שאלון קצרקצרשמחה ואמונה
\000שמחה ואמונה
לא היית צריכה לכתוב "הרב ארוש והרב ברלנד"...לבן כהה
אוקיי.. אז ככה :אנונימי (פותח)

שלי[=שירס
חח.. עצובב

"ויש שם את הכותל" ??? זה מה שמיוחד בי-ם ???otk100
| מזועזע | !!!!
הכותל להזכירך היה הקיר של החומה שהכיף את הר הבית ! לא את בית המקדש אלא את הר הבית !!!
מה שמיחוד (=קדוש) בירושלים הוא הר הבית מקום המקדש !!!! לשם כל עם ישראל מתפלל מכל העולם ומשם עולות התפלות המושג הזה של 'הכותל הקדוש' היה נצרח כשאומות העולם (מוסלמים\נוצרים) שלטו בירושלים והם כמובן שהבינו את קדושת הר הבית לא הסכימו ליהודים להתפלל בהר הבית אז היהודים הלכו להתפלל בכותל המקום הכי קרוב הר הבית שאפשרו להם להתפלל ..
הצנחנים כשכבשו את הר הבית הגיעו לכיפת הסלע מקום אבן השתייה ובמקום לנתץ את המקום ולהחל בבניית בית המקדש השלישי כולם רצו מה אל........ הכותל !!!! סוף סוף שחררנו את הכותל איפה שאבא שלנו היה מתפלל לפני קום המדינה .... ולא הבינו שאבא שלהם התפלל שם רק בגלל שהוא לא יכל להתפלל בהר הבית...
והים מה שכל אומות העולם הבינו כל השנים - אנחנו היהודים עם הסגולה לא מצליחים להבין מקום הר הבית פתוח ליהודים כל יום בין השעה 12:30 עד 13:30 .... כן שעה ביום !!! וגם זה תחת בדיקות מחמירות והמתנה ארוכה בתור .....
אהה וכמובן שאסור להתפלל או להגיד תהילים מי שרק ינסה לעשות משהו כז מייד שוטרי היס"מ יקפצו עליו עם אלות שלופות ויעיפו אותו אל מחוץ למתחם הר הבית ........ בו בזמן שלערבים מותר הכל !! בהר יש להם שם מסגד בתי ספר ורק חסר ליהודי שינסה לגעת בהם "על הר ציון ששמם שועלים הילכו בו..."
ואיך קורה כל זה ????
בגלל שלנו כן לי ולך לא אכפת מספיק ואנחנו לא באים למקום המקדש בדרישה חד משמעית "להסיר את השיקוץ ולבנות את המקדש" את המזבח להקריב קורבנות ולהחזיר כהנים לעבודתם
אם כל יום היו מגיעים אפילו 100 איש להר למשטרה לא תהייה ברירה והיא תאלץ להאריך את שעות העליות וכשתגדל הדרישה היא גם תאלץ לאשר אמירת פסוקי תהילים ואז קדיש ומניין ומבנה להתפלל בו ובעז"ה בית המקדש !!!
נ.ב.
ההודעה מתייחסת בעיקר לבנים בגלל שלבנות אסור לעלות להר הבית
לא יודע בדיוק למה אבל נראה לי שזה בגלל משהו שאסור לבנות רווקות לטבול (אולי לנשואות כן מותר לעלות אחרי טבילה לא זוכר בדיוק מי שרוצה לעלות יכולה לשאול את הרב שלה או את הרב יהודה קרויזר שהוא הרב שהכי מתעסק כיום (גם בין היחידים לצערנו) בהלכות הר הבית)
*יום טוב*
אתה יודע שאתה לא יכול להגיד לכל העולם לעלות..אלישע בן אבויה
שיאסרו, בעיה שלהם.לוטמניה
להרגע.ii
אני מבין שאת יותר חכמה מהרב קוק?אלישע בן אבויה
אולי במקום לסבן את כולם בא תכתוב למה הרב קוק אסר ?otk100
"ובמקום שיש חילול השם אין חולקים כבוד לרב" !!! המשפט הזה נאמר יותר מפעם אחת בגמרא ודיבר שם על אמוראים!
חח..אני-שיראל.

)הו השיעמום..|נאנח|אני-ואחת עם חצאית
)
)
לך..)
001/פעימה

..גרררררריעל =)

שאלון חחוופפפרר!! סורי אבל אין לי כחבת מלך<=
---------חילא דמשכנא
בס"דאלישע בן אבויה
אלישע, תפסיק להתחכם (:בת מלך<=
מה את רוצה, שאעשה את זה משעמם כמו שזה?!אלישע בן אבויה
סליחה??. השאלון הזה לא משעמם... השקעתי בו..שמחה ואמונה
מה המקור לכך שלמוד תורה הוא היעוד של יהודי ????otk100
בכל דור יש נקודה עיקרית שהיא היעוד של כל יהודי וזה רצון השם הרב חרל"פ לימד אתונו סימן איך נדע מה רצון השם ומה הנקודה העיקרית של אותו דור -
על הנקודה שבה אומות העולם מתנגדים הכי הרבה ואת רוב כובד משקלם הם שמים נגד הנקודה הזאת זה הסימן שהיא הנקודה העיקרית של הדור ובאותה נקודה כל יהודי צריך להתרכז (כמובן שזה לא פותר אותו מלהניח תפילין ושאר המצוות)
למשל בתקופת החשמונאים היונים גזר נגד לימוד תורה וברית מילה כי זה היה הנקודה העיקרית של דורם ובזה רוב היהודים עסקו - וכשהיה צריך הם עשו מרד לצורך זה וטיהרו את בית המקדש וכו' ולפי הניסים שה' עשה אפשר להבין שכנראה זה היה רצונו...
בדורנו - כל אחד יכול לראות הקפאת בנייה לא הקפאת בנייה גידול טבעי גנים וכו' וכו' אומות העולם שמים את רוב כובד משקלם לא נגד לימוד תורה אלא נגד ישוב א"י והקמת ישובים חדשים במרחבי ארץ ישראל
ועל זה כותב הרב חרל"פ "... ובעקבתא דמשיחא הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל וממנה נובע הכל ומבלעדי ההתאחזות בה אין שום השפעה של קדושה בעולם" (מי מרום חלק ו' עמ' קצו')
נעשה עסק:אלישע בן אבויה
אז בא תראה לי איפה כתוב שמי שיש לו פוטנציאל לאotk100
"כמו שאין אדם יכול לומר אני לא אניח תפילין בגלל שזה ביטול תורה כך לא יכול לומר לא אעסוק בישוב הארץ בגלל ביטול תורה ..." החתם סופר
אלישע אני שוחט אותך..הרועה
ספר לי משהו שאני לא יודע.אלישע בן אבויה
אוקיי אבל תקראו כן...רייייינוש

טוב אז אני יענה גם..שלומי20104
>>>>>>>>נעמה...

אופס..לא סיימתינעמה...
אני!!okey
אחחח אין משו יותר טוב לעשות..._חמודויינת_

אזהרה.. אני פורק את זה שכל חנוכה לא שיחקתי כדורסל!<אריאל>

שיהיההרועה
אינלי כח לקרוא את של כולם, אבל הנה שלי-אביה =)
-----------עדן!!!

מצוה גדולה ליהיות בשמחהגעש
...~~אני~~
נו טוב, גם אני יענה...ד"ר אריק
אוקע.. כנ"ל נענה..נצח לנצח!!!

~~~~~~~~~רחליOס
אני לא אוהבת דברים כאלה.. אבל שידעו מי אני..~מתנחלת מתלהבת~

בד"כ..תשובותיי... ( לא רציני כזה ..)~H.L~
התשובות השוות שלי (יותר משלך- חדוה..)מיטל
עכשיו אני....האחת והיחידה!!
טעות במקום יש לי תאוות תחשבו שזה אין לי....האחת והיחידה!!
יאללה נענה...$-שירה-$
חייבת! אבל חייבת להגיב לך^^^נצח לנצח!!!

אממ.. גברת נצח..$-שירה-$
אההה הבנתי! אבל ישלי הסבר!$-שירה-$
~~~הודי'ה

הסבר???נצח לנצח!!!
אוקיי..בקטנה
.
חמווווד=]-Rעות-

הנה שלינעה*
ה-שאלון!!!!!!!! או יותר נכון ה-תשובון!!!!!!!!!!!!!שואפת למעלה..!
שכחתי את שתי השורות הראשונות...שואפת למעלה..!אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.