שאלון קצרקצרשמחה ואמונה
\000שמחה ואמונה
לא היית צריכה לכתוב "הרב ארוש והרב ברלנד"...לבן כהה
אוקיי.. אז ככה :אנונימי (פותח)

שלי[=שירס
חח.. עצובב

"ויש שם את הכותל" ??? זה מה שמיוחד בי-ם ???otk100
| מזועזע | !!!!
הכותל להזכירך היה הקיר של החומה שהכיף את הר הבית ! לא את בית המקדש אלא את הר הבית !!!
מה שמיחוד (=קדוש) בירושלים הוא הר הבית מקום המקדש !!!! לשם כל עם ישראל מתפלל מכל העולם ומשם עולות התפלות המושג הזה של 'הכותל הקדוש' היה נצרח כשאומות העולם (מוסלמים\נוצרים) שלטו בירושלים והם כמובן שהבינו את קדושת הר הבית לא הסכימו ליהודים להתפלל בהר הבית אז היהודים הלכו להתפלל בכותל המקום הכי קרוב הר הבית שאפשרו להם להתפלל ..
הצנחנים כשכבשו את הר הבית הגיעו לכיפת הסלע מקום אבן השתייה ובמקום לנתץ את המקום ולהחל בבניית בית המקדש השלישי כולם רצו מה אל........ הכותל !!!! סוף סוף שחררנו את הכותל איפה שאבא שלנו היה מתפלל לפני קום המדינה .... ולא הבינו שאבא שלהם התפלל שם רק בגלל שהוא לא יכל להתפלל בהר הבית...
והים מה שכל אומות העולם הבינו כל השנים - אנחנו היהודים עם הסגולה לא מצליחים להבין מקום הר הבית פתוח ליהודים כל יום בין השעה 12:30 עד 13:30 .... כן שעה ביום !!! וגם זה תחת בדיקות מחמירות והמתנה ארוכה בתור .....
אהה וכמובן שאסור להתפלל או להגיד תהילים מי שרק ינסה לעשות משהו כז מייד שוטרי היס"מ יקפצו עליו עם אלות שלופות ויעיפו אותו אל מחוץ למתחם הר הבית ........ בו בזמן שלערבים מותר הכל !! בהר יש להם שם מסגד בתי ספר ורק חסר ליהודי שינסה לגעת בהם "על הר ציון ששמם שועלים הילכו בו..."
ואיך קורה כל זה ????
בגלל שלנו כן לי ולך לא אכפת מספיק ואנחנו לא באים למקום המקדש בדרישה חד משמעית "להסיר את השיקוץ ולבנות את המקדש" את המזבח להקריב קורבנות ולהחזיר כהנים לעבודתם
אם כל יום היו מגיעים אפילו 100 איש להר למשטרה לא תהייה ברירה והיא תאלץ להאריך את שעות העליות וכשתגדל הדרישה היא גם תאלץ לאשר אמירת פסוקי תהילים ואז קדיש ומניין ומבנה להתפלל בו ובעז"ה בית המקדש !!!
נ.ב.
ההודעה מתייחסת בעיקר לבנים בגלל שלבנות אסור לעלות להר הבית
לא יודע בדיוק למה אבל נראה לי שזה בגלל משהו שאסור לבנות רווקות לטבול (אולי לנשואות כן מותר לעלות אחרי טבילה לא זוכר בדיוק מי שרוצה לעלות יכולה לשאול את הרב שלה או את הרב יהודה קרויזר שהוא הרב שהכי מתעסק כיום (גם בין היחידים לצערנו) בהלכות הר הבית)
*יום טוב*
אתה יודע שאתה לא יכול להגיד לכל העולם לעלות..אלישע בן אבויה
שיאסרו, בעיה שלהם.לוטמניה
להרגע.ii
אני מבין שאת יותר חכמה מהרב קוק?אלישע בן אבויה
אולי במקום לסבן את כולם בא תכתוב למה הרב קוק אסר ?otk100
"ובמקום שיש חילול השם אין חולקים כבוד לרב" !!! המשפט הזה נאמר יותר מפעם אחת בגמרא ודיבר שם על אמוראים!
חח..אני-שיראל.

)הו השיעמום..|נאנח|אני-ואחת עם חצאית
)
)
לך..)
001/פעימה

..גרררררריעל =)

שאלון חחוופפפרר!! סורי אבל אין לי כחבת מלך<=
---------חילא דמשכנא
בס"דאלישע בן אבויה
אלישע, תפסיק להתחכם (:בת מלך<=
מה את רוצה, שאעשה את זה משעמם כמו שזה?!אלישע בן אבויה
סליחה??. השאלון הזה לא משעמם... השקעתי בו..שמחה ואמונה
מה המקור לכך שלמוד תורה הוא היעוד של יהודי ????otk100
בכל דור יש נקודה עיקרית שהיא היעוד של כל יהודי וזה רצון השם הרב חרל"פ לימד אתונו סימן איך נדע מה רצון השם ומה הנקודה העיקרית של אותו דור -
על הנקודה שבה אומות העולם מתנגדים הכי הרבה ואת רוב כובד משקלם הם שמים נגד הנקודה הזאת זה הסימן שהיא הנקודה העיקרית של הדור ובאותה נקודה כל יהודי צריך להתרכז (כמובן שזה לא פותר אותו מלהניח תפילין ושאר המצוות)
למשל בתקופת החשמונאים היונים גזר נגד לימוד תורה וברית מילה כי זה היה הנקודה העיקרית של דורם ובזה רוב היהודים עסקו - וכשהיה צריך הם עשו מרד לצורך זה וטיהרו את בית המקדש וכו' ולפי הניסים שה' עשה אפשר להבין שכנראה זה היה רצונו...
בדורנו - כל אחד יכול לראות הקפאת בנייה לא הקפאת בנייה גידול טבעי גנים וכו' וכו' אומות העולם שמים את רוב כובד משקלם לא נגד לימוד תורה אלא נגד ישוב א"י והקמת ישובים חדשים במרחבי ארץ ישראל
ועל זה כותב הרב חרל"פ "... ובעקבתא דמשיחא הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל וממנה נובע הכל ומבלעדי ההתאחזות בה אין שום השפעה של קדושה בעולם" (מי מרום חלק ו' עמ' קצו')
נעשה עסק:אלישע בן אבויה
אז בא תראה לי איפה כתוב שמי שיש לו פוטנציאל לאotk100
"כמו שאין אדם יכול לומר אני לא אניח תפילין בגלל שזה ביטול תורה כך לא יכול לומר לא אעסוק בישוב הארץ בגלל ביטול תורה ..." החתם סופר
אלישע אני שוחט אותך..הרועה
ספר לי משהו שאני לא יודע.אלישע בן אבויה
אוקיי אבל תקראו כן...רייייינוש

טוב אז אני יענה גם..שלומי20104
>>>>>>>>נעמה...

אופס..לא סיימתינעמה...
אני!!okey
אחחח אין משו יותר טוב לעשות..._חמודויינת_

אזהרה.. אני פורק את זה שכל חנוכה לא שיחקתי כדורסל!<אריאל>

שיהיההרועה
אינלי כח לקרוא את של כולם, אבל הנה שלי-אביה =)
-----------עדן!!!

מצוה גדולה ליהיות בשמחהגעש
...~~אני~~
נו טוב, גם אני יענה...ד"ר אריק
אוקע.. כנ"ל נענה..נצח לנצח!!!

~~~~~~~~~רחליOס
אני לא אוהבת דברים כאלה.. אבל שידעו מי אני..~מתנחלת מתלהבת~

בד"כ..תשובותיי... ( לא רציני כזה ..)~H.L~
התשובות השוות שלי (יותר משלך- חדוה..)מיטל
עכשיו אני....האחת והיחידה!!
טעות במקום יש לי תאוות תחשבו שזה אין לי....האחת והיחידה!!
יאללה נענה...$-שירה-$
חייבת! אבל חייבת להגיב לך^^^נצח לנצח!!!

אממ.. גברת נצח..$-שירה-$
אההה הבנתי! אבל ישלי הסבר!$-שירה-$
~~~הודי'ה

הסבר???נצח לנצח!!!
אוקיי..בקטנה
.
חמווווד=]-Rעות-

הנה שלינעה*
ה-שאלון!!!!!!!! או יותר נכון ה-תשובון!!!!!!!!!!!!!שואפת למעלה..!
שכחתי את שתי השורות הראשונות...שואפת למעלה..!אחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים