשרת המזון. זה נראה לכאורה אכזרי, אבל בסופו של דבר, עם חוליה אחת תחסר, כל האיזון בטבע יתערער.
אני חושבת ששווה לבדוק אם כל העובדות שם באמת נכונות😏היום יהיה שמח✨
לי מרגיש שחלקן בטוח לא..
בכל מקרה אני חושבת שצריך לחשוב בגישה כזאת שבני אדם הם מעל החיות ולא צריך להשוות!
חלב פרה הוא אכן לא בריא לבני אדם, הסידן לא מצליח להיקלט אצלנו ואפילו פוגע בסידן קיים. לכן אצלנו בבית לא שותים חלב בכמויות..
היחס שבעלי חיים מקבליםהיום יהיה שמח
בשביל להוציא מהם ארוחת ערב בשבילנו הוא הזוי, זה ידוע... אני ממליץ לכולם לעבור לחלב סויה או כל חלב אחר זה אפילו יותר טעים...
....תות"ח!
תקשיבי, זה שאני יעבור לשתות חלב סויה או משהו כזה זה לא יהפוך את התנאים של הפרות ליותר טובים, נכון...?
יפה מאוד..!!
וגם עצבן אותי איך שהיא ניסתה כאילו להציג שמסתירים את האמת ע"י זה שצוות מיקמק חתך לה את זה, זה שהוא חתך את זה זה לא אומר שזו האמת ולא כל מה שכל בן אדם אומר זו האמת...
העובדות שם טעונות בדיקה ולא כל סרטון ביוטיוב, במיוחד לא סרטון קצר, אמור לטלטל ולשנות לנו את אורח החיים..
בן אדם מפתח את העולם ותורם לו, וגוף האדם צריך בשר בשביל להתפתח, ולכן מותר לאדם להקריב את הפרות כדי שהוא יוכל לפתח את העולם, ברור שבמצב האידיאלי לא צריך לאכול פרות, אבל כרגע האדם לא במצב נעלה מספיק מבחינה מוסרית וכשהוא "מבזבז" את החמלה שלו על בע"ח בדר"כ הוא פחות חומל על בני אדם...(ויש כמה דוגמאות לדבר, ולא נפרט...)
לגבי חלב, זה שמוסיפים הורמונים זה לא בהכרח דבר רע, מה הבעיה להוסיף הורמונים...?
בקיצור, מה ש@היום יהיה שמח✨ כתבה נכון, הגישה הנכונה היא שהאדם הוא נזר הבריאה, בשבילו נברא העולם, לחיה אין בחירה חופשית והיא לא יכולה לשנות מציאות, היא חלק מהטבע, והאדם יכול לשנות את המצב הקיים, אם הוא לא ישלים איתו וירצה מספיק לשנות...לכן כשהאדם צריך כוח וכו'...הוא יכול לקחת מהבהמות ולאכול...
ואפשר לטעון הרבה דברים, הקב"ה אמר שמותר-אז מותר, ואין צורך להתייסר ביסורי מצפון על זה...
ודרך אגב, זה כבר מתחיל לעצבן, כל הצמחונים והטבעונים לא יכולים רק לבחור לא לאכול פרות וכו'...הם חייבים לחנך את כל העולם ולצעוק כמה הם לא מוסריים וכו'..וזה מעיד שאת החמלה שלהם הם "בזבזו" על בעלי החיים, ולכן לא נשאר כלום לבני אדם, או ממש קצת...
זהו בערך, אם יש הערות/הארות, אשמח מאוד..!!
נ.ב. ראיתי עד הסוף, אם זה רלוונטי...
סליחה אחי אבלהיום יהיה שמח
א. גוף האדם לא צריך בשר בשביל להתפתח, זה נטו בשביל התאוות שלך.
ב. אני לא חושב שאפשר "לבזבז" חמלה, בנאדם שיהיה רגיש לחיות לרוב יהיה גם יותר רגיש לבני אדם.
ג. מילא לאכול, ההתעללות ההזויה שהחיות עוברות בדרך לצלחת שלך, הזויות לחלוטין וגם עד כמה שידוע לי יש כזה דבר גם "צער בעלי חיים"
ד. אם אנשים לא יאכלו, לא ימכרו...
ה. אם בנאדם ירצח מישו אחר, אתה תתן לו לרצוח בשקט, או תנסה "לחנך" אותו? זה לא אותה רמה אמנם, אבל העיקרון תקף...
סתם לידיעתךהיום יהיה שמח
יש הרבה מאוד ספורטאים מפורסמים בעולם שהם טבעונים...
אפשר לחיות טוב מאוד בלי בשר
מי שרוצההיום יהיה שמח
אני יכול לשלוח לו סרטונים באישי על מה שקורה בתעשיית הבשר והמוצרים מהחי... דברים בכלל לא נעימים לצפייה...
ולא, אנחנו מוותרים...תות"ח!
אין צורך להראות את זה, מספיק שאתה מנסה לשכנע בדיבורים...
רגע, אולי גם אני אראה לך סרטונים של המצב באפריקה, איך אנשים גוועים ברעב...?
גם יזעזע אותך...?
מה תעשה אחרי הסרטונים האלו...?
למה המצב ההזוי דווקא של הפרות מזעזע אותך, ואילו ממצב של בני אדם לא אכפת לך...?
זה מראה על עיוות מוסרי...
אם היית באמת ברמה מוסרית גבוהה והיה אכפת לך מכולם וגם מפרות-סבבה, אבל זה לא הסיפור ואתה מדבר מהתנשאות מגעילה...
אחיהיום יהיה שמח
ברור שאכפת לי ממה שקורה לאנשים באפריקה.
ההבדל הקטן הוא שלמה שקורה לבעלי חיים אני שותף ולאפריקאים לא.
אז אם לא לעצור את זה לפחות לא לקחת חלק.
(מה גם שזה שיש דברים יותר גרועים לא אומר שזה לא רע)
אה, לא...?תות"ח!
הם לא חלק מהעולם...?
למה הגעת למצב שאתה דואג לחיות לפני שאתה דואג לבני אדם...?
ואתה יודע מה, לפני אפריקה, יש עניים ומסכנים במדינה, אכפת לך...?
ניסית לשנות משהו, הפצת סרטונים, בוער בך הנושא או שרק משום מה הנושא של הפרות...?
תחשוב קצת לפני שאתה עונה...
מה זה לא לקחת חלק...?
ואולי גם אל תיקח חלק בממשלה כי היא מושחתת...?
לא כל דבר שהוא לא תקין לא לוקחים בו חלק...
(נו, אם יש דברים גרועים למה דווקא בזה אתה אומר שאסור לקחת חלק...?)
אני מעולם לא השתתפתי ברצח אפריקאים בשום צורה עדהיום יהיה שמח
כמה שידוע לי.
אם אני יכול להפסיק לאכול בשר אז למה לא?
זה שיש דברים יותר נוראים לא הופך את זה לפחות נורא.
וסורי אחי, אבל לא נראה לי שאתה כן עושה משו למען האפריקאים, אז אני לפחות עושה משו למען החיות בניגוד אליך שגם בשבילם אתה לא עושה
מה הקשר...?תות"ח!
אם הם היו אוכלים בשר הם היו ספורטאים יותר טובים, זו אינה הוכחה לכלום...
מה שאני אומר מבוסס מחקרית ואין לך מה להתווכח בכלל...
יש לי מה להתווכח ועוד איךהיום יהיה שמח
כי אני קראתי על ספורטאים שרק השתפרו מטבעונות.
ובוא תסביר לי, למה שטבעונות תזיק בצורה כלשהי לגוף אם לא חסר לך שום דבר בתזונה טבעונית?
....תות"ח!
לא נכון, חרטא...
חסר הרבה מאוד, אני מכיר צמחונים שצריכים לקחת כדורים כדי להשלים כל מיני ויטמינם וכאלה שחסרים להם בגוף כי הם לא אוכלים בשר....
הדבר היחיד שצריך לקחתהיום יהיה שמח
זה B12 ואם לוקחים ואוכלים בריא אז הכל מצויין
הנה קישור למאמר, תקראהיום יהיה שמח
זה לא אומר כלום...תות"ח!
גם מי שלא צמחוני יכול לאכול ירקות וכאלו...
ואני יכול לשלוח לך מאמרים אחרים שמראים כמה זה דופק את הגוף ולא טוב לבריאות, רוצה...?
תשלח, אני אשמח לקרואהיום יהיה שמח
תות"ח!
סגור, אשלח בעז"ה בלנ"ד מחר כי כבר עייפתי וצריך לישון...
לילה טוב...
!!
לילה טוב אחיהיום יהיה שמח
...תות"ח!
אני לא מספיק בקיא בזה, אבל אני חושב שיש עוד דברים שצריך לקחת...
וגם אם לא, התחליף שמנסים לספק הוא ממש לא כמו הדבר העיקרי-הבשר בעצמו, ומי שלוקח תחליפים וחיקויים, זה פשוט מחליש את הגוף ולא מספק לו את מה שהוא באמת צריך...
וחוץ מזה, תסתכל על העיקרון, אם בן אדם צמחוני צריך לספק תחליפים וכאלה, מה זה מראה...? מה המצב הטבעי, שבן אדם יאכל בשר או לא...? וכתוב במפורש שמותר לאכול בשר, מדוע אם כן ראית לנכון שאתה יותר מוסרי מכל הרבנים שאוכלים בשר...?!
אה...?
א. יש לאכול בשר ויש להתעלל.היום יהיה שמח
ב. מי אמר שהמצב הטבעי קובע משו?
ג. סתם שתדע, נגיד בהודו, לא אוכלים בשר ולא חסר להם B12 אפילו שהם לא לוקחים תוספים.
הסיבה שלנו זה חסר זה ההיגיינה הגבוהה באוכל, ככה שהמצב הטבעי לא מצביע דווקא לכיוון של אכילת בשר.
אני לא מתעלל...תות"ח!
אתה חושד במישהו כמוני שמאכיל חתולי רחוב שמתעלל בפרות...?
חס וחלילה..!!
מה שאתה עושה, זה מנסה לנפח את המציאות ולמרות שאני כל מה שעשיתי זה לקנות בשר ולאכול, אתה הפכת אותי למתעלל...
אני לא התעללתי, זה המגדל התעלל, מובן...?
תפסיק כבר לעשות את זה...
זה כמו שאני אגיד שבכך שאתה קונה מוצר מסין אתה מתעלל בסינים....
ואם כן, מדוע אתה מתעלל בסינים...? תענה...
ב. רגע, וגוף האדם מראה שהוא צריך ויטמין C ו-D, האם אתה חושב שגם לזה כדאי לקחת תוספים או בכלל לא לקחת למרות שזה המצב הטבעי...? ומה עם זה שהתורה התירה...? עדיין לא התמודדת עם טענה זו..
ג. כן, אז אתה אומר שההיגיינה הנמוכה באוכל זה המצב הנורמלי...? לא יודע, אותי לימדו שלכלוך זה לא דבר טוב לבריאות האדם... אני טועה...?!
ברור שלא התעללת ממשהיום יהיה שמח
אני לא חושד בך שאתה סדיסט או משו, אבל אתה כן שותף בזה, קצת בחוסר מודעות לדעתי אבל שותףץ
ב. לא אמרתי שכדאי... והתורה התירה לאכול, לא להתעלל...
ג. ואותי לימדו שלא טבעי להרוג מישו אחר בשביל הארוחת בוקר שלי... בכל מקרה זה רק לעניין אכילה, לא לעניין ההתעללות.
....תות"ח!
שמת לב שאתה כותב שאתה מודה שאני לא מתעלל ואז כתבת בסעיף ב' שהתורה לא התירה להתעלל...אבל חשבתי שכבר הסכמנו שאני לא מתעלל, לא...?
ג. להרוג מישהו...?! שמת לב שאתה משווה פה בין רצח של בן אדם להרג חיה...? התורה התירה לנו לשחוט בהמה ולאכול, אז למה אתה מצייר שמדובר ברצח אם התורה אומרת שזה בסדר לעשות את זה...?
אז אתה רואה, טענותיך נדחו, ומה שנשאר לך להגיד שאני מתעלל... סבבה, הבנתי... אבל הבעיה היא שכבר הסכמנו שאני לא מתעלל כך שנסתמו טענותיך...
..האקונה מאטטה:)
התורה לא התירה להתעלל ובכל זאת התורה התירה לאכול בשר. יותר מזה! יש הקורבנות הם בשר ואנחנו אוכלים מהם.
משמע- אכילת בשר אינה התעללות!
אני קראתי על זה די הרבההיום יהיה שמח
ואני אומר לך שאם אוכלים נכון, לא צריך לקחת כלום חוץ מזה.
....תות"ח!
לפני שאני אשיב לטענותיך, שמת לב שאתה מרגיש נעלה מוסרית ממני שאני אוכל בשר ובאת לחנך ולהפיץ את הדעות שלך...?
תסתכל מה כתבת בטענה א': "התאוות שלך", אתה מנסה לרדת עליי שאני תאוותן ואתה מוסרי ונעלה, נקי מתאוות...וגם בטענה ג': "צלחת שלך", "צער בעלי חיים", כאילו אתה נעלה ולא עושה את הדברים הללו ואתה מרגיש נעלה מוסרית ממני...
בכל מקרה, ככה:
א. ממש לא נכון, גוף האדם צריך בשר כדי להתפתח וכל הצמחונים והטבעונים צריכים לקחת כדורים וכאלו כדי להשלים את זה והגוף שלהם הרבה יותר חלש, זה מוכח מדעית, אין מה להתווכח..
ב. ברור שאפשר, וכך התורה חושבת, אני מקשיב לתורה שאמרה שמותר לאכול בשר ואמרה שהאדם הראשון אכל בשר ואחרי זה הותר לאדם לאכול בשר, כנראה יש סיבה כלשהי...
ג. אני לא עובר על "צער בעלי חיים", למיטב ידיעתי, אז אינני מבין מה הטענה פה...
ד. כן, ואז לא יהיה בשר בכלל, ובשר הוא טוב לגוף האדם ומזין אותו כמו שצריך...
ה. אתה רואה...?!? זו טענה הזויה..!!! איזה עיקרון יש פה....? אתה משווה רצח של בן אדם לשחיטת פרה, זה פשוט הזוי..!! להרוג פרה זה לא רצח..!! ואם אתה טוען שכן, אתה חולק על התורה ואין לי מה לדבר איתך, החוש המוסרי שלך מעוות..!! היטלר חס על פרות, אתה יודע...?! ושנייה אחרי זה רצח בני אדם בלי למצמץ..!! ולא, אני לא אחנך בן אדם שבא לרצוח, אני יודע שזה לא נורמלי ולא יהיה לנו שיח משותף, אני פשוט אדאג שהוא יבוא על עונשו ואזהר במידת הצורך...
א. זה לא מוכח מדעית ויש הרבה מה להתווכח.היום יהיה שמח
ב. לא ברור לי. וסבבה, תאכל, אבל בלי להתעלל.
ג. אתה שותף בהתעללות הזויה בבעלי חיים.
ד. באמת בנאדם, אני בכוונה אמרתי שזה לא אותו דבר. מה שבאתי לומר זה שכשאתה רואה מישו גם אם זה חיה שגורמים לה סבל אתה מנסה לעצור את זה, גם אם זה אומר לנסות לחנך אחרים. אני מסכים שזה לא אותו דבר אז אל תכניס לי דברים שלא אמרתי.
וזה שהיטלר ריחם על פרות לא אומר שזה דבר רע.
וחוץ מזה, כן, אני חושב שמי שטבעוני יותר מוסרי ממי שלא...
ואני לא טבעוני לצערי הרבהיום יהיה שמח
רק צמחוני לבינתיים
ב"ה..
!!תות"ח!
לפחות זה...
צמחונים עוד אפשר להבין, טבעונים זה בכלל הזוי...
אבל בסדר...
.....תות"ח!
ב. אז שיתחיל להיות ברור לך. אני אוכל ואני לא מתעלל, ואפילו מאכיל חתולים ברחוב, ראית איזה מוסרי אני...?
ג. אני לא שותף לה, אני פשוט קונה מוצרים שהם עברו כל מיני דברים לפני כן, זה המצב ואין לי איך לשנות אותו... ואתה יודע שכל מוצר כמעט שכתוב עליו: made in china כנראה שבשביל לייצר אותו איזה סיני עובד בתנאים הזויים בסין...? ומזה אכפת לך...? על זה אתה זועק...? בימינו הכל זה ככה, אין כ"כ מה לעשות...
ד. אז אם זה לא אותו דבר למה נתת את ההשוואה הזאת...? זה לא עוזר להשוות משהו ואז להגיד: "אבל זה שונה", תחליט: אם זה שונה-אי אפשר לעשות את ההשוואה הזאת כי זה שני דברים שונים, ואם זה דומה לגמרי-אפשר. מה זה שזה שונה ועדיין אתה משווה....? לא נכון, אני לא ראיתי מול העיניים שלי את המעשה הזה ויש עוד מלא מקרים הזויים... אולי תלך לנערי הגבעות שסובלים כל הזמן מערבים ותלך ותגן עליהם או לפחות תפרסם סרטונים עליהם...? זה בדיוק מה שאתה אמרת, לא שיניתי כלום...
כן, אבל אתה יכול להבין משם את העיקרון שהרבה פעמים כשמישהו חומל על פרות הוא לא חומל על בני אדם, במקרה שלך רואים את זה בחוש...
אז אתה בא ממקום של התנשאות מגעילה, ואין לנו על מה לדון...
אם אתה רוצה לשכנע בן אדם להיות כמוך, אתה לא צריך להראות לו כמה אתה מוסרי והוא לא מוסרי, זה יגרום לו עוד יותר להישאר במצב העכשווי שהוא נמצא בו...
ב. אשריך, כל הכבוד שאתה מאכיל חתולי רחוב זה נחמד מצידך.היום יהיה שמח
ג. הם עושים את מה שהם עושים בגלל שאתה קונה לידיעתך. ואני לא יודע מה קורה בסין ואם זה באמת ככה אז תפסיק לקנות משם, אשריך...
ד. נעים להכיר, יש השוואות שהם יותר מורכבות מדברים שהם בול דומים. ההשוואה פה באה להעביר לך הסבר למה זה לא רע לנסות לחנך (בדיוק כמו שאתה מפיץ דת) ולא בשביל לומר ששתיהם אותו דבר..
אני לא מבין, זה שאני חושב שאני צודק זה התנשאות מגעילה?
כל הוויכוח פה זה אם זה מוסרי או לא.
תודה רבה..!!תות"ח!
ראית? אפילו שאני לא צמחוני אני מוסרי...
ג. נו, וגם מי שמתעלל בפרות עושה את זה כי אתה קונה, אותו דבר בדיוק. נו, אז למה זה לא בוער לך והפרות כן...? אכפת לך מפרות יותר מבני אדם...?
ד. תקשיב, אין כזה דבר השוואה מורכבת והיא לא הוכחה אלא אם כן אתה מוכיח מה הסיבה שהיא כן שווה. וזה ידוע מהגמרא: "דיו לבא מן הדין להיות כנידון", מה שבא מן הדין הוא בדיוק כמו הנידון, ואם אתה רוצה להוכיח שהוא אף יותר, תביא הוכחה, ככה זה עובד...
אין, זו לא נחשבת הוכחה כל עוד לא הוכחת לי למה זה נחשב שזה שווה...
ואם אתה טוען שזה כמו שאני מפיץ דת, הרי שהפכת את עצמך לחלק מכת/דת או משהו כזה....חבל מאוד שזה המצב...
צודק...?! מדוע הגעת למסקנה שאתה צודק...?! אז הבנתי, אתה בטוח בדעתך, לא שמעת את דעת האחר למרות שהוא לבינתיים קוטל אותך, והגעת למסקנה שבטוח שאתה צודק... זה נובע מהתנשאות, במיוחד שאתה חושב שאתה יותר מוסרי... למה הגעת למסקנה שאתה יותר מוסרי...? האם בכלל נלחמת בכך שמחבלים בישראל במלון חמישה כוכבים...? נלחמת על זה שמתים אנשים מקורונה...? או שאצלך זה כבר הפך למספרים והפרות יותר חשובות...? מדוע זה מעסיק אותך ואילו מצב התחלואה לא מעסיק אותך....? מתי כתבת על זה לאחרונה, אה...?
זה מראה על עיוות מוסרי...
///היום יהיה שמח
ג. לא ידעתי שכזה נורא אצל הסינים. בכל מקרה לא משנה מה סדר העדיפויות שלי, זה דבר רע וצריך לעצור את זה. זה שאתה מסיט את הדיון לכיוון הסינים לא הופך את המצב עם החיות לטוב. אז ככה שגם אם אני בנאדם שלא אכפת לו מסינים, זה לא אומר שמותר לי להתעלל בחיות.
ד. חושבני שלא הבנת אותי, אבל זה לא המקום להתווכח על השוואות. בכל מקרה אני חושב שזה כמו דת, ולא כי זה גם דבר דתי, אלא בקטע ששניהם מופצים על מנת לעשות טוב בעולם...
אחי, סליחה שאני אומר אבל אני מרגיש התנשאות אצלך דווקא. כאילו כל מי שטבעוני הוא פשוט טיפש שמנסה לשטוף לכולם את המוח.
בכל מקרה, זה שאני חושב שאני צודק נראה לי דבר לגיטמי בדיוק כמו שאתה חושב שאתה צודק.
אני לא חושב שאני יותר מוסרי בכל דבר, אלא רק בעניין הזה. יכול להיות שאתה בנאדם הרבה יותר מוסרי ממני בתכלס', אני דיברתי רק על הנושא הזה.
אוקיי, אענה לך על זה מה שאוכל ואלך לישון...נמשיך לדון מחר...תות"ח!
ג. כן, זה מאוד גרוע שם, וזה מאוד משנה מה סדר העדיפויות שלך, זה מראה מה יותר חשוב לך ומה פחות חשוב לך, ואם חשוב לך יותר מצב ותנאי הפרות, למה לא אכפת לך על המצב של הילדים בסין ולמה לא אכפת לך על המצב של אנשים באפריקה...? אני מבין אם היית מוסרי והיה אכפת לך מכל הדברים האלו וגם מפרות-סבבה, אבל משום מה דווקא אכפת לך מהפרות ודברים יותר גרועים(כן, בני אדם הם יותר חשובים מפרות, עם כל הכבוד...)לא אכפת לך מהם...
אוקיי, אז שמת לב שזה שהחלטת לעשות מעשה "מוסרי" מסויים הפכת אותו לדת שמפיצה את עצמה ברחבי העולם ומטיפה לאנשים מוסר...? פשוט הזוי... זה כמו שאני אפתח דת של כל מאכילי חתולי הרחוב, נשמע לך הגיוני...? היא גם מפיצה טוב בעולם, לא...?
איך התנשאות אצלי...?!
וואלה, כל צמחוני שאני מכיר(ואני מכיר לא מעט כאלו...) מטיף לאנשים וחושב שהוא נעלה ומוסרי יותר, למה זה...? יש עוד כ"כ הרבה דברים שהם פחות מוסריים, למה זה הופך אותם ליותר מוסריים מכולם...? ולא, כי אני לא כתבתי בתור טענה לכך שאתה מדבר מהתנשאות שאני צודק, לערבב בדיון את הטענה שאתה צודק, זה מראה שאתה בטוח בצדקתך ולא באמת מקשיב לדעת האחר ופוסל אותה מראש, וחבל...
נו, אז למה אתה מטיף לי...? אולי אתה רוצה שאני עכשיו אטיף לך למה אתה לא מאכיל חתולים וכמה המצב שלהם נורא שלא מאכילים אותם עד שהם צריכים להיכנס ממש לתוך הזבל לאכול...!!! רק שתבין לאיזו רמה הם הגיעו..!! ואין להם צלחות, סכינים ומזלגות..!! פשוט הזוי, אה...?
אז למה דווקא הנושא הזה אתה דן עליו, ואילו אני לא מנסה להראות שאני יותר מוסרי, למה...?
זה מראה משהו, לא...?
טוב אחי, תקשיבהיום יהיה שמח
אני לא חושב שאני מתנשא בזה שאני חושב שאני יותר מוסרי. ואם אתה חושב שזה כן נקרא מתנשא אז אין לי בעיה להיות כזה. בכל מקרה זה לא קשור לדיון המידות שלי ככה שזה לא משנה כרגע. אם אתה רוצה אפשר לפתוח עוד דיון על ההתנשאות שלי😏...
זה יפה מאוד מה שאתה אומר לגבי מצבם של הסינים, האפריקאים והחתולים. ונגיד גם שהמוסר שלי מעוות (מה שאני לא חושב שנכון), גם בזה אפשר לדון בשרשור שנפתח...
השאלה היא האם זה נכון ומוסרי לאכול חיות שעברו התעללות רצינית בדרך לצלחת שלך, אני לא רואה קשר בין זה לבין מצב האפריקאים, אפשר בכיף גם להילחם למען האפריקאים וגם לא לאכול בשר. זה סתם סטייה מהדיון המקורי.
בכל מקרה, אני חושב שכל מי שאכפת לו מבעלי חיים ברמה כלשהי, צריך לפחות לעשות חושבים עם עצמו לגבי אכילת בשר ומוצרים מהחי. אני יודע שזה מפחיד לאבד את החלק העיקרי בארוחת צהריים, אבל סתם שתדעו זה לא באמת כזה נורא...
....תות"ח!
אתה אומר שאתה לא חושב שאתה מתנשא ואז אומר שאתה יותר מוסרי... זו התנשאות לשמהּ, להגיד שבזה שאתה לא אוכל בשר הופך אותך ליותר מוסרי ויותר נעלה-זו התנשאות וכל הגישה שבאת איתה היא מתנשאת, תסתכל בתחילת השרשור מה כתבת לי..אתה הודית שיכול להיות ואף הגיוני מאוד שבשאר הדברים אני יותר מוסרי ממך, נכון...? אם כן, מדוע עדיין אתה חושב שאתה יותר מוסרי...? תחליט: אתה יותר מוסרי או לא יותר מוסרי...? אם אני יותר מוסרי אז אני גם אחנך אותך במה שאתה לא מוסרי, אבל עובדה שהמצב לא ככה ואתה זה שמנסה לחנך אותי למרות שאתה מודה שהגיוני שאני יותר מוסרי ממך...
זה לא עניין אישי של אם אתה מתנשא או אם המוסר שלך מעוות, מה שאני מנסה להגיד לך שאתה מנסה להפוך את עצמך ליותר מוסרי ויותר נעלה ושם דגש משום מה על התעללות בבעלי חיים, בעוד שיש עוד מלא בעיות אחרות בוערות שלא אכפת לך מהן...מה זה אומר...? זה מראה שזה שאתה לא אוכל בשר זה לא נובע מהסתכלות כללית ואכפתיות מדברים כאלו שבשביל זה אתה מוחה ולא שותף לפשע הנורא, כי עובדה שבדברים אחרים אתה משתף פעולה יפה מאוד ולא עושה עם זה כלום...
ראית מה אתה כותב...?
"שעברו התעללות רצינית בדרך לצלחת שלך"-הופך את היותך צמחוני לאיזה משהו נשגב שאתה נעלה מכולם, ואני יכול להשיב לך באותו מטבע, שאתה משתמש באיזה חפץ שכתוב עליו "made in china" והוא עבר התעללות רצינית בדרך לידיים שלך...
לא נכון, כי אם לא אכפת לך ממצב של בני אדם וכן אכפת לך ממצב של בעלי חיים, זה מראה על חוש מוסרי מעוות, וכל המטרה הרי של מניעה מאכילת בעלי חיים זה בגלל מוסר, לא...? אז יצא שכרו בהפסדו..
אכפת לי מאוד מבעלי חיים, כמו שכתבתי, ואף על פי כן אני אוכל בעלי חיים. הם אינם בני אדם וזה לא נחשב רצח, כמו שאתה רוצה לצייר ובכך מראה שהחוש המוסרי שלך מעוות ואכפת לך מבעלי חיים כאילו הם בני אדם...
רק שתדע, לא כמו הנתון שהיה בסרטון, בעלי החיים בטבע חיים הרבה פחות מבשבי, כי שם הם טרף קל לכל החיות טורפות ובקושי מצליחות להשיג אוכל, ואילו בשבי אין להם את הסכנות הללו ויש להם אוכל בשפע. האדם דואג להן ונותן להם חיים טובים, אז וואלה, יכול להיות שכבש היה מעדיף להיות בשבי, גם אם בסופו של דבר היה נשחט..
וכן, ה' ברא את הכבשים והחיות ואת כל העולם לצורך בני האדם, וברגע שהאדם לא ברמה מספיק גבוהה מוסרית, הוא צריך לאכול בשר אחרת הוא יאבד את החוש המוסרי שלו, כמו שקרה לך...תופעת לוואי ידועה בקרב הצמחונים..
האדם מקדם את העולם למקום טוב, ולכן עדיף לכבשים/לפרות להקריב חלק מאיתן כדי שהעולם יתקדם...
מסכים, בן אדם רשע שהורס את העולם אין זה שווה לחיות לתת לו מהן כי הוא מדרדר את העולם, אך בדר"כ אם הוא לא יאכל הוא יהיה עוד יותר מעוות מוסרית ולכן זה שיקול אחר...
אמרתי כברהיום יהיה שמח
אני לא הולך להתווכח אתך כאן על האם אני מתנשא או לא. אני רק יגיד שאני מרגיש שלא אני זה שמתנשא כאן. (בנוסף, אני לא חושב שאני יותר מוסרי ממך, כבר אמרתי, אלא רק בעניין הזה אני חושב שאני נוהג בצורה מוסרית יותר ממך, כמו שאתה חושב שאתה נוהג בצורה חכמה יותר ממני. אבל אני לא הולך להתווכח על זה)
כנ"ל לגבי החוש המוסרי שלי. אם יש לך טענה רצינית לגבי העניין שאנחנו מדברים עליו - אתה מוזמן. אל תפנה את הדיון למצב המוסרי שלי.
יש לי דעה גם על רצח חיות וגם אותה אפשר לפתוח בשרשור אחר אבל אני דיברתי על ההתעללות בחיות.
אני לא יודע כמה חקרת את הנושא, אבל המצב בלולים, ברפתות ובמשחטות הוא זוועה. אז בבקשה אל תתחיל עם טענות שעדיף להם בפנים כי זה ממש לא נכון.
טוב, אני מיציתי את הדיון הזההיום יהיה שמח
ואני מרגיש שהוא גולש לפסים לא נעימים. אז אני אפסיק כאן.
סוף דבר אחי - אני לא חושב שאני יותר טוב ממך או מתנשא עליך. אני מתנצל אם פגעתי במהלך הדיון, זה פשוט נושא שמאוד כואב לי.
חוץ מזה כל מי שקרא קצת פה, אני מקווה שיעשה חושבים וילך לבדוק קצת באינטרנט מה באמת המצב ושיחליט בעצמו מה מתאים לו ומה נראה לו נכון..
חבל מאוד שאתה בורח...תות"ח!
אני השתדלתי לדבר בכבוד ולהפנות טענות ענייניות, אם לא עשיתי את זה, מצטער...
אבל חבל מאוד שאתה לא משיב לטענות שלי, גם לי זה מאוד כואב הנושא הזה, שיש אנשים שחושבים שהם יכולים להטיף לכל העולם בכך שהם יותר מוסריים, בעוד שבדר"כ המצב הוא הפוך...
איך המשנה אמרה? :"אמור מעט ועשה הרבה", ואצל הצמחונים זה בדיוק ההיפך, אמור הרבה ועשה מעט... לא כי חלילה מזלזל במה שהם עושים שזה מעט, זו הקרבה עצומה, אלא שהיחס בין מה שהם עושים למה שהם מדברים עליו וכו'... הוא לא פרופרוציונלי בעליל, זה הכל...
אני מקווה שכל מי שעשה חושבים יראה שאלו טענות שלא מחזיקות מים ויבין שהדרך הצמחונית לא עוזרת לאף אחד, ואפילו שיש כל כך הרבה צמחונים שלא אוכלים בשר, עדיין תעשיית הבשר ממשיכה לעבוד, זה לא ישנה את המצב...אבל סבבה, אם בן אדם מתאים לו להיות צמחוני, והוא לא בא בגישה מתנשאת ולא כל היום מדבר על זה כמה שהוא מוסרי ונעלה, וחושב שהוא ברמה מוסרית מספיק גבוהה, אשריו ואשרי חלקו...!!
תזכור, מעשים אמיתיים בדר"כ לא באים ברעש וצלצולים, אלא בקול דממה דקה, עיין אליהו בהר חורב, שהקב"ה אמר: "לא ברוח ה'", "לא באש ה'", אלא הוא נמצא בקול דממה דקה.
....תות"ח!
אתה פשוט בורח מהטענות שאני אומר עליך.
אם אתה מודה שבדברים אחרים כנראה פחות מוסרי ממני, מדוע אם כן דווקא זה מה שאתה מפיץ ודווקא בעניין הזה אתה כותב שאתה יותר מוסרי ממני...?
האם אני כותב בנושאים אחרים שאני יותר מוסרי ממך...?
אז מה מטרת הדברים אם לא התנשאות...?
אני רק רוצה להבין, תסביר לי...
או שלא, ונסתתמו טענותיך ואתה מעדיף לעצור את הדיון כאן כי אין לך מה לענות...
אני לא מפנה את הדיון, אני שואל על משהו שהוא קשור בקשר ישיר לעצם הדיון...
מה הקשר...?
ויש גם עוד מקומות ודברים שהם זוועה, מדוע דווקא זה זעזע אותך וגרם לך להפסיק לאכול בשר, ודברים אחרים(שנתתי לעיל..) לא זעזעו אותך ולא שינו את אורחות חייך ולו במעט...?
דווקא אני אתחיל, ולך אין מה לענות עליהן...
אני אעצור את הדיון כאןהיום יהיה שמח
כי אני מרגיש שהויכוח יצא מגבולות הטעם הטוב
כן, אני מודע שתאמר שזה בגלל שאין לי מה לענות, בכל זאת אני אעצור
סבבה, החלטה שלך...תות"ח!
רק אפשר לדעת מדוע ראית לנכון לעצור את הדיון...?
איפה ראית שזה עבר את גבולות הטעם הטוב...?
הויכוח כאן ממש לא באווירה נעימההיום יהיה שמח
לפחות ככה אני מרגיש... האשמות הדדיות בהתנשאות פחות הקטע שלי
שוב, אני רציתי להבין מה הייתה מטרת הדברים...תות"ח!
סליחה אם זה נכתב בחריפות או בצורה לא מובנת...
אתה כתבת טענה כלשהי מבחינה מוסרית, אז שאלתי מדוע אם כן דווקא העניין הזה הוא טענה ואילו נושאים אחרים שגם הם מבחינות מוסריות אינם באו פה בדיון, זה הכל...
אם לא הבנת, אנסה להסביר בעז"ה בלנ"ד עוד פעם, ושוב, סליחה אם כתבתי בחריפות/בקיצוניות או אם העלבתי אותך חלילה או פגעתי בך...
ושוב, אין לי בעיה בעצם הצמחונות, אני חושב שזה דבר שבחינה אידיאלית הוא הכי טוב...
זה לא בא מתוך רצון להאשמה ובמיוחד לא בהתנשאות, זה בא להבין את השאלה...
מדויק👍👍היום יהיה שמח✨
על מה ענית חיחידשדשית
לא כתבתי לך..היום יהיה שמח✨
תודה רבה...
!!!תות"ח!
מה שהבנתי מהשיחה הזאת:דשדשית
זה טוב לשתות את זה
זה לא טוב לשתות את זה
למה הסינים מקבלים יחס פחות טוב מהם (מה הקשר??)
זה טוב להיות צמחוני (אני צמחונית לול...)
אוקיי ומה אני חושבת:
אנלא יודעת אם הכל שם באמת נכון, אבל הקטע עם המוגלה נראה לי שכן.. וזה נשמע מגעילל וגם אני חושבת שפשוט הדרכים של היום יותר נוראות להם,
בתור צמחונית אני ממש לא אפסיק לאכול דברים חלביים - זה כבר יהפוך אותי לטבעונית! ואני ממילא לא אוכלת דגים, (סתם כי אני לא אוהבת דגים
)
אבל עד עכשיו שתיתי מלאמלאמלא חלב.. אז אולי אני פשוט ישתה פחות, למשל לא חלב לבד כמו שאני עושה מלא פעמים..
אני לא חושבת שהיא טועה לגמרי ואני לא חושבת שהיא צודקת לגמרי..
תסלחו לי על הניסוח כי ממש בלבלתם אותי חיח
מה זה צמחונית לול?היום יהיה שמח
וסתם, שווה לך לנסות חלב סויה, טעים לא פחות מחלב רגיל והרבה יותר מוסרי ומועיל לעולם.
אהה והמצב ברפתות והמשחטות או לפחות בחלקם הרבה יותר גרוע ממה שהיא מציגה...
לול זה סוג של ביטוי עזובדשדשית
ולא תודה
חבל שהדיונים האלו אמוציונליים כל כך.מי האיש? הח"ח!
זה מזכיר לי את המקרה שבו טבעוני אקטיביסט הכניס אגרוף לאראל סג"ל שמתח עליו ביקורת.
ברור שסג"ל הוא השטותניק שרוב טענותיו מופרכות והזויות (כגון האבסורד אד היטלרום שבו הוא משתמש כדי ללעוג לטבעוניים, שרק מעיד על בורותו וטימטומו המוחלטים של אראל).
אבל כשטבעוני מתעצבן ומכניס אגרוף זה למרבה הצער מסיט את הדיון מהנקודות הנכונות והחשובות של סדר היום (שלא לומר שזה כמובן משמש את אראל ושאר עוקביו הרובוטיים כהמחשה לטענות מופרכות שכביכול תזונה טבעונית עושה את האדם לבלתי מאוזן, כאילו שקרניבורים הם לא ביריוניים או אלימים במקרים רבים).
כפי שהוזכר כאן, ישנם ספורטאים טבעוניים שאת החלבונים משיגים ממקור צמחי בלי שום בעיות.
כל מערכת העיכול של האדם מעידה חד משמעית על תפריט צמחוני (הרביבור) ואפילו לא של אוכל כל (אומניבור).
לעצם העניין, ברור לחלוטין שתעשיית המזון מן החי - שאחראית לצריכת כמעט כל סוגי המזון האלו, בשרים, חלב וביצים - היא אסון מוחלט הן לבריאות האדם והן לאקולוגיה הגלובלית ועולם הטבע, והיא כנראה הנזק הסביבתי הטוטאלי החמור ביותר שהאדם מעולל.
לא צריך להיות אמוציונלי על זה, צריך פשוט להיצמד למדע ולמחקר ולעובדות האלמנטריות והמוכחות בהחלט.
הטיעון שמתאכזרים לבעלי חיים הוא יפה ונחמד, אבל הוא לא שיכנע מעולם צרכני בשר להיגמל מכך, והוא אף משמש את חלקם לתשובה סיבובית נגד טבעונים, כביכול תהיה זו התאכזרות דווקא לצמצם את משק החי, כי הברווזים האומללים והתרנגולות המסכנות יישארו לפתע ללא חוואים שידאגו להם.
ברור חד-משמעית שמבחינת מדעני סביבה וחוקרי טבע צריך לשחוט ללא שהות את כל הבקר והעופות התעשייתיים, אפילו אם מדובר בביליוני בעלי חיים, כי כל אלו אינם חלק בר-קיימא מ"עולם החי" אלא מטרד מלאכותי המשמיד את איזון הביוספירה בזיהום משולח רסן.
כתבת יפה אחיהיום יהיה שמח
חצי מהמילים לא הבנתי
אבל מה שהבנתי היה יפה.
רק מה, הקטע המוסרי אמנם אולי לא משפיע על צרכני הבשר (על חלקם בהחלט כן), אבל בשביל הרבה אנשים הוא יותר חשוב אפילו מהטיעונים האחרים.
....תות"ח!
בשביל הרבה אנשים הוא כן, אך רואים שהוא בהחלט לא נכון ולא מחזיק מים, הטענות שלך מבחינה מוסרית נסתרו ע"י אחת אחת ולא היה לך מה להגיד...אם אתה חושב שאתה יותר מוסרי מכל העולם ומכל הרבנים, תמשיך לחיות בסרט, אתה ממש לא כזה ומי אתה שתטיף לעולם מוסר...?!
ואני אתן לך דוגמא:
היהדות היא דת יותר מוסרית משאר הדתות, ואפשר לראות את זה רק בכמות ההרוגים-הנצרות הרגה מלא אנשים, יותר מכולם, במהלך האינקווזיציה, במהלך גירוש ספרד, במהלך מסעות הצלב וכו'...
האסלאם הרג מלא אנשים ואין צורך אפילו לפרט...
הבודהיזם פשוט פתטי, אין צורך אפילו להגיע לכמות הרוגים, עצם זה שהיחס לפרה הוא יותר מאשר היחס לאדם, פשוט מעוות מוסרית מכל בחינה...
עכשיו, תראה, מי זה שהטיף לכל העולם על כמה שהוא מוסרי...?
היהדות ממש לא כזאת, ואפילו להודות בעצמינו שאנחנו עם סגולה אנחנו לא מצליחים, וצריכים עבודה בעניין, עיין בשרשור אחר שהרחבתי בנושא, אם בא לך להסתכל, אני אשלח לך...
דווקא הנצרות הולכת עם המסיון, מטיפה לאנשים עד כמה הם חוטאים, אבל זה מראה כמה שהנצרות עצמה מושחתת ומעוותת...
כך גם הצמחונים שמטיפים ומחנכים את כל העולם, זה מראה עד כמה החוש המוסרי שלהם כבר איבד את הצפון...
סליחה אחיהיום יהיה שמח
אבל אם כבר אני לא ראיתי פה טענה אחת שמחזיקה מים שהייתי צריך לענות עליה. סורי.
.....תות"ח!
המקרה שהבאת זה בדיוק מראה כמה שצמחוני רוצה להראות את צדקת דרכו ואת גדולתו המוסרית ויכול להיות לא מוסרי בשאר הדברים...
"מסיט את הדיון מהנקודות הנכונות והחשובות של סדר היום"? מדוע..? למה כשיש טענה נגד צמחונים פתאום זה מסיט את הדיון, אה...? ולא, זה שיש עוד אנשים בריונים זה לא מצדיק כלום...
מה הקשר...? ויש גם עוד יותר ספורטאים שאוכלים בשר ושותים חלב שאמור לדפוק להם את הגוף לטענתכם, וראו זה פלא...!! לא קורה להם כלום והם לא צריכים להשלים ויטמינים שחסרים להם בגוף...!! איזה קטע..!!
יפה, אכן הטענה שזה לא מוסרי לא מחזיקה מים והרבה פעמים באה ממקום של התנשאות מגעילה, בקטע הבריאותי יכול להיות שאתם צודקים ובאמת לא כדאי לשתות חלב, אך בשר וביצים-ממש לא, אין לי מושג למה הגעת למסקנה שזה דופק את בריאות האדם ועולם הטבע, הביצים של התרנגולים, למרבה הפלא, אינם יהיו אפרוחים אם לא היו לוקחים אותם לאכילה, אז איך בדיוק זה דופק את הטבע..? ואיך אכילת בשר דופקת את הטבע...?
ממש לא, זיהום האוויר עולה בהרבה, עשרות מונים, מהנזק המתואר...ועוד הרבה דברים אחרים, הנזק הזה הוא יחסית שולי והוא נמצא בתחתית הרשימה של הגורמים לפגיעה במערכת האקולוגית ובטבע.
אכן, הם אינם חלק מהמערכת האקולוגית, אך דווקא אני, הלא צמחוני, לא חושב שצריך לשחוט את כולם אלא את אלו הנצרכים למזון ולמאכל אדם, אחרת זו סתם התעללות...
סתם שתדע אחיהיום יהיה שמח
מדי יום נגרסים ומושמדים רק בישראל 15 אלף אפרוחים זכרים שפשוט אין מה לעשות אתם..
וואי מה יש לכםםםם ינון ו..מה השם של היום יהיה שמח? בכל מקרההבלונדינית עם גוונים
ההגזמתם לגמריייי!!!
שלום גם לך אחותיהיום יהיה שמח
שלום שלום ינון לא מתאים לך .. וסתם כאילו על מה אתם מבזבזים .בלונדינית עם גוונים
ץזמן ... כאילו למה הדעה של מישו ממכם תשתנה??? אנלא חושבת ... אז בשביל מה??..
מממ כנראה שאת צודקתהיום יהיה שמח
צודקת..תות"ח!
כ"כ הרבה זמן ובסוף לא יצאנו עם תובנות, חבל מאוד...
צודקת לגמרי, אני חותך גם...
את ממש צודקת...תות"ח!
נסחפתי ברמות...
יאאווו אין אין שריי תמיד צודקתבלונדינית עם גוונים
אני מסמיקה שכולם ככה מסכיימים עם דעתייי חיחייבלונדינית עם גוונים

תות"ח!
את שופכת...

מה, לא קורה הרבה...
?
חחח לאאבלונדינית עם גוונים

תות"ח!
אין, לגמרי...!!!!

חחח ינוןן אני מסמיקהבלונדינית עם גוונים
אתם אחים?האקונה מאטטה:)
לאתות"ח!
לצערי אין לי אחים בפורומים, אבל זה דווקא נשמע מה זה מגניב...
למה לצערך?אנא ה'
לא בקטע כזה...תות"ח!
בקטע שאחים שלי נמצאים במקומות הרבה פחות טובים מפה וגם בקטע שהיה מגניב אם הם היו פה...
אה...🙈אנא ה'
פשוט חשבתי שהם לא בשום דבר אז עדיף שגם פה הם לא יהיו חח
....תות"ח!
כן...
וואו, הלוואי...🤩

יפה לך שזו ההנחה שלך...
חחחאנא ה'
אני המקולקלת😣
אה, הבנתי...תות"ח!
אוי...
לא נורא, חחחחח...

סתם, שבעז"ה תזכי לצאת מפה בקרוב...!!
אמן ואמןאנא ה'
אז סתם מסקרנות- מה הקשר ביניכם?האקונה מאטטה:)
סתם, מכירים מהפורומים..תות"ח!
לא משהו רציני, אתה יודע...
סתם, סתם, שרי אחלה בן אדם...!
חחח אנחנו מכירים סתם מהקבוצות כאילו לא סתםםם אבללבלונדינית עם גוונים
אהה חמודים שאתם;)האקונה מאטטה:)
*אני בת![]()
אין על בנותבלונדינית עם גוונים
מסכימה ואף מחזקת!האקונה מאטטה:)
במיוחד בלונדיניותבלונדינית עם גוונים
לא מכירה כ"כ בלונדיניות אז אם את אומרת;)האקונה מאטטה:)
את מכירה אותייבלונדינית עם גוונים
גם אותך לא ממש;) אבל את מלכת העולםם!האקונה מאטטה:)
איזה מאמייבלונדינית עם גוונים
לא פגשתי הרבה אחים בפורומים...תות"ח!
אבל בדר"כ מדובר במריבות, לא בהחמאות....
ישלי אח בפורומים
דשדשית
וזה לא כזה מגניב חחחחחח
להפךך
אני לא אוהבת את זה שהוא יכול לראות מה אני כותבתת ואני לא אתייג אותו עכשיו כדי שהוא לא יראה את ההודעה הזאת 
אה, באמת...?תות"ח!
מי זה...?
חחחחחח...

אחיות שלי באמת אולי לא הייתי רוצה, אבל אח שלי דווקא אולי כן הייתי רוצה...
ברור שאחיםםבלונדינית עם גוונים
חחחחח...

תות"ח!
אחים בלב...
אוקי תסגרו על עצמכםהאקונה מאטטה:)
![]()
אין על ינון אחלה אחחבלונדינית עם גוונים
תודה..!!!תות"ח!
יא אחות..!
אה, סורי...תות"ח!

חחח מה שנקרא "אהבה יש באוויר"(לא) סתם ילדה
חחח סתאם(לא) סתם ילדה
חחחח לאלאבלונדינית עם גוונים
ממש לאא...תות"ח!
חחחחח...
אייאיאייי ינון ינון מה יהיה איתךבלונדינית עם גוונים
שאלה טובה...תות"ח!

מקווה שרק טובבבלונדינית עם גוונים
אמן...!!!תות"ח!
בעז"ה...
!!
שגם את תעשי רק טוב, אמן...!!(את כבר עושה את זה, אבל בכל זאת...
)
חחחחח תודה נשמההבלונדינית עם גוונים
חחח צחקתי צחקתי(לא) סתם ילדה
סבבה...תות"ח!

אין לך מושג על מה אתה מדבר.מי האיש? הח"ח!
תשתדל להתלהם פחות וללמוד יותר.
אין צורך להמשיך כרגע בדיון.
אתה רק ממשיך אתזה.בלונדינית עם גוונים
וואי מה הקטע להמשיך אתזה?!(לא) סתם ילדה
בדיוק..בלונדינית עם גוונים
כע אני בחיים לא יבין תאנשים האלה(לא) סתם ילדה
אבל שיהיה(לא) סתם ילדה
קצת הסבר.מי האיש? הח"ח!אחרונה
דיברתי בנימוס ולא התלהמתי.
לא מזיק שהוא ישמע קצת מה לא בסדר באופן שהוא מגיב.
מהמהדשדשית
לא אמרתי את זה!
אני לא חושבת שצמחוניים מוסרים יותר מאחרים, ואני לא חושבת שבשר דופק את הגוף!
אני בכל זאת צמחונית, ואני אוהבת חיות, (טוב, חלקן
)
ושכל אחד יעשה מה שבא לו!
זה לא היה בתגובה לדברייך..תות"ח!
תסתכלי ותראי שזה היה בתגובה לדבריו של @מי האיש? הח"ח!...
אחלה, מצויין..!!
יישר כוח..!!
אה חחדשדשית
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים